Juz w "najblizszej przyszlosci" net trafi do Europy do PS2. Co o tym sadzicie? Wypowiedzcie sie na ten temat.
Co o tym sądze?
hmm.....................będzie fajnie

.
ale polecam nowe NEO+,tam już graja przez net na PS2!
Mati_15_
9 11 2002, 17:53
Granie przez neta to by było coś :-)
Sam jak gram przez neta na blaszaku w cs-a to jest coś
A słyszałem coś że jak się mam stałke (stałe łącze na kompie) to mozna wykorzystac i podlaczyc ps2 pod stałe. Niewiem coś takiego słyszałem kiedyś i potrzebna miała być tylko do tego sieciówka oczywiscie twardziel i niewiem co jeszcze jesli wogóle takie cos jest prawdą.
NApiszcie coś.
Tez mi sie zdaje (mam nadzieje) ze bedzie mozna podlaczyc net do pS2 z PC. Ja mam stale lacze przez kablowke (Cabel) to chyba bedzie wejscie w modemie SONY. Wie ktos cos o tym? Czy do neta w PS2 jest potrzebny twardziel.
Co konkretnie pisza w NEO? Czy atrykul jest duzy?
No ja też juz niemoge sie doczekac gry przez NET

to bedzie coś
żeby jeszcze tylko PES3 albo TK5,mial oocje gry przez NET
popiel25
26 12 2002, 19:56
WE6: FE ma juz opcje online.
A co do internetu, to nie bedzie przegladarki w Europie (w Japonii jest, ale w USA nie ma).
Bedzie online (juz w marcu 2003). Ja juz pogrywam od czasu do czasu na sluzbowym zestawie online albo sieciowce kolegi (mialem dostac sieciowke na gwiazdke, ale jednak dostalem smalec $$$). To bedzie cos zLAGowanego, a bedzie to mozna podlaczyc bez problemu do PC lub HUBa z necikiem (jakies Freesco z SDI czy chociazby juz Win98SE z Internet Connection Sharing).
Bedzie super, ale uzytkownicy bez minimum lacza 128Kbit moga sie schowac przed PS2 Online.
WE6: FE ma juz opcje online.
No to ludzie juz niedłuog pogramy miedzy soba w WE :mrgreen: :mrgreen:
Przekonamy sie kto jest THE BEST :mrgreen:
WE6:FE ma opcje online polegajaca na sciaganiu uaktualnien do skladow,
nie na graniu przez net
popiel25
26 12 2002, 21:12
dc_fan twierdzil, ze mozna grac online :?
Ja nie gralem niestety (bo ISSow nie lubie), wiec to byla plotka :roll:
Wieśniak
27 12 2002, 11:07
Time Splitersi 2... PO NECIE???? BUHAHAAAAA :mrgreen:
N.Crash
27 12 2002, 11:18
Fajnie musi być tak se popykać w gierę na padzie przed tv z innymi zapaleńcami z padami przed telewizorami. Było by cudnie. Jeszcze lepiej gdyby takie Vice City miało on-line option! No, ale nie ma, więc du...żo trzeba będzie poczekać na GTA4 lub San Andreas (ew. Sin City, jak by rocktar nie mógł się zdecydować na konkretną nazwę), które ma mieć (prawdopodobnie) on-line!!! Online Joyride!!! To jest coś!!
Ja marzę o grze przez net w SOCOM 'a.(choć takowego jeszcze nie posiadam, to z recenzji zapowiada się miodzio:)
A ja nie moge sobie wyobrazic jak gralo by sie przez net w Tekkena.
Wow

to by bylo cos.
popiel25
27 12 2002, 17:45
W PSXowe odslony Tekkena mozna juz grac przez net przy pomocy emulatorow na PeCetach.
W PSXowe odslony Tekkena mozna juz grac przez net przy pomocy emulatorow na PeCetach.
Grales

Jesli tak to jak sie gra?
popiel25
28 12 2002, 00:10
Bierzesz sobie jakiegos emu, ktory obsluguje online i grasz

