Setezer
30 12 2005, 09:50
Całkiem przyjemny handheld, co prawda czarnobialy i niezabyt mocny, ale pobawic sie mozna. Ostanimi czasy czesto mozna go spotkac na swistaku czy allegro. Niestety duzo gorzej z grami, najczesciej mozna wylapac tylko CrystalBalla, czyli klona klasycznego Arcanoida. Ostatnio widzialem jeszcze w zestawie z gra 4in1. Generalnie konsolke z gierka mozna lyknac za 20zl, a czy warto? Myśle, że tak, aczkolwiek jako "pierwszy" handhel to SuperVision sie nie nadaje (zerowa dostepnosc gier). Sprawdzic jednak warto. I tu moja prosba. Jezeli ma ktos z was gry na SuperVision'a prosze sie do mnie zglosic (SETEZER@VP.PL GG: 9409211), na pewno sie dogadamy! Moze byc nawet CrystalBall, ktorego juz mam;).
Konsolka zasilana jest czterema "paluszkami"
krilluch
15 01 2006, 12:59
Mam SuperVision i z 10 gier na niego. Kiedys gralem dosc duzo (bo marzyla mi sie przenosna konsola a GameBoy byl wtedy zbyt drogi jak dla mnie). Ogolnie mam maly sentyment do niej, ale nic specjalnego ;)
Setezer
17 01 2006, 08:50
Zaprezentuj listę gier, a jak masz możliwość to i fotkę

. Czy mimo sentymentu nie chciałbyś sprzedać gier? Powiedzmy po 5zł za sztukę? Zauważ, że na aukcjach samych gier nikt nie sprzedaje. Tylko w zestawach z konsolą (sama konsola ok. 20zł, za 6 grami ok. 40zł). No chyba, że chcesz sprzedać też i konsolę. Jeśliś zainteresowany zostaw maila - powinniśmy się dogadać.
krilluch
17 01 2006, 12:35
Za 5zł to mi sie nie oplaca sprzedawac, bo kazda gra ma pudelko i instrukcje. Poza tym sam zbieram gry/konsole, wiec mimo nieuzywania tej konsoli (zreszta jak 3/4 moich zbiorow) jej nie sprzedam a niech sobie lezy w szafie z innymi zabytkami.
Setezer
17 01 2006, 16:05
szacuneczek

. Machnij fotke, ciekaw jestem jak wygląda pudełko od gierki na SuperVision!
krilluch
17 01 2006, 16:17
Pewnie, ale to chwile potrwa.
obaj zwyrole jesteście, toż to o nekrofilię zahacza

(mówi to typ co właśnie skończył partyjkę w Cannon Fodder na sega md)
Setezer
17 01 2006, 22:27
Supervision to jeszcze nic - czaję się na Binatone TV master z 1977:

Szkoda, że nie wygrałem Telesportu, a elwro zejdzie za drogo - jestem spłukany. Diabeu jak masz MegaDrive polecam ci jak cholera Story of Thor! Superancki RPG!
krilluch
18 01 2006, 09:43
Moja dolna granica jest NES (mam Atari2600, ale to jest wyjatek). To, co znajduje sie pod nim srednio mnie interesuje

Poza tym "wyroslem" ze zbierania samego hardware'u (jak nazbierala sie tego bardzo pokazna kupka to stwierdzilem, ze w zasadzie nie mam na to gier i nie mam na czym grac). Wyprzedalem znaczna czesc i zaczalem zbierac software do nich i teraz jest wspaniale

Bo licza sie glownie gry. Co z tego, ze na polce stoi Ci Saturn, jak nie masz do niego gier? A tak... Panzer Dragoon Saga, Nights, Guardian Heroes... i kilka innych

