Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: WarHawk
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27
YETI
Jeden z pierwsych filmików pokazujacy...
gameplay z gry Warhawka
Setki przeciwników na ekranie, od razu mam skojarzenia z Panzer Dragoon Orta i Galaxią smile.gif hehe
No i ta woda blink.gif , ktora prezentuje sie zabójczo.

PS. Jezeli ktos moze to nie wrzuci ten filmik na jakis server, bo nie wiem jak długo bedzie mozna go sciagac.

PS2. Niech jakis mod usunie jeden temat.
Marciin
Przez te łby mało widać ale grafa daje rade...biggrin.gif:D
YETI
Jedynie co mi sie nie podoba to słabe otoczenie.
W grze oprocz misji "powietrznych", przyjdzie nam pokierowac zołnierzem (jednostą ?) na lądzie.
Xardas
ok, to ja napiszę wink.gif naprawdę robi ten filmik na kimś jakieś wrażenie? Niby dużo jednostek na ekranie, ale jakoś to wszystko sztucznie wygląda (kolorystyka otoczenia szczególnie), woda świetna, fakt, ale reszta taka se wink.gif
wujek_dobra_rada
AI na poziomie galaxy
YETI
QUOTE(wujek_dobra_rada @ 14 01 2006, 21:51) *

AI na poziomie galaxy

No własnie, jak wczesniej pisałem tak jak bym widział Galaxie smile.gif
To bedzie arcadowa strzelanka, cos jak Panzer Dragoon Orta.
Gra nie powinna zawiesc, w koncu stoji za nia jeden z oddziałów Sony.

Xardas zgadzam sie, otoczenie jest jakies takie...nijakie smile.gif
No ale trzeba pamietać ze ten filmik pochodzi z TGS wiec gra na bank bedzie wyglądała znacznie lepiej (mam taką nadzieje)
wujek_dobra_rada
po next genach spodziewalem sie nie tylko wypas grafy ale tez nowych mozliwosci...a tu zonk jak narazie
YETI
Masz namysli dotychczasowe tytuły na X360? wink.gif
Zgadzam sie zonki i to wielki.
Memory
Obłedna woda! Smiga 60fps.
Maiden
Woda rzeczywiscie cudna ( X_X ),ale za to otoczenie,te samoloty coz...smile.gif
YETI
A teraz zapuście sobie render z E3
Widac jakies wieksze roznice w oprawie ?
ememiks
ojej a co to bylo? Mi to smierdzialo miernota ze ho ho ale to tylko moje zdanie.
111111
QUOTE(YETI @ 15 01 2006, 02:58) *

A teraz zapuście sobie render z E3
Widac jakies wieksze roznice w oprawie ?

porownujac to do legendarnego KZ PS3 widac drastyczne roznice..... ninja.gif

jedynie woda robi dobre wrazenie....jest jedna z lepszych jakie widzialem jak nie najlepsza...
Jakim
mu chodzi o trailer E3 z Warhawka a tą grywalna pokazówkę... swoją drogą śmierdzi mi to strzelaną na szynach:/ coś jak panzer dragoon- czyli piekna grafika kosztem mozliwości. Ciekwa mnie też jak rozwiąza sprawę z Żołnierzami, którzy byli pokazani na E3. Bedą grywalne sekcje czy tylko będziemy latać samolocikami? Chciałbym jakis miks strzalanka tpp i właśnie coś co pokazano na TGS.
YETI
QUOTE(Jakim @ 15 01 2006, 12:50) *

mu chodzi o trailer E3 z Warhawka a tą grywalna pokazówkę

własnie
Specu
klasyczna arkadka w nowej oprawie. pomysl bardzo mi sie podoba, filmik tez wyglada niezle. woda jest fotorealistyczna ale reszta... no coz, widywalem lepsza grafe na PC, moze jeszcze cos podrasuja bo nextgenowe to jeszcze nie jest
Henry
Z tego co czytalem, to sa to 3 gry w jednym, mamy latanie samolotem, mamy chozenie i mamy elementy strategii.
Poza tym na ekranie naraz jest 2000 samolotow.
wujek_dobra_rada
co z tego ze 2000 jak kazdy zachowuje sie tak samo;/
Henry
Skad wiesz?
Diabeu
QUOTE(Specu @ 15 01 2006, 12:01) *

klasyczna arkadka w nowej oprawie. pomysl bardzo mi sie podoba, filmik tez wyglada niezle. woda jest fotorealistyczna ale reszta... no coz, widywalem lepsza grafe na PC, moze jeszcze cos podrasuja bo nextgenowe to jeszcze nie jest

ano, a sama gra to mi Afterburnerem śmierdzi - nie żeby to było coś złego
Henry
Czy ktos z was gral na konsolach przed pojawieniem sie obecnej generacji?
WarHawk byl jedna z najciekawszych gier na PSX i to co teraz dostaniemy jest poniekad sequelem.
YETI
WarHawk
http://ps3.ign.com/articles/697/697628p1.html

In realtime today at GDC 2006's platform address on PS3, Warhawk was shown for the first time today. The realtime demo showed massive details across a gigantic battlefield.

