Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: MKS Pogoń Szczecin
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
trott1
teraz ptak kupil jakiegos reprezentanta brazylii z olimpiady w atlancie w '92
GOPA
kuwa to ilu ich juz jest ?? ten Ptok to chyba nie ma co z kasa robic , liczy sie jakosc a nie ilosc a ja tu widze ze on caly oboz niewolnikow kupuje hyhyhy
lukasz
QUOTE(trott1 @ 8 02 2006, 21:24) *

kolega tafferela,bebeto czy dungi?
ARO
fajne tam jest zdjęcie puszk kibica GKSu katowice biggrin.gif hehe tez se takie piwo kupić musze biggrin.gif
Bret Hart
QUOTE(trott1 @ 8 02 2006, 20:24) *

Jak Atlanta to 96! a jak 92 to barcelona wink.gif
Sikor
QUOTE(Bret Hart @ 9 02 2006, 07:31) *

QUOTE(trott1 @ 8 02 2006, 20:24) *

Jak Atlanta to 96! a jak 92 to barcelona wink.gif

Tylko Chuck Norris może kupić reprezentanta Brazylii z olimpiady w ATL'92. Nie ściemniać mi tu, że to Ptak.
janol
Antoni Ptak zbuduje ośrodek w Brazylii

Cztery trawiaste boiska, odnowa biologiczna, siłownia i hotel. To wszystko już niedługo będzie gotowe na przyjęcie piłkarzy. Antoni i Dawid Ptak budują pod São Paulo wielki kompleks sportowy.

Wszystko po to, by szkolić młodych wychowanków Pogoni. To właśnie tutaj mają trafiać wynajdywani przez fachowych skautów młodzi piłkarze z całej Brazylii. Do nich ma dołączyć grupa najzdolniejszych szczecinian.

- Ważne są następujące czynniki: dyscyplina, taktyka, technika, język angielski i szkoła - mówi Bohumil Páník, który ma opracować plan szkolenia młodzieży w brazylijskim ośrodku Pogoni.

Ośrodek pod São Paulo jest odpowiedzią Antoniego Ptaka na plany Polskiego Związku Piłki Nożnej, który chce wprowadzić wymóg wychowanków w klubie.

źródło: Głos Szczeciński

Spryciarz z tego Ptaka laugh.gif

Ja tam cały czas czekam na powrót Grzelaka do Lecha
lukasz
a dlaczego tego samego nie zrobi w polsce z uwzględnieniem wynajdywania polskich talentów?francuzi jakoś umieli zrobić szkółke pod paryżem czego efektem są tacy piłkarze jak henry... censored2.gif
janol
Ptak już Polakom nie ufa. Teraz ma zajawkę na wszystko co brazylijskie. Może nawet nazwisko zmieni?
trott1
nie nos slyszalem w rmf fm ze kupil to moze z atlanty '96
Bret Hart
Obejrzałem te bramki z brazylii i szczerze mówiąc rozczarowałem sie. Tam chyba przeciwnicy Pogoni bez obrońców grali...

Przejrzałem też wiek piłkarzy z Wisły Krakow i na tle mistrzów polski ci brazylijczycy z Pogoni tacy starzy nie są wink.gif (Stolarczyk 34, Majdan 33, Kłos 32, Penksa 32, Kryszałowicz i Kaczorowski po 31)
lukasz
no tak ale wisła z tymi graczami a to z gruzinami odpada a to 5:1 z legią a to 4:1 z PAO a Pogoń jeszcze starszy skład ma wink.gif
GOPA
ty chwila , kim wogole jest ten caly Ptok ze on tak kasa dzieli na prawo i lewo i osrodki se buduje ??
ejcu
zajrzyj pod Rzgów na Hale Targowe i spytaj o właściciela.
GOPA
ino mi nie mowcie ze te targi tyle kasy mu daja ??
ejcu
ile kasy? 15 milionów? tyle to ja mam za sieć warzywniaków w jakiejś mieścinie.
Tu sie rzecz ma o 7 nowoczesnych hal http://www.ptak.home.pl/
poza tym ostatnio dostał jakąś gazelą biznesu, czy czymś tam...
GOPA
jakies ptaki , gazele , wy to w tym Szczecinie wiecie jak sie bawic tongue.gif
Bret Hart
Nowym zawodnikiem Pogoni został urodzony 9 maja 1985 roku lewonożny napastnik Elton Aparecido de Souza.
Brazylijczyk, bo takiej piłkarz ten jest narodowości mierzy 187 cm wzrostu, a waży 77 kg. W Pogoni będzie występował z numerem 18

