Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Filmy na bekę
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
Stron: 1, 2
Marlon
Najlepsze filmy na bekę tu będą wypisywane closedeyes.gif

Każdy lubi zapuścić ze znajomkami jakiś film do bakania/browarka, najlepiej maksymalnie porabany, z ktorego można zlewać tak konkretnie, że ciężko zwieracze upilnować...

Żeby nie było totalnego spamu, to czujcie się zobowiązani do npisania paru zdań na tamta każdego filmu jaki tu wymienicie, tak aby zarekomendować go innym, no to jedziemy.

Kolejność nie gra roli:

"Killer Clowns from Outer Space" - jak mam pisać o tym filmie, to normalnie nie mogę biggrin.gif Nie ma nic lepszego jak zrobić sobie konkretną głowę i zapuścić ten film - nawet samemu można się ze śmiechu popłakać. To jak wygląda banda tych morderczych klaunów, jakie akcje tam odchodzą, brak mi słów. Totalny absurd, niesamowita głupota i naiwność, coś pięknego... najlepsze były motywy z psem z baloników, albo zadymą w sklepie hahaha.gif .

"Team America" (ten z kukiełkami) - film w pewnych kręgach kultowy (bakasiakalaka street, rotfl). Mamy tutaj pastisz wszystkiego co amreykańskie i przepełnione patosem, teksty piosenek i gadki terrorystów urywają łeb, podobnie jak to w jaki sposób przedstawiona jest przykładowo walka wręcz i inne ruch kukiełek, polecam!

"Half-baked" - film może nie wybitny w tej dziedzinie, ale darzę go szczególnym sentymentem ze względu na czasy młodości kiedy to z kumplami oglądaliśmy to niezmiernie często... typowy film poświęcony wiadomej tematyce, jednak niektóre akcje są nieprzeciętne (wiewióra roxxx). Raczej tylko do ziela, inaczej może nie spełnić swojej roli.

To narazie tyle z mojej strony, jak mi się coś jeszcze przypomni to dopiszę.
Kmiot
Jeden mistrz:

Kung Pow: Enter The Fist - film sam obejrzałem kilkadziesiąt (serio, serio) razy. Większość o nim słyszała, ale pokrótce: stary film kung fu (który sam w sobie jest beczką śmiechu), przerobiony na całkowity absurd. Dubbing, który nie zna pojęcia "synchronizacja z ruchami warg", scenki zupełnie bez sensu poskładane w całość. Po prostu film tak głupi i bezsensowny, że aż bezgranicznie śmieszny.
Mistrz w tej dziedzinie ;D
Ölschmitz
jak dla mnie to:

"Skeczu z papugą nie będzie" - dwadziescia lat Monty Pythona, czyli kwintesencja absurdu. Nie jest to film fabularny, wiec ogladamy skecz za skeczem. Jest to humor troche specyficzny, nie musi podobac sie kazdemu, ale nie znam osobiscie nikogo kto by nie smial sie podczas 90% scen z filmu. Miazdzy. Nie radze ogladac po zielonym laugh.gif
Dante
"half baked (żółtodzioby)" dobra komedia zważywszy jak ktos lubi Davida Chapelle(gra główna role, świetny komik, kilka naprawde fajnych akcji

How High to zna chyba każdy ostra jazda z Redem i Mef'em

Red and Meth show (czy jakoś tak) 9 odcinkowy serial o przygodach tych dwóch panów w ekskluzywnej dzienicy
Burth
Allo Allo - to nie film tylko serial ale do bakania polecam, bardzo ciezkie salwy śmiechu

Polecam też: American Pie 3, Shrek 2, tv TRWAM, Fawlty Towers (Hotel Zacisze - brytyjski serial komediowy w stylu Allo Allo), Przekręt (gangsterska komedia - zabawne momenty),
przema
po bakaniu to ja polecam lustro. zobaczycie może jak żenująco wyglądacie mad.gif
Burth
QUOTE(przema @ 3 01 2006, 00:19) *

po bakaniu to ja polecam lustro. zobaczycie może jak żenująco wyglądacie mad.gif

po alkoholu rownie (jak nie bardziej) żenujaco, po co ten offtop w ogole ?

