boski_karol
31 03 2008, 19:15
Dzięki bardzo
Panowie liczę na waszą pomoc, otóż wczoraj kupiłem warhawk w wersji "pudełkowej" i problem jest taki, że nie mogłem połączyć się z serwerem:/ Wyskakiwał komunikat abym sprawdził swoje połączenie sieciowe lu b drugim wypadku gdy pojawiało się okno z umową licencyjną komunikat mowił, że serwer jest przeciążony i mam spróbować póżniej... 2- godzinne próby spełzły na niczym. Pytanie moje brzmi w czym problem ?? Net mam niezły (aster 2Mb) konsola jest dodana jako nowa karta sieciowe ( więc internet jest dostepny na 100%). Dodam, że na tym samym necie xboxlive śmiga jak zły:). Czy serwey wczoraj były przeciążone czy poprostu problem leży po mojej stronie?
Ps. Mam nadzieje, że weźmiecie takiego nooba jak ja pod swoje skrzydła i na jakiś sparing się załapie:)
CHINDOOS
1 04 2008, 13:34
Zobacz czy masz NAT2 bo chyba jest potrzebny żeby grać w WH.
A jak to sprawdzić. W przypadku live NAT powinien być otwarty i tak u mnie jest. Dostawcą internetu tak jak napisałem jest ASTER może których z graczy też korzysta z ich usług i by mi mógł pomóc.
CHINDOOS
1 04 2008, 13:57
W ustawieniach sieci w konsoli ostatni na liście jest NAT i tam masz napisane jaki jest.
killdante
1 04 2008, 14:00
CYTAT(CHINDOOS @ 1 04 2008, 14:34)

Zobacz czy masz NAT2 bo chyba jest potrzebny żeby grać w WH.
nie, mozna miec nawet Nat3
no wlasnie ja mam nat3 i nie ma problemu.Ja u siebie ustawilem recznie adres sieciowy sprobuj moze u ciebie tez to pomoze
Mam NAT3, ale nadal mam te same problemy co wczoraj. Gdy podłącze się nie bezpośrednio do konsoli ( przez router Wi-Fi) NAt w testach nie jest pokazany ale moge wejść do menu online ale do meczu sie nie dołączę (firewall) z góry mówię że ni cholery nie wiem jak go wyłączyć i prosze nie pisać porat w stylu wyłącz firewalla bo i tak nie chce grać przez router
Adres sieciowy jest chyba dobry skoro konsola z siecia sie laczy store dziala
wiedzminka
1 04 2008, 16:17
Napisz czy inne gry przez sieć ci działają i koniecznie napisz gdzie kupiłeś tego Warhawka. Kiedyś nielegalnie były w obiegu wersje testowe które po wprowadzeniu pierwszego patcha przestawały działać.
W empiku, więc chyba wersja jest ok. Co do gier online to z tego co mam to demo timeshift działa.
PS. Czy dostawca internetu może na moje żądanie zmienić mi NAT?
wiedzminka
1 04 2008, 16:43
Żeby zmienić NAT 3 na 2 musisz przekierować porty w swoim modemie lub routerze. Ja mam liveboxa, ps3 łączy się z nim bezprzewodowo więc nie wiem czy coś ci to pomoże ale spróbuje. Musiałem wejść w opcje konfiguracji liveboxa i utworzyć cztery serwery LAN. W każdym serwerze numer IP musiałem wpisać taki jaki mam w konsoli. W pierwszym serwerze protokuł ustawiłem TCP natomiast w drugim, trzecim i czwartym UDP. Porty ustawiłem tak: pierwszy 5223 do 5223, drugi 3478 do 3478, trzeci 3479 do 3479, czwarty 3658 do 3658. Wszystko zatwierdziłem, zapisałem zmiany, poszedłem do konsoli zrobiłem network test i...yeah NAT type3 zmienił się na NAT type2. Jeżeli ci to nie pomoże to zadzwoń do operatora sieci i nich ci powie jak przekierowć pory. Jeżeli to też nic nie da to zrób tak jak zrobił mój kumpel który miał ten sam problem. Zadzwonił po informatyka, kosztowało go to 50 zł ale przynajmniej ustawił mu wszystko jak należy.
CYTAT(Meser @ 1 04 2008, 17:29)

