grając w SH czuję się jak w domu
Mogę Cie odwiedzic w domu?

prosze bardzo tylko ostrzegam, mam w domu prawdziwe piekło
A slyszeliscie motyw muzyczny z menu gry "Sentinel Returns". Normalnie WYWALA. A jeśli powiem że skomponował go sam wielki twórca soundtracku z "HALLOWEEN" to powinniscie jush zacząć go szukać

ENJOY.
Ku,rwa ale jestem wkurzony :!: Posypała mi się płytka z Silent'em,zaraz po walce z Cybil gra mi się wiesza. Wiedziałem żeby nie pożyczać gier,bo potem wracają do mnie w kiepskim stanie.

ja często do snu zapuszczam sobie ost z Silent Hill 2 - miło mi sie spi przy tym:]

tak, szczegolnie przy tracku 19 - Silent Heaven

.
co do OST to tr.25 - Betrayal wymiata :!:
moskwiczsan
29 03 2003, 09:00
Jedynka jest piękna, ale dwójka o wiele lepsza ...
jak dla mnie to jezt na odwrot jedynka jest piekna i ma (pipi) klimat a dwojka to ma jedynie lepsza grafe. jedynki mie przeszedlem bo mam z(pipi)ana plytke koncze na karuzeli :cry: a w dwojce przeszedlem oba scenariusze i zero odczuc, brakowalo mi shizy. w jedynce na samym poczatku malo ze stolka nie spadlem a dwojka poleciala i nawet nie zauwazylem jak byl koniec.
szczurek
29 03 2003, 10:32
no 1 dała radę, w dwójkę nie grałem ale mój kumpel ponoć grał i wogóle się nie bał...sam początek z Sh1 jest zarąbisty, dostałem takiej zchizy że hoho!!
no 1 dała radę, w dwójkę nie grałem ale
mój kumpel ponoć grał i wogóle się nie bał...sam początek z Sh1 jest zarąbisty, dostałem takiej zchizy że hoho!!

bo pewnie gral w sloneczny dzien z opisem na kolanach, zagryzajac chipsami
szczurek
29 03 2003, 21:48
możliwe :roll: właśnie czytałem reckę Sh2 na kompa, wiecie jakiego dali minusa dla tej gry??
wady: słaba jakość filmików, czasami gra jest zbyt straszna, brak podręcznej mapy miasta
normalnie LoL!!
możliwe :roll: właśnie czytałem reckę Sh2 na kompa, wiecie jakiego dali minusa dla tej gry??
wady: słaba jakość filmików, czasami gra jest zbyt straszna, brak podręcznej mapy miasta
normalnie LoL!!
ROTFL :!: ten Kokosz musi byc niezlym gangsterem

Przeciez to jest najwiekszy plus. Slaba jakos filmikow wynika z konwersji, a co do mapy - no comments...
Nic dodać nic ująć ... lol
Gen. Stanisław Maczek
7 04 2003, 13:26
Ludzie własnie gram na hardzie i juz jestem na koncu gry(walka z bossem). Niestety zuzylem wszystkie apteczki i ampulki przez te (pipi)niete pielęgniarki. A ten frajer jednym piorunem wysyla mnie do piachu. Jak tą kurve załątwic bez leczenia? Da sie jakos uciekac czy ki chooj?
Ludzie własnie gram na hardzie i juz jestem na koncu gry(walka z bossem). Niestety zuzylem wszystkie apteczki i ampulki przez te (pipipi) pielęgniarki. A ten frajer jednym piorunem wysyla mnie do piachu. Jak tą kurve załątwic bez leczenia? Da sie jakos uciekac czy ki chooj?
bedzie ciezko :|. Ale przed tymi piorunami chyba mozna bylo uciekac. Po prostu musisz caly czas biegac, wtedy ona wali piorunem (do kilku razy) i gdy skonczy ladujesz w nia ile wlezie.
Gen. Stanisław Maczek
7 04 2003, 15:17
Cały czas prubuje, juz od 2 godzin(to znaczy nie non stop tylko Load ), Jak narazie trafilem 3 naboje z hunting rifle(a trzeba okolo 30 lol)
A kurde!

Już jutro dwójeczka Sajlenta zagości w czeluściach mojego lochu... Będzie się działo!

