Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: WarHawk
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28
aleek
jakie haslo na serwer??
Styku
I co jak sie gralo ??
killdante
Było lepiej niz dobrze, frekfencja dopisała było około 24 graczy ( sami rodacy ) gralismy jakies 2 bite godziny. Trzeba organizowac nastepna taką masakre (24 osoby w DM na fortres biggrin.gif )
pozdrawiam wszystkich ktorzy grali z tego forum
YETI
24 osoby, no ładnie, a ile posiadało headsety?
SM1
Spotkanie nadzwyczaj udane.
Początek DM na fortres istna masakra, rozgrywka bardzo intensywna i masa śmiechu.
Generalnie najbardziej podpasował nam tryb zone (a może to moje zdanie?)
Akcje w stylu 4 uzbrojonych jedynie w noże na czołg hehehe lub ściąganie samolotu za pomocą miotacza ognia (raz mi się udało) zażarta walka o bazę.
Naprawdę gorąco polecam przyłączyć się następnym razem, za tydzień będę mógł posadzić serwer na 32 uczestników.
Wielkie brawa dla killdante za skrzyknięcie ekipy…to było bardzo udane spotkanie

(większość osób miała headset-y, serwer w pełni wykorzystany 24osoby hehehe to jest to)
rozz
Grało sie wysmienicie wiecej takich ustawek ja lape sie odrazu (24 osoby w DM na fortres wiecej czekalo sie na odrodzenie niż sie postrzelalo ).Killdante pomysł miales zajefajny myslalem ze sie tyle ludzi nie zbierze.
Mam pytanie do SM1Pl jakie masz łącze że mozesz takie serwery stawiac??
To wstepny termin nastepny wtorek???Ja lape sie odrazu.
SM1
CYTAT(rozz @ 20 02 2008, 13:14) *
Mam pytanie do SM1Pl jakie masz łącze że mozesz takie serwery stawiac??

Standardowo:
download 2mb/s
upload 1mb/s (i chyba to jest najważniejsze)
Oczywiście zewnętrzny nr IP, co by było zabawniej jest to na sieci radiowej...
tomci23
Zajefajnie ze sie chlopiaki zebrali osobiscie posiadam Warhawka i jakbym wiedzial to bym sie skusil bo gra lezy i sie kurzy biggrin.gif
JackFrost
CYTAT(killdante @ 20 02 2008, 10:18) *
Trzeba organizowac nastepna taką masakre (24 osoby w DM na fortres biggrin.gif )

Oj koniecznie, bo przepuściłem niestety sad.gif , a z gry relacje brzmią bardzo smacznie. Cholera nie mam teraz zbytnio czasu na granie, a jak wygospodarowałem specjalnie czas na ustawkę to mi isp net odcięło, równo na 20:00 dry.gif
wiedzminka
Grało się świetnie szkoda tylko że tak krótko.
killdante
Kolejny SPARING-WARHAWK 27.02.2008 czyli przyszła sroda w godzinach miedzy 21 a 22 wieczorem. Prawdopodobnie 24 graczy choc mozliwe ze bedzie 32.
Wszystkich chetnych zapraszam do udzialu, piszcie do mnie na psn lub zajrzyjcie na forum:

http://www.ps3info.pl/forum/SPzRING-WzRHzW...2008-t3039.html
wiedzminka
Ustawcie respawn na 2-3 sekundy.
rkBrain
Kilka "głupich" pytań:
-Czy maksymalna liczba osób na utworzonym serwerze zależy od prędkości łącza hosta? Gdy utworzyłem takowy miałem do wyboru jedynie max. 4 osoby.
-Co oznaczają symbole przy nazwie serwera?
-Czy można jakoś odczekać aż do gry dołączy kilka osób a potem dopiero rozpocząć grę? Wszystkie utworzone gry są w toku. Czy za pierwsze miejsce są jakieś punkty, statystyki itp.? Trochę to dziwne bo dołączając do walki, która toczy się od dwudziestu minut raczej nie mamy szans na pierwsze miejsce.
-Po kiego grzyba są dedykowane serwery?
SM1
CYTAT(rkBrain @ 21 02 2008, 22:24) *
Kilka "głupich" pytań:
-Czy maksymalna liczba osób na utworzonym serwerze zależy od prędkości łącza hosta? Gdy utworzyłem takowy miałem do wyboru jedynie max. 4 osoby.
-Co oznaczają symbole przy nazwie serwera?
-Czy można jakoś odczekać aż do gry dołączy kilka osób a potem dopiero rozpocząć grę? Wszystkie utworzone gry są w toku. Czy za pierwsze miejsce są jakieś punkty, statystyki itp.? Trochę to dziwne bo dołączając do walki, która toczy się od dwudziestu minut raczej nie mamy szans na pierwsze miejsce.
-Po kiego grzyba są dedykowane serwery?

