QUOTE(ejcu @ 24 02 2006, 16:41)

ej, tak sobie dzisiaj koło stadionu przechodziłem i coś mnie tchnęło... Jakiś duch starej Pogoni. Pogoni, z której graczami mogę się utożsamiać. Może i biadolę, ale który z nowych Portowców wytatuuje sobie herb na klacie? Żaden z Brazylijczyków nawet nie podejdzie do kibiców dziękując za doping. Coś mi się przestaje uśmiechać taki model drużyny...
Może i późno się przebudziłem... Mogłem nie przechodzić obok stadionu xD
średnio raz na tydzień przejeżdżam obok, mam ochotę kupić bombę
QUOTE(Sado @ 26 02 2006, 23:05)

QUOTE(kavol @ 26 02 2006, 20:41)

żenada!!!
a najleprze jest to że niektórzy mówia że to zasłona dymna
nie identyfikuje się z tą drużyna wogóle jak narazie ale jak tak dalej pójdzie wrócą do składu Grzelak Kaźmierczak i Matlak (kontuzjowany jak narazie)
Buahahaha, prawdziwy kibic

jakby sprzedali 9/10 składu legii i zostawili 3 polaków a zamiast tamtych kupili np. 15 koreańczyków - też byś sie identyfikował z tym klubem ?
Kolego, nie wiem czy kolega wie ale bardzo mozliwe ze w meczu Legii z Belchatowem w wyjsciowej 11 bedzie wiecej cudzoziemcow niz Polakow.
QUOTE(Maiden @ 2 03 2006, 14:44)

Kolego, nie wiem czy kolega wie ale bardzo mozliwe ze w meczu z Legii z Belchatowem w wyjsciowej 11 bedzie wiecej cudzoziemcow niz Polakow.
spoko, to był tylko przykład

ale powiedz szczerze - jakbyś miał w skłądzie legii 9 koreańców i dwóch polaków(wyjściowa 11') - powiedziałbyś 'w mym sercu legia' ?
Kocha sie Klub nie pilkarzy.
ta, tylko trudno "kochać" klub co szczeciński jest z nazwy, i nic więcej
małpy zamiast piłkarzy, mieszkają pod Łodzią <-- jaki z tego Morski Klub Sportowy?
QUOTE(Maiden @ 2 03 2006, 14:54)

dla mnie klub w polsce z >>kilkunastoma<< brazylijczykami to już jest klub brazylijski - jakbym chciał kibicować zagranicznemu klubowi to bym wybrał klub który by leżał za granicą

dla mnie to jest parodia... i naprawde, jakby wisła kupiła 11 rumunów do wyjsciowej 11' - nie kibicowałbym im ;] co innego wymieszać zawodników różnych narodowości - tu są wzmocnienia. Kupno kilkunastu brazylijczyków to robienie z klubu polskiego - klub brazylijski... czekać tylko aż zarząd kupi jeszcze prezesa brazylijczyka... albo cały zarząd brazylijski
QUOTE(Odin91 @ 2 03 2006, 14:18)

QUOTE(Sado @ 26 02 2006, 23:05)

QUOTE(kavol @ 26 02 2006, 20:41)

żenada!!!
a najleprze jest to że niektórzy mówia że to zasłona dymna
nie identyfikuje się z tą drużyna wogóle jak narazie ale jak tak dalej pójdzie wrócą do składu Grzelak Kaźmierczak i Matlak (kontuzjowany jak narazie)
Buahahaha, prawdziwy kibic

jakby sprzedali 9/10 składu legii i zostawili 3 polaków a zamiast tamtych kupili np. 15 koreańczyków - też byś sie identyfikował z tym klubem ?

