tomci23
15 09 2007, 13:43
mam nadzieje ze do tygodnia sony upora sie z wszytkimi problemami bo za tydzien odpalam swojego warhawka:D
Vilgerfortz
16 09 2007, 04:11
juz jest lepiej, staty jako tako sie zapisuja a w poniedzialek maja odpalac jakiegos nowego patha. Napewno przed 21 wrzesnia wszystko bedzie dzialac.
tenchi2
16 09 2007, 07:25
na 9 rozgrywek TDM, tylko dwie się zapisały

. mam nadzieję, że to będzie jakiś critical update i nawet jestem wstanie poświęcić moją rangę i zaczynać od początku, tylko po to aby wszystko szło bez problemów!
EDITED

ps. moje statystyki z dzisiaj

nagminnie pojawiający się problem u mnie... zobaczcie ile jest graczy, a ile może być maksimum... czasami nawet dochodzi do 52!!, gdy liczba graczy przekroczy limit gra u mnie się zacina i nie chce iść dalej.
Niestety dziś w żaden sposób nie mogłem się połączyć z jakimkolwiek serwerem! Do samej gry nic nie mam bo naprawdę bugów praktycznie nie ma za to na linii połączenia to jest totalne dziadostwo

Czyżby było to aż takie problematyczne?? Naprawiają to już trzeci tydzień, patche, updaty firmware'u specjalnie pod grę i nadal takie szopki? Nie mam pytań! Ta gra powinna być za free na dysku konsoli!
Tenczys jestes w tyle, ja mam 38886 miejsce
tenchi2
16 09 2007, 22:10
no ja tylko 26 gier za sobą mam
killdante
17 09 2007, 15:06
gdzies przeczytałem taki oto tekst...
"Gra przypisana jest do konta z którego dokonano zakupu. Jeśli więc przyjdzie do was kolega czy pod waszą nieobecność za granie weźmie się mama, to wszystkie osiągnięcia trafią na wasze konto. Zmiany gracza/profilu w tytule tym nie przewidziano".
czy to prawda ??? cos nie chce mi sie w to wierzyc ale wole sie upewnic przed zakupem...
Faranell
17 09 2007, 17:22
CYTAT(killdante @ 17 09 2007, 16:06)

"Gra przypisana jest do konta z którego dokonano zakupu. Jeśli więc przyjdzie do was kolega czy pod waszą nieobecność za granie weźmie się mama, to wszystkie osiągnięcia trafią na wasze konto. Zmiany gracza/profilu w tytule tym nie przewidziano".
czy to prawda ??? cos nie chce mi sie w to wierzyc ale wole sie upewnic przed zakupem...
Kup wersje na plycie:) Wtedy nie bedzie problemu.
killdante
18 09 2007, 06:45
CYTAT(Faranell @ 17 09 2007, 18:22)

juz zassałem ze store, wychodzi taniej o jakąś stowke... a co do pytania to potwierdzasz ze tak jest ?
Faranell
18 09 2007, 06:50
CYTAT(killdante @ 18 09 2007, 07:45)

CYTAT(Faranell @ 17 09 2007, 18:22)

juz zassałem ze store, wychodzi taniej o jakąś stowke... a co do pytania to potwierdzasz ze tak jest ?
Killdante,nie wiem czy slwdziles topic,ale jest wersja bez headsetu za 119zlotych:)Jesli mieszkasz za granica,tez pewnie bedzie cos takiego;) Oplaca sie duuuuuzo bardziej,niz sciaganie z PSS. Ale dokladnie tak jest,mozesz grac tylko z tego profilu,z ktorego sciagales gre.
killdante
18 09 2007, 06:56
CYTAT(Faranell @ 18 09 2007, 07:50)

