Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: 24 - Season 5 (Spojlery)
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy > Seriale > 24
Stron: 1, 2
tk
Robi sie tutaj małe forum serialowe (kto wie może doczekamy sie kiedys osobnego działu biggrin.gif). Podobnie jak w bliźniaczym temacie o Lost - miejsce na przeładowane spojlerami dyskusje na temat nowego sezonu, którego scenarzyści napewno nas nie zawiodą. Premiara juz dzisiaj i jutro (w sumie cztery nowe odcinki).

Zawsze musze walnać jakiegos byka ... opcjo zmiany nazwy tematu WRÓĆ!
Kriseh
Poprawilem smile.gif No coz, ja czekam bardzo niecierpliwie od momentu kiedy dowiedzialem sie, ze bedzie jednak sezon 5 (poprzedni mial zamkniete zakonczenie jakby nie patrzec). Prawie tak mocno jak na nowe odcinki Losta smile.gif Generalnie wiadomo bardzo malo, kilka nowych postaci w CTU ma sie pojawic, powroca starzy znajomi, jedni na chwile (pojawi sie nawet piekna Elisha jako corka Jacka na kilka odcnikow), drudzy dluzej (Chloe). Ci co widzieli preview sezonu wiedza, ze poczatkowo serial bedzie sie toczyl wokol Jacka i jego "smierci" - ktos odkryl prawde i Jack jest w niebezpieczenstwie, takze CTU a nawet cala Ameryka ;p Bardzo chce zobaczyc scene, w ktorej Jack pokaze sie Audrey caly i zdrowy. No i Elisha... biggrin.gif
Kriseh
Odcinek nr 5 juz za nami a tu nikt nic nie pisze? Skandal! ;p Coz moge powiedziec... Zapowiada sie najlepszy sezon z wszystkich tego serialu. Pierwsze odcinki sa swietne, mocno trzymajace w napieciu (akcja na lotnisku), zaskakujace (Palmer i Michelle are dead...) i wciagajace (nie tak jak przekombinowany 4 sezon). Juz sie nie moge doczekac nastepnego odcinka!

No i Jack spotkal sie z Audrey, wzruszajaca scena chlip chlip ;p
tk
Nie no naprawdę zawiodłem się na was ludzie. Liczyłem, że nie tylko Kriseh tutaj co nie co napisze. Niesamowita intryga, dynamiczne ujęcia, świetne postacie i niezapomniane sceny (śmierć Mason'a, czy sytuacja w czasie operacji Paul'a chyba do końca życia pozostanie mi w pamięci) - to zalety tego serialu. Piąty sezon jak na razie daję rade - co prawda szkoda Palmera bo to już wymiatacz, ale do nowej ekipu już zdązyłem się przyzwyczaić a Lynn też zapowiada się na ciekawą postać. Teraz czekam tylko na wkroczenie chińczyków/koreańczyków, no i licze jeszcze na chociaż mały epizod Almeidy.
Yacek
Gdyby lecialo to w tv to pewnie ludzie by o tym pisali. Strasznie podobal mi sie pierwszy sezon ale nie mam az tak wielkiego cisnienia aby sciagac odcinki bo oprocz 24 musialbym sciagnac obowiazkowo The Sopranos a etgo wszystkiego jest za duzo jak na moje lacze :p
SIKI
sam bym obejrzał 5 sezon, ale w jaki sposób mam zdobyc 2 sezon?
Bo tego albo nie ma na torrentach, a jak jest to są zawrotne prędkości do 10kb/s dry.gif A jak ktoś ma to albo nie ma jak nagrac, albo nie ma czasu, zeby to zrealizowac...
a na dvd mnie nie stac :f
Dante
No właśnie zdobycie 2 sezonu jest straszną barierą nie do pokonania dla mnie a przy takim serialu przed ogladaniem 5 powinno znać się 4 poprzednie nie?
SIKI
nawet nie chce zaczynac piątego bez znajomości trzech poprzednich confused.gif
Zresztą czytałem, że 2 sezon jest ponoc najlepszy z 4 wyemitowanych...
To jak ma ktos ten 2 sezon i chce sie wymienic/sprzedac ?
tk
"Gotowe Na Wszystko" się skończyły... powoli zaczyna się coś dziać w serialowej materii więc liczcie na Polsat wink.gif
SIKI
też po cichu liczyłem na 2 sezon 24 po tym serialu "Gotowe na Wszystko", ale nie Polsat uraczy nas serialem "trzeci bliźniak" dry.gif
Guts
QUOTE(SIKI @ 27 01 2006, 16:38) *

