Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: WarHawk
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28
wendiego
Skoczył mi przed chwilą rank z Airmana na Cmd Sergeant. Nie byłem świadomy z tego, że jestem aż tak dobry.
Nawet pomimo tego, że mam jedynie 497 punktów, oni po prostu wiedzą na co mnie stać biggrin.gif
KrężeL
spoko. ja mam 2 nd porucznika,53 pkt 6 meczy za soba ;/
ziemia1
CYTAT(OlooS @ 21 10 2007, 21:09) *
gdy naprzyklad duzo razy zabijesz z jednej broni lub bedziesz bronil flagi bez zginiecia rozne sa takie bonusy masa ich

a jest gdzieś spis, jak wiecie linkujcie

wnerwia mnie że nie można dogadać taktyki przed CTF lub Zones, a nawet w trakcie
pełno debili którzy w ctf grają jak w zones, nie dają osłony gdy niesiesz flagę itp.
Dzisiaj spotkałem kretyna który wkurzył sie że nie trafił do tej drużyny co chciał i kosił swoich, oprócz tego że sarasz się przejąć zonę to musisz jeszcze ostrzeliwać amerykańskiego po(pipi)a

jednak chyba tylko umawiane rozgrywki dają radochę, nie mówię o dm, tdm i df w nich hulaj dusza. Ale dwaa powyzsze tryby zawsze biły wszystko co możliwe w multi.
Ustalmy wspólną nazwę serwera np :PSXPL i hasło np: 12345 i czas ta sama godzina codziennie (ja nie zawszę mogę dzielę tv z rodziną)
jak się zapełani PSXPL2 itd

Tym bardziej że nie mam już miejsca na buddies, odrzuca mnie przy wysyłaniu zaproszenia
Używajcie headsetów, uczę się włoskiego i znam już kilka fajnych przekleństw "porca miseria" - to na wczorajsze jazdy tylko Bobana spotkałem

co do taktyki walki zauważyłem że:
czołg najlepiej z kimś w wieżyczce z rpg
warhawki najlepiej po dwa 1 w roli skrzydłowego
jeep tylko do szybkiego przemieszczania
minować flagi i strefy przejęte

zna ktoś jaki poradnik? linka!!!!!!!!!!!!

to wciąga jak paluszki, warto zainwestować w zestawik nawet bez headseta (ale odejdzie 1/2 zabawy). wszystko poszło w kąt od rana miałe przygotować budżet na następny rok a grałem do teraz jak głupi, ja 32 letni facio bez wąsów.
Mały żarcik z Norwegii:
Jak tam nazywają Polaków?
szynszyle
?
noszą wąsy i trzymają się w grupach

GMB
CYTAT(ziemia1 @ 22 10 2007, 11:32) *
Tym bardziej że nie mam już miejsca na buddies, odrzuca mnie przy wysyłaniu zaproszenia
Używajcie headsetów, uczę się włoskiego i znam już kilka fajnych przekleństw "porca miseria" - to na wczorajsze jazdy tylko Bobana spotkałem

Aaa no witam! Tak się zastanawiałem z kim grałem bo mam dwóch Bartków na liście Friends (btw. ja też jestem Bartek tongue.gif) i na początku nie wiedziałem kim jest kompan z drużyny. Pozdro.
froniu
witam ! bardzo dobry pomysł z założeniem pokoju psxepl i hasło do tego i możemy grac , ja jestem codziennie po 22 dostępny i gram zazwyczaj do 2-3 czasami zdarza sie ze wcześniej zaczynam grac to zależy jak sie w pracy wyrobie smile.gif aha no i najlepiej jak by ktoś z dobrym łączem założył pokój ja mam 1mb neo i mogę tylko na 4 osoby confused.gif moj psn id: FroniuPL
maUpEck
no tak...pewnie, ze nie ma sensu trzymać na liście friendsów ludzi którzy są zawsze off-line... ale sony sobie troche w kulki leci huh.gif co jak co , ale liczba buddies nie powinna być z góry ograniczona mellow.gif
Memory
Warhawk v1.2 Patch

