Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Grandma's boy
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
Dzujo
W USA ma wystartować film, mający mówić o Graczach.

Przynajmniej w jakimś stopniu, gdyż bohaterem tej komedii jest... najstarszy na świecie beta tester gier (który samemu robi grę na X-a - WTF???). Generalnie początek zwiastunu filmowego rzeczywiście ma coś wspólnego z graniem, ale jego druga część... no właśnie. Wygląda to na jakąś kiepską komedyjkę.

ZWIASTUN
zwiastun grandma's boy

opis z imdb

By day, 35-year-old Alex (Covert) is the world's oldest video game tester, but by night. By night, he is privately developing the next big game for the X-Box generation. When one of his roommates(Loughran) spends all the rent money on Taiwanese hookers, Alex is kicked out of his apartment, and finds himself forced to live with his grandmother (Roberts) and her friends Grace (Jones) and Bea (Knight).
dudi
Niewiem co o tym myśleć, tematyka spoko ale reszta już nie dokońca. Wydaje mi się, że będzie to kolejna komedia kturom obejrzymy i szybko zapomnimy. Poza tym to jest dobra reklama, no nie?
Cztery zwiastuny do zlukania na :
http://www.filmweb.pl/Grandma%27s,Boy,%282...ilers,id=190888
Pablo el
Grandma's Boy

Uwaga uwaga - oznaczac Spoilery i nie ogladac mi zadnych trailerow bo cala sila filmu tkwi w jego nieprzewidywalnosci biggrin.gif

Film jest zakrecony na maxa. Pelno tu ziola i gier komputerowych oraz szajbusow z tym zwiazanych. Niektore motywy sa po prosty kultowe (Karate Monkey, JP - office gosc ma wyj*bny w kosmos office, Dante biggrin.gif) i wykrecaja na stale psychike.

"He's got skills" laugh.gif
"How could he see me?" laugh.gif

Po obejrzeniu tego filmu znowu wrocilem do hardcorowego grania - chce byc (jestem?) takim szajbusem jak oni rolleyes.gif

Jak dla mnie komedia roku - zdecydowanie lepszy niz 40 yr old virgin czy inne glupie filmy. Jestes graczem = musisz obejrzec. A jakoze to forum jest scisle zwiazane z grami mysle ze wielu osobom przypadnie ten film do gustu.

Jezeli film komus nie przypadl do gustu - hmm jak to napisal ktos na imdb jestes za stary zeby ten film docenic wink.gif
nWo
ten film u mnie w 10-cio stopniowej skali dostał 11 mellow.gif
Juz 3 razy ogladalem a i tak nie pamietam wszystkich tekstów.

you getting a lion? why
to pretect my shit
never hear of a dog?
dude, you can pass a dog, nobody fuck with a lion
hahaha.gif

Na ty wyglada ze amerykanie to poje*bani ludzie i ich cały kraj.
Mq
Obejrzalem trailer i film zdaje sie byc o ludziach palacych trawe na ktorych leca starsze panie , nawet nie ma wzmianki o grach confirm/deny
nWo
QUOTE(Pablo el @ 14 09 2006, 04:19) *

nie ogladac mi zadnych trailerow bo cala sila filmu tkwi w jego nieprzewidywalnosci biggrin.gif

QUOTE("Mq")
Obejrzalem trailer i film zdaje sie byc o ludziach palacych trawe na ktorych leca starsze panie , nawet nie ma wzmianki o grach confirm/deny

dry.gif no to jesteś pierwszą osobą która właśnie s(pipi)iła sobie film wink.gif imo tak wyglądają gracze w usa, tak wygląda Pablo, tak będę wyglądać ja ?? huh.gif
Pablo el
QUOTE(Mq @ 14 09 2006, 06:13) *

gry to praca i pasja - gosc jest betatesterem pracujacym w wielkiej firmie (przewija sie Solid Snake w tle, hmmm) ale rowniez pisze swoje gry.

Jak juz wspominalem trailer nie oddaje niczego bo te wszystkie gagi same w sobie nie sa smieszne - trzeba zrozumiec co doprowadzilo do takiej a nie innej sytuacji. To sie nazywa wlasnie humor sytuacyjny wink.gif

QUOTE(nWo @ 14 09 2006, 00:57) *

ten film u mnie w 10-cio stopniowej skali dostał 11 mellow.gif
Juz 3 razy ogladalem a i tak nie pamietam wszystkich tekstów.

you getting a lion? why
to pretect my shit
never hear of a dog?
dude, you can pass a dog, nobody fuck with a lion
hahaha.gif

Na ty wyglada ze amerykanie to poje*bani ludzie i ich cały kraj.

