killdante
14 04 2008, 22:53
Sparing sroda godz. 21
Lista graczy:
1. Sm1PL
2. Killdante
3. Webster8
4. Furio2000
5. Budowniczy
6. Didu
7. Damian_Pl
8. Piter-Pol
9. Kunta-kinte
10. Marioo33
11. DrHackenbush
12. Maly341
13. Rozzpl
14. Pablo_Pl
15. Classicgod
16. Pawelski
17. Michal919
18. Crusher_Pl
dawno nie gralem w Warhawka ale chetnie zagram z wami prosze mnie dopisac.
I kto stawia serwer tym razem??
Ja też z wami popykam
Id: Pablo_PL
killdante
15 04 2008, 10:09
Serwer bedzie z polski wiec ping bedzie ok...
wiedzminka
15 04 2008, 10:24
No to fajnie, martwie się tylko o moją forme bo od ponad miesiąca Warhawka włączam właściwie tylko na sparingi. Cały czas gram w COD4 i UT3. Będzie pewnie ciężko, no ale trudno, dzisiaj chwile potrenuje he he. A za 2 tygodnie premiera GTA 4, o jaaa...
Afroman
15 04 2008, 10:27
Dopiszta i mnie. ID: Pawelski
Adamus7856
15 04 2008, 17:13
A ja tam ciągle czekam na Broken Mirror :-D - nie wiem czy ktoś zauważył ale ostatnio jak loguję się to wyświetliło się że niedługo ma wyjść update 1.31 - Z tego co skapowałem to ma wprowadzać kilka zmian dla kolesi nabijających dużą ilość pkt nielegalnie - np. koniec z nieograniczoną ilością razy kiedy można donieść flagę na serwerze rankowanym
CHINDOOS
16 04 2008, 11:24
No właśnie parę minut temu ten patch wyszedł. Ściągam właśnie...
EDIT
Juz sciagnalem ale nie narazie serwery nie dzialaja i nie da sie grac
Afroman
16 04 2008, 18:41
Gra bedzie z haslem czy kto pierwszy ten lepszy?
CYTAT(Afroman @ 16 04 2008, 19:41)

Gra bedzie z haslem czy kto pierwszy ten lepszy?
rankingowa bez hasła bo 18 osób na 24 się zdecydowało i nie każdy pewnie dotrze więc serwer otwarty dla wszystkich....
Panowie w końcu uporałem się z tym przeklętym NAt'em 3 i mam już NAT1 więc dołączam do gry. Na Sparingi raczej nie ma sensu abym wpadł bo mięso armatnie ze mnie jak siemasz. Mój IDnetwork to MeserPL posiadam headset i z miłą chęcią pogram z Polakami, którzy będą mieli chęć nauczyć nową osobę grać w WH:) Od czwartku mam prawie nonstop czas na granie więc proszę o inveanty
boski_karol
17 04 2008, 06:58
Wprawdzie nie byłem obecny przez cały sparing wczoraj(ile w ogóle trwał?), ale muszę powiedzieć, że granie z rodakami ma jakiś taki mistyczny wymiar. Gdy słyszy się w tle te wszystkie epitety... Aż rwie człowieka do walki

Tylko szkoda, że nie sprawdziłem przed meczem słuchawki, bo mi nie działała, ale następnym razem się przygotuje
wiedzminka
17 04 2008, 07:17
Graliśmy 1,5 godziny. Troche krótko, zawsze trwało to 2 godziny. Akurat jak ostatni pojedynek udało mi się wygrać to wyłączyli serwer. Ech...
CYTAT(wiedzminka @ 17 04 2008, 08:17)

Graliśmy 1,5 godziny. Troche krótko, zawsze trwało to 2 godziny. Akurat jak ostatni pojedynek udało mi się wygrać to wyłączyli serwer. Ech...
było 7 meczyków...więcej niż zwykle, ale wszystkim idzie coraz lepiej i limit punktów okazał się zbyt niski:) i zamiast 20minut niektóre rozgrywki trwały 10...
wiedzminka
17 04 2008, 10:20
Zgadza się ta ostatnia którą wygrałem trwała około 7 minut. Zakończyłem ją z wynikiem 42 punktów a był to tryb zone więc tam można nabić sporo punktów. We wszystkich poprzednich grach lider kończył z wynikiem w okolicach setki.