http://blog.us.playstation.com/2007/10/22/warhawk-v12-patch/
OlooS
http://www.ps3site.pl/warhawk-patch-12-juz-w-fazie-testowej
Patch 1.2 w fazie testowej + prawdopodobnie we pojazdy smile.gif...Kurcze wlasnie moim zdaniem przydalby sie taki transporter dla kilku osob min 5 nie liczac kierowcy biggrin.gif taka grupka wbic w teren wroga tongue.gif BAJER!
ziemia1
CYTAT(ziemia1 @ 22 10 2007, 11:32) *
CYTAT(OlooS @ 21 10 2007, 21:09) *
gdy naprzyklad duzo razy zabijesz z jednej broni lub bedziesz bronil flagi bez zginiecia rozne sa takie bonusy masa ich

a jest gdzieś spis, jak wiecie linkujcie

zna ktoś jaki poradnik? linka!!!!!!!!!!!!

bardzo proszę
http://www.warhawkstats.com/ punkty/bonusy/ribbonsy/medale i nawet kilka map plus krótki poradnik

http://boardsus.playstation.com/playstatio...thread.id=27138 arsenał i strategie do broni

http://www.gamefaqs.com/console/ps3/file/928383/50083 "A Soldier's Guide to the Frontline Weaponry of Warhawk" By: MackAttack

dziękuję wink.gif
KrężeL
elo

mam pytanie.od czego zalezy pojawianie sie taga nad glowa postaci.
np:czemu np raz widze taga wrogiego snajpera na drugim koncu planszy a czasami jest on niewidoczny.
jakis wplyw maja elementy otoczenia?
albo dajmy na to wkradam sie do wrogiej bazy i kicam sobie za murkiem.czy z nad muru bedzie widoczny moj tag mimo to ze realnie nikt nie ma prawa mnie zobaczec?
KOMODO
QUOTE(KrężeL @ 24 10 2007, 00:18) *
elo

mam pytanie.od czego zalezy pojawianie sie taga nad glowa postaci.
np:czemu np raz widze taga wrogiego snajpera na drugim koncu planszy a czasami jest on niewidoczny.
jakis wplyw maja elementy otoczenia?
albo dajmy na to wkradam sie do wrogiej bazy i kicam sobie za murkiem.czy z nad muru bedzie widoczny moj tag mimo to ze realnie nikt nie ma prawa mnie zobaczec?
To chyba zalezy czy zblizasz sie do kogos celownikiem. Zauwaz ze nieraz przebiegasz kolo wroga i nawet nie wiesz ze to wrog w ferworze walki, dopiero kiedy nan "najedziesz" celownikiem pojawiaja sie odpowiednie "barwy".
killdante
nie wiem czy wiecie ale trzymajac nuz w dłoni jestescie nie widoczni na mapce i mozecie zakras sie do goscia od tyłu i zrobic swoje smile.gif tak samo jest kiedy kucacie (choc nie mam 100% pewnosci) w tedy tag tez jest nie widoczny i nie ma was pokazanych na mapie...

a co do tego ferworu walki smile.gif to jesli obok ciebie jest gosciu a nad jego głowa nic sie nie wyswietla to na 99% twoj przeciwnik.
GMB
A wiecie że jadąc jeep'em gdy trzymamy wciśnięty gaz (R2) i na zakrętach przytrzymamy hamulec (L2) naraz z gazem to można drift'ować?!

