Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Dlaczego fabuła jest jednak czasami ważna by gra była genialna
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > GameCube
cezi17
Zawsze myślałem,że fabuła w grze nie ma dla mnie żadnego znaczenia i nie przeszkadza mi fabuła typu " ziemię zaatakowali kosmici" dlatego, uznaje wyższość serii splinter cell nad metal gear solid bo nie chce mi się mniej grać ,a oglądając jakieś (pipi).owe filmiki,ale zmieniłem moje zdanie po graniu w residenta 4.tak słabej fabuły nie widziałem nigdy i to moim zdaniem dlatego resident ma za wysoką ocenę nie majcie mi za złe bo ta gra się i tak broni gameplayem i różnorodnością ale nie zasługuje na taką notę jak metroid prime czyli 96 % wg gamerankings.Mario mie wliczam bo zawsze miał wy(pipi)a.ną fabułe(przez rury i tak dalej),ale Resident nie zasługuje na taką ocenę ja bym dał trochę niżej tak jakby 92 %,a jakie wg was gry zostały z(pipi).ane przez fabułę ?
GRIZZ
hehe naraziłeś się tym postem na ostrą krytykę... co do MGSa to pograj w część pierwszą na psxie albo w remake gcn-owy to zrozumiesz dlaczego mgs to kult i klasyk. Klasyk którego nie pobije żaden splinter cell (przynajmniej nie jeśli brać pod uwagę samego Gamecube'a) więc ponadrabiaj zaległości... Co do RE 4. Gra jest wielka i np moim zdaniem broni sie lepiej od MP (który jest dla fana serii najzwyczajniej słaby pod względem klimatu serii) , a głupie cyferki na gamerankings niczego tak naprawdę nie oddają (powtarzam , dla mnie...) icon_twisted.gif
cezi17
Tak się składa,że mam MGS:The Twin Sneakes i po 3 godzimach grania(100 minut filmików) nie chce mi się grać dalej ,a ty akurat grałeś wogóle w metroida ? bo 9 na 10 osób które grały jeszcze w metroida na nesie mówi że to za......(pipi)ista gra,a co do residenta to jest super,ale ma klimat nieporównywalnie gorszy od poprzednich części bo nie ma się czego bać i te lamerskie zagadki,a co do splinter cell mam chaos theory i pomimo (pipi)....owj konwersji słaba grafika i woóle bardziej misię podoba,ale fabuła nie ma się ci równać do MGSa ale ja wole splintera i to jest tylko moje zdanie,a to że większość lubi MGSa........zwisa mi to

zapytaj zagorzałych fanów poprzednich części jak ich wkurzył lajcikowy klimat 4 idą zombi a koo ciebie ten sprzedawca nie pęka noi ta fabuła a noi sorry za błąd bo zle napisałem misię powinno być oddzielnie
cezi17
Wieśniacy nie zombie sorry
LegionPolski
cezi gimbku ukochany - naucz sie edytować posty dry.gif
a, nie wiem dlaczego najechales na klimat w re4...wiec...
mowisz ze re4 ma slaby klimat w porownaniu do poprzednich czesci? blah, jak dla mnie ZADEN, kompletnie zaden (grałem w 1director's cut, 2,3, obie na pizdo-let) jakos mnie nie wystraszyl ;/ jak dla mnie 4 pod wzgledem klimatu zasysa tylko w zamku, ale i tak jest calkiem niezle zriobiony.

co do tematu - fabula sie liczy - jak dla mnie przynajmniej... mgs wlasnie ze wzgledu na genialna historie i 'filmowy' klimat zostal przez tak wielu graczy ulubiony (lol). w sc gralem - ale tylko w pandora tomorrow i chaos theory (pt przeszlem cala, ct zostaly mi 2-3 misje ale olałem)... hm, a gdyby fabuła była tak fachowa jak w mgs.. moze i przeszedlbym ct do konca.
cezi17
QUOTE(LegionPolski @ 24 03 2006, 14:26) *

cezi gimbku ukochany - naucz sie edytować posty dry.gif
a, nie wiem dlaczego najechales na klimat w re4...wiec...
mowisz ze re4 ma slaby klimat w porownaniu do poprzednich czesci? blah, jak dla mnie ZADEN, kompletnie zaden (grałem w 1director's cut, 2,3, obie na pizdo-let) jakos mnie nie wystraszyl ;/ jak dla mnie 4 pod wzgledem klimatu zasysa tylko w zamku, ale i tak jest calkiem niezle zriobiony.

co do tematu - fabula sie liczy - jak dla mnie przynajmniej... mgs wlasnie ze wzgledu na genialna historie i 'filmowy' klimat zostal przez tak wielu graczy ulubiony (lol). w sc gralem - ale tylko w pandora tomorrow i chaos theory (pt przeszlem cala, ct zostaly mi 2-3 misje ale olałem)... hm, a gdyby fabuła była tak fachowa jak w mgs.. moze i przeszedlbym ct do konca.

hmm zagraj sobie w residenta remake jeszcze raz porównaj klimat może mało było momentów strachu ale klimat o niebo cięższy niż re4 z klimatu zrobiono klimat hoororu klasy B taki hostel czyli jakby Szósty zmysł a Hostel pierwszy miał mało strachu ale miał klimat a drugi śmieszny i kiczowaty ale miał taki być tak samo jak RE 4 ale fajni oczekiwali klimatu RE Remake
Dante
Nie wiem czy wiesz ale klimat seri Resident Evil to właśnie klimat horrorów klasy B . Tak była od początku serii więc nie wiem co ci się nie podoba, to że nie ma juz zombiaków?
cezi17
Masz dwa telewizory i dwa Gacki włacz na jednym RE Remake a na drugim RE 4 noi mi kurna nie mów że RE 4 ma klimat taki sam i że Re ma taki sam klimat wg mnie żadna gra horror nie ma kolimatu horroru klasy A nawet Silent czy forbidden czemu kiczowate stwpry lalaczki kukiełki itd. grałeś w RE ?

