Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: MKS Pogoń Szczecin
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
lukasz
nie wiadomo tylko czy korona taka słaba(nie wygrali jeszcze w lidze) czy pogoń taka mocna.galimatias wacko.gif
Sikor
QUOTE(lukasz @ 5 04 2006, 09:54) *

nie wiadomo tylko czy korona taka słaba(nie wygrali jeszcze w lidze) czy pogoń taka mocna.galimatias wacko.gif

Korona słaba, Pogoń na razie mocno średnia, ale coraz lepsza cool.gif
Maiden
ogolnie liga jest nieprzewidywala w tym sezonie ; D

Amica gromi Wisłe P
Lech gromi G Zabrze

Po czym ta sama Wisla plock niszczy wrecz wspomnianego wyzej Lecha...

Ciekawie ciekawie smile.gif

A co do Pogoni po przecierz to jej temat:

Ogladalem mecz, zagrali tak jak im kazal Panik czyli bardzo defensywnie i przeprowadzili pare kontr w tym jedną uwienczoną bramką... Korona byla KOSZMARNIE wrecz niekstuteczna...

Ale przecierz w piłce chodzi o punkty smile.gif
Henry Hill
Jestem ze Szczecina i wiem jak gra ta druzyna powiem szczerze,że na początku nie byłem zbytnio zadowlonony ale teraz smile.gif Grają ciekawą piłke i mysle,że jak się zgrają to Pogoń w nastepnym sezonie bedzie w pierwszej 3 no i żadna polska drużyna nei miała w sowim składzie tak utytułowanego zawodnika jak Amaral wink.gif
Greq(dudus)
Stało się..Pogon wystepuje w meczu z Bełchatowem bez Polaka w składzie wink.gif wink.gif wacko.gif
2-0 bez komentarza....
ejcu
Na LiveScore 1:0, 90 minet podaje, że 2:0, a na stronach Pogoni cisza... Hm...
Witek.bielsko
Ogólnie gra Pogoni jest ostatnio naprawdę słaba, ale przyczyna tego nie leży w umiejętnościach zawodników, tylko jest winą trenera- wciąż nie mogę tego pojąć- jak można kupić kilkunastu Brazylijczyków i oddać ich Panikowi, trenerowi zamiłowanemu w grze defensywnej, takich piłkarskich szachach zupełnie piłkarzom z Brazylii nie pasujących. Jednak pomimo to wydaje misię że Pogoń się rozkręci, bo jeśli chodzi o indywidualny potencjał to trudno jej dorównać...

A tak wogóle to dziś świetny dzień, bo Sergio Batata wreszcie dostał polskie obywatelstwo- gratuluję, życzę dużo zdrowia, omijania kontuzji i czekam na debiut w reprezentacji Polski.
Cr3aTiVe
QUOTE(Witek.bielsko @ 12 04 2006, 07:55) *

Ogólnie gra Pogoni jest ostatnio naprawdę słaba, ale przyczyna tego nie leży w umiejętnościach zawodników, tylko jest winą trenera- wciąż nie mogę tego pojąć- jak można kupić kilkunastu Brazylijczyków i oddać ich Panikowi, trenerowi zamiłowanemu w grze defensywnej, takich piłkarskich szachach zupełnie piłkarzom z Brazylii nie pasujących. Jednak pomimo to wydaje misię że Pogoń się rozkręci, bo jeśli chodzi o indywidualny potencjał to trudno jej dorównać...

A tak wogóle to dziś świetny dzień, bo Sergio Batata wreszcie dostał polskie obywatelstwo- gratuluję, życzę dużo zdrowia, omijania kontuzji i czekam na debiut w reprezentacji Polski.

Taaa jestem ze Szczecina i widz ejak oni grają ak mozna wogolezatrudnic tego trenera który nie potrafi poprowadzic druzyny do zwycięstwa?!
GOPA
W naszej lidze gra coraz więcej kiepskich obcokrajowców – alarmują trenerzy. Przerażeni szefowie PZPN chcą dyskretnie naprawić swój błąd i wprowadzić limity na zatrudnianie piłkarzy spoza krajów UE – czytamy w „Przeglądzie Sportowym”.