Szczegoly np. na emu#dreams
Levitah
28 12 2002, 10:36
Moim zdanie net zwiekszy i tak juz duzy potenacjal konsolki, bedzie mozna wchodzic na ooficjalne lub nie oficjalne strony i mierzyc sie z innymi w roznych grach....wtedy np. kazdy gracz bedzie gdzies na jakichs rankingach co moze byc traktowane jak jakies "wyksztalcenie" czy cóś...taki koles ktory np. w 4 rankiengach jest w pierwwzej 5 w posce...to musi byc ktos...
Time Splitters 2 - RULEZ !!!!
Moim zdanie net zwiekszy i tak juz duzy potenacjal konsolki, bedzie mozna wchodzic na ooficjalne lub nie oficjalne strony i mierzyc sie z innymi w roznych grach....wtedy np. kazdy gracz bedzie gdzies na jakichs rankingach co moze byc traktowane jak jakies \"wyksztalcenie\" czy cóś...taki koles ktory np. w 4 rankiengach jest w pierwwzej 5 w posce...to musi byc ktos...
Nie myslalem o tym w ten sposob, ale twoj pomysl jest fajny. Ale by do tego doszlo w Polsce to musi jeszcze minac naprawde duzo czasu.
http://everquestonlineadventures.station.sony.com/ zoabczcie na to

a u gory - 43,983 Players Online ludziska juz graj na ps2 przez necik

hehe slyszalem ze jesli chce sie grac w necie na x-ie tzreba palicic abonament

a czy na ps2 tak samo jest??
Kurde dreczy mnie kilka pytań..........
W 47 numerze NEO+,był artykul o grze przez NET na PS2.
Wynika z niego że potrzebny jest tylko,karta sieciowa USB(oni akurat testowali Linksysa USB100TX),no i oczywiscie dostep do netu i posiadanie PS2 :wink: .
Jeśli do gry przez net potrzebna jest tylko karta sieciowa,to poco nam Network Adaptor???
Mam nadzieje ze ktos mi odpowie na te pytanja(popiel :wink: )
Antares
29 12 2002, 17:42
Właśnie. Pozostaje kwestia abonamentu za serwery Sony. Bo za taką kartę mógł bym zapłacić.
I już mam odpowiedz na pytanie ktore mnie dręczyły
Oto co napisał popiel ,Matiemu
"Przeczytaj przedostatni numer NEO+(47),tam masz wszytsko napisane.Kup sieciówke taka jaka tam jest(z nią nie ma problemów zadnych)i wpinasz ja z jednej strony do USB od PS2,a z drugiej strony do karty sieciowej peceta.Na PC odpalasz Internet Connection Sharing(jest w kazdym windowsie od 98SE w zwyz)i wszystko.Cieszysz sie gra online."
Jeśli ktos ma jakies pytania to walic do tego tematu.(może ktos nie zrozumial tekstu ?

)
No ludzie coś pieknego
oto link gdzie mozna kupic taka sieciówke
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=2096
Ale podobno niema problemu ze znaleźieniem takiej sieciówki w zwykłym sklepie komp.
Wiec niedługo pogram sobie na PS2,przez NETA.

))
Ludzie biegiem do sklepów po sieciówki!!!!
------------------------------------------------------------
Kto chce dostać będzki w THPS4?
:wink:
Właśnie. Pozostaje kwestia abonamentu za serwery Sony. Bo za taką kartę mógł bym zapłacić.
Hmm....................
?
Z tego co mi wiadomo nie płacimy za zadne serwery Sony.
Jeśli masz stałe łącze to...............................
Antares
29 12 2002, 17:54
Do tych gierek które są obecnie dostępne na PS2-online nie, ale zapewne w przyszłości będą żądali dodatkowych opłat. Np. za takiego FFXI tzreba płacić około 150 zł miesięcznie abonamentu !
Bo za tym stoij SQ.
Ale z tego co mozna przeczytac to nie bedziemy nic płacic.
A gry za które coś tam bedzie trzeba zapłacić bedzie mozna policzyc na palcach jednej ręki.
Nie wiem jak wy ale kase przeznaczona na The Gatewy przeznacze na sieciówke