Killdante,nie wiem czy slwdziles topic,ale jest wersja bez headsetu za 119zlotych:)Jesli mieszkasz za granica,tez pewnie bedzie cos takiego;) Oplaca sie duuuuuzo bardziej,niz sciaganie z PSS. Ale dokladnie tak jest,mozesz grac tylko z tego profilu,z ktorego sciagales gre.
no własnie nie sprawdziłem dobrze topicu i mieszkam w polsce

a co do pss to cenowo wychodzi tak samo bo okło 120zl
Faranell
18 09 2007, 06:58
No cenowo wychodzi tak samo,a nie lepiej miec wersja na plycie elegancko w pudelku? Taka gre zawsze mozna sprzedac i grac na kazdym koncie ktore masz zalozone w konsoli.
killdante
18 09 2007, 07:12
CYTAT(Faranell @ 18 09 2007, 07:58)

No cenowo wychodzi tak samo,a nie lepiej miec wersja na plycie elegancko w pudelku? Taka gre zawsze mozna sprzedac i grac na kazdym koncie ktore masz zalozone w konsoli.
pewnie masz racje ale juz nie mogłem wytrzymac

a jesli chodzi o sprzedanie gry to mozna zrobic cos takiego kumpel do mnie przyjdzie z twardym i sobie sciagnie z pss store albo wejdzie na moje konto i zrobi to samo tak tez mozna podobno zrobic. Tak ze zapraszam wszystkich z okolic szczecina jesli chca miec warhawka za 50zl
tenchi2
18 09 2007, 08:07
po grzyba sprzedawać najlepszą grę sieciową na PS3? Warhawk to jest nowy Smash Bros

. Nie no, tak na serio to mnie tam nie zależało na "pudełku", więc zaciągnąłem z PSS jak była możliwość
http://boardsus.playstation.com/playstatio...6383&page=1Debata na temat resetowania statsów w WH. Ja jestem za!
Deadeye
18 09 2007, 15:08
CYTAT(killdante @ 18 09 2007, 08:12)

pewnie masz racje ale juz nie mogłem wytrzymac

a jesli chodzi o sprzedanie gry to mozna zrobic cos takiego kumpel do mnie przyjdzie z twardym i sobie sciagnie z pss store albo wejdzie na moje konto i zrobi to samo tak tez mozna podobno zrobic. Tak ze zapraszam wszystkich z okolic szczecina jesli chca miec warhawka za 50zl

mozna sciagnac, ale nie bedzie mogl grac dopoki nie bedzie mial "na stale" twojego konta na ktorym sciagnales gre. baa, jesli np ty zagrasz to on bedzie mogl grac dopiero po 24 godzinach od tego momentu, wiec nie ma opcji zeby na jednym koncie grac na 2ch na zmiane.
Vilgerfortz
18 09 2007, 18:10
Jestem za tym zeby nie resetowac statow. Oni to powinni naprawic! A nie isc na latwizne resetujac wszystko. Skoro nie potrafia sie uporac z problem ktory nastapil wczesniej a mianowicie nieadekwatne do ilosci punktow rangi to nie moja wina. Ja nie mam zamiaru placic za czyjes bledy.
Ci co wypowiadaja sie za resetem maja zazwyczaj niewiecej niz 600 punktow, ale co z tymi ktorzy maja puntow 6 tysiecy ?!
Spojrzcie na to z innej strony - przynajmniej campy poniosa sroga kare za chowanie sie przy fladze i zabijanie swoich. Dla mnie moze byc reset, albowiem czekam na premiere wersji pudelkowej. A taki samolub ze mnie.
tenchi2
18 09 2007, 19:29
CYTAT(Vilgerfortz @ 18 09 2007, 19:10)

Ja nie mam zamiaru placic za czyjes bledy.
Ci co wypowiadaja sie za resetem maja zazwyczaj niewiecej niz 600 punktow, ale co z tymi ktorzy maja puntow 6 tysiecy ?!
racja, ale tu właśnie chodzi o cziterów, którzy idą na łatwiznę przy CTF... niech lepiej wyskoczą na solówkę w TDM na ziemi czy też w dogfighcie ;)
Vilgerfortz
18 09 2007, 22:01
To jesli zresetuja staty to tylko przybedzie tych samych lamerow chcacych odrobic straty po resecie. Moim zdaniem chodzi tylko oto ze trudniej bedzie im naprawic problem bez resetu wiec ida na latwizne i nie maja na uwadze tego ze niektorzy dochodzili do swoich puntkow uczciwa walka...
Skasowac wszystkie statystyki dopuki gra jeszcze nie miała swojej premiery w Europie (wersja na płycie)
A z tym nabijanie punktów CTF, po prostu wypuścic patch, naprawiający ten bug i po kłopocie. (na czym to polega?)
Vilgerfortz
18 09 2007, 22:24
CYTAT(YETI @ 18 09 2007, 22:04)