Przed chwilą kupiłem dodatek broken mirror i podziele się kilkoma uwagami. Nowy pojazd jest bardzo fajny ale powolny. Jeździ tylko troche szybciej niż czołg. Za to jest od niego bardziej opancerzony. Dopiero piąte trafienie z czołgu go rozwala. Rakieta TOW niszczy go od razu. Jeżeli chodzi o ładowność to jest dokładnie tak samo jak w przypadku dropshipa, oprócz kierowcy może wsiąść jeszcze 6 osób i po wychyleniu się z górnego włazu ładować do wrogów z tego co mają w plecaku. Tutaj na szczęście w każdej chwili można wysiąść co w przypadku dropshipa było niemożliwe i nałeżało czekać aż pilot łaskawie wyląduje żeby wysiąść.
Teraz dochodzimy do dwóch ciekawych funkcji APC. Pierwsza z nich to rzucenie pola siłowego które pokrywa całkiem spory obszar. Wygląda to dokładnie jak na końcu filmu Star wars Mroczne widmo kiedy te śmieszne stworki z długimi uszami przykryły całą swoją armie takim samym polem siłowy. Żaden pocisk, rakieta ani nawet granat nie przenika przez bariere. Oczywiście do środka można wjechać lub wejść. Jedyne co można wrzucić to mina. Jest nieograniczona ilość tych pól tylko długo się czeka aż załaduje się nowe.
Druga funkcja to turbo-taran. Używa się tego podobnie jak turbo w warhawku czyli należy szybko nacisnąć 2 razy R2. Tutaj podobieństwo się kończy ponieważ po dwukrotnym kliknięci R2 pojazd zatrzymuje się i przez chwile ładuje się pasek turbo. Jak się naładuje puszczamy R2 i nasz APC wystrzeliwuje do przody jak z katapulty a na jego dziobie pojawia się tarcza energetyczna. Oznacza to że nie można jechać i ładować turbo, trzeba się zatrzymać. A jaka jest tego funkcjonalność? Ogromna! Koniec z taranowaniem warhawkami jeepka wiozącego flage. APC jadące na turbo rozwala warhawka i jeepka w drobny mak tracąc przy tym tylko 20% energii. Jedynie czołg jest niewrażliwy na taranowanie ale to w sumie logiczne.
Nowa mapa to całkiem spory teren pokryty śniegiem, skuty lodem i ze śnieżną zawieruchą. Aż czuć chłód wylewający się z ekranu. Mapa jest mało skomplikowana, przynajmniej nie aż tak jak omega factor. Na środku są dwie rozpadliny po wpadnięciu spadamy w nicość. Niestety ślady stóp i kół nie zostają na śniegu, tak samo jak jazda po lodzie nie ma wpływu na prowadzenie pojazdu. Mnie się mapa podoba ale trzeba troche pograć żeby poznać jej funkcjonalność.
killdante
20 04 2008, 04:13
W Przyszla srode 23.04 odbedzie sie kolejny sparing, termin moze ulec zmianie wstepna godzina 21.
Jezeli nie bedzie wystarczajacej liczby graczy (24) to serwer bedzie mial charakter otwarty.
Wszystkich chetnych serdecznie zapraszam, no i jeszcze najwazniejsza sprawa, piszcie czy posiadacie dodatek "Broken Mirror" bo napewno bedzie na sparingu.
aureliusz
20 04 2008, 05:35
Witam ponownie.Kilka postow wczesniej przeczytalem jak ktos z niezadowoleniem stwierdzal ze dany temat byl juz wczesniej omawiany i zeby sobie przejrzec topic...Powiem na to tak:mysle ze nie brakuje chetnych do tego zeby odpowiedziec na pytanie poraz setny i zajmuje im to zdecydwanie mniej czasu niz przekopywanie sie zainteresowanych przez 60 podstron tematu...uprzedzajac niezadowolonych chcialem zadac pytanie:
1.Jak zdobyc wymagane do awansu zaliczenia?Np. pisze ze mam latac 4 minuty,zabic jednego troopa(pieszego),zestrzelic wehikul i zdobyc 3 bonusowe punkty...i co?mam to zrobic naraz?znaczy przez te 4 minuty ciaglego lotu?Czy moge to porozbijac?
2.Co znaczy global serwer i iar serwer(czy jakos tak)?Czym sie roznia?(jest to w wymaganiach na bandit,master,warhawk)
3.Skoro jest tyle niebieskich serwerow(ponoc tylko na nich mozna robic punkty rankingowe) to po co wokol tworzy sie biale serwery,jesli te niebieskie swieca pustkami?Chodzi o osobiste ustawienia ktore ulepszaja gameplay?