Kolejny "emeryt" jak niektórzy z was twierdzą w Pogoni wink.gif
Diabeu
to jest żenujące, oni nawet w szcz. mieszkać nie będą tylko pod Łodzią, więc się pytam, to ma być szczeciński klub? w którym (pipi) momencie?
janol
QUOTE(Bret Hart @ 14 02 2006, 22:45) *

Nowym zawodnikiem Pogoni został urodzony 9 maja 1985 roku lewonożny napastnik Elton Aparecido de Souza.
Brazylijczyk, bo takiej piłkarz ten jest narodowości mierzy 187 cm wzrostu, a waży 77 kg. W Pogoni będzie występował z numerem 18

Po co oni zawsze piszą, że zawodnik, którego sprowadziła Pogoń jest Brazylijczykiem? Przecież to jest wiadome
GOPA
nie bo moze sie jakis trafic Argentynczyk mieszkajacy w Brazyli tongue.gif

mi sie takie cos podoba , brawo Listek za zniesienie norm , milo sie patrzy jak nasza liga schodzi na brazylijczykow sad.gif
ejcu
tia, a murawa jeszcze w Holandii leży, bo jakby za zimno było, żeby w Szczecinie położyć...
Bret Hart
MKS Pogoń Szczecin - Piast Gliwice 1:1

hmmm remis z taką cienizną ... co raz większą niewiadomą staje sie Pogoń
Pijany
To tylko sparing... LOL
Odin91
QUOTE(Bret Hart @ 19 02 2006, 20:20) *

MKS Pogoń Szczecin - Piast Gliwice 1:1

hmmm remis z taką cienizną ... co raz większą niewiadomą staje sie Pogoń

łooo, no nieźle - Pogoń na majstra jedzie xD

bueheheh, z Piastem nawet by sobie Górnik Zabrze poradził tongue.gif
no ale nic - czekamy nadal na lige :>
ejcu
tłumaczy się to szokiem termicznym i dziewiczą grą brazylijczyków na sztucznej murawie. No i tym, że Piast to dobra drużyna... a zupa była za słona!
Bret Hart
QUOTE(ejcu @ 20 02 2006, 15:17) *

tłumaczy się to szokiem termicznym i dziewiczą grą brazylijczyków na sztucznej murawie. No i tym, że Piast to dobra drużyna... a zupa była za słona!

sorry ale po wygranej nad klubowym mistrzem świata (podobno grali w najsliniejszym skladzie i na serio) to remis z piastem nawet na pustyni to wstyd. No chyba ze "wielka" brazylijska Pogoń to wyłącznie propaganda confused.gif Pierwszego szoku doznalem po obejrzeniu tych bramek na stronie Pogoni. Przeciwnicy Pogoneiros jakos chyba bez obroncow grali...
Ciekawa jest tez wypowiedz trenera ze to pierwsza styczność z futbolem europejskim ... piast i klasa europejska ????? Poza tym Amaral grał juz w Europie wiec rozbawiło mnie to p@#$przenie Sesrało czy jak on tam sie zwie. kolejna sprawa to głosne zapowiedzi Ptaka ze 100 razy lepszych od Ediego juz znalazł (gadał tak zaraz po sezonie) Tymczasem Edi twardo w pierwszej jedenastce gra - no chyba ze cały czas sie rozwija... nie skreslam ich tak do konca ale po tym "wyniku" to moje słowa z pierwszego posta sie sprawdzają - chłopcom jest za zimno w Europie i nie da sie dobrze grać wink.gif
damianpod
Mniejsza z nazwa, byle dobrze kopali, mam nadzieje ze pokaza cos wiecej niz milar;] bo jka widzialem jak koles gra na zywo to pomyslalem ze to jakis trampek;]
Diabeu
zabije ich klimat i neonaziści spod Łodzi
ejcu
QUOTE(Bret Hart @ 21 02 2006, 07:49) *

