Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Seria Phoenix Wright
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Nintendo DS
Stron: 1, 2, 3, 4
RoL
CYTAT
Oj tak, ostatnia sprawa jest świetna. Nie raz będziesz się zastanawiać, co zrobić i jak postąpić w niej... ale nie w sensie nie widział co robić, tylko jaki moralny wybór dokonać... warto, mówię Ci. Ja na początku byłem też zniesmaczony, ale to w końcu Phoenix Wright, no nie ?

Tym razem pisalem o trojce ;P Tam tez cala gre ratuje ostatnia sprawa (i postac Godota).

CYTAT
BTW, mógłby ktos oceny wszystkich części mi podać?

Chodzi Ci o oceny z ekstrima, czy wlasne?

raven_raven
Najlepiej obie wink.gif.

Ale ta sprawa z porwaniem Mayi (ja tam chciałem gnoja jak najszybciej u(pipi)ć wink.gif ) też była super, Turnabout Sisters też rządzą. Ale ta rozprawa z Edgeworthem jako oskarżonym jest najlepsza z najlepszych i nic tego nie zmieni. Geniusz po prostu. Po prostu wszystkie są dobre, ale czasami znajdzie się naciągana... jednakże najlepsza jest jedynka. Po prostu nic nie zmieni mojego zdania, to co jest w dwójce i trójce to marne popłuczyny (dobre kawałki w tych częściach to te, co z jedynki się ostały). Ten motyw z jedynki, gdzie już kończyliśmy sprawę i wszystko okazywało się jasne (na YT to się nazywa cornered) po prostu rządzi. W dwójce nie było źle (szczególnie gdy doszedł taki fajny w ostatniej sprawie), ale to co jest w trójce w ogóle nie podnosi atmosfery, jakieś plumkanie...
Nie wiem jak to jest, ale gra w której czytamy i myślimy po prostu szturmem zdobyła moje serce. Nigdy nie myślałem, że tekstowa przygodówka mnie tak zaskoczy...
Killabien
A mi się bardzo podobała ostatnia rozprawa z Apollo Justice. Fajnie to połaczyli z inną sprawa i pokazali czemu Phoenix stracił pracę

Edit: Sorry chłopaki naprawdę nie chciałem. Ale Gdzieś juzc hyba pisał o tym albo w recenzji było. Mimo wszystko jeszcze raz sorry
coopa
Dzięki za spoilera...
raven_raven
KUR.WA NO WŁAŚNIE!!!
Dzięki kur.wa, dzięki. Wyedytuj to chociaż do (pipipipipipiiiii).

NAUCZCIE SIĘ!
[.spoiler]informacja która psuje całą zabawę[./spoiler] (bez kropek)
i wtedy jest ku.rwa pięknie ukryte smile.gif.
RoL
CYTAT(raven_raven @ 30 05 2008, 12:20) *
Najlepiej obie wink.gif.

PE:
PW - 8+ (kilu)
PW: JFA - 8 (mazzi); 9- (koso - 3gr)
PW: T&T - 8 (mazzi); 9+ (koso - 3gr)
AJ - 9- (mazzi); 9- (koso - 3gr)

Ja:
PW - 9-
PW: JFA - 8-
PW: T&T - 8+
AJ - 8
raven_raven
Skończona cała trylogia... chlip, chlip, najlepsze gry w moim życiu od czasów MGS3 się skończyły, przede mną Apollo Justice ale śrenio mam na niego ochotę, to już nie Phoenix (Choć też tam Phoenix występuje, to w bardzo chu.jowym desginie.).