W empiku, więc chyba wersja jest ok. Co do gier online to z tego co mam to demo timeshift działa.
PS. Czy dostawca internetu może na moje żądanie zmienić mi NAT?
Jeżeli IP konsoli wpisałeś w DMZ w routerze to jest praktycznie wszystko co Ty możesz zrobić…jeżeli dalej będzie problem to jest to wina dostawcy netu i powinieneś z nim poruszyć ten temat.
Z resztą tu rozmawiamy o "warhawku" a temat dotyczący problemów połączenia PS3 z netem masz
http://www.psxextreme.info/PS-Network-FAQ-...OST-t53679.html
killdante
2 04 2008, 13:31
Wlasnie obadalem nowy patch 1.3 ale jak zwykle serwery sa wylaczone, nie wiem jak dlugo ale chcialbym juz wypropowac klucz francuski i nowe leczenie na polu walki. A po odpaleniu gry juz na samymy wstepie na ekranie logowania wita nas nowa (stara muzyczka) bardziej mi pasuje niz poprzednia, dalej obadalem kustomizacje, sa nowe insygnia oraz skurki na samoloty calkiem ciekawe no i wspomniany wczesniej kluczi leczenie ktore wybieramy kolejno pod minami i pod nozem za kazdy razem jak wychylamy krzyzak to przelaczamy pomiedzy minami a leczeniem i tak samo klucz i noz, nie sprawdzalem nowych layoutow (zreszta nie wiem czy sa) czekam az wystartuje serwer...
tak na marginesie to klucz daje spore mozliwosci w polaczeniu z leczeniem mozna stworzyc nie zly odzial szturmowy, teraz jeszcze poczekajmy na nowy pojazd i bedzie miodzio.
Adamus7856
2 04 2008, 15:16
No własnie ściągam update - no i serwery nie działają - będę musiał przetestować bajery na localu
wiedzminka
2 04 2008, 15:59
Jeżeli chodzi o możliwość zastosowania klucza i gazu leczniczego to już kiedyś o tym pisałem więc może wkleje tu swój tekst sprzed kilku tygodni. Trzeba zebrać kilku żołnierzy i np. 2 czołgi. W każdym czołgu dodatkowo w wieżyczce siedzi koleś z rakietnicą. Za każdym czołgiem idzie dwóch żołnierzy z kluczami którzy cały czas na bieżąco naprawiają czołgi jak dochodzi do starcia. Dodatkowo do każdego czołgu doczepiony jest rozpylacz gazu który leczy żołnierzy. I taka ekipa idzie np. na baze przeciwnika. Trzeba tylko uważać żeby nie zarobić rakietą TOW
Dajcie znac jak servery zaczna dzialac

