Wrażenia z gry opisało juz chyba z 10 osób, każdy dodał że chętnie by pograł z rodakami

Tak trudno sie razem spotkać?
Jets prosty sposob na granie z polakami - trzeba ich miec na liscie w PSN. Pozniej wchodzisz w gre i wybierasz opcje "buddies" - pojawia sie Twoja lista kontaktow. Jesli ktos z niej gra akurat w Warhawka to jest to pokazane, lacznie z serwerem na jakim gra, kilkasz wiec tylko nan i dajesz "join" by dolaczyc sie do gry kolegi:).
CYTAT(KOMODO @ 1 10 2007, 13:13)

Jets prosty sposob na granie z polakami - trzeba ich miec na liscie w PSN. Pozniej wchodzisz w gre i wybierasz opcje "buddies" - pojawia sie Twoja lista kontaktow. Jesli ktos z niej gra akurat w Warhawka to jest to pokazane, lacznie z serwerem na jakim gra, kilkasz wiec tylko nan i dajesz "join" by dolaczyc sie do gry kolegi:).
Owszem ale u mnie na liście tylko 5 osób ma Warhawk'a. KOMODO podaj swój online ID to dodam Cię do listy.
BTW. Jaki model Jabry jest dodawany w zestawie z grą? Pytam bo widziałem filmik na youtube gdzie koleś rozpakowuje pudełko i wyciąga inny model niż na mam w zestawie.
QUOTE(GMB @ 1 10 2007, 13:19)

QUOTE(KOMODO @ 1 10 2007, 13:13)

Owszem ale u mnie na liście tylko 5 osób ma Warhawk'a. KOMODO podaj swój online ID to dodam Cię do listy.
BTW. Jaki model Jabry jest dodawany w zestawie z grą? Pytam bo widziałem filmik na youtube gdzie koleś rozpakowuje pudełko i wyciąga inny model niż na mam w zestawie.
Wyslalem Ci request na PSN. W nowym PE zaraz na poczatku jest duza reklama Warhawaka - tam jest zdjecie owego headsetu i wlasnie taki mam. Ty tez powinienes miec taki, przeciez nie wkladaja chyba roznych?
Kiepsko to zrobili.Powinna byc opcja dolaczenia sie do gry bezposrednio z menu Konsoli jezeli widziemy ze na friend gra a nie ze musze w chodzic w gre i dopiero w tedy moge sie dolaczyc..
QUOTE(izon @ 1 10 2007, 16:17)

Kiepsko to zrobili.Powinna byc opcja dolaczenia sie do gry bezposrednio z menu Konsoli jezeli widziemy ze na friend gra a nie ze musze w chodzic w gre i dopiero w tedy moge sie dolaczyc..
No rzeczywiscie, musisz w koncu przejsc denerwujacy ekran "press start button" - korona Ci z glowy spadnie. A wiesz - kiepsko to zrobili ze trzeba wlaczac konsole. I TV! Powinno byc tak ze jak chce grac to wszystko sie samo wlacza, no przeciez nie bede naciskal wlacznika.
EDIT: To co? O ktorej gramy i w co? I w pokoju na co najmniej 24 Graczy - z 4 ludkami gral nie bede:P.
CYTAT(KOMODO @ 1 10 2007, 16:22)

CYTAT(izon @ 1 10 2007, 16:17)

No rzeczywiscie, musisz w koncu przejsc denerwujacy ekran "press start button" - korona Ci z glowy spadnie. A wiesz - kiepsko to zrobili ze trzeba wlaczac konsole. I TV! Powinno byc tak ze jak chce grac to wszystko sie samo wlacza, no przeciez nie bede naciskal wlacznika.
EDIT: To co? O ktorej gramy i w co? I w pokoju na co najmniej 24 Graczy - z 4 ludkami gral nie bede:P.
Ok ale na konkurencji to jest standart ze mozesz z menu konsoli sie dolaczyc ale nic wiecej nie mowie zeby nie zaczynac wojny...;]
QUOTE(izon @ 1 10 2007, 17:48)

QUOTE(KOMODO @ 1 10 2007, 16:22)

QUOTE(izon @ 1 10 2007, 16:17)

