tomci23
28 09 2007, 11:44
juz wszytko dziala dzieki za info
Jak gadam przez headset to słyszą mnie wszyscy czy tylko moja drużyna? Jest taka opcja jak w Resistance że mogę gadać na ogólnym albo tylko do ludzi z team'u? Czy jest w ogóle opcja by hs reagował na głos bez konieczności wciskania L3?
tomci23
28 09 2007, 12:21
tzreba wciskac L3 i niewiem czy slysza wszyscy z teamu ale chyba tak jak gadalem tylko z kuzynem
tenchi2
28 09 2007, 13:13
CYTAT(Foxter @ 28 09 2007, 12:12)

trzeba miec wcisniety L3, dodatkowo w lewym gornym rogu obok nicku musi byc ikonka "(((" wowczas hs jest w trybie rozmowy.
nie wspominajac juz o wlaczeniu hsa i o tym, zeby byl on zarejstrowany :]
myślałem, że to jest przeca oczywiste ;)
tomci23
28 09 2007, 13:30
Gramy cos dzisiaj wieczorkiem na wspolnym serwerze??
tenchi2
28 09 2007, 15:06
http://boardsus.playstation.com/playstatio...8750&page=1 nareszcie zajęto się sprawą serwerów rankingowych, na których można nieźle punktów sobie nabić...
Vilgerfortz
28 09 2007, 15:29
Nie wydaje mi sie. Napisali tylko tak zeby ludzi uspokoic. Gdyby naprawde chcieli sie z tym uporac to by po prostu zabronili hostowania servera rankingowego przez gracza lub chociaz mogli by zlikwidowac mozliwosc banowania z takiego servera. Fajna byla by zabawa wpasc na taki server ekipa i wyubijac wszystkich stats makerow
Cze!
Zastanawiam sie nad kupnem tej gry i mam pytanie
Lepiej kupic ten zestaw ze sluchawka czy bez?
Ta słuchawka jest naprawde niezbednna do grania?
pozdro
tomci23
28 09 2007, 18:33
to zalerzy ale polecam wersje z headsetem
CYTAT(tomci23 @ 28 09 2007, 19:33)

to zalerzy ale polecam wersje z headsetem
zależy od?
tomci23
28 09 2007, 18:51
czy preferujesz rozmowe podczas gry nie kazdy to lubi aczkolwiek lepiej jest sie dogadac z kumplem z teamu przez headset gdzie macie isc itd ja np gram z kuzynem MIAZGA:D Polecam wersje z Headsetem
Gawlick
28 09 2007, 18:55
Pytanie mam. Otóz czy wersja bez HSa jest oficjalnie jakoś potwierdzona? Niewiem czy czekać te kilka (naście kuwa) dni, a 3 headset raczej jest mi zbędny...
tomci23
28 09 2007, 18:58
Szczerze cos czytalem ze podobno w PL tak ale niewiem kiedy ma sie pokazac.W UK niestety niema wersji bez HSa
Faranell
28 09 2007, 20:00
CYTAT(tomci23 @ 28 09 2007, 19:58)

Szczerze cos czytalem ze podobno w PL tak ale niewiem kiedy ma sie pokazac.W UK niestety niema wersji bez HSa
Poniewaz wersja bez hs skierowana jest do krajow gdzie nie ma PSSTORE:) Sony Poland cos leci w kulki i nie wiemy czy tej wersji sie doczekamy;/
Dr.Czekolada
28 09 2007, 20:17
Cóż w jednym ze sklepów widnieje następny miech (1.10), raczej wtedy doczekamy się premiery.
FIFI_PL
28 09 2007, 20:29
Heh, ta cała akcja z WH'iem bez hs'a to jakaś farsa... Nie dość, że o tej wersji można usłyszeć tylko u nas, to jeszcze data premiery jest inna od daty wydania Wh'a z hs'em o.O co niby opóźnia wypuszczenie tańszej wersji? wypakowanie z pudełka z droższej?
Dr.Czekolada
28 09 2007, 20:48
Hm ale nikt nie napisał że wersja bez będzie później. Po prostu nie ma pewności którego dnia, możliwe że wyjdzie tego samego. Zresztą co za problem wyjąć z pudełek HS ?