Ta gra wymiata. Jak dla mnie mega tytuł za małą kasę. Jedyne co to mapka Destroyed Capitol ssie i tryb CTF też. Dość mam dzieci internetu, którzy po rozwaleniu przeciwnika uciekającego z flagą ustawiają się w kupie by ją odbić i zebrać masę punktów. Tryb ZONES jest znacznie lepszy.
Ostatnio grałem w CTF i niedaleko głównej bazy ktoś zabił gościa uciekającego z naszą flagą. Nagle patrze na mapkę a tu całe bydło leci w kierunku flagi żeby sobie punkty nabić (bo wiadomo że nie liczy się team tylko wysoka pozycja w tabelce na końcu...żal) to się wkurzyłem, zasiadłem za działem przeciwlotniczym i wykierowałem rakiety w tą sporą grupę przy fladze. Jak przysadziłem to wszystkich 7 pofrunęło. Oczywiście odjęło mi punkty za TeamKills ale ileż radości miałem jak Ci (jak się potem okazało) Anglicy zaczęli drzeć gumiaki i fuck'ować. teehee.gif
ziemia1
CYTAT(GMB @ 24 10 2007, 10:23) *
Ostatnio grałem w CTF i niedaleko głównej bazy ktoś zabił gościa uciekającego z naszą flagą. Nagle patrze na mapkę a tu całe bydło leci w kierunku flagi żeby sobie punkty nabić (bo wiadomo że nie liczy się team tylko wysoka pozycja w tabelce na końcu...żal) to się wkurzyłem, zasiadłem za działem przeciwlotniczym i wykierowałem rakiety w tą sporą grupę przy fladze. Jak przysadziłem to wszystkich 7 pofrunęło. Oczywiście odjęło mi punkty za TeamKills ale ileż radości miałem jak Ci (jak się potem okazało) Anglicy zaczęli drzeć gumiaki i fuck'ować. teehee.gif

hahaha.gif jedna z lepszych akcji o jakich słyszałem i widziałem
Foxter
ale w grupie razniej... wowczas flage szybciej sie restartuje i wraca do bazy. no ale faktycznie na zone jade sobie czasami spokojnie tankiem a tu na glowe spada od razu warhawk a w dupe wali jeep. no ale to normalne jest biggrin.gif

sytuacja wyglada zapewne inaczej na klanowkach.

a propo klanowek... jest jakis wolny strzelec z mozliwosc zalozenia serwera dla 16 osob? bo przydalaby sie nam taka osoba w klanie biggrin.gif na rynku ps3 istniejemy od maja (na koncie 30 klanowek w resistance na 2 ladderach) wiec nie jestesmy klanem ktory tylko z tagiem przed nickiem gra biggrin.gif
KOMODO
QUOTE(GMB @ 24 10 2007, 10:23) *
A wiecie że jadąc jeep'em gdy trzymamy wciśnięty gaz (R2) i na zakrętach przytrzymamy hamulec (L2) naraz z gazem to można drift'ować?!

W ten sposob mozna rowniez robic drifty Warhawkiem. Np. jesli chcesz sie szybko obrocic o 180 stopni - bardzo przydatne.
ziemia1
wymiatacze - ludzie którzy maja duuuuuuuuużo czasu na ćwiczenia

WarHawk Multi Kill and sniping czyli jak używać lornetki i lunetki
http://www.youtube.com/watch?v=KBFDIr1JTrc&NR=1

ładnie zagrany
Warhawk Instructional Video 1 Professional Sniping
http://www.youtube.com/watch?v=N1DBLkI2jIQ&NR=1

świetna piosenka czuję że skierowana do mnie
http://www.youtube.com/watch?v=VzO-b9MY9cY

mined truck
http://www.youtube.com/watch?v=U5qvhLhqbSM

można też używać do misji samobójczych (jeśli już suicide to z sensem allach czeka)
http://www.youtube.com/watch?v=EHfiok4X45Q&NR=1

killdante

Ta gra wymiata. Jak dla mnie mega tytuł za małą kasę. Jedyne co to mapka Destroyed Capitol ssie i tryb CTF też. Dość mam dzieci internetu, którzy po rozwaleniu przeciwnika uciekającego z flagą ustawiają się w kupie by ją odbić i zebrać masę punktów. Tryb ZONES jest znacznie lepszy.

