Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Najbardziej absurdalna scena z Anime
Forum PSX Extreme > Inne > Japonia > MANGA&ANIME
_Alek_
Taaak... nawet najlepsze serie ich nie unikną....
Po prostu tak już jest, że czasem jakis pan japończyk pisze scenariusz na haju i wychodzi mu jakiś kwiatek po którym ludzie łapia się za głowę... a potem stwierdzają "Eeeeee... bo to siakaś taka kultura inna i to pewnie to, no!".
Podczas gdy Japończycy myslą "Eeeeee... znowu jakies anime dla tych chorych obcokrajowców, że też u nich takie akcje przechodzą blink.gif " tehehehe
A na serio, jaka scena z Anime wydała się wam najbardziej absurdalna/przerysowana/ogólnie wyrwana z kosmosu?

Moim liderem jest na razie Sarutobi Sensei i jego scena śmierci.... Na początku szok ("Dziadek ginie!"), gdzieś tak w 3-cim odcinku gdy wciąż miał ten miecz w trzewiach pomyslałem w pewnym momencie "Jezu, giń wreszcie dziadku >.<". Nie wiedziałem jeszcze, że pomyslę tak jeszcze nie raz....
mario87
przerysowana?
początek Gundam SEED i prawie cały Gundam SEED Destiny
Suavek
Excel Saga i Puni Puni Poemy to jeden wielki absurd. W pozytywnym tego słowa znaczeniu biggrin.gif

W negatywnym - Akane Maniax - robić z dramatu komedie ecchi (i to fatalną) to już przegięcie...

Co do wspomnianych gundamów, akurat w pierwszym seedzie te powtórki tak nie przeszkadzały. Dopiero Destiny potrafiły zirytować ostro niektórymi pomysłami. W dodatku większość kwestii i motywów z tego anime woła o pomstę do nieba... ot dla przykładu (jeden z wieeeelu) gość ze sztuczną ręką, w której ma "big-mutha-focka-guna" i w dodatku może ruszać palcami... Chrystepanie jakie to było (pipi) anime, chyba do końca życia nie przestanę tego powtarzać ;>
lolo99
-FLCL
-GreenGreen
-Azumanga Daioh
-Ichigo Mashimaro

Dwa ostatnie tytuły dosyć podobne, świetny motyw z zatrzymaniem akcji w środku najbardziej absurdalnych sytuacji.
mario87
tutaj chodzi raczej o negatywne znaczenie tego słowa
Des
W którymś odcinku Neon Genesis Evangelion była scena gdzie (S)hinji i (A)suka byli sami w mieszkaniu a tam taki tekst:
A: Pocałujesz mnie?
S: Dlaczego?
A: Bo nie ma nic ciekawego do roboty.
Tutaj wstają, ona zatyka mu nos (bo łaskocze ją gdy oddycha) i się całują. Po pewnym momencie Asuka biegnie do łazienki i tekst:
A: Nigdy nie będe się całować dla zabicia czasu.
XD
Le_Golas
Jedna rzecz mnie zastanawia w DEATH NOTE - ile ten notatnik ma stron,że przez tyle lat pisania nie skonczyło się w nim miejsce?? rolleyes.gif
Aramis
CYTAT(Le_Golas @ 4 07 2007, 21:41) *
Jedna rzecz mnie zastanawia w DEATH NOTE - ile ten notatnik ma stron,że przez tyle lat pisania nie skonczyło się w nim miejsce?? rolleyes.gif

Może dlatego się nie skończył bo była przerwa gdy Light wyrzekł się notatnika?;]
Ewcikson
CYTAT(Aramis @ 4 07 2007, 21:08) *
CYTAT(Le_Golas @ 4 07 2007, 21:41) *

Może dlatego się nie skończył bo była przerwa gdy Light wyrzekł się notatnika?;]

a moze po prostu ryuk podmienil notatniki i poskromili apetyt lighta na pisanie:> ale swietne pytanie...
Dziewiątek
pewnie używał gumki, ablo korektora! tylko nie pokazali tego...
kubicz
CYTAT(Dziewiątek @ 20 02 2008, 10:45) *
pewnie używał gumki, ablo korektora! tylko nie pokazali tego...

Uzywanie gumki jest niewskazane wink.gif

Haseo
W mandze do której odniósł się kubicz jest to wyjaśnione:
"When you run out of room to write in the notebook, you may ask the orginal owner shinigami for another".
Suavek
http://www.youtube.com/watch?v=hcPn4kzzNCo

Myślę, że dość miejscami szokujące jak na anime, szczególnie 28 sekunda imo. A to zaledwie część całości.

No ale w końcu twórcą był Yoshiyuki Tomino. Nie bez powodu otrzymał on przydomek Kill'em all Tomino ;>.
mario87
A dla kontrastu Overman King Gainer wink.gif http://www.youtube.com/watch?v=97j86qH91Nk
Oczywiście też od Tomino
HikiQmori
Naruto - kilkuodcinkowa scena śmierci trzeciego Hokage. Debeściak.
Bleach- Kurosaki kontra Zaraki, nagły przypływ mocy Ichigo i jeden z największych wojowników Soul Society pada na deski.
Prince of Tennis: Futari No Samurai - starcie Ryoma vs Ryoga, które w połowie ze zwyłego meczu zamienia się w fajerwerki rodem z Dragon Ball'a.
Mr. Blue
CYTAT
Naruto - kilkuodcinkowa scena śmierci trzeciego Hokage. Debeściak.

A ja tam w ogóle się nie zdziwiłem. W świecie, gdzie byle dwunastoletni shinobi posiada siłę bombowca F-117, dziadek który wytrzymuje obecność ostrza w swoim sercu jest niczym niezwykłym.
HikiQmori
CYTAT(Mr. Blue @ 22 06 2008, 17:30) *
A ja tam w ogóle się nie zdziwiłem. W świecie, gdzie byle dwunastoletni shinobi posiada siłę bombowca F-117, dziadek który wytrzymuje obecność ostrza w swoim sercu jest niczym niezwykłym.

Ta scena to przesada nawet jak na produkcje anime z dwunastoletnim shinobi posiadającym siłę bombowca F-117. Pokaż mi jakiś inny serial gdzie jakaś postać umiera przez 5 czy 7 odcinków.
Zarathustra
Śmierć Trzeciego w Naruto to pikuś, najlepsza jest walka Goku z Frizerem na Namek, kiedy to niby planeta ma za 5 minut wybuchnąć a oni się leją z 20 odcinków jeszcze wink.gif
Mr. Blue
CYTAT
Śmierć Trzeciego w Naruto to pikuś, najlepsza jest walka Goku z Frizerem na Namek, kiedy to niby planeta ma za 5 minut wybuchnąć a oni się leją z 20 odcinków jeszcze

To też jest pikuś, bo najbardziej sbsurdalne są smutne sceny śmierci w DB. I tak wiadomo, że postać albo będzie szczęśliwie podrywać babeczki w niebie (vide Yamcha) albo zaraz zmartwychstanie (vide... wszystkie postacie w DB)

CYTAT
Ta scena to przesada nawet jak na produkcje anime z dwunastoletnim shinobi posiadającym siłę bombowca F-117. Pokaż mi jakiś inny serial gdzie jakaś postać umiera przez 5 czy 7 odcinków.

Tu się z tobą zgodzę, ale dopowiem też, że w dalszych odcinakch kilka osób poświęca się dla wspólnego dobra, ale i tak przeżywają... (Choji, Neji...)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.