QUOTE(ejcu @ 20 02 2006, 15:17) *

sorry ale po wygranej nad klubowym mistrzem świata (podobno grali w najsliniejszym skladzie i na serio) to remis z piastem nawet na pustyni to wstyd. No chyba ze "wielka" brazylijska Pogoń to wyłącznie propaganda confused.gif Pierwszego szoku doznalem po obejrzeniu tych bramek na stronie Pogoni. Przeciwnicy Pogoneiros jakos chyba bez obroncow grali...
Ciekawa jest tez wypowiedz trenera ze to pierwsza styczność z futbolem europejskim ... piast i klasa europejska ????? Poza tym Amaral grał juz w Europie wiec rozbawiło mnie to p@#$przenie Sesrało czy jak on tam sie zwie. kolejna sprawa to głosne zapowiedzi Ptaka ze 100 razy lepszych od Ediego juz znalazł (gadał tak zaraz po sezonie) Tymczasem Edi twardo w pierwszej jedenastce gra - no chyba ze cały czas sie rozwija... nie skreslam ich tak do konca ale po tym "wyniku" to moje słowa z pierwszego posta sie sprawdzają - chłopcom jest za zimno w Europie i nie da sie dobrze grać wink.gif

napisałem to z niezauważalną wręcz ironią...
Propaganda? a jak! Wszystko jest ładnie kolorowane, choć w rzeczywistości jest gorzej. Ptaki specjalnie dobierali cienkich rywali, żeby im dokopać, uzyskać dobry wynik, a co za tym idzie przekonać (czyt. zamydlić oczy) kibiców. Ale i tak jestem optymistą!

QUOTE("Diabeu")
zabije ich klimat i neonaziści spod Łodzi

...i tolerancyjni Kielczanie!
Bret Hart
QUOTE(ejcu @ 21 02 2006, 13:38) *

napisałem to z niezauważalną wręcz ironią...

nie miało ciebie chwycic (nie zamierzałem cytować bo ironie zauważyłem) - brazylijski kiks wacko.gif (przecież pisze tam bezosobowo...)
alienator
QUOTE("pogon.v.pl")
Porażka z amatorami!

21.02.06 23:17, wtorek

Przypomnijmy, że dzisiaj Portowcy przegrali 2:4 z... Hannoverem 96.
Fot. montabell Dwie bramki dla Pogoni zdobył Edi Andradina. Dla Niemców natomiast strzelali: Fabian Montabell (2), Sezai Demircan oraz Patrick Koßatz - podstawowi zawodnicy amatorskiej drużyny Hannover 96.
Najlepszym strzelcem zespołu w 4 ligowych rozgrywkach jest właśnie Fabian Montabell. 21-letni napastnik zdobył w tym sezonie już 7 bramek.
Amatorzy z Hannoveru zajmują obecnie 2 miejsce w 4 lidze północnej z dorobkiem 40 punktów.
W ostatnim niedzielnym meczu pokonali na wyjeździe VfL Osnabrück II 1:0. Większość zawodników znajdujących się w kadrze zespołu to piłkarze poniżej 23 roku życia.
Należy się zastanowić nad poziomem prezentowanym przez Brazylijczyków.
Do inauguracji rundy wiosennej zostało już tylko 10 dni - a Portowcy przegrywają z 4 ligowcami

