Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: POKEMON
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Nintendo GBx
STIVI
a więc i tak wszycy w to grają więc wymieńmy sie spostrzeżeniami:
no ja posiadam wersje silver tongue.gif i mam 3 odznaki...
i mam pytanie gdzie tam w tej burned tower można znaleźć jakiś item item finderem ? albo gdzieś indziej item findera urzyć ??
Aem
Heh poszukaj na Necie solucji, tam jest tego od GROMA.
A ja ukończyłem wersje Red i Silver. Kilka lat wstecz jarałem się tą grą nieziemsko. Ostatnio kupiłem Silvera (tego którego ma teraz ode mnie STIVI smile.gif ) i cały czar prysł ale i tak mam dobre wspomnienia co do tej gry.
STIVI
e tam ja przeszedłęm crystal i red i mi sie nudzi... to gram... tongue.gif
Di_
QUOTE(STIVI @ 28 12 2005, 19:41) *
i mam pytanie gdzie tam w tej burned tower można znaleźć jakiś item item finderem ? albo gdzieś indziej item findera urzyć ??

Czemu pytasz akurat o Burned Tower? Tam trzeba było go użyć, by odnaleźć Key Item? Wydaje mi się, że nie, ale mogę się mylić - dawno w to nie grałem wink.gif
Itemfindera używa się w wielu różnych miejscach.
STIVI
może jakiś przykład konkretny ?
Aem
Do pomocy z tym
Di_
QUOTE(STIVI @ 30 12 2005, 11:51) *

może jakiś przykład konkretny ?

4 lata temu w to grałem, więc przykładu nie podam...
Ale są jakieś dziwne miejsca, w których na pierwszy rzut oka nic nie ma, ale ma się wrażenie, że "coś z tym musi być". Wtedy włączasz Itemfinder i jeśli zacznie pikać, to znaczy, że gdzieś w okolicy (a konkretniej - na ekranie) jest przedmiot na ziemi, którego nie widać. Wtedy są 2 metody znalezienia tego:
- szukanie na jana i naciskanie wszędzie A
- chodzenie i używanie Itemfindera w kilku miejscach, by ograniczyć pole poszukiwań
Pierwsza metoda jest oczywiście znacznie skuteczniejsza.
STIVI
no to wybieram 1 metode smile.gif
VHO
A najlepiej ustaw Item Findera pod selectem. Nie będziesz tracił czasu na każdorazowe wygrzebywanie go z plecaka.
Di
1) [G/S/C] Czy posiadając shiny Ditto szansa na wyklucie się shiny Pokemona wzrasta faktycznie do 1:64?
2) [G/S/C] W jaki sposób zdobyć shiny rare'owe (legendarne) Pokemony? Mam zwykłego Mew, a chciałbym, żeby miał inny kolor tongue.gif
3) [G/S/C] Jakie są najlepsze Pokemony jeśli chodzi o Dark oraz Steel?
4) [R/S/E] Czy można wymieniać Pokemony z poprzednich części?
5) Ma ktoś Celebi na konsoli? biggrin.gif
raven_raven
4. Niestety, na GBA nie można wymieniać pokemonów z konsolami GBC. Wyczytałem to gdzieś, ale niedługo mam zamiar to wypróbować. I wtedy powiem na 100 %.

Seria Pokemon... hm, gra dziecinna, kierujemy chłopczykiem/dziewczynką i zbieramy dziecinne stworki i nimi walczymy... Ale do jasnej cholery, jakie to jest grywalne! Konstrukcja jest jak ze zwykłej gry staroszkolnej gry PRG, ale cały pomysł ze zbieraniem stworów, które spotykamy po drodze jest genialny! Wyobraźcie sobie, że w takim FF kierujemy jednym bohaterem, ale możemy wszystkie potwory, które mamy po drodze złapać i trenować, a potem wystawiać po drodze po swojej stronie... Kapitalny pomysł! Zresztą, co ja będę tłumaczył, chyba każdy je zna biggrin.gif.

Pokemon Blue/Red/Yellow - stare, ale jare. Grafika prosta, ale gra nic na tym nie traci. Tu mamy standardowe 151 pokemonów, które chyba wszyscy lubimy. Jak na razie Blue to moja ulubiona część, wiadomo, ta była pierwsza. Skończyłem chyba ze 4 razy zaczynając za każdym razem innym pokemonem i potem bawiąc się link kablem skończyłem grę mając od samego początku całą wielką trójkę... Eh, przy tej grze chyba ze 200 h spędziłem.

Pokemon Gold/Silver/Crystal - słabo znam. Niestety nigdy nie miałem do czynienia z prawdziwą, oryginalną wersją. Zawsze jakieś tandetne ripy. Z tego co wiem, grafika jest śliczna jak na GBC, pokemonów wiele, choć nadal są te stare, lubiane a możliwości jest mega-dużo. Telefon, trzymanie przez pokemony przedmiotów, rozmnażanie pokemonów, nowe przedmioty, grafika, animacje... No po prostu miodek.

Pokemon Ruby/Szafirowe - Mam Ruby, wymieniłem bateryjkę i dopiero zacząłem zabawę. Na szerokim ekranie GBA zupełnie inaczej się gra, nowe menusy, pokemony, zupełnie nowe animacje, dobra grafika - ale to wciąż stare dobre pokemony, wciąż je kolekcjonujemy i wciąż kupa zabawy... Co tu dużo mówić, masa zabawy się przede mną szykuje ^^.

Ogólnie cała seria to chyba najlepsze gry na Gameboye, a na pewno jedne z najlepszych RPGów jakie są.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.