Bodziec do działania dała sytuacja do jakiej doszło w Pogoni Szczecin. We wtorkowym meczu z GKS Bełchatów w wyjściowym składzie „Portowców” nie było Polaka!

Prezes Ekstraklasy S.A. Andrzej Rusko twierdzi, że przepis o tym, by w kadrze zespołu znajdowało się co najmniej ośmiu Polaków (w tym dwóch wychowanków) nie jest wystarczający i nasz futbol może spotkać los męskiej koszykówki.

- Nie jestem za administracyjnym regulowaniem liczby obcokrajowców w polskich klubach – twierdzi z kolei Marcin Stefański, szef departamentu logistyki Ekstraklasa S.A.

- Musimy postawić na odpowiednie szkolenie. Mamy kilka pomysłów jak podnieść poziom szkolenia. Jednym z nich jest w wprowadzenie od sezonu 2007/08 rozgrywek Młodej Ekstraklasy. Chcemy, aby grali w niej piłkarze, którzy ukończyli wiek juniora, a nie znaleźli miejsca w ligowych zespołach. Rozgrywki toczyłyby się równoległe do spotkań ekstraklasy – dodaje.

Prezes Rusko ma inny pomysł: - Trzeba wprowadzić zasadę, że pozwolenie na pracę w naszym kraju mogą otrzymać tylko piłkarze spełniający ostre kryteria: może na przykład chodzić o wymóg rozegrania pewnej liczby spotkań w reprezentacji kraju – wyjaśnia.

Więcej w "Przeglądzie Sportowym"

-------------------------------------------------------------------------------
ejcu
Zostawić z brazylijskiego składu: Amarala, Julcimara, Ze Roberto, Andradinę, Eltona, Lilo, Mineiro, Batatę I, a resztę w piź.dziec na chatę odesłać!
alienator
pierwszy Batata jest już Polakiem ;]
ejcu
Jeszcze nie pełnym, bo na razie procedura się zakończyła, ale papirów nie dostał.
Kuna, naturalizacja niczym w Seksmisji wink.gif
alienator
no dobra, mały błąd ;P

następny pewnie Julcimar. Ciekawe czy wezmą ich do repry... a jak już, to żeby w chooya nie lecieli jak Oli dry.gif
Devil_MC
Ostatni mecz z BOT to 1:0 w dupe tak podaje Przegląd Sportowy A POGOŃ NAPEWNO SIĘ RPZKRĘCI to tylko kwestia czasu i dobrego trenera
GOPA
Pogoń Szczecin - Groclin Grodzisk Wielkopolski

0 - 3

a to jeszcze nie koniec dry.gif powiem tyle , zal mi kumpli ze Szczecina sad.gif
ejcu
Skończył się 1:3
Nawet się nie zdziwiłem, że mnie to nie zmartwiło ;p
Cr3aTiVe
QUOTE(alienator @ 13 04 2006, 20:59) *

pierwszy Batata jest już Polakiem ;]

Wszystko wskazuje na to, że Sergio Batata - w wieku zaledwie 27 lat - będzie zmuszony do przedwczesnego zakończenia piłkarskiej kariery.

Badania lekarskie przeprowadzone w Polsce wykluczają jakiekolwiek - nawet amatorskie - uprawianie sportu przez Brazylijczyka. Ulubieniec szczecińskich kibiców przeszedł skomplikowaną operację kolana w Brazylii. Jeszcze w styczniu wydawało się, że piłkarz szybko wraca do zdrowia.
- Czuję się coraz lepiej. Lekarze są dobrej myśli, a w kolanie nic mnie nie boli - mówił wtedy Batata.
Dzisiaj okazuje się, że brazylijscy lekarze wyraźnie się nie popisali. Batata jak miał problemy z kolanem, tak ma je nadal. I to jeszcze poważniejsze, a cały okres ciężkiej rehabilitacji został zmarnowany. Polscy lekarze twierdzą, że kolejne ingerencje chirurgiczne mogą tylko pogorszyć sprawę. Jeszcze kilka tygodni temu Batata mówił, że chce wrócić do gry. Dzisiaj jest to niemożliwe.
Ostatni raz Sergio Batata wystąpił na boisku 7 sierpnia ubiegłego roku w konfrontacji z Koroną Kielce (4:2). Po kwadransie gry został jednak zniesiony z boiska. Od tego czasu sympