Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Silent Hill
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PSone
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Neeldan
...a gdzie mozna zdobyc mlotek i pile ?

No ja gralem w to tak dawno, ze az kurde nie pamietam, przynajmniej nie dokladnie ;P Mlotek jak pisalem wyzej jest w odmienionym szpitalu - ktores z pomieszczen piwniczanych - podpowiem, ze napewno nie w kostnicy hyh.gif - natomiast do pily trzeba znalezc benzyne [Gas Station? oO] - nic wiecej nie pamietam, bo \"kosiare\" udalo mi sie zdobyc tylko raz, malo co z niej korzystalem - Hammer ROX! Heheheheheheh icon_twisted.gif

Tyskie dla tego pana biggrin.gif
Manor
neeldan, nie sluchaj go, nie wie co mowi icon_twisted.gif , pila est lepsiejsza, a mozesz ja zdobyc przechodzac gre drugi raz, musisz isc do stacji benzynowej chyba jest przed mostem, potem po pile, znajduje sie w sklepie na tej samej ulicy co Kosciol, tylko na samym koncu na lewo, kolo przepasci, na wystawie sklepowej.....mozna jeszcze zdobyc mlot pneumatyczny za drugim razem w pomieszczeniu na parterze w "budce mostowej", ale nie mozna za drugim razem miec dwoch broni bo jest tylko jeden kanister z benzyna......radze wyprobowac, zabawa przednia icon_twisted.gif
MTL
pila est lepsiejsza, a mozesz ja zdobyc przechodzac gre drugi raz, musisz isc do stacji benzynowej chyba jest przed mostem, potem po pile, znajduje sie w sklepie na tej samej ulicy co Kosciol, tylko na samym koncu na lewo, kolo przepasci, na wystawie sklepowej.....mozna jeszcze zdobyc mlot pneumatyczny za drugim razem w pomieszczeniu na parterze w \"budce mostowej\", ale nie mozna za drugim razem miec dwoch broni bo jest tylko jeden kanister z benzyna.....

Hue hue, ale o czym w ogole jest mowa jesli pan wiszący mi jedno Tyskie gry nie ukonczyl ani razu? tongue.gif Czytales w czym tkwi problem Manor? - niech najpierw ją przejdzie, a dopiero pozniej bedzie sie bawil pilami (Silent Hill = "Texas Chainsaw Massacre" hehehehehehehe) i innymi mlotkami spalinowymi icon_twisted.gif
Manor
pila est lepsiejsza, a mozesz ja zdobyc przechodzac gre drugi raz, musisz isc do stacji benzynowej chyba jest przed mostem, potem po pile, znajduje sie w sklepie na tej samej ulicy co Kosciol, tylko na samym koncu na lewo, kolo przepasci, na wystawie sklepowej.....mozna jeszcze zdobyc mlot pneumatyczny za drugim razem w pomieszczeniu na parterze w \"budce mostowej\", ale nie mozna za drugim razem miec dwoch broni bo jest tylko jeden kanister z benzyna.....

Hue hue, ale o czym w ogole jest mowa jesli pan wiszący mi jedno Tyskie gry nie ukonczyl ani razu? tongue.gif Czytales w czym tkwi problem Manor? - niech najpierw ją przejdzie, a dopiero pozniej bedzie sie bawil pilami (Silent Hill = \"Texas Chainsaw Massacre\" hehehehehehehe) i innymi mlotkami spalinowymi icon_twisted.gif

skoro tak to zwracam honor :wink: :wink:
Mendrek
Ta gra nie straszy podczas grania w nia ani razu! Ale jednak boje
sie w nia grac... To dlatego, ze gdy o niej rozmyslam szwankuje
mi wyobraznia, i wogole gdy przychodzi na feleksje, jestem
przekonany ze gra ta jest zryta rowno... A snach potem biegam
po okregowym szpitalu z nozem kuchennym szukajac tej
felernej windy i krwiozerczych pracownikow... Niemile i glupie
odczucie...
wsm