Ok ale na konkurencji to jest standart ze mozesz z menu konsoli sie dolaczyc ale nic wiecej nie mowie zeby nie zaczynac wojny...;]
Ale na konkurencji placisz kase;). Nie wymagaj juz naprawde rarytasow, skoro ciezko Ci wlaczyc gre to naprawde nie mam slow.
CYTAT(KOMODO @ 1 10 2007, 18:01)

CYTAT(izon @ 1 10 2007, 17:48)

CYTAT(KOMODO @ 1 10 2007, 16:22)

CYTAT(izon @ 1 10 2007, 16:17)

Ale na konkurencji placisz kase;). Nie wymagaj juz naprawde rarytasow, skoro ciezko Ci wlaczyc gre to naprawde nie mam slow.
Nie ma to jak nadinterpetacja...gdzies napisalem ze mi ciezko??Dalem raczej do zrozuienia ze fajnie by bylo jak by byla taka opcja bo bardzo by ulatwiala graczom gre z tymi osobami z jakimi sie chce i tyle..Nie jest to cos niezbednego..
No to żeśmy dzisiaj pograli panowie. Proponuje następnym razem tryb ZONES.
BTW. Miałem jakiś pechowy dzień. Nic mi nie szło. Potem jak pograliśmy to chciałem dołączyć się do Killdante ale jak już mi się to udało to on akurat skończył grać.
Czemu nie mogę zabić żadnego piechura z Warhawka?
JackFrost
2 10 2007, 00:52
CYTAT(GMB @ 1 10 2007, 23:35)

Czemu nie mogę zabić żadnego piechura z Warhawka?
Poćwiczysz i będziesz zabijał w parę sekund, celuje się inaczej bo ruszasz całym hover'ującym warhawkiem, a nie zwinnym i szybkim człowieczkiem na ziemi. Wszystko kwestia wprawy i doświadczenia, można wypróbować różne kąty strzelania itp. poza tym karabinek to ostateczność, są inne, lepsze bronie przeciwpiechotne i warto przede wszystkim nimi się posługiwać.
Dorzuć mnie do friends'ów

im więcej nas tym lepiej
Jak tam Wam w ogóle idzie zakładanie klanu PL? Już sporo ludzi gra.
killdante
2 10 2007, 08:15
jestem za jezeli chodzi o utworzenie klanu...
chyba musze sobie sprawic ten headset, poczatkowo myslałem ze sie obejdzie ale prawda jest taka ze grając w Zone czy CTF jest obowiazkowy, nie raz mialem sytuacje uciekania w pojedynke z flagą i gdy przydałoby sie wsparcie to mogłem tylko powiedziec sam do siebie-potrzebuje wsparcia:) ewentualnie ustalić jakąś taktyke a nie kazdy robi co chce a baza czasami zostaje pusta, pozatym zsynchronizowane akcje kilku graczy to jest to. Wracając do headseta to zastanawiam sie czy mój net da rade bo mam 512 Mmedia
Małe pytanko. Ktoś kiedyś wspominał o trybie latania pro. Czy tu chodzi o zmianę między wychyleniami SixaxiS'a na tradycyjne sterowanie, czy istnieje jeszcze jakiś inny model latania Warhawk'iem?
Ja mam ustawione tak że pod spustami mam gaz i hamulec, wyżej strzał (rakiety, działko) i kierowanie maszyną za pomocą gałek. Była mowa swego czasu o sterowaniu niczym z Ace Combat. Czy to jest to wyżej wymienione przeze mnie?
BTW. Ja mam do sprzedania headset od Warhawka. Nawet nie rozpakowany. Stan idealny. Sprzedaje razem z oryginalnym pudełkiem tekturowym od gry (plus wiadomo kabel i instrukcja). Cena 90zł + koszty przesyłki.
GMB - no od bity ala Ace Combat jest "szybki" tryb latania. Znaczy, po "zlozeniu" skrzydel. BTW, pare razy spotkalismy sie jako przeciwnicy, chociaz razem tez walczylismy:). Janigdy niegram Chernovan. Jesli juz to biegam w kolko bez sensu zanim nie zwolni sie miejsce u Eucadian. A, i wczorajbardziej polubilem tryb Zones - pogralem z doborowa ekipaw liczbie lacznie 32 Graczy. Mialem grac chwilke, skonczylem o 2 w nocy;). Mimo wszystko dalej najbardziej lubie TDM - prostsze przejmowania baz plus rozwalka - taki Zones z szybszym przejmowaniem baz:).
Dante - 512 wystarczy Ci bez problemu. Ja wlasnie posiadam tyle, gram na pokojach minimu 24 Graczy, zero lagow, a headset sie sprawuje. Tyle, ze wielu ludzi zen nie chce korzystac:/. Za to wczoraj gralem z polaczkami i bedzie zabawnie. Ostrzezenia przed nadciagajacymi czolgami sa dosc przydatne, podobnie jak zbawienne "juz lece" w momencie kiedy pomocy potrzebujemy najbardziej;).
Vilgerfortz
2 10 2007, 12:28
Na ilu graczy maxymalnie mozecie hostowac gre ? Jest ktos kto moze 24 ?
Co do klanu to moze ktoras z tych nazw wam spasuje ?
Fear Factory Army [FFA]
Kill them All [KtA]
Big Fucking Gun [BFG]
Divine Fist Soldiers [DFS]
PS. @JackFrost; inponujace staty ;-)
CYTAT(KOMODO @ 2 10 2007, 13:13)