ja polecam jeszcze przesmieszne scarry movie 3
Cerb
QUOTE(przema @ 2 01 2006, 22:19) *

Co mamusia pozwolila usiasc przy komputerze ? To masz popatrz jak wygladasz po wodeczce, winku lub piwku :

http://www.psxextreme.info/index.php?s=&sh...ndpost&p=790238

A na bakanie polecam :

"Wieczny student" - akcja z wysraniem sie do kubla na smieci i podwieszenie tego balerona na linie powoduje autentyczne puszczenie zwieraczy.

No i male pytanie, kojarzy ktos film w ktorym taki grubas gral w rugby, byly z nim dobre akcje jak wpada do szatni, krew mu wali z uszu a trener mu mowil ze wszystko ok, pozniej zabierali go do szpitala i przy wkladaniu go na noszach do karetki te nosze sie pod nim zawalily. Niestety ogladalem go od polowy w dodatku w takim stanie ze nie wiedzialem gdzie mam przod a gdzie tyl, ale tyle zapamietalem biggrin.gif . Moze to ktoras czesc "Scary Movie" ?
golab
To raczej "Not another teen movie".

How High - zwałowy film o dwóch murzynach na harvardzie czy gdzieś tam.

But Manitu - parodia Winnetou.

the Good, the Bad and the Ugly - niektóre dialogi i sytuacje rozje.bują. Mistrz wsród westernów i nie tylko.
juggler
The New Guy jest totalnie betoniasty , polecam hyh.gif
Burth
QUOTE(golab @ 3 01 2006, 01:51) *

But Manitu - parodia Winnetou.

To jest ten niemiecki, jeden indianin jest gejem 'wsadź-mi-tu' sie nazywa czy cos takiego ?
Jesli tak to jedna z lepszych komedii jakie widzialem, rewelka.
przema
na poważnym forum tematy propagujące narkotyki powinny być usuwane. przepalone c*****
Dante
Sorry a kto powiedział że to forum jest powazne???

i co masz do narkotyków nie cheszn nie bierzesz jak ktos inny chce to bierze i tyle

noo But manitu to niezła beka

dodam jeszcze pierwszy Scary Movie bo dla mnie to była niezemska komedia(zwłaszcza motyw juz po napisach zostanie mi w głowie do końca życia
Panek
Bułgarski Pościkk
Bułgarski Pociskk
Dżudo Honor 7
Dżudżitsu Szerszeń
Bandziorno 82
Sum tak zwany olimpijczyk
Wściekłe Pięści Węża
(dopiero ma się pojawić a juz sam trejler rozwala xD)

Ogólnie Z.F. Skurcz - i wszystkie duże produkcje się chowają
Cerb
QUOTE(przema @ 3 01 2006, 15:17) *

na poważnym forum tematy propagujące narkotyki powinny być usuwane. przepalone c*****

Wez wypi.erdalaj z tego forum jak cos ci nie pasuje. Nie masz kolegow ? Kuska ci nie staje ? Zostales tylko ty, konsola i sztuczna pochwa z allegro ze tak ci przeszkadza ten temat ? Po co tu zagladasz ? A za obrazenie userow powinienes miec co najmniej warna (pogrubione)

wciagnalem dzis Scary Movie 1 i 2, jedynka juz nie robi tak jak kiedys ale dwojeczka jest poza wszelka konkurencja.

A dorzuce jeszcze Naga Bron - ogladalem juz setki razy ale zawsze daje rade, no i seria W krzywym zwierciadle z Chavy Chasem. Ten gosciu to gigant, za sama morde powinien dostac oskara.
Garcia
Chlopaczki z sasiedztw - parodia filmow o gangsta nigasach biggrin.gif beka niesamowita polecam zassac tongue.gif
Marlon
Aaa, Cerb mi przypomniał o Nagiej Broni!

