Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Język polski w PSP - petycja do Sony Europe !!
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Sony PSP
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
Butcher
Oto petycja do SCEE o j. polski w PSP - zapraszam do składania podpisów.

Ważny jest istniejący, prawdziwy adres e-mail (jest sprawdzany przez skrypt) - nie zostanie on użyty ani wykorzystany w żaden sposób, nie jest widoczny na liście podpisów. Miejsce zamieszkania jest opcjonalne.

Kilka słów wyjaśnienia...
- temat narodził się na forum Skizo.org, ale motał się przez kilka stron bez skutku, więc postanowiłem sie tym zająć osobiście
- jak jest w PSP (prawie) każdy wie - jest kilka opcji językowych, niektóre prawie absurdalne z naszego punktu widzenia. Dodanie kolejnej - PL - przy okazji jakiegoś upgrade firmware nie jest zapewne wielkim problemem technicznym. Trzeba tylko uświadomić Sony, że taka potrzeba istnieje - a jednym z argumentów wspomagających jest walka z piractwem poprzez zachęcenie Polaków do upgrade'u
- PL w PSP to jednocześnie kolejna cegiełka, przybliżajaca nas do normalnej Europy epoki gier video. Cegiełka, jakich kilka zostało położonych przez polskich developerów czy wydawców, ale to wciąż za mało aby mówić o stanie "normalności" - a bez małych kroczków ten duży nigdy nie zostanie wykonany.
- stwierdzenie "to i tak nic nie da, motyka na słońce..." automatycznie zalicza Was do grupy typowych, jęczących na życie i zrezygnowanych Polaków. Podpisanie petycji to kilkanaście sekund i zero trudu - a satysfakcja w razie powodzenia będzie niewspółmierna do wysiłku...
- Dlaczego SCEE ? Bo Sony Polska mnie nie interesuje - nie wierzę w zbyt wielkie moce decyzyjne tej firmy, a już na pewno nie są ani nie będą siłą sprawczą tego, o co występujemy. Wierzę natomiast, że w SCEE istnieje komórka zajmująca się PSP, która może cokolwiek zdziałać w temacie.
- oczywiście nie liczcie, że PL w PSP to kwestia najbliższych tygodni - petycja zostanie przesłana do adresata, gdy trafi na nią sensowna ilość podpisów.

Zachęcam do rozpowszechniania linka poza to forum (opisy GG, itp.).
Patrycjusz
Cieszę się bardzo że chociaż ciebie zmotywował mój temat na skoizo.org!
Di_
Podpisane smile.gif Mam nadzieję, że się uda smile.gif
Maiden
Podpiszemy smile.gif
Link-in
DS'owcy również wspomogą przedsięwzięcie!...........Podpisane! smile.gif
MaciejPŃ
trzeba wspomóc braci (że mam DS'a nic nie znaczy) Podpisane!!!
YETI
podpisane
Musiolik
Choć nie mam PSP podpisałem, mam nadzieje, ze się uda i będzie następny kroczek ku Europie.
Memory
Już podpisałem!
Gawlick
Podpisane, jak narazie jest 65. Trzymam kciuki!
STIVI
podpisane smile.gif
quba
...podpisane biggrin.gif biggrin.gif
adamcky
LOL nie wiem po co wszyscy to piszą , ale jak tak to i ja napiszę - PODPISANE !! ;];];]
Junkhead
Ja też nie wiem po co to ale podpisałem.
Shinji-kun
tak trzymac, moze sie uda ^^ podpisane !! juz 122 =]
Buli83
Podpisane smile.gif
Arkady
arrow.gif 138
ShtaS
no raczej ze podpisalem. Nie mam jeszcze PSP ale zamierzam nabyc biggrin.gif świetny pomysł Butch. ! BTW> juz 191 ale to chyba wciaz za malo confused.gif
Cerb
tez sie wpisalem

Jakos nie widze tutaj wpisow od ludzi ktory nie pasuja gry po polsku, czyzby to wam nie przeszkadzalo ?

