Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Dlaczego kupię Wii
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > Wii
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
walek
Dlaczego kupie Wii? Bo nie stac mnie na PS3 i na Xbox'a360. A poza tym jestem wielkim fanem grafiki 3D w sredniowiecznym wydaniu. Do tego moge dorzucic permamentna milosc do Mario i Zeldy- kocham tasiemce, chocby mialy po 1000 czesci. I jako telemaniak, kreca mnie piloty... tongue.gif
Komar
Bo nie stac mnie na PS3 i na Xbox'a360.

X360 Core jest przecież tańszy niż Wii wink.gif
ogqozo
Tak, masz rację. 300 to przecież więcej niż 250. A jak się doda kartę pamięci, bezprzewodowego pada i droższe gry, to X0 robi się jeszcze tańszy.
MasterShake
nie popłacz sie nam tutaj, chodziło mu o to że konsole kupisz bez problemu taniej,dolicz memorke i wychodzi cena wii - 1000 zl. A do tego i do tego musisz gre dokupic
jurget
kupie jak pojawi sie gra grzechu warta
Coati
ja bym moze kupil ale jako 2 konsole z obecnych next genow... wii nalezy traktowac jako ciekawostke, jako konsolke do glownie "familijnego grania"...
wii jest wrecz stwozone do mojego ulubione gatunku gier, do gier fpp/fps, ale ja NIE CHCE grac w gry z grafika z gacka... i cos mi sie zdaje ze wiekszosc gier na ''łiiii'' bedzie jak to sie mowi: ''na jedno kopyto''
konsolka ciekawa i tania warta zakupu jesli ukaza sie na nia gry killery, ale na to sie narazie niezanosi (pomijajac Zelde, ktora wyjdzie tez na gaclawa)
_Milan_
heh ,czlowiek po pograniu chwile na wii zaczyna sie namyslac nad kupnem tej konsoli...

tennis rozwala ;]

naprawde fajnie ze ta konsola powstala, jakbym mial za duzo siana bym biegl w grundiu po nia
ogicool
mnie ten Wii pilot najbardziej kręci, nie wiem jeszcze jak w realu
sprawdza sie z 'czasem' i jak sprawdzają sie też Wii - gry,
no ale tu już jest blisko do nowych rozwiązań, które można dalej rozwijać
(to najlepsze) i gry mogą oryginalne, next-genowe się pojawić

< pojechaną grafę już znamy ninja.gif >
vetch
Można poczytać o porcie Far Cry na Wii:

http://wii.ign.com/articles/747/747745p1.html

Tradycyjnie już UbiSoft pokazał, iż portów robić nie potrafi. Najpierw kupa na (5x mocniejszego) xboxa 360, teraz podobna kupa na Wii. Czekamy jeszcze na "rewelacyjną inaczej" wersję PS3 ;-) Inna sprawa, że Ubi w ogóle ostatnio się popsuło jakoś. Splinter Cell DA na x360 też nie trzyma framerate'u, a w wersji pc są błędy. Widać że najważniejsze jest sprzedać byle co, byle szybko.

Za to piszą iż sterowanie ma potencjał, łatwo je opanować i każdy może precyzyjnie rozdawać headshoty. Dla mnie Wii istnieje na razie tylko przez pryzmat Mario Galaxy, Zeldy i Metroidów. Miejmy nadzieję, że ludzie z Retro Studios zrobią w trzeciej odsłonie piękną i żwawą Samus, a do tego perfekcyjnie dopasują sterowanie.
chrno-x
wiesz jak widzisz tylko Zelde,Maria i Metroid'a to widać wogóle nie patrzysz na 2nd & 3rd party developers, a powiem ci tak że jakie gry jeszcze są świetne na Wii:
Call of Duty 3(może jest gorszy od wersji na PS3 i X360 pod względem grafy ale pod względem gameplay bije ich na głowe
Trauma Center Second Opinion(tytuł wręcz stworzony do Wii, ten kto grał na DS'ie wie o czym mówie)
Dragon Ball Z Budokai Tenkaichi 2 (najlepszy DB jaki wyszedł i wkońcu się doczekałem takich rzeczy jakie chciałem biggrin.gif)
Super Monkey Ball to jest nietypowy tytuł tongue.gif