Ten film jest niesamowity (obojętnie która część), Nielsen rozwala za każdym razem, mnie ma bata... Niektóre akcje są tak nieprawdopodobnie głupie, że popuścić można ze śmiechu...

Podobnie jest ze Scary Movie, jednak tutaj rządziła jedyneczka, dwójka to już troszkę słabszego sortu, ale kilka akcji dawało ognia (ruszanie z piskiem opon na wózku inwalidzkim biggrin.gif ) Trzeciej części nie oglądałem (warto?).

Panek, wrzuć jakieś szersze info na temat filmów, które wymieniłeś bo tytuły są conajmniej intrygujące...

A co do narkotyków w tym temacie, to to jest śmieszne? Przecież w nazwie tematu nie ma ani słowa, a to czy ktoś ogląda wymieniane tu filmy popijając z kubka mleko, czy też mając kolbę w zębach i flachę na stole mnie zupełnie nie obchodzi - żeby była jasność...
rembikfromLS
Team America - america FUCK yeah >> polecam ściągnąć ten utwór biggrin.gif
dzisiaj na tv4 leciał Luźny gość Freddy Got Fingered

Tom Green napisał scenariusz do tego filmu, wyreżyserował go i zagrał główną rolę. Zgodnie z jego stwierdzeniem jest to "porywająca historia o młodym mężczyźnie, który najbardziej w świecie pragnie, aby jego tatuś był z niego dumny". Ponieważ Gord Brody (Tom Green) jest wciąż dużym chłopcem o niepospolitej wyobraźni, sposoby, w jaki próbuje wzbudzić dumę w swoim ojcu przybierają czasem dziwne formy. Pewnego dnia postanawia, że będzie realizował filmy animowane. Rzuca więc swoją pracę w fabryce sera i wraca do rodzinnego domu. Ojciec (Rip Torn) nie jest ucieszony z powrotu syna na łono rodziny. Usiłuje przekonać go, że należy w końcu wydorośleć, znaleźć porządną pracę i wynieść się z domu na dobre. Chłopak nie ma najmniejszego zamiaru ruszać się z miejsca, w którym jest mu wygodnie i dobrze. Rozpoczyna się między nimi wielka wojna. motyw z waleniem konia POWALA oczywiście nie wali swojego lecz KOŃSKI zwis to trzeba zobaczyć film TOTALNIE absurdalny...
Na pewno resztę sobie przypomnę, bo większość już została wymieniona, ale zapomnieliście o "Martwicy mózgu" polecam po kilku piwach. Thats all folks
2razyjot
QUOTE(rembikfromLS @ 4 01 2006, 04:34) *

Tom Green napisał scenariusz do tego filmu, wyreżyserował go i zagrał główną rolę.

Green ma szacun za nazwisko i fakt, ze majac raka jader robil sobie z tego sroga polewke ... Dobry chlop jest, chcialbym z nim kiedys z wiaderka uderzyc. smile.gif

Film na zbake? Konkretne sa stare parodie pokroju Hot Shots, Nagiej broni (+ WSZYSTKIE parodie z siwym dziadkiem - Leslie zabija po prostu!), Fatalny instynkt itp., itd. Straszne filmy rowniez przejda - "3" i patent z Jacksonem rozklada na lopatki, kekekekeke ... No i filmy "inne" rowniez daja - "Las vegas parano" daje po lbie konkretnie ... icon_twisted.gif
Cerb
No "Las Vegas Parano" do beczkowych filmow raczej ciezko zaliczyc (chociaz ponad polowa filmu to czysta komedia), pod koniec klimat robi sie tam dosc ciezki szczegolnie dla tych ktorzy nigdy nie brali zadnego srodka do zmieniania stanow swiadomosci. Mysle ze nie mozna tego filmu ogarnac bez wspomagaczy, ale polecam tez chociaz raz obejrzenie na trzezwo.

