Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Kult, KNŻ, El Dupa, Buldog
Forum PSX Extreme > Niezależni > UNDERGROUND > Rock
Jogurt
Nie wiedziałem gdzie to wrzucić, poleciało tutaj bo to muzyka alternatywna.

Dorwałem nową płytę Kultu. Co mogę powiedzieć? Świetna, nie zawiedli jak zwykle, fajna muzyka, genialne texty, poprostu miód. Ciekawym posunięciem było wydanie płyty za 19.90zł - chętnych nie zabraknie. Co powiecie o nowych nagraniach formacji Kazika ?
Obsolete
Kult smierdzi moczem i martwymi prezydentami, ot subiektywna opinia, a ze jest to opinia wielce swiatlego mlodzienca jakim niewatpliwie jestem, z racji czego powinna byc uznana ze jedyna sluszna, to juz inna sprawa. Geniusze nigdy nie byli doceniani za zycia, dobrze ze nas chociaz juz na stosach nie pala.
Diabeu
kwik

nie trawię Kultu, nie trawię Kazika

nie słucham, nie przeszkadza mi to (chyba że leci:f)
Gu666u
je,bie chu,jem- ot co icon_twisted.gif
Mathiu
Eee... płytka niezła - lubię inteligentną satyrę.
dudi
Płyta jest super!!!
Macie może jakieś info gdzie można znaleźć koncert kultu na malcie?
Mathiu
QUOTE(dudi @ 9 01 2006, 18:00) *

Płyta jest super!!!
Macie może jakieś info gdzie można znaleźć koncert kultu na malcie?

Poszukaj takiego zacnego forum w temacie o szatanowej muzie.
_Milan_
Kazik is dead!! Coma live!!!

Serio ,własnie wczoraj byłem na już moim 4 koncercie Comy, kto już ma dosyć wypalonego Kazika polecam!!!
Wiem o czym mówie,pamiętam jak jeszcze ojciec mnie zaciagał jak byłem szczeniakiem na Kult,znam Kazika scenowego od dziecka, więc mówie: To Piotr Rogucki przejął jego energię,zachowujac przy tym własny niepowtarzalny styl i genialny głos!
Co do muzyki to trudno stwierdzic co jest lepsze, ja wiem ze starsze płyty Kazika to już klasyki, ale Kazik już dla mnie nie istnieje ,na Polskim rynku liczy sie tylko Coma!
Wczorajszy koncert tego dowiódl...
Mathiu
QUOTE(Milaneze @ 14 01 2006, 13:45) *

Kazik is dead!! Coma live!!!

Yh... Coma zmieniła styl muzyczny, czy ki diabeu? Jak dla mnie to dwa różne zespoły, grające różną muzykę i co najważniejsze mające odmienne teksty. Byłem na jednym koncercie Comy i na jednym Kulcie (wiem, to nei to samo co Kazik) i atmosfera zgoła inna, a Rogucki ze swoją "masturbacją" na scenie mógłby sobie dać spokój.
_Milan_
Żeby nie rozpoczynac bez sensu nowego tematu powiem tylko ze nie chodzilo mi o rodzaj muzyki,tylko o zaangazowanie wokalisty, komunikacje z publicznością i zywiołowość. A atmosfera wczoraj na Comie przypominala mi (łezka w oku) sytuacje na Kaziku z pięć lat temu. Poza tym jestem jeszcze pod wrażeniem wczorajszej imprezy i moze przesadzam.
A Kazik już nie jest głodny i nie jest wiarygodny (jak spiewal kiedys w 12 groszach).
dudi
Strasznie żałuje, że nie byłem na koncercie Comy, ale bilety sie skończyły. chłopaki naprawde super grajom, no i te połączenie poezji śpiewanej z metalem m a s k r a !!!
Niemoge się natomiast zgodzić z wami jeśli chodzi o koncerty kultu. Niewiem jak grał koncerty 5 lat temu, bo jestem jego fanem od roku, aczkolwiek koncert na malcie w Poznaniu (2005) zostanie mi na zawsze w pamięci. Nieststy ostatni koncert na kturym byłem (ostatnia trasa koncertowa) faktycznie pozostawiał wiele do życzenia.
didek
Mistrz suspensu.
janol
Jaś Śmietana z onetu jest mistrzem suspensu

Jeśli chodzi o Kazika, to mnie najbardziej odpowiadała forma proponowana przez KNŻ. To były dopiero koncerty...
Masorz
Kazik Rzondzi!!! Mnie (pipi) podoba sie płytka "Les maquinas de la muerte" a nowej nie słyszałem:(
Torezz
Nie Kazik Rzondzi, tylko Rzondzi Pieniądz,Rzondzi Xionc (by Brygada Kryzys).
A co do Staszewskiego to tylko i wyłącznie KNŻ , i to pierwsze dwie gitarowe płyty.
Kult lipa.
dudi
Kult lipa?
Może podasz jakieś argumenty!
Że tobie się nie podoba to co, odrazu lipa!