Już Ci Maiden odpisał
born2hate
2 03 2006, 16:35
QUOTE(Odin91 @ 2 03 2006, 14:59)

QUOTE(Maiden @ 2 03 2006, 14:54)

dla mnie klub w polsce z >>kilkunastoma<< brazylijczykami to już jest klub brazylijski - jakbym chciał kibicować zagranicznemu klubowi to bym wybrał klub który by leżał za granicą

dla mnie to jest parodia... i naprawde, jakby wisła kupiła 11 rumunów do wyjsciowej 11' - nie kibicowałbym im ;] co innego wymieszać zawodników różnych narodowości - tu są wzmocnienia. Kupno kilkunastu brazylijczyków to robienie z klubu polskiego - klub brazylijski... czekać tylko aż zarząd kupi jeszcze prezesa brazylijczyka... albo cały zarząd brazylijski

...przeniosą siedzibę i stadion do Brazylii, a polskiego kluby będą tam zmierzały na mecze wyjazdowe z Pogonią. Po kilku latach zaczną kupować Argentyńczyków, a ludzie znów stwierdzą, że to już nie Pogoń. Plum.
Bosz...Dam wam przyklad prosty jak drut. Mam znajomego. Tepi ITI i Zygo ( prezes Legii )...Nie chodzi na mecze od roku bo jak sam mowi nie uznaje tego zarzadu a wiec i pilkarzy ktorym zarzad ten placi. Jezdzi tylko na wyjazdy bo jak mowi nie chce Zydze zapelniac portfela...Uwaza po prostu ze ITI nisczy Legie...TO juz jego poglad ma do niego prawo...
Ale kocha Legie jak malo kto.
Idac swym tokiem rozumowiania Diabeł/Odin powiniscie kibicowac Southamptonowi wszak jest tam paru Polakow a klub jest w swiecie badz co badz bardziej rozpoznawalny od chocby MKS'u...
I nie twierdze ze sytaucja w Pogoni mnie nie "rusza". Jest jak najbardziej chora i godna potępienia, ale kocha sie KLUB, nie pilkarzy...
ototo, dobrze Maiden prawisz, nalać mu wódki!
QUOTE(ejcu @ 2 03 2006, 19:11)

ototo, dobrze Maiden prawisz, nalać mu wódki!
:*
Legia&Pogon 2 bratanki i do pilki i do szklanki
QUOTE(Sado @ 1 03 2006, 18:49)

koval najpierw piszesz, że się z Pogonią nie identyfikujesz, a później, że jest to "nasz klub". Eeee?
Uczymy się czytaćMoże źle to napisałem nie z klubem sie nie identyfikuje ale z tymi Brazylijczykami oni zresztą ze Szczecinem też za bardzo nie będą się identyfikować każdy mecz to będzie dla nich wyjazd bo mieszkać mają (w sumie to już miesdzkają)pod Łodzią. W ogule to nie wierzę w słowa Ptaka bo od wieeelu miesięcy buduje zespół "mistrzowski" kilka razy odchodził miał nie finansować klubu (dużo gość mówi).
Pamiętacie jeszcze Bekdasa ciekawe co by było jakby dostał te grunty on na początku od razu wydał wielkie pieniądze bo chciał zrobić coś z tym zespołem pokazał żę mu zależy a Ptak co? narazie gada
Bret Hart
3 03 2006, 09:40
QUOTE(kavol @ 3 03 2006, 05:30)

Pamiętacie jeszcze Bekdasa ciekawe co by było jakby dostał te grunty on na początku od razu wydał wielkie pieniądze bo chciał zrobić coś z tym zespołem pokazał żę mu zależy a Ptak co? narazie gada
hmmm to zamiast brazylijskiej miałbyś w tej chwili turecką Pogoń.
QUOTE(Maiden @ 2 03 2006, 17:07)

Idac swym tokiem rozumowiania Diabeł/Odin powiniscie kibicowac Southamptonowi wszak jest tam paru Polakow a klub jest w swiecie badz co badz bardziej rozpoznawalny od chocby MKS'u...
I nie twierdze ze sytaucja w Pogoni mnie nie "rusza". Jest jak najbardziej chora i godna potępienia, ale kocha sie KLUB, nie pilkarzy...
dla twojej wiadomości to już nie jest "TEN klub", nazwa ino została, patriotyzm regionalny umarł we mnie w momencie "zmałpienia" klubu
możed gdyby jeszcze TU mieszkali to by inaczej było - a tak? zlewam taki klub
QUOTE(kavol @ 3 03 2006, 06:30)