Jako ciekawostke podam fakt ze jakies dwa latat temu, zmarl dziennikarz ktorego w tym filmie gral Johny Deep.
2razyjot
QUOTE(Cerb @ 4 01 2006, 09:31) *

No "Las Vegas Parano" do beczkowych filmow raczej ciezko zaliczyc (chociaz ponad polowa filmu to czysta komedia), pod koniec klimat robi sie tam dosc ciezki szczegolnie dla tych ktorzy nigdy nie brali zadnego srodka do zmieniania stanow swiadomosci. Mysle ze nie mozna tego filmu ogarnac bez wspomagaczy, ale polecam tez chociaz raz obejrzenie na trzezwo.

Ogladalem i tak i tak - podobal mi sie tak samo, tyle, ze podczas pierwszego seansu na solidnym 'matrixie' podobal mi sie bardziej - non stop beka z kolesiami i slina cieknaca na zawartosc walizki ... No i te hawajskie koszule, radio + wypozyczona fura. smile.gif

Swoja droga polecam goraco "Friday" - stary film ale w swojskim klimacie! Nikt nie mowi o PL filmach, nie wiem czy tacy sa co by nie ogladali ale np. "Jak rozpetalem II wojne swiatowym" to ogien pierwsza klasa! icon_twisted.gif
Marlon
Nom, z polskich to jeszcze seria o Kargulach i Pawlakach ownuje totalnie - znam większość tekstów na pamięć, a i tak się brechtam za każdym razem jak oglądam...

Fear and Loathing in Las Vegas też jest mocne, ale na fazę konkretną, a nie na typowe brechtanie (zasadnicza różnica)...
wortigern
sąd, sądem ale sprawiedliwosc musi byc po naszej stronie...
Batman
Snatch jest mistrzostwem jeśli chodzi o tego typu filmy, żaden film mnie tak nie rozbawił. Ocean’s Eleven też ma w sobie dużą dawkę humoru, no i do tego ten rozluźniający klimat. The Hitchhiker's Guide to the Galaxy jest troche nierówny, ale posiaday parę masakrujących absurdem motywów, np. początek z delfinami laugh.gif. Polecam też Three Kings, choć nie jest to typowy film przy którym ma się cały czas beke.
rembikfromLS
Killer & Killerów 2óch biggrin.gif
Garcia

Jako ciekawostke podam fakt ze jakies dwa latat temu, zmarl dziennikarz ktorego w tym filmie gral Johny Deep.

Najlepszy film na kwasa icon_twisted.gif bez tego ciezko rozkminic niektore motywa jakie sa w tym filmie (koncowke zwuaszcza)
2razyjot
QUOTE(Marlon @ 4 01 2006, 12:55) *

Fear and Loathing in Las Vegas też jest mocne, ale na fazę konkretną, a nie na typowe brechtanie (zasadnicza różnica)...

Zadna tam roznica - z akcji z nietoperzami, butami do golfa i blotem, malym zet, kapiela w wannie, wyscigu na pustyni mozna zdrowo pocisnac. Na konkretnej korbie i tak gow.no pamietam z filmow - tylko wybrane akcje kojaze ... ninja.gif
_Blaze_
Moje top 3 jezeli chodzi o filmy ogladane na fazie:

1. Eurotrip

2. Harold and Kumar Goes to White Castle

3. Starsky & Hutch

Wszystkie te filmy ogladalismy z kumplami po kilka razy, nawet teraz jak mamy jeszcze dym w plucach czasami je odpalamy i jestesmy zlani ze smiechu biggrin.gif
Panek
QUOTE(Marlon @ 4 01 2006, 00:55) *

Panek, wrzuć jakieś szersze info na temat filmów, które wymieniłeś bo tytuły są conajmniej intrygujące...