Skasowac wszystkie statystyki dopuki gra jeszcze nie miała swojej premiery w Europie (wersja na płycie)
A co z tymi ktorzy grali wczesniej i zdobywali punkty ? Nie chce mi sie grac od nowa i zdobywac moje 4k punktow... Takich jak ja jest wiecej.
CYTAT(YETI @ 18 09 2007, 22:04)

A z tym nabijanie punktów CTF, po prostu wypuścic patch, naprawiający ten bug i po kłopocie. (na czym to polega?)
Polega to na tym ze jak sie ostatnio okazalo kolesie zakladaja serwer rankingowy, dziela sie na druzyny po czym jedna przechwyca flage drugiej, zabijaja kolesia i respawnuja flage spowrotem do bazy za co jest 10 punktow. Aby respawnowac flage wystaczy przy niej stanac i moze to zrobic nawet 10 playerow po czym kazdy zgarnia te slodkie 10 punktow.
Druga medoda polega na tzw CTF defense campers. Czyli sa to kolesie ktorzy siedz tylko w bazie, minuja ja do okola, po czym czekaja na atak druzyny przeciwnej. Jak juz mowilem; za zabicie kogos kto niesie flage jest 5 p natomiast za respawnowanie flagi 10. Czyli za jedna akcje mozesz zgarnac 15 p. Stosunkowo duzo zwazajac na fakt iz za jednego zabitego nalezy sie 1 frag.
A czemu sie tak przejmujecie tymi resami???Przecież jeśli ktoś naprawde dobrze gra to szybko nadrobi itaka prawda:)A dobrzy graczy z lamerami tym bardziej sobie radzą..hmm..chociaz juz nic nie widze bo kiedys tempil achievmenty zeby z czasem sie lekko wciagnac:)
JackFrost
18 09 2007, 23:48
CYTAT(Vilgerfortz @ 18 09 2007, 23:24)

Polega to na tym ze jak sie ostatnio okazalo kolesie zakladaja serwer rankingowy, dziela sie na druzyny po czym jedna przechwyca flage drugiej, zabijaja kolesia i respawnuja flage spowrotem do bazy za co jest 10 punktow. Aby respawnowac flage wystaczy przy niej stanac i moze to zrobic nawet 10 playerow po czym kazdy zgarnia te slodkie 10 punktow.
Druga medoda polega na tzw CTF defense campers. Czyli sa to kolesie ktorzy siedz tylko w bazie, minuja ja do okola, po czym czekaja na atak druzyny przeciwnej. Jak juz mowilem; za zabicie kogos kto niesie flage jest 5 p natomiast za respawnowanie flagi 10. Czyli za jedna akcje mozesz zgarnac 15 p. Stosunkowo duzo zwazajac na fakt iz za jednego zabitego nalezy sie 1 frag.
Nie bardzo rozumiem, w pierwszym są dwie drużyny, które się umawiają, zakładają własny serwer i na nim pakują punkty na zmianę kradnąc sobie flagę i ją oddając? Jeśli chcą na to sobie marnować czas to chyba ich sprawa...
A w drugiej nie wiem co jest nie teges? CTF polega chyba na zabieraniu flagi wroga i ochrony swojej (bo jak nie jest na miejscu to nie zapunktujemy flagi wroga), ktoś może atakować, ktoś inny grać defensywnie - sam w becie dużo grałem na bazie ,minowałem ją itp ale dlatego, że to świetna zabawa (lub bo nikt inny tego nie robił) a nie dla punkcików... no chyba, że gra przeżywa potop achievement-whore'ów uzależnionych od jak najwyższej liczby punktów na swoim koncie, żeby podbudować swoją samoocenę... wtedy mogliby trochę zmniejszyć punkty za te akcje i byłoby dobrze.
IMO powinni tylko coś zrobić z ludźmi, którzy team-kill'ują dla flagi, chociaż jak grałem na rankowanych serwerach w becie dostałem kicka za sporadyczne (aczkolwiek skumulowane team-kille) więc może to był automat, który wywala gdy ktoś gra zbyt "roztrzepanie".
Deadeye
19 09 2007, 00:39
CYTAT(JackFrost @ 19 09 2007, 00:48)