SPOILERY, czytać tylko jak się daną część przeszło

Troszkę może o dwójce napiszę.
Co ja mogę powiedzieć... dwójka to początkowy zawód, chciałem czegoś więcej niż naciąganej amnezji, ale jakoś trzeba było nowym wyjaśnić zasady gry. Następne sprawy słabe, chociaż ta z cyrkiem, mimo, że ma plejadę cyrkowców (dosłownie i w przenośni) jako postacie, to jednak miała kilka ciekawych zwrotów akcji, jednak całe rozwiązanie z tą windą na statuę i cały ten cyrk z odlatującym płaszczem... słabo. W sumie druga też była bardzo dobra, poznajemy Pearls i mamy wiele ciekawych i sensownych wyjaśnień, na dodatek ten wątek został na dobre pociągnięty w trójce, więc w sumie tylko pierwsza sprawa słaba. Cała gra troszkę krótka, krótsza niż jedynka, za to czwarta sprawa znowu "robi". Porwanie Mayi, powraca w końcu Edgeworth, kolejny raz masa naprawdę trzymających w napięciu zwrotów akcji... oj tak, ja pół dnia przesiedziałem z konsolką, bo musiałem uratować Mayę. Oczywiście Matt Engarde został uznany winnym za mordersto icon_twisted.gif, a więc wszystko dobrze się skończyło, ale nie omieszkałem sprawdzić też złego endingu.
Ciekawostką jest to, że od teraz można prezentować profile postaci oraz dostajemy Magatamę od Mayi, która to potrafi zaglądać w ludzkie serca i dzięki niej łamiemy Psyche-Locks. Naprawdę ciekawe urozmaicenie, teraz złamanie jakiejś osoby troszkę trwa, a dzięki profilom gra mogła z deczka się rozwinąć i tym samym poziom trudności się lekko podniósł.
Postacie, postacie... hm, Pearls jest świetna, taki nad wyraz mądry dzieciak, potrafi dopiec albo rośmieszyć, podobała mi się ta postać, za to Franziska... nie wiem, co wszyscy w niej widzieli. Wielki mi Prodigy, nawet razu z Nią nie wygrałem, pomiatała Gumshoem i ten jej bicz... bez niego byłaby nikim confused.gif. Edgeworth mi się o wiele bardziej podobał, na dodatek powrócił w końcu ^^ i godnie się wymienialiśmy Objectionami.
Muzyka... na początku wydawała mi się słaba, jednak na koniec chyba się przyzwyczaiłem i mi się podobała. Jednak nadal nie wiem, czemu cały czas nie ma jednej i tej samej, genialnej muzyki z jedynki. Kiedy usłyszałem na początku drugiej sprawy wspomnienia o Milesie i "cornered" z jedynki, to normalnie nie naciskałem nic przez pięć minut delektując się tym.
Na początku się zawiodłem, na koniec mogę napisać tak: gra warta przejścia, gorsza od jedynki, ale nadal jedna z najlepszych szpili na DS'a.
.

Teraz czas napisać co nie co o trzeciej, IMO prawie tak dobrej części jak jedynka.
Tym razem, zamiast zaczynać od durnych amnezji, mamy retrospekcje. Gramy Mią, jak ona wyglądała slinotok.gif. Na dodatek wszystko ładnie się wpasowuje, w to, co już poznaliśmy, nic nie jest sprzeczne. Poznajemy także zarąbistą fryzurkę Winstona Payne'a, Dahlie wokół której będzie się toczyć ostatnia sprawa... Ciekawa sprawa, ciekawa. Następna sprawa... Mask^DeMasque... MASAKRA. Tak głupiej i dennej sprawy dawno nie widziałem. Jedynie co, to mi się podobała gra słów w nazwisku Luke Atmey (Look at me jakby co wink.gif ). Może to dlatego, że sprawa się nie rozbijała o morderstwo wink.gif. Ale jest jedna pozytywna rzecz w tym wszystkim... prosecutor Godot. Tak charyzmatycznej, tajemniczej i zaje.biście wymyślonej postaci nie widziałem dawno. Jego muzyczka jest świetna, aż sobie na dzwonek w komórce ustawiłem, i choć jak zwykle z nami przegrywa, to jednak jest to postać, która godnie zastępuje Edgewortha, nie to co Franziska. Kolejna sprawa, morderstwo w Tres Bien. Ogólnie nie mam nic tej sprawie do zarzucenia, ba, ładnie sie rozkręca, ale ten cały pedalski kucharz... jak musiałem na niego patrzeć, czułem się jakbym grał w jakąś grę dla "kochających inaczej", kto go w ogóle wymyślił!?
Dwie ostatnie sprawy to poezja. Tu się wszystko co wcześniej (no prawie wszystko) zawiązało do końca, poznajemy mroczną przeszłość Dahlii, powraca nasza kochana Morgan Fey i jej diaboliczne plany...
Przez chwilkę kierujemy znowu Mia (czwarta sprawa) i na początku piątej, co mnie bardzo zaskoczyło, jesteśmy obrońcą, ale kierujemy... Edgeworthem! Powraca też na chwilkę Franziska, szykując grunt pod ostateczną bitwę Phoenixa z Godotem. A ta ostateczna bitwa...
O_O, cud, miód i orzeszki! Coś pięknego, jak tu wszystko się zawiązuje, jak tu poznajemy całą prawdę, jak odkrywamy plan Godota i całą tą postać, jak odkrywamy co zrobił... GENIALNE!!! No i powraca "cornered theme" z jedynki na samiuśki koniec, ba, nawet Phoenix łyknie se kawki z Godotem XD.
Muzyka choć na początku zawiodłem się jeszcze bardziej jak na dwójce, pod koniec bardzo mi się podobała, naprawdę godna, jedynki to nie zastąpi, ale mimo wszystko bardzo mi się podobała. Prawie tak dobra część, jak jedynka.