W słowach nie da się tego opisać biggrin.gif www.skurcz.robbo.pl - wejdź i zasysaj filmiki ;]
ogqozo
Kawa i papierosy - był kiedyś w kiosku za 10zł i niech żałuje, kto nie kupił. Kapitalna, inteligentna komedia wyreżyserowana po mistrzowsku. W pewnych kręgach już teraz kultowy. Gra aktorska powala (zwłaszcza Steve Coogan i Alfred Molina w pewnym wieloznacznym skeczu, a do tego: Iggy Pop, Tom Waits, Bill Murray i Cate Blanchet!). A ze starszych, cóż - naturalnie "Dr Strangelove" i dzieła Chaplina.
abrakadabra
QUOTE(Garcia @ 5 01 2006, 02:18) *

Najlepszy film na kwasa icon_twisted.gif bez tego ciezko rozkminic niektore motywa jakie sa w tym filmie (koncowke zwuaszcza)

Mógłbyś rozwinąć ? Jakiś przykład ?
Diabeu
QUOTE(Garcia @ 5 01 2006, 02:18) *

najlepszy to jest Dark City, sceny "dostrajania" miasta zdeka gniotą mózgownicę (oni tak naprawdę czy to tylko moja głowa???)
w Parano wpierw masz brechtę a potem trzaski i możliwy bad trip - dialog odnośnie "zagospodarowania" tyłka Christiny Ricci wkręca icon_twisted.gif

film na bekę to "Killer Klownz form Outer Space" plus każda Troma jaka wejdzie w zasięg
Pablo_el
Wallace and Gromit In The Curse Of The Were-Rabbit kroliki po prosty rozp/ierdalaja laugh.gif Idealny film do bakania

King of the Lost World Gloria Gloria!!!! biggrin.gif Must see!

Godzilla VS. Mechagodzilla 1974 ten film to nieprzecietna jazda - chyba nie musze tlumaczyc dlaczego biggrin.gif

Moze ktos zaproponuje mi cos z tworczosci Chucka bo ja niestety do niedawna bylem niewiernym i sie w tym nieorientuje...
Julita
Chuck Noris = Forrest Warrior

Harold & Kumar Go to White Castle - Szkoda ze wiekszosc filmow tego typu jest o facetach
Specu
http://gameranking.pl/pokaz_news.php?id=80...C9zdGFydC5ncg||
moze jeszcze tego nie ma, ale szykuje nam sie instant classic XD

Dwarf (???) na pierwszej focie i ork szaman (????????) na czwartej RULA XD
.Liquid(c).
Napoleon Dynamite xD tylko do bakania xD radzę się zapoznać bo naprawdę warto
tewus
QUOTE(.Liquid(c). @ 5 02 2006, 13:34) *

Napoleon Dynamite xD tylko do bakania xD radzę się zapoznać bo naprawdę warto

co racja to racja.. ale faktycznie bez wiadra nie podchodz icon_twisted.gif
2razyjot
"Wallace i Grommit: Klatwa krolika" - 2 kule dobrego sorciku, kilka piwek i film trzepie zdrowo! Zabija mimika postaci, patenty pomyslowego Wallace'a no i te kroliki! Jak jeden zaczal machac lapka to popuscilem ze smiechu ... Ewidentnie do jarania!
g_w_b_b_a
Napoleon Wybochowiec - najlepszy film jaki widzialem !!! jesli nie widziales to obejrzyj koniecznie
Robal_09
Najlepsza komedia ever to oczywiście Żółtodzioby biggrin.gif znam go na pamiec całego , i mimo ze ogladalem go z 50 razy to nadal mnie śmieszy, a z polskich amatorek to oczywiście bulgarski poscikk , nie ma sobie rownych
ogicool
[quote name='_Diabeu_' date='9 01 2006, 10:05' post='797171']

najlepszy to jest Dark City, sceny "dostrajania" miasta zdeka gniotą mózgownicę (oni tak naprawdę czy to tylko moja głowa???)

o w końcu ktoś oglądał Dark City, jak dla mnie bomba!!!bez oftopa:

Eryk Wiking (prawie Monty Python) - jak sie przyglądam Erykowi to od razu mam śmiechawe, no i ,,szał bojowy" ,a poza tym
rozkładają mnie dwie części extra starej anime ,,Heavy Metal"
Diabeu
w Eryku to ksiądz był zajebisty