- tak, zależy od hosta, download raczej się nie liczy wystarczy mieć 1mb/s …ale im większy upload tym więcej ludzi może wejść ( 1mb/s upload-u styka na 24 do 32 osób)
- z reguły poziom doświadczenia nazwa mapy, język jakim się posługują itd
- stawiając hosta możesz ustawić, że gra się rozpoczyna jak dołączy np. 8 ludzi na 16 wymaganych
- nie rozumiem?
ziemia1
CYTAT(SM1 @ 21 02 2008, 22:42) *
CYTAT(rkBrain @ 21 02 2008, 22:24) *
Kilka "głupich" pytań:
--Po kiego grzyba są dedykowane serwery?

- nie rozumiem?

niebieskie dedykowane serwery są serwerami rankingowymi, tylko tam nabijasz punkty
Janish
Ja też mam kilka "głupich" pytań :
1. Ile ( średnio ) ludzi gra w Warhawka ? Czy zawsze mozna zagrac gdzie ( tak jak np. w CoD 4 ), czy raczej trzeba czekac, szukac itd ?
2. Czy to prawda, że 2 osoby moga grac przez neta na jednej konsoli ?
3. Czy warto kupić warhawka ?

To tyle.
Pzdr.
Vril_Dox
CYTAT(Janish @ 23 02 2008, 17:49) *
1. Ile ( średnio ) ludzi gra w Warhawka ? Czy zawsze mozna zagrac gdzie ( tak jak np. w CoD 4 ), czy raczej trzeba czekac, szukac itd ?

To tyle.

Pzdr.

1. Duzo, a nawet bardzo duzo. smile.gif

3. Jasne ze warto.

A tak przy okazji, to cos sie dzieje ze statystykami, bo nie awansuje w rangach, a powinienem byc dwie rangi wyzej.
rkBrain
ad2. Można grać przez sieć we dwie osoby bez żadnych opóźnień. Trzeba mieć jedynie panoramiczny TV bo na zwykłym 4:3 masz ograniczone pole widzenia. W tym drugim przypadku da się pograć ale nie licz na wygraną.
killdante
CYTAT(Vril_Dox @ 23 02 2008, 20:14) *
CYTAT(Janish @ 23 02 2008, 17:49) *

To tyle.

Pzdr.

1. Duzo, a nawet bardzo duzo. smile.gif

3. Jasne ze warto.

A tak przy okazji, to cos sie dzieje ze statystykami, bo nie awansuje w rangach, a powinienem byc dwie rangi wyzej.

moze nie spelniles wszystkick wymogow odnosni rangi, same punkty to nie wszystko.
Adamus7856
Szukam pożądnego klanu w Warhawka - moje psn id:Adamus7856 nr. gg 9419186 - jestem bardzo dobrym czołgistą biggrin.gif , ale Warhawkiem za dużo nie latałem, mimo tego mieszczę się w pierwszej 5 w prawie każdym Rankowanym serwerze do jakiego wejdę biggrin.gif
killdante
Zweryfikujemy to na sparingu, jestes na liscie...
Styku
Prosze mnie wpisac na liste jesli to jeszcze mozliwe, w srode chetnie sobie popykam z 2 h.
wiedzminka
Czyli w środe o 21.00 rozpoczynamy sparing. Mam tylko 3 prośby:
1. Niech host ustawi na starcie 8-10 map żeby nie było tak jak ostatnio że 4 razy wszystko wyłączano żeby host mógł wprowadzić nowe ustawienia.
2. Pograjmy minimum 2-2,5 godziny. Tydzień temu graliśmy 2 godziny minus przerwy na nowe ustawienia to wyszło może 1,5 godziny. Troche mało.
3. Respawn na 2-3 sekundy!!!
SM1
CYTAT(wiedzminka @ 25 02 2008, 19:47) *
Czyli w środe o 21.00 rozpoczynamy sparing. Mam tylko 3 prośby:
1. Niech host ustawi na starcie 8-10 map żeby nie było tak jak ostatnio że 4 razy wszystko wyłączano żeby host mógł wprowadzić nowe ustawienia.
2. Pograjmy minimum 2-2,5 godziny. Tydzień temu graliśmy 2 godziny minus przerwy na nowe ustawienia to wyszło może 1,5 godziny. Troche mało.
3. Respawn na 2-3 sekundy!!!