Co tu dużo mówić, cała seria to jedne z najlepszych gier w moim życiu, na razie tylko MGS je pobił. MUST-HAVE dla każdego, kto lubi DS'a czy nie (SŁYSZYSZ COATI!? MASZ PRZEJŚĆ TO DO JASNEJ CHOLERY!!), po prostu każdy musi znać te historię, bo to czysty geniusz. I kto by pomyślał, że oszaleję na pukcie gry, w której tylko czytamy i klikamy opcje w menu od czasu do czasu prezentując jakieś dowody i badając miejsce zbrodni...
Przede mną jeszcze Apollo Justice, po pierwszej sprawie znowu mieszane uczucia, muzyka wydaje mi się jeszcze gorsza, ale mam nadzieję, że gra się rozkręci. Jak to jest z Justicem? Zawodzi czy nie?
No potem chyba znowu przejdą genialną jedynkę, powoli ją zapominam to można sobie znowu przejść tongue.gif.

Kurczę, miałem napisać reckę na rpg-nds, a sie okazało, że wszystko co miałem do wypisania, wylałem w ten temat. Mam nadzieję, że przynajmniej to Wam się miło czytało wink.gif.
No i ja chce już piątą cześć Gyakutena oraz grę o Milesie Edgeworth'ie! Gdzieś czytałem wywiad, że pojawi się ostatnia, czwarta część Phoenix Wright'a, będzie to już ostatnia, ale będzie o wiele dłuższa od poprzednich, będzie w niej Phoenix Wright oczywiście i będzie wszystko rozwiązane, co jeszcze nie uzyskało odpowiedzi w poprzednich częściach. Wrócą stare postacie, ale nie zabraknie też nowych. Napisany już jest scenariusz i zaczynają już produkować grę. Co najlepsze, jest to od początku pisany Phoenix na DS'a, więc szykuje się gra tak wykorzystująca DS'a, jak piąta sprawa w jedynce, ale to w całości Phoenix Wright ^^!

PS No, czuję się spełniony, już od dłuszczego czasu miałem zamiar wylać moje przeżycia nt. tej gry. Ale nie martwie się, jeszcze wrócę Was męczyc, bo niedługo skończe Apollo Justice icon_twisted.gif.
RoL
CYTAT(raven_raven @ 25 06 2008, 10:19) *
Jak to jest z Justicem? Zawodzi czy nie?

Mnie nie zawiodl. Mimo wszystko, stawiam ta czesc wyzej niz dwojke. Nie ma co prawda tak dobrych spraw, jak ostatnia z JFA, ale jako calosc jest bardziej spojna (chociaz pare rzeczy nie trzyma sie kupy). Tym razem wszystkie sprawy sa w miare logicznie ze soba polaczone (no, moze druga jest malo istotna dla fabuly). Bardzo dobrze sprawdza sie tez patent z obserwowaniem przesluchiwanych postaci.

CYTAT(raven_raven @ 25 06 2008, 10:19) *
Co najlepsze, jest to od początku pisany Phoenix na DS'a, więc szykuje się gra tak wykorzystująca DS'a, jak piąta sprawa w jedynce, ale to w całości Phoenix Wright ^^!

Apollo Justice tez powstal tylko na DSa. Tak samo, jak w ostatniej sprawie z jedynki, tak i tutaj, wiekszosc przedmiotow w menu da sie ogladac w 3d. Rozbudowano tez zabawe gadzetami, ktore daje nam Ema.
raven_raven
Wiem wiem, ale Apollo Justice to nie prawdziwy Phoenix Wright, a tu właśnie mnie to ucieszyło, że będzie to pierwszy PW w pełni przystosowany do DS'a smile.gif.