też po cichu liczyłem na 2 sezon 24 po tym serialu "Gotowe na Wszystko", ale nie Polsat uraczy nas serialem "trzeci bliźniak" dry.gif

Gdzies czytalem, ze Polsat chce najpierw uraczyc widzow powtorka 1 sezonu, a dopiero po nim 2.
Serial mial startowac pod koniec stycznia na Polsat 2 (przegladalem program i niestety nic ciekawego nie ma).
Dzujo
Dwója jest definitywnie najlepszym sezonem 24 - to zakończenie!!!, nie mogę się doczekać na grę.

Pierwszy sezon, wiadomo, jak to bywa z filmami - pełen szacun, ale czy jest najlepszy? (co jest lepsze: Terminator1/obcy 1 czy Terminator2/obcy2, Resident Evil1 czy 2 [mowa o grze!:] - kwestia gustu w sequelach)

Trzeci mnie zawiódł - nieźle, ale dosyć średnio (jak któś nie widział - aktualnie leci na Canal +)

Czwarty - odrobinę przekombinowany - to prawda - ale o to chodzi!!! Fajnie się to ogląda. (jak któś nie widział - aktualnie leci na RTL 2, soboty 20.20 (2x odcinek)

A 5 sezon - średnio.
Na razie przypomina 3. Wybicie aktorów na wejściu to żaden zwrot akcjim tylko naciąganie fabuły.

6 odcinek 5 sezonu wogóle nie miał "ognia". Zobaczymy jak to się wszystko rozkręci. Czekam na jakiś fajny zwrot akcji!

Kinowa wersja 24 jest coraz pewniejsza - ale jeszcze nie ma szczegółów
A w Sieci mamy nowe zwiastuny 24: The Game - o taaaaaak, już czekam.
tk
6 odc nie miał ognia? Jak dla mnie to najlepszy jak do tej pory, niezły wkręt kiedy Cummings powiedział Logan'owi ocb, już myślałem, że jakaś większa afera z tego będzie.
Dzujo
Zobaczymy co będzie się działo teraz.

24 działa na zasadzie A B C D

Wpierw jest początkowy motyw zagrożenia (A - to już znamy)

Za chwilę będzie B - zwrot akcji (kto za tym stoi)

Zwrot akcji C (jakie były rzeczywiste plany, kto pociągał za sznurki) pojawia się po 12-14 odcinkach

D to ostatni odcinek i jakiś szkoker (np: zabicie zony Jacka, zamach na prezi etc)
Dzujo
Gdzies czytalem, ze Polsat chce najpierw uraczyc widzow powtorka 1 sezonu, a dopiero po nim 2.
Serial mial startowac pod koniec stycznia na Polsat 2 (przegladalem program i niestety nic ciekawego nie ma).

No właśnie, ktoś ma dokładne ingo kiedy startuje 2 sezon na Polsacie?
Guts
QUOTE(Dzujo @ 9 02 2006, 12:05) *

No właśnie, ktoś ma dokładne ingo kiedy startuje 2 sezon na Polsacie?

