Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: WarHawk
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28
Masorz
gra wymiata maxymalnie!! tak naprawde to bieganie po mapie bez pojazdu nie istnieje smile.gif
grałem u pleja, mialy byc 2 szybkie rundki a byly 2 szybkie godzinki hyh.gif

jak dla mnie to obok tekkena dark resurrection najlepszy tytul na ps3...
Memory
Świetna sprzedaż Warhawka...
http://www.ps3site.pl/jak-cieple-buleczki
Vilgerfortz
Gra wkreca na dlugie godziny wiec nie polecam tym co nie maja dosc wolnego czasu ;-) Ja gram w to w kazdej wolnej chwili, nawet Tekken5dr poszedl w odstawke ;-)

POLECAM
tenchi2
jak mówi stare Polskie przysłowie - nie chwal dnia przed zachodem słońca... tak koło 18 chciałem jeden meczyk rozegrać w dm, włączam grę i tu nagle nagle moja ranga z powrotem spadła do rekruta :P... mam nadzieje, że wygrany meczyk zostanie naliczony do statystyk :)
Machel
Powoli zaczynam raczkowac. Nadal draznia mnie niektore elementy ale co tam, sieka jest niezla tongue.gif
Moj nick: MachUK (slicznie sobie ponazywalem konta...pod sklepy...dawac ten PL ps store)
pleju
Już drugi raz zresetowali mi konto icon_chainsaw.gif ciekawe kiedy uporają się wreszcie z bugami i serwerami.
Vilgerfortz
Mi z koleji przyznali range nie adekwatna do ilosci moich punktow... wazne ze jest stopien wyzsza. ;-)
Sanryu
Kurcze, nastawilem sie, ze w ten weekend sobie pogram, a tu zmiana daty w sklepie zgredow (21 Wrzesien). Jeszcze tyle czekania confused.gif
mord00k
No to wygląda na to ,że trzeba uderzać do Amazona;]. Głupia sprawa z tym przekładaniem.

Teraz mam pytanie: grający, powiedzcie - jak jest z wielkością map? Nie ma tak jak w Battlefieldzie ,że można całą mapę samolotem oblecieć w kilka sekund?
tomci23
teraz patrze na amazon i tam tez jest 21.Ale mam nadzieje ze w UK bedzie normalnie 14 tak jak mialo byc :D
tenchi2
CYTAT(pleju @ 11 09 2007, 00:05) *
Już drugi raz zresetowali mi konto :wkurzony: ciekawe kiedy uporają się wreszcie z bugami i serwerami.

Gra cierpi na chorobę wieku dziecięcego... zbyt dużo bugów w data basie...

Wczoraj tak jak pisałem zostałem cofnięty do rekruta. Dzisiaj rano włączyłem WH aby sprawdzić, czy wróciłem do wczorajszej zdobytej rangi, bodajże 1st Wingman (?) [trzecia ranga]. Rano nadal nic się nie zmieniło. Nie przejmując się tym faktem zagrałem około 5 meczy CTF oraz Zone, z czego chyba 3 wygrałem i zdobyłem niezłe odznaczenia. Podjarany wyłączyłem WH z myślą, że z czasem zostaną moje statsy uaktualnione o nowe medale i ribbony. Koło 11 odpaliłem WH again, ku mojemu zdziwieniu moja ranga wróciła do wczorajszej [1st Wingman, jak dobrze pamiętam ;)]. Zadowolony chciałem sprawdzić statsy i tu moja euforia się skończyła... Żaden z meczy, z których rozegrałem nie został zasejwowany... Nie muszę dodawać, że cały czas grałem na serwerze sony, więc nie ma mowy o nie rankingowych rozgrywkach... Tak więc z 11 rundami za mną, z poprzedniego wieczora zagrałem do teraz i stuacja się nie zmieniła... Zero zasejwowanych partii, nadal moje statsy stoją na 11 meczu... Wieczorem sprawdę, czy nie ma jakiegos wała i czy mi w końcu uzna prawie + 10 rozgrywek...