Pierwszą sprawę mam już za sobą, ale Phoenix w bluzie!? WTF!? Nie pasuje jak cholera... nawet jego włosów nie widać sad.gif.
marcin0903
Która część wg. Was najlepsza i czy trzeba Phoenix Wrighty przechodzić w odpowiedniej kolejności? Jeśli tak to może mi ktoś podać pełne tytuły wszystkich części po koleji.. wink.gif?

Taka jest kolejność?:
Phoenix Wright: Ace Attorney
Phoenix Wright: Justice for All
Phoenix Wright: Trials and Tributions
AJ - co to jest właśnie to AJ wink.gif?
raven_raven
Kolejność jest dokładnie taka:

Phoenix Wright Ace Attorney
Phoenix Wright Ace Attorney Justice for All
Phoenix Wright Ace Attorney Trials and Tribunations
Apollo Justice Ace Attorney

AJ to Apollo Justice, niejako czwarta część, tylko, że już nie kierujemy Phoenixem a Apollo Justice'm ale nadal wszystko jest ładnie połączone z poprzednimi częściami.
Wszystkie gry tworzą jedną całość i jest BARDZO wskazane, aby je przechodzić od pierwszej do ostatniej, naprawdę, można wiele stracić/ominąć jak się nie będzie przechodzić po kolei, no to tak jak z książką, należałoby czytać od początku do końca, c'nie wink.gif?
marcin0903
hm... czytam książki od tyłu tongue.gif - nie no żartuję. Kurcze tylko coś ciężko dostać gdzie kolwiek PW: AA, tą pierwszą część.
Warto kupić? http://www.play-asia.com/paOS-13-71-9g-77-...ey-70-2lz0.html wersja japońska ale do wyboru angielski język za grosze...
raven_raven
Jesteś pewny, że jest język angielski?
Jeśli tak to chyba bierz...

Ja chyba u siebie w Saturnie widziałem jedynkę i dwójkę, obie za jedyne... 169 zł confused.gif.
marcin0903
Jeszcze napisałem maila do nich żeby potwierdzili, ale za 50 zeta z wysyłką, bo tyle wyniosą koszty to jest taniocha smile.gif. Z tym, że teraz wyjeżdżam i nie wiem czy opłaca się zamawiać bo w 4 dni nie dojdzie mi z azji paczka wink.gif.

Najpierw postaram się Zeldę skończyć, bo Mario Kart to można męczyć bez końca smile.gif.
raven_raven
Jeżeli ma angielski to bierz. Z tym, że... dla tej gry ja bym odłożył wyjazd. Naprawdę, dla mnie jest to druga najlepsza gra w życiu, bo MGS3 nic nie pobije hyh.gif. Naprawdę warto na nią czekać... oj tak.
Di
CYTAT(raven_raven @ 27 06 2008, 10:11) *
Jesteś pewny, że jest język angielski?

W Phoenixach jest, w AJ nie ma.
ashka
W Japońskich Gyakutenach na DS'a, tych oryginalnych (sportowanych z GBA) zawsze jest do wyboru język angielski.
W tym nowych, Apollo Justice, jest tylko japoński.

50zł to świetna cena za jedynkę. Zagraj i dopiero wtedy się zastanów, czy masz ochotę na kolejne części - np. dwójka jest znacznie słabsza od jedynki i za 20+$ można złapać kilka lepszych gier...
raven_raven
Oj, czy słabsza... no dobra, słabsza, ale Ashka, przełam się i łykaj dwójkę (choćby dla drugiej i czwartej sprawy, Magatamy i Pearls) i koniecznie przejdź GENIALNĄ trójkę. Jeżeli jakaś postać wywarła na mnie takie wrażenie, że ją do avka wstawiłem, to znaczy, że gra, w której występuje, jest GENIALNA. Więc cioraj no mi tu w dwójkę, potem trójkę bez gadania, bo to świetne gry!
ashka
CYTAT(raven_raven @ 27 06 2008, 21:45) *
Oj, czy słabsza... no dobra, słabsza, ale Ashka, przełam się i łykaj dwójkę (choćby dla drugiej i czwartej sprawy, Magatamy i Pearls) i koniecznie przejdź GENIALNĄ trójkę. Jeżeli jakaś postać wywarła na mnie takie wrażenie, że ją do avka wstawiłem, to znaczy, że gra, w której występuje, jest GENIALNA. Więc cioraj no mi tu w dwójkę, potem trójkę bez gadania, bo to świetne gry!