dziwnym trafem również co mnie zaskakuje to gra która była po Zeldzie najbardziej kupywana to Red Steel mimo swoich niskich not na serwisach, to jednak ludzie chcieli go mieć O.o.....dziwny jest ten świat biggrin.gif
Albert Wesker
tylko kto kupuje konsole dla gier na 8/10? ja rowniez czekam na mariana i metroida - jezeli te gry okaza sie na poziomie zeldy, wii zawita do mojego domu smile.gif
chrno-x
to co gry które mają oceny 8/10 nie są warte kupna tak? Super.........naprawde, nie wiedziałem że się patrzy przy każdej konsoli tylko na tytuły 9/10 10/10 bo reszta to gnioty.........gdybym miał tak wybierać to w życiu bym nie uważał że X360 jest fajny.
Albert Wesker
nie nie, gry na 8 sa warte kupna ale konsola nie jest warta kupna jezeli sa na niej gry najwyzej na 8 (plus jedna perelka)
chrno-x
no po trochu tak,są też gusta i guśćiki, no ale przecież przy Launchu konsoli jak nawet jest tylko jedna perełka na 9+/10 10/10 a reszta to same 8 to i tak jest bardzo dobrze, w przypadku takiego X360 który nie miał zbyt dobrego launchu(to samo Ps3)to Wii ma jak narazie najlepszy Launch w next-gen'ach a i nie moge się doczekac Pokemon Battle Revolution który będzie pierwszym tytułem na Wii który będzie miał możliwośc grania przez sieć biggrin.gif a wychodzi na poczatku roku 2007 biggrin.gif(szczegół że najpierw w Japonii ale to się też liczy biggrin.gif)
vetch
Wii i tak kupię dla Metroida, ale aktualna cena na poziomie 1.1k pln zloty to po prostu SKANDAL, bo nie wiem jak to inaczej nazwać. Konsola nie jest warta więcej niż 600zł, przynajmniej tyle jestem skłonny za to zapłacić, bez poczucia straty pieniędzy. Tymczasem jednak uważam, że sprzęt jest za drogi. To gry tworzą sens zakupu sprzętu, ale w tym przypadku, za podobne pieniądze można przecież kupić x360 core, które technicznie przy takim Gears of War, FEAR czy innym Lost Planet, po prostu powala na kolana. Hańba ci, Ninny.
FlyJ4ck
najlepszed jest to ze gry na wii kosztuja tera tyle co na x360
Paczek
QUOTE(FlyJ4ck @ 8 12 2006, 22:13) *

najlepszed jest to ze gry na wii kosztuja tera tyle co na x360

W polsce ale juz np w Anglii jest znaczaca roznica kolo 10-15 funtow !! Tak to jest jak nie ma sklepow z grami i jedyna opcja to sklep (nie) dla idiotow i allegro !!
dexx
Wii kupię bo lubię produkcje firmy nintendo , napewno nie teraz jeszcze ale poczekam może w przyszłym roku , chciałbym mieć także PS3 , no a wszystkiego od razu mieć nie można , ale mam ogromny sentyment do ninny więc prędzej czy pózniej kupie nową konsolę .smile.gif
mord00k
Kupię dla jego innowacyjności, wspaniałego wczuwania się w grę, aby schudnąć (wink.gif) oraz dlatego że wii... no jest niezwykłe po prostu. Nie jest to gonienie za techniką jak w przypadku PS3/X360 lecz przełożenie wszelkiej jakości na gameplay. Amen.

