moze juz tu pisalem,a le teraz wiem napewno wiec lecim.
Kupie Wii bo zagralem i mnie urzeklo

Generalnie sam pomysl byl dla mnie ciekawy, a przy niezbyt wygorowaniej cenie od dawna napalalem sie na zakup. Wizyta na GC i mozliwosc pogrania tyko mnie upewnila. oczywiscie do premiery jeszcze troche czasu i wiele rzeczy moze sie zmienic. jednak na dzien dzisiejszy Wii jest pierwsza konsola, ktora pragne zakupic w dniu premiery.
Oczywiscie nie wszystkie tytuly to miod i orzeszki, ale jest tego troche.
za:
Elebits (ciekawe, nie kupie od razu, ale pozniej... czemu nie)
Rayman Raving Rabbids - fajna grafa, humor i przyjemny gameplay
Red Steel - zapowiada sie ciekawie i dosc ladnie. jesli scenaruisz da rade to bedzie moj must have
Tony Hawk's Downhill Jam - brzydka oprawa, ale pure arkade to maskuje wystarczajaco. chce to.
Wario Ware: Smoth Moves - grywalna jak wersja na DS. idealna na imprezy z przyjaciolmi. nawet takimi co nie sa graczami
przeciw:
Cars - fajne sterowanie, ale za bardzo dla dzieciakow
Madden NFL 07 - sterowanie spoko, ale to za malo bym mnie zaiteresowac.
Need for Speed: Carbon - po(pipi)e sterowanie
Super Monkey Ball: Banana Blitz - cos w rodzaju Raymana, ale dla mlodszych i brzydsze niz na N64. fuj!
Wii Sports - jak dadza za darmo, luz. nie kupie.
tych zabraklo na GC, ale czekam na nie:
The Legend of Zelda: Twilight Princess
Metroid Prime 3: Corruption
nie gralem tez w Batalion Wars 2 i Mario Strikers Charged, ale pierwsza z tych pozycji wygladala zachecajaco.
pozdumowujac. posiadam juz X360 - zaspokaja on moje potrzeby na ladniejsze gry. na Wii nastawiam sie bardziej na cos nowego. fajnie prezentuja sie tu pozycje bardziej arkadowe, szybkie. cos nawet na 15 min (tony hawk, rayman, wario). ale z rowna niecierpliwoscia czekam na gry bardziej rozbudowane, ktore pozwola inaczej kontrolowac rozgrywke (Zelda, Metroid, RedSteel). gry multiplatformowe bede dobierac zaleznie od tego co oferuje i tak wiem juz, ze Raymana wole na Wii niz na X360. natomiast NFS na Wii nie wnosi nic atrakcyjnego, a wyglada gorzej.