A, to moje pewnie dotyczy tylko hamerykańskich.
Zeratul
31 08 2007, 23:49
Czy duzo Polakow kupilo ta gre? Caly czas sie zastanawiam, gdyz ponoc nawet ciekawie sie gra. Moze bym sie skusil i by sie jakas ustawke strzelilo?
Czy ktos kupil bundla z headsetem? Czy ten headset jakis porzadny czy tandetny?
Jak ktoś gra w WH niech wrzuci mnie do friendsów - login : DWNLUK.
Gra się naprawdę świetnie i określenie BF na sterydach pasuje idealnie - mój staruszek, który nie przepada za grami siedział obok mnie i po prostu oglądał po czym stwierdził, że ogląda się jak dobry film akcji

. Zeratul ignorancie headset to JABRA BT125, poczytaj sobie o nim na necie (ja ze zwojej strony polecam - tani [kupowałem osobno] i dość dobry).
A teraz pytanie do grających: Czy wy też zauważyliście nieadekwatny do punktowych osiągnięć wzrost rangi (np w chwili obecnej mam około 350-400 pkt a ranga bodajże 2 jest od 500 pkt. A przyznaną mam rangę 3-4)
CYTAT(Gerath @ 1 09 2007, 08:51)

Jak ktoś gra w WH niech wrzuci mnie do friendsów - login : DWNLUK.
Gra się naprawdę świetnie i określenie BF na sterydach pasuje idealnie - mój staruszek, który nie przepada za grami siedział obok mnie i po prostu oglądał po czym stwierdził, że ogląda się jak dobry film akcji

. Zeratul ignorancie headset to JABRA BT125, poczytaj sobie o nim na necie (ja ze zwojej strony polecam - tani [kupowałem osobno] i dość dobry).
A teraz pytanie do grających: Czy wy też zauważyliście nieadekwatny do punktowych osiągnięć wzrost rangi (np w chwili obecnej mam około 350-400 pkt a ranga bodajże 2 jest od 500 pkt. A przyznaną mam rangę 3-4)
witsiacaj
No kolego ja tez to zauwazylem,jedynym sposobem na to jak zauwazylem po sobie to wyjscie i ponowne wejscie do gry i powinno byc ok,tak na marginesie wczoraj byla blokada serwerów Warhawka na ok 3 godziny potem jak wszedlem do online to mi szczena opadła, ilość serwerów przekroczyła tysiąc to chyba samo w sobie swiadczy jaką dobrą grę online dostaliśmy !!! panowie nie ma sie co kłócić tylko kupować i grać.naprawde polecam !!!!!!!!!!!!!!!1
mój id FRANC-PL
ps.Gerath wysłałem do ciebie frienda
PSU - 9.5
http://www.psu.com/Warhawk-Review-Review--a0001148-p0.phpCzytałem juz wrażenie ludzi z różnych for, i aż mnie skręca, że nie moge w to zagrac juz teraz... jeszcze dwa tygodnie Sad
Prime Hunter
2 09 2007, 23:10
Po Lair bałem się, że ta gierka też zawiedzie. Ale widzę, że moje obawy były chybione
Vilgerfortz
3 09 2007, 22:13
Tez polecam, Bardzo dobra gra online. Moj login to: vilgerfortz
Kiedy mniej wiecej gracie moze sie ustawimy na jakias wspolna partyjke ?
CYTAT(Vilgerfortz @ 3 09 2007, 23:13)

Obecnie mało kto posiada ta grę (z 4 osoby?), większość osób czeka do 14 wrzesnia.
Moje ID pod Warhawk`a : DWNLUK. Jak ktoś gra niech mnie dorzuci do FL`a

.
Ja przeważnie gram ok.22, świetna gierka

tylko często zwiesza mi konsolke u was też?
Może założymy jakiś polski klan
Mam pytanie jako ze mieszkam w Glasgow poszlem do sklepu GFORCE jest to sklep z grami na konsole patrze a tam warhawk pytalem sie sprzedawcy i oni importuja gry ze stanow.Mam pytanie czy jak kupie ta gre to bede mogl normalnie grac na serwerach EUR czy tylko na USA acha zdziwilo mnie tez ze na pudelku naklejka Pegi jest naklejona tak jakby z czegos wycieta nieweim moze w USA moja inna forme oceniania gier
WarHawk nie ma żadnych podziałów na serverwy. Więc spokojnie pograsz.
Hmmm....
Sciągnąłem wczoraj w nocy gierke z wielką nadzieją na dobry tytuł wkońcu oceny 8-9 muszą o czymś świadczyć...
Pierwsze wrażenie gra zrobiła dobre grafika mi się odrazu spodobała ale gameplay już nie

Latanie statkiem przy pomocy 6axisa jest chu.jowe przynajmniej na początku (grałem z 2 godziny) i ogolnie to nie wiem co się w tej grze dzieje

Jeden wielki CHAOS. Nie chce mi się jak narazie nawet tej gry odpalać i 30 euro poszło się je%#$% wole pograć w bete CoD 4 ;P
Może macie jakieś wskazówki ? Latacie 6axisem czy na analogach ?
W ogole ciężko kogoś ze zwykłego karabinu zaje.bać.
Wczoraj dostałem i na razie rozgryzam sterowanie i mapki.
Mój ID to: chelcho
Z chęcią bym pograł z kimś na nierankowanym serwerze aby przetestować splitscreen-a w sieci
Pablo el
6 09 2007, 14:58
Granie na Sixaxis wymaga przyzwyczajenia. Niby wszystko jest ok tylko jesli dodamy do tego 16 przyciskow i dwie galki to zaczynaja sie problemy z koordynacja tego wszystkiego. Szczegolnie wlasnie w Warhawku z uwagi na szybkosc gry i totalna rozwalke. Dlatego latam na analogach

Przyzwyczajenia sie do tilta nie ulatwia na pewno je*** deadzone ktory bardzo ciezko wyczuc.
Dr.Czekolada
6 09 2007, 17:06
Eh no chyba sie nie spodziewaliście, że po prostu włączycie gre i jedziecie ?, nie dziwota że sixaxis wymaga wytrenowania, nawet nie zdajemy sobie sprawy ile wykonujemy ruchów podczas grania (na PS2 to była norma),
QUOTE(YETI @ 4 09 2007, 16:17)

QUOTE(Vilgerfortz @ 3 09 2007, 23:13)

Obecnie mało kto posiada ta grę (z 4 osoby?), większość osób czeka do 14 wrzesnia.
A co ma byc tego 14 wrzesnia?
Premiera gry w wersji na płycie i z headsetem?
Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak sie nabija punkty w rankingu
Rozegrałem już kilkadziesiąt meczy a w profilu mam tylko policzone 9

wybierałem ostatnio nawet oficjalne serwery sony a i tak mi ich nie liczy
http://www.gametrailers.com/player/24537.htmlNiezły filmik !! najlepsze urywek jak biegną cała ekipą

i widać ze poprawili grafikę od bety bo sie nieźle prezentuje teraz ! czekam na premierę wersji na płycie z headsetem bo i tak nie posiadam a akurat byłem na kupnie

!!
Popykałem wczoraj 5 godzinek w Warhawk-a i gra wciąga jak narkotyk. Jeśli ktoś się zastanawia co kupić to polecam Warhawk-a w 100%
Wbrew pozorom gra jest bardzo taktyczna i podstawa to dobrze zgrany i myślący team. Np.: jak się wszyscy przeciwnicy rzucą do Warhawków to wystarczy obsadzić wyrzutnię rakiet w strategicznym miejscu i chłopaki sobie nie polatają

. Gorzej jak ktoś się skapuje i czołgiem podjedzie...
Ogólnie w nic lepszego po sieci nie grałem: rewolucja od czasów Starctafta
kiedy bedzie mozna dorwac na Blu-ray z headsetem ? i w jakiej cenie bedzie?
CYTAT(zloty @ 7 09 2007, 13:18)

kiedy bedzie mozna dorwac na Blu-ray z headsetem ? i w jakiej cenie bedzie?
http://www.sklep.psxextreme.pl/product_inf...roducts_id=3619
CYTAT(pleju @ 7 09 2007, 00:44)

Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak sie nabija punkty w rankingu :?:
Rozegrałem już kilkadziesiąt meczy a w profilu mam tylko policzone 9 :cierpienie: wybierałem ostatnio nawet oficjalne serwery sony a i tak mi ich nie liczy
to samo chciałem się zapytać. kurcze niezły mayhem panuje. zagrałem dwa deathmatche do 300 pts'ów kurcze to strasznie dużo zważywszy, że za zabicie dostaje się 1 pts :P. Tak więc w sumie przez te dwie godziny rozegrałem 4 mecze po pół godziny.
Obecnie maja jakies tam problemy z systemem rankingowym. Developer obiecuje szybko naprawic ten bug.
Kilka pytanek:
-do ilu graczy maksymalnie moze grac na jednej planszy.
-czy pistolet, karabin i snajperka wymagają dużego skilla?
-dużo gra ludzi / czy nie brak pokoi z grami
CYTAT(tenchi2 @ 7 09 2007, 23:21)