GMB - no od bity ala Ace Combat jest "szybki" tryb latania. Znaczy, po "zlozeniu" skrzydel. BTW, pare razy spotkalismy sie jako przeciwnicy, chociaz razem tez walczylismy:). Janigdy niegram Chernovan.
A jak to różnica kim się gra? Przecież tak samo się strzela, lata czy jeździ.
PS. No to co daje wyłączenie ułatwień i co zmienia się pod prawą gałką?
Gra ktos teraz??
jak cos to zapraszam na gg 6794020
GMB - taka roznica ze Chernovan wygladaja jak nazisci, a szkopami grac nie bede;). Poprostu nie lubie, ot estetyka, wole "aliantem";).
Moje staty nie sa zbyt imponujace a to dlatego ze u mnie "czas stanal" po jednym dniu grania - pisze ze mam grane 5 h i z 600 pkt:/. No ale nie gram dla punktow, tyle ze ktos moze mnie wziac za nowicjusza;).
Ja też nie gram na punkty. No chyba że jakiś dziwny serwer gdzie coś takiego jak Team Work nie istnieje to wtedy nastawiam się na jak najwięcej punktów. Natomiast tak to gram dla dobra drużyny. Tak wiem, to jest szlachetne.
CYTAT(KOMODO @ 2 10 2007, 14:20)

GMB - taka roznica ze Chernovan wygladaja jak nazisci, a szkopami grac nie bede;). Poprostu nie lubie, ot estetyka, wole "aliantem";).
Moje staty nie sa zbyt imponujace a to dlatego ze u mnie "czas stanal" po jednym dniu grania - pisze ze mam grane 5 h i z 600 pkt:/. No ale nie gram dla punktow, tyle ze ktos moze mnie wziac za nowicjusza;).
word up! ja też się nie jaram czernovanami... Eucadian rules!
Dzisiaj pograłem sobie na ustawieniach pro przy lataniu Warhawk'iem i wygląda to tak jak w Ace Combat. Kontrola nad samolotem jest pełna, natomiast mnie się gra tak dużo ciężej. Gubię przeciwnika szybko i nie moge go znaleźć w przestworzach. W AC to sterowanie się sprawdzało, tutaj natomiast mimo że jesteśmy dużo zwrotniejsi to jednak jakoś trudniej jest cokolwiek ustrzelić. No i przy tej grze wychodzą źle zaprojektowane spusty w SixaxiS'ie.
QUOTE(GMB @ 2 10 2007, 23:09)

Dzisiaj pograłem sobie na ustawieniach pro przy lataniu Warhawk'iem i wygląda to tak jak w Ace Combat. Kontrola nad samolotem jest pełna, natomiast mnie się gra tak dużo ciężej. Gubię przeciwnika szybko i nie moge go znaleźć w przestworzach. W AC to sterowanie się sprawdzało, tutaj natomiast mimo że jesteśmy dużo zwrotniejsi to jednak jakoś trudniej jest cokolwiek ustrzelić. No i przy tej grze wychodzą źle zaprojektowane spusty w SixaxiS'ie.