Klucz wyprobowalem na prywatnym serwerze... jechalem czolgiem jaac klucz .. spotkalem czolg przeciwnika zaczely sie strzaly... on sztral ja strzal tylko ze ja szybko wychodzilem z mojego naprawiem na szybko i strzal .. wiec albo jest to plus albo minus zobaczymy jak to bedzie wygladalo juz na wiekszych rozgrywkach...
wczoraj udalo mi sie zagrac pare razy sprawdzilem klucz i opcja naprawiania jest fajna przy odrobinie szczescia uda sie naprwiac czolg i strzalec.Juz widze te wspolprace.
Gazu nie sprawdzalem bo jakos na niego nie trafilem(gralem z godzinke)
co do poprawek to nie wiem czy mi sie wydaje ale poprawiono dzwiek.
Ogolnie calkiem fajny patent i z gazem i z kluczem. Mozna kombinowac i z czolgiem niezle namieszac. Walka czolg-czolg wychodzi calkiem fajnie. Wyskakujesz, naprawiasz i znowu strzelasz. Uwazac nalezy przy naprawie bo w koncu musimy wysiasc z czolgu i nic nas nie oslania..... Tylko co robil przciwnik z kluczem przy moim czolgu... rozwalal go??? Musze to jeszcze przetestowac bo troche idiotyczne byloby gdybys kluczem mogl podbiec do czolgu i go zniszczyc (rozkrecic ;p )
Aha.. niebieskie serwery juz dzialaja.
boski_karol
3 04 2008, 11:56
Wydaje mi się że tak właśnie jest. Kluczem naprawiasz swój pojazd a cudzy jak to napisałeś "rozkręcasz". Podobnie jest z gazem Ciebie leczy wroga wręcz przeciwnie... Wprawdzie nie grałem jeszcze po patchu, ale tak wynika z filmików które widziałem.
killdante
3 04 2008, 13:50
Moim zdaniem troche przesadzili z tym kluczem poniewarz bardzo szybko mozna rozwalic taki czolg nawet palnik tak szybko tego nie zrobi co jest troche smieszne...
wiedzminka
3 04 2008, 18:12
Mój pomysł żeby zrobić sparing w jakiś inny tytuł niż Warhawk jak widać nie przeszedł więc może wymyśle coś innego. Co powiecie na to żeby spróbować zorganizować sparing z kolesiami z innego kraju? Zna ktoś może jakieś zachodnie klany?
aureliusz
8 04 2008, 08:47
Witam,mam pytania dotyczace Warhawka i licze ze nam pomozecie:)
1.Jestemy nowi(w tej grze,zeby nie bylo),wiec leja nas rowno Ci co lepsi.Moze to zludzenie...ale czy jesli rank jest wyzszy to wzrastaja jakies statystyki?W sensie ze postac wyzsza ranga ma wieksza wytrzymalosc,szybciej strzela,celniej strzela,ma wieksza sile ognia itp.?Jak w grach rpg?Kilka razy nam sie wydawalo ze jakby ciezej takiego spasa zabic a jakze latwo zginac z jego rek.Oczywiscie moze to wynikac z roznicy w umiejetnosciach,ale wole sie upewnic.
2.Jak zdobywac ranki?Kiedy licza nam sie punkty do awansu a kiedy nie?Bo walcze i walcze(o ile mozna to nazwac walaka:)) apunktow wciaz nie przybywa.
3.Czy moge jakos zmienic swojego nicka w grze?Bo sciagalem gre z us,tam mialem kinto na nie swoim ulubionym nicku i mi tak zostalo,pomimo ze zmienilem potem nicka na konsolce to tak juz zostalo:(
Dziekuje za ewentualne podpowiezi,pozdrawiam.
1.jestem pewien że żadne staty poza zmianą wyglądu się nie zmieniają skilllllllllllll
2.trzeba grać tylko na srwerach rank najłatwiej znaleźć to te niebieskie, pozostałe zależy jak kto ustawi
3.?????????
boski_karol
8 04 2008, 09:57
3. Nie, nie możesz zmienić nicka(inaczej PSN ID). Też mam wersję z USStore i dlatego też mam inne ID do warhawka.
aureliusz
9 04 2008, 08:10
Jeszcze jedno pytanie koledzy...
Dlaczego na niebieskich serwerach nie mozna zmienic druzyny i czy mam jakis wplyw na to zeby kolega byl ze mna w teamie?Bo chcielibysmy raczej wspolpracowac niz ze soba walczyc.
No i jak rozpoznac czy to co wchodzi na nasz serwer to bot czy nie?I czy mozna boty jakos poblokowac?
wiedzminka
9 04 2008, 09:54
O jakich botach mówisz? W Wrhawku nie ma botów.
Botów nie ma. Wszędzie można zmieniać team jeżeli liczba grających jest nieparzysta. W grze na 32 osoby jeżeli grają 30 lub 32 to nie można - bo byłaby przewaga 2 osób. A jeżeli gra 31 osób lub każda inna nieparzyta ilośc to można....
aureliusz
10 04 2008, 13:01
Hmm...to jak nazwac logujace sie naraz cztery postacie o nickach:
blabla@
bla@bla
@blabla
@@bla bla
i jak banuje jedna wychodza wszystkie cztery w tym samym momencie..
Za co dostajemy negatywne punkty?Myslalem ze tylko za zrywanie...jakie rzeczy sa jeszcze karalne?
ziemia1
10 04 2008, 13:21
CYTAT(aureliusz @ 10 04 2008, 14:01)

blabla@
bla@bla
@blabla
@@bla bla
Za co dostajemy negatywne punkty?Myslalem ze tylko za zrywanie...jakie rzeczy sa jeszcze karalne?
aureliusz weź ty kiedy przejrzyj ten temat sobie, bo było podawane
http://www.warhawkstats.com/points.phpNegative Action Points
Suicide -1
Team Kill -2
Team Kill Flag Carrier -25
a co do botów to ja nic nie wiem na ten temat, ale nigdy nie spotkałem
boski_karol
10 04 2008, 13:45
Jeżeli chodzi o takie ludki z '@' w nicku to raz jak otworzyłem serwer dla siebie i dla brata(chcieliśmy się pozarzynać w samotności

