Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Dlaczego kupię Wii
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > Wii
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
Arkady
Jedyny powód, bo jest Zelda TP...
jiloo
CYTAT(Arkady @ 31 07 2007, 11:37) *
Jedyny powód, bo jest Zelda TP...

jest tez na GCN
Kroolik
Z miejsca mógłbym wymienić z 10 zaje.bistych tytułów na Wii ale po co? Ktoś kto jest anty Nintendo lub fanboyem PS lub X'a i tak wie lepiej.
A wszystko dzięki Jiloo (THX!) i troszkę Towarzyszowi. Ja na pewno kupię Wii. Kiedy? Nie wiem, jak będę miał kasę.
Dodam, że nie interesują mnie konkretne platformy tylko gry, bo co za różnica na czym grasz?
izon
Ja mysle ze kupie Wii ale w dalekiej przyszlosci (rok do dwoch)Dlaczego??Dlatakich gier jak Zelda i dla oldschoolowych tytulow ze starym klmimatem ktorych troche brakuje mi na nowych konsolach ale pozyjemy zobaczymy(jeszcze nie przeczytalem recki HS w nowym extrimie:) )
marcin_N
Ja kupię Wii... w swoim czasie. Na razie poluję na x0... potem przyjdzie czas na Wii.
Nie rozumiem tylko trochę polityki Nintendo w sprawie wydawania gier w EU... przecież wydając wiele tytułów firma by zarobiła i nikt nie narzekałby na brak gier.
ambasadororientu
Ja Wii kupię jako ostatnie..po X0 i PS3 (żadnego NGa się jeszcze nie dorobiłem:P). Nintendo robi trochę ludzi w konia. Wii nie odpowiada mi od strony technicznej..konsolka nie ma takiej mocy jak konkurencja - co za tym idzie topowe produkcje 3rd party się na nią nie ukażą - developerze zaczną traktować Wii "popierdółkowato" (tak wygląda sprawa z DSem) - będzie skazane na produkcje od Nintendo dla niedzielnych graczy. Taki obrót sprawy mi nie pasuje, także czekam smile.gif W między czasie PS3 i X0
wendiego
Ja w swoim czasie miałem "faze", że omal nie kupiłem Wii. Na szczęście rozsądek wziął górę nad emocjami i kupiłem sobie Gamecuba.

Nie muszę narzekać na brak gier, które są o wiele tańsze, ani na brak tytułów dla jednego gracza. wink.gif

Figaro
Sprawa jest prosta - Kupię Wii. Nie wiem kiedy, nie wiem za ile, nie wiem gdzie ale wiem że kupię. Metroid i przede wszystkim Mario Kuszą strasznie. I te sterowanie które dla mnei jest naprawdę fajne... Nie twierdzę że ta konsola jest najlepsza, nie twierdzę że jest gorsza, jest poprostu inna. Ale jak ktoś mnie obudzi w nocy i spyta "Z czym ci sie kojarzy Wii" odpowiedziałbym "Dobra zabawa".
Meanthord
"Pare" postow wyzej jeszcze mialem Wii. Sprzedalem jednak bez zalu, konsola okazala sie pomylka. Sprzet sam w sobie nie jest zly, ale liczba gier w Europie wola o pomste do nieba... no i mimo wszystko przyjemniej jest posiekac Kratosem, poskradac sie Snake`iem czy postrzelac w Gears of War niz np. gotowac w Cooking Mama hyh.gif.
crash555
łodzi takie duże miasto a nie mam gdzie gier na wii kupować tragedia, nie wspomnę że w całej łodzi nie da się nabyć nuchuck. W Elektro World mamy 4 gry na krzyż i prawie zero akcesoriów. W empiku jest około 10 gier ale ceny wysokie, dyskusja z sprzedawca nic nie dała, stwierdzili że wii się nie sprzedaje że to pomyłka (sam jest pomyłką w Polsce wii się nie sprzedaje bo mało kto wie że takie cuś w ogóle istnieje, zero reklamy, zero wszystkiego). Najlepiej jest w MM jest kilka akcesoriów ceny w miarę, gier trochę ponad 10 i ceny niższe niż u konkurencji ale to i tak mało .odnośnie tematu mam wii i nie żałuję jest świetna, dlaczego kupiłem głownie dla sterowania, jestem fanem fpp wszelakiego a sterowanie wilotem w nich jest boskie.
Jazdaone
ja kupie wii jak stanieje do 240zl + darmowa zelda . za taka cene jestem w stanie lyknac ta konsole.
Kroolik
CYTAT(Jazdaone @ 18 12 2007, 17:39) *
ja kupie wii jak stanieje do 240zl + darmowa zelda . za taka cene jestem w stanie lyknac ta konsole.