Moze opiszesz dokladnie jak wyglada sterowanie w tym pro? Teraz nie sprawdze bo nie ma mnie w domu, a szczerzre mowiac, nie wiem na jakim trybie latam O________o.
JackFrost
3 10 2007, 13:12
CYTAT
PS. @JackFrost; inponujace staty ;-)
Thx, takie zwyczajne

Co do nazwy klanu popieram Panów proponujących coś bardziej polskiego:
CYTAT(tenchi2 @ 14 09 2007, 13:23)

CYTAT(chelcho @ 14 09 2007, 16:29)

A ja proponuje nazwę Cyrk Skalskiego , lub Skalski's Circus. Goście byli najlepsi
http://pl.wikipedia.org/wiki/Cyrk_Skalskiego , taka elita elit
Czy też bardziej klasyczne [POL]
Nie wiem czemu tak nie lubicie tych Chernovan, mnie wyglądem bardziej pasują, tylko Nemesis jest trochę nie teges, wolę klasycznego Warhawka.
@KOMODO po prostu Warhawk zachowuje się jak normalny samolot, żeby skręcić musisz najpierw się wychylić a potem podciągnąć, imo dobre przede wszystkim do dogfight.
Bez headset i za 119zł.

Premiera odbędzie sie około dnia 08.10.2007.
http://www.ultima.pl/Warhawk/i5015/
Faranell
3 10 2007, 14:55
CYTAT(Memory @ 3 10 2007, 15:46)

Bez headset i za 119zł.

Premiera odbędzie sie około dnia 08.10.2007.
http://www.ultima.pl/Warhawk/i5015/Taaaa,podawalem to kilka stron wczesniej:) Miala byc 26 wrzesnia:) Ja narazie dziekuje:)
lothronik
3 10 2007, 16:01
CYTAT(Faranell @ 3 10 2007, 15:55)

Taaaa,podawalem to kilka stron wczesniej:) Miala byc 26 wrzesnia:) Ja narazie dziekuje:)
A ja stanę w obronie Ultimy, bo to nie ich wina, że premiera się opóźniła, ale wina Sony, bo po prostu takiej wersji miało w ogóle nie być - albo kupujesz tę z headsetem albo ściągasz przez PSStore. Kilka dni temu pojawił się news, że są plany wprowadzenia wersji bez HS'a (
http://www.maxconsole.net/?mode=news&newsid=21344) i jak widać plany weszły w życie.

Z niecierpliwością czekam więc do poniedziałku i ja w końcu będę mógł polatać sobie Warhawkiem.
killdante
4 10 2007, 08:23
Co do stylizacji to ja jestem za "Chernovan" mają bardziej mroczny wygląd szczegolnie paskuda z pocharatana facjatą i moj fejwryt kominiarka z binoklami, a co do klanu to mam kilka pytan: ilu ma tam byc graczy, ktorzy i czy bedąc w klanie mozna grac przeciwko osobie z ktorą w nim jestesmy ?
Mam jeszcze pytanie czy wiecie cos na temat "szybkich awansów" bo z tego co zauwarzyłem wiekszość graczy (jak nie wszyscy ) ma duzo wyższy stopien niż liczbe punktów nie wiem czy to jakis bug czy chybiony prezent.
tak z ciekawosci zobaczyłem pierwsze posty tego tematu i troche sie zdziwiłem bo gra dosyc mocno sie zmieniła szkoda ze zrezygnowali ze statków powietrznych, a ilosc warhawków i te tłumy ludzi...
Groosiek
4 10 2007, 10:52
Mój brat kupił Warhawka zaraz po premierze i ma już tak wysoką rangę, że nie da rady grać na większości oficjalnych serwerów. To wszystko przez buga, dzięki któremu dostał zbyt wysoką rangę, mimo tego, że nie osiągnął wymaganej liczby punktów. Liczba serwerów na których może teraz zagrać jest bardzo mała, większość stoi pustych, albo są zbyt wysokie pingi. Będzie trzeba chyba sprzedać grę, bo nie naprawili tego buga od dłuższego czasu.
Vilgerfortz
4 10 2007, 11:40
Mnie tez juz WH irytuje. Narazie nie gram bo gra ma za duzo bledow kolo ktorych trudo jest przejsc obojetnie.
Groosiek
4 10 2007, 12:15
Jestem ciekaw jak Warhawk wypadnie w recenzji w PSX Extreme. Wiadomo kiedy można już spodziewać się recenzji tej gry w czasopiśmie? Z tymi wszystkimi bugami gra wygląda jakby była jeszcze betą.
QUOTE(Groosiek @ 4 10 2007, 13:15)