Pokazany gamepley z gry.
A to mnie cieszy najbardziej - The realtime demo showed massive details across a gigantic battlefield.

^^
Memory
"[11:03] A technical demonstration that looks like a game. Introduces Dylan Jobe (Warhawk). Ambient warfare: combat simulation that's being constantly evaluated in the background. HD behavioral simulation. Significant portion of the system resources are used for the simulation; ocean is procedurally generated; lots of tech-jargon that's supposed to mean it's got some power. Lots of "maps" and "point lights." All of it is in HD, 4x antialiasing. PS3 is complex and powerful, but the developer entry point is accessible. No need for low level optimizations. The demo @e3"
YETI
Słaba jakosc fotek ale chce to zobaczyc w ruchu.
Piekny zachod słonca, dwa wielkie lotniskowce no i to niebo...cudo.
McDrive
QUOTE(YETI @ 26 03 2006, 14:48) *

Piekny zachod słonca, dwa wielkie lotniskowce no i to niebo...cudo.

Nie zapominaj o H2O
YETI
No tak, woda wyglada cudownie, ale to juz było widac na filmiku z TGS.
YETI
to samo co w przypadku MS i Resistance.

december Build

W powszechnej opinii zgromadzonych, Warhawk był jednym z najbardziej zaawansowanych tytułów prezentowanych na Playstaion3, podczas tegorocznej GDC (Konferencji Twórców Gier). Za grę odpowiada Incognito Inc (studio Sony mające na koncie m.in. Twisted Metal). Gra podobnie jak pierwowzór na PSX jest „powietrzną strzelaną”. Obserwatorzy byli ponoć pod wielkim wrażeniem ilości i jakości wykonania maszyn, widocznych na ekranie. Pojazd gracza atakował statki powietrzne unoszące się nad powierzchnią oceanu. Ta ostania zaś została wykonana prawdziwie „next-genowo”. Całości perfekcyjnego obrazu dopełnia realistyczne oświetlenie ( metaliczne powierzchnie wrogich maszyn ). Na koniec najlepsze: prezentujący grę Dylan Jobe, obiecuje wersje GRYWALNĄ na tegoroczne E3!!!

NEXT-GEN.PL
Memory
Warhawk uses RSX+Cell to render graphics.

Since it’s not my thing, I have zero idea how well your results compare to what might have been expected, or to other CPUs and GPUs (a point of reference might have been useful for comparison for the ignorant amongst us! ), but the software cache performance you describe sounds very impressive. I think I read previously about a software cache implementation on SPUs with a hit latency in the 20-cycle range, so 12-cycles is very impressive indeed.

Do you think the software cache you have implemented could be applied more generally to other tasks, for example, traversing a large tree, or is it very specifically tuned to texturing? I guess one of the advantages of doing it yourself is you can optimise it for your workload, but I wonder what cache performance for tree traversal (for example) could be like with similar tuning.

Very encouraging work, by the way. Oh, and on Cell rendering, it might interest you to know that PS3 developers would appear to already be using Cell for rendering in tandem with the GPU - I saw at GDC, for example, that the makers of Warhawk are using a “software volumetric ray-tracer” on some SPUs to render the clouds in the game, mixing the software rendering on Cell with RSX’s hardware rendering. It’s exciting stuff!
YETI
Filmik z WarHawk (44.14 MB)
http://s39.yousendit.com/d.aspx?id=0F4WSUR...MN2813U340PI8M4

http://www.youtube.com/watch?v=aYO3a__fHyw

PS. Nasz samolocik strzela niebieskim laserem (?) przeciwnicy czerwony, od razu na mysl przychodzi Star Wars smile.gif
styxq
na mnie nie robi to wrazenia najbardziej w censored2.gif a mnie to ze jak wychodza gry na xboxa 360 to sie plujecie ze to samo co xbox z lepsza grafa.