.
A moze wersji bez hs nie bedzie wcale? Najwyzej komu sluchawka nie potrzebna - opchnie ja.
Wlasnie zaczely mi sie pierwsze kwiatki z rankingiem w Warhawku:). Nie dosc ze nie naliczylo mi czasu i pkt za 3 dlugie mecze to jeszcze awansowalo mnie do rangi 2 nd liutenant, czyli rangi dostepnej po zdobyciu 35000 pkt, przy czym ja mam 500-600:D.
Dr.Czekolada
28 09 2007, 22:54
A, taki prezent - od twórców

. Ja nie wiem co to za problem wydać WH bez HS o_O, ten HS nie jest jakimś stworzonym z myślą o grze.
JackFrost
28 09 2007, 23:00
CYTAT(KOMODO @ 28 09 2007, 23:16)

awansowalo mnie do rangi 2 nd liutenant, czyli rangi dostepnej po zdobyciu 35000 pkt
Też mi się to wczoraj przytrafiło ale IMO to żaden plus... teraz do 50k pkt nie ma niczego do unlockowania... coś jak dodatki do odblokowania w Heavenly Sword, są ale co z tego, jak i tak od dawna można wszystko zobaczyć na necie.
Ogólnie bardzo jestem zawiedziony tym, jak gra działa. Jest praktycznie jak beta po patchu - identyczne problemy ze statystykami i ciągle zdarza się jej zawiesić (mi juz ~10 razy)
tomci23
28 09 2007, 23:10
A mi znowu wwszytko smiga niemam najmniejszych problemow z wieszaniem sie gry itp
QUOTE(JackFrost @ 29 09 2007, 00:00)

QUOTE(KOMODO @ 28 09 2007, 23:16)

awansowalo mnie do rangi 2 nd liutenant, czyli rangi dostepnej po zdobyciu 35000 pkt
Też mi się to wczoraj przytrafiło ale IMO to żaden plus... teraz do 50k pkt nie ma niczego do unlockowania... coś jak dodatki do odblokowania w Heavenly Sword, są ale co z tego, jak i tak od dawna można wszystko zobaczyć na necie.
Ogólnie bardzo jestem zawiedziony tym, jak gra działa. Jest praktycznie jak beta po patchu - identyczne problemy ze statystykami i ciągle zdarza się jej zawiesić (mi juz ~10 razy)
Wiesza Ci sie? Nie odnotowalem zadnych bykow nie liczac tego zonka z awansowaniem. Swoja droga pozytywnie zaskoczylem sie na tej grze - jest naprawde dobra i rozbudowana. Spodziewalem sie wiekszej proscizny i brzydszej oprawy.
tenchi2
29 09 2007, 08:17
CYTAT(JackFrost @ 29 09 2007, 00:00)

[Ogólnie bardzo jestem zawiedziony tym, jak gra działa. Jest praktycznie jak beta po patchu - identyczne problemy ze statystykami i ciągle zdarza się jej zawiesić (mi juz ~10 razy)
mnie tak co godzinę rozgrywki, czyli średnio 3-4 mecze i gra freezuje się w lobby przy odliczaniu... naszczęście statystyki już się naliczają dobrze :)
killdante
29 09 2007, 10:01
Tez dostałem prezent w postaci 2nd Lieutenent i wcale mi sie to nie podoba zreszta z tego co widziałem to sporo ludzi ma podobnie, jak to mozliwe ze tak prosta sprawa jest s(pipi)a zdarzaja sie tez takie kwiatki ze w trakcie rozgrywki gra nagle zaczyna od nowa jak gbyby nigdy nic... Ale mino wszystko gra jest cholernie wciagająca szczegolnie CTF.
Moim zdaniem puki nie było oficialnej premiery gry pudełkowej powinni naprawic wszystkie błedy i zrobic reseta statsów.
Ja gram od Czwartku i zadnych problemow nie mialem

Gralem tylko TDM

Latanie RULES
JackFrost
29 09 2007, 12:38
CYTAT(killdante @ 29 09 2007, 11:01)

zdarzaja sie tez takie kwiatki ze w trakcie rozgrywki gra nagle zaczyna od nowa jak gbyby nigdy nic...
Chodzi Ci o pre-game? Jeśli w grze jest za mało osób do sensownej gry (co często wiąże się z nierównymi drużynami) to gra jest w stanie pre-game, trening czy coś takiego żeby nie siedzieć bezczynnie w jakimś menu czekając na innych ludzi, faktyczna gra rusza gdy liczba graczy dojdzie do minimum.
Jeśli ktoś ma problemy z tą grą (lagi, nie można dostać się do gry itp.) radzę sprawić test połączenia internetowego w PS3. I pamiętajcie, że NAT musi być "type 2", a NIE "type 3". Żeby zmienić na "type 2", musicie odblokować porty:
http://www.psxextreme.info/PS3-a-internet-t53643.html
FIFI_PL
29 09 2007, 13:33
CYTAT(Dr.Czekolada @ 28 09 2007, 21:48)