Zadnego infa ze strony Polsatu narazie nie ma. Pojawily sie plotki, ze ponoc ma pojawic sie w kwietniu blink.gif
Wyslalem maila do nich i jesem ciekaw czy uzyskam odpowiedz ninja.gif
sentinel
QUOTE(Dzujo @ 4 02 2006, 14:48) *

Dwója jest definitywnie najlepszym sezonem 24 - to zakończenie!!!, nie mogę się doczekać na grę.

gra opowiada wydarzenia rozgrywające się pomiędzy drugim a trzecim sezonem, jestem już gdzieś w połowie. sporo niedopracowań, powalające na łopatki (ze śmiechu można paść) tłumaczenie (pl), niedopracowane sterowanie i kulawa animacj apostaci, ale wciąga jak cholera, przynajmniej póki co. fajnie pomontowano ujęcia (a'la fahrenheit), a całość mocno trzyma klimat serialu.
SIKI
wreszcieee dorwałem 2 sezon...
Jestem po 3 odinkach i jest ostrrrro biggrin.gif Wracam do oglądania
24 > Lost
SIKI
Limit na neostradzie się właśnie skończył, a jestem przy ep17 drugiego sezonu...
Ma ktoś 3i4 do wymiany/sprzedaży? Jak coś PW....
SIKI
wreszcie rozpocząłem 5 sezon...
Łyknąłem 2epy i jest świetnie... Śmierc Palmera, wplątanie w to Jacka i akcja na lotnisku....
a tak btw mój ranking sezonów
1. 2 i 3 sezon
2. 4 sezon
3. 1 sezon
Najlepszy czarny charakter wszystkich sezonów: Stephen Saunders, koleś zarządził szkoda, że zginął w 3 sezonie, bo liczyłem na jego powrót
tk
scena jak mu bauer chciał córke do hotelu wpakować rządziła, angol zpeniał nieźle wink.gif
SIKI
jestem już na bieżąco, po 10 epizodzie...
Trailer do następnych dwóch odcinków zarządził: Powróci Kim, Martha wygada o prezydencie Loganie, Tony odzyska przytomnosc, a przede wszystkim uwolnią następny pojemnik z gazem....
czekam...
Kriseh
Elisha Cuthbert - najgoretsza laska w biznesie powraca! biggrin.gif No i nareszcie serial odzyska swoj dawny blask ;p
SIKI
no kurde zonka załapałem w 4 sezonie jak nie ujrzałem jej tam ANI RAZU
Dzujo
Elisha Cuthbert - najgoretsza laska w biznesie powraca! No i nareszcie serial odzyska swoj dawny blask

No panowie, powrót Tonego, czy Kim (chociaż to fajna niunia) niczego nie ratuje. To jedynie ukłon dla fanów. Po oglądnieciu 10 odcinka nadal nie jestem przekonany do nowej serii.

notabene pojawił sie koleś grajacy Robocopa (Peter Weller), i stawiam walizkę franklinów, że babka do któej dzwonił to pewnie laska-assasin z końca sezonu 2. / 4