- ja tu nic nie widzę
- zdaje wam się
- tu nic nie ma
itp. itd.
Pablo_el
Over the Hedge - Hami rozwala po prostu

Cars - klasa sama w sobie smile.gif

Jay and Silent Bob Strike Back - tych dwoch panow chyba nie trzeba nikomu przedstawiac. Dogme, Clerks tez mozna obejrzec ale nie sa juz takie fajne (zbyt skomplikowane tongue.gif) Mallrats

Corpse Grinders - o kotach ludojadach, rok produkcji 1972 biggrin.gif Po prostu niszczy.

Fly - czyli Mucha z Goldblumem. Koniec mnie zmasakrowal po prostu

ale najbardziej polecam Sensation 2005 DVD. Dla tych ktorzy nei wiedza co to jest (sa tacy?) klik Polecam wylookac Black Trailer (Shock Ur Senses rolleyes.gif )
ogicool
jest taka fajoska seria ruskich filmów ,,Rybałka' ,, Polowanie", czyli pare skrzynek wody i ejanie po stepach..Finlandii (bo za daleko zapłyneli)..
jedna scenka: Kuźmicz raz za flache chciał kumplowi, co mieszka kilka kilometrów dalej w prezencie przesłać krowe, idzie do ,,straznika" na lotnisku, ubili intereses i jazda..., na miejscu gość chce ,,rozpakować' prezent, patrzy do góry, powoli rozsuwa się właz samolotu, krowa w pasach,rozciągnięte kopyta na cztery strony świata i kupa hehehe
Cegla
Wszystkie czesci Nagiej broni.
Ölschmitz
tam sie nie musi nawet nic dziac, wystarczy ze nielsen biega po ekranie i juz jest beka.
Re
wszystkie z Nielsenem, hot shotsy, shaolin soccer, kung fu hustle, hung pow, gladiatress, RRRrrrr. beki po maksie
- Wodzu muszę Ci się do czegoś przyznać.
-tak?
- spałem z twoją żoną
-o boże, o boże, o mój boże
-jezscze raz
- o mój boże, wiesz jak też ci się musze to czegoś przyznać
-tak?
- ja też z nią spałem. Ty spałeś z moją żoną, ja spałem ze swoją i jesteśmy kwita. <lol>

albo

- no bo ja wodzu razem z twoją żoną, wtedy pojechaliśmy na wycieczke
- a mi mówiła, że idzie do siostry. Inna sprawa, że się dziwiłem, bo nie mam siostry ( biggrin.gif )
Najtmer
jay i cichy bob, jak ktos wyzej podal

tajniak- film o tym kolesiu z afro, no normalnie z kumplem wlaczylismy, to juz ze smiechu padalismy, jak koles tym caddilakiem krecil baki Xd

las vegas parano- takfilm smieszny o gleboki, niestety przez babalofe nie pamietam koncowki, co najwyzej kroliczka w wannie, buty do golfa o belkotanie w lusterku

Komedia romantyczna- glupia amerykanska komedia. mozna sie posmiac. raz.

Its Not Another Teen Movie - kolejna glupia komedia. jw.

ale jedyne co sie chyba na bake nadaje, to zapuszczenie po raz pierwszy jackass'a (film)

Wieczny Student- hot-dogs ;p kto widzial, skuma

Kumar and...- film fajny, ale tylko momentami smieszny

epoka lodowcowa- seeth+kana=lol
tk
Komedia romantyczna- glupia amerykanska komedia. mozna sie posmiac. raz.

Spoil:

-Spotkajmy się tam gdzie Tom Hanks spotkał Meg Ryan.
-W internecie?
-W "Bezsenność w Seattle" nie w "Masz wiadomośc".

ale tak ogólnie to lipa jakich mało.
Ölschmitz
QUOTE(Najtmer @ 7 08 2006, 02:24) *

Wieczny Student- hot-dogs ;p kto widzial, skuma

myslalem ze padne jak to ogladalem xD
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.