PS.
Kupię także jako bonus do X360 smile.gif
zajebisty
Ja kupie dlatego bo bedzie fajnie wygladac obok PS3

heheheheheeh
nWo
Tylko jesli pad do Wii pozwoli sensownie grac w gry z NGC takie jak RE i seria Zeldy to tak kupie, kto wie moze na Wii jakis tytul zaskoczy kto wie.
k9
ja juz kupiłem i bawie się świetnie
musiałem sie pochwalić

warto !!!
damianekmic
"Tylko jesli pad do Wii pozwoli sensownie grac w gry z NGC takie jak RE i seria Zeldy to tak kupie"

Do gier z Cube'a służą pady od tej właśnie konsoli. Wii ma 4 porty na pady od Cube'a oraz dwa sloty na karty pamięci od tej konsoli.
okens
Mam zamiar sprawic Wii mlodszemu bratu na urodziny, mnie osobiscie konsola nie specjalnie interesuje, choc rozwiazanie z nowymi padami jest niezle
Mr.Ziolo
Ja sie zastanawiam bo mam dziennie max 4godziny grania a mam X0 takze nie wiem czy wydole confused.gif Bo tyle czasu nie mam choc Wii mi sie wyje.bisce podoba smile.gif Jak myslicie opyla sie jak sie ma X0 ??
PooooZdROooooo
Jazdaone
ja tez mam xO i coraz powazniej mysle o kupnie Wii. nie to zeby xO mi sie nie podobalo, bo jestem nim mocno zajarany. Wii chce kupic jako taka dodatkowa pop_ier_dol_ke. jak wpadna znajomi bedzie w co pograc, no i chce pograc wreszcie w zelde.
dodam jeszcze, ze nigdy nie bylem fanem nintendo, jednak zmienilem swoje zdanie po zakupie DSL. konsolka daje rade.
Weedu
tez chcialem cos dopisac od siebie ale moze troche inaczej jak patrze na te gry na wii to mnie na wymioty zbiera polowa to zlepek mini gierek a juz w ogole 70% to gry na imprezy chcialem zainwestowac w ta platforme ale mnie odrzucily gry.
Yuki
wlasnie to jest piekne ze sa na to gry na imprezy, wiekszosci konsol tego brakuje w takiej dawce smile.gif jesli jednak siedzisz w domu i nie masz przyjaciol z ktorymi moglbys sie czasem zabawic w taki sposob to szkoda wielka ;/
Dobos
Nie przesadzajcie. Ja imprez unikam jak ognia, grac na kilka osób tez nie lubie a mam Wii i bawie sie rewelacyjnie. Gry są tak swietne że kupiłem ich już 10, jedna lepsza od drugiej i to w trybie single smile.gif
Nie wiem skąd u wielu ludzi przekonanie ze dla samotników Wii się nie nadaje.
Nexus-6
CYTAT
dodam jeszcze, ze nigdy nie bylem fanem nintendo, jednak zmienilem swoje zdanie po zakupie DSL. konsolka daje rade.
Kupiłem NDS-a dwa tygodnie temu i też nie mogę się od tej konsolki oderwać, mimo że PSP-ka też posiadam. To moja pierwsza w życiu konsolka Nintendo. Meteos, Animal crossing, ba nawet Brain training, Polarium są niesamowicie wciągające.
Dlatego też prędzej czy później kupię Wii bo spodziewam się podobnej grywalności.
Weedu
CYTAT(Yuki @ 26 03 2007, 11:00) *
wlasnie to jest piekne ze sa na to gry na imprezy, wiekszosci konsol tego brakuje w takiej dawce smile.gif jesli jednak siedzisz w domu i nie masz przyjaciol z ktorymi moglbys sie czasem zabawic w taki sposob to szkoda wielka ;/

hm no nie wiem pewnie mam duzo wiecej przyjaciol od Ciebie ale nie bede kupowal konsoli dla nich a sam nie bede mial w co grac;/;/ na poczatku zainteresowalem sie zelda no ale w ostatnich 2 psx byly chyba ze 3 gry zrecenzowane w tym ostatnim 1 i do zobacz ile gier dostalo oceny powyzej 8-mozna pooliczyc na palcach jednej reki ech;/ co do sprzedazy mysle ze na wii jest tylko chwilowy popyt lepsze sprzety stanieja a wtedy zabawka nintendo bedzie tylko ciekawostka dla prawdziwych graczy bede sie liczyly tylko 2 sprzety no ale z drugiej strony uratuja ja ludzie ktorzy nigdy z konsola nie mili nic wspolnego(ciekawy pad+niska cena)ja juz podjalem decyzje i kaska poleci na PS3 biggrin.gif
jjot
jestes pewny? DS przy PSP tez jest kilka lat do tylu pod wzgledem mocy obliczeniowej, a sprzedaje sie znacznie lepiej. moim zdaniem z kolei Wii bedzie sie trzymac b. dobrze, szczegolnie w KKW, oferujac zgola inne tytuly niz pozostale konsole. taki byl plan nintendo i imho im sie uda.
szczurek
Weedu ma jednak troche racji. Narazie gier stworzonych wyłącznie i z myslą o samotnym graczu jest mało, a wręcz żałośnie niewiele. Miejmy nadzieje, ze z czasem sie to zmieni.
Yuki
Weedu a skad ty wiesz ze masz wokol siebie wiecej ludzi niz ja.....taka ocena czlowieka nie znajac go osobiscie jest nade "nienormalna"