Odnosnie gier na Mega Drive'a. RPGi na MD sa dosc srednie (Phantasy Star jest w zasadzie OK), natomiast ta konsola oferuje inne, lepsze pozycje. Polecam Ci diabeu Sonic 1,2,3, & Knuckles; Splatterhouse (cos dla Ciebie ;> Dla mnie rewelka, szczegolnie czesc 3-cia) i Comix Zone. Z tym, ze dosc ciezko je zdobyc (kto ma ten ma ;>). Odnosnie Supervisiona, zeby nie bylo tak calkief offtopowo... Mam inne pudelko od konsoli ;>
Setezer
18 01 2006, 16:35
Ja zbieram wszystko co się podłącza pod TV i nie jest chińską podróbą. Krilluch sprawdź Story of Thor albo Soleil - coś w stylu zeldy z boską grafiką (ew. Beyong Oasis - nazwa w USA). Ciężko zdobyć po angielsku

. Akurat jest Supervision z pudełkiem na allegro i dwoma cartami za 80zł! Szukajcie w pozostałe.
krilluch
18 01 2006, 17:24
Przed chwila zagralem w tego Soleil'a. Takie to troche dziecinne i nie za bardzo mi podeszlo. Btw. co masz w swoich zbiorach? Btw. 2 cena za tego Supervisiona jest nieco wygorowana.
QUOTE(Setezer @ 17 01 2006, 22:27)

Supervision to jeszcze nic - czaję się na Binatone TV master z 1977:

Szkoda, że nie wygrałem Telesportu, a elwro zejdzie za drogo - jestem spłukany. Diabeu jak masz MegaDrive polecam ci jak cholera Story of Thor! Superancki RPG!
(pipi)ens, miałem takie coś, ponad 20 lat temu, hehe
Soleil zbyt infantylne jest, mimo wszystko, już tego Thora bym wolał
Setezer
18 01 2006, 18:50
Ale superancki

, dobre zagadki i fabuła. Gra się... Na allegro jest za 3 dyszki, ale pewnie niemiecki. SoT'a jeszcze nie badałem, bo idzie paczka z grą, piszę to co usłyszałem z opini (kubicz i siudym), poza tym ocena gry waha się w granicach 94%. Uwielbiam takie gry.
Btw. co masz w swoich zbiorach?
Chodzi ci o gry na MegaDrive czy ogólnie konsole? Jeśli o gry to mam ich 40 (niestetu kilka piratów

, nie wyrzucam bo mi się obudowa przyda). Sonicy (bez trójki), Dick Tracy, Xmen, DeCap Attack, Cannon Fodder, Eternal Champions, Outrun, super hangon, golden axe, golden axe 2, alladin, fifa 94 i 97, hockey 93 i 96, tennis od ea, quackshot... jeszcze sporo tego, ale wymieniać mi się nie chce (gdzieś na dysku mam listę).
krilluch
18 01 2006, 19:01
Nie chodzi mi o Mega Drive'a, ale o wszystkie sprzety/gry. Btw. diabeu masz cos ciekawego na wymiane/sprzedaz? Bede teraz w Szczecinie i moze cos by mnie interesowalo.
Setezer
18 01 2006, 19:11
W ramach doinformowania: mam 16 lat i na poważnie zbieraniem zająłem się od 2miesięcy. Wcześniej miałem już trochę sprzętu.
No to:
-Nes
-Snes
-n64
-gc
-gb
-gbc
-gbp
-gba
-mastersystem
-mastersystem 2
-megadrive
-interton vc 400
-supervision
-gamegear
-atari2600
-atari2600jr
-comm64
Na razie tyle. Już na oku mam a7800, jaguara, megadrive II i n64 pikachu version.
krilluch
18 01 2006, 19:37
Mhm, calkiem przyzwoicie. A z gier?
Setezer
18 01 2006, 19:46
46 gierek na Gacka
40 na megadrive
9 na mastersystem
10 na nesa
6 na snesa
ze 30 na atari2600
kupa kaset na comm
1 na intertona
1 na supervision
1 na gamegear
1 na megacd (mam gre, a przystawki nie)
1 na 3do (patrz wyżej)
6 na saturna (patrz wyżej)
1 na virtua boya (patrz wyzej)
ok. 30 na gameboye (różnorakie)
5 na n64
To chyba wszystko, myślę ze to niezła kolekcja jak na mój wiek. Zbieranie kręci mnie bardziej (momentami) niż samo granie