CYTAT(pleju @ 7 09 2007, 00:44)

Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak sie nabija punkty w rankingu :?:
Rozegrałem już kilkadziesiąt meczy a w profilu mam tylko policzone 9 :cierpienie: wybierałem ostatnio nawet oficjalne serwery sony a i tak mi ich nie liczy
to samo chciałem się zapytać. kurcze niezły mayhem panuje. zagrałem dwa deathmatche do 300 pts'ów kurcze to strasznie dużo zważywszy, że za zabicie dostaje się 1 pts :P. Tak więc w sumie przez te dwie godziny rozegrałem 4 mecze po pół godziny.
mega dużo osób gra. pistolet, krabin i snajpera są lajtowe na maksa, gorzej z opanowaniem Warhawków :P Czasami jest tak, że nie da rady się dopchać do gry.
Szkoda, że ranked games nie są tak rozwiązane jak w RFOM oraz troszkę szkoda, że nie ma coś takiego jak PARTY!!
Max na jednej planszy to 24osoby, przeważnie jest ok.800 pokoi to jest z kim grać

a z pistolecika ciężko kogoś zabić z karabinem jest nie dużo lepiej, nie ma jak czołg
Jutro ma się odbyć oficjalny turniej sony zaproszeni są najlepsi gracze o mnie jakoś zapomnieli
Widze że już troche osób gra w Warhawka może zrobimy w sobote wieczorem jakąś ustawke??
człowiek chce sobie w spokoju polatać a kurczę ludziska z nienacka w dziłach przeciwlotniczych ściągają :P.
szkoda, że system rankingowych gier nie jest tak rozwiązany jak w RFOM. przez to prawie wcale nie ma się szans na wygraną... plus w dodatku punktowanie statystyk nadal jest skopane... od wczoraj WH kilka razy sie zawiesił (?), przynajmniej tak to wyglądało, że po skończonej rozgrywce w lobby odliczanie zatrzymywało się na około 0:20 sekundach i nie szło przejść do jakiegokolwiek działi w menusach...
JackFrost
8 09 2007, 10:23
CYTAT(pleju @ 8 09 2007, 01:11)

Max na jednej planszy to 24osoby
A nie czasem 32? Tyle przynajmniej w becie było, zmniejszyli limit?
CYTAT(JackFrost @ 8 09 2007, 11:23)

CYTAT(pleju @ 8 09 2007, 01:11)

Max na jednej planszy to 24osoby
A nie czasem 32? Tyle przynajmniej w becie było, zmniejszyli limit?
Max jest 32. Co do broni to pistolet jest do bani - polecam nóż
Vilgerfortz
8 09 2007, 11:25
System rankingowy zostal juz naprawiony,
Mam pytanie odnośnie tej blokady kont! Działa na każdym koncie czy tylko na tym na które sobie tego warhawka zakupiłeś? Pozdrawiam!
Tylko na tym, gdzie został zakupiony.
Pinionist
9 09 2007, 11:19
CYTAT(YETI @ 8 09 2007, 19:54)

Tylko na tym, gdzie został zakupiony.
Rozumiem, ze to sie nie tyczy wersji pudelkowej ? Kupujemy, i gramy na tym koncie na ktorym mamy save'a czy co tam sie zapisuje..?
Wnerwia mnie to, że gra czasami się zawiesza po rozgrywce. Zdarza Wam się tak czasami?
Vilgerfortz
9 09 2007, 12:16
Mi sie tylko raz tak zdazylo.
A mnie wnerwia to że żeby się czasem wbić na serwer trzeba czekać pół życia

Notabene 15min później widnieje jak byk że jest np. w dalszym ciągu 30 osób na 32 ale "server is full". No i na koniec zdobyłem wczoraj jakieś tam ribbony trochę killsów, no i nigdzie sie to nie zapisało a grałem na serwerze rankingowym! Na koniec dodam że jak gram na kompie czasem w battlefielda mam ping góra 40, a w warhawku na serwerze europejskim 112???Grałem kilka godzin i gra raczej nie zrobiła na mnie ponadprzeciętnego wrażenia, zobaczymy jak będzie dalej!Pozdrawiam!
CYTAT(da$io @ 9 09 2007, 13:31)