Meczyki ustawiam zgodnie z życzeniem ogółu, poprzednio dostałem wytyczne na 5 rozgrywek, reszta to była totalna improwizacja zwłaszcza, że słabo znam grę bo mam ją tydzień z hakiem…mogę ustawić więcej tylko podajcie mi to w formie jakiejś listy jak to dotychczas robił killdante ( tryb, czas i rodzaj mapki) z tym czasem nie przesadzajmy odpaleniem nowej mapki to jakieś 30sec cool.gif .
(przy zakładaniu hosta na 24 osoby respawn mogę ustawić na minimum 5 sec, z resztą nie mogę wiele zrobić bo serwer blokuje połowę dostępnych opcji)

...żeby nie było…organizatorem imprezy jest Killdante i proszę do niego kierować wszelkie sugestie dotyczące rozgrywki biggrin.gif
Gresh
ja tez chetnie pogram, mam headset, psn id: greshone

wiedzminka
Jeżeli będą 24 osoby lub więcej to niech kilka meczy rozegra się na całych mapach, a nie tak jak ostatnio na małych fragmentach.
killdante
Zaczynamy o 20:00

styku, greshone jestescie na liscie
Styku
No to fajnie, jutro bedzie zabawa:D
wiedzminka
Uważam że powinniście podać tutaj na jakich mapach i w jakich trybach będziemy grać, żeby nie było potem tak że osoby które ustalają zasady mają przewage nad tymi które dowiadują się o tym na kilka sekund przed wgraniem planszy.
SM1
CYTAT(wiedzminka @ 26 02 2008, 19:29) *
Uważam że powinniście podać tutaj na jakich mapach i w jakich trybach będziemy grać, żeby nie było potem tak że osoby które ustalają zasady mają przewage nad tymi które dowiadują się o tym na kilka sekund przed wgraniem planszy.

DM Badlands fortres czas 15min. bez limitu pkt.
ZONE Eucadia summit command czas 20min. bez limitu pkt
CTF Archipelag acropolis assault czas 20min. bez limitu pkt
ZONE outpast(duża mapka jeszcze nie wiem jaka) czas 20min. bez limitu pkt
CTF Eucadia northern bridge 20min. bez limitu pkt

to nie są mecze rankingowe, for fun only
wiedzminka
SM1 wielkie dzięki właśnie o to chodziło. Rozumiem że serwer i hasło bez zmian.
killdante
serwer i haslo bez zmian
a jesli chodzi o mapy to bedzie jeszcze Island Outpost island battle najwieksz mapka zeby nie bylo ze gramy tylko na malych.
Jest jeszcze kwestia podzialu na teamy, jezeli sie podzielimy to lista kto i gdzie bedzie podana pozniej...
do wieczora
wiedzminka
No to do wieczora. Szkoda że nie będzie dodatku OMEGA, ale rozumiem że nie wszyscy mają.
SM1
CYTAT(wiedzminka @ 27 02 2008, 10:30) *
No to do wieczora. Szkoda że nie będzie dodatku OMEGA, ale rozumiem że nie wszyscy mają.

Generalnie mogę odpalić omege na koniec, ci co mają dodatek dołączą, start o 20.00 zakończenie gdzieś 22.30 bo potem mam prywatny meczyk w cod4

Tak czy siak zabawy zgodnie z harmonogramem mamy na 1h 35min więc mamy sporo czasu do wykorzystania:)
killdante
Kolejny sparing za nami wszystko poszło zgodnie z planem, frekwencja dopisała (nie było czasu zeby wszystkich policzyc ) no i generalnie była ostra rozpierducha, ci ktorych nie bylo niech załują do nastepnego...
Fenix
a Omega ?

koncowka byla...niesprawiedliwa ;P
hipcio
Mam i ja smile.gif

ID: hipcio

Kiedy planujecie zrobic kolejny meczyk ??
SM1
CYTAT(Fenix @ 27 02 2008, 22:35) *
a Omega ?