QUOTE(Sado @ 1 03 2006, 18:49)

koval najpierw piszesz, że się z Pogonią nie identyfikujesz, a później, że jest to "nasz klub". Eeee?
Uczymy się czytaćMoże źle to napisałem nie z klubem sie nie identyfikuje ale z tymi Brazylijczykami oni zresztą ze Szczecinem też za bardzo nie będą się identyfikować każdy mecz to będzie dla nich wyjazd bo mieszkać mają (w sumie to już miesdzkają)pod Łodzią. W ogule to nie wierzę w słowa Ptaka bo od wieeelu miesięcy buduje zespół "mistrzowski" kilka razy odchodził miał nie finansować klubu (dużo gość mówi).
Buhahahaha, sory mistrzu, że zrobiłem tą literówkę
No właśnie chyba źle napisałeś.
QUOTE(_Diabeu_ @ 3 03 2006, 10:31)

QUOTE(Maiden @ 2 03 2006, 17:07)

dla twojej wiadomości to już nie jest "TEN klub", nazwa ino została, patriotyzm regionalny umarł we mnie w momencie "zmałpienia" klubu
możed gdyby jeszcze TU mieszkali to by inaczej było - a tak? zlewam taki klub
TEN KLUB pałęta sie w niszych klasach...Bezsenswony tok rozumowania ( :* )...Dziwi mnie czemu tak nie reagowaliscie gdy Ptak przemianował Piotrkowie na Pogon...Na logike to juz nie TEN klub od dluszego czasu a nie od momentu jego brazilizacji...
ja już dawno odpuściłem sobie Pogoń, brazylijska czacza tylko dolała oliwy do ognia
i tak jak piszesz, to już nie TEN klub od dawna
Mimo, że jestem ze szczecina, stawiam jutro z Koroną 0:3 w plecy... Obym się mylił.
QUOTE(Bret Hart @ 3 03 2006, 11:40)

Taaa? Jakoś nie zuważyłem bo kupował samych Polaków jednego Brazylijczyka i jednego Turka który z resztą grał w rezerwach
Bret Hart
4 03 2006, 18:07
QUOTE(kavol @ 4 03 2006, 05:13)

Taaa? Jakoś nie zuważyłem bo kupował samych Polaków jednego Brazylijczyka i jednego Turka który z resztą grał w rezerwach
za jego czasów był jeszcze limit obcokrajowców (z tego co pamietam) w tej chwili mysle ze byłoby mnostwo turkow albo tureckie TESCO zamiast stadionu
QUOTE(Bret Hart @ 4 03 2006, 20:07)

QUOTE(kavol @ 4 03 2006, 05:13)

za jego czasów był jeszcze limit obcokrajowców (z tego co pamietam) w tej chwili mysle ze byłoby mnostwo turkow albo tureckie TESCO zamiast stadionu

Był limit ale mogło kilku grać a był jeden młody który nie mieścił się nawet na ławce rezerwowych była to z całą pewnością POLSKA DRUŻYNA i nikt nie zaprzeczy a domysły co by było... ale nie było i tyle
Bret Hart
5 03 2006, 16:21
QUOTE(kavol @ 5 03 2006, 06:16)

ciekawe co by było jakby dostał te grunty on na początku
nie no spox, odpowiedziałem gdybaniem na twoje gdybanie
A tymczasem Pogoń wygrała 1-0 Z KSZO i podobno już gra wygląda coraz lepiej od początku rozegrali spotkanie Kaźmierczak który został zmieniony przez strzelca bramki Eltona i Grzelak zeszli w 75 minucie więc może jest szansa że to oni będą występować w pierwszej jedenastce
jacieeeeeeeeeeeeeee 1-0 pogrom z KSZO

