Evil-13
22 03 2006, 20:34
ja kiedys pod pisalem jak bylo 1000 za 3 osoby
Dark Serge
11 04 2006, 20:34
1495 - mam nadzieję, że pomogłem
McDrive
14 04 2006, 10:43
Wątpie żeby to coś pomogło ale mój podpis macie.
Pawel1992
14 04 2006, 18:41
Ta ankieta to troche lipa zagłosowalem kilka razy i zaliczylo.
marycha
15 04 2006, 19:32
1513 to juz calkiem sporo...

Coprawda dzisiaj sprzedalem swoje PSP ale mimo tego podpis zlożyłem
czarsus
21 04 2006, 16:29
QUOTE(viper1425 @ 12 01 2006, 17:20)

Podpisalem sie mam nadzieje ze poskutkuje i drugi podpisik na drugi e mail
spoko kocham psp a po polsku to miod na dusze podpisane
Swój podpis dałem
Tylko nie wiem czy to wogóle pomoże i kiedy to nastąpi
Bo menu w moim PSP po Polsku było by super, ale pozostaje tylko czekać
_Blaze_
25 04 2006, 02:11
Kolejny podpis - mam nadzieje ze Sony zauwazy ile dal by jezyk polski w menu PSP
Pawel1992
25 04 2006, 13:03
Ale w sumie to poco en jezyk polski... Czy to co mamy teraz jest az tak skomplikowane? Co nie bedziecie wiedziec ce video to wideo, music muzyka a photo zdjecia?

Tak samo w dalszym menu: system information, baterry informaction no rzecyzwiscie badzo trudne
agrestrybnik
25 04 2006, 19:08
na sofcie 1.5 idzie bez problemu wgrac polski tekst zamiast angielskiego !!, ja wole po angielsku,
Norbias
25 04 2006, 21:16
Też niemam pojęcia po co J. Polski inaa sprawa gry lecz niewyobrazam sobie też niektórych gier po polsku ( chyba ze napisy ale to juz inna bajka ) a ja chyba sprzedam PSP to niewiem czy mi się juz przyda j polski w PSP . bo wole PS 3 niż PSP
No ale przyznacie, że polskie znaki w przeglądarce by się przydały
Butcher
27 04 2006, 08:57
Po co j. polski w PSP ?? Naprawde wszyscy tak płytko myślą i widzą tylko "pierwszy plan" - czyli polskie znaki i wyrazy w menu ?
A pokazanie SCEE ile osób posiada/jest zainteresowanych PSP w Polsce, dołączenie do globalnej rodziny dostrzeganej przez Sony? Rosja może mieć swój język, ale my nie ? Wchodząc na www.yourpsp.com macie nasz kraj na liście dostępnych ?
Wiem, że każdy zna menu na pamięć, rozumie podstawy j. ang., a homebrew pozwala na zmianę już od dawna. Ale "J. polski oficjalnie w PSP" to nie tylko, co widać w menu...
Albert Wesker
27 04 2006, 09:39
dokladnie, nie chodzi o to ze ktos nie rozumie angielskiego czy inne takie, chodzi o to zeby tam BYL
QUOTE(Norbias @ 25 04 2006, 22:16)