!!!
ebola_day
18 04 2003, 13:53
Generale trzeba sie nieco pomęczyć- biegaj wokół zelaznych pretów dopóki Alessa strzela ( chyba 5- 6 piorunów) , potem ładuj w nią- najlepiej jest wyczaić ile zdążysz oddać strzałów zanim zacznie znowu walić. To pomoze zaplanować akcję. Jeśli w ogóle nie masz zamiaru się meczyć to jest mały sposób na to- jedynym warunkiem jest NIEposiadanie Hyper Blasterka w inwentarzu oraz pozbycie sie wszelakiej amunicji. Potem wchodzisz i biegasz w kółko jakieś kilka minut - Alessę szlag trafi bez twojej pomocy. Powodzenia.
No! Po kilku miesięcznej przerwie (grałem sobie;) znowu pojawiłem się na forum. Muszę przyznać, że silent hill umiarkowanie mnie straszy (niedawno zacząłem w to grać), najbardziej bałem się podczas pierwszej eksploracji miasta i chwilkę w szkole (nie zmienionej), reszta (łącznie ze szpitalem) zrobiła na mnie umiarkowane wrażenie, a aktualnie jestem w kanałach. Owszem lokacje miażdżą a klimat jest fajniutki ale nie powoduje u mnie jakiś większych schizów (nawet słynny motyw z hałasującą szafką w szkole nie zrobił na mnie specjalnego wrażenie, typowy chwyt residentowy). Sam nie wiem, może nie potrafię się dostatecznie dobrze wczuć w klimacik (grywam zazwyczaj w nocy i oczywiście bez opisu), Mimo wszystko gra jest rewelacyjna...
ja grałem w sh tylko w dzien i nie sam,ta mgla brrrr
Zangief
13 05 2003, 16:49
Nie przeczytałem wszystkich postów, ale znalazłem najlepszą stronkę o tej grze:). Aż bije klimatem. Zapraszam na www.silent-hill.prv.pl
ja uwielbiam silient hill, ona naprawde jest straszna
Nie przeczytałem wszystkich postów, ale znalazłem najlepszą stronkę o tej grze:). Aż bije klimatem. Zapraszam na www.silent-hill.prv.pl
No w sumie niezła stronka i nawet ma klimat
Polecam rowniez
Ta gra po prostu ryje kask, powinna być od 40 lat:D Dzięki niej wchodząc do ciemnego pomieszczenia trzęsę portkami...
MichAelis
22 05 2003, 22:38
ta gra jest za straszna na mnie
prawie wszystko zostało powiedziane ale co tam

super gra w moim rankingu na .....chyba 4 miejscu......ale już w nią nie gram tak często jak kiedyś im jestem starszy tym bardziej się boje.... :oops: [/quote]
mati007
26 07 2003, 15:00
a ja kurde nie przeszedłem całego silent hilla, po wyjściu z kanałów miałem zasejwowane, później brat garł w medal of honor i nagrał na mój save
a ja kurde nie przeszedłem całego silent hilla, po wyjściu z kanałów miałem zasejwowane, później brat garł w medal of honor i nagrał na mój save

...jak to kiedyś mądrze stwierdził nasz znajomy Forrest Gump:
"shit happens..."
...wracając do tematu, gra jest na tyle, hm, ciekawa, że stosuję ją w pewnej taktyce anty-staruszkowej. Otóż mam to nieszczęście, że czasami muszę grać w salonie przy starych. Aby się pozbyć wapna zapuszczam właśnie SH- ojciec się fkoorvia i wychodzi, matka twierdzi, że gram w jakieś gry kaleczące rozum i... wychodzi
...100% skuteczności!
...wracając do tematu, gra jest na tyle, hm, ciekawa, że stosuję ją w pewnej taktyce anty-staruszkowej. Otóż mam to nieszczęście, że czasami muszę grać w salonie przy starych. Aby się pozbyć wapna zapuszczam właśnie SH- ojciec się fkoorvia i wychodzi, matka twierdzi, że gram w jakieś
gry kaleczące rozum i... wychodzi
...100% skuteczności!

i po czesci ma racje ;]
simian raticus
2 08 2003, 13:36
Schizofrenia paranoidalna!Nie wstydzę się przyznać,że nawet teraz nie zagrałbym w to w nocy...Klimat zabija...

Żałuj i łap za pada bo warto go przejść.
Przeszedłbym gdybym go miał. Niestety to nie był mój , a kumpel sprzedał pleja razem z silent hill
kumpel sprzedał pleja razem z silent hill
Nie dobrze, w takim razie musisz załatwić sobie jakoś tą giere bo warto
Jedna z najlepszych gier i najlepszy survival horror na świecie
moskwiczsan
8 08 2003, 21:19
Przeszedłbym gdybym go miał. Niestety to nie był mój , a kumpel sprzedał pleja razem z silent hill
no to pusc SH na emulatorze
Ociapiales? oO Odpalac takie perelki na emulatorach to grzech! XP
W ogole nie przejsc Silent Hill'a mając PSX'a to szczyt totalnego debilizmu - co innego jesli sie nie lubi survival horror'ow... ze, co? Nie lubi!? Takich osob nie ma, a gra jest warta swieczki - tak samo jak dwie nastepne czesci. To trzeba przezyc - fabula i patenty z SH miazdzą mnie do dzis... MOC!
Czasem nie ma wyboru gdy szarak już odmawia posłuszeństwa...
A poza tym to emulatorki rula, właśnie szarpię na VGSie w Vagrant Story po raz któryś i jest TIP-TOP, tylko głos mi sie troche zwala (odgłosy zbroi przy chodzeniu) ale da sie przeboleć.
A co do SH to kto nie grał ten... gapa? <--- (nie chciałem żeby mi sie tu jakieś PIPIPI pokazało