.
krilluch
18 01 2006, 19:51
Napisalem do Ciebie na GG, ale nie dostalem odpowiedz. Odezwij sie do mnie, bo mam kilka pytan - 9258499
pikaczu version?
Widze Setezer, że nasz rocznik lubi tego typu hobby ( Też posiadam 16 latek

) Zbieram wszystko to co jest związane z grami video, ale niestety mam ograniczone zasoby pieniężne

Wszystko co odłoże pakuje w kolekcje

A oto ona:
-Schmid TVG 2000 0 gier
-Nintendo 64--5 gier
-GBC--3 gry
-NES--1 gra
-SMS-6 gier
-SMD, SMD2--12 gier
-SGG--3 gry
-Philps 7800--0 gier
-Atari 2600--3 gry
-PS2-- 9 Gier
Z gier i konsol o tyle

również posiadam dość sporą licze akcesori i gadżetów
Oczywiście zbieram wszystko to co oryginalne
Setezer
19 01 2006, 15:43
Diabeu, n64 w wersji pikachu to super sprawa

. Uwielbiam Pokemony z GameBoy'a, a swego czasu zbierałem nakrętki z Mirindy, z pokemonami. Mam ich koło 200sztuk (możliwe, że najwięcej w Polsce

).

Lien, fajna kolekcja. Powolutku i systematycznie za kilka lat będziemy wywoływać szczękopad u innych "ile sprzętu!!!". Ile dałeś za TVG 2000? Jaki zasilacz ma ten staff? Mój interton jest 15V (czyli mocny). Masz pady do tego?
Dzięki...Schmid'a Kupiłem okazyjnie na allegro jakieś 40 zł z wysylką, pady są przymocowane na stałe( kabel taki jak od telefonu

) a co do zasilacza to jest to 9v 600 mA.

Kuna fak te foty wywołały u mnie szczękopad i atak ślinienia, gdzie wy się w to zaopatrzacie?
Setezer
24 01 2006, 12:13

Tu masz VC4000, na allegro za 20zł

. Szukajcie a znajdziecie.
Takie moje małe pytanko: ta fajcha na obudowie służy jako kontroler?
to kontroler, wsadzony w bazę
Setezer
25 01 2006, 13:33
Jak pisał Diabeu, w konsoli jest specjalna wnęka na pady, co by schludniej się prezentowały podczas czasu wolnego. Całkiem miły pomysł, mniej miły jest ten, że porty padów są z tyłu konsoli (sic!).
http://damon.forall.pl/articles.php?id=137 <- Testoopis konsoli
http://damon.forall.pl/articles.php?id=129 <- Więcej fotek
Setezer
27 01 2006, 14:26
Heh, CDI

. Dobra rzecz, nie tylko jako kolejny eksponat kolekcjonerski, ale to coś odtwarzania muzy czy filmów. Gry to megalipa i zerowa dostępność. Aukurat aukcja którą pokazałeś jest o tyle dobra, bo niby uszkodzona (czyt. raczej działa), ale odstraszy chętnych i zejdzie dużo taniej niz normalnie. Ostatnio CDI czesto sie widuje, na razie jestem splukany.
QUOTE(Setezer @ 27 01 2006, 14:26)

Heh, CDI

. Dobra rzecz, nie tylko jako kolejny eksponat kolekcjonerski, ale to coś odtwarzania muzy czy filmów. Gry to megalipa i zerowa dostępność.
Więkoszość nie rozreklamowanych konsol to lipa