Pojechałeś po całej linii. Czyli nigdy, Si?
Zresztą Wii jest teraz najtańszą opcją wśród konsol ostatniej generacji.
Za 1000 masz komplecik.
Junkhead
CYTAT(_Kroolik_ @ 19 12 2007, 10:33) *
CYTAT(Jazdaone @ 18 12 2007, 17:39) *

Pojechałeś po całej linii. Czyli nigdy, Si?

Czyli za kilka lat na allegro.

Kiedys to i ja może kupię, ale musi być jakaś Zelda bo sam Metroid nie wystarczy, najlepiej jakby do tego czasu kolejną cześć Metroida wydali.
ashka
Za 1000 masz komplecik.

Obecnie XBox 360 wychodzi taniej niż Wii sad.gif Za cenę gołego Wii ma się XBoxa z grą. A jak się jeszcze porówna dostępność tytułów na obie.... łech. Cała nadzieja w Nintendo, że kiedyś w końcu zawita do PL.

Sandking
Po premierze Monster Huntera 3 biorę od zaraz, no może troszeczkę wcześniej wink.gif
HunterX
CYTAT(ashka @ 19 12 2007, 12:38) *
Za 1000 masz komplecik.

Obecnie XBox 360 wychodzi taniej niż Wii sad.gif Za cenę gołego Wii ma się XBoxa z grą. A jak się jeszcze porówna dostępność tytułów na obie.... łech. Cała nadzieja w Nintendo, że kiedyś w końcu zawita do PL.

Hm... a czy Nintendo nie ma czasem otwierać oddziału u nas? Tak coś słyszałem...

Ja tam nad Wii się zastanawiałem ze 2 tygodnie, a potem spontaniczna wycieczka do Warszawy do Ultimy (żeby mieć jak najszybciej:) i już mam swoją konsolkę. Myślę, że hiciory jak MP3, SMG czy Zelda: TP mówią same za siebie. Dla mnie must havem jest też Super Paper Mario i zbliżający się Super Smash Bros. Byle tylko pieniądze na gry były a tak to jest gitarka. GameCube miał fajnie gierki, aWii ma dla mnie już teraz długą listę zakupów. Oby tak dalej. ;>

PS. Nikt nie wie czasem czy jakiś Donkey Konga nie jest w produkcji? smile.gif
ogqozo
CYTAT
Hm... a czy Nintendo nie ma czasem otwierać oddziału u nas? Tak coś słyszałem...

Plotki chodzą. 10 lat temu też chodziły. Miejmy nadzieję, że kiedyś któraś z nich okaże się prawdziwa.

CYTAT
Nikt nie wie czasem czy jakiś Donkey Konga nie jest w produkcji?

Ostatnio pojawiło się Barrel Blast, czyli wyścigi pierwotnie planowane na zestaw GC + bongosy, ale później przeniesione - tanim kosztem - na Wii. Wyszła z tego nędzna gra (sam nie grałem, ale ocena 4,5/10 od IGN-u mówi chyba sama za siebie). To, że wielka małpa jeszcze się na Wii pojawi, jest jednak pewne. Liczę tylko na to, że powrócą też bębenki.
ashka
CYTAT(HunterX @ 25 12 2007, 20:42) *

I mnie się obiło: jako datę podawano 2gi kwartał 2008. Ale kto ich tam wie.