A w drugiej nie wiem co jest nie teges? CTF polega chyba na zabieraniu flagi wroga i ochrony swojej (bo jak nie jest na miejscu to nie zapunktujemy flagi wroga), ktoś może atakować, ktoś inny grać defensywnie - sam w becie dużo grałem na bazie ,minowałem ją itp ale dlatego, że to świetna zabawa (lub bo nikt inny tego nie robił) a nie dla punkcików... no chyba, że gra przeżywa potop achievement-whore'ów uzależnionych od jak najwyższej liczby punktów na swoim koncie, żeby podbudować swoją samoocenę... wtedy mogliby trochę zmniejszyć punkty za te akcje i byłoby dobrze.
wlasnie chodzi o archievement-whore'y ktore potrafia "bronic" bazy w ten sposob ze dopuszczaja do flagi zupelnie nie broniac, i dopiero kiedy ktos zabierze flage atakuja go dostajac 5+10 zamiast 1 punkt.
JackFrost
19 09 2007, 00:59
No to zmyliło mnie wspomnienie o zaminowaniu bazy, bo mina przecież nie wybiera czy wybuchnąć w twarz komuś kto idzie do bazy czy ucieka z niej z flagą; ja tam uwielbiam wszystko obminowywać

i to mi się kojarzy przede wszystkim z normalnym defensywnym stylem gry.
mam pytanko czy sa jeszcze problemy z serwerami ?? bo nie wiem czy zamawiac......bo jak zamowie to chce grac a nie sie na niapatrzec
Faranell
24 09 2007, 14:04
Podobno wszystko ladnie chodzi:) ja juz czekam na swoj egzemplarz:)
Problem z serverami już nie występuje.
FIFI_PL
24 09 2007, 15:49
Bogu dzięki, bo otrzymam swoją wersję WH'a za dwa dni i nie zdzierżyłbym ciągłego resetowania się serwerów
wersje bez hs bedzie mozna normalnie kupic w sklepach ?
chodzi mi wlasnie o sklepy nie-internetowe np. empik
Pewnie tak tylko bedzie ryzyko ze empik zrobi sobie swoją cene:)
tenchi2
24 09 2007, 19:18
CYTAT(YETI @ 24 09 2007, 16:42)

Problem z serverami już nie występuje.
... tak często. teraz jeśli ma się lagi na łączu lub jakieś zwolnienia to potrafi gra się zawiesić po skończonej rozgrywce w lobby :).
jutro zapodam większy raport jak co wygląda na obecną chwilę :)
Vilgerfortz
25 09 2007, 02:27
Tak dla wyjasnienia. Juz nikt nie teamkilluje dla przechwycenia flagi bo jest teraz za to surowa kara; -35 punktow hehe.
Co do serwerow to wszystko dobrze smiga z tym ze dalej wystepuje problem z dolaczaniem sie do gry ktora juz chwile trwa. Najlepiej wiec wybierac takie ktore nie trwaja dluzej niz 2-3 minuty. Maja jednak to naprawic przed ukazaniem sie wersji pudelkowej czyli juz nie duzo im zostalo.
Kolejna sprawa to ten cholerny/niedekwatny awans na wyzsze stopnie. Z jednej storny to dobrze bo odblokowywuja sie kolejne customizacje jednak odbiera to cala radosc zdobywania punktow.
PS. Jesli chcecie pograc to na tym forum :
http://www.ps3forum.pl/warhawk-ustawka-t2012.0.html organizowane sa polskie ustawki. Piszcie tez na ile osob maxymalnie mozecie hostowac gre. Ja moge na 18 w dzien a na 12 wieczorem (nie wiem od czego to zalezy). Fajnie byloby aby znalazl sie ktos z mocnym laczem umozliwiajacym hostowanie gry na 24 osoby lub wiecej.
Pozdrawiam.
chelcho
25 09 2007, 09:04
CYTAT(Vilgerfortz @ 25 09 2007, 03:27)