No, ale zawsze można szukać gier na Allegro czy też na eBayu.
zduniacz
8 02 2006, 19:30
Heh jak juz tak panowie zeszliście z tematu, to pozwole sobie zadać pytanie. Czy orientujecie sie w jakiej cenie można kupic taką konoslkę czarną z dżojstikami jej nazwa to chyba Rambo? A własnie, domyślam się ze Rambo to jakiś twów rosyjskich piratów, jaka była prawdziwa nazwa tego systemu? Pytam bo to moja pierwsza własna konsola, chętnie bym sobie przypomniał te czasy...
edit: Ok, juz znalazłem, to atari 2600.
Setezer
14 02 2006, 09:47
Heh jak juz tak panowie zeszliście z tematu, to pozwole sobie zadać pytanie. Czy orientujecie sie w jakiej cenie można kupic taką konoslkę czarną z dżojstikami jej nazwa to chyba Rambo? A własnie, domyślam się ze Rambo to jakiś twów rosyjskich piratów, jaka była prawdziwa nazwa tego systemu? Pytam bo to moja pierwsza własna konsola, chętnie bym sobie przypomniał te czasy...
Atari2600 to dobry sprzęcik, ale jeżeli chcesz pograć a nie kolekcjonować to polecam zaopatrzyć ci się w 7800. (5200 to lipa). Ma mocniejszy procek i jest wstecznie kompatybilne z 2600, pograsz we więcej gierek. Kosztuję praktycznie tyle samo, no może 5-10zł więcej.
Dla ludzi posiadających tą konsolę poniższe linki mogą się przydać:
http://allegro.pl/show_item.php?item=86114566 (Hero Hawk)
http://allegro.pl/show_item.php?item=86114903 (2 in 1 Cross High i Block Buster)
http://allegro.pl/show_item.php?item=86115359 (Carrier)
Często przeglądam dział GB na Allegro i czasami można znaleźć tam takie perełki
Ile kosztują dżojstiki na Atari 2600 JR bo mam zepsute i gdzie je kupić.
Setezer
30 04 2006, 09:37
Oczywiście szukaj na allegro:
Atari, dział konsolowyAtari, dział komputerowyBardzo często ludzie dają joysticki, konsole lub gry z Atari2600, Jaguar, Lynx etc. w dziale komputerowym, warto więc go czasem odwiedzać. Myślę, że lepiej ci się opłaci kupić całą konsolę za około 20zł niż same pady za powiedzmy 10zł.
Konsolke mam już, ale klona.
Oldskulowy dziad
26 06 2006, 12:44
Ciekawy temat, ano ostatnimi czasy coś podupadł
Pochwalę sie i ja swoją "ogromną kolekcją" :
-NES, 10 gier
-SNES, 5 gier
-Master System, 9 gier
-Mega Drive, 12 gier
-Atari 2600, 22 gry
-SuperVision, 10 gier
-GameBoy'e (wszystkie), 14 gier
-Philips Videopac G7000 (uff!), 9 gier
-PlayStation 2, 5 gier
-Pegasus

, 42 gry
Wśród nich :
Pitfall!, Donkey Kong, Dechatlon (A2600); Phantasy Star, Alien Syndrome (SMS); Final Fantasy Adventure (GB); Phantasy Star 3 (SMD); Super Robin Hood (w boxie! !!!11jeden), Złota Piątka (Pegasus); Super C (NES).
Ale lans,
(OFFtop)
Co sie stało z NNation?
Oldschoolowy dziad
13 02 2007, 21:24
Upadło i nie powstanie... choć próby ku temu były. Ale od początku, w skrócie -
barman i setezer przez admina NN [goga] 'skończyli' z tym projektem i zaczęli prace nad nowym - www.panthergames.pl , ggdzie w ich imieniu zapraszam.
Była jedna, wielka próba reaktywacji pod moją wodzą. Jak sporo rzeczy kierowanych przeze mnie padło, ciesze sie tylko, że nie z mojej winy (goga, a kogo innego). A pomysły były rewolucyjne...ale to nie czas i miejsce.
Koniec offtopicu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.