tutaj dostajemy galaxy z lepsza grafa gdzie tu nowe rozwiązania huh.gif
YETI
Widze ze mało wiesz o tej grze.
To maja byc takie trzy gry w jednej.
Elementy strategiczne, plansze w ktorych pokierujemy oddziałem zołnierzy no i etapy w gdzie polatamy tym samolocikiem.
A oprawa graficzna jest ładna (woda, niebo, słonce 0_O ) znacznie lepsza niz Blazing Angels na X360.
kermit
Blazing Angels to tylko port z innej / innych konsol, a WarHawk to exclusive pisany jedynie na PS3. Więc nie wiem skąd to porównanie smile.gif
YETI
Prosil bym o linka do prezentacji WarHawka smile.gif
Jakim
Własnie sobie ja obejrzałem! Masakra... ten pad jest genialny!! 1. Bezprzewodowy. 2. Ma chyba identyczne funkcje jak ten d Nintendo ale nie wygląda jak Pilot!!

A granie w Warhawka za pomocą takiego padzika to już naprawdę przerypana sprawa!!

Ps. słyszałem że w nowym DS nie będzie... wibracji! Paradox? Dual SHOCK bez shocka?

Trailer jest na Gamespocie.
YETI
Warhawk is one of the games that supports the tilt sensor, and it feels surprisingly tight and easy to use. Flying the plane by tilting the controller is very intuitive.
YETI
Na gametrailers jest filmik z prezentacja WarHawka i mozliwosciami nowego pada.
Mikey
dajcie linak bo nie moge znalezc tego z E3
YETI
masz na głownej stronie gametrailers
pisze ładnie WARHAWK
-_-'
Dorian Gray
Czym tu się podniecać, graficznie prezentuje się nie lepiej od Xboxa, PIERWSZEGO Xboxa. Jeżeli do renderowania tego potrzebny jest Cell do spółki z RSXem to ja cienko widzę przyszłość PS3.
Markus
Oglądałem właśnie filmik Warhawk`a z E3 i wygląda średnio sad.gif Nie tego spodziewałem się po PS3, bo, przynajmniej na tym filmie, widać kiepskie tekstury otoczenia(kiepski albo wogóle brak bumpmappingu), słabe wybuchy i powtarzające się elementy do rozwalenia(wielkie statki).
Wogóle gra przypomina mi bardzo Zone of Enders na PS2, z lekko lepszą grafiką i samolotami zamiast mechów. Nie będę oceniać całej gry po jednym filmie, ale film to nic specjalnego.
Obsolete
http://ps3.ign.com/articles/707/707070p1.html

wrazenia z grania

na plus:

- sterowanie

na minus:

- grafika
Hela
QUOTE(Obsolete @ 10 05 2006, 20:51) *

na plus:
- sterowanie

na minus:
- grafika

Tyle to ja widzialem ogladajac konferencje Sony, przydalyby sie jakies konkrety na temat samej gry.
Wiśnia San
Właśnie widziałem jak koleś sterował tym statkiem i moge śmiało powiedzieć że mi się to nie podoba. Machac łapami, wykręcac ja tam wole śmigać na analogu. Jeśli chodzi o grafike to jakoś tak średnio, spodziewałaem się czegoś więcej.
Hela
Wisnia - zapewne bedziesz mogl wybrac pomiedzy sterowaniem takim jak na konferencji, a taki opartym w pelni na galkach analogowych, wiec nie ma sie co martwic.
Obsolete
czytajta kurna linka, a nie...;p

on Monday was a terrible representation for how well this controller feels and how accurate it is in motion. The pre-E3 demo was designed to show off motion sensing in general, but if the fellow playing had just steered the dang ship, people would have gawked. In hands-on play, the controller works beautifully. You can weave through canyons, just barely dusting the cliff edges without wrecking, and then you can dive down straight towards the water below before pulling up at the very last second to graze the surface. It works, and in feel, it's more analog than standard stick control -- usually, gamers peg the control for everything but fine movement, but because you're shaking the controller around, you are driven towards smaller movement and more "analog" steering. The hardcore may turn off motion control and just use the sticks where they can, but the feel of the game seems to do the job of introducing casual gamers to the system, while the added third controller feature (or rather 8th control, considering motion movement features "six degrees of control") should offer tons of movement options to next-gen games.

czyli...wszyscy uznali, ze poniedzialkowa prezentacja warhawka byla denna i wygladalo to na malo przyjazne sterowanie, a teraz jest duzo lepiej;p
YETI
Warhawk Second Impressions według IGNu
http://ps3.ign.com/articles/707/707070p1.html

The new DualShake controller is awesome, trust us.
^^
YETI
Warhawk gameplay
http://www.playsyde.com/news_2976_en.html
Jakim
jakis nowy czy to samo co na konferencji? Nie chce mi się sprawdzać.
YETI
jak sciagne to dam znac ;P
ale chyba nowy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.