Tak dla wyjasnienia. Juz nikt nie teamkilluje dla przechwycenia flagi bo jest teraz za to surowa kara; -35 punktow hehe.
Co do serwerow to wszystko dobrze smiga z tym ze dalej wystepuje problem z dolaczaniem sie do gry ktora juz chwile trwa. Najlepiej wiec wybierac takie ktore nie trwaja dluzej niz 2-3 minuty. Maja jednak to naprawic przed ukazaniem sie wersji pudelkowej czyli juz nie duzo im zostalo.
Kolejna sprawa to ten cholerny/niedekwatny awans na wyzsze stopnie. Z jednej storny to dobrze bo odblokowywuja sie kolejne customizacje jednak odbiera to cala radosc zdobywania punktow.
PS. Jesli chcecie pograc to na tym forum :
http://www.ps3forum.pl/warhawk-ustawka-t2012.0.html organizowane sa polskie ustawki. Piszcie tez na ile osob maxymalnie mozecie hostowac gre. Ja moge na 18 w dzien a na 12 wieczorem (nie wiem od czego to zalezy). Fajnie byloby aby znalazl sie ktos z mocnym laczem umozliwiajacym hostowanie gry na 24 osoby lub wiecej.
Pozdrawiam.
Pewnie wysyca ci się łącze wieczorem i stąd tylko 12.
Potwierdzam , że nie ma już kłopotów z wbiciem się na serwery bo jest ich po prostu więcej
tenchi2
25 09 2007, 10:27
Serwery Warhawka działają superowo, statystyki działają bez problemowo. Występują nadal akcje typu - full game przy nie pełnym obłożeniu pokoju graczami, ale to drobnostki. Surowe kary za team kill w przypadku zabicia gracza, który w danym momencie posiada flagę przeciwnika naprawdę mistrzowsko zmieniają postać rzeczy :)
Prezentuje Wam moje statystyki:

Jak widzicie w WH gram prawie trzy tygodnie. Nareszcie wyszedłem na plus, w k/d ratio. Obecnie za sobą mam 57 meczy z czego 27 wygranych. Punktów mam niewiele ponieważ większość czasu gram w TDM.

tak przedstawia się moj podział w rozgrywkach.

Tak prezentuje się moja ranga. Jak widzicie mam Sierżanta Dowodzenia przy niby 25k punktów, natomiast na obecną chwilę posiadam tylko 800 ;).
Sytuacja rangowa wygląda następująco:
- serwery nie naliczały dobrze rozgrywek i nie notowały wszystkiego jawnie, to znaczy, że serwer pamięta rzeczywistą liczbę gier natomiast przez bugi w jakiś sposób zanotował tylko liczbę widoczną w Overview. Daj sobie rękę uciąć, że powinienem mieć już ponad 200 meczy.
Wracając na chwilę do punktowania to dzisiaj wróciłem do rozgrywek CTF ponieważ wcześniej dla mnie było żałosne teamkillowanie w celu score'owania ;) i dlatego przestałem grać w CTF. Teraz gra w CTF to co innego! Nie zmienia to faktu, że właśnie tutaj najłatwiej zdobywa się punkty... W DM czy TDM średnio 11-30 punktów da się zdobyć, natomiast dzięki team playowi w CTF od 20 nawet do ponad 200!
Cieszę się, że już jutro spotkam się z większą grupą rodaków w podniebnych zmaganiach w WH :)
FIFI_PL
25 09 2007, 14:30
A jak ma się sprawa z sterowaniem sensorami? Intuicyjne? Wygodne?
No tenczys masz faktycznie nieadekwatną rangę, czitowałeś na bank

Tak nawiasem najwęcej punktów można za jednym zamachem zdobyć przy rozgrywkach Zones! notabene chyba miałem kulturalnych graczy albo pecha bo nie zdarzyło mi się bym był świadkiem teamkillów dla punktów - widok drużyny asystujących ludków gostka pędzącego z flagą jest ciekawy