.
Nie wiem czy zdajecie sobie sprawe ,jakie to daje mozliwosci,można bedzie zorganizować kilku osobowy turniej w NBA 2K3,albo np.strzelic sarniemu kulke w łeb (

:wink: )w SOCOMIE.
Niech tylko jeszcze wyjdzie PES z możliwością gry przez NET to wtedy byśmy sie przekonali co jest warta ta Liga Śląska

:wink: .
A o innych grach nie wspominajac(VF,TK

)
Bo za tym stoij SQ.
Ale z tego co mozna przeczytac to nie bedziemy nic płacic.
A gry za które coś tam bedzie trzeba zapłacić bedzie mozna policzyc na palcach jednej ręki.
Nie wiem jak wy ale kase przeznaczona na The Gatewy przeznacze na sieciówke

.
Nie wiem czy zdajecie sobie sprawe ,jakie to daje mozliwosci,można bedzie zorganizować kilku osobowy turniej w NBA 2K3,albo np.strzelic sarniemu kulke w łeb (

:wink: )w SOCOMIE.
Niech tylko jeszcze wyjdzie PES z możliwością gry przez NET to wtedy byśmy sie przekonali co jest warta ta Liga Śląska

:wink: .
A o innych grach nie wspominajac(VF,TK

)
kuzwa le by bylo zajefajnie !!!!
qrde kupuje ta sieciowke
rozganzujemy mistrzowstwa forum np.w pes-ie !!
Antares
29 12 2002, 18:06
Oczywiście. Będzie się działo!
Normalnie serce rośnie
Co prawda było tak podczas świetności Dreamcast'a (ba, ciągle grają tam w Q3) ale teraz pykając na PS2 może być tylko lepiej. A jeśli chodzi o sieciówkę "prepare to want one" jak mawiają Koreańczycy.
\"prepare to want one\" jak mawiają Koreańczycy.

Możesz napisać po Polskiemu :wink:
Wiec niedługo organizujemy turniej w THPS4(albo w jakąś inna gierke)
Bedzie (pipipi) ,wszystko zależy od nas,czy kupimy sieciówke czy nie(ale reklama ;p)
Antares
29 12 2002, 18:14
Ja kupuję! Tylko ciekawe kiedy polska premiera?
Czego polska premiera???
Ta sieciówka jest dostepna prawie w każdym sklepie komputerowym!!!.
Ja jutro wybieram sie na miasto,na "łowy",sieciówki:)
No i trzeba bedzie kupic klawierke do PS2(wiecje ile kosztuje?)
Czego polska premiera???
Ta sieciówka jest dostepna prawie w każdym sklepie komputerowym!!!.
Ja jutro wybieram sie na miasto,na \"łowy\",sieciówki:)
No i trzeba bedzie kupic klawierke do PS2(wiecje ile kosztuje?)
klawiature mozesz kupic byle jaka ,wazne zeby miala wejscie USb
Antares
29 12 2002, 18:23
A jak rozwiążecie problem gier?
Dysku ze sterownikami?
Oj coś w tym NEO+ kręcą.

No właśnie tylko że moja nie ma wejscia USB
A jak rozwiążecie problem gier?
Dysku ze sterownikami?
Oj coś w tym NEO+ kręcą.
sorry ale nie wiem o co ci chodzi???
Antares
29 12 2002, 18:30
Chodzi mi o to że sieciówka do PS2- orginalna nie miała jeszcze premiery w Europie-hyba. Jeśli już była premiera, to nie ma sprawy.
Chodzi mi o to że sieciówka do PS2- orginalna nie miała jeszcze premiery w Europie-hyba. Jeśli już była premiera, to nie ma sprawy.
Premiera orginalnej sieciowki SONY jest w marcu,czyli niedłuog.
Ale przeciez można kupić ta sieciowke na której graja w NEO+
?
Antares
29 12 2002, 18:37
Właśnie nie jestem taki pewien czy to działa jak należy. Może z tymi grami które są obecnie, ale w przyszłości... Wolę po prostu kupić orginalną, ewentualnie taką jak ta na której grają w N+ ale po teście w PE
Bo do PE mam zaufanie a do N+ niestety nie.
No tak,masz troche racji,gry które wyjda za jakis rok dwa,moga nie dzialać z ta sieciówka.
Ale poczekajmy jeszcze co napisza w PSXE.
--------------------------------------
A tak swoja droga to ciekawe ile bedzie kosztowala sieciówka od SONY?
Oby nie drogo.