PS. Polecam obczaić płytke Five Bolt Main album Venting, dosyć ostre granie.
Looper
Dla mie to "poligon" tylko na pierwszych songach pokazuje na co stać kazka. Po "kocham cię" następuje obrzydliwość niestety, wariacje nt. HH czego nie lubjia... Może jeszcze "cham" jest niezły(taki protest song- dla HIVa tongue.gif )
Panek
Kult się ostatnio jakoś tak zeszmacił. To po prostu nie ta sama muzyka jaka jest na pierwszych albumach, właśnie dlatego nie łykam Poligono Industrial, nawet jeśli w środku jest Darmowa Nalepka.
zajman
Jak można pisać że kazik się zeszmacił ?? Przecież koleś ma problemy z sercem o czym mówił niejednokrotnie i co jest główną przyczyną zakończenia działalności najostrzejszego i zarazem najlepzego wydania kazika - KNŻ (ostatni koncert w gdyni , występ ) . Za dużo balował (pił , palił , konia... smile.gif Zawsze teksty były jego najmocniejszym argumentem i tak pozostanie ! Ostatnio kojarzy się co prawda z samymi smętnymi piosenkami ale w swojej przeogromnej (i jakże różnorodnej) dyskografi było w h...uj perełek!! Dla mnie jest gościem nr 1 na polskiej scenie muzycznej.
Marlon
Generalnie to w tworczosci formacji "kazikowych" ja wyrozniam kilkanascie kawalkow bardzo dobrych, ktore czesto leca u nas na imprezach (takie towarzystwo...) i ogolnie sa fpytke. A tak generalnie to chcac przesluchac dyskografie Kultu na usta cisnie mi sie tylko jedno okreslenie: smety. Wole juz Kazika, albo KNZ, ale wielkim fanem to na pewno nie jestem.
Mejm
Zaden Kult. Tylko Kazik. Oddalenie, 12 groszy - jedne z lepszych albumow jakie zrodzila nasza polska ziemia.
tk
nie lubie kazika i nie rozumiem jego fenomenu. w ogóle wszyscy jego fani jakich znam/znałem to jakieś panki wannabe, albo są ze wsi.
koval
CYTAT(tekA @ 9 07 2007, 23:46) *
nie lubie kazika i nie rozumiem jego fenomenu. w ogóle wszyscy jego fani jakich znam/znałem to jakieś panki wannabe, albo są ze wsi.

w sumie też nie wiem o co chodzi z tym jego fenomenem, słyszałem parę piosenek Kazika, były nawet nawet ale nie jakieś fantastyczne znowu

21 lipca Kult gra jakiś koncert niedaleko mojej wiochy to sobie obadam cool.gif
Kroolik
CYTAT(Obsolete @ 30 12 2005, 22:33) *
Kult smierdzi moczem i martwymi prezydentami, ot subiektywna opinia, a ze jest to opinia wielce swiatlego mlodzienca jakim niewatpliwie jestem, z racji czego powinna byc uznana ze jedyna sluszna, to juz inna sprawa. Geniusze nigdy nie byli doceniani za zycia, dobrze ze nas chociaz juz na stosach nie pala.

kwik ! Narcyz ! A teraz nie palą na stosach, bo to nieekologiczne, na pal nabijają :twsted:
CYTAT(_Diabeu_ @ 3 01 2006, 15:47) *
kwik

nie trawię Kultu, nie trawię Kazika

nie słucham, nie przeszkadza mi to (chyba że leci:f)

Jedynie KNż jakoś takoś, ale to było wieki temu i teraz jak bym posłuchał to wątpię by mi się jakoś specjalnie podobało. Ot sentyment.
Yasio da rial madafaka
Ja natomiast bardzo lubie tworczosc Kazika, ba, uwazam go tez (po przeczytaniu jego zbioru felietonow) za madrego, rozsadnego czlowieka. Co do tworczosci:nie sluchalem zadnej z plyt Kazika czy Kultu wydanej po 2001 wiec naprawde nie wiem w jakiej on teraz jest formie, ale chocby z tego powodu ze to na dobra sprawe byly pierwsze rzeczy ktorych samodzielnie sluchalem, to mam ogromny sentyment do jego starszych nagran, zwlaszcza tych z Kultem z lat 80-tych. Solowa tworczosc Kazika jest juz slabsza IMO, 12 groszy daaawno nie sluchalem, mogloby mi sie teraz nie podobac, z solowych plyt poza Oddaleniem to lubie jeden kawalek wlasciwie, a mianowicie "Jeszcze Polska".
Obsolete: Skad wniosek o zapachu Kultu?
BartX
Swojego czasu trochę słuchałem no i trochę przymulało. Teksty ciekawe i ambitne, no ale muzyka to pomyłka. Toż to tego się słuchać nie da.
bajej
http://pl.youtube.com/watch?v=x_u9fzYeifY

lowe biggrin.gif hehe.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.