Też niemam pojęcia po co J. Polski inaa sprawa gry lecz niewyobrazam sobie też niektórych gier po polsku ( chyba ze napisy ale to juz inna bajka )
Wiekszosc wypowiadajacych sie w tematach o spolszczenich kwalifikuje sie do natychmiastowego uspienia. A po co ci jezyk polski w grach i programach to masz powyzej wytlumaczone przez Butcher i Weskera, i gratuluje poziomu IQ skoro nie skumales dlaczego powstala ta petycja. Moze tobie pasuje bycie ciemnota z trzeciego swiata na ktorego zadna wieksza firma nie zwraca uwagi i szkoda jej wylozyc troche kasy na zmiane glupich menusow.
Ciekawi mnie tylko jakiego jezyka tacy goscie uzywaja w TV, systemach operacyjnych komputera, manualach do samochodow/motocykli ?
Pawel1992
27 04 2006, 14:16
Cerb na świecie mamy ponad 200 krajów. W psp jest kilka języków. Do psp dano te najbardziej universalne jezyki. Zauzmy ze ponad 100 z tych krajów ma swoj wlasny jezyk. W większośći w tych krajach jest sprzedawany psp. W większości tych krajów jezyk jakim sie posluguja mieszkancy jest bardziej znany od naszego polskiego. Moze na jakims forum tez ludzie rozmyslaja dlaczego naszego jezyka nie ma w psp. Dlatego nazywanie nas biedotą z trzeciego swiata jest nie na miejscu.
agrestrybnik
27 04 2006, 16:08
polacy na swiecie sie nie licza !, ostatnio kupilem panel firmy fujitsu siemens, instrukcja obslugi jest hyba w 30 jezykach, nawet po czesku jest, ale po polsku nie ma!(za granica jestesmy uwazani za zlodziei i brudasow i to jest prawda),nie wierze zeby sony sie nami przejelo !
Albert Wesker
27 04 2006, 20:40
jezeli sie takich uwazacie to wasza sprawa, ja place europejskie pieniadze ze sprzet i WYMAGAM europejskiego traktowania, jak wolicie siedziec i marudzic : po co, to nic nie da, jestesmy za biedni itp to lepiej siedzcie cicho albo idzcie pracowac na opinie brudasow z trzeciego swiata za jakis sie uwazacie
Butcher
28 04 2006, 08:40
Gdyby wszyscy uważali, że robienie czegokolwiek u nas nie ma sensu, to dalej mielibyśmy Pewexy i lizanie szyb, a konsole wozilibyśmy z Niemiec (słyszysz MS?)...
Jednak mamy to co mamy, m.in. Sony Polska, www.playstation.pl i własne premiery - dlatego można przynajmniej próbować powalczyć dalej.
STRETCH
28 04 2006, 19:07
offtop. a propo playstation.pl nie moge nic dobrego powiedziec o tej witrynie.jest bardzo nie profesjonalna.nie odpowiedzieli na ani jednego mojego maila. i dlaczego nie ma jej do wyboru na playstation.com???
jezyk polski powinien byc w psp. bo dlaczego nie?
jezyk polski powinien byc w psp. bo dlaczego nie?
maksymalnie logiczna odpowiedź. bo dlaczego ma go nie być? dlatego że szanowny pan xxx umie ang. i nie chcę polskiego? LOL
załóżmy że mamy kolesia starszej daty. nie umie ang. kupił sobie PSP i nie może się w nim połapać(nie mówcie że czasami nie msicie tłumaczyć starszym nawet najprostyszch rzeczy związaynych z konsolami/PC)
no i taki język pol. będzie wybawieniem dla niego.
co wam przeszkadza podpisać? to że WY go nie użyjecie nie znaczy że innym on się też nie przyda!
no i tak jak pisał Butcher i reszta to nie chdozi tylko o jakiś głupi język..
ależ wy jesteście wkurzający
Mikes chyba nie zrozumiales posta Stretcha. Ja rozumiem go jak "dlaczego miałoby nie byc języka PL w PSP? ".
A swoją drogą to mi odpisasli z playstation.pl jak sie pytalem o welcome packa na PSP. dowiedzialem sie ze to oferta nie dla Polakow

taa profesjonalizm
agrestrybnik
2 05 2006, 21:11
jak nie dla polakow, ja dostal dwa welcome paci , 19 marca dwa psp zarejestrowalem, pierwszy przyszedl po miesiacu ,drugi tydzien puzniej, a jak chcecie polskie menu w psp to kupowac psp z softem 2.00, jak pochodzicie po sklepach to znajdziecie jest ich jeszcze duzo w sklepach, przyklad avansy maja nawet z softami 1.52 , saturn w katowicach ma z softem 2.00 za 799zloty, zaden problem polskie menu w psp !
agrestrybnik, ja wiem, ze wysylaja do Polski, ale oficjalne stanowisko Sosny PL jest inne

chcesz to wyszukam tego maila
Pawel1992
13 05 2006, 19:07
agrestrybnik - nie wszystcy moze jak Ty grają na piratach bezsens posiadac 2.00 dla nowych gier bo wiekszosc z nich nie chodzi dlatego ludzie robia upgrade.
diabetes
13 05 2006, 19:16
podpisalem,mam nadzieje ze to pomoze
Sebo1993
2 06 2006, 09:26
witam podpisałem, jest już 1740 głosów, ale wątpie czy coś z tego będzie

moim zdaniem ten j. polski w psp jest zbędny ponieważ wszyscy z forum raczej znają angielski

