Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: MKS Pogoń Szczecin
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
lukasz
hehe i to mi sie podoba.świetnym pomysłem ptaka było granie każdego meczu jakby na wyjeździe bo oni są skoszarowni 400 km od szczecina.no geniusz ale dobrze ,że za swoje sie bawi
Serek_Wronki
ehh no nie wiem czy te eksperymenty Ptaka wyjda mu na dobre... ale ja tam sie ciesze ze Amica wygrała biggrin.gif hihih Amica Wronki raczej super team smile.gif mam nadzieje ze w tym ostatnim sezonie jeszcze pokaza co potrafia.. a co do Pogoni to chyba musza sie jeszcze chlopaki troche zgrac.. zobaczymy jak to bedzie pozdro
ejcu
kumpel jak poznal wynik meczu przyslal mi takie smsy:
SMS #1
"O nie, o nie, o nie! Ale dal du.py ten je.bany prezes, trener czy ch.uj wi kto! Ale brechtam! Co za cioty! A jak to bylo? Grali tak z du.py czy sa jakies szanse, ze sie zgraja? Jak tam recenzje?"
SMS #2
"A zreszta. Co za roznica! Zawsze mialem gleboko w du.pie ta (pipi)ana pogon bo tylko ku.rwa osmiesza szczecin. Jurczyk i pogon ku.rwa plamia szczecin. Dobrze ze mamy bosmana! Chociaz oni tez dali du.pska bo sponsoruja tych je.banych darmozjadow. Pilkarze to sa (pipi)e pasozyty, jedza, sraja, chodza na dziwki, dymaja sie w szatni, mieszkaja w hotelach i nic poza tym! Ja tu ku.rwa kupuje se bosmanka a MOJA kasa idzie na takiego murzyna geja.Do dzungli!!!!!"
SMS #3
"Sory ale sie wkur.wilem. Bo jak se mysle ile te cioty kasy zgarniaja to mnie kur.wica bierze! A to sa same czempiony spedalone, cygany je.bane! Za co im placa?! Niech kur.wa tam w brazyli kokosy swoje w bambuko turlaja! A nie w plke grac. To sa czarne go.wna! Ronaldy je.bane i kur.wa inne santiago bernabelty!!! Spier.dalac do je.banej amazonki kauczuk z kory zdrapywac i weze lowic z amazonki! A potem lata ci to takie po miescie i rwie galezie w du.pie!!"
SMS #4
"A zreszta, co sie bede. Czempjony i ch.uj... Dali du.py bo tak juz byli przyzwyczajeni. Bo w brazyli pewnie tez dawali du.py, ale starym sprochnialym ludziom za 2 centy zeby kupic se kartofla i wyzywic 36554osobowa rodzine."
SMS #5
"Maja tez pewnie aids. Kazdy po dwa! Ch.uj im w kake"
SMS #6
"A zreszta, co sie bede. Ch.uj im w ch.uj i ch.uj!"
SMS #7
"To my tu im specjalnie murawe grzejemy zeby geje rajtuzow nie musieli nakladac a tu ch.uj! Ch.uje im pomarzli i (pipi)!"