CYTAT(HunterX @ 25 12 2007, 20:42) *
Dla mnie must havem jest też Super Paper Mario i zbliżający się Super Smash Bros.

I jeszcze Super Mario Galaxy. Przyznam, że dawno się tak nie bawiłam. wub.gif
HunterX
No ja Super Mario Galaxy nie liczę, bo już mam. tongue.gif Giera wypas, ale jakaś taka łatwa. W niecały tydzień miałem 108 gwiazdek, i to bez żadnego opisu. Bym pewnie pyknął 120, ale narazie nie mam tv żeby pograć. Jednak gdy już skończę, to zaczynam od nowa laugh.gif (chyba, że Metroida już będę miał, bo w przeciągu dwóch tygodni zamawiam happy.gif ).
mogarycz
Wii mamy w domu od Gwiazdki, a więc raptem kilka dni, ale już mogę powiedzieć, że konsola jest kapitalna. Gramy w Wii Sport cała rodziną (mam dwóch synów) i jest bardzo fajny ubaw. No i w końcu zacząłem się coś ruszać, bo pewna część ciała coraz bardziej przypomina już piłkę do koszykówki...
Już czekam na zamówionego Mario Galaxy i Mario&Sonic at the Olympics. Kupiłem kilka wii-lotów żebyśmy mogli grać w czwórkę jednocześnie, teraz jeszcze trzeba gruchy kupić. Ogólnie cały wydatek to już spokojnie dochodzi do 2000 PLN jeśli chodzi o Wii. I tak trzeba liczyć żeby cieszyć się pełnią możliwości. Same 3 dodatkowe komplety wii-lotów i gruszek do nich to ok.600 PLN jak nie więcej (w zależności od tego gdzie się kupuje) + kilka gierek i już się robi kolejny 1000 PLN. Ale WARTO!!
rastafuraj
pewnie ze warto a jak ta konsola poprawia kondycje łóżkową smile.gif smile.gif
Gresh
ale to chyba jak się gra we dwoje....

Ale i ja zauważyłem pewne objawy transgeniczności Wii.
Kupiłem w Wii zeby zagrać w coś innego i ponownie poczuć radość z grania ( dopracowane tytuły z Xboxa 360 i PS3 ostatnio mnie znudziły sztampowością, genialną acz odtwórczą grafiką - wszedzie te same bajery, polygony, shadery ). Więc poszedłem i zakupiłem odrazu Wii i DS - bo kiedyś na nintendo sie wychowałem - a stare przysłowie mówi, że trzeba wracać do korzeni.

Wracając do transgeniczności. Siedze w pokoju gram na wii w Zelde ( kurna marzenie, chociaż wole Wind Waker style i Hourglass style ). Przechodzi moja luba, notorycznie w(pipi)iona ( sesja, zapracowanie itd, chłopak notorycznie grzeje na konsolach i ma dużo wolnego czasu ), i patrzy na Linka jak jest pod postacią Wilka - i się nawet uśmiechnęła - powiedziała że bardzo ładne ( Studjuje na ASP ) i że niech się ta sesja skończy to pogra ze mna w Mariana ( Galaxy )

W morde - ale się uradowałem.