Ten text jest 10x smieszniejszy po obejrzeniu filmu. Dlaczego? A to juz trzeba obejrzec tongue.gif

No i faktycznie w stanach tak jest tylko jeszcze bardziej hardcorowo. Gracze jada tu na Ritalin (wysoka dawka kofeiny w pigulce) czy na innych lekach. Ciekawy art byl o tym zjawisku na Tom's Hardware jakis czas temu.
C1REX
Obejrzałem mimo, że nienawidzę tego typu komedii.

Fim jednak zdecydowanie godny polecenia. Jest głupio śmieszny, ale IMHO na tym polu wypada znacznie lepiej od konkurencji.

Najważniejsze jednak jest to, że tematyka gier została potraktowana tu Z.A.J.E.B.I.Ś.C.I.E! Dokładnie tak, jak powinno.

SPOILER:

Mnie zabił motyw z automatem DDR. Jeśli ktoś grał w to na poważnie i starał się zaliczyć kawałki na 10 stópek, ten zrozumie : )

Pokłony dla twórców za potraktowanie tej tematyki.
Dzujo
na film zwróciłem uwagę już jakiś czas temu. http://www.psxextreme.info/index.php?showt...andma's+Boy Link to trailera - jakby ktoś chciał.

Jedyne, co mi pozostaje, to zaprosić do lekury tekstu W PE#109 "Gry a popkultura", gdzie piszemy z Mazzim o tym, i o innych występach gier w mediach.

A film jest zaskakująco niezły. Na pewno lepszy niż Stay Alive.
chudy1986
Ja również gorąco polecam film!Oglądałem go już z 5 razy i za każdym razem kupa śmiechu:D J.P. wymiata na maxa ninja.gif Gracze znajdą tam również trochę smaczków związanych z elektroniczną rozrywką.Jak dla mnie komedia roku i wcale nie dlatego, że traktuje o grach...
_One_
Film jest za mocny, mimo że 50% filmu to jaranie, 25% to granie, 25% reszta, i tak jest to świetna komedia którą obejrzałem już sam nie wiem ile, sam nie wiem z iloma kolesiami, i tak za każdym razem była kupa śmiechu. Nawet jeśli ktoś nie lubi tematyki gier powinien ten film obejrzec, to poprostu trzeba zobaczyc biggrin.gif
2razyjot
Dobry to on jest po spaleniu 'lobuziaka' - tak na trzezwo to raczej ciekawostka ...
Pchela
huehuehe film wgniata, nie ma to jak być betatesterem tongue.gif No i wiedzą na czym grać ! halo2 na około ~ 50' calowej plazmie w czterech mmm to jest to tongue.gif
Solidny (pan)
To było w polskim kinie? A jak nie to czy w ogóle zamierza? :|

Nie ojarzę żeby było.. na filmweb dopiero co przetłumaczyli tytuł... i nie podali polskiej daty premiery. Jak to jest?
jay jay
typowa ogłupiająca komedyjka zza Oceanu gdzie kawały sproadzają się do jednego . Zero ciekawych gadek , prymitywne wygłupy domorosłych betatesterów/recenzentów i innych oszołomów . Mnie osobiscie draznił typ , który uważał sie tajnego z agenta rodem z Matrixa , rany boskie ile można tego sluchac wtf.gif .Obejrzałem tylko do końca tylko z ciekawości w co też nasi bohaterowie zagrają na Xboxie (btw dlaczego była tam tylko konsolka Billa ? )

Momenty , które mogły rozbawić widza :