Hm ale nikt nie napisał że wersja bez będzie później. Po prostu nie ma pewności którego dnia, możliwe że wyjdzie tego samego.
Mógłbym się zgodzić z tym co piszesz, gdyby nie fakt, że wersja z hs'em JUŻ WYSZŁA!
A o tym wyjmowaniu z pudełka to napisałem z przekąsem
Oto rozwiązanie na problemy z natem:
http://www.portforward.com/english/routers...ion_Network.htmOstatnie trzy porty ustawiamy na UDP nie TCP!!! wpisujemy ip konsoli i wszystko działa! Pozdrawiam!
W CTF rzeczywiscie ciezko grac, kolega gonil mnie czolgiem i zatlukl bez litosci bo akurat mialem flage:). Albo "odepchnal" od flagi kiedy przywracalem ja do bazy. Naprawde, za punkty zakopali by swoja matke. Ja odkad mam range 2 nd liutenant punkty ani czas mi sie nie naliczaja, ale przeciez gram dla fun'u, a range i tak mam wysoka:). A zauwazyliscie ze ludzie zwykle nie potrafia grac? Gram 3 dzien i niemal zawsze koncze jako "gracz przodowy".
tenchi2
29 09 2007, 22:38
jeśli szuka się dobrych przeciwników to proszę grać wieczorami, na mało obleganych serwerach, które nie bez powodu są nie pełne :)
killdante
30 09 2007, 09:30
CYTAT(DIXON @ 29 09 2007, 14:02)

Jeśli ktoś ma problemy z tą grą (lagi, nie można dostać się do gry itp.) radzę sprawić test połączenia internetowego w PS3. I pamiętajcie, że NAT musi być "type 2", a NIE "type 3". Żeby zmienić na "type 2", musicie odblokować porty:
http://www.psxextreme.info/PS3-a-internet-t53643.htmla jesli mam "TYPE 1" to dobrze czy zle bo sie poprostu nie znam...
QUOTE(killdante @ 30 09 2007, 10:30)

QUOTE(DIXON @ 29 09 2007, 14:02)

http://www.psxextreme.info/PS3-a-internet-t53643.htmla jesli mam "TYPE 1" to dobrze czy zle bo sie poprostu nie znam...
A co to za roznica. Ja mam slynny "zly" Type 3 i smigam bez problemu a i headset dziaal bez zastrzezen. Jaki masz taki masz - przeciez grasz;P.
tenchi2
30 09 2007, 12:16
ledwo przy 93 rozgrywkach zostałem znowu mianowany na wyzszy stopien - Commandera :). Teraz zaczynają się kozackie malowania Warhawków i nareszcie jakaś fajna głowa dla Eucadian :P
Moze mi ktos powidziec czy warto sie przezucic z multi Resisstance na multi Warhawka??
CYTAT(izon @ 30 09 2007, 13:41)

Moze mi ktos powidziec czy warto sie przezucic z multi Resisstance na multi Warhawka??
Nie wiem jak Was panowie, ale mnie gra pochłonęła doszczętnie. Gram kiedy tylko mam wolny czas. Wypas!!!
PS.
NIECH KAŻDY KTO GRA W WARHAWK PODA SWÓJ NICK!!! Bo fajnie by było usłyszeć przez headset rodaka.
tenchi2
30 09 2007, 13:21
CYTAT(izon @ 30 09 2007, 13:41)

to dwie różne gry, RFOM w multi jest bardziej techniczne i ogólnie "poważniejsze", jeśli jesteś napalony na pro gaming to raczej WH multi to spoko lajtowe bezstresowe granie :)... przynajmniej ja mam takie wrazenie :). Oczywiscie mozna grac na serio, na statystyki rankingi oraz turnieje, jednak WH nie jest az tak wymagajacy co RFOM w multi :)
Tyle ze w Warhawku zdarzaja sie lamerzy ktorzy zakladaja pokoj i sa tam "bogami" - znaczy, rozjezdzaja swoich, z nikim sie nie licza itp. Znajda sie tez tacy co wchodza tylko po to zeby postrzelac do swoich ale to margines - ogolnie gra zacna.
Kevinus
30 09 2007, 14:54
jak by ktos byl chetny pograc w kilka osob to dodajcie kevinus31