)
Czasem nie ma wyboru gdy szarak już odmawia posłuszeństwa...
Zawsze mozna kupic \"nowego\" w sensie uzywanego za 100 zl ;P
A co do SH to kto nie grał ten... gapa? <--- (nie chciałem żeby mi sie tu jakieś PIPIPI pokazało )
Przecinek skutecznie eliminuje ograniczenia jakie wprowadza cenzura ...KU,RWA! - popatrz jakie to proste
Pewnie, że można kupić nowego soniaka ale można również kupić przejściówkę na pada
(nie ma to jak granie na Dualu) i za wczasu postarać się aby mieć TVout na k.graficznej.
Całość podpinasz do TV i można śmiało pogrywać (przynajmniej ja tak robię).
Gry masz za free (eDonkey rula) i jakoś się kręci...
Oczywiście jest to troszkę bardziej skomplikowane niż włożenie płytki do konsoli i wciśnięcie POWER, no ale... jak sie nie ma - to trzeba kombinować aż się ma
moskwiczsan
10 08 2003, 00:20
hle hle, paluj sie, grzechem to jest nie zagrac, a na czym grasz to juz nie wazne
Juz mi sie nie chce cytowac, wiec zripostuje dwie wypowiedzi naraz ;P
Nie chodzi o to na czym grasz i owszem - nie wszystkich stac na sprzet i takie tam, ale podam prosty przyklad... na czym jest lepszy efekt - na TV 32 calowym z zestawikiem przyjemnych glosnikow zwanych rowniez "kinem domowym" czy na 17-sto [daj Boze ;p] calowym monitorq? Odpowiedz prosta, efekt odbioru gry jest najwazniejszy, a przy SH jest on jak najbardziej wskazany - niezapomniane wrazenia! 100% GROZY!
Jeśli chodzi o KLIMAT grania w Silent Hilla to wiadomo, że granie na monitorze nie ma szans podskoczyć wersji na TV...
Dlatego też jeśli ktoś może zastosować się do mojego "sposobu na granie" to efekt będzie miał baaardzo zbliżony do tego, gdyby grał sobie na swojej małej szarej konsolce :wink:
Neeldan
11 08 2003, 20:10
Hejka forumowicze
Mam problemik z finalowym bossem. Zostalo mi 16 pociskow w handgun'ie i 6 w Rifle i mam caly life bez apteczek i nie moge za cholere rozwalic tego bossa. Raz jak zdazylem wystrzelic wszystko co mam (bo trzy strzaly z piorunow i po mnie) to i tak boss jeszcze nie zginal. Jakie sa wasze taktyki na niego/ na nia

?. Domyslam sie ze ja wtopilem bo mam za malo amunicji i apteczka jakas tez by sie przydala tylko gdzie to znalesc wszystko ?.
Help.
dobrze sie domyslasz
z nozem chyba nie wyskoczysz.
Radze zaczac od poczatku i wiecej oszczedzac, bo wszystkich naboi do rifle jest ok 40, a juz z 20 powinno na nia starczyc w normalu, wiec..
Neeldan
11 08 2003, 20:47
Ok dzieki
po prostu uzywaj tylko handguna, na bossow shotguna, ewentualnie shotguna gdy masz przy sobie 2/3 pielegniarki niebezpiecznie blisko ;]
Neeldan
12 08 2003, 00:24
Postaram sie nie zawiesc twych oczekiwan
PS. Jeszcze raz dzieki za wskazowki
E tam amunicji w tej grze w ogole sie nie uzywa - pomijajac boss'ow ofkoz ;P Na samym poczatku walisz "drewnianą knagą" oczywiscie jesli musisz, a to zadarza sie naprawde rzadko w poczatkowych etapach gry. Pozniej [szpital bodajze] dostajesz mlotek - kurefsko skuteczna bron, starcza do samego konca - masakryczny damage, pielegniarki i inne gnidy poprostu miazdzy!
E tam amunicji w tej grze w ogole sie nie uzywa - pomijajac boss'ow ofkoz ;P Na samym poczatku walisz \"drewnianą knagą\" oczywiscie jesli musisz, a to zadarza sie naprawde rzadko w poczatkowych etapach gry. Pozniej [szpital bodajze] dostajesz mlotek - kurefsko skuteczna bron, starcza do samego konca - masakryczny damage, pielegniarki i inne gnidy poprostu miazdzy!

to co sie dzieje jak zdobedzie sie pile motorowo-spalinowa

.....to jest dopiero MASAKRA! nawet machac nia nie trzeba zawsze, wystarczy odpalic i trup sam sie kladzie pod nogami

i z pila mozna chodzic....
Neeldan
12 08 2003, 20:17
...a gdzie mozna zdobyc mlotek i pile ?
...a gdzie mozna zdobyc mlotek i pile ?
No ja gralem w to tak dawno, ze az kurde nie pamietam, przynajmniej nie dokladnie ;P Mlotek jak pisalem wyzej jest w odmienionym szpitalu - ktores z pomieszczen piwniczanych - podpowiem, ze napewno nie w kostnicy

- natomiast do pily trzeba znalezc benzyne [Gas Station? oO] - nic wiecej nie pamietam, bo "kosiare" udalo mi sie zdobyc tylko raz, malo co z niej korzystalem - Hammer ROX! Heheheheheheh
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.