Aha i nie kumasz jednek RE nie ma fajnej fabuły ale RE 4 toż to telenowela największy niesmak sprzedawca sobie stoi a na mnie idą wieśniacy a jego nie tykają poza tym te gadki znasz angielski nie to sięnaucz ale RE 4 to i tak najlepsz gra roku 2005

Wiem wiem literówki usprawiedliwiam się bo wyjedzież z tekstem a ty najpierw naucz się polskiego pisżę na szybko nie patrze
Mantis
Po co w grach wspaniała fabuła? A po to abyśmy mogli po przejśći takowej siąść spokojnie i się zastanawiać nad sęsem życia i aby móc dumać co tak na prawdę w grze się wydażyło i po co nam to pokazano. Kocham gry piękne i za takie głównie uważam gry z dobrą fabuła i tu wyjątkiem jest re4, bo mimo, że ma okropną fabułe mnie i tak nie zmiernie kręci
cezi17
QUOTE(Mantis @ 25 03 2006, 20:44) *

Po co w grach wspaniała fabuła? A po to abyśmy mogli po przejśći takowej siąść spokojnie i się zastanawiać nad sęsem życia i aby móc dumać co tak na prawdę w grze się wydażyło i po co nam to pokazano. Kocham gry piękne i za takie głównie uważam gry z dobrą fabuła i tu wyjątkiem jest re4, bo mimo, że ma okropną fabułe mnie i tak nie zmiernie kręci

Mnie też kręci ale daje 92/100 gdyby fabuła była troche lepsza i troche bardziej klimatycznej więcej muzyczki było by 100/100
Witek.bielsko
QUOTE(Mantis @ 25 03 2006, 19:44) *

Zastanawiam się ile ty masz lat ziomek- starasz się pisać piękną, górnolotną polszczyzną, ale wychodzi to dosyć komicznie- taki styl wypowiedzi kontrastuje z błędami, które seryjnie popełniasz, a poza tym brzmi sztucznie. Nie żebym się czepiał, ale to po prostu razi.
A w temacie- fabuła jest dla mnie niezmiernie ważna- bo jest chyba najważniejszą składową klimatu gry- czegoś co najbardziej wpływana jej odbiór. Oczywiście czasami gram w gry, w których historia nie odgrywa większej roli, ale nadrabia grywalność- mogę wymienić choćby PES-a, aczkolwiek, żeby gra naprawdę "wryła" się do głowy i została tam na długo potrzeba więcej niż tylko dobrej grywalności- potrzeba "tego czegoś"- hmm, dotychczas zetknąłem się z góra 10 takimi pozycjami...
Mantis
Zastanawiam się ile ty masz lat ziomek- starasz się pisać piękną, górnolotną polszczyzną, ale wychodzi to dosyć komicznie- taki styl wypowiedzi kontrastuje z błędami, które seryjnie popełniasz, a poza tym brzmi sztucznie. Nie żebym się czepiał, ale to po prostu razi.
A w temacie- fabuła jest dla mnie niezmiernie ważna- bo jest chyba najważniejszą składową klimatu gry- czegoś co najbardziej wpływana jej odbiór. Oczywiście czasami gram w gry, w których historia nie odgrywa większej roli, ale nadrabia grywalność- mogę wymienić choćby PES-a, aczkolwiek, żeby gra naprawdę "wryła" się do głowy i została tam na długo potrzeba więcej niż tylko dobrej grywalności- potrzeba "tego czegoś"- hmm, dotychczas zetknąłem się z góra 10 takimi pozycjami...
[/quote]
Każdy ma swój gust i pisze jak mu się podoba, ale na pewno twoje uwagi wezme do serca. Jak mówią krytyka zawsze się przyda biggrin.gif
Witek.bielsko
QUOTE(Mantis @ 27 03 2006, 11:17) *

Każdy ma swój gust i pisze jak mu się podoba, ale na pewno twoje uwagi wezme do serca. Jak mówią krytyka zawsze się przyda biggrin.gif

Ok, spox. W sumie niepotrzebnie się czepiam- styl pisania to w końcu indywidualna sprawa, ale to po prostu raziło w oczy, a ja miałem niesamowicie prze(pipi)any dzień, więc się niepotrzebnie dopieprzyłem, więc sorry za wcinę.
Właściwie to czytając dokładnie nasze wypowiedzi mogę nawet powiedzieć, że mamy bardzo podobny pogląd na temat fabuły w grach...
zephon
MOIM zdaniem fabuła jest najważniejszą częścią w grze. im gorsza fabuła tym gra szybciej się nudzi, logiczne smile.gif
Dla nektórych najważniejsza jest grafika dry.gif
chrno-x
Tu też się zgadzam ja głównie stawiam na fabułe i Gameplay a grafa taka jaka jest,na GaCku czy na DS'ie to mi najzwyczajniej odpowiada lubie gdy gra jest ładna ale najbardziej lubie gdy gra ma super fabułe i gameplay i jeszcze do tego wymiata graficznie (RE4,Zelda WW i nadchodząca TP)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.