A znajac "jakosc" tlumaczenia przez Sony okladek/ksiazeczek do gier to bardzo bym sie tego obawial, kazdy kto widzial okladke do Tekkena TT, chyba wie o co biega. No i moze za jakis czas odpalajac nowego PSP zobacze napis "prosze wlozyc kompakt do dyskofonu" icon_twisted.gif .
viper1425
Podpisalem sie mam nadzieje ze poskutkuje i drugi podpisik na drugi e mail
Nojbert
pisu,pisu ja tez kcem ^^
dudek564
podpisane !
TinCup
Podpisane biggrin.gif !! Nie mam jeszcze PSP, ale napewno taki bajer jak polski w PSP bedzie kolejnym argumentem aby ją zakupić. Mam również nadzieje że ten krok będzie pierwszym do polskih wersji językowych gier na PSP.
Mikes
jak najbardziej jestem za, wpisałem sie i licze na sukces ;]
TaiCat
Podpisałam pomimo że nie jestem za polonizacją biggrin.gif (wole męczyć się z angielskim:D)
shady
podpisane smile.gif
blaha
Choć nie mam PSP, podpisałem i chce je mieć! -309-
Nicker
Podpisane, zobaczymy co z tego bedzie smile.gif Niezla inicjatywa btw Butcher ;>
KasiaMajuszka
329 smile.gif podpisane
alienator
Undersigned.
hardcor
juz:> ninja.gif
konstant
Posło
Krychuone
#367 icon_twisted.gif PSP to świetna konsolka dlatego powinnismy w niej miec swój jezyk, chociaz faktycznie w urządzeniach elektronicznych wole miec po angielsku (np. aparat cyfrowy) wacko.gif to jednak polskiego nie powinno w PSP zabraknąc! bede przesylal ten link z petycją do innych, nawet niekoniecznie graczy, jak najwiecej wpisów musi byc excl.gif
jak myslicie "sensowna ilosc" to ile moze byc, poki co prawie 400, mysle ze 1000 to nadal bedzie za malo, zatem do dzieła biggrin.gif
wiet
podpisałem, chociaż angielski w psp mi bardziej pasi ale napisy mogly by byc do gier po pl smile.gif
Walker
"Siem dodałem"... DSa sprzedałem i czekam na swojego PSPka(już w marcu), może do tego czasu będzie mi dane delektować się nieskazitelnie czystym i polskim akcentem w menu PSP? Jasne, marzenia... tongue.gif
defjam
podpisuje choć posiadaczem będę dopiero niedługo
nightmare212
ja też mimo że jeszcze niemam psp(musze się jeszcze się męczyć do lutego)podpisałem petycje
ghost.
409
MaxVarEmreis
2x
Hela
a ja to olewam.
Luakskrus
podpisuje rowiniez oczywisice smile.gifsmile.gif
STRETCH
jasne ze ta. tylko od razu mogles tam wspomniec o ps3. i najlepie zamiescic to w ekstrimie. ostatnio sony polska stworzylo playstation.pl chociaz tyle. ale na maile nie odpisuja.
m@ly
"Ręcami i nogami" podpisuje biggrin.gif
Shinji-kun
ciekawe czy starczyla by liczba userow tego forum.... 9706 osob ?? watpie zeby sony stykla taka liczba sad.gif oby sie mylil =]
louzan
495-y PODPISANE..........................;d
zolta
Ja również jestem za smile.gif
Saunter
W nowym Extreme jest ogłoszenie, może da radę...
Kanar
Pospisuje sie jak najbardziej!!! 531 ciekawe ile podpisów skłoniło by SCEE do takiego posunięcia
Capcom
Choć jeszcze PSP nie posiadam, dodałem i niech tak zrobi każdy,kto czyta tematy z tym właśnie linkiem - to kilka sekund a tylko razem możemy coś zdziałać,pozdrawiam.. smile.gif
bartorex
701 biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.