Według mnie, przesunięcie premiery WH jest spowodowane właśnie problematyką serwerową... Niby gra dostaje wysokie noty, bo naprawdę jest fajna, ale jeśli chce się jakoś odróżniać od reszty oraz grać jak najlepiej się potrafi to niech chociaż będzie jakaś nagroda za swoje wyczyny...
Faranell
Ludzie widzieliscie to? http://www.ultima.pl/Warhawk/i5015/ Dla mnie cena super!!! Dla posiadaczy HS to bomba:)
OlooS
OMG napewno zamowie tongue.gif bez headseta tongue.gif 119 zl heh mam nnadzieje ze nie zniknie to do jakiegos 25...
tenchi2
CYTAT(Faranell @ 11 09 2007, 16:32) *
Ludzie widzieliscie to? http://www.ultima.pl/Warhawk/i5015/ Dla mnie cena super!!! Dla posiadaczy HS to bomba:)

no cena jak na ps store! kto nie zdecydowany, niech bierze!
da$io
No to ja dodam od siebie! Gra w sama sobie jest naprawdę fajna, mayhem niesamowity! Wszystko byłoby cacy gdyby sony nie dawała non stop ciała z serwerami! Nic tak nie potrafi zirytować człowieka jak trzeci reset statow w ciągu 24h! Nic sie nie zapisuje, wszystko kasuje...Szkoda słów! To aż tak ciężko zrobić by działało ok?? closedeyes.gif
tenchi2
Wieczorem miałem sprawdzić, czy nie ma jakiegos wała i czy mi w końcu uzna prawie + 10 rozgrywek... Tak więc sprawdziłem i powiem, że nadal stoję na 11 rozgrywkach plus do tego rozegrałem trzy deathmatche dogfight :ninjadance: i za przeproszeniem d-u-p-a. nadal nic... i na dodatek nie znowu wyskoczył mi komunikat, że nie grałem w rankingowych meczach lecz nadal mam rangę 1st Airman...

Jak tak dalej pójdzie to przestanę grać do premiery pudełkowej... myślałem sobie, że w WH będę grał w czasie gdy nie ma moich friendsów z RFOM, a tu taka kaszanka, że wszystko cacy tylko szkoda, że zero dokumentacji z mojego wysiłku na polu bitwy... eh...
Vilgerfortz
Dziwne, u mnie staty zapisuja sie znakomicie.
tenchi2
CYTAT(Vilgerfortz @ 11 09 2007, 19:38) *
Dziwne, u mnie staty zapisuja sie znakomicie.

ja gram na grze zaciągniętej z PSS UK. może z wersjami z USA czy AUS nie ma problemów...
froniu
CYTAT(Faranell @ 11 09 2007, 16:32) *

no nieźle biggrin.gif orientuje sie ktoś może czy sama gra bez hs będzie tez dostępna w sklepie PSXE ?
Vilgerfortz
Niestety, znowu problem ze statami sad.gif Mam nadzieje ze to szybko naprawia i cos mi sie wydaje ze powodem przesuniecia premiery w EU jest wlasnie ten problem...
tenchi2
Warhawk to przede wszystkim team play. Kooperacja na lądzie i w powietrzu. Bez tego nie ma siły na wygraną. Czasami runda w CTF potrafi się skończyć w kilka minut, a czasami wlecze się w nieskończoność. Air support plus desant czołgowy na bazę przeciwnika to jest to!

Jednym wielkim wałem natomiast są frajerzy, który są tak pochłonięci chęcią levelowania, że nie przeskadza im nawet teamkill w celu zapunktowania przy zdobywaniu flagi... WTF!?! Wczoraj kilkakrotnie jechałem w jeepie z flagą, po wyjściu z niego zostałem zaszlachtowany przez ziomka z mojej drużyny, który oczywiście przejął ją dosłownie kilka metrów od base'a flaga i zapunktował... Ta sama sytuacja powtórzyła się nawet dzisiaj rano... Moim skromnym zdaniem powinni dawać większe restrykcje odnośnie teamkillów...
Sanryu
CYTAT(tenchi2 @ 12 09 2007, 09:31) *
Warhawk to przede wszystkim team play. Kooperacja na lądzie i w powietrzu. Bez tego nie ma siły na wygraną. Czasami runda w CTF potrafi się skończyć w kilka minut, a czasami wlecze się w nieskończoność. Air support plus desant czołgowy na bazę przeciwnika to jest to!