chyba że jest jakiś przedszkolak z PSP no to ma problem, a zresztą jest tyle gier na świecie po angielsku, prawie większość i macie z tym jakiekolwiek problemy? nie potraficie czegoś znaleść? zdaje mi się że nie!
a raczej napewno nie, bo skoro ja mam 13 lat a wy macie po +22 lata to troche się więcej rozwinął u was ten język (tzw.angielski) przecież po dłuższym użytkowaniu komputera grając ciągle w gry po angielsku nie sprawia nam to już problemu ponieważ te słowa łatwo zapamiętać (tzw. Single Player, Multi Player, Options > Audio > Video, Exit, Play itp...).
Przepraszam za błędy i pozdrawiam.
Już kiedyś się podpisywałem

@Sebo1993
Tu nie chodzi o to, żeby w psp był język polski bo nie rozumiemy. Tu chodzi o coś z deka innego - tu chodzi, aby Sony nas zauważyło jako kraj w który "grają w gry". Zobacz sobie na Francję czy Niemcy - oni mają nie tylko swoje wersje językowe PSP; mają również własne wersje językowe gier, moga grać przez neta bez najmniejszych problemów (mówię tu choćby o X-box Live! i o DC - my musimy grać na czarno troche).
My, owszem, rozumiemy angielski przynajmniej na tyle, ze możemy grać, ale tu chodzi o wprowadzenie ty gestem (w tym wypadku petycją) nas do "Grającej Unii Europejskiej" - jarzysz ??
agrestrybnik
4 06 2006, 18:16
wszystkie nowe konstrukcje sony cybershot(aparaty cyfrowe), maja juz polskie menu !,a na psp tylko z softem 1.5 masz polskie menu(po przerubce flashu)
Sokolov
21 06 2006, 15:09
Podpisałem poniewarz mam zamiar kupić PSP
loki777
22 06 2006, 19:34
Ok pyknęło już 1851, myślę, że to jeszcze za mało
agrestrybnik
23 06 2006, 17:37
najwyzszy czas na muj podpis !!!
Lepiej by było jakbyś sobie odpuścił...
"muj" ('_')
Pawel1992
23 06 2006, 18:52
Kurde ludzie wierzycie w to? Co to za petycja skoro moge sie podpisac pelno razy dajac wiele głosów.
Hehe no to tera będzie chyba już....1908
Podpisałem 4x na różne e-maile
McDriv3r
2 08 2006, 22:29
Ja tez sie wpisuje mimo ze zostalo kilka miechow zanim kupie PSP.
KasiaMajuszka
4 08 2006, 23:10
Jestem 2000

.. Ale cos cienko to widze, przegladalem petycje innych ( najwiecej ludzi o cos sie burzy z krajow arabskich) i wyobrazcie sobie ze te 2000 wpisow to za malo, zwlaszcza ze mozna sie wpisac ile sie chce, ( ja to zrobilem 5 x) ..20000 moze by cos drgnelo, a tak
Butcher mam pytanie, czy te glosy w jakikolwiek sposob wplywaja do sony, czy po prostu czekasz az nazbiera sie odp. liczba glosow itd.. bo nie wiem
właśnie też podpisałem jako 2001 pozdrawiam
mariusz025
7 08 2006, 18:28
podpisane
2015-sty. Popieram, nawet nie chodzi o język polski, ale żeby choć ten nasz polski kaczorlandek był zauważalny dla Sony...
Krakers
13 08 2006, 12:41
2022

Nie mam PSP, ale wspomóc mogę
xJotunx
13 08 2006, 14:55
Podpisalem- 2025.
Pawel 10
14 08 2006, 18:53
też sie podpisuje
A to ja juz bede 2030

A sumie (nie chce narzekac:P) Ale od stycznia to mogloby si ewiecje osob dopisac

Cieakwe czy Scee w ogole odpowie w jakis kolwiek sposob na nasz apel
Dzięki Butcher za info bo niestety nie wiedziałem.Oczywiście podpisane!Sporo ich już,mam nadzieję że się uda!
2090. niemam jeszcze PSP ale planuje jej zakup (jak najprędzej

) pozdro dla grających i niegrających też (zacznijcie grać

)
Nie mam PSP (ale zamierzam miec)

i podpisalem dla dobra polskiej spolecznosci grajacej w PSP
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.