Konsoli nie kupujesz dla ludzi, tylko dla siebie......a ze sa na nia gry w ktore moge sobie pociargac z laska ktora jak do tej pory nie fascynowala sie tego typu rozwywka...baaa...nazywala mnie duzym dzieckiem zwazajac na moj wiec "21 latek" , jest dla mnie dodatkowym plusem ^^"

Granie to nie moc obliczeniowa jak to powiedzial nie tak dawno koles z zespolu Nvidi, ktory zostal odrazu zbeszczeszczony za te slowa i publicznie za nie przeprosil, a ZABAWA smile.gif

Tak wiec prosze....nie mowmy tu o X360 czy PS3 bo to sa schematyczne konsolki wnoszace tyle nowosci w systemie wirtualnej rozrywki co ksiadz na kazdej niedzielnej mszy.....czyli nic:) Pad, siedzenie przet TV i bezruchowe lampienie sie w migawki ;p

Ja tam wychowalem sie na konsolach i potrzebowalem innowacji, a ze oddalem mojego X360 za fajny zestawik Wii o tym szczerze dowodzi.......co do PS3......sprzedaz tej konsoli na swiecie mowi sama za siebie....a sprzedaz Wii smile.gif to juz zaczyna sie robic ciekawe ^^"

Nom to sie napocilem, czas wkoncu ruszyc 4 litery wink.gif
x-Loloss-x
No konsolka sie prezentuje sie fantastycznie ohmy.gif I ciagle sie zastanawiam czy "dozbierać" na PS3 czy kupić to cudo wub.gif Jak sądzicie ??

PS.Pozdro dla all bo to mój pierwszy post happy.gif
Weedu
kup sobie 360 twisted.gif
Tak wiec prosze....nie mowmy tu o X360 czy PS3 bo to sa schematyczne konsolki wnoszace tyle nowosci w systemie wirtualnej rozrywki co ksiadz na kazdej niedzielnej mszy.....czyli nic:) Pad, siedzenie przet TV i bezruchowe lampienie sie w migawki ;p
Typowy fanboy nintendo ktory sobie tlumaczy to ze skosnoocy spece zamiast wykupic nowe procki dorzucili do gamecuba smieszny pilot no prosze Cie zacznij jeszcze na pegazusie grac icon_t_lol.gif
kim
chyba antyfanboy chciales powiedziec wink.gif
szczur3k
Jak konsolka stanieje do 700 zl to kupuje to cudo! smile.gif Chyba z rok bede musial czekac i jarac sie recenzjami w PSX Extreme LoL sad.gif

Chcialbym tylko, zeby PES i Silent Hill wyszedl na Wii ale to pewnie nie mozliwe sad.gif
mate5
Jeśli kupię Wii to dla takich gier jak np. Red Steel.
jurget
CYTAT(szczur3k @ 3 06 2007, 10:43) *
Jak konsolka stanieje do 700 zl to kupuje to cudo! smile.gif Chyba z rok bede musial czekac i jarac sie recenzjami w PSX Extreme LoL sad.gif

Chcialbym tylko, zeby PES i Silent Hill wyszedl na Wii ale to pewnie nie mozliwe sad.gif

A ja jade zaraz do Saturna bo jest po 899, a tyle to już moge przyjąć na klatę, szczególnie, że xO do serwisu jedzie złom jeden. No i zara na alledrogo zelde połknę za 92 + 8 wysyłka biggrin.gif
Pavlis
A ja sobie w życiu nie kupie wii , chyba ze postradam zmysły...
Hela
Ja miałem Wii z kilkoma grami, ale sprzedałem, bo nic mnie nie wciągnęło (same pierdółki, a Zelde:TP już przeszedłem na gacku) , jeśli kupię drugi raz, to tylko i wyłącznie dla kolejnej Zeldy...
Michu2
Kupic WII ? Jedynymi powodami dla których kupie kiedyś konsole nintendo to Zelda oraz nowy Metroid Prime.