Nintendo kocham, i kupuje - za to że idą swoją drogą, czasem konserwatynie ( dialogi w grach, brak dubbingu ) a czasem bardzo oryginalną smile.gif
I jest w tym sens i jakaś siła.
Paczok
Mam pytanko do posiadaczy owej konsoli nitendo tongue.gif czy opłaca się kupic używana w idealnym stanie czy lepiej dopłacic i wziac nowke ? na co zwrocic uwage przy zakupie ? no i czy sie opłaca tongue.gif
signap
Jednym z czynnikow na nieoplacalnosc wplywa cena. Zbyt wysoka a mozliwosci male oraz graficznie tez. Wii nowe kosztuje gdzies tak 900-1000 zas nowy X360 777zl (dla porownania PS2 ze 400, PSP 600-700)
Paczok
wiem cenowo jak ktore konsole kosztuja i nie chodzi mi o porownanie co lepiej kupic bo mam wszystko co wymieniles poza ps2 tongue.gif
HunterX
Ja tam nie słyszałem nic złego na temat Wii, więc możesz brać i używaną.
firana140
hmmm... tak jak wcześniej nawet nie myślałem o możliwości kupienia Wii, tak po ogłoszeniu przez Capcom że Monster Hunter 3 bedzie na Wii, zaczynam się zastanawiać skąd wziąć kase oO

Capcom mnie ma
Pavlis
Kiedy kupie Wii? To proste - nigdy.
Jeśli miałbym zacząć od plusów , to powiem , że nie widze w tej konsoli takowych.
GRIZZ
CYTAT(Pavlis @ 4 06 2008, 02:20) *
Kiedy kupie Wii? To proste - nigdy.
Jeśli miałbym zacząć od plusów , to powiem , że nie widze w tej konsoli takowych.

jeśli wchodzisz w ten topic żeby pośmierdzieć, lepiej nie wchodź wink.gif pzdr

Wii mam od jakiegoś czasu, konsola inna, przełomowa czy nie, czas pokaże... Dla hardcorowców z epoki SNESa i N64 strzał w dziesiątkę (classic controller idealnie spełnia swoje zadanie) Mario Galaxy - przełom, mam nadzieję że Sony pokaże jeszcze coś oryginalnego jak za czasów psone, ja dla casuali (i fanów starych gier N) nie widzę innej opcji oprócz wii - jest po prostu zajedwabiste
Pavlis
O wadach tej konsoli, pisałem w innych tematach , nie chce mi sie powtarzac.

pozdr.
Figaro
Temat zwie się Dlaczego kupię Wii. Inteligentniejsi zrozumieją, że tutaj odzywają się ci, którzy chcą takową kupić. Ty najwyraźniej nie chcesz, to poh.uj tu wchodzisz? Wiem że dzis na topie jest cynizm itd ale no..., no poh.uj.

Ja kupię ze względu na wiele gier party-games, które spodobają się więcej ludziom, niż jakieś skomplikowane strzelaniny.
Dużo ciekawych gier - to będzie kontorwersyjne - mniej ma takich Xbox 360. Zanim ktokolwiek zacznie tu bluzgać, wymieniając dziesiątki mrocznych fpp, to się niech powstrzyma - chodzi o mój gust, tj. przygodówki, wesołe platformery.
No i pad.
Pavlis
Zwolnij kolego i nie frustruj sie tak - dobrze radze.

Co inteligentniejszi zrozumieją , iz kazdy ma prawo do swego zdania.
Nie zuwazyłęm tematu w stylu - " Dlaczego nie kupie Wii" więc napisałem tutaj , oczywiste ?
Oczywiście.
GRIZZ
CYTAT(Pavlis @ 4 06 2008, 17:18) *
Zwolnij kolego i nie frustruj sie tak - dobrze radze.

Nie zuwazyłęm tematu w stylu - " Dlaczego nie kupie Wii" więc napisałem tutaj , oczywiste ?
Oczywiście.