Chetnie sie przylacze
Dr.Czekolada
30 09 2007, 19:32
CYTAT
to dwie różne gry, RFOM w multi jest bardziej techniczne i ogólnie "poważniejsze", jeśli jesteś napalony na pro gaming to raczej WH multi to spoko lajtowe bezstresowe granie

... przynajmniej ja mam takie wrazenie

. Oczywiscie mozna grac na serio, na statystyki rankingi oraz turnieje, jednak WH nie jest az tak wymagajacy co RFOM w multi

Hmmm czyli Resistance jest bardziej rozbudowany rankingowo i turniejowo , a Warhawk to gra 4fun ?.
Warhawk pod wzgledem rozgrywki jest oczywiscie bardziej rozbudowany niz Warhawk. Procz tego ze latasz ludzikiem i masz rozne bronie (chyba 9 jest?) jak w kazdym innym shooterze, mozesz jeszcze korzystac z warhawkow (ten tez ma kilka broni oraz 2 tryby poruszania sie), czolgow (miesci 2 osoby) i jeepow (miesci 3). Sa takze stacjoanrne CKMy, takowe wyrzutnie rakiet i baterie przeciwlotnicze. Calosc wypada roznorodnie, ale rzeczywiscie bardziej elastycznie i zabawnie.Cieszt przed wsyzstkim wlasnie ta roznorodnosc, bez tego gra bylaby zwyklym shooterem.
Dr.Czekolada
30 09 2007, 19:54
CYTAT
Warhawk pod wzgledem rozgrywki jest oczywiscie bardziej rozbudowany niz Warhawk
............ co ?

. Ale mam jeszcze jedno pytanie, jest jakiś trening czy cuś ?, no bo jak tu nauczyć się latać WH-kami sixem bezpośrednio w boju !?

.
Ooo losie okrutny! Dziś od samego rana w to gram! Dopiero teraz się oderwałem, oczy szczypią, palce bolą, zmęczenie takie że nikogo trafić nie mogę ale gra nie daje od siebie odejść!
Tryb ZONES najbardziej mi przypadł do gustu. Grałem z Polakiem (pozdro Bartek) i zabawa była przednia z tym trybie. Dorwałem się do odbijania 5 bazy i krzyczę przez headset że jestem na piątce i potrzebuje wsparcia. Nagle Bartek robi podjazd czołgiem i czyści plac z jeep'ów. Za chwile słychać przez headset jak rodak krzyczy "piąteczka". Wsiadamy oboje do Warhawka i odbijamy baze nr. 3 ale tam już trudniej. Czołgi przeciwnika czekają na nas. Świetna gra a szczególnie tryb, o którym pisze wyżej.
Teraz parę godzinek pograłem w TDM bo słabo mi celowanie idzie. Wkurza to że cholernie trudno ustrzelić piechura z Warhawka. Czy to rakietą czy działkiem, po prostu ciężko go trafić. Co jest bez sensu nieco to fakt że czasem podczas walki w powietrzu właduje się 4 rakiety w Warhawk'a przeciwnika a temu jeszcze energia zostaje. Miałem też takie sytuacje że koleś jedną rakieta mnie z bazooki rozsadził a mi zdarzało się że musiałem przynajmniej 3 wpakować w przeciwnika żeby wybuchł. Chociaż może akurat dostawałem też z boku od kogoś. Nie wiem czasem kto strzela nawet bo taka rzeź się na ekranie dzieje. Najlepsze jest to że gra wcale nie tnie. Graficzka zaskakuje bardzo pozytywnie. Jestem bardzo mile zaskoczony tym tytułem. Słusznie zbiera tak wysokie oceny. Nic tylko grać!
tenchi2
30 09 2007, 21:16
CYTAT(Dr.Czekolada @ 30 09 2007, 20:54)

CYTAT
Warhawk pod wzgledem rozgrywki jest oczywiscie bardziej rozbudowany niz Warhawk
............ co ? :D. Ale mam jeszcze jedno pytanie, jest jakiś trening czy cuś ?, no bo jak tu nauczyć się latać WH-kami sixem bezpośrednio w boju !? :P.
no właśnie nie ma tzw. bootcampu... ćwiczyć na sucho można gdy się założy grę niby offline :)
Ja w sprawie tej gry BEZ Head Seta i...dziś w Świecie Gier mi powiedzeli że najprawdopodobniej ta oto wersja bedzie dostepna jutro i mam zadzwonic

pozdro
Ps:Napiszcie czy to prawda jak pierwsi zadzwonicie ;]
JackFrost
30 09 2007, 22:14
CYTAT(KOMODO @ 30 09 2007, 20:43)