4.Czy czerwone,zolte kropki przy serwerach to dodatki ktore nalezy miec aby wejsc na serwer?
5.Co znaczy puchary przy serwerach?To inne oznaczenie ze licza sie punkty rankingowe?
killdante
20 04 2008, 08:04
1. to nie problem zeby w warhawku spedzic 4 minuty, generalnie wszystko masz zrobic w jednej rundzie(grze).
2. nie jestem pewnien ale global oznacza sume a IAR chyba dana runde w grze
3. biale to zalozone przez zwyklych graczy moga byc rankingowe i zwykle.
4. czerwony oznacza ze nie wejdziesz z powodu: brak dodatku,za niska ranga, pelny serwer itp. zolty to chyba serwer klanowy, dodatki zaznaczone sa charakterystyczna ikonka.
5. puchar oznacza wlasnie czy serwer jest rankingowy czy nie.
Ja z chęcią wziołbym udział w sparingu ale nie mam dodatku i do środy nie będe miął też karty kredytowej żeby go ściagnąć
wiedzminka
20 04 2008, 11:12
Tak jak napisał killdante wcześniej następny sparing z nowym dodatkiem więc zachęcam wszystkich do zakupu. Brokem mirror jest o wiele ciekawszy niż Omega. Mam tylko nadzieje że nie dojdzie do sytuacji jak na jednym z poprzednich sparingów kiedy pod koniec włączono Omege i z 24 graczy na placu boju pozostało 10 osób.
To trudno jeśli wyrobią się i prześlą mi kartę w ciągu 3 dni to zagram ale wątpię bo poczta strajkuje:p
killdante
21 04 2008, 10:02
Lista graczy na sparing 23.02.2008 (Sroda) godz. 21
1. JA
2. SM1
3. Damian_pl
4. Crusher
5. Arthurek
6. Furio2000
7. Piter-Pol
8. Michal919
9. pablo_PL
10. classicgod
11. Spajder
12. Ra2e7oR
13. Marioo33
14. Didu
15. Styku
16. Rozzpl
17. kostuch
18. webster8
Wszystkich chetnych serdecznie zapraszam.
Prosze mnie do pisac... id: styku mam oba dodatki oczywiscie jakby co
wiedzminka
21 04 2008, 13:40
Ja też gram(didu)
ja jak zawsze.dopisac mnie.
A gramy z dodatkiem??
wiedzminka
22 04 2008, 11:35
Podobno gramy z dodatkiem, no i fajnie ale uważam że sens włączenia Broken mirror będzie tylko wtedy jeżeli posiada go przynajmniej 15 osób. Jeżeli mniej to może lepiej włączyć pod koniec jak kiedyś omege.
CYTAT(rozz @ 22 04 2008, 12:22)

...
A gramy z dodatkiem??
większość map to dodatek...ilu uczestników się uzbiera tyle się uzbiera:) reszta wejdzie z automatu bo serwer prawdopodobnie będzie otwarty...
killdante
22 04 2008, 14:20
Mapy na najblizszy sparing, nie koniecznie w tej kolejnosci...
Vapourfield Glacier "Grinder" DM
Vapourfield Glacier "Express Lane" CTF
Vapourfield Glacier "Espionage" ZONE
Vapourfield Glacier "Communique" CTF
Vapourfield Glacier "Tundra Assault" ZONE
Eucadia "Valley Battle" CTF +"BM" APC
Archipelag "Acropolis Assault" ZONE +"BM" APC
Jak widzicie dodatek jest wymagany ale prawie wszyscy z listy go maja a reszta sie wlasnie organizuje z zakupem.
wiedzminka
23 04 2008, 17:09
Szkoda że nie ma możliwości żeby włączyć oba dodatki jadnocześnie. W takiej sytuacji nigdy nie da się polatać dropshipem po śnieżnej mapie i nie będzie możliwości pojeździć APC po Omega factor.
No nic szkoda raczej jutro karty nie dostane wiec dodatku tez nie bede mial wec milej gry.
BTW: Chetnie zagram z Polakami z headsetami (omawianie taktyk itp) mój PSN id= MeserPL jak ktos chetny nniech sie odzywa
No nic szkoda raczej jutro karty nie dostane wiec dodatku tez nie bede mial wec milej gry.