http://www.psxextreme.info/Nintendo-Wii-na...cji-t64501.html

oczywiste? nie bardzo dry.gif

eot
Albert Wesker
uwielbiam tych "megafakinhardcorowcow" ktorzy sraja na "zdziecinniale" gry typu Mario Galaxy ale czego oczekiwac po pokoleniu Playstation? nigdy nie grali na Snesie (szczali wtedy w majty), na N64 nie bylo ich stac, GCN zignorowali... skad moga wiedziec o potędze takich tytulow jak Mario, Metroidy, Eternal Darkness, Zeldy, cudne gry od RARE i wielu innych gier dostepnych tylko na konsolach Nintendo?
HunterX
Lejcie na to. Gościu niepotrzebnie się wypowiada w taki sposób, bo wszczyna tylko awantury. Każda konsola ma jakieś zalety, więc posty typu Pavlisa są zbędne i na przyszłość radzę w ogóle nie zabierać głosu w podobnych tematach. Za chwilę zaczną tu lecieć wyzwiska od fanbojów i po co to komu? tongue.gif
Figaro
CYTAT(Pavlis @ 4 06 2008, 17:18) *

To prawda. Ale wyraża się je w odpowiednich tematach.
Ogólnie ludzie leją na gre pokroju Mario, gdyż średnia wieku gracza się zwiększa. A takiemu bykowi raczej nie przystaje ganianie wąsatym hydraulikiem. Przynajmniej w polsce. Tera to musi być krew, krew i krew. A, i jeszcze krew.
Belcoot
Dlaczego kupię Wii? Bo wychodzi na niego TENCHU 4 i to nie byle TENCHU 4, a TENCHU 4 robione przez ACQUIRE (czyli ekipę od pierwszej i drugiej części). Kocham Tenchu.

Ponadto kupię Wii dla wspaniałego Metroid Prime, Zeldy, a także No More Heroes, czy zapowiadanego Fatal Frame 4... No i być może dla gry od Yasumi Matsuno (gościa od FFTactics, Tactics Ogre i Vagrant Story), jeśli plotki okażą się prawdziwe i gość rzeczywiście coś tam na Wii tworzy...
Czappi
Kupie Wii, bo po prostu uwielbiam gry Nintendo. Dodatkowym plusem jest Virtual Console. Zawiodłem się na X360, gry w większości mi nie odpowiadają klimatem. Blasterki i laserki w Halo 3 czy Mass Effect to nie dla mnie, a takich gier jest coraz więcej. Ale ta cena Wii! Kiedy mają zamiar spuścić trochę z tej absurdalnej ceny konsoli?
ashka
CYTAT(Czappi @ 22 06 2008, 12:45) *
Ale ta cena Wii! Kiedy mają zamiar spuścić trochę z tej absurdalnej ceny konsoli?

Pewnie w przyszłym życiu confused.gif
Na pocieszenie: przy obecnym kursie funta gry na Wii można łapać po 100zł od sztuki, więc w sumie nie jest tak źle.

A VC RZONDZI, zwłaszcza dla kogoś, kto nie miał nigdy do czynienia z oryginalnymi platformami. Moim faworytem jest PC-Engine smile.gif
Czappi
Co mi po grach za 100zł jak konsola kosztuje 900zł. Cena nie do przełknięcia jak za ten sprzęt. Szkoda, że Wii nie tanieje w takim tempie jak niegdyś Gamecube.
ashka
A czy GC nie zaczął tanieć dopiero wtedy, gdy już było wiadomo, że przegrał i umiera?
To ja nie chcę.
tomek1906
nie kupie bo nie zamierzam, i brak kasy ale może kiedyś.. ale mam szacunek do N grałem na GameBoy'u GB Color i te gry.. ten klimat.. poprostu wciąga! chranić strzelanki, wyścigi stuningowanymi furami po to jest konsola żeby bawić to BAWIĆ najbardziej pasuje do Nintendo.
Metal
Ja WII kupię dopiero jak dość mocno stanieje. Tak do poziomu 500-600zł.