Wystarczy dodać, że był upojony xD ("faza gadana")
poprawil mi chociaz humor wczoraj tongue.gif
Bret Hart
Meczu nie widziałem.Jak to wyglądało? Oni mają jakąś taktyke ? Chciało im sie biegać czy jeszcze za zimno im? Mieli jakąś akcje, strzał w światło bramki? Czy 0:3 to był najmniejszy wymiar kary ? W sumie brazylijska obrona to raczej kojarzy mi sie z dziurami w serze ...szwajcarskim tongue.gif
lukasz
powiem ci jak to ja widziałem.na początku pogoń dominowała w sumie nawet gola strzelił edi ale bramki nie uznali i tak ogólnie do 30 minuty lepsi byli ale wtedy amica sie otrząsneła najpierw gola im nie uznali potem zdobyli dwa szybkie trafienia.po przerwie pogoń nie grała już nic i strzalała fatlnie pare metrów nad bramką(strzał amarala i kogoś jeszcze) ,później amica dołożyła jeszcze jednego.
czyli tak.atak do pewnego momentu ok grał jakieś akcje itd tak obrona jest tragiczna w szczególności przy pierwszej bramce stali jak kołki.no nie wiem jak to będzie ale na dużo bym nie liczyl na koniec sezonu.
trott1
widzialem poprzedni mecz pogoni i amici (1:0) i nie zdazylem zobaczyc bramki bo mi paczka chrupkow spadla!!!!
Bret Hart
wygląda na to, że na razie to Legia wie jakich brazylijczyków sciągać do klubu.
trott1
no tacy obroncy a jak ofensyfnie potrafia grac i strszelac
lukasz
QUOTE(Bret Hart @ 12 03 2006, 17:13) *

wygląda na to, że na razie to Legia wie jakich brazylijczyków sciągać do klubu.

wiesz Pierkawski powiedział wprost ,że za małe pieniądze to on może sprowadzić takiego Cruza jeśli da mu sie środki na szersze pole manewru to efekt jest taki ,że umie graczy kupić co niedawno grali w om,celcie vigo czy sportingu.efekt taki ,że legia ma chyba najsilniejszą lewą strone i mówie to całkowicie obiektywnie wszak kiełbowicz raczej wszędzie indziej czy to na obrone czy na pomoc by sie łapał..
ejcu
e tam, bedziemy w europejskich pucharach, wszak sam Pan Ptak zbawca tak mowil xD pppfffffff tongue.gif laugh.gif :jaciekrece: :brechtam: :nie pije wiecej:
Diabeu
QUOTE(GOPA @ 12 03 2006, 12:48) *

a tam ja wieze w Brazylijska Pogon !! oni poprostu byli zszokowani polska liga , te 100.000 kiboli i podgrzewana murawa zrobily swoje , u siebie tego nie maja tongue.gif

etam, bananów nie dali, ot co
Bret Hart
Łazarek: W Pogoni zrobiło się bardzo brzydko

Mecz Pogoni z Amicą obserwował z trybun m.in. Łazarek, który dzieli się swoimi spostrzeżeniami w rozmowie z "Gazetą Wyborczą".

- Wiele rzeczy mi się nie podoba, ale niestety nie mam na to żadnego wpływu. Bardzo nad tym ubolewam. Pogoń już jesienią miała przyzwoity, dynamiczny i agresywnie grający zespół. Rozumiem chęć zmian w zimie, by drużyna została wzmocniona dwoma lub trzema indywidualnościami. Nawet na zasadzie improwizacji: uda się - dobrze, nie - trudno. A w Szczecinie zrobiło się bardzo brzydko, czego efektem jest wynik meczu z Amicą Wronki. Wynik mnie nie zaskoczył – powiedział Łazarek.

- Jak gospodyni wiejska piecze babkę, to nie wyjmie jej z piekarnika za wcześnie, bo będzie zakalec. Tak właśnie postąpiono w Pogoni z Rafałem Grzelakiem i Przemysławem Kaźmierczakiem. Nie tylko zresztą z nimi, bo było tam jeszcze co najmniej dwóch innych interesujących chłopaków. Z piłkarskimi talentami trzeba się obchodzić jak z roślinką. Podsypywać, podlewać, podcinać. Ci chłopcy zaczęli dojrzewać piłkarsko, że aż miło było patrzeć. I raptem zaczęto z nimi jeździć jak z szympansami objazdowymi to do Wisły, Korony czy Anglii. Teraz pozostała po nich jedynie pożegnalna smuga światła – dodał były trener kadry

po prostu LOL biggrin.gif
Diabeu
rację ma
Bret Hart
Pogoń remisuje z ŁKS-em

Pogoń Szczecin zremisowała 2:2 w sparingowym spotkaniu z drugoligowym ŁKS-em Łódź.