BTW: Chetnie zagram z Polakami z headsetami (omawianie taktyk itp) mój PSN id= MeserPL jak ktos chetny nniech sie odzywa
wiedzminka
24 04 2008, 07:40
Wczorajszy sparing na nowej mapie był super ale miałem wrażenie że z każdą grą przybywa nowych osób i bynajmniej nie byli to polacy. W jednej rozgrywce po placu boju biegał koleś z rangą generała. Jeżeli na następny sparing zgłosi się chociaż 20 osób to może lepiej będzie zabezpieczyć wejście na serwer hasłem.
Dobra dodtake w kazdej chwilii moge zassac wiec czekam na info kiedy najblizszy sparing i oczywicie sie dopisuje sie do listy
aureliusz
28 04 2008, 09:31
Czy to ze ktos ma range generala w jakis sposob powoduje drzenie lydek u innych?Jak dla mnie to wiecej radosci zabic generala.Ale osobiscie wprowadzilbym(po kilku tygodniach grania,kiepski ze mnie gracz) zmiany, ktore nieco stonowalyby przewage (pipi)ch warhawkow.
1.Jeden strzal z bazooki piechura,zgon warhawka.
2.Czolg trafia warhawka nie tylko punktem ale calym celownikiem.
3.Uderzenie warhawka w czolg,w gazika= zgon warhawka
Uwazam ze bronie na kazda okazje,samonaprowadzajaca sie rakieta ktora ubija wszystko jednym strzalem i inne przewagi daja im i tak miazdzaca przewage nad innymi specjalizacjami.Wiem,ciezko warhawki manualnie opanowac i Ci ktorzy je opanuja zasluguja na przewage za placu boju,ale bez przesady...
killdante
28 04 2008, 10:06
1. przesada, bylo by zbyt latwo je ubic.
2. nie.
3. przy solidnym uderzeniu, tak.
zgadzam sie jezeli chodzi o TOW rakietka jest latwa do opanowania i zarazem jest zbyt poterzna.
wiedzminka
28 04 2008, 22:45
W tym tygodniu gramy jakiś sparing?
Wygląda na to że wszystcy zainteresowani katują GTAIV
aureliusz
8 05 2008, 11:02
Chodzi wam Warhawk?W sensie czy sie laczy...ja mam jakis komunikat Authorization bla bla bla...Inne gry chodza.
napletator
8 05 2008, 19:51
Ja dolaczam do grupy chetnych jezeli byscie grali bez dodatkow

To znaczy rzadko kiedy raczej bede mogl grac bo katuje GTA, ale jak cos to dodawajcie mnie do listy to sie moze oderwe
wiedzminka
9 05 2008, 07:45
Jak wyszło GTA to bardzo spadła liczba graczy na serwerach. Obawiam się że za jakieś 2-3 miesiące nie będzie z kim grać jak ukażą się kolejne hity na ps3. Wczoraj w dzień było dostępne 5 serwerów z całego świata.
Gra ktos jeszcze w Warhawka

?
Ja juz mam dosyc. Gralo sie calkiem przyjemnie do czasu, az czesc tak wymasterowala samoloty, ze teraz gra sie pomiedzy jednym zgonem a drugim spowodowanym oczywiscie warhawkiem. Mozna tez siasc i samemy wymasterowac samolot ale co jak komus to nie sprawia przyjemnosci? Latanie samolotem to dla mnie malo ciekawe zajecie. Stad tez przewaga warhawkow odbiera przyjemnosc grania. Albo cos z tym zrobia albo niech zapomna o koszeniu kasy kolejnym dodatkiem a gracze przerzuca sie na cos innego. Moze czas odkurzyc CoDa... przynajmniej tam nie ma tak debilnego systemu "dup TOWem i ginie 5 osob".
wiedzminka
17 05 2008, 17:49
Warhawk jest w sprzedaży od końca sierpnia zeszłego roku więc osoby które grają w niego od początku przez cały czas aż do teraz wyrobili już sobie takiego skilla że ciężko ich pokonać. Ja w Warhawka gram ale coraz mniej. COD4, UT3 i GTA4 skutecznie odciągają mnie od Warhawka.