Nie ma sie co czepiac ze wszyscy leca do flagi bo czasami kazdy ułamek sekundy jest potrzebny, nie raz juz miałem sytuacje ze flaga była blisko bazy przeciwnika i brakowało dosłownie milimetra na pasku zeby ja odbic i sie nie udało, a co do tego ze CTF jest kiepski tez nie moge sie zgodzic dla mnie to najciekwaszy tryb.

przy okazji pozdrawiam czasem razem walczymy... z tym teamkillem troche przesadziłes smile.gif
YETI
Ten patch 1.1 juz jest do zassania? Kiedy planuja wypuścic łatke 1.2?
Bo przymierzam się do kupna WarHawka (po tych łatkach w końcu będie można normalnie pograć)
JackFrost

Hmm... trochę bezpodstawny ten teamkill, chyba, że wszyscy ci ludzie siedzieli przez całą grę w bazie confused.gif nienawidzę takich gier, gdzie 2/3 osoby z całej drużyny atakują a reszta sobie campuje (świetnie to wygląda na mapce, tam gdzie baza jest jedna wielka kropka w kolorze drużyny...) wtedy też mam ochotę coś takiego zrobić.....

Ale oczywiście znacznie fajniej jest stosować to na przeciwnej drużynie. Często, jak zajmuje się air support w CTF'ach trzymam TOW'a właśnie na taką okazje happy.gif

CYTAT(killdante @ 25 10 2007, 09:31)
nie wiem czy wiecie ale trzymajac nuz w dłoni jestescie nie widoczni na mapce i mozecie zakras sie do goscia od tyłu i zrobic swoje smile.gif
Z tej samej serii ("nie wiem czy wiecie ale"), pasażer warhawka widzi wszystkich na mapce łącznie z przeciwną drużyną (bez znikania przy nieaktywności), ludźmi z nożem itd. świetne do CTF/Zone do sprawdzenia czy ktoś sie nie czai ukryty wink.gif oczywiście przydaje się headset, żeby przekazać te informacje innym. Szkoda, że nie można się już samemu przesiadać jak w becie

CYTAT(ziemia1 @ 25 10 2007, 03:02)
świetna piosenka czuję że skierowana do mnie
http://www.youtube.com/watch?v=VzO-b9MY9cY
Jakiś idiota, teamkill'uje dla broni mad.gif spalić na stosie go
muniek
Mial juz ktos przyjemnosc spotkac ten "niewidzialny czolg" ???

killdante
jaki czołg ,bo nie bardzo czaje o co ci chodzi ? wiem tyle ze bedąc w czołgu bez ruchu jestesmy niewidzialni...
muniek
CYTAT(killdante @ 26 10 2007, 18:23) *
jaki czołg ,bo nie bardzo czaje o co ci chodzi ? wiem tyle ze bedąc w czołgu bez ruchu jestesmy niewidzialni...

Patch 1.2 (w fazie testowej) jest odpowiedzią na sygnały i sugestie które pojawiły się na oficjalnym forum gry.

Łatka zawiera:

* 5 nowych stref walki
* Opcję założenia serwera Klanowego
* możliwość rezerwowania slotów na serwerze
* dostęp do PS Store z poziomu gry
* aktualizację trybu CTF, a konkretnie zachowania flagi podczas jej przejęcia/zwrotu
* wewnętrzne zabezpieczenie przed tzw.: stat padderami
* informacja o zainstalowanych dodatkach w menu “Join Game”
* wsparcie dla DualShock 3
* możliwość ustawienia oddzielnego sterowania czujnikami ruchu dla każdego pojazdu (ground, hover, flight)
* naprawiony ekran wyświetlania wyniku gracza po zakończeniu meczu
* dodano nowe filtry do wyszukiwania serwerów (player, ranked, dedicated, clan, Official Warhawk, itp)
* dodano filtr dla serwerów full/open
* usunięto bug z obrażeniami podczas upadku z wysokośći
* usunięto bug z wysiadaniem z pojazdów w ściany
* usunięto bug niewidzialny czołg Czołg, Działko i Warhawk.
* Auto-kick dla nieaktywnych graczy
* dodano opcje “Add to Favorites” po zakończeniu meczu.
* zwiększono głośność VOIP kiedy nie korzystamy z Headsetu