No właśnie tylko że moja nie ma wejscia USB

qrcze moja tez nie ma ;(((( ani mycha
mycha+klawiatura=majtaniej z 60 zeta
ale dla necika przez ps2 warto!!
Antares
29 12 2002, 19:00
No pewnie że warto. Ale pomyślcie- ta karta (nieorginalna) wchodzi pod usb, klawiatura też, mysz też. A PS2 ma dwa wejścia usb. Kapa mante. Orginalna karta sieciowa do PS2 ma podobno wchodzić to tego slotu z tyłu konsoli.
Mati_15_
29 12 2002, 19:37
Tak czytam czytam i zgodziłbym się z Tobą Antares tyle że ja niechce czekać do Marca żeby pograć przez net

A najwyżej jak wejdzie tamta sieciówka od Sony to się tom opyli dołoży coś i weżmie się tą SONY. Ale jednak masz racje z tymi wejściami USB:( Tyle że poco komu klawierka i myszka na razie??Przecież grać da sie na Dualu a jak do netu ktoś by chciał luknąć czy jak to ma od tego PC :wink:
Antares
29 12 2002, 19:45
Na razie wystarcza dual.
A fajnie to na DC w Q3 rozwiązali bo można wywołać wirtualną klawierkę i pisać na padzie. Co prawda robi się to padacznie długo ale zawsze.
Ale pomyślcie- ta karta (nieorginalna) wchodzi pod usb, klawiatura też, mysz też. A PS2 ma dwa wejścia usb. Kapa mante. Orginalna karta sieciowa do PS2 ma podobno wchodzić to tego slotu z tyłu konsoli.
"Nic prostszego.Nailepiej kupic klawiature USB z wbudowanym hubem i dwoma dodatkowymi wyjściami.Wtedy uda nam sie combo :klawiatura,myszka,sieciówka i mikrofon(socom),podlączony do jednego PS2 jednoczesnie."
O to tekst z NEO+

I problemu juz nie ma,ale jak ktos wczesniej wspomnial poco nam myszka,wystarczy tylko klawierka.
A co do tej orginalnei sieciówki od Sony,to umieszczamy ją w tym slocie z tyłu konsoli,widzialem na fotce
Antares
29 12 2002, 21:09
Masz rację. Ale i tak wolę poczekać na orginalną sieciówkę.
N.Crash
29 12 2002, 21:13
Jeżeli chodzi o orginalną sieciówkę do PS2, to obstawiam, że w naszym pięknym kraju będzie zalegać na półkach z ceną 300 złotych (wizja optymistyczna). Ale prawdą może się okazać, że trzeba będzie wybulić 500 (wersja pesymistyczna).
Jeśli potwierdział by sie wersja pesemistyczna to zawsze mozna kupic sieciówke ktora przedstawiaja w NEO+
Antares
29 12 2002, 21:19
taaaa.
300 złotych to dla mnie górna granica cenowa za coś takiego. A znając naszych "kochanych" dystrybutorów będzie z pewnością więkasza.
Mati_15_
29 12 2002, 23:40
Ehh a może wiadomo ile będzie kosztowała org sieciówka w Europie (w Niemczech np)Bo może opłacało by się jak ocs nawet sprowadzić taką sieciówe niż przepłącać w naszym kraju.I co wogole wchodzi w komplet only sieciówka??
Poruwnanie PS2 Online i X-Box Live
http://electronics.cnet.com/electronics/0-...8-1.html?tag=cl
Nie wiem czy wiecje ale X-Box Live jest darmowy tylko przez pierwszy rok!!!
Hhehe Bill robi swoje

))
N.Crash
30 12 2002, 17:41
A co z PS2? Gry online będą za free, czy będzie trzeba za to bulić (jak bym miał nadmiar kasy)??? Mam nadzieję, że sony nie zachowa się chamsko w stosunku do swoich graczy!!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.