A myślałem że znajdę trzy powody by kupic tę konsolę mellow.gif
Meanthord
Kupilem te konsole, poniewaz mialem BARDZO mile wspomnienia z gry na NDS-ie - w moim przekonaniu najlepszy handheld wszechczasow.
Niestety gier na Wii jest tyle co na PS3, bieda z nedza, nie ma w co grac sad.gif.
IslandClaws
dla mnie powodem, ktory sklonil mnie do wrzucenia 1000pln w kanal byla jakas dziwna chec poznania tej konsol. moze nie uwierzycie, ale majac 2700zl w kieszeni pojechalem do saturna kupic ps3, jednak na miejscu zerkajac na wii poczulem ogromna ciekawosc i chec jej posiadania ! ja juz chyba glupi od tego czytania sie robie... sad.gif
Yuki
Tak wogole to nie wiem skad to sie wzielo ze na Wii jest kilka gier ktore mozna policzyc na palcach jednej reki......nie no racja jesli liczymy tylko gry wydane w Polsce to sie zgodze.....niestety liczac caly swiat to porownywanie ilosci gier wydanych na PS3 i Wii jest dosc niedorzeczne.

Osobiscie dla tego typu tytulow ktorych u nas nie kupie a ktore stanowia 75% tego co sie ukazalo na konsole przerobilem Wii Wiikeyem i mam podstawy twierdzic ze na Wii jest juz sporo gier kazdego gatunku i kazdy znajdzie cos dla siebie.

A ze wydawanie gier na te konsole w polsce jest takie ograniczone....i ze na terenie naszego kraju ukazala sie garstka tytulow i ludzie sie tym sugeruja piszac tu swoje wypociny....to juz inna sprawa.....bo niestety ocenianie konsoli na podstawie Polskiego rynku mija sie z celem, bo tutaj niestety nie ma NIC
Figaro
Zgadzam się w 100 procentach - Wystarczy wejść na jakąś strone poświęconą Wii - Mnóstwo nieznanych, ciekawych gier.
ogqozo
CYTAT(Yuki @ 25 07 2007, 10:47) *
Tak wogole to nie wiem skad to sie wzielo ze na Wii jest kilka gier ktore mozna policzyc na palcach jednej reki......nie no racja jesli liczymy tylko gry wydane w Polsce to sie zgodze.....niestety liczac caly swiat to porownywanie ilosci gier wydanych na PS3 i Wii jest dosc niedorzeczne.

Osobiscie dla tego typu tytulow ktorych u nas nie kupie a ktore stanowia 75% tego co sie ukazalo na konsole przerobilem Wii Wiikeyem i mam podstawy twierdzic ze na Wii jest juz sporo gier kazdego gatunku i kazdy znajdzie cos dla siebie.

A ze wydawanie gier na te konsole w polsce jest takie ograniczone....i ze na terenie naszego kraju ukazala sie garstka tytulow i ludzie sie tym sugeruja piszac tu swoje wypociny....to juz inna sprawa.....bo niestety ocenianie konsoli na podstawie Polskiego rynku mija sie z celem, bo tutaj niestety nie ma NIC

A tacy ludzie jak ty, aktywnie wspierający rynek, na pewno przyczynią się do poprawy sytuacji.
Yuki
Co ja ci mam kolego wspierac, anizeli nawet chcialbym kupic sobie oryginala w NTSC to w niego nie pogram....stary, u nas gry nie sa wydawane a garstka wrzucona na polski rynek nastraja takich ludkow co to Nintendo nie powazaja do tego aby wytykac ja za brak gier. Gier jest i to cala masa, a gdyby wii nie mialo blokady regionalnej jak PS3 to zapewne nie myslalbym o przerobieniu jej.....niestety nie mam zamiaru pozbawiac sie dozywotnie takich perelek jak Naruto Shippuuden EX, On Piece, Pokemon Revolution czy Paper Mario. Stary jesli te gry byly by wydawane w PAL to zapewne bym je kupil,a jezeli nie sa i niestety w wiekszosci przypadkow nie beda bo tego typu gry nie sa wyrzucane na polski rynek, to ja niestety NIC NA TO NIE PORADZE.