Heh, fanboje.

Dwójkę miałam i sprzedałam. Wystarczająco zniechęciła mnie do kupowania części trzeciej.
Polemizowałabym, czy koeljne częsci są takie świetne. W dwójce nie ma ani jednej sprawy, która można by uznać za arcyciekawą. O trójce czytałam bardzo różne opinie.

Może, jak już przecenią 3 i 4 na 10$, to zaszaleję ;P
Żal forsy na kolejnego średniaczka.

raven_raven
A przeszłaś trójkę? Uwierz, dzięki retrospekcjom, graniu Mią i Edgeworthem no i postaci Godota tą grę stawiam tylko troszkę pod jedynką, troszeńkę tylko. Naprawdę dobra gra, no nie wydaje mi się, by pomiędzy pierwszą a drugą i trzecią częścią oprócz kilku szczegów była taka przepaść smile.gif.

Nie fanboj, a fan, bo fanboj musiałby jeszcze oczerniać przeciwną grę/konsolę/opinię wink.gif.
RoL
Poza tym okreslenie "sredniak" ma sie nijak do serii Ace Attorney. Gdyby gra byla rzeczywiscie przecietna, to nie dostawalaby tak wysokich ocen ;]
raven_raven
Dokładnie toto.

Po prostu tak mówię, że ta słabsza od tej, ta prawie tak dobra, a prawda jest taka, że cała seria jest genialna i wypadałoby znać całość, bo nadchodzi czwarta, ostatnia część, a wszystkie 3 tworzą jedną, spójną całość smile.gif.
raven_raven
Napisałem 3 części tworzą spójną całość...?

No właśnie, ostrzegam przed spojlerkami. Małe na razie, potem walnę większę (i ostrzegnę).

A więc skończyłem ostatnią część sagi. Apollo Justice padł. Smutek, radość, zaskoczenie, podziw, duma, ulga, niecierpliwość... wszystko to czułem na raz. Z jednej stronyu człowiek się cieszy, bo w końcu poznał prawdę. Smutek, bo to już jest koniec. Czwarta i ostatnia na razie genialnej serii prawniczej padła. Zaskoczenie, bo nie sądziłem, że gra z teoretycznie innym bohaterem mnie zaskoczy tym, że to prawie najlepsza część całej serii. Podziw dla twórców, że cały czas mają tyle pomysłów na nowe sprawy. Duma, bo w końcu dorwałem skubańca. Ulga, bo skończyłem grę. Niecierpliwość, bo nie mogę się juz doczekać ostatniej części Phoenixa Wrighta. Tak, ostatniej z naszym ulubionym prawnikiem.

Podczas ostatniej sprawy przyszło mi na myśl bardzo mocne skojarzenie z inną grą. A dokładnie z Metal Gear Solid 2. Niby inny bohater, a jednak tak naprawdę nadal naszym głównym bohaterem jest Phoenix Wright. I tak jak w MGS2, tutaj również zagramy naszym głównym bohaterem, bo w końcu zagramy nawet jedną rozprawę Phoenixem. MASON System też zarąbisty pomysł, poznajemy całą grę, wszystko się wiąże ze sobą, wszystko znajduje swoje odpowiedzi, okazuje się, że trzy różne sprawy i postacie są ze sobą powiązane... No po prostu wypas!!