Jeśli tak, to mamy już mega szablon. Przez najbliższe 2 odcinku musi wydarzyć się naprawdę coś dobrego.
tk
ta lasencja co palmera próbowała zae.bac konkretna postac, watek z nia w 4 seoznie dobry był ... mi sie tam 9 odc bardzo podobał: troche dobrej akcji i trzymające w napięciu patenty z zabójstwem Suvorova i Lynn'em który powoli zaczyna tracic kontrolę - nie ma co owijać w bawełne, można i robic rankingi najlepszych sezonów ale w każdym znajdzie sie cos dobrego.
SIKI
aha w poniedziałek FOX emituje dwa odcinki pod rząd.....
SIKI
2 odcinki pod rząd, a tu ciiiiiisza?? dry.gif
Świetny epizod 11, akcja z Miriam (icon_twisted.gif), wynoszeniem gazu ze szpitala, a także załamka Tony'ego...
Czekam nan apisy do ep12
aux
Obejrzałem właśnie 12. Szkoda wielka Edgara ale taki już schemat serialu, mówi się nawet o uśmierceniu Bauera w najmniej oczekiwanym momencie biggrin.gif Sezon 5 trzyma poziom, ale ten wątek polityczny wydaje mi się strasznie naciągany. Prezydent nie musi błyszczeć inteligencją, ale robienie z niego idioty to chyba przesada biggrin.gif
Rozwalił mnie pierwszy odcinek tegoż sezonu, prawdziwe trzęsienie ziemi nam zrobili. Później już akcja siada, a terroryści którym zwisa gdzie zrobią kuku swoją potężną bronią chemiczną to też lekka przesada. Wierzę jednak w jakieś ostre zwroty akcji i niespodzianki jakie mogą mieć jeszcze miejsce. Dzisiaj w nocy kolejny odcinek.
SIKI
eee Bauera raczej jeszcze nie uśmiercą, bo do nakręcenia 6sezon został...
Dzujo
12 odcinek skutecznie reaktywował ten sezon, bo naprawdę, robiło się ostro nudnie.

Oby druga połowa trzymała poziom.

A przy okazji? Graliście na 24: The game - tytuł rzeczywiście wyjąśnia wszytkie wątki z 2.sezonu (chociaż robi to w sposób dosyć naciągany)
Kriseh
Ja jestem swiezo po nowym odcinku i jestem w S Z O K U. Najlepszy odcinek tego sezonu, jeden z najlepszych w ogole. Czysta psychologia, dramat w CTU, piekna muzyka, koniecznie poswiecenie kogos zeby uratowac innych i ta KONCOWKA!!! Ku.rwa nie wiem co powiedziec ;p Za takie odcinki wlasnie kocham ten serial.
A co do gry to niestety bardzo zaluje, ze nie moge w to pograc confused.gif Posiadam tylko Xboxa, moze na wakacje kupie sobie jeszcze PS2, konsolka jest dosc tania w tym momencie (ok 5 stow nowka sztuka).
aux
Też jestem w szoku po obejrzeniu 13, masakra normalnie! Takiej końcówki nigdy bym się nie spodziewał, coś niesamowitego. Bardzo dużą rolę w budowaniu dramatyzmu odgrywa tu muzyka, fantastyczna, patos wylewa się z ekranu smile.gif Odcinek świetny, oby tak dalej, ale jednak wolę akcje w terenie.
SIKI
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

http://rapidshare.de/files/15468038/8pm9pm...y_KuBa.avi.html
trailer do ep14

edit: sorki Dżujo
Dzujo
geeeez, wiem, że w temacie mamy (Spojlery). Ale SIKI, uważaj z tymi spojlerami. Ja jeszcze nie widziałem i żaba:)
Kriseh
Jak nie widziales to po co zagladales? ;p No sorry, ale ja jezeli wiem, ze spoileruje sie w temacie, to tam po prostu nie zagladam przed obejrzeniem odcinka.
Dzujo
edit: sorki Dżujo

Spoko, nic się nie stało.

Jak nie widziales to po co zagladales? ;p No sorry, ale ja jezeli wiem, ze spoileruje sie w temacie, to tam po prostu nie zagladam przed obejrzeniem odcinka.

Fakt, ale ze spojlerami trzeba uważac mimo wszytko, bo nigdy nie wiadomo.

A przy okazji, mam dowcipy o Chucku, musiały pojawić się dowcipy o Bauerze - oto kilka
bauer jokes

If Jack Bauer was gay, his name would be Chuck Norris.
tk
kurde no juz ze 3 fejki sciągnałem 13 odcinka ...
Kriseh
To ja nie wiem skad ty sciagasz. A tak btw trailera to widze, ze epizod w serialu bedzie mial gosciu co gral Desmonda w Lost.