Dyskusja a raczej sprzeczka kelnera z towarzystwem w restauracji

Rozbawione panie po wypiciu herbatki biggrin.gif
Cerb
Dla mnie genialna komedia, klimaty zielarskie, granie z kumplami, (pipi)ista impreza, sporo smiesznych gagow i dialogow. Ale najwazniejsze jest ze to prawdziwa komedia (film) dla graczy i chyba tylko dla nich, puscilem kumplom ktorzy niby graja ale raczej tak dla rozrywki i widzialem ze nie zalapali klimatu a i sporo rzeczy bylo dla nich nie do wychwycenia. Ale co mnie to ? Wazne ze mi sie podobalo smile.gif .
signap
czytajac komenty chyba sam to obejrze w koncu smile.gif
2razyjot
Nie wiem co wy az tak mocnarnego widziecie w tym filmie? Oo Ze konsola jest i ludkowie graja, no i 4 akcje na krzyz godne usmiechniecia sie? Pffffffffff ... Tam gdzie pojawiaja sie ludzie grajacy na jakims sprzeciwie to zaraz film kultowy i dla kazdego gracza must have? Nawet lufencja nie pomogla, obejzec w ostatecznosci i zapomniec - tyle.
ion
POPIERAM ocena ? -3 ??? moze nawet nie chyba wiekszosc forumowiczow jak sroki cos sie swieci(tematyka gier) to juz to do dziubka i do gniazda tongue.gif
Pablo el
Naleze do osob baaardzo wybrednych a zarowno mi jak i 90% moich znajomym baaardzo przypadl do gustu i to nie dlatego ze grali troche na xboxie wink.gif
Arox
Świetna komedia

Dziw bierze że nie ma tekstów o Solid Snejku skoro co chwilę przewija się tam jego morda
Trochę w(pipi)ia JP bo wydaje mi się że nie mieli lepszego pomysłu i pojechali najtaniej jak się da (matrix)

To jest bardzo.... Miyamoto

XD
nWo
Nie widze nic zlego w tym iz w tle przewija sie kilka plakatów ze znanych gier czy figurka SS. Sam film z grami video ma niewiele wspolnego ale za to rajcuje klimatem i głupawkami które są jednak wyszukane dry.gif Dluuugo trzeba bedze poczekac na film o graczach i to takich co za granie nie dostają kasy. No chyba ze ktos gdzies zalapie sie na jaks nagrode w turnieju. laugh.gif

nie wiem za co wieszacie na tym filmie psy. dude, no one will fuck with a lion icon_twisted.gif
KILL
QUOTE(Arcadio @ 30 10 2006, 20:51) *

Świetna komedia

Dziw bierze że nie ma tekstów o Solid Snejku skoro co chwilę przewija się tam jego morda
Trochę w(pipi)ia JP bo wydaje mi się że nie mieli lepszego pomysłu i pojechali najtaniej jak się da (matrix)

XD

Malo ciekawych tekstow w tym filmie , a ten co podales powyzej ,,To jest bardzo.... Miyamoto" i gosc mowiacy to o grze podobnej do Predatora wcale nie smieszy confused.gif
Arox
QUOTE(KILL @ 30 10 2006, 20:12) *

QUOTE(Arcadio @ 30 10 2006, 20:51) *

Świetna komedia

XD

Malo ciekawych tekstow w tym filmie , a ten co podales powyzej ,,To jest bardzo.... Miyamoto" i gosc mowiacy to o grze podobnej do Predatora wcale nie smieszy confused.gif

To też było chyba wepchnięte na siłę żeby tylko sypnąć jakimś znanym nazwiskiem.

Właściwie to reszta postaci jest tylko tłem dla poczynań głównego bohatera, jego kumpla i Dantego i do tego "zrobieni" są najtańszymi kosztami - matrix, kolo a la The Truth i jego medytacje itd.
KILL
wlasnie tak , dobrze prawisz , dla mnie tworcy tego filmu maja znikome pojecie o grach i film ogolnie zamiast pokazywac graczy w lepszym swietle to jest jakby troche hmm ciezko to okresli c , to jest parodia z graczy dla ludzi nie grajacych :| nie wiem jak wy ale na poczatku mialem takie odczucie ( kto bieje konia na d lalka Lary Croft confused.gif !?!? ) hmm dalej jest troche lepiej ...

mimo wszystko jest to chyba pierwsza komedia w ktorej gry stanowia tak wazna role , albo jak wpominales to tylko tlo dla glownego bohatera ...
Arox
Nie no wiadomo że to parodia bo co chwilę widać nawiązania do stereotypów o graczach np. jak kolo śpi w łóżku w kształcie samochodu co jest aż do bólu zdziecinniałe XD

Hrubaz
Film bardzo pozytywny. Szympans i impreza Dantego wymiatają. No i tekst o Wielkim Kryzysie Gospodarczym...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.