jaa, co się dzieje :f
lukasz
to jednak prawdziwe były plotki ,że edi tam jedyny sie wyróżnia pozytywnie laugh.gif
Bret Hart
probuje sie powstrzymac przed komentarzem bo po sezonie wszyscy bedziemy mądrzy (switnie/fatalnie ze ich złowił) ale nerwy mi puszczają ... i nie wiem czy dotrwam z optymizmem do pierwszego ligowego meczu... jeszcze pare takich "wyników" w sparingach ... poki co spodziewałem sie troszke wiecej po tych brazylijczykach . tongue.gif
Odin91
QUOTE(Bret Hart @ 22 02 2006, 12:38) *

probuje sie powstrzymac przed komentarzem bo po sezonie wszyscy bedziemy mądrzy (switnie/fatalnie ze ich złowił) ale nerwy mi puszczają ... i nie wiem czy dotrwam z optymizmem do pierwszego ligowego meczu... jeszcze pare takich "wyników" w sparingach ... poki co spodziewałem sie troszke wiecej po tych brazylijczykach . tongue.gif

Krakowska Wisła też świetnie nie gra... no, ale tam jest nowy trener, masa kontuzji - to moge zrozumieć.

To tutaj to prawdziwa tragedia :>
ejcu
e tam, jeszcze można Arkonii kibicować... ARKONIA SZCZECIN!!!

Spotkałem się nawet z taką opinią, że Portowcy podłożyli się w meczu z nakazu Ptaka, ponieważ gęsto tam było od obserwatorów. Ot, nie chce stracić swoich owieczek.
kavol
Prawda jest taka że z Piastem grali 45 minut i przez całe spotkanie mieli piłkę niestety żaden strzał nie wpadł do siatki za to Piast przeprowadził jedną kontrę i się im udało
Diabeu
ja tam nie uważam tej Pogoni za szczeciński klub, jak dla mnie to mogą zginąć w katastrofie lotniczej
Bret Hart
Wywiad z trenerem Sesrało tongue.gif

Po tych spotkaniach nie wkradło się u pana zwątpienie, że z taką grą Pogoń nic wielkiego w ekstraklasie nie zdziała?
- Te mecze o niczym nie świadczą. Z Piastem graliśmy na sztucznej trawie, boisku twardym jak beton, na dodatek za krótkim i za wąskim? Z Niemcami na błocie. Wypadliśmy słabo, to nie ulega wątpliwości. Z Piastem wdaliśmy się niepotrzebnie w brutalną grę. Będę wymagał więcej zdyscyplinowania.
Poza kłopotami związanymi z aklimatyzacją ma pan jeszcze jakieś wytłumaczenie dla swoich podopiecznych?
- Na małym boisku łatwo się bronić. Minięcie jednego rywala nie dawało swobody gry, bo natychmiast pojawiał się kolejny przeciwnik. Gdybyśmy z Piastem grali w normalnych warunkach, wygralibyśmy bez problemu. Piast zaprezentował umiejętności na pograniczu naszej drugiej i trzeciej ligi stanowej Sao Paulo. Niemcy grali już dużo lepiej. Z takimi zespołami w Brazylii wygrywamy, jak chcemy. Przegraliśmy, bo pierwszy raz graliśmy w takim błocie.
Oczekuje pan jeszcze jakiś uzupełnień zespołu?
- Przydałoby się trzech piłkarzy. Będę prosił Antoniego Ptaka o napastnika, defensywnego pomocnika i jakiegoś młodego bramkarza.Pogoń gra trzema obrońcami. Tymczasem niemal w całej Europie gra się czterema obrońcami ustawionymi w linii...