Sixaxisem sterowac można wyłącznie w przypadku warhawków bo przy czołgach i jeepach to straszna porażka! Ja tam tego nie używam bo nie lubię sobie komplikować życia bez potrzeby i gram na drążkach, wygodniej i precyzyjniej!
Jest możliwość ustawienia sterowania wychyleniami tylko dla Warhawk'ów? Czy tylko wyłączenie tej opcji dla wszelakich pojazdów.
tenchi2
25 09 2007, 15:12
CYTAT(da$io @ 25 09 2007, 15:47)

No tenczys masz faktycznie nieadekwatną rangę, czitowałeś na bank :P Tak nawiasem najwęcej punktów można za jednym zamachem zdobyć przy rozgrywkach Zones! notabene chyba miałem kulturalnych graczy albo pecha bo nie zdarzyło mi się bym był świadkiem teamkillów dla punktów - widok drużyny asystujących ludków gostka pędzącego z flagą jest ciekawy ;) Sixaxisem sterowac można wyłącznie w przypadku warhawków bo przy czołgach i jeepach to straszna porażka! Ja tam tego nie używam bo nie lubię sobie komplikować życia bez potrzeby i gram na drążkach, wygodniej i precyzyjniej!
no ba! na kodach gram ile wlezie! plus w dodatku gram na glitch'ach i strzelam czołgiem z powietrza :P
tomci23
25 09 2007, 21:00
Panowie moze jutro jakas mala partyjka bo kupilem gre i pogralem chyba z 2 h:D moj login to tomci22_pl jutro po 21 bede na PSN
Dzis widziałem na mojej FL, ze juz kilka osób pyka w WarHawka. Premiera miała być jutro, widać niektóre sklepy sprzedają gre juz dziś.
tomci23
25 09 2007, 21:20
Ja aktualnie mieszakam w Uk a tu premiera z HD byla juz w tamten piatek
tenchi2
25 09 2007, 21:59
ja będę pewnie siedział od rana, tak więc zapraszam do potyczek :) ctf albo tdm wałkuję tak do 13, bo potem praca :)
blantman
25 09 2007, 22:25
Mam od dziś Warhawka i najlepsze jest to iż w czwartek dostanę Halo 3 więc nie nagram się zbyt dużo
Ale abstrahując od tematu mam pytanko czy problemy z lagami to norma czy ja mam cuś nie tak?
Extra ku..a! W Ultimie status gry zmienił się na PAŹDZIERNIK 2007! Co to ma być? Ile mamy czekać? Sony Poland to jakieś łosie.
Gawlick
26 09 2007, 08:51
Ta też mnie rozsierdzili tym, zaraz anuluje to zamowienie i sam poszukam z UK moze, kwa!
killdante
26 09 2007, 08:53
Było sciagnąc z PSS

, a ja mam pytanie wyzej w temacie czytałem ze niby wszystko ponaprawiali ale jak wczoraj grałem na rankingowej grze to nic mi nie policzyło statsy mam jakbym wogóle nie grał ?
CYTAT(killdante @ 26 09 2007, 09:53)

Było sciagnąc z PSS

, a ja mam pytanie wyzej w temacie czytałem ze niby wszystko ponaprawiali ale jak wczoraj grałem na rankingowej grze to nic mi nie policzyło statsy mam jakbym wogóle nie grał ?

Nie chce ściągać z PStore bo wtedy gra jest przypisana do konta na które ściągnąłem co mi nie odpowiada.
CYTAT(Gawlick @ 26 09 2007, 09:51)

Ta też mnie rozsierdzili tym, zaraz anuluje to zamowienie i sam poszukam z UK moze, kwa!
Jak znajdziesz taki sklep to zapodaj link. Też anuluje zamówienie w Ultimie i kupie gdzie indziej.
wszedzie sprzedawana jest ver. z hs'em. polska jest wyjatkiem pod tym wzgledem, ze wprowadzila to do "oferty" ver. bez hs'a.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.