Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Silent Hill
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PSone
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Mejm
QUOTE(barcelona fan @ 10 11 2006, 16:20) *

jest wyjechana tylko strasznie dużo watkow jest nie wyjaśnionych.

Zagraj wiec w trojke smile.gif Bardzo duzo watkow czesci pierwszej zostaje wyjasnione.

Silent Hill 1 wymiata. Kiedy gralem w nia w podstawowce sralem jak dzik, zwlaszcza w kanalach. Brr. Ta gra potrafila/potrafi przestraszyc no i fabula zakrecona jak ogon swini biggrin.gif A pamietam jeszcze jak sie pojawila na gieldzie we wro. Jakas tam gierka w ktorej koles biega we mgle po jakiejs alejce (poczatek gry) i na dodatek sprzedawana 2x drozej (40zl!) niz inne piraty.. Pff, co oni sobie mysla ze maja do zaoferowania cos wyjatkowego? wink.gif A jednak mieli...
bajej
Mam pewien problem przechodze ktorys raz juz silent hilla ( po kilku letniej przerwie tongue.gif) no i sie zacialem..

Pamiętacie moment z podpalenie bluszczu, rośliny, która uniemozliwiala otwarcie tego wlazu czy czegas takiego?

Otoż mam benzyne zapalniczke tez no ale za cholere nic sie nie dzieje confused.gif jak to sie robi? tongue.gif
canabis
Najpierw na te rośliny używasz benzyny a później zapalniczki , ot cała filozofia.
zajebisty
Trudno powiedziec ktora lepsza 1 czy 2 o 3 i 4 nie bede pisal bo sa gorsze aszczegolnie 3...Ten dolujacy klimat dwijki ten scenariusz ktory nie wiem do dzis czy zrozumialem jest poprostu (pipi)..
jgl
Polecam zagrać na hardzie to jest jazda dopiero.
Bałem się głupich psów a ten boss w szkole to według mnie przegięcie lekkie bo siedziałem nad nim z dwa tygodnie nie mogłem trafić mu w chapę ale jakoś...
banny
ludzie, 2 sprawy:

wiem ,że jest spolszczenie do SH1, tylko ,ze stronka psxpl.prv.pl nie działa, mógłby ktoś mi te spolszczenie podrzucić?

druga sprawa to konfiguracja epsxe by dobrze działał SH.U mnie strasznie tnie, a inne gry śmigają elegancko confused.gif
Znka ktoś dobrą konfigurację?
pozdro i z góry dzięki.
Sunderland
Co do wyboru najlepszej części to jest naprawdę ciężko, ponieważ każda oferuje nieco inne podejście.Jedynka ma niesamowity klimat, fabułę...po prostu każdy wie za co pokochał tą grę.Dwójka poszła w inną stronę.Problem w tym, że ciężko określić, która była lepsza.Trójka była dla mnie miłym powrotem do tego groźniejszego Silent'a po nieco melancholijnej (nie znaczy złej)dwójeczce.I nie wiem czemu część trzecia jest krytykowana.Przecież to znów, stary dobry SH, który wali ciężką jak beczka smoły atmosferą i posiada wszystko (prócz wielowątkowego scenariusza), żeby zasługiwać na słowa pochwały.Postać Claudii jest jedną z najlepszych w serii (a Heather to już w ogóle miodzio wink.gif ).W dodatku przez gadanie o tym, że seria nie bardzo ewoluuje (a co tam niby ma ewoluować?) otrzymaliśmy grę SH4.Tytuł ambitny acz totalnie niedorobiony, tworzony metodą kopiuj-wklej i co najważniejsze, z zakończeniem scenariusza, który zakrawa o idiotyzm.

CYTAT(SORROW)
To zagraj w forbidden siren 2 -10 razy większe shizo...