), ale go nie zahasłowałem(natomiast ustawiłem tylko dla ziomków z listy) to pojawiło mi się dwóch takich bubków i też nie wiedziałem o co chodzi... Może ktoś się coś wie?
2 (4?) osoby grajace na jednej konsoli. (czyt. dwa pady, jedna konsola)
boski_karol
10 04 2008, 16:25
O tym nie pomyślałem, ale teraz to dla mnie oczywiste

Dzięki za wyjaśnienie...
wiedzminka
11 04 2008, 10:06
CYTAT(aureliusz @ 10 04 2008, 13:01)

blabla@
bla@bla
@blabla
@@bla bla
To nie są boty bo w Warhawku NIE MA botów. Po prostu zalogowało się czterech kolesi którzy pewnie grali w czwórke na split screenie.
Ostatnio jak grałem przez sieć w Motorstorm to trafiłem do grupy z takimi gośćmi: IHHF, IHHFjr, IHHFjr2.
A tak przy okazji to jeżeli chcesz się na 100% upewnić czy to były boty czy nie to po prostu wyślij wiadomość z menu głównego na ich ksywki.
rkBrain
12 04 2008, 15:51
Ale ludzie mają problemy... Szkoda, że grać na split screen da się tylko na nieoficjalnych serwerach. Statystyki stoją w miejscu.
Damian_pl... zdradz jakie masz ustawienia do sterowania Warhawkiem? Jak sie uczyc to od najlepszych

Mozna sobie strzelac z czegokolwiek, jezdzic czymkolwiek.. przyleci Warhawk i i tak wszystko rozwali. Moze nowy dodatek cos tam pomoze.. do tego jednak czasu bez dobrego opanowania samolotu nie ma w sumie jak grac
killdante
13 04 2008, 02:33
W przyszla srode lub czwartek o godz. 21 organizujemy sparing na 24 osoby, wszystkich chetnych zapraszam do udzialu.
boski_karol
13 04 2008, 07:24
Na zapisy? Jeśli tak to ja się piszę. ID: budowniczy
wiedzminka
13 04 2008, 07:38
CYTAT(killdante @ 13 04 2008, 02:33)

W przyszla srode lub czwartek o godz. 21 organizujemy sparing na 24 osoby, wszystkich chetnych zapraszam do udzialu.
To może lepiej w czwartek bo chyba właśnie tego dnia będzie do kupienia z psstore dodatek z nowym pojazdem i mapą.
Mnie wpisz na liste.
CHINDOOS
13 04 2008, 14:46
CYTAT(Fenix @ 12 04 2008, 23:18)

Mozna sobie strzelac z czegokolwiek, jezdzic czymkolwiek.. przyleci Warhawk i i tak wszystko rozwali. Moze nowy dodatek cos tam pomoze.. do tego jednak czasu bez dobrego opanowania samolotu nie ma w sumie jak grac
Ja WH latam na gałkach z invertem... Nie trzeba wcale go opanowywać żeby dobrze grać. Ja go olałem bo mi nie podpasował i wsiadam do niego tylko żeby szybko się przemieścić z miejsca na miejsce. Preferuję czołgi i działa stacjonarne i całkiem nieźle sobie radzę
Zeratul
13 04 2008, 19:22
ej wie ktos do kiedy jest ta promocja warhawka za $30 bo nie wiem czy chce mi sie go kupowac...?
(tak wlaczylem w koncu ps3)
ech kupilem noobie jak cholera...
CYTAT(Zeratul @ 13 04 2008, 20:22)

Po jakiejś godzince to przechodzi
Ja też niedawno kupiłem, współgracze szybko wybili mi z głowy chęć polatania sobie ale frycowe trzeba niestety zebrać
CYTAT(CHINDOOS @ 13 04 2008, 15:46)

Ja WH latam na gałkach z invertem... Nie trzeba wcale go opanowywać żeby dobrze grać. Ja go olałem bo mi nie podpasował i wsiadam do niego tylko żeby szybko się przemieścić z miejsca na miejsce. Preferuję czołgi i działa stacjonarne i całkiem nieźle sobie radzę