Jeżeli chodzi o dodatki o których piszesz to coś mi się wydaje że nie będzie już żadnych dodatków a powód tego jest taki że coraz mniej osób jest na serwerach. Wyszło GTA i frekfencja spadła o jakieś 50% Zaraz ukaże się MGS4, Haze, WipeoutHD, Soul calibur 4...i znów spadnie liczba grających w Warhawka a dla tak małego grona nie będzie sensu robić kolejnego dodatku. Obym się mylił bo uwielbiam Warhawka i będę w niego grał aż zamkną serwery.
killdante
18 05 2008, 03:03
Zamiast kolejnego dodatku wolabym aby wzieli sie za zrobienie kolejnej czesci, czyli nowe tereny zwiekszenie interakcje z otoczeniem, chcialbym zobaczyc znacznie wiecej zroznicowanych pojazdow moze jakies jednostki na wodne: jeep, czolg i warhawk to troche malo. Przydaloby sie tez wybalansowac ich sile, a takze poszczegolne bronie, jezeli chodzi o TOWa wystarczylo by ograniczyc jego pole razenia i sile dodac tez czas uzbrojenia rakiety tak aby koles musial strzelac z w wiekszej odleglosci od celu a nie podlatywac nad baze i czaic sie na 5 ludzi (sam tak czasem robie

) i gdy rakieta sie zbliza dac syrene ostrzegawcza hehe mozna by tez utrudnic proste sterowanie.
Afroman
19 05 2008, 19:35
Ja bym dodal jeszcze skoki ze spadochronem. Katapulta sekunde przed zestrzeleniem bylaby spoko. Pojazdy podwodne tez by byly fajne. Rakiety woda powietrze...
aureliusz
25 05 2008, 11:21
Przewaga Warhawkow jest miazdzaca...i fakt ze psuja one strasznie zabawe.Kilka razy mialem okazje grac bez nich i zabawa jest naprawde sto razy lepsza. Nie wiem kto wymyslil ze Warhawk ma przewage doslownie z kazda jednostka naziemna i to w kazdej sytuacji.Ostrzezenie przed namierzeniem czyni je niesmiertelnymi,gdyz osoby majace juz prawie rocznego skilla uciekna bez roblemu przed kazda rakieta.Stoisz,namierzasz,Warhak jest kolo Ciebie ostrzeliwujac Cie,puszczasz pocisk i juz go nie ma...zadna inna jednostka nie jest w stanie uciec z taka latwoscia przed ostrzalem,nie mowiac juz o motywie rakiety samonaprowadzajacej.I wyglada to tak ze druzyna ktora posiada dwoch dobrych pilotow wygrywa wszelkie potyczki,nawet jesli jest bitwa 16 vs 16...idiotyzm.
Juz pisalem,balans powinien wygladac tak:
1.Samonaprowadzenie z mniejszym obszarem,slabsze,na pewno nie rozwalajace wozu pancernego.
2.Warhawk na jeden strzal z bazooki.
3.Czolg trafia Warhawka w obrebie kolka a nie kropki(celownik),ale kosztem odleglosci.
4.Zetkniecie z innym pojazdem(akcje w stylu Warhawk taranujacy czolg,jeepa) zgon Warhawka.
I tak pozostawi to ogromna przewage samolotom,ale przynajmniej pozwoli sie jakos skutecznie czasami obronic i pilotom kaze tez sie obawiac,zwlaszcza w walce w zwarciu.Wiem ze sobie tak tutaj tylko piszemy i ze nigdy nie dojdze do takich rewolucji,ale moze jak zrobie sequel...podoba mi sie cholernie ta gra i kupilbym druga czesc bez zastanowienia.
webster8
25 05 2008, 15:46
jak dla mnie mogliby wywalic cale te skille

.....i zrobic druga czesc
aureliusz
27 05 2008, 09:01
Jest mozliwe ze na niebieskich serwerach nie zmiania sie losowo przydzielanie do druzyn?Gralem wczoraj na jednym takim i druzyna przeciwna sie nie zmieniala, caly czas byl ten sam uklad...swoja drooga zobaczylem co znaczy zgrany zespol..masakra...
Generalnie opłaca się teraz nabyć warhawka ,żeby zacząć grę od zera ?
Jest tyle dobrych onlinowo:) tytułów ,że nie wiem ,ale popróbowałbym.
Poza tym interesuje mnie, czy jest dużo graczy na serwerach .
Ludzie jeszcze sa, gra swietna, i nie ma roznicy czy zaczynas od zera czy nie, jak przyzwyczais sie do sterowania bedzie git, ale zastanow sie czy nie lepiej pomyslec o Badcomapany.... wiekszosc ludzi teraz na to sie pewnei przerzuci ..
killdante
13 06 2008, 08:30
jezeli mam byc szczery to zaczynanie od zero moze byc baaaaardzo irytujace poniewaz poziom jest wysrubowany, ale sa jeszcze serwery dla nowych wiec zanim wejdziesz do gry to dobrze popatrz zebys sie nie zniechecil. W warhawka gram juz prawie 10 miechow i nadal mam checi...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.