Za tydzień wstawimy Omege w cyklu teraz nikt nie reflektował poza dwiema osobami…nie każdy dokupił dodatek, stalibyśmy w czwórkę na placu i patrzyli na siebie hehehe
Styku
Ja tez jestem za omega.... szkoda ze malo osb go ma, wyobrazam sobei 6 chlopa w transporterze .. gdzie 7 pilotuje
... no nic, do nastepnego...
rozz
CYTAT(SM1 @ 27 02 2008, 22:53) *
CYTAT(Fenix @ 27 02 2008, 22:35) *
a Omega ?

Za tydzień wstawimy Omege w cyklu teraz nikt nie reflektował poza dwiema osobami…nie każdy dokupił dodatek, stalibyśmy w czwórkę na placu i patrzyli na siebie hehehe

O widze ze za tydzien tez gramy bardzo fajnie ja sie pisze biggrin.gif znowu jeep poszalejemy biggrin.gif
wiedzminka
Grało się super ale miałem pewien problem, mianowicie wsiadanie do pojazdów działało mi czasami z opóźnieniem. Musiałem wdusić kwadrat 2-3 razy żeby wsiąść. Nie zawsze ale i tak było to cholernie irytujące zwłaszcza jak graliśmy CTF na Eucadi. Zabrałem flage podchodze do jeepka wciskam kwadrat i nic, wciskam drugi raz i też nic, za trzecim razem wsiadłem ale od razu rozwalił mnie czołg.
Dodatkowo nie wyświetlała mi się w pełni końcowa tabela. Na serwerach rankingowych nic takiego mi się nie dzieje, nawet jak graliśmy w zeszłym tygodniu było wszystko dobrze. Dziwne.
Styku
Bo to ni ejest server taki rankigowy ... tez mialem problem z tym wsiadaniem.. i np przy reapwnie wybierajac punkt gdzie chce sie pojawic dzialao z opoznieniem....ale reszt asuper, nie marudze.. czekam na kolejny meczyk...
Fenix
Pogralem troche na serwerach rankingowych do nabijania punktow. O ile 10 tys peklo u mnie po sporadycznym normalnym graniu przez kilka miesiecy to kolejne 20 tys dolozylem... w jednej rundzie 20minutowej. Trzeba poznac zasade bo inaczej mozna rozwalic cala rozgrywke.
Oczywiscie nie pisze tego aby sie chwalic ale abyscie wyrobili sobie odpowiednie zdanie na temat tych ktorzy to "maja wysokie rankingi i dlatego sa pewnie super wymiataczami" tongue.gif
wiedzminka
Jak możesz to napisz jak w 20 minut zrobiłeś 20 tys.
Fenix
CYTAT(wiedzminka @ 29 02 2008, 11:44) *
Jak możesz to napisz jak w 20 minut zrobiłeś 20 tys.

Jaaasne a w srode sami Generalowie beda biegac po mapce ;PPP

Zartuje. Niech nam polscy gracze w sile rosna. Zreszta ranga zalezy nie tylko od punktow ale tez okreslonych osiagniec (nagrod).
Trzeba poszukac serwera opisanego jako FAST UP RANK czy cos w tym stylu. Na ogol sa to serwery na max 8 graczy. Ja gralem na max 12 osobowym przy czym do pelnej gry wystarczalo aby bylo 8 osob. Mapa Badlands-Fortress. Prosta i najszybsza do nabijania punktow. CTF. Wazne: tu nie nabija sie punktow za zdobywanie flagi !!! Najlepiej najpierw troche sie rozejzec co robia inni.
Nabijanie punktow polega na odbieraniu i zabieraniu flagi przeciwnika albo swojej.
Najprostszy schemat: jedna osoba (powiedzmy czerwony) biegnie do flagi przeciwnika. Przejmuje ja. Grupa niebieskich stoi obok wlasnej flagi i .. nic nie robi oprocz ogladania swojego licznika. Najwiecej roboty ma czerwony. Przejmuje flage i od razu ja oddaje (trojkat). System nabija punkty wszystkim niebieskim ktorzy niby odebrali flage. Czerwony poniewaz stoi przy bazie od razu ja przejmuje (nabijajac sobie punktu) i odrzuca (trojkat). System nabija punkty niebieskim bo odebrali flage. Czerwony przejmuje flage bo stoi przy bazie przeciwnika (nabija sobie punkty) i od razu ja odrzuca..... i tak w kolko. Licznik kreci sie jak szalony. Wszystkim leca punkty. Robota czerwonego to szybkie naciskanie trojkata. Broniacy niebiescy nie musza nic robic. Na ogol robia jakies glupoty w stylu tance, podskoki, strzelanie w skaly itp.
To samo moze dziac sie w drugiej bazie (rownolegle).
Czyli nabijamy punkty poprzez zdobycie flagi (zdobywajacy) i odebranie flagi (broniacy). Caly cykl powtarza sie kilka razy na sekunde. Jak dobrze pojdzie w jednej rundzie mozna przebic 20 tys punktow.
BTW mnie sie dwa razy konsola zwiesila tongue.gifP