korzystac z warhawkow (ten tez ma kilka broni oraz 2 tryby poruszania sie), czolgow (miesci 2 osoby) i jeepow (miesci 3).
Nie wiem czy wszyscy o tym wiedzą ale warhawki też mają drugie miejsce dla pasażera. Często 2 osoby biegnące do tego samego warhawka wsiadają jednocześnie i jedna może sobie pooglądać ładne widoki czekając na śmierć, bo rzadko kiedy widzę ludzi, którzy są łaskawi wylądować i pozwolić wysiąść... a takie odtransportowanie drugiej osoby do pola z wolnymi warhawkami (np. na początku gdy w bazie są 1-2 warhawki) może dobrze wpłynąć na wynik zespołu.
QUOTE(JackFrost @ 30 09 2007, 23:14)

QUOTE(KOMODO @ 30 09 2007, 20:43)

korzystac z warhawkow (ten tez ma kilka broni oraz 2 tryby poruszania sie), czolgow (miesci 2 osoby) i jeepow (miesci 3).
Nie wiem czy wszyscy o tym wiedzą ale warhawki też mają drugie miejsce dla pasażera. Często 2 osoby biegnące do tego samego warhawka wsiadają jednocześnie i jedna może sobie pooglądać ładne widoki czekając na śmierć, bo rzadko kiedy widzę ludzi, którzy są łaskawi wylądować i pozwolić wysiąść... a takie odtransportowanie drugiej osoby do pola z wolnymi warhawkami (np. na początku gdy w bazie są 1-2 warhawki) może dobrze wpłynąć na wynik zespołu.
Tak, wiemy o tym;). Zdarzalo mi sie czasem zabrac pasazera na gape, z tym, ze ja gram z glowa, wedle zalozen misji, a nie zeby sobie tylko tak postrzelac bez sensu. Gorzej jesli to mnie zabrano. BTW, szkoda, ze z samolotu nie da sie "wyjrzec" jak z czolgu:). Byloby to naciagane, ale w sumie czemu nie? Ew. zeby drugi pasazer siedzial przy jakims dzialku ktorego mogloby byc z tylu, wtedy byloby ciekawie:). Odnosze wrazenie ze nikt ze znanych mi grajacych polakow nie ma headseta. Ogolnie malo osob gada, a naprawde szkoda, bo byloby to niesamowicie rpzydatne w pewnych momentach. Np. widze desperatow lecacych po flage (pewna smierc) w samotnosci. Moznaby przeciez po flage wyruszyc w kilku, zawsze ktorys by flage wyniosl, a tak trzeba liczyc na farta. Ej, czy tryb Zone rozni sie czyms od TDM? Procz tego ze "zajmowanie" baz jest 3 poziomowe?
JackFrost
1 10 2007, 00:44
W Zone właśnie najważniejszy jest zajęty obszar i jego wielkość - to on daje drużynie punkty potrzebne do zwyciestwa, nie kill'e. Wielkość zajętego obszaru i jego połączenie z główną bazą decyduje o tym ile punktów drużyna będzie dostawać co parę sekund.
CYTAT
Moznaby przeciez po flage wyruszyc w kilku, zawsze ktorys by flage wyniosl, a tak trzeba liczyc na farta
Widziałem te team'owe wypady z Killdante po flage mojej drużyny

fajna była ta runda.
W CTF są punkty za powrót z flagą do bazy a w ZONES wystarczy zdobyć bazę. Dla mnie ZONES jest megamiodny i jak już pogram troszkę więcej z TDM żeby nauczyć się lepiej celować to wracam do tego trybu.
PS. Gra z rodakami gdy słyszymy przez hs wołanie o wsparcie albo sami o nie prosimy podczas odbijania bazy daje rade. Gra nabiera jeszcze większych rumieńców. Ciężko jest wysiedzieć w pracy gdy w domu czeka WH.
BTW. Może umówimy się na wspólną grę. Mój nick BoBaN (KOMODO dodaj mnie bo tylko Ciebie nie mam na liście). Może dziś o 20?
Kto wie może jakiś klan się utworzy. Jak coś to ja się piszę. Nazwa mogła by być White Red Team.
Chętnie bym sobie z rodakami pograł ale narazie nie trafiłem na żadnego

Ponadto wczorajsze granie w Warhawka około północy to straszna padaka a myślałem że naprawili wszystko już ehh.....
Mój nick deep_PL
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.