Bramki w meczu strzelali: dla Pogoni – Edi (1), Cleisson (20); dla ŁKS-u – Sypniewski (10), Niżnik (20-karny).
lukasz
czyli potwierdzają sie moje słowa ,że najlepszy jest ten co już tam gra od dawna dosyć edi:) jak tak to nie brzmi to zbyt optymistycznie tymbardziej ,że to tylko remis z 2 ligowcem jaki silny by nie był.
btw.cieszy forma sypniewskiego mam nadzieje ,że on poukładał sobie wszystko w głowie i skupi sie na graniu bo to mu najlepiej wychodzi.
Sikor
Cleison strzelił dla Pogoneiros pierwszą bramkę w lidze. Po całkiem ładnej akcji i podaniu (chyba blush.gif) Ediego. Chociaż teoretycznie nie grali fair, bo Varga udawał martwego w PK Pogoni, a ci wychodzili z kontrą.

Wisła - Pogoń 1:1 (do przerwy)
lukasz
podanie wiesz chyba od lilo było.
GOPA
prawie im sie udalo , tylko 1-2 i ten caly all star Pogoni Cruz dostal czerwien tongue.gif
Maiden
Sedzia do d***...
Juz nawet mi nie chodzi o karnego czy o kartke dla Cruza ( IMO Pierwsza dal mu za darmo) ale o caloksztalt sedziowania...

Brak zoltej kartki dla Baszczysnkiego ( Tia niech ten cwaniaczek pozali sie jescze jak to PZPN ich krzywdzi ) gdy Edi wychodzil na 1vs1, brak zoltej kartki za faul taktyczny dla Klosa przy kontrze ktora wyprowadzal Wagner...

I wiele innych ( szczegolnie w I polowie )...
Bret Hart
Podobno te mecze Pogoni są pokazywane w Brazylii. Jest w tym jakaś szansa bo po oglądaniu tęgich batów jakie zbierają w naszej lidze wezma sobie jako punkt honoru aby dokopać "naszym" i być może za rok zjedzie Roberto Carlos i spółka by nawet za darmo grać w Pogoni biggrin.gif
Sikor
Ciepło sie zrobiło, Pogoneiros zaszaleli biggrin.gif

CODE
Orange Ekstraklasa: Pogoń - Zagłębie 1:0
wp.pl 19:28

"Brazylijska" Pogoń Szczecin odniosła pierwsze ligowe zwycięstwo na wiosnę. W zaległym meczu 17. kolejki Orange Ekstraklasy Portowcy pokonali przed własną publicznością niepokonane w tym roku Zagłębie Lubin 1:0.

Pogoń Szczecin - Zagłębie lubin 1:0 (0:0)
Bramka: Przemysław Kaźmierczak (52)
Żółte kartki: Luiz Eduardo Tavares, Daniel Lopez Cruz (Pogoń), Felix Felipe Andrade (Zagłębie).
Sędzia: Marek Ryżek (Piła), Widzów: 4,5 tysiąca.

MKS Pogoń Szczecin: Neneca - Valdir, Batata II (29. Grzegorz Matlak), Ze Roberto, Tavares - Amaral (46. Lilo), Przemysław Kaźmierczak, Daniel, Cleisson - Andradina, Elton (62. Wagner).

Zagłębie Lubin: Mariusz Liberda - Łukasz Mierzejewski, Michał Stasiak, Manuel Alboreda Sanchez, Felipe (66. Dawid Plizga) - Andrzej Szczypkowski, Dariusz Jackiewicz, Maciej Iwański, Wojciech Łobodziński - Łukasz Piszczek, Michał Chałbiński.
GOPA
no prosze najwiekszy Brazylijczyk uratowal tylek Pogoni smile.gif
Bret Hart
QUOTE(Sikor @ 28 03 2006, 19:49) *

Pogoń Szczecin - Zagłębie lubin 1:0 (0:0)
Bramka: Przemysław Kaźmierczak (52)
Żółte kartki: Luiz Eduardo Tavares, Daniel Lopez Cruz (Pogoń), Felix Felipe Andrade (Zagłębie).