Na dodatek wykorzastynie możliwości DS'a też nie byle co, co prawda brakuje kilku postaci, ale ogólnie w moim mniemaniu kolejna równie genialna część co reszta smile.gif.
BartX
Da się zasejwować w środku śledztwa? ohmy.gif Bo w drugim chapterze (w jedynce) nie mogę sejwnąć bo przesłuchaniu Mayi.
RoL
z tego, co pamietam, to mozna sejwowac w dowolnym momencie
raven_raven
Oprócz używania magatamy to możemy w każdym miejscu zapisać po naciśnięciu START.
BartX
niezły lol. Dzięki panowie smile.gif
HudyPL
Mam okazje mieć Trials and Tribunations, ale pytanie czy warto zaczynać od 3 części?
raven_raven
Nie, to tak jakbyś zaczął trylogię Władcy Pierścieni od 3 części czy coś takiego smile.gif. Kupić kup, ale zaczynaj od pierwszej części, wszystko to się układa w logiczną całość.
usagi23
moim zdaniem można zacząć od 3 części jako że to de facto nie jest kontynuacja w pełnym słowa tego znaczeniu, ot mamy tego samego bohatera, ale same sprawy z części 3 nie łączą się z tymi z 1 i 2 cz, tak więc można spokojnie grać bez uszczerbku dla linii fabularnej
raven_raven
Bzdura! Poznajemy całą przeszłość Mii, Phoenixa. Żadna gra nie ma powiązanych spraw z inną częścią, jednak jak mówię, jest to kolejna część gry która o wiele lepiej smakuje, jak znamy poprzednie części.
usagi23
a i owszem, aczolwiek mi tak samo dobrze grało się we wszystkie trzy części mimo tego że zaczynałem właśnie od Trials and Tribulations, a przeszłość naszych bohaterów poznałem troche później co w moim przypadku nie było dużą stratą.
Master JIN
estem na 2 sprawie w trials and tribulations i mam takie pytanie.Czy Godot okaże się kimś z poprzednich części?Jeśli ktoś odpowie to proszę o nie podawanie imienia tej osoby tylko po prostu tak/nie.
raven_raven
Nie.
Hela
Nowe skany z Gyakuten Kenji:
http://www.gamekyo.com/news29013_gyakuten-...creenshots.html
raven_raven
slinotok.gif icon_twisted.gif Ja pierniczę, jaki pedałkowaty obrońca, no nie mogę. Tak jak wszystkie postacie są spoko, to akurat panowie z Capcomu potrafią dowalić dziwnych kolesi (np. jak ten z pierwszej sprawy w drugiej części). No ale przynajmniej miło będzie go rozwalać w sądzie. No i sprawa laski - Edgeworth to raczej wyizolowany czlowiek, po co dodali mu jakąś towarzyszkę? Styl troszkę mi się nie podoba, zmienił się z deka (choćby twarz Edgewortha). No i widać zapewne pierwszą sprawę: Zabójstwo w biurze Edgewortha. A i jeszcze jakieś ulepszenia w gameplayu, wydaje mi się, że widzę jakieś odpowiedzi i dymki, może być ciekawie! icon_twisted.gif slinotok.gif

Sorry za te emotki ale po prostu nie mogę się doczekać czegokolwiek mającego w nazwie Gyakuten.
Killabien
Heh wiedziałem, że Raven coś napisze w sprawie tych skanów i o tej babce, że nie potrzebna.
raven_raven
Tak łatwo mnie przejrzeć tongue.gif?

W każdym razie, ja kocham Phoenix Wrighty tak mocno jak Yano kocha Monster Huntera chyba wink.gif. Szkoda, że te takie krótkie w porównaniui do MH.
Wczoraj tak bardzo miałem ochotę na PW, że aż odpaliłem sobie pierwszą sprawę w trójce i grałem tak długo, aż nie usłyszałem objection theme, jakieś 30 minut chyba czytania to co znam na pamięć. I co? KOCHAM TO wub.gif.

OBJECTION!

po prostu rządzi.
ironspider
hehe widac to po twoim avku. Ja tam teraz staram sie zrobic Gyakuten Saiban Jiten na 100% Normalnie niewiem juz gdzie szukac!! A zostalo mi tylko 98%!!
raven_raven
Co to jest ten Gyakuten Saiban Jiten?
ironspider
to jest encyklopedia PW. Jak juz przeszedles wszystkie PW, to tam masz wszystkie sprawy osoby przedmioty sprajty, za kazda osobe,item itp. dostajesz iles %. Mi wlasnie zostalo 98% a szukania mam do groma. Za ilosc zdobytych procent dostajemy filmiki z gry. Zabawne sprajty (np. von karma i jego "krzyk") przy okazji mozna sobie posluchac troche muzyki z gry. Bardzo ciekawy produkt ^^ Polecam
Heihajin
A w jaki sposób to "widzi" które Wrighty przeszedłeś i jak odblokowuje się te przedmioty? huh.gif

