Mniam PSone
11 03 2004, 00:05
Akurat dzisiaj grałem Silent Hill 1(poziom Hard)..
po tylu latach mogę juz napisac:)) silent hill to jedna z najlepszych gier w histori!!!!! kocham to miasto,kocham konami,kocham tą serię

) koniec i .
po tylu latach mogę juz napisac:)) silent hill to jedna z najlepszych gier w histori!!!!! kocham to miasto,kocham konami,kocham tą serię

) koniec i .

) koniec i .
red2000
11 03 2004, 10:11
ja pamietam klimaty jakie dotyczyly mnie w tmy cichym miasteczku...najlepszy byl moment gdy dzwonil "gluchy telefon" albo jak wylecial kotek z szafki.to bylo cos,nie to co teraz
lysy1983
11 03 2004, 16:26
ja pamietam klimaty jakie dotyczyly mnie w tmy cichym miasteczku...najlepszy byl moment gdy dzwonil \"gluchy telefon\" albo jak wylecial kotek z szafki.to bylo cos,nie to co teraz

Fakt numer z kotkiem był świetny, teraz powielają to producenci innych gier.
A co do Silenta był niezły, ale trochę nudnawy(mało akcji). Wqrwiała mnie mgła, nie straszyła lecz ograniczała widoczność.
gierka poprostu wymiata, najwieksze wrazenie zrobil na mnie szpital , wesołe miasteczko też bylo niezłe
Swietna gra na ktora sklada sie swietna muzyka , fabuła i niepowtarzalny klimat
Pozdrawiam VGM Fan ^^
mój ulubiony horrorek na psx super klimat pszehodze go właśnie 7 raz poprostu super tzw. zupa

[/img]
_MundeK_
12 03 2004, 21:23
Jacy kolesie

Jakiś gość (marioo20), pisze durnego posta ż 3x :wink: Ja i tak wolę Residenta
troche paradox, na poziomie hard po ktoryms z rzedu przechodzeniu, tak naprawde szkola jest najtrudniejsza lokacja 8O , szpital to lekka zabawa, tak na dobra sprawe.... cholerne dzieciaki w poczatkowych przechodzeniach naprawde dawaly mi popalic, za to w szpitalu majac pile motorowa nie bylo praktycznie zadnych problemow, szczegolnie z trikiem z pila, jak sie ja trzyma z R2 ale nie atakuje, to jest sie niesmiertelnym, heh
Jak grałem w tę grę po raz pierwszy to sie pudziłem w nicy i wydawało mi się że słyszę syreny... Serio!
A tak po za tym to przeszedłem ją jak narazie siedem razy

Ale nie miałem okazji zobaczyć zakończenia "UFO". Jak będę miał oryginała to sie zabawie bo jak narazie to mam kopie zapasową i gram na czarno-białym. Ale sprubujcie zagrać na czarnobi8ałym - to potęguje niepewność i strach, nie odryżniasz zieleni od czerwonej krwi na ścanach, wtedy dopiero jest psychoza
[quote="_MundeK_"]Jacy kolesie

Jakiś gość (marioo20), pisze durnego posta ż 3x :wink: Ja i tak wolę Residenta

[/q]
Mundek dał czadu:// to ze lubisz residenta nie zmienia faktu że silent jest poprostu o niebo yhmm soryy piekło lepsze ;]]]]
kotlet_schabowy
26 03 2004, 16:54
jakiśczas temu skończyłem po raz pierwszy Silent Hill. Gierka fajna, w sumie dosyć krótka, ale powiem szczerze, że przez całe jej przechodzenie nie bałem się. Raz się może przestraszyłem, jak mi w ciszy nagle jakieś ciało z szafki w szkole wypadło z hukiem, ale to był, jak to się mówi "zabieg Resident'owy". Może to nawet lepiej ? Gra ma ciekawy klimacik, ale na początk trochę mi obrzydziła grę animacja ruchów bohatera i zasięg "wzroku". Teraz muszę poodkrywać wszystkie zakończenia.
Grałem w tą gre jakiś rok temu, wtedu też przeszedłem ją 7 razy pod rząd, to chyba nic dziwnego że jeszcze do tej poru czasami się budzę w nocy i wydaje mi się że słyszę głos syreny... a, i jeszcze mam save'a

chyba se dzisiaj w nocy pogram...
Ta gra... ermmh... No, mam mocne nerwy, ale... Daje popalić, to na pewno. A fabuła... Ludzie, dorwałem SH2... Kiedyś byłem normalny... SAle nikt nie wychodzi z Cichego Wzgórza bez skazy na umyśle... A wielokrotne wizyty tylko to umacniają...
Anonymous
9 04 2004, 22:57
Byłem w psychiatrii.
Resident się chowa(a nawet howa) to najlepszy horror na PSX!!!
jakiśczas temu skończyłem po raz pierwszy Silent Hill. Gierka fajna, w sumie dosyć krótka, ale powiem szczerze, że przez całe jej przechodzenie nie bałem się. Raz się może przestraszyłem, jak mi w ciszy nagle jakieś ciało z szafki w szkole wypadło z hukiem, ale to był, jak to się mówi \"zabieg Resident'owy\". Może to nawet lepiej ? Gra ma ciekawy klimacik, ale na początk trochę mi obrzydziła grę animacja ruchów bohatera i zasięg \"wzroku\". Teraz muszę poodkrywać wszystkie zakończenia.
hehe jakbym gralem w nocy to tez bym sie wtedy przestraszyl

ale akurat w ten kawalek gralem w dzien
Anonymous
16 04 2004, 16:16
MediaMarkt Silent Hill cenie super 109 zł.
NiE_WiEm
19 04 2004, 14:00
ehhem...