Nikogo nie zabijamy !!
Nie przejmujemy flagi i nie biegamy z nia po mapie !!
Dla przyzwoitosci moderator czasami w taka grupke nabijaczy walnie lornetka (moze chodzi o jakas symulacje walki tak aby system sie nie polapal co sie dzieje).

Najgorsze to wejsc na taka mapke i trafic na idiotow ktorzy nie wiedza jak nabijac punkty. Biegaja oni po flage, przynosza do siebie i .. koniec gry (limit punktowy 1 zdobytej flagi). I jeszcze sie taki kretyn cieszy przez mikrofon jaki on to jest mega wymiatacz bo zdobyl 30 punktow tongue.gif. Albo biegaja i nawalaj w przeciwknikow. Dziwia sie pozniej jak mu ktos ze swoich maczeta walnie.

Jak skorzystaliscie z tego opisu to dajcie znac.
CHINDOOS
No ale chyba takie granie jest "trochę" lamowate, nie sądzisz? blink.gif Ja tam wolę grać normalnie i punkty zdobywać za faktyczne osiągnięcia.
Fenix
Oczywiscie. Sprawdzilem i wiem jak to dziala. Stad tez granie aby sie scigac z kims tam na punkty traci sens skoro mozna nabic sobie tyle punktow ile chcesz. Cala tablica najlepszych graczy to pic na wode. Wiadomo, ze i tak gra sie dla zabawy a nie dla punktow. Zreszta range i tak ci przyblokuja osiagniecia. Tych juz nie da sie tak latwo ominac.
JackFrost
Stat-padding to cheatowanie dry.gif naprawdę widzicie sens w ponoszeniu i upuszczaniu flagi przez 20 minut? Gracie żeby mieć jakieś głupie punkciki? Idiotyzm.

Screeny nowego pojazdu z broken mirror:
http://www.n4g.com/ps3/News-116627.aspx
http://pl.youtube.com/watch?v=OgVb5qpWt2w ~ 1:13

Czyli oszukujesz bo wszyscy oszukują? Leaderboardy można łatwo posegregować wg. innych punktów, które faktycznie mówią, jak kto gra, a ogólna klasyfikacja to spis debili. Osiągnięć nie da się ominąć? Jasne, ci sami idioci zamiast coś samemu osiągnąć zakładają sobie pokój i nawzajem pomagają zdobyć, czasem trudne do zdobycia medale itp. żenada. Podejrzewam, że wiele z nich to dzieciaki, a później, widząc to, dołączają się dorośli ludzie dry.gif jak fanboyizm.
Fenix
Nie wiem kogo chca oszukac. Chyba nie siebie skoro gra sie dla wlasnej satysfakcji. Warto jednak miec odpowiednie podejscie do zdobytych punktow przez innych graczy (i czesciowo tez do ich rangi). Mnie ciesza moje wymeczone 10 tys i kazdorazowo pozycja na liscie po zakonczeniu danej rozgrywki tongue.gif. Jak ktos chce to skorzysta z powyzszego opisu.
rozz
wie ktos kiedy wychodzi ta latka z dodatkami??
A tak dla odmiany co chcieli byscie jeszcze widziec w tym dodatku??
Mi sie maży spadochron juz widze ten zmasowany atak spadochroniarzy na baze wroga.I przydal by sie jakis szybki pojazd może motor biggrin.gif smiganie z flaga kolo wrogich czołgów czad.No to sobie pomarzylem ....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.