Jestem ciekaw jak Warhawk wypadnie w recenzji w PSX Extreme. Wiadomo kiedy można już spodziewać się recenzji tej gry w czasopiśmie? Z tymi wszystkimi bugami gra wygląda jakby była jeszcze betą.
Ma byc w PE#123 - w temacie opinii o nowym numerze Ural wnikliwie rozwodzil sie nad cala sprawa Warhawka i tym, ze recka zostala przeniesiona ze 122 numeru na 123.
killdante
4 10 2007, 13:13
Uwarzam ze to jakis zart ze nie usuneli jeszcze bledow z szybkim awansem, nie znam sie ale takie rzeczy raczej szybko mozna naprawic.
JackFrost
4 10 2007, 14:04
Fakt problemy wydaje się banalny i oczywisty ale jak to jest w samym kodzie programu to inna sprawa.
Ciekawe czy możliwe jest jakieś zresetowanie samych stopni... pewnie nie... swoją drogą mi też ranga wskoczyła o 2 kolejne stopnie i podobnie jak wcześniej kolega z rozpaczy sprzedający swojego Warhawka, mam już zabroniony dostęp do części oficjalnych serwerów, wszystko dzięki zawyżonej randze. Prezentem to tego nie mozna nazwać.
mam pytanko wiadomo cos moze juz o wersji bez hs ? czy sie pojawi
CYTAT(OlooS @ 4 10 2007, 22:18)

mam pytanko wiadomo cos moze juz o wersji bez hs ? czy sie pojawi
WH czekamy jeszcze 4 dni.
CYTAT(JackFrost @ 4 10 2007, 15:04)

Fakt problemy wydaje się banalny i oczywisty ale jak to jest w samym kodzie programu to inna sprawa.
Ciekawe czy możliwe jest jakieś zresetowanie samych stopni... pewnie nie... swoją drogą mi też ranga wskoczyła o 2 kolejne stopnie i podobnie jak wcześniej kolega z rozpaczy sprzedający swojego Warhawka, mam już zabroniony dostęp do części oficjalnych serwerów, wszystko dzięki zawyżonej randze. Prezentem to tego nie mozna nazwać.
Cos mi sie wydaje ze wszystkim w jednym tempie ta ranga rosnie....
Ja mam podobny problem....
Na necie tez widac wiele osob z taka sama ranga rzadko spotyka sie kogos na niższej randze....
Mi tam dowalili ostatnio naprawdę ostro: mam niecałe 2 tyś. punktów i stopień commandera który jest za 70 tyś

Na wszystkie serwery już sobie nie wejdę! Dzięki!
killdante
8 10 2007, 20:53
mala uwaga jak zakladacie gre tylko dla rodakow to zawsze dawajcie takie samo haslo... co powiecie na mala wojenke jutro o 19 tylko lepiej dac CTF i Zone bo deathmach jest troche nudny.
no i jeszcze tak ustanowic druzyny zeby byly w miare rowne szanse
Panowie a ja proponuje organizowac Sobotnie granie co tydzien moglibysmy grac w inny tytul co wy na to?? Zaje.... by bylo spotykac sie z ludzmi z rodakami bo co mi z tego jak pier.... mi jakis hiszpan ja sie go pytam czy on po angielku a on mi ino NO a reszta to juz jakas wyzszla szkola jazdy :D
tomekfff
9 10 2007, 12:31
Panowie. Czy wiecej osob ma problem z wieszajaca sie gra? No kurna, u mnie praktycznie po kazdej grze rankingowej jest zwiecha. Rece opadaja...
CYTAT(tomekfff @ 9 10 2007, 13:31)