dzięki za informację w sklepach ' z gazet' są i za 79zł
Mackal21
26 04 2004, 20:23
Ta gra była tak dobra , że bałem się w nią grać.Dosłownie.Każda minuta z tą grą to była męka i niesamowite przeżycie.Klimat tej gry rządzi na maxa!!!
manhunt
26 04 2004, 20:27
Ta gra była tak dobra , że bałem się w nią grać.Dosłownie.Każda minuta z tą grą to była męka i niesamowite przeżycie.Klimat tej gry rządzi na maxa!!!
Oczywiście!
Mackal21
26 04 2004, 20:44
Ja widziałem 4 zakończenia w tym UFO(ależ musiałem się namęczyć dla tego zakończenia)
Mackal21
30 04 2004, 22:40
Najstraszniejsze lokacje to szkoła(te dźwięki,brrr) i szpital(ależ się wystraszyłem tego walenia w ścianę)
Mackal21
7 05 2004, 23:39
Czy słyszał ktoś z was o zakończeniu ambulance?
Dzisiaj byłem w MediaMarkt, że juz kupiłem oryginaln SH1 (79zeta). :wink:
Browares
13 06 2004, 00:30
Najstraszniejsze lokacje to szkoła(te dźwięki,brrr) i szpital(ależ się wystraszyłem tego walenia w ścianę)
zdecydowanie te dwie....choć dla mnie szpital jest straszniejszy od szkoły...
też musze zakupic Silent Hilla....bo gdzieś zgubiłem swojego ( nie ma to jak dobrzy koledzy, którzy pożyczają gry na jedną noc)...
Mane_TA
13 06 2004, 10:46
własnie sciagam z torrenta silenta 1 ale ma rozszerzenie silent hill.7z wie ktoc co to jest i jak to wypalic?? i w ogóle mozna w nero wypalac gry na psx'a jesli tak to z jaka predkoscia??
Mane_TA
13 06 2004, 17:37
nikt nie wie co to za rozszerzenie??
oldscoolman
15 06 2004, 15:47
No gra jest odlotowa :!: poprostu super :wink:
Zaknafein
15 06 2004, 18:24
Czy słyszał ktoś z was o zakończeniu ambulance?
Ja słyszałem

. Sądzę, że takiego zakończenia w ogóle w SH nie ma i jest tylko plotką rozsianą przez jakiegoś fana SH. Sam próbowałem je zdobyć, ale po kilkunastu godzinach bezowocnego szukania darowałem sobie... Podobno po zdobyciu tego zakończenia można jeździć ukradzioną karetką z terenu szpitala po całym Silent Hill.
synchronick
16 06 2004, 19:58
Tup, tup, tup, tup, patrze, a do mnie idzie jakiś trup

. A tak na serio, to gra jest zarąbista, nic dodać nic ująć, po prostu jest zarąbista( czy ja się nie powtarzam, ale co tam, powiem to jeszcze raz Z.A.R.Ą.B.I.S.T.Y, nic dodać nic ująć)
Mackal21
16 06 2004, 22:04
A zakończenie UFO ktoś z was widział?(ciężko je zdobyć,ale udało mi się)
zakończenie ufo zdobyłęm ostatnio i czerwonego haidblastera {tylko niewiem czy dobrze napisałem} teraz prubuje zdobyć zakończenie zwane ambulans ale jakoś ciężko mi idzie

