No tak , wczoraj tam bylem i nawet sa 3 egzemplarze uncharted...
Musiolik
12 12 2007, 17:55
Wieslawa
12 12 2007, 17:56
CYTAT(LiSoQuan @ 9 12 2007, 18:45)

niespodziewałem sie ale w saturn katowice sa do kupienia Warhowki bez headsatu za 119 zł
Właśnie tam dzisiaj kupiłam swój egzemplarz. Teraz ćwiczę ale nie jest lekko.
Co więcej - można się ostro zdenerwować, ale taki los newbie...
aaaaaaaaa musze doladowac kase na konto

idelanie, jestem studenetem wiec ciesze sie ze dopeio w czwartek przed siwatmi bedzie, w piatek powinni nam strzleic dziekanki wiec idealnie w czwartek zaciagne i caly piatek gnicia przed tv
Wieslawa
14 12 2007, 08:59
nie wiem w jakim temacie napisać to co muszę napisać więc będzie to ten temat

Otóż z ceny Warhawka (i nie tylko) na PS Store można wywnioskować, że Polacy są najbogatszymi graczami w sieci.
Kosztuje u nas ta piękna gra 119zł, a np. Hamburgery i Angole w przeliczeniu na złotówki płacą za nią niecałe 100zł.
Już nawet nie Polak wysysa Polaka, teraz nawet Japończyk Polaka wysysa...
żeby upewnić się co do nie-offtopowania to napiszę, że warhawk zaliczył dzisiaj u mnie pierwszą zwiechę, przy ładowaniu gry.
EDIT: jeszcze muszę powiedzieć, że bardzo denerwują team-killerzy, którzy sieką wszystko jak leci.
Dr.Czekolada
14 12 2007, 15:40
Wieslawa - No ba ! my jesteśmy chyba najbogatszymi graczami na świecie !, przecież nasze ceny w porównaniu do innych krajów za gry są śmieszne ! (no dobra oprócz Rosji - na PC, ale oni tam nie mają nawet okładek , sprzedają gry w kopertach

).
Już niedługo będe miał WH i czekam na dodatek

.
elvis004
14 12 2007, 16:02
CYTAT(Dr.Czekolada @ 14 12 2007, 15:40)

Wieslawa - No ba ! my jesteśmy chyba najbogatszymi graczami na świecie !, przecież nasze ceny w porównaniu do innych krajów za gry są śmieszne ! (no dobra oprócz Rosji - na PC, ale oni tam nie mają nawet okładek , sprzedają gry w kopertach

).
Już niedługo będe miał WH i czekam na dodatek

.
Coś mi się wydaje, że źle pojmujesz ceny gier w Polsce

To nie są "śmieszne" = zawyżone ceny gier w porównaniu z innymi krajami EU. To nasze zarobki są śmieszne w porównaniu do innych krajów EU. Gry na PS3 średnio chodzą po +/- 60 Euro co po średnim kursie NBP 1 Euro = 3.61 zł daje nam kwotę 234 PLN więc twierdzenie, że gry w Polsce są droższe mija się z prawdą

Co do cen na PS Store porównywanie ich z tymi np. z US PS Store też mija się z celem. Żyjemy w Europie gdzie walutą, która dominuje nie jest $ tylko Ojro, i tu ceny akurat są dobrze przeliczane na PLNy
Pozdro
Wieslawa
14 12 2007, 16:28
CYTAT(elvis004 @ 14 12 2007, 16:02)

(...)
Co do cen na PS Store porównywanie ich z tymi np. z US PS Store też mija się z celem. Żyjemy w Europie gdzie walutą, która dominuje nie jest $ tylko Ojro, i tu ceny akurat są dobrze przeliczane na PLNy
Pozdro
Warhawk w polskim Store = 119zł
Warhawk w UK Store= 19,99Funta = około 100zł.
Jak widzissz porównałam do EURO.
elvis004
14 12 2007, 16:54
CYTAT(Wieslawa @ 14 12 2007, 16:28)

CYTAT(elvis004 @ 14 12 2007, 16:02)

(...)
Pozdro
Warhawk w polskim Store = 119zł
Warhawk w UK Store= 19,99Funta = około 100zł.
Jak widzissz porównałam do EURO.
Jak widzę porównałaś do Funta Brytyjskiego a nie do Euro