Kupilem Wii glownie dla gier typowo Rodem z Japonii, podobnie tez zakupilem gacka i gdyby nie wydanie Freeloadera to zapewne tez bym go przerobil azeby pograc w Naruto Gekitou Ninja Taisen 1,2,3,4 bo glownie dla tych 4 gier go kupilem.

Tak wiec teksty w stylu "A tacy ludzie jak ty, aktywnie wspierający rynek, na pewno przyczynią się do poprawy sytuacji" sa nie na miejscu.....bo po pierwsze firma dystrybujaca Nintendo w Polsce to Wielkie (pipi) "Lukas Toys".....a po drugie co ja mam tu kupowac z oryginalnych gier? jakies pascie ktorych kijem nie rusze? .....No wez daj se spokoj....wydadza gre ktora mnie rajcuje to zakupie ja odrazu....jak narazie z gier wydanych na polski rynek posiadam zakupione oryginalnie: Zelda, Wario Ware, SSX BLUR, Red Steel i Mario Charged Football.....widzisz jakies inne interesujace wydane gry na polskim rynku? reszty ci nie wymienie jaka mam i ktorej uzywam dzieki chipowi, ale gwarantuje ci ze w PAL nie zobaczysz ich naprawde DLUUUGO...albo WCALE...i co mam sie ich pozbawic, bo polska to kraj zacofany?

Przykladem moze byc powod dla ktorego przerobilem PSX....Xenogears, Parasite EVE, Chrono Cross, Valkyrie Profile, Legend of Mana....i caaala masa gier Squaresoftu (dzisiejszego Squarenixa)......tam takze rynek byl....ale legalnie bym w te gry nie pogral bo po dzis dzien nie zostaly one wydane w PAL na starego szaraka....(a co szarak mial trudna sytuacje i wszyscy piracili? niesadze....mogli wydac to i owo....ale po co ja to co jest sprzedaje sie dobrze)

Wiec o jakim ty rynku mowisz? POLSKIM?.....toz to zenada....niech wpierw zaryzykuja i wpuszcza na nasz rynek to czego jeszzcze nigdy nie probowali....to moze ludzie majacy inny gust w grach zaczna wspierac na nich polski rynek....jesli o mnie chodzi to napewno.....ale ja nie bede sie obciazal finansowo kupujac cos co mnie nie rusza, zeby dzieki temu wydali jedna pozycje bo beda mieli nadmiar funduszy (ktore ofiaruje im za cos co wyrzuce przez balkon) i beda mogli zaryzykowac....sory ale miliarderem i synem prezydenta nie jestem i nie mam na tyle ksy zeby marnowac ja na cos czego nie wykorzystam.

PS:

A tak dodam jeszcze, jak widzisz po moim podpisie, to jednak posiadam oryginalne gry, i to dosc sporo (lista jeszcze nie jest uzupelniona z braku czasu).....tyle ze sa to gry ktore mnie interesuja.....nie uswiadczysz tam pozycji ktore zakupilem przez nadmiar pieniedzy (ktorych nie posiadam zbyt duzo niestety)

Tak wiec oczerniajac kogos sprawdz wpierw czy robi on to celowo, czy poprostu gry ktore sa wydane w polsce poprostu nie sa w jego guscie.
Figaro
Mówisz tak jakbyś nie znał oggqoza który od zawsze próbuje kogoś obrazić na swój inteligentny sposób, bo to jest trendy na tym forum wink.gif. A tak ogólnie, to Yuki mówi prawdę - Nikt na to nie poradzi, Gracz to Gracz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.