Hue hue, ale o czym w ogole jest mowa jesli pan wiszący mi jedno Tyskie gry nie ukonczyl ani razu? tongue.gif Czytales w czym tkwi problem Manor? - niech najpierw ją przejdzie, a dopiero pozniej bedzie sie bawil pilami (Silent Hill = \"Texas Chainsaw Massacre\" hehehehehehehe) i innymi mlotkami spalinowymi icon_twisted.gif

pila w SH2 to dopiero zabawa ;]. O wilkim ostrzu piramidoglowego nie wspomne ;p. No i w koncu mam nadzieje ze wyjdzie czesc z klimatem dorownujacym jedynce albo o zgrozo jeszcze wiekszym :>.
ghost.
...w starym (pierwszym) silent hill wszystkie te spalinowe zabawki rządzą, katana też jest spoko, ale najlepsza jest gaz-rurka- to przywołuje takie swojskie skojarzenia... icon_twisted.gif
simian raticus
Muza i klimat rozwalają wszystko...
white-zombie
Tylko raz zagrałem w tą grę w nocy , 5 minut mi wystarczyło smile.gif .Później grałem tylko w dzień :oops:
PartyBoy
Silent budzi ciekawe emocje. Kumpel jak przeszedł i miał dobre zakończenie (skończył grać w nocy) to rano obudził się na mokrym prześcieradle (seryjnie!!! Jego starsza mi o tym powiedziała i zakazała mi pożyczać mu takie gry:). Najfajniejsza jest szkoła, jak te dwunożne (pipi)adełka walą do ciebie z nożem hłe, hłe:). A w 2. wywalone są te manekiny z nogami zamiast korpusu, jeszcze jak błyśniesz po nich lataarką to poprostu kisiel w majtach:) [size=18][/size][b][color=blue][/color]
Saq
Pamiętam moje pierwsze zetknięcie z Silentem. Noc, ciemno , olbrzymie słuchawki na łbie, i scena gdy w pewnym pomieszczeniu drży, rusza się szuflada (szafka). Podchodzę, serce wali, otwieram, a tu nic. Odetchnąłem, obracam się, a z szafy na przeciwko wyskakuje trup!!

Myślałem , że mi serducho wyskoczy, wyłączyłem, zacząłem grać dopiero na drugi dzień
Zemsta_Chomika
Mi sie SH wcale nie podoba. kilmat w tej grze jest do bani. radiopsuje całą zabawe a jak sie je wyłączy to jest jeszcze gożej. dla nie w tej kategorii "growej" najleprzy jest RE icon_twisted.gif
2razyjot
Mi sie SH wcale nie podoba. kilmat w tej grze jest do bani. radiopsuje całą zabawe a jak sie je wyłączy to jest jeszcze gożej. dla nie w tej kategorii \"growej\" najleprzy jest RE icon_twisted.gif

Przestan mscic sie za rod chomikow (i tak je beda tasma klejaca oklejac, hehe) i pograj dluzej w "SH" bo chyba sie nie wkreciles ... icon_twisted.gif
Suu
czesc pierwsza Silenta jest bezsprzecznie najlepsza.... te chore odwołania i skojarzenia. Zdecydowanie bardzo dopracowana (a gdzie zakończenie nr 6 z Lisa :? -moja jedyna pretensja :wink: ). Co do sh2... dużo mogłabym powiedzieć. Ale przeważył by pewnie sentyment do jedynki :wink: , tak czy inaczej, klimat nieco inny, nie gorszy, ale mniej sugestywny. sad.gif ehu ehu.... czekam na czesc 3 laugh.gif choć już słyszałam że nadzwyczajna to ona nie jest. :cry: ....
łotewa... Silent Hill to i tak (maj prajwat opinion smile.gif ) najlepsza 'gra'...
Manor
Mi sie SH wcale nie podoba. kilmat w tej grze jest do bani. radiopsuje całą zabawe a jak sie je wyłączy to jest jeszcze gożej. dla nie w tej kategorii \"growej\" najleprzy jest RE icon_twisted.gif

no ja wiem ze sa rozne gusta.... ale i tak sie pie**ol icon_twisted.gif co ty wygadujesz? icon_twisted.gif moze ty jakis jestes....zreszta nie wiem jak to okreslic icon_twisted.gif a jesli piszesz ze radio psuje cala zabawe to.... LOL
probowales troche otworzyc umysl na cala otoczke, fabule, klimat, napiecie i niepokoj? bo jesli sie spodziewales, ze w tej grze co 5 krokow wyloni sie zza wegla zombiak czy wielki pajak i pare innych niepasujacych do sh rzezcy to nie powinienes WOGOLE w to grac.

ofkoz wiem, ze kazdy ma wlasny gust, ale to tak jakbym napisal ze gt za czasow psxa to byl chlam i gupia scigalka z nierealistycznym modelem jazdy itd. lub ze tekken3 jest do (pipi), bo malo tam kombinacji i wogole slabe rozbudowanie...