A czy Lopez Cruz nie dostał ostatnio czerwonej kartki ?? Jak to jest w naszej lidze ???
lukasz
dwie żółte dostał a dopiero jak sie ma na koncie bodajże 4 czy 5 to sie pauzuje mecz
trott1
a mnie sie podobala przewrotka nie wiem kogo chyba Claisona (szkoda ze trafil w bramkarza)

slyszeliscie ze zawodnicy nie moga wynajac mieszkania? mieszkaja w jakims za(pipi)u pod szczecinem jescze dalej od stargardu i mowia ze mecze w domu sa rozgrywane tak jak na wyjezdzie bo rzadka graja na stadionie pogoni biggrin.gif
Maiden
QUOTE(lukasz @ 29 03 2006, 10:56) *

dwie żółte dostał a dopiero jak sie ma na koncie bodajże 4 czy 5 to sie pauzuje mecz

Nie, to po prostu byl mecz zalegly hyh.gif
ejcu

Dziś o godzinie 10.45 zmarł Florian Krygier.
Z tą smutną wiadomością nie sposób się pogodzić, bo jeszcze kilka dni temu wspólnie radowaliśmy się z Panem Florianem z okazji Jego 99 urodzin, życząc z całego serca jak najlepszego zdrowia oraz osiągnięcia stu i więcej lat życia. Niestety, nagła śmierć wyrwała z pogoniarskiej rodziny tę Wielką Postać, w którą kibice i sympatycy piłki nożnej wpatrywali się z ogromnym szacunkiem i uznaniem. Długoletnia działalność na rzecz sportu przysporzyła Panu Florianowi bardzo liczne grono przyjaciół, począwszy od zawodników z drużyny Pogoni, z którą po raz pierwszy w historii, w październiku 1958 roku, awansował jako trener do ekstraklasy, po ogromne rzesze piłkarzy Pogoni młodszego pokolenia oraz zastępy dzieci i młodzieży, z którymi pracę szkoleniową cenił zawsze w szczególny sposób. Żadne słowa nie są w stanie wypowiedzieć bólu po śmierci Floriana Krygiera, który pozostanie dla nas wzorem skromności, fachowości i uczciwego podejścia do życia i wykonywanych obowiązków.
CZEŚĆ TWOJEJ PAMIĘCI, MISTRZU FLORIANIE.
Rodzinie Zmarłego Floriana Krygiera, wyrazy szczerego współczucia składa Rada Nadzorcza oraz Zarząd Morskiego Klubu Sportowego Pogoń Szczecin SSA.

Antoni Ptak - Z wielkim smutkiem i żalem przyjąłem wiadomość o śmierci śp. Floriana Krygiera. Żadne słowa nie oddadzą uczuć, które mnie ogarneły po odejściu tak znakomitej osobowości. To człowiek, który był żywą legendą naszego klubu, utożsamiał on najlepsze cechy prawdziwego zawodnika, kibica i przyjaciela. Jestem pewnien, że jego więź z klubem nie została przerwana przez jego śmierć. Na pewno bedzie nam kibicował dalej i wypraszał zwycięstwa.
Łączę się w bólu z rodziną.