Konsolę te kupie dla takich gier jak RE4 Wii Edition, Zelda, Metroid.
Liczę tez bardzo, że wyjdą gry RPG z wykorzystaniem Wiilota. Chciałbym grę typu Morrowind. Też chciałbym bardzo jakiś RPG ala Tales Of Symphonia, FF CC (który juz zmierza na Wii) i tego typu gry wykorzystujace Wiilota.
Jazdaone
ja mowie sobie dokladnie to samo. kupie wii jak bedzie kosztowac 500zl. wii dla mnie byloby ok, gdyby nie ta cena, ktora jest wrecz niebotyczna jesli wezmiemy pod uwage co siedzi w tej konsoli.
Figaro
No właśnie. Gdy weźmiemy pod uwagę, co SIEDZI w tej konsoli i jaka jest jej specyfikacja. Ale tylko po tym względem.
skiper01
Kupie wii dlatego ze jestem fanem serii Resident evil więc nie przepuszcze takich tytułów jak Re:UC oraz Re4 wii edition a poza tym jest jeszcze parę świetnych tytułów na Wii. Podoba mi się także sterowanie i design tej konsolki. Poza ty ma wyjść RE0 dla wii pewnie port z sterowaniem pod Wiilota ale i tak warto biggrin.gif no i virtual console tongue.gif
BBGodzilla
CYTAT(Figaro @ 22 07 2008, 22:35) *
No właśnie. Gdy weźmiemy pod uwagę, co SIEDZI w tej konsoli i jaka jest jej specyfikacja. Ale tylko po tym względem.

LOL komputer który miałem 10 lat temu miał lepszą specyfikacje niż Wii biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Ale beton
ashka
CYTAT(BBGodzilla @ 16 10 2008, 01:53) *
LOL komputer który miałem 10 lat temu miał lepszą specyfikacje niż Wii biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Ale beton

O bogowie, kolejny. Pewnie masz PS3, nie masz gier i cię boli. Kondolencje. Pewnie jako jedyny na świecie miałeś wtedy komputer lepszy od Wii. I pewnie sam go wystrugaleś z piasku, HEHEHEHE.

Nikt ci nie każe kupować czegoś, co ci nie odpowiada, zwłaszcza że najwyraźniej kluczowa jest dla ciebie grafika. Może czas wystrugać kolejny komputer?
Kroolik

A grając wymachiwałeś w pokoju klawiaturą i myszką? Bezprzewodową oczywiście? icon_twisted.gif
Jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to nie pisz. Szkoda naszego czasu.
BBGodzilla
CYTAT(ashka @ 16 10 2008, 08:42) *

O bogowie, kolejny. Pewnie masz PS3, nie masz gier i cię boli. Kondolencje. Pewnie jako jedyny na świecie miałeś wtedy komputer lepszy od Wii. I pewnie sam go wystrugaleś z piasku, HEHEHEHE.

Nikt ci nie każe kupować czegoś, co ci nie odpowiada, zwłaszcza że najwyraźniej kluczowa jest dla ciebie grafika. Może czas wystrugać kolejny komputer?

Niee - mam Xboxa360 wink.gif Co do komputera to ciężko na niego pracowałem także sobie wypraszam dry.gif A tak się składa że obecnie na kompie korzystam wyłącznie z netu i oglądam filmy także nie potrzebuje jakiegoś super PC biggrin.gif Grafika nie jest dla mnie kluczowym elementem tylko grywalność mogę dodać że posiadam DS-a który nie powala osiągami ale ma to coś - tak samo jest z wii.

CYTAT(Kroolik @ 16 10 2008, 09:00) *

A grając wymachiwałeś w pokoju klawiaturą i myszką? Bezprzewodową oczywiście? icon_twisted.gif
Jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to nie pisz. Szkoda naszego czasu.

Nie , nie panowie nie złoście się na mnie bo zachowujecie się jak zgorzali fani Nintendo. Wii chciałem już kupić w zeszłe święta Bożego Narodzenia właśnie dla machania tym pilotem smile.gif Sami musicie mi przyznać że Wii to nie next-gen tylko gadżet - dotego w h drogi bo to co jest w środku jest warte może 200zł ? (To mnie trochę odstrasza) laugh.gif Może moje pisanie nie ma dla ciebie sensu ale to jest "forum dyskusyjne" i tu się "dyskutuje".
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.