Jednym wielkim wałem natomiast są frajerzy, który są tak pochłonięci chęcią levelowania, że nie przeskadza im nawet teamkill w celu zapunktowania przy zdobywaniu flagi... WTF!?! Wczoraj kilkakrotnie jechałem w jeepie z flagą, po wyjściu z niego zostałem zaszlachtowany przez ziomka z mojej drużyny, który oczywiście przejął ją dosłownie kilka metrów od base'a flaga i zapunktował... Ta sama sytuacja powtórzyła się nawet dzisiaj rano... Moim skromnym zdaniem powinni dawać większe restrykcje odnośnie teamkillów...

To nie ma jakiejs opcji "friendly fire" czy cus? Bo jezeli mozna zabijac ludzi ze swojego team'u to...nie fajnie?
tenchi2
jest nastawione na serwerach SCEE, friendly fire 100% ;). Dzisiaj znowu statsy pojawiły się i zniknęły... Pojawiły się znowu niezaktualizowane...
tomci23
najwidoczniej sony ma jakies problemy z serwerami i pewnie nad tym pracuja
Vilgerfortz
Co do teamkillsow to ustawione sa ona na niemal wszystkich serwerach rankingowych.

Gracze ktorzy graja tylko dla punktow sa naprawde wkurzajacy. Traci przy tym cala druzyna. Raz gralem z kolesiami co siedzieli tylko w bazie i czekali az przeciwnik przejmie ich flage zeby potem go szybko unieszkodliwic i umieszczajac falge spowrotem na miejscu zgarnac 10 punktow. Jest to stosunkowo duzo zwazajac na fakt iz za zabicie jednego przeciwnika nalezy sie 1 tylko punkt. Cos czuje ze takich lamerow pojawi sie znacznie wiecej. Podobna sytuacja ma z tymi ktorzy tylko minuja wszystko do okola i siedza w ukryciu nie robia nic i licza tylko na latwe punkty.
tenchi2
Ooo, zapomniałbym o tym, o minujących ziomkach :P Szkoda, że nie ma jakiejś broni rozminowującej bo to przechodzi ludzkie pojęcie... Ja teraz przeprowadzam test ( ;) ) chce zobaczyć czy po 24 h nie grania w WH może jakimś cudem uzyskam jakieś moje niezapisane staty. Z tego co naliczyłem to powinienem mieć już 4 rangę, która jest warta około 1000 pts...
wiedzminka
Mam pytanie do wszystkich którzy już grają w Warhawka. Orientujecie się może jak ten tytuł działa przy łączu 640 Kb/s ? Niestety moja umowa z TP trwa do maja i dopiero wtedy będę mógł zwiększyć na 3-6 Mb/s. Motorstorm działa u mnie idealnie płynnie, ale w Warhawka mogą grać chyba 32 osoby na jednej mapie więc nie wiem czy nie mam za małej prędkości. Jest to dla mnie ważne bo nie chcałbym żeby doszło do sytuacji że kupiłem grę i nie mogę pograć. Z góry dzięki za odpowiedź.
pleju
Ja gram na neo-256Kb/s i mam pinga ok.120 chodzi płynniutko choć czasami zdarzają się lagi, u ciebie powinno być jeszcze lepiej. Kupuj śmiało biggrin.gif
YETI
New Warhawk update information September 12th
http://boardsus.playstation.com/playstatio...hread.id=113037

http://www.psu.com/PS3-firmware-Update-193...a0001307-p0.php
According to recent reports, the new firmware update only fixes minor networking bugs from the 1.92 patch. Also Warhawk should be running much smoother with the update.