To jak Brychczy w Legii. Człowiek - legenda jeszcze za życia...
trott1
[*]
Witek.bielsko
ŚP. Wielkie kondolencje dla braci ze Szczecina od BKS Stal Bielsko- Biała.
Odszedł wielki i zasłużony dla piłki, wspaniały człowiek. W setkach serc kibiców pozostanie Pan na zawsze Panie Florianie...
Maiden
To naprawde duża strata... Szegolnie w srodowisku piłkarskim...
Witek.bielsko
QUOTE(trott1 @ 30 03 2006, 17:48) *

a mnie sie podobala przewrotka nie wiem kogo chyba Claisona (szkoda ze trafil w bramkarza)

slyszeliscie ze zawodnicy nie moga wynajac mieszkania? mieszkaja w jakims za(pipi)u pod szczecinem jescze dalej od stargardu i mowia ze mecze w domu sa rozgrywane tak jak na wyjezdzie bo rzadka graja na stadionie pogoni biggrin.gif

Zawodnicy nie mieszkają w "za(pipi)e pod Szczecinem", tylko w Gutowie pod Łodzią w centrum Ptaka
Bret Hart
[*]
GOPA
zadam glupie pytanie , kto to byl ten Florian ?? ktos taki jak Gerard Cieslik dla Ruchu ?? [*]
Sado
Założyciel Pogoni. Żył 99 lat chyba.
ejcu
GOPA, http://pl.wikipedia.org/wiki/Florian_Krygier
trott1
Tak to byl Gutów pod lodzia sory z apomylke

Edit: wzorowalem sie na wypowiedzi sado wink.gif
ejcu
Florian Krygier nie założył Pogoni, kwadraciku...
Bret Hart
Ten Outtara to powinien czerwoną dostać (dwie zółte) za te wejscia na bramkarza!!!
Maiden
Nom, tak jak bodajze Matheus ktory w pierwszej połowie kopnął w polu karnym "Burinho"!!!
Diabeu
nudny był ten mecz z Legią, Pogoneiros nic nie pokazali
3 pointy dla Legii zasłużone
ejcu
Panik i jego taktiku. Było brać Wdowczyka, póki był wolny, a nie... Widać jak Legia odżyła.
Maiden
wescie sobie Jacka Zielinskiego cool.gif
''Pozyczymy go" ; D
ejcu
Zieliński to jeszcze gorzej jak Serrao xD. Był Wdowczyk, Kasperczak, Kuras i wielu innych, o wiele lepszych trenerów do wyboru... Ale nie, lepiej zatrudnić kogoś za miskę żarcia i nocleg.

No ale już się rozkręcają chłopaki, jeszcze ze dwa sezony i bedzie dobrze xD!
Maiden
nuhehehe na meczu stał obok mnie jeden z fanów pogoni to go po meczu pocieszalem laugh.gif "jescze przyjdzie ten czas" xD
GOPA
dzisiaj Pogon wygra !! obadacie korona nie ma szans , Brazylieros sie wku*rwili i dzisiaj zagraja na 200% ............... buehehehe dobra to jaki to se mam avatar i podpis wkleic sad.gif
ejcu
Cicho GOPA, jeszcze nie wszystko stracone tongue.gif
Jeśli dobrze naliczyłem, to do końca rundy pozostało 9 meczów (oprócz dzisiejszego)... Spoko, 27 punktów jest nasze xD
lukasz
ja 29 kwietnia znikam z tego kraju i nie będe miał netu może jakiś czas więc w razie co przed tym terminem ponegocjujemy bo już będzie blisko końca ligi i będzie jasne czy pierwsza piątka dla nich pozdrawiam
ejcu
Gopuś, Goooopuś, nie wszystko stracone xD. Właśnie Pogoń rozje.bała Koronę 1:0. Bramkę strzelił w 66. minecie Edi! Jeeee xD!
Sikor
Jak na razie to Pogoń ciuła punkty w meczach z górną połówką tabeli. Ma już za sobą mecze ze ścisłą czołówką (oprócz Korony). Z lepszych został tylko Lech, może jescze Płock. Ciekawe czy jak Pogoneirosz zaczną "obrabiać dół" [by J.Gmoch], to punktów będzie przybywać szybciej cool.gif

PS. Piękna akcja Portowców pod koniec meczu, gdy Amaral szczelił ze spalonego (nieuznana).
GOPA
tak jak mowilem Pogon dzis gora hehehehe no kurde jeszcze walcza o moj avatar tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.