Siren to gra świetna, ale byłaby numer jeden gdyby nie istaniał Silent.
Burgund
Silent Hill to kawał dobrego softu... Świetny klimat, wciągająca fabuła (to już podkreślone wiele razy).
Wracam do tej gry bardzo często, pod byle jakim pretekstem. A to bo po polsku jeszcze nie grałem, a to zapomniałem jakiegoś wątku i chcę sobie przypomnieć, czasem grałem tylko po to aby usłyszeć piosenkę podczas ucieczki od Lisy (zna ktoś tytuł?).
Ostatnio prubuję grać na czas. mam przed oczami filmik z magicznym czasem 35 minut, ale nie zamierzam go pobić bo pewnie i tak nie dam rady. Jak na razie jestem w szpitalu z czasem 21 minut. Celuję w czas poniżej godziny.

P.S.

CYTAT(Mejm @ 11 11 2006, 16:28) *
(...) Kiedy gralem w nia w podstawowce sralem jak dzik, zwlaszcza w kanalach. (...)

Ja tylko tak wtrącę, że nie ładnie jest srać po kanałach! Zanieczyszczasz wodę i wogóle... Pozatym jak tam dociągnąłeś prąd? Plejak ci nie zamókł? Chyba że najpierw pograłeś a później poszedłeś do kanału się zesrać. wink.gif
Sunderland
CYTAT(Burgund)
(...)czasem grałem tylko po to aby usłyszeć piosenkę podczas ucieczki od Lisy (zna ktoś tytuł?).

Not Tomorrow/Death of Lisa.
rajnerGT
CYTAT(Sunderland @ 11 05 2007, 15:15) *
CYTAT(Burgund)
(...)czasem grałem tylko po to aby usłyszeć piosenkę podczas ucieczki od Lisy (zna ktoś tytuł?).

Not Tomorrow/Death of Lisa.

co do tej piosenki to HHMP nagralo utwor "ciężkie chwile" w ktorym ta piosenka jest podkladem smile.gif moge dac linka do niej jak chcecie
banny
CYTAT(banny @ 6 05 2007, 21:19) *
ludzie, 2 sprawy:

wiem ,że jest spolszczenie do SH1, tylko ,ze stronka psxpl.prv.pl nie działa, mógłby ktoś mi te spolszczenie podrzucić?

druga sprawa to konfiguracja epsxe by dobrze działał SH.U mnie strasznie tnie, a inne gry śmigają elegancko confused.gif
Znka ktoś dobrą konfigurację?
pozdro i z góry dzięki.

anyone?
Burgund
co tam emulator... najlepiej gra wyglada na konsoli.

a strona działa.
Wchodź najlepiej z linku www.playstationpl.boo.pl
Berion
@banny

Nie ma jednej dobrej konfiguracji. Od tego masz pluginy, których jest cała masa. Mnie dobrze chodzi wszystko na peopsach, ale to zależy przecież od bebechów w Twoim kompie.

Wchodź stąd (brak reklam):
http://playstationpl.boo.pl/index.php

Poczytaj też sobie:
http://playstationpl.boo.pl/infopage.php?id=1

banny
dziękuję smile.gif
Maślana
GENIALNA gra która zrewolucjonizowała gatunek survival horrorów,niepowtaralny klimat i prawdziwy strach którego nie odczułem przy innych grach. icon_chainsaw.gif
XM16E1
CYTAT(Maślana @ 20 06 2007, 11:32) *
GENIALNA gra która zrewolucjonizowała gatunek survival horrorów,niepowtaralny klimat i prawdziwy strach którego nie odczułem przy innych grach. icon_chainsaw.gif

Zgadzam się z tobą w 100%. Najlepsza obok Tekken3 gra na "szaraka"
Sunderland
Ta gra to coś więcej niż gra.Raz, że ośmieszyła wszystko co do tej pory miał do zaoferowania horror, a dwa, że w każdym aspekcie miażdżyła.I coś w tym musi być skoro już trzecia generacja konsol czeka na ten tytuł.Wg mnie jeden z najlepszych tytułów na świecie (ale chyba już o tym wspominałem:)).
Paulek L
Gustuję raczej w platformówkach, ale miałem w SH wszystkie zakończenia, to mówi samo przez się tongue.gif Motyw z szafką w szkole i pojękującymi doktorami w szpitalu po prostu miażdżą cool.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.