(TA WYPOWIEDZ JEST NAJLEPSZA biggrin.gif ):::

- Zdaję sobie z tego sprawę. Na razie nie będę jednak moim zawodnikom robił w głowach rewolucji. Gdy przez całe życie grało się jednym systemem, trudno nagle przestawić się na inny wariant. Przyjechaliśmy po sukces, na naukę teraz nie ma czasu. Na wszystko przyjdzie jednak czas i nie wykluczam, że zmienimy jeszcze taktykę.

W meczu z Hannoverem na lewej obronie zagrał Rafał Grzelak. Skąd tak oryginalny pomysł?
- Sprawdzałem kilka koncepcji. Teraz muszę wszystko sobie poukładać w głowie. Zespół jest przecież jeszcze w budowie. Cały czas liczę, że wreszcie będę mógł zobaczyć, na co naprawdę stać Julcimara. Długo leczył kontuzję i nie pokazał wszystkiego, na co go stać.
Przebieg obozu w Niemczech bardzo pana rozczarował...
- Wynikami się nie przejmuję, bo to sprawa drugorzędna. Organizacyjnie było jednak bardzo źle. Przed każdym treningiem niemal do ostatniej chwili nie było wiadomo, czy będziemy wpuszczeni na trawę. Sparingu z Hannoverem też miało nie być. O tym ,że jednak gramy dowiedziałem się trzy godziny przed meczem. Organizatorzy nie byli nam w stanie zapewnić odpowiednich boisk. Lepiej już chyba było na dłużej pozostać w Brazylii.

Czyli jest sposob na Pogon (trener chyba sie wygadał biggrin.gif ) Dobrze jest podejmować ich w błocie oraz grać całkowicie obcym dla brazylijczykow ustawieniem 4 : 4 : 2 a najlepiej na boisku krótkim i wąskim - no ale to tylko na remis. Aby wygrać trzeba grac przeciwko nim rezerwami albo zrobic mecz bez zapowiedzi wtedy bedzie sukces na 100% . Podobno Cleisson i Amaral maja byc gwiazdami xtraklasy a tu prosze ... na front wysuwa sie trener. Jak na razie Sesrało imponuje mi swoim pojeciem o futbolu
ejcu
ej, tak sobie dzisiaj koło stadionu przechodziłem i coś mnie tchnęło... Jakiś duch starej Pogoni. Pogoni, z której graczami mogę się utożsamiać. Może i biadolę, ale który z nowych Portowców wytatuuje sobie herb na klacie? Żaden z Brazylijczyków nawet nie podejdzie do kibiców dziękując za doping. Coś mi się przestaje uśmiechać taki model drużyny...
Może i późno się przebudziłem... Mogłem nie przechodzić obok stadionu xD
alienator
Wczoraj Pogoń wygrała z "moją" Flotą Świnoujście 1:0, na sztucznej murawie.

Argh, akurat byłem chory i nie mogłem iść ;<

QUOTE("pogon.v.pl")

23.02.06 16:25, czwartek
W rozegranym dzisiaj meczu w świnoujściu meczu sparingowym Pogoń pokonała III ligową Flotę 1:0.

Już w pierwszej minucie mogło być jeden do zera dla Floty. Neneca sfaulował w polu karnym napastnika gospodarzy i sędzia wskazał na jedenastkę. Do piłki podszedł doskonale znany w Szczecinie Krzysztof Mikuła. Jednak Neneca zrewanżował się za nieudaną interwencję i obronił rzut karny.
Bramkę dla szczecińskiego zespołu zdobył w 39 minucie Edi Andradina. Akcja, która zakończona została golem wyglądała tak: Amaral zagrał do Wagnera, który uprzedził w biegu obrońcę Floty, po czym zagrał do Ediego. Ten mocnym strzałem pokonał bramkarza gospodarzy.
W pierwszych 45 minutach Pogoń przeważała, prezentując kilka ciekawych akcji. W zespole Floty wystąpiło kilku graczy z rezerw Pogoni. Pierwsze 45 minut grali Grosicki, Chwałek i Skórski, natomiast od 20 minuty, do 65 minuty na boisku w barwach Floty przebywał Stróż.
Po zmianie stron wynik, ani poziom widowiska nie uległ zmianie. Kilka razy bramce Floty zagroził Edi. Drużyna spisała się poniżej oczekiwań. Kibice, którzy przybyli do Świnoujścia ze Szczecina mają prawo być zawiedzeni. Również zawodnicy, którzy pojawili się na placu w drugiej połowie nie wnieśli do gry nic nowego. Co prawda zawodnicy nieraz pokazali swoje niebagatelne umiejętności techniczne, jednak zazwyczaj nic z nich nie wynikało. /KRY/