I jak, są jeszcze jakieś problemy?
da$io
Problemów z połączenieam faktycznie prawie już nie ma...prawie happy.gif Jest jednak problem nadal z nabijaniem punktów, medali itp. u mnie po prostu statystyki stanęły na Airmanie i 173 punktach i tak sie spokojnie nie ruszają od poniedziałku! Zdobyłem już chyba z trzy razy Airmana 1st Class ale po wyłączeniu gry wsio znika! Niech lepiej naprawią to!
tomci23
mam pytanie czy sciagal ktos wersje pudelkowa z US bo mam okazje kupic Warhawka z US tylko niewiem czy wszytko jest tak jak ma byc w wersji EUR?
tenchi2
CYTAT(YETI @ 13 09 2007, 10:24) *
New Warhawk update information September 12th
http://boardsus.playstation.com/playstatio...hread.id=113037

http://www.psu.com/PS3-firmware-Update-193...a0001307-p0.php
According to recent reports, the new firmware update only fixes minor networking bugs from the 1.92 patch. Also Warhawk should be running much smoother with the update.

I jak, są jeszcze jakieś problemy?

problemy to mało powiedziane... ucieszony updatem włączyłem szybko WH aby sprawdzić rewelacje. faktycznie moja ranga wrocila [1st Airman], odpaliłm CTF, po dwóch pojedynkach gra się zawiesiła. Jeszcze raz włączam, patrze na statsy i nic mi nie naliczyło z dwóch poprzednich rozgrywek, no nic, właczam znomu CTF w innym pokoju. Cztery mecze, dobra mówie nic się nie dzieje, ooo "promoted to Airman", "teamwork bandit", "offenisve i defenssive award". Myślę mistrz! Nagle czuję, że coś niedobrego zaczyna się dziać... nie mogę wsiąść do jeep'a, ani do żadnego pojazdu. Gra wyświetla komunikat "host disconected". I say - WTF?!!. Później męcze się około 10 min. żeby wejść do jakiegokolwiek pokoju. Gdy juz wchodzę, załapuję się na 30 sekund TDM Dogfight w stolicy i przenosi mnie do lobby, zaczyna się odliczanie i gra zawiesza się znowu, ja wkur... rzucam padem w plazmę, która spada na szafkę, na której stoi ps3 i amplituner, wszystko zaczyna się palić, a ja z furią Burce'a Banner'a przemieniam się w Hulka i zgniatam głowy pracownikom Incognito, że nie umieją prostej rzeczy zrobić wink.gif...

Tak na serio to przez 1:30h, gra 3 razy crashowała... Na razie olewam WH na dzisiaj bo nie chce sobie więcej nerwów psuć...

OH MY GOD! gra zaliczyła mi dwa mecze! DWA mecze! geek.gif
Dr.Czekolada
Podobno miałeś olać WH na dzisiaj tongue.gif. BTW to naprawde smutne że są takie problemy z WH, chyba narazie nie ma co opuszczać Resistance, i pomyśleć że serwerami są rewolucyjne PS3.... .
tenchi2
CYTAT(Dr.Czekolada @ 13 09 2007, 18:54) *
Podobno miałeś olać WH na dzisiaj :P. BTW to naprawde smutne że są takie problemy z WH, chyba narazie nie ma co opuszczać Resistance, i pomyśleć że serwerami są rewolucyjne PS3.... .

WH ma w sobie mega magię! Nie da się od niego oderwać. Co do serwerów, to wszystkie serwery DM SCEE zostały pozamykane plus serwery do 16 osób CTF, TDM i ZNS.

W sumie tylko w poniedziałek coś działało... geek.gif
Deadeye
tu nie chodzi o hardware tylko software smile.gif
tenchi2
mam nadzieję, że poprawią sprawę serwerową na weekend :)
Vilgerfortz
Na poczatku sprawa ze statami mnie draznila ale juz mnie to nie obchodzi. Liczy sie rozgrywka smile.gif Lubie byc rekrutem z najwieksza iloscia punktow, wcale mi to nie przeszkadza.

Apropo do osob ktore juz maja Warhawka: Moze utwozymy jakis klan ?
da$io
Chętnie się dołączę happy.gif Chociaż nie wiem czy starczy mi czasu! tongue.gif
Vilgerfortz
Trzeba tylko wymyslic nazwe.