Tu akurat wiem, że są różnice ale akurat mam taki układ,
że UK PS Store mojej karty nie "łyka" za to US PS Store i PL Store jak najbardziej

Zaraz dostane warna za offtop

Jest to jedna nie mówię, że jedyna różnica, ale twierdzenie, że gry w Polsce są drogie poprostu nie jest prawdą. Ceny w 95% są takie same jak i w Anglii, Francji czy Hiszpanii itp. itd.
Wieslawa
15 12 2007, 17:32
RACJA, ale ja jestem głupia, rzeczywiście chodziło mi o funciaka. Ale dalej wychodzi, że Anglicy mają za 100zł a my za 119zł, uwzględniając siłę nabywczą pieniądza można powiedzieć, że oni za to płacą na nasze jakieś 10 - 20zł...
(przykładowy towar - czyli piwo, u nich w takiej sobie byle knajpie to około 4 funty, u nas 4zł czyli 1/5 tego co u nich, zatem Angol płaci za warhawka 5 piw, my płacimy za warhawka 30 piw

)
Żeby nie było offtopa:
Czy to normalne, że warhawku jest tak tragiczna jakość połączeń głosowych? Ni cholery nie potrafię nic zrozumieć. Dla porównania w Burnout Paradise demo wszystko rozumiem wyraźnie.
Pewnie jest to spowodowane dużą ilością graczy i zostaje mało transferu na gadke, ale to tylko takie gdybanie...
killdante
15 12 2007, 19:36
Faktycznie, jakość rozmowy jest kiepska co przekłada sie na to ze wszyscy milczą bo rzadko mozna cos zrozumieć...
CYTAT(Wieslawa @ 15 12 2007, 19:32)

Czy to normalne, że warhawku jest tak tragiczna jakość połączeń głosowych? Ni cholery nie potrafię nic zrozumieć. Dla porównania w Burnout Paradise demo wszystko rozumiem wyraźnie.
Pewnie jest to spowodowane dużą ilością graczy i zostaje mało transferu na gadke, ale to tylko takie gdybanie...
chyba problem jest gdzie indziej, bo w resistance jest tyle samo graczy a jakosc polaczen taka sama jak w burnoucie
i paradoksalnie najlepiej slysze zagraniczniaków a najgorzej rodakow
Afroman
18 12 2007, 13:48
Własnie pograłem 2 godziny i musze powiedzieć ze trudne jest życie nooba. Jak sie lockuje homing missels na pojeździe przeciwnika?
musisz przytrzymac spust ;]
do czego sluzy lornetka ?
killdante
18 12 2007, 19:23
namierzasz laserem przeciwnika i leci na niego airstrike...
czy polski dodatek bedzie dzialal na wersji UK?
JackFrost
18 12 2007, 21:17
CYTAT(killdante @ 18 12 2007, 19:23)

polski dodatek bedzie dzialal na wersji UK?
Nie widzę powodu żeby nie działał, polski sklep ma to samo co UK, EU to EU, gdyby chodziło o grę/dodatek z zupełnie różnych regionów wtedy może być problem.
nie wiem czy ta informacja juz byla ale dzisiaj juz mozna scignac update 1,2 ktory przygotowywuje do Omega Pack'a , juz sa wyszczegolnione wersje serwerow itp....
JackFrost
19 12 2007, 15:27
1.2 już jest, 5 nowych layout'ów jest jak najbardziej

, trzy dostępne dla wszystkich trybów, 2 tylko na DM, wreszcie nie trzeba będzie męczyć tylko Fortress
Zmienili punktowanie na CTF'ach, zabicie gościa z flagą 1pkt, podniesienie flagi 2pkt, save 2pkt, capture 25

mam nadzieję że to trochę utrudni życie stat padder'om.
Coś z zupełnie innej beczki, Warhawkstorm czyli jeep race, muszę się kiedyś na coś takiego załapać:
http://threespeech.com/blog/?p=787
wiedzminka
19 12 2007, 17:28
Dobrze że zmienili punktacje na CTF. Denerwowało mnie jak kończyłem runde z wynikiem np.100 pkt a koleś na pierwszym miejscu miał 230 pkt. Tyle tylko że ja zdobyłem 35 pkt za combat, a on 15 natomiast reszte nabił na team point.
ale co z tymi 5 dodatkowymi mapami, mam ptcha 1,2 i ok pozmienialo sie troch e wmenu ale nie mam tych map, prosi tak jakby o scigniecie ....wiec chyba dopeiro bedzie dodatek
JackFrost
20 12 2007, 02:32
5 darmowych map to nie całe mapy tylko po jednym małym, nowym layout'cie dla każdego środowiska, czyli jeden w Archipelago, jeden w Baldlands itd. czego Ty się spodziewałeś za darmo
Genialny dodatek