i jeszcze jedno: nie gożej, tylko gorzej :wink: ale razi mnie ten byk hyhyhy, ofkoz nikt nie jest swiety, mi tez sie podobne czasem zdarzaja laugh.gif
Ölschmitz
Ja grałem na razie tylko w dwójkę, ale za to w domku letniskowym w lesie z kumplem nocy, w nocy. Gierkę ukończyłem (na normalu bez opsiu - zagadka z szyfrem do teczki (lose) to był hardcore ;p), ale poprostu po sesji nie mogłem spać ;p. Wprawdzie grałem z kumplem, ale ku,rwa las robi swoje. Ciemno jak u murzyna w (pipi)e no i te schizy... że ktoś po werandzie chodzi - normalka. W jedynkę zagram dopiero na wiosnę jak będzie sens tam znowu jechać, bo w domkq nie chce ;p.
Silent Hill 2 rządzi, jedna z najlepszych pozycji w jakie grałem, a szpital po przemianie i więzenie zapamiętam do końca swojej kariery jako gracz. Wiele osób po przeczytaniu tego tematu stwierdzi, że przesadzamy i sami se wkręcamy. Też tak sądziłem, ale grając poprostu się bałem i potrafię się do tego przyznać.
Xan
Przyznaję , że grając w 1 parę razy nie źle się wystrachałem.
Ale po przejściu 3 stwierdzam że to już nie to samo co kiedyś...
Manor
Przyznaję , że grając w 1 parę razy nie źle się wystrachałem.
Ale po przejściu 3 stwierdzam że to już nie to samo co kiedyś...

dziwne, ja czuje ten klimat za kazdym razem kiedy gram :wink: apropo, przed chwila przeszedlem sh na zakonczeniu UFO, troche denne, ale hyper blaster fajny jest (choc nie pasuje do klimatu) :wink:
Ölschmitz
Manor, data posta: Wysłany: 29 11, 2003 2:46 pm
apropo, przed chwila przeszedlem sh na zakonczeniu UFO

grałeś w Silenta po południu? ;p
Manor
Manor, data posta: Wysłany: 29 11, 2003 2:46 pm
apropo, przed chwila przeszedlem sh na zakonczeniu UFO

grałeś w Silenta po południu? ;p

wybacz mi :oops: :oops: ale jak wstalem ok. 11 to nie moglem sie doczekac i musialem zagarc, a nie gralem w niego juz z pol roku (pozyczylem kumplowi, ten nie oddal, przegralem wczoraj u drugiego kumpla)

moja wina, moja wina.... dzis w nocy zrobie zadoscuczynienie cool.gif
Ölschmitz
dwa razy mi sie post pojawil ;p sorry
Ölschmitz
no i tak ma byc (ja Silenta wlaczylem w dzien tylko dwa razy, zeby zczaic czy dziala i pokazalem kumplowi filmik (z dwojki) jak piramidoglowy dyma te nogi w apartamentach - swoją drogą to jest chyba najbardziej hardcoreowa scenka w historii gier, nie? ;p)
Siara_iwj
Nie zauważyłem , żeby ktokolwiek tam kogos dymał...on się raczej szamocze...nie wiem...targa tym kritem, ale nie dyma...
Chociaż efekt pewnie był zamierzony...
Ölschmitz
on dymal te nogi takie, kurde no obejrzyj jeszcze raz, ja jestem pewnien... Potem dymal jeszcze raz tyle, ze pielegniarke
Siara_iwj
Możliwe...scena jest niejednoznaczna i kazdy inaczej ją postrzega...
mastersash
Mi się na początku niepodobał ale jak chwile pograłem wieczorem(wszyscy w domu śpią) człowiek bardziej się skupia,dzwięk,grafa to zmieniłem zdanie co do gry.Wspaniała,zagmatwana nieco fabuła,klimat i wogule to było coś świerzego i orginalnego.
simian raticus
SH to najlepszy horror na PSX'a...granie w dzień w tę gierę nie miało sensu!!! Początek był rozwalający, ale i tak nie zapowiedział tego jaka schiza będzie dalej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Manor
granie w dzień w tę gierę nie miało sensu!!!

taaa wszyscy tak mowia, a co polowa musi grac w poludnie w obecnosci calej rodzinki w pokoju icon_twisted.gif

btw masz calkowita racje, w nocy jest to wogole inna gra niz w dzien - dziwne..... ale fajne
codo
Tylko raz zagrałem w tą grę w nocy , 5 minut mi wystarczyło smile.gif .Później grałem tylko w dzień :oops:

Heh! Miałem to samo! Zapodałem grę do szaraka późnym wieczorkiem, ale po chwili poszedł reset i padło na Iss'a smile.gif Bo to co wyobraźnia podsuwa nam podczas spacerów przez alternatywny świat, to zgroza!
Xan

Heh! Miałem to samo! Zapodałem grę do szaraka późnym wieczorkiem, ale po chwili poszedł reset i padło na Iss'a smile.gif Bo to co wyobraźnia podsuwa nam podczas spacerów przez alternatywny świat, to zgroza!

Mnie samego na początku gra odpchneła nie mam pojęcia nawet czym kilka minut wystarczyło aby w gardziel mego ukochanego (panie świeć nad jego pamięcią) Szaraka wpadł Tekken.
Następnego dnia (a była to bodajże niedziela) pod wieczór wpadł do mnie ziomek.Od słowa do słowa i wkońcu wygadałem się , że mam Silenta.
Ziomal o mało nie puścił szychy.Odpaliliśmy Silenta i... kuna ta gra ryje czachę.Graliśmy bite 4 godziny bez odpoczynku.
Pamięta do dziś jak ziomek (hi Mikum) bał się wracać na chatę...
Byliśmy zdrowo zdygani idąc przez ciemną polną drużkę...
Siara_iwj
Whoa ! szeroki masz ten obrazek...anyway...troche szkoda mi Harrego, zbyt łatwo go Konami usmierciło ( ups...czy powinienem napisac " uwaga spoiler..? oh well tongue.gif )
...ale znając elastycznośc tej serii nie jest wykluczone, że wróci...
MTL
Usmerciło Mason'a? oO Jego dalsze losy nie są do konca wyjasnione po SH (pomijajac piate, bonusowe zakonczenie z UFO), przezyl i dziwnym nie bedzie jesli zobaczymy go w roli glownej w ktorejs z nastepnych częsci ---> spotykamy go w SH2 w zakonczeniu z UFO. Konami upycha caraz ciensze gnioty, 'jedynka' i jej fabula pozostaje niepokonana:]
codo
...anyway...troche szkoda mi Harrego, zbyt łatwo go Konami usmierciło  ...ale znając elastycznośc tej serii nie jest wykluczone, że wróci...

Trzeba trzymać kciuki, żeby wrócił! Bo co jak co, ale bohaterowie takiego Residenta mają ze sobą WIELE wspólnego (wszyscy się praktycznie znająsmile.gif) A co mamy w Silent Hill? Co część, to nowy bohater(ka). Panowie z Konami: To się nie trzyma kupy!!! :!:
MTL
To chyba dobrze, ze Konami coraz to oferuje nam mozliwosc gry calkim nowym, innym bohaterem - to jeden z czynnikow dzieki, ktoremu gra zyskuje na wartosci, bron Boze traci. W serii RE wszystko zryte jest na sile - wielka patologia strzelajacą w kupe zgnilego miecha. Jakiz to zbieg okolicznosci, ze akurat wszyscy sie znają i są w tym samym miejscu o tej samej porze, tragedia ojojoj:P
codo
Trochę w tym racji, ale kontynuacja części, sama w sobie powinna nawiązywać do poprzedników! A jeśli nie, to trzeba zabrać się za nowy horror! W residencie nie wszystko jest po prostu od początku do końca przemyślane... Ale zawsze w grach podobały mi się różne nawiązania. Frajda z kojarzenia różnych motywów jest ogromna!
simian raticus
Spoko...za pierwszym razem w nocy grać nie idzie...ale potem jak już się wie co może nas zaskoczyć to tak strasznie już nie jest (ale beret i tak zryty zostaje potwornie!)...ostra była akcja w kibelku (ten odgłos dziecka) i jak kot wyskoczył z szafki!!! Takie akcje tylko potęgują schizę.....
Co do zagadek w Residencie to w sumie już tak nie zaskakują jak na początku...doświadczenie robi swoje. hehe.
MTL
Trochę w tym racji, ale kontynuacja części, sama w sobie powinna nawiązywać do poprzedników! A jeśli nie, to trzeba zabrać się za nowy horror!