OlooS
juz to podawalem...
JackFrost
CYTAT(killdante @ 26 10 2007, 18:23) *

Nie o mapkę chodzi, jest bug dzięki któremu pojazdy mogą być ogólnie niewidzialne dry.gif jeśli ktoś gra na serwerach rankingowych to musiał się z tym spotkać...

Tak wygląda ktoś kto to robi (choć nie zawsze zastyga w tej pozie). Żeby gościa zabić trzeba właśnie znaleźć gdzie zostawił swoje "ciało" i pojechać mu nożem po plecach. Jeśli ma "współpracownika" to może on przestawić pojazd dalej od postaci po tym, jak tamtemu uda się włączyć glitch, więc można też zniszczyć sam pojazd - po prostu jeśli jest coś co stoi niby puste, a nie możecie do tego wsiąść (dodatkowe objawy np. pusty czołg będzie strzelał przed siebie) oznacza, że to glitch'er i trzeba go rozwalić.

Na screenie akurat ktoś odstrzelił Ocelota z karabinku laugh.gif [']
killdante
Klan "NBK" poszukuje chetnych ktorzy zasilą jego szeregi jak i osób ktore maja mozliwosc załozenia serwera na 12-16 osób, zaznaczym tylko ze potencialni chetni nie koniecznie musza byc zaawansowanymi graczami, poniewarz dopiero sie rozkrecamy:) jednak musza byc w miare dyspozycyjni szczegolnie w niedziele kiedy to rozgrywaja sie sparingi .

Chetnych zapraszam do pisania na PW ewentualnie gg.
OlooS
mam pytanko uw as dobrze z warhawkiem ? u mnie stresznie laguje na serwach ctf ;/.....
killdante
ja mam 512 i rzadko sie zdaza aby "lagowało"
OlooS
chodzi mi oto ze nigdy nie laguje ale teraz tak zaczelo i nie wiem co sie dzieje a z mojej winy to nie jest bo mam 1mb nic nie sciagam...cos z serwerem moze byc nie tak
wendiego
Ostatnio to samo mam. Czasem jeszcze, kiedy nachodzę na broń nie mogę jej podnieść huh.gif
OlooS
dokladnie !...to samo tongue.gif lub gdy proboje co kolwiek wziasc samolotem...
GMB

tongue.gif tongue.gif tongue.gif Ciul że RED team Wins.
OlooS
na ctf w 90% gier jestem na pierwszym tongue.gif a jak nie to pierwsza trojka tongue.gif rank serwy of cors
tomci23
Gra ktos dzisiaj wieczorem bo niema to jak z rodakami
OlooS
nie ma to jak rodaka serwer szkoda ze nie ma nikt szybkiego lacza....mozna by na jednym serwie sei spotkac
wiedzminka
Kupiłem wczoraj Warhawka i mam dwa pytania:
1. Gdzie moge zassać najnowszego patcha? Myślałem że po uruchomieniu gry i zalogowaniu się opcja ta wyskoczy automatycznie. Czy jest możliwe że patch ten jest już wgrany na mojej płycie?
2. Za co dostaje się negatywne punkty?
JackFrost
CYTAT(wiedzminka @ 1 11 2007, 18:39) *
Kupiłem wczoraj Warhawka i mam dwa pytania:
1. Gdzie moge zassać najnowszego patcha? Myślałem że po uruchomieniu gry i zalogowaniu się opcja ta wyskoczy automatycznie. Czy jest możliwe że patch ten jest już wgrany na mojej płycie?
2. Za co dostaje się negatywne punkty?
1. Patch jeszcze nie wyszedł (mimo, że miał być pod koniec października)
2. Za teamkill'e oczywiście, najwięcej za zabicie swojego kompana trzymającego flagę przeciwnika, w trybie CTF (-35 pkt chyba)