Pogoń: Neneca - Valdir, Ze Roberto (58' Julcimar), Batata II (60' Matheus) - Tavares (46' Fabinho, 77' Celeban), Kaźmierczak (46' Anderson), Amaral (46' Junior), Cleisson, Cruz (46' Grzelak) - Wagner (67'Fabio), Edi (72' Lilo)
kavol
Boję się trochę o tą "naszą" Pogoń bo nie zaciekawie się dzieje tylko 1 - 0 z Flotą co z tym Cleissonem miał być gwiazda a jest nie widoczny żeby nie było tak jak z wcześniejszymi transferami
Greq(dudus)
Pogon jest taka za.(pipi)ista ze przegrala ze Ślaskiem Wroclaw 3-0 ehh.. co tu o nich myslec?? Ciekawe co ciekawego teraz trener powie hmm...
kavol
żenada!!!
a najleprze jest to że niektórzy mówia że to zasłona dymna biggrin.gif
nie identyfikuje się z tą drużyna wogóle jak narazie ale jak tak dalej pójdzie wrócą do składu Grzelak Kaźmierczak i Matlak (kontuzjowany jak narazie)
ejcu
dobra, nie płaczcie już! Przy porażce marudzicie, po zwycięstwie chwalicie Ptaka... Pikniki... Pożyjemy, zobaczymy! Nie ma co biadolić i odwracać się od drużyny... Bo Pogoń to nie tylko zawodnicy! xDDD
Sado
QUOTE(kavol @ 26 02 2006, 20:41) *

żenada!!!
nie identyfikuje się z tą drużyna wogóle jak narazie ale jak tak dalej pójdzie wrócą do składu Grzelak Kaźmierczak i Matlak (kontuzjowany jak narazie)

Buahahaha, prawdziwy kibic laugh.gif
GOPA
szkoda ze nie zagraja na Ruchu , by ich bananami obrzucali i w Chorzowie wzrosla by sprzedaz tego owoca hyhyy
kavol
QUOTE(Sado @ 27 02 2006, 01:05) *

QUOTE(kavol @ 26 02 2006, 20:41) *

żenada!!!

Buahahaha, prawdziwy kibic laugh.gif

gdzieś ktoś napisał że: "...ale czy ta miłość do klubu powinna być ślepa?"
jedynym Szczecinianinem w składzie to kontuzjowany Matlak ale co z tego bo przecież jest w składzie trzech Polaków (z tym że dwóch wyjechało na testy do Anglii)
Powiem szczerze, że ubolewam od początku nad tym co się w klubie dzieje bo jeżeli coś nie pójdzie to Ptak podwinie skrzydełka i odfrunie (może do Śląska?)

A co do twojego stwierdzenia "prawdziwy kibic" od początku jak ten pomysł wyszedł głośniej jeste przeciw i jak narazie ludzie z podobnym zdaniem jak ja chyba sie nie mylili (chociaż bym chciał bo nie chcę upadku naszego klubu)
ejcu
Dorośniesz i zrozumiesz, że Pogoń to coś więcej... Więcej niż aktualny skład, więcej niż wyniki...
;pff
Sado
koval najpierw piszesz, że się z Pogonią nie identyfikujesz, a później, że jest to "nasz klub". Eeee?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.