Update:
No i jestem po nowym odcinku. Generalnie po emocjach w poprzednich 2 odcinkach ten jest troche stonowany, za to z MOCARNA koncowka. Jak to jest, ze ten serial ciagle potrafi tak zaskoczyc? smile.gif
SIKI
świeeeeetny odcinek z kolei...
Ja nie wiem skąd scenarzysci po 4 sezonach nie popadają w schematy....
w następnym odcinku min
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

Desmond fajna rola całkiem nie spodziewałem się...
tk
bo to geniusze sa i powtarzam to od dawna

odcinek konkretny, licze na to, że "Desmond" jeszcze sie pojawi w serialu, chociażby w kolejnych sezonach (oby powstały smile.gif) bo epizodzik rzeczywiscie fajny. Tylko tak jakos dziwnie wyskoczyli z tym calym Palmerem, no ale mam nadzieje na jakąś większą rolę Aarona w tym sezonie w związku z tym wątkiem.
Kriseh
No i 15 odcinek juz za nami. Odcinek fajny (przesluchanie dalo rade), ale sporo watkow jeszcze nie rozwinietych (co z tym agentem niemieckiego wywiadu, co mial do powiedzenia/pokazania Wayne Palmer?) i trzeba czekac na nie, mimo, ze zaczely sie tydzien temu. Ale luz, co sie musi dziac pozniej. Odcinek niezly.
SIKI
ciekawe czy jack przeżył ohmy.gif :>
no i pewnie w następnym odcinku będzie nowy wątek odnośnie ataku terrorystycznego, bo Syntox został zlikwidowany...
TRAILER ep16
Dzujo
ciekawe czy jack przeżył

No myśle, że "raczej tak":)

Natomiast motyw z molestowaniem zapowiada się żałośnie (chyba, że tak to ma wyglądać).
tk
no nie ma jak watki z molestowaniem rodem ze zlotopolskich wink.gif

ta scena jak jack spieprzal przed wybuchem tez przegieta, powinni jeszcze slo-mo wlaczyc...
aux
16 obejrzany, zbieram szczękę z dywanu! blink.gif blink.gif blink.gif
Wreszcie pokazali kto jest tym najczarniejszym charakterem, który pociąga za sznurki i który zlecił zabójstwo Davida Palmera. To chyba jedno z największych zaskoczeń całego 24!
Nagle wszystko stało się jasne, a ten którego podejrzewaliśmy... a zresztą nieważne, to trzeba samemu obejrzeć, w tym wątku można chyba bezpiecznie spojlerować ale to byłoby chamskie smile.gif

Cudny odcinek, czuję się nieźle zrobiony w bambuko, wszystko co sobie ułożyłem w głowie legło w gruzach. Nowy przeciwnik jest potężniejszy od Bauera i całego CTU. Będzie ciekawie, oj będzie!
SIKI
Tylko ciekawe dlaczego on i Hendreson to robią?
Kriseh
A ja o dziwo nie bylem zaskoczony. Mialem dwoch kandydatow: on albo jego zona. Mimo wszystko i tak nie do konca nie kumam jego motywow. Podejrzewam, ze jego plan dzialal w 100%, dopoki Bauer nie zaczal mieszac i wpadl w panike.
tk
dlaczego to robia? wszystko idzie o rope, tylko teraz rozwala sie motyw z cummingsem, niby wszystko przed nim gra ze nie wiedzial ocb a on musial go przekonywac zeby zezwolic rosjanom na wywiezienie syntoxu? Jak dla mnie lipa... jak handerson dzwonil pod koniec to stawialem na hellera wink.gif kiedy on wreszcie sie pojawi w tym sezonie (oby wink.gif)
Dzujo
Z tego newsa na filmforce wynika, że będą jeszcze 3 sezony 24 - geeez

jeszcze 3 sezony

co o tym myslicie - czy serial nie straci 'kopa" - nie da się tego ciągnąć w nieskończoność, a przecież każdy serial się wypala.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.