Tak przy okazji, wczoraj skończyłem pierwszą część serii i chciałbym powiedzieć że jeśli ktoś ma DSa i jeszcze z PW nie miał do czynienia to niech to jak najszybciej zmieni! Ta gra jest WSPANIAŁA!!! biggrin.gif
ironspider
eeee... wiedzialem ze zle napisalem tzn. chodzilo mi o to ze jak przejdziezs wszystkie PW to warto w to zagrac biggrin.gif
No chyba ze sie lubi spojlery xD
Snake.
CYTAT(ironspider @ 19 09 2008, 15:00) *
to jest encyklopedia PW. Jak juz przeszedles wszystkie PW, to tam masz wszystkie sprawy osoby przedmioty sprajty, za kazda osobe,item itp. dostajesz iles %. Mi wlasnie zostalo 98% a szukania mam do groma. Za ilosc zdobytych procent dostajemy filmiki z gry. Zabawne sprajty (np. von karma i jego "krzyk") przy okazji mozna sobie posluchac troche muzyki z gry. Bardzo ciekawy produkt ^^ Polecam

No dobra, ale na czym polega ta gra? wink.gif Napisałeś, że szukania jest od groma, ale co, jak gdzie, kiedy, w jaki sposób?
Master JIN
po jakiego grzyba piszecie o nowej grze w temacie o 1 czesci phoenixa.Zakładać nowy temat!
szczurek
nie ma sensu zakładać tematu o każdej części. Będą 4 tematy i każdy będzie świecił pustkami. Toteż wszystko dotyczące prawników wrzucać tutaj.
raven_raven
Ironspider - powiedz mi tylko, po jakiemu ta gra jest. Bo krzaczków nie umiem, a podejrzewam, że właśnie w krzaczkach ta gra jest.
Heihajin
CYTAT(raven_raven @ 20 09 2008, 12:56) *
Ironspider - powiedz mi tylko, po jakiemu ta gra jest. Bo krzaczków nie umiem, a podejrzewam, że właśnie w krzaczkach ta gra jest.

Google mówi że wydali 12 kwietnia 2007, tylko po krzaczkowemu sad.gif
ashka
A Jiten był w ogóle do kupienia odrębnie?
Coś mi dzwoni, że go dokładali do Gyakutena 4 i tyle.
Nie rozumiem, co poleca ironspider, bo chyba nie kupienie?
Sarge
Nie mając wcześniej do czynienia z tą serią zagrałem w Phoenix Wright: Ace Attorney (a więc pierwszą odsłonę) i... nie mam pytań, gra jest świetna! Jestem dopiero podczas rozwiązywania drugiej sprawy, ale gra wciągnęła mnie jak bagno, dosłownie nie mogę oderwać się od konsolki, ale musiałem teraz przerwać na czas ładowania DS-a smile.gif . Już teraz wiem, że warto rozglądać się za sequelem (jeśli ktoś właśnie bawi się w kupowanie gier na DS-a w Polsce, to trudno znaleźć jest tytuł w tej serii w niezłej cenie) i na pewno po ukończeniu pierwowzoru zabiorę się za dwójeczkę.

Nigdy bym się nie spodziewał, że tekstowa przygodówka z "rysowaną" oprawą może tak wciągnąć - już pierwsza, mało przecież skomplikowana, sprawa bardzo mi się spodobała, ale to okazało się być tylko preludium do kolejnych - nad drugą siedzę już co najmniej dwie godziny i pewnie jeszcze trochę mi zostało smile.gif . Naprawdę idea stworzenia gry, w której kierujemy obrońcą na sali sądowej jest świetna i aż dziwne, że jakoś specjalnie nie jest to w grach wykorzystywane.

Jeśli miałbym się do czegoś czepiać na tą chwilę, to do liniowości i (póki co) raczej niskiego poziomu trudności - niby trzeba pomyśleć nad swoimi ruchami, ale na dobrą sprawę gra nam sporo podpowiada w czasie rozgrywki. Nie wiem jak będzie później, ale na upartego ktoś mógłby przed każdym posunięciem zapisywać grę i resetować konsolę - ja nie zamierzam jednak tak robić, by nie psuć sobie zabawy, bo świadomość że trzeba przemyśleć każdą decyzję jest bardzo motywująca do tego, by nie ułatwiać sobie zabawy smile.gif .

To tyle na razie, z pewnością wrócę jeszcze do tego tematu i napiszę coś jeszcze jak więcej pogram. Sesja jeszcze dzisiaj przed spaniem jest jednak nieunikniona wink.gif .
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.