no i gram na hardzie ale ztym laserem dosyć łątwo się zrobiło.
Humulus XP
1 07 2004, 14:24
Heh - jak podobało Wam się zakończenie UFO w SH1 to poryczycie się ze śmiechu oglądając zakończenie UFO w SH2: Director's Cut. Nie wiem czemu, ale mnie pierwszy Silent jakoś nie przypadł do gustu. Nie potrafię wytłumaczyć dlaczego tak jest. Przeszedłem go kilka razy dla różnych zakończeń jednak bez większych emocji...
Mackal21
3 07 2004, 20:17
A jest ktoś z was ,który nie miał problemów z zagadką z pianinem(nie wierzę,że ktoś z was nie skorzystał z pomocy)
Podobno po zdobyciu tego zakończenia można jeździć ukradzioną karetką z terenu szpitala po całym Silent Hill.
I ktos z was w to wierzy ??
szczurek
4 07 2004, 10:17
A jest ktoś z was ,który nie miał problemów z zagadką z pianinem(nie wierzę,że ktoś z was nie skorzystał z pomocy)
ja, musze przyznac, korzystalem z Gamefaqs w tym przypadku. To poprostu bylo ponad moje sily! O___o
Ölschmitz
4 07 2004, 20:57
Ku,rwa skończyłem jedynkę na zakończeniu Bad, ale szczerze mówiąc nie zrozumiałem do końca całej fabuły (poza faktem, że gra to wizje przedśmiertne Harrego). Może mi ktoś dokładnie wytłumaczyć o co w grze chodziło? Tzn. kim była Alessa itp.
Normalnie zagrałbym jeszcze raz i sam zczaił, ale nie mam dostępu do PSX'a, ani PS2, więc kanał.
Ku,rwa skończyłem jedynkę na zakończeniu Bad, ale szczerze mówiąc nie zrozumiałem do końca całej fabuły (poza faktem, że gra to wizje przedśmiertne Harrego). Może mi ktoś dokładnie wytłumaczyć o co w grze chodziło? Tzn. kim była Alessa itp.
Normalnie zagrałbym jeszcze raz i sam zczaił, ale nie mam dostępu do PSX'a, ani PS2, więc kanał.
polecam text w Poradniku, tym z Larą na okladce, tam jest opis fabuly sh 1&2 by Mazzi... sam pewnych rzeczy nie kumalem, a teraz jestem oswiecony (np. jaka konkretna rola Cheryl w planach Dahli)
a tak wogole to wedlug mnie, pomimo ze gra oferuje 5 zakonczen, to np. wspomniane przez ciebie przedsmiertne wizje to jedynie alternatywa do prwadziwej osi wydarzen, choc kto wie, moze sie myle...
a Alessa byla corka Dahlii, potrzebna byla do zrodzenia Samaela, ale miala wąty, tak to czaje :wink:
_Kulawa
13 04 2005, 11:57
ja nie skorzystałam.
caluśkiego Silenta przeszłam bez żadnej pomocy.
Jedynka i dwójka rządzą !!! Dalsze części to już nie to. Jedynka była w sumie mocniejsza, za to dwójka ma lepszy OST. IMO dobrze, że dwójka poszła fabularnie w innym kierunku niż jedynka. Dwa najlepsze horrory, w jakie grałem.
Jedynka i dwójka rządzą !!! Dalsze części to już nie to. Jedynka była w sumie mocniejsza, za to dwójka ma lepszy OST. IMO dobrze, że dwójka poszła fabularnie w innym kierunku niż jedynka. Dwa najlepsze horrory, w jakie grałem.
zgodze sie chyba ze wszystkim co napisales... dwójka ma ogólnie lepszy ost;] kawałek z kręgielni the best, ale za to jedynka ma (pipi) tracki po każdym zakończeniu gry... kocham sie w tamtych last sountrackach:D
barcelona fan
18 10 2006, 18:24
ja gram dopiero 1 raz. Przeszedlem juz alchemilla hospital ta miejscowka jest MOOOOOOOOOOOOOCNA
jestem pod naprawde wielkim wrazeniem szczegolnie cialo wypadajace z szafy MIODZIO!!!
POLECAM typowy must have dla psx'owców
canabis
18 10 2006, 19:45
Jako wielki fan serii też muszę coś dorzucić

Ostatnio odświeżyłem SH1 i muszę powiedziedzieć że mam spore problemy z wyborem najlepszej części serii. SH1 ma mocniejszy klimat ale za to SH2 ma bardziej "poruszającą" fabułę. Co do zagadki z pianinem to ja też niestety skorzystałem z opisu, ale jeśli jest sie troche bardziej bystrym można i za pierwszym razem sobie poradzić, wystarczyło skojarzyć że "ptaki bez głosu" to po prostu nie działające klawisze.
ps: jaka jest wasza ulubiona/najlepsza zagadka logiczna w grze? Mi najbardziej się podobały:
-z powieszonymi skazańcami(sh2)
-z liczbami kończyn poszczególnych istot(sh1)
ps2: miał ktoś zakończenie dog(sh2)? Wg mnie bezsens , żart konami
QUOTE(golab @ 13 04 2005, 21:47)

To zagraj w forbidden siren 2 -10 razy większe shizo...
Najlepsza jest niewatpliwie (watpliwie?) czesc 2. Jedynka cierpi moim zdaniem na syndrom czesci pierwszej czyli faworyzowania jej bo byla pierwsza czego ja osobiscie baaardzo nie lubie. Oczywiscie jedynka to klasa sama w sobie, ale dwojka jest jednak lepsiejsza.
barcelona fan
10 11 2006, 16:20
Po jednorazowym ukończeniu tej wspaniałej gry musze powiedzieć że jak na gre sprzed paru ładnych lat
jest wyjechana tylko strasznie dużo watkow jest nie wyjaśnionych.A totalnie beznadziejnym motywem było
zatrzymanie kaufmanna przez lisę.

skąd ona tam sie wzieła?Ja rozumiem że to silent hill i wszystko jest możliwe ale to było głupie ogolnie za...ista gra
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.