Panowie. Czy wiecej osob ma problem z wieszajaca sie gra? No kurna, u mnie praktycznie po kazdej grze rankingowej jest zwiecha. Rece opadaja...
Gram od soboty codziennie po pare godzinek wieczorkiem. Wszystko na rankingowych serwerach. Zadnej zwiechy jeszcze nie zaliczylem. W zasadzie to az bylem w szoku bo beta mi sie wieszala caly czas. Mam wersje BD. Stopnie tez mi rosna z normalna 'predkoscia', jestem dopiero 'Airman'. Z tym ze po zakonczonej sesyjce pamietam by poprawnie sie wylogowac.
tomekfff
9 10 2007, 15:03
CYTAT(krisq @ 9 10 2007, 15:50)

Gram od soboty codziennie po pare godzinek wieczorkiem. Wszystko na rankingowych serwerach. Zadnej zwiechy jeszcze nie zaliczylem. W zasadzie to az bylem w szoku bo beta mi sie wieszala caly czas. Mam wersje BD. Stopnie tez mi rosna z normalna 'predkoscia', jestem dopiero 'Airman'. Z tym ze po zakonczonej sesyjce pamietam by poprawnie sie wylogowac.
No ja rowniez mam wersje box i dlatego mnie to tak drazni... juz nie mam pomyslu co moze byc przyczyna. Wiem, ze sporo ludzi na swiecie ma to samo ale jakos mnie to nie pociesza
killdante
9 10 2007, 15:20
mogli sie wstrzymac z wydaniem gry i naprawic te bledy, zastanawia mnie fakt czy wogole ktos nad tym pracuje bo do tej pory nic sie nie zmienilo i kwiatki typu: nie naliczanie punktow, wywalanie z gry i naj bardziej wkurzajacy ?szybki awans? dzieki czemu nie wiele zostalo mi serwerow do gry.
tomekfff
9 10 2007, 15:35
CYTAT(killdante @ 9 10 2007, 16:20)

mogli sie wstrzymac z wydaniem gry i naprawic te bledy, zastanawia mnie fakt czy wogole ktos nad tym pracuje bo do tej pory nic sie nie zmienilo i kwiatki typu: nie naliczanie punktow, wywalanie z gry i naj bardziej wkurzajacy ?szybki awans? dzieki czemu nie wiele zostalo mi serwerow do gry.
Swiete słowa. Z tego co wiem to Incognito idzie w zaparte i twierdzi, ze problem zawieszajacej sie gry nie istnieje. Ale kurna pare setek / tysiecy ludzi sobie tego raczej nie wymyslilo. Szkoda, ze nie ma mozliwosci wymiany gry na inny egzemplarz, mialbym wtedy mozliwosc sprawdzenia czy to wina kopii czy czegos innego... Moze nasi admini / (zg)redzi cos wiedza na ten temat?? Tzn temat "Warhawk freeze glitch"?
Mam kika pytan co do warhawka:
1. Czy da sie grac po sieci we dwoje na jednej konsoli?
2. Czy mozna grac z botami w trybie offline?
Moj kolega przymierza sie do zakupu tej gry i nie mozemy znalesc nigdzie odpowiedzi na te pytania
killdante
9 10 2007, 18:45
gra nie ma trybu offline a co do splitu to chyba jest ale jeszcze to sprawdze...
JackFrost
9 10 2007, 19:11
do czterech osób na jednej konsoli, oczywiście rankowane serwery mają tę opcje wyłączoną.
U mnie zawieszenia się same naprawiły, parę dni na początku miałem z 10, teraz ani jednego... staty też się ładnie naliczają ale ta ranga... jeszcze 75k pkt do następnej...
Dziś pograliśmy z Ocelotem na jakimś serwie. Niestety w opcjach była wyłączona komunikacja przez headset więc cisza totalna podczas bitwy. Mimo sporej ilości fragów nie udało mi się przegonić w punktach gościa, który częściej odbijał bazy (w trybie TDM).

Pasowało by umówić się na jakimś serwerze i pograć grupą Polaków żeby dać popalić innym. Zupełnie inna jest gra gdy się między sobą można porozumiewać. Można nieźle knuć, szczególnie w trybach CTF i ZONES.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.