normalnie ponioslo ich w tym meczu hehehe
dobra to jaki to avatar mam sobie dac bo cos mi sie zdaje ze przegram zaklad
Nie pierdziel, GOPA, nie pierdziel, wygramy xD! Bo, jak by nie było, też się założyłem!
Ejcu obawiam sie ze nie kazdy Brazylijczyk potrafi super grac w pilke i nie kazdy jest dobrym pilkarzem nawet gdy mial za sasiada Ronaldo a jego wujkiem jest Romario
a nie wierzyliście mi ,że taki p.o.p,i,erdolony pomysł sie nie ma prawa sprawdzić owszem gdyby kupili jakieś znane nazwiska ale albo robimy to na poważnie albo robimy to po polsku.efekt jest taki ,że nasprowadzali jakieś poczciwoty wygrywające 1:0 z 2ligowcami troche pewnie zaślepiło was zwycięstwo 1:0 z tym sao srao a ide o zakład ,że tamci podeszli do tego meczu na chill oucie tudziez drugi garnitur wystawili.ale spokojnie czekamy do maja z zakładem bo może to ja sie myle
Ale trzeba przyznać że PZPN potrafi!
A chodzi mi o wyjazd kibiców Pogoni do Kielc, w czwartek mecz mógł się odbyć a już w sobotę nie chociaż wszyscy w kielcach też mówili że jest OK a PZPN wizytowała stadion i nikt im nie zwróci kosztów podruży chociaż Ptak zapowiedział dofinansowanie wyjazdu do Kielc 4 kwietnia (ale on dużo gada)
Bret Hart
7 03 2006, 20:39
W rozegranym na boisku w Gutowie Małym pod Łodzią meczu sparingowym piłkarskim Pogoń Szczecin wygrała z drugoligowym Śląskiem Wrocław 3:0 (2:0).
Pogoń w meczu prowadził z ławki trenerskiej Bohumil Panik, który będzie pełnił rolę pierwszego trenera. Dziewięć dni temu także w Gutowie Małym w sparingu pomiędzy tymi zespołami padł wynik odwrotny - Śląsk wygrał 3:0.
Pogoń Szczecin - Śląsk Wrocław 3:0 (2:0)
Bramki: Elton - dwie (21, 29), Fabio (80).
Wyjściowe składy:
Pogoń: Peskovic - Ze Roberto, Julcimar, Matheus, Fabinho - Junior, Fabio, Anderson, Grzelak - Elton, Lilo
Śląsk: Janukiewicz - Ignasiak, Celeban, Rudolf, Szewczyk - Budka, Dudek, Ostrowski, Ulatowski - Bugaj, Egharevba.
Patrz GOPA, jak chcą to potrafią, trzeba być optymistą xD. Delikatna aklimatyzacja i do przodu!
» Click to show Spoiler - click again to hide... «
Dobra, wiem, mecz byłi ustawiony. Propaganda robi swoje!
Bret Hart
7 03 2006, 21:15
Brazylijczyk Jose Carlos Zersrało nie otrzymał licencji na prowadzenie zespołu piłkarskiego Pogoni Szczecin. Drużynę będzie prowadzić Bohumil Panik.
co więcej, Serrao spada do Brazylii! I prawdopodobnie nie wróci...
niech se wezna Bonka za trenera hehehehehehe
Bo w Polsce czterokrotny mistrz Brazylii nie dostaje posady bo nie wiem co mu jest potrzebne a ciekawe czy Sir Alex Fergusson czy Fabio Capello mają odpowiednie kwalifikacje na naszą lige???????
ja w ta nowa pogon wierze i tyle
» Click to show Spoiler - click again to hide... «
a co?!
QUOTE(Bret Hart @ 7 03 2006, 23:15)

Brazylijczyk Jose Carlos Zersrało nie otrzymał licencji na prowadzenie zespołu piłkarskiego Pogoni Szczecin. Drużynę będzie prowadzić
Bohumil Panik.

No tak Panik to nawet od Brazylijczyków będzie wymagał przede wszystkim defensywnej gry
O ile pamiętam to już 3 raz będzie trenerem Pogoni a ile razy mu poszło dobrze?
Wyżucać z klubu kogoś kto przepracował obóz przygotowawczy do sezonu z zespołem to spore ryzyko
polski klub-czeski trener-brazylijscy piłkarze no cyrk hahaha
Bret Hart
9 03 2006, 11:02
ktos z was wie czego on nie miał że nie przyznano mu licencji (trenerowi Zasrało

) Jakie kwalifikacje trzeba posiadać aby ja dostać (opcjonalnie ile trzeba PZPN dać w łape