Na koniec dodam że jak gram na kompie czasem w battlefielda mam ping góra 40, a w warhawku na serwerze europejskim 112???
A w Battlefielda grasz na polskim serwerze i masz 40 czy na europejskich?
Jestem swiezo po pierwszej sesji w WarHawka. Szczerze musze przyznac, ze sie zawiodlem. Owszem lata sie bardzo przyjemnie, naziemne pojezdy rowniez daja rade. Jednak juz bez pojazdu nie jest tak rozowo. Mozliwosci naszego heroicznego wojaka sa ograniczone. Skok i kucak to dla mnie troche za malo.
Irytuje mnie przedewszystkim sprawa o ktorej napisal wyzej da$io. Jest sporo servov z wolnymi w teori miejscami, jednak nie da sie z nimi polaczyc. Mialem sporego pecha, ze zaraz po dolaczeniu sie do nowo zalozonego serva nikt sie pozniej nie zjawil...Bieganie z 2 innymi graczami po mapie przenzaczonej na wielka bitwe jest naprawde srednia zabawa.
Zdaje sobie sprawe, ze jeszcze za malo gralem i musze sie wkrecic. Martwi mnie jednak ilosc elementow, ktore moznaby bez specjalnego wysilku poprawic.
Pogramy zobaczymy...
Macie problemy z wejsciem na servery?? bo ja mam okropny nigdzie nie moge wejsc ciagle mam Game is full.
Czemu servery sa na niebiesko a inne na bialo??
Na niebiesko są oznaczone serwery sony(rankingowe) na biało założone przez użytkowników.
Witam to znowu ja

GMB ten ping z BF2 mam na serwerach europejskich założonych przez graczy! Pograłem w tego warhawka i szczerze mówiąc staram się nie denerwować ale jakość połączeń jest po prostu katastrofą! Na serwery "niebieskie" absolutnie nie da się wejść, 15/32 ale "game is full" - porażka straszna! Poza tym podczas gry połączenie się urywa i kaplica! Miałem już kupić sobie headset ale tak naprawdę dużo graczy ich nie używa więc na razie sobie darowałem! Gdybym miał wydać na tą grę 219zł to bym się chyba sam na siebie pogniewał! Jeżeli sytuacja z serwerami się nie poprawi to się lepiej radzę zastanowić nad zakupem albo kupić HS!

Jeżeli gra wybitnie sieciowa tak działa no to dzięki! Na razie bardzo ale to bardzo średnio warhawk wypada! Pozdrawiam!
Pracują nad tym.
WarHawk creator Dylan Jobe announced today that developer Incognito Entertainment is currently working hard to ensure the stats issue is fixed as soon as possible.
http://www.psu.com/Incognito-fixing-Warhaw...a0001246-p0.php
tenchi2
10 09 2007, 15:06
O ja dzisiaj wszystkie bugi na jakie napotykałem w weekend od piątku minęły! Zero razy komunikatu, że "game is full" chociaż w lobby pokazuje, że jest nadal sporo miejsca na dołączenie, zero razy zawiasu gry po skończonym meczu, statystyki w miarę szybko się aktualizują. Na razie jeszcze straszliwie kaleczę ale zaczynam łapać ocb :). Co raz bardziej podoba mi się CTF oraz DM, powiedziałbym, że nawet bardziej niż TDM. A no i zapomniałbym mistrzowskie dogfighty :) Pojedynki w przestworzach to jest to!
tenchi2 udało ci się zagrać z rodakami?
Jeszcze 4 dni

PS. A w ultimie nadal cisza x_X, chyba będę musiał zamówić w sklepie psxe.
nie orientuje się ktoś czy da radę zamówić wersję na BD ale bez Headseta? Z pewnością było by taniej niż z Headsetem, który identyczny model lezy u mnie w domu od jakiegoś czasu.
tenchi2
10 09 2007, 15:35
CYTAT(YETI @ 10 09 2007, 16:08)

tenchi2 udało ci się zagrać z rodakami?
Jeszcze 4 dni :D
PS. A w ultimie nadal cisza x_X, chyba będę musiał zamówić w sklepie psxe.
niestety nie. z osob z mojej buddy list tylko pleju posiada grę. innych polaków nie spotkałem... mam nadzieję, że sytuacja się zmieni po 14 :d
Właśnie dostałem info z ultimy
"Witam,
niestety ale jeszcze nie wiadomo kiedy gra pojawi się w naszym sklepie, Sony
Polska również nie podała nam żadnych informacji. Jak tylko poznamy
szczegóły gra pojawi się na naszej stronie."
-_-'
Jakim gra sprzedawana jest tylko z headsetem, no chyba ze wyrwiesz cos na allegro. Pozostaje jeszcze możliwość sprzedaży jednego headseciku
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.