Jednakże po stronie serwerów cosik już chyba poprawili - wcześniej gdy serwer, na którym gramy nie dostawał naszego profilu (ponowne otrzymywanie podstawowych medali, awans na airman'a itp.) staty w takich grach się nie rejestrowały, a teraz ładnie się zapisują smile.gif szkoda tylko, że w takim wypadku liczba ribbon'ów sie zmniejsza zamiast rosnąć blink.gif

Ja na serwkach scee lagów za wiele nie uświadczyłem, ping ładnie się trzyma na poziomie poniżej 100, jednak często trafia mi się bug, gdzie przez jakiś czas/do śmierci nie mogę podnieść jednego konkretnego rodzaju broni sad.gif okropne, szczególnie jeśli to Chaff do warhawka...
ziemia1
Negative Points
Action Points
Suicide -1
Team Kill -2
Team Kill Flag Carrier -25
http://www.warhawkstats.com/points.php
orphelen
Witam
Mam kilka pytań
1. od jakiś 3-4 dni mam jakieś dziwne lagi a ping serverów mieści się w granicach 350-600. też macie takie pingi ?
2. odkąd mam takie pingi pojawił się dziwny bug, niemoge zbierać broni , zanczy się zbieram ja ale niemoge jej użyci i niemoge wźąć ponownie takiej samej icon_cry3.gif . też to macie ?
3.Z tego co wiem staty się często nie zapisują. Gram już troche czasu codzienie po jakieś 4 godziny i tylko 2 razy staty sie zapisały. Jak często sie wam zapisują lub niezapisuja ?
4. Może wiecie jak rozwiącać bug z 'server is full'?

sorka za błędy rolleyes.gif
wiedzminka
Jak to jest z tym przyznawaniem rangi? Gram dopiero kilka godzin a po wejściu w opcje overwiev moja ranga to Brigadler general, natomiast w opcji stats moja ranga to Air marshal. Jak mam to rozumieć?
OlooS
1 tez tak mam od wczoraj
2 tez tak mam od wczoraj
3 mi sie zapisuja ale range mam za duza i to bardzo
4 czekac na patcha ?
JackFrost
Patch będzie jutro good.gif
CYTAT(Dylan_Jobe)
FINALLY! -- and Yes...I realize this was a loooong time coming :-P

We are going to be globally deploying the v1.1 during an extended maintenance window Friday, November 2nd between 5am and 9am Pacific.

Link: http://boardsus.playstation.com/playstatio...hread.id=203152
killdante
Mam tylko nadzieje ze w koncu ilosc punktów bedzie adekwatna do stopnia...
OlooS
lee poco moj air marszal mi sie podoba ! biggrin.gif
wiedzminka
Jak to jest z tym przyłączaniem do już zaczętej gry? Często dostaje komunikat game is full mimo że gra np. 20 osób na 32 możliwe.
tomci23
Ja mam to samo tez niewiem o co chodzi
killdante
CYTAT(wiedzminka @ 2 11 2007, 14:44) *
Jak to jest z tym przyłączaniem do już zaczętej gry? Często dostaje komunikat game is full mimo że gra np. 20 osób na 32 możliwe.

czesto tak bywa, ja poprostu nie odpuszczam i po jakims czasie wchodze tam gdzie chce moze patch to naprawi
orphelen
Jest patch !!!! 8 mb
OlooS
mozecie wejsc do warhawka ?? tzn do gry ..ja sie nie moge zalogowac...

jzu dawno wiemy ze patch jest
maxi
Nie też nie mogę wejść...pisze żebym sprawdził swoje połączenie i spróbował poźniej...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.