)
domino120
9 03 2006, 11:26
QUOTE(GOPA @ 23 01 2006, 23:27)

na poczatku myslalem ze robicie se jaja ale wlasnie czytam na onecie ze to prawda
czyzby do Szczecina zawital statek z niewolnikami ?? prosze panie male L jak lizydu*pa listkiewicz cos pan narobil z tym swoim pzpenem. !!! ja wiem ze dla kiboli ze Szczecina to dobra wiadomosc bo te muzyny beda lepiej grac ( a moze i nie ) od naszych ale powiedzcie jedno : czyz to nie jest smutne ?? to moze byc poczatek upadku naszej ligi , naszej reprezentacji

Za kilka lat nie bedzie u nas juz pilkazy bo i po co jak beda calymi statkami sprowadzac sobie muzynow za pol darmo.Plakac mi sie chce jak na to patrze , oby cos z tym zrobili bo mi sie wcale nie podoba ze w polskiej lidze bedzie 90% muzynow rodem z konga i innych wysp wielkanocnych

Na szczescie Ruch Chorzow jest rasistowskim klubem i moze byc ostatnia opoka bialego pilkaza gdzies w 4 lidze hehehe
mysle ze nie masz racji,to dobrze ze przyjezdzaja lepsi i stwarzaja konkurencje,poziom pilkarski szczecina podniesie sie w zastraszajacym tempie, tak wogole to zblizamy sie do europy.Wzachodnich ligach czesto mozna trafic na druzyny bez rodaka w skladzie , i czy komus to szkodzi .polaczki beda musieli sie wytezac aby dogonic brazylijczykow ,co wyjdzie tylko na dobre , poza tym beda mieli sie od kogo uczyc.Ten AMAral to nie zle ziolko.zaliczyl pare wystepow w reprezentacji ,gral z carlosem, rivaldo ,z pewnoscia bedzie idolem ,troche podstarzalym ale coz.Zmierzam do tego ze ta POGON to tylko wyjdzie lidze na dobre.
QUOTE(Bret Hart @ 9 03 2006, 11:02)

ktos z was wie czego on nie miał że nie przyznano mu licencji (trenerowi Zasrało

) Jakie kwalifikacje trzeba posiadać aby ja dostać (opcjonalnie ile trzeba PZPN dać w łape

)
tu wiesz nie chodzi o licencje bo gdyby chcieli tego brazylijczyka to by zrobili tak ,że on by niby był asystentem a na ławce by siedział panik.zresztą on chyba ma z brazylii papier a ten więcej wart jest niż nasza rodzima myśl trenerska.tu chodzi oto ,że on wyników nie miał ptak sie przestrasztył ,że kompromitacja będzie więc na prędce dał tego czecha ,który co ciekawe nie gwarantuje wcale lepszych osiągów.
Dokładnie Wielebny a pewnie dlatego nie było żadnych odwołać bo go już nie chcieli a na pogon.v.pl podali że serraro odejdzie to wiedzieli już w styczniu
Pogon przegrywa jak na razie 0:2 z Amica, po pierwszej polowie
lol
0:3
To ten... lukasz... jak ten Reiss ma wyglądać? xD
_Globus_
11 03 2006, 20:50
Gratuluję panie Antku!
Powiem krótko - rotfl...
hehehe czyli przeczucie mnie nie dziwiło dobrze ,że z koroną nie grali bo na wstępie by już z czwórke dostali ale mam ubaw.żeby tylko pogoń nie spadła bo po części kibicuje zgodom legii.
ejcu,GOPA zdecydujcie sie kiedy chcecie wstawić avatary czy tam podpisy bo umawialiśmy sie chyba na 2 miesiące więc jak teraz to zrobicie to już 11 maja je zmienicie
zartowalem, bede wierzyl do konca. podpis umieszcze dopiero wtedy, gdy wszystko bedzie juz przesądzone
a tam ja wieze w Brazylijska Pogon !! oni poprostu byli zszokowani polska liga , te 100.000 kiboli i podgrzewana murawa zrobily swoje , u siebie tego nie maja
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.