Moze Dead Can Dance [DCD] ? Albo [SMR] Suck My Rocket ;-)
da$io
...a może BFG - be friendly guy biggrin.gif
YETI
Kolejna łatka
http://www.n4g.com/ps3/News-67544.aspx
chelcho
Ja miałem kłopoty z zawieszaniem, ale tylko na początku, od tygodnia gram bez problemów. Oczywiście tylko jak się wbije na jakiś serwer, co czasami nie jest takie łatwe.
Gra wymiata, a szczególnie tryb dogfight w którym idzie mi najlepiej smile.gif
YETI
Dogfight - co to za tryb?
Zajcik
Walka w powietrzu.
tenchi2
O ja dzisiaj mistrz. Naliczyło mi dwa mecze po godzinie. Lepszy rydz, nisz nic ;)... Tylko raz się zawiesiłem w lobby na 2 godziny grania! Nawet udało mi się zagrać z Plejem runde lub dwie bo później gdzieś go wcięło. Eucadian RULES! Dla bezpieczeństwa przed wywaleniem gram na serwerach do 24 graczy, bo na tych 32 plyrs często gęsto gra mi stwała ... ;)...

A propos...
CYTAT(Vilgerfortz @ 14 09 2007, 00:17) *
Trzeba tylko wymyslic nazwe.

Moze Dead Can Dance [DCD] ? Albo [SMR] Suck My Rocket ;-)

http://pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Pol...my%C5%9Bliwskie :)
chelcho
A ja proponuje nazwę Cyrk Skalskiego , lub Skalski's Circus. Goście byli najlepsi http://pl.wikipedia.org/wiki/Cyrk_Skalskiego , taka elita elit
tenchi2
Dzisiejszy dzień zaliczam do bardzo udanych. Nareszczie obietnice o poprawieniu statystyk sprawdzają się. Rano rozegrałem około 5 rozgrywek z czego 4 zostały zapisane. Szkoda, że więkość statystyk z 17 meczy [około 11] jest z poniedziałku, gdzie ledwo co ogarniałem jeszcze levele i rozgrywkę. Zamieszczam swojej statsy na obecną chwilę abyście zobaczyli jak to wygląda. Przyjrzyjcie się też mojej randze i sumie punktów, którą obecnie posiadam... Over-ranking, kolejna rzecz do poprawki panowie z Incognito...

prawie wszystkie wygrane rozgrywki są z dzisiaj. Za kilka dni, zamieszce znowu statsy i zobaczycie, że wcale tak źle, ze mną nie jest ;).

ja preferuję grać Eucadian. Eucadian w świecie WH są przedstawieni jak rebeliańci. Bardzo przypominają alliantów z II Wojny Światowej ;), mają to "coś", że fajnie się nimi gra :)

czasami się tak zdarzy, że przydzieli mnie do ekipy Chernovan. Chernovan są jak każdy widzi... Ciemni, źli i okrutni ;). Niby mają fachowe ubranka, ale za to ich samolot to istny szmelc meserszmitowski przy Eucadianowskim Warhawku [czek it out: http://www.military.cz/usa/air/war/fighter/p40/p40_en.htm].

Powiem jedno. Teraz naprawdę nie mam ciśnienia na inne gry z trybem MP. RFOM i WH wymiatają po całości z lekką przewagą (jeszcze) dla RFOM :)
Dr.Czekolada
No nie wiem, Samolot Chernovan całkiem ładny, wręcz sexi tongue.gif. Przypominają się Leviatany z UT2004.... .
Vilgerfortz
Musza cos z tym zrobic bo ja tez awansowalem zbyt wysoko przy sumie punktow 2760 dostalem range za 5000 nie podoba mi sie to...

A tak pozatym od kad staty zaczely dzialac rozgrywka capture the flag nie ma sensu. Wszyscy tylko bornia flagi aby po przechwyceniu przez preciwnika szybko go unieszkodliwic tylko po to zeby dostac te slodziutkie 10 punktow za umieszczenie flagi w bazie. Dzis doszlo nawet do takiej sytuacji ze wpadam do bazy przeciwnika po flage i czterech camperow czekalo z zabiciem mnie do momentu kiedy juz mialem ja w rekach, mogli to zrobic rownie dobrze wczesniej jednak czekali na cenne punkciki.

tenchi2
statystyki niby działają... po 8 rundach zawiesiła mi się gra ;). z tych 8 rozgrywek zaliczyło mi na razie tylko dwie rundy. plusem jest to, że mnie nie cofa [odpukać w niemalowane :P] do rekruta znowu ;).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.