Najistotniejszym elementem Silent Hill'a jest miasteczko w ktorym ma miejsce calosc rozgrywanej przez nas akscji. Uwzasz, ze jesli bohater sie zmieni produkcji zejdzie na potedze klimatu czy cos w ten desen? Nie wydaje mi sie:]
Siara_iwj
Usmerciło Mason'a? oO Jego dalsze losy nie są do konca wyjasnione po SH (pomijajac piate, bonusowe zakonczenie z UFO), przezyl i dziwnym nie bedzie jesli zobaczymy go w roli glownej w ktorejs z nastepnych częsci ---> spotykamy go w SH2 w zakonczeniu z UFO. Konami upycha caraz ciensze gnioty, 'jedynka' i  jej fabula pozostaje niepokonana:]

Tu był spoiler, który własnie został usunięty przrze mnie...sorki dla wszystkich pokrzywdzonych
MTL
Ja mówiłem o trójce...w SH3 Harry umiera...

Kur|wac, dzieki:p - 'trojki' nie przeszedlem (nie mam na czym), gralem tylko z poczatku, lunapark, centrum handlowe i troche metra. Miło, ze tak gładko poinformowales mnie o smierci jednego z moich ulubionych bohaterow - spaliiiiiiiiiiles icon_twisted.gif
Siara_iwj
twoje powieki robia sie ciężkie...zasypiasz, a jak sie obudzisz, to nie będziesz nic pamietał....smile.gif

...a na serio
jak pisze BIG SPOILER to nie będzie raczej o tym gdzie można znależc ukrytą apteczkę...może lepiej usune tego posta, żeby mnie ludzie nie zlinczowali...

nie da się...ale kwas tongue.gif
Manor
kufa bez spojlerow! icon_evil.gif

co prawda nie przeczytalem tego co napisal siara (w ostatniej chwili zatrzymalem wzrok) ale plis, nie spojlerojcie, juz lepiej zalozyc jakis temat i tam sypac spojlerki do roznych gierek :wink:

(Alessa to corka Dahlii, buehehhehehehehehe icon_twisted.gif )
Xan
Ostatnio przeszukując net wpadłem na jakąś bliżej mi nie znaną stronkę (Dojcz) o Sillencie. Były tam przecieki z produkcji 4 części :
-bohaterem nowego Sillenta będzie napewno typek.
-akcja ma się dziać 15 lat przed wydarzeniami z pierwszej części.
Było tam jeszcze troche innych pierdół ale uznałem je od razu za bzdury.
Oczywiście najprawdopodoniej owe informacje to totalne bzdury...
Suu
ekhym... no ja się tylko kumpla pytałam , czy sh3 jest fajne (sama nie poiadam :cry: )...
a on mi fabułe tak zręcznie streścił, że...grrr icon_evil.gif
wsm
ekhym... no ja się tylko kumpla pytałam , czy sh3 jest fajne (sama nie poiadam :cry: )...
a on mi fabułe tak zręcznie streścił, że...grrr  :evil:

kazda czesc IMO coraz gorsza(nie znaczy ze slaba , ale ogolem klimatycznie).

Moglbym pracowac przy sferze dzwiekowej - mam kilka pomyslow - np. przesuwane krzeslo po podlodze albo odglos wody splywajacej w wannie (przez ta dziure - obmyslone podczas ostatniej kapieli). No Konami, teraz czekam na oferte ;>
Marlon
Ehh... milo jeszcze raz troche powspominac starego dobrego SH. To gra ktora przestraszyla mnie najmocniej (mialem nawet ok. tygodniowy przestoj w graniu - balem sie przejsc przez kanaly). NIGDY nie zapomne pierwszej wizyty w szkole, ta lokacja zrobila na mnie najwieksze wrazenie, i nawet szpital nie podskoczyl. Jak gralem w druga czesc to nie czulem nawet polowy tego strachu i klimatu z jedynki. To jest KULT.
GDR
no Ba !! ta gra przebija panicznym klimatem wszystko co związane z horrorem czyli gierki, książki i każdy film ...
simian raticus
KKUULLTT przez duże K!!!!
Dwójeczke też wymiata...
Ta gra ryje beret do cna................
mr
jest to super gra, gralem w nia i przeszedlem ja z duma icon_twisted.gif
Anonymous
8O Ta gra jest trochę straszna,ale co niektórzy lubią takie straszne gry.Ja np.Uważam,że są to gry średniego rodzaju. icon_twisted.gif
_CrasH_
ja tam zabardzo nie przepadam za Sillent Hill'em. /troche pograłem ale przestałem smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.