Tez tak gram ale dosc irytujace jest jak WH rozwali ci czolg lub ty zanim sie obrocisz z dzialem to on zdazy obleciec cala mape kilka razy, przejac jakas rakiete i wpakowac ci ja w tylek. Albo jak jedziesz samochodzikiem a WH cie taranuje albo zasypuje cie deszczem bombek jak przejmujesz baze albo... ogolnie dobry WH jest wkurzajacy.
Zreszta gram glownie na 24 osobowych zonach i tam WH moze mocno namieszac. Zawezilem granie najpierw do Zone a teraz do Zone 24 (male mapy) jak jest okazja i jest troche ludzi w rozgrywce. Badlands - Skirmish jest chyba najciekawsza do takiej rozgrywki. Przejecie bazy srodkowej i jej utrzymanie a pozniej walka o totalna dominacje.. ufff wtedy sie dzieje.. ojj dzieje

. Bieganie z flaga to nie dla mnie.
Wlasnie przez czolgi nie wciagnal mnie CoD... nie ma to jak masakrowanie piechurow z czolgu.
Aaa i jeszcze jedno.. sa juz niebieskie mapy gdzie majac Omege Dawn mozna poszalec Dropshipem po dotychczasowych 5 mapach (o ile sie nie myle wczesniej tego nie bylo.. albo nie zauwazylem).
wiedzminka
14 04 2008, 09:51
Niebieskie serwery z ustawionym Omega dawn były od samego początku jak tylko ukazał się ten dodatek.
Zeratul
14 04 2008, 13:41
CYTAT(albz74 @ 14 04 2008, 08:43)

Ja też niedawno kupiłem, współgracze szybko wybili mi z głowy chęć polatania sobie ale frycowe trzeba niestety zebrać

gra mi nie przypadla do gustu... w sumie to teraz zaluje tej wydanej kasy.
Wkurza brak tutoriala, bo nie mam pojecia jak latac tym samolocikiem...
pewnie w pudelkowym jest chociaz ksiazeczka z instrukcja co naciskac...
UTIII na PS3 jest o niebo lepsze...
w ogole pierwszy mecz to byla mega porazka i chyba zabilem jedna osobe i zginalem 20 razy... ale tak to jest jak sie nie sprawdza opcji domyslnych i wchodzisz do gry z wlaczonym invertem.
Potem juz szlo troche lepiej ale ogolnie megaporazka.
Pewnie jakbym nie mial alternatywy to bym ja pomeczyl, ale ze jest halo...
CYTAT(Zeratul @ 14 04 2008, 14:41)

CYTAT(albz74 @ 14 04 2008, 08:43)

gra mi nie przypadla do gustu... w sumie to teraz zaluje tej wydanej kasy.
Wkurza brak tutoriala, bo nie mam pojecia jak latac tym samolocikiem...
pewnie w pudelkowym jest chociaz ksiazeczka z instrukcja co naciskac...
UTIII na PS3 jest o niebo lepsze...
w ogole pierwszy mecz to byla mega porazka i chyba zabilem jedna osobe i zginalem 20 razy... ale tak to jest jak sie nie sprawdza opcji domyslnych i wchodzisz do gry z wlaczonym invertem.
Potem juz szlo troche lepiej ale ogolnie megaporazka.
Pewnie jakbym nie mial alternatywy to bym ja pomeczyl, ale ze jest halo...
Załóż sobie prywatny meczyk chroniony hasłem i poćwicz
Fakt, że na żywca nie zaskoczysz ale jak potrenujesz to ta gra może przynieść sporo frajdy.
wiedzminka
14 04 2008, 17:08
No właśnie przecież w Warhawku możesz tak ustawić gre że będziesz sam na planszy i możesz wszystko przećwiczyć.
Pod tym względem Warhawk jest zupełnie inny niż wszystkie gry gdzie jest jakiś tryb single lub chociaż walka z botami. Tutaj od razu idzie się na wojne z żywymi ludźmi.
Zeratul
14 04 2008, 17:29
fajnie to napisalas... jakby to mial byc niby plus gry
CYTAT(Zeratul @ 14 04 2008, 18:29)

fajnie to napisalas... jakby to mial byc niby plus gry

"wpadnij" na sparing w środę w kole 21 i zobaczysz czy jest fun:) 5 typa z nożami na tank może rozbawić hehehehe
Zeratul
14 04 2008, 17:38
w tygodniu to ja dopiero po 24 jestem... jak ktos chetny na ustaweczke po 24.00 to dawac znac...
N-Stolec
14 04 2008, 17:51
Jak bedzie jakas lista to mnie dopiszcie. ID: drHackenbush
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.