plansza gigantyczna, mnóstwo platform, drabinek, wysokich budynków i otwartych przestrzeni. Dropship świetny, trochę słaby w defensywie (jeden air-strike i po nim, TOW to jak HomingM dla warhawka) ale jeszcze nie udało mi się go zobaczyć w pełnym "wyposażeniu", już widzę te czołgi porozstawiane na dachach

....
Kiedy bedzie wkoncu ten dodatek do warhawka jak juz patch 1.2 jest ... chyba cos mialo byc dzisiaj ...??
z tego co mi wiadomo to można ściągnąc już dodatek za 22zł jak wchodzisz o warhawka to tam w bonusach czy cos takiego powinno tam byc.Przynajmniej mi wczoraj sie pojawilo takie cos ze nie mam wykupionego dodatku i moge kupic za 22zł
dokladnie.. ja wczoraj kupilem ok 19:00.
kozanec
20 12 2007, 15:07
CYTAT(Foxter @ 20 12 2007, 11:12)

dokładnie wczoraj wyskoczyła informacja ze mozna kupic dodatek za 22zł
ja się w tym momencie załamałem bo przed chwilą poszedłem do banku wpłacić 25zl wracałem uradowany do domu ze bede miał dodatek a tu dupa niech cie h... strzeli sony poland nie moge sobie dodac 25zl tylko 20 albo 40 i wiecej;/ ja pierd......co za debil wymyslil te ograniczenia cenowe.Powinno byc tak ze dajesz cene jaka chcesz wplacic......
ps;sory za moj bulwers
ja na koncie mialem ok. 23zl i bez problemu kupilem za 22zl
CYTAT(kozanec @ 20 12 2007, 15:07)

CYTAT(Foxter @ 20 12 2007, 11:12)

dokładnie wczoraj wyskoczyła informacja ze mozna kupic dodatek za 22zł
ja się w tym momencie załamałem bo przed chwilą poszedłem do banku wpłacić 25zl wracałem uradowany do domu ze bede miał dodatek a tu dupa niech cie h... strzeli sony poland nie moge sobie dodac 25zl tylko 20 albo 40 i wiecej;/ ja pierd......co za debil wymyslil te ograniczenia cenowe.Powinno byc tak ze dajesz cene jaka chcesz wplacic......
ps;sory za moj bulwers
Nic nie trzeba dodawać, jak idziesz do kasy to do portfela dodane zostanie dokładnie tyle ile brakuje. Czyli jeżeli w portfelu jest zero to doda dokładnie taką sumę, jaka wynika z ceny.
I co sadzicie o nowym stateczku i o nowej mapce... bo mapka jest niezla, taka future...a stateczek... hm trocvhe zbyt wrazliwy na uszkodzenia.. mialby sens gdyby jeden prowadzil i strzelal z maszynowek a conalniej 4 odpalalo by rakietnice
killdante
26 12 2007, 19:36
Stateczek wrazliwy na zniszczenia ? przeciez to cholerstwo jest potwornie wytrzymałe i w rekach odpowiedniej ekipy to zabujcza broń. Futurystyczny dizajn planszy jak najbardziej jest ok ale jest duzo nie zagospodarowanej przestrzeni.
...gdzie znajde miny i lornetke ???
Czy warhawk z ps3store nie jest w żaden sposób okrojony??
Ile on wogóle waży?
CYTAT(LATO @ 28 12 2007, 00:27)

Czy warhawk z ps3store nie jest w żaden sposób okrojony??
Ile on wogóle waży?
około 1GB
To jest ta sama wersja co na płycie Blu ray.
CYTAT
około 1GB
To jest ta sama wersja co na płycie Blu ray.
Dzięki,a czy jak ściagnę ta gra jest tylko przeznaczona na moją konsolę czy mogę przegrać koledze na dysk i grać z nim?
killdante
28 12 2007, 10:58
minusem wersji z pss jest to, ze w grze mozesz załozyc tylko jednego uzytkownika, tzn. ze twój kumpel sobie nie pogra chyba ze na twoim koncie.
witam
czy ktos ma porownanie ( ma warhawk na plycie i na dysku ) bo chcialbym wiedziec czy wersja sciagana, szybciej sie wgrywa,
czesto gram w warhawka i nie chce mi sie zaglowac plytkami, wiec wolalbym sobie kupic wersje sciagana, a plytke sprzedac...
czy laduje sie wyraznie szybciej z dysku??
pozdrawiam
Nie ładuje się szybciej, ani wolniej, bo Warhawk z BD cache'uje wszystkie pliki na dysk, to tak jakbyś miał go całego na HDD (czyli jakby mieć tego z PSS), jedyną różnicą będzie to, że nie będziesz miał go na płytce, bez pudełka itd., będziesz grał bez płyty w napędzie itd.
W prędkościach ładowania nie ma żadnych różnic
kto ze mna zagra??
id: GreshOne
artur z londynu
4 02 2008, 07:49
Witam
Szybkie pytanie - licze na szybka odpowiedz.
Czy duzo ludzi gra jeszcze w te gre - po premierze COD4 wszystkiego mozna sie spodzewac. Zamierzam zassac WarHawka z PS Store ale boje sie ze malo ludzi w to gra i strace kase.
Pozdrawiam
Artur
Snake_Plissken
4 02 2008, 07:56
Tak, dużo ludzi gra w Warhawk
artur z londynu
4 02 2008, 09:17
CYTAT(Snake_Plissken @ 4 02 2008, 06:56)

Tak, dużo ludzi gra w Warhawk

Puszczasz to oko (

), bo to zart, czy serio duzo ludzi gra ???
Tak szczerze.
Pozdrawiam
Snake_Plissken
4 02 2008, 09:53
Mówię szczerze, serwery w Warhawk są pełne ludzi. Wiem, bo sam gram
artur z londynu
4 02 2008, 09:58
CYTAT(Snake_Plissken @ 4 02 2008, 08:53)

Mówię szczerze, serwery w Warhawk są pełne ludzi. Wiem, bo sam gram

Dzieki, to dzisiaj zainwestuje. Moze sie spotkamy.
Pozdrawiam
Snake_Plissken
4 02 2008, 10:01
W opcjach ustaw sobie tylko, żeby pokazywał Ci serwery z całego świata, a nie tylko z Twojego regionu (czyt. Europa)
wiedzminka
4 02 2008, 14:39
CYTAT(Snake_Plissken @ 4 02 2008, 10:01)

W opcjach ustaw sobie tylko, żeby pokazywał Ci serwery z całego świata, a nie tylko z Twojego regionu (czyt. Europa)
Tylko że jak grasz na serwerach innych niż Europa występuje większe prawdopodobieństwo lagów.
Snake_Plissken
4 02 2008, 19:06
Nieprawda, sam gram często na US lub AU, a czasami nawet na JAP serwerach i nie ma żadnych lagów - mowa tu o serwerach postawionych przez Sony. Moje łącze to Neo 512.
Jesli gracie to... znacie pewnie jakies ciekawe/dziwne miejsca, sytuacje itp. Podzielcie sie znaleziskami

O jakie tipsy mi chodzi?
Destroyed Capital - srodkowa baza (4). Mozna wleciec samolotem do srodka przez dziure w kopule, wyladowac niejako na ringu na gorze i wysiasc z samolotu (tylko w jednym konkretnym miejscu!). Nic tylko czekac i strzelac do tych na dole ktorzy chca przejac baze. Przyda sie wczesniejsze mocne zaopatrzenie w bronie.
Destroyed Capital - bazy po bokach czyli 3 i 4. Mozna wyladowac samolotem na gorze wierzy. W srodku kilka niespodzianek

. Warto zaminowac wczesniej teren.
Dla wiekszosci grajacych patenty znane ale moze sie komus przydadza:
- majac noz nie jestes widoczny na radarze przeciwnikow. Baaardzo sie przydaje przy respawnie
- samolot ma 2 miejsca. W trybie ZONE gdy samolotow w poczatkowej fazie jest malo czekaj na kogos z twojej druzyny. W dwojke szybciej przejmiecie baze
- miny podkladajcie pod ... symbole min
Ahh.. co ostatnio zauwazylem. Jakos (jak?) zabezpieczaja samoloty. Chce wsiasc do niego i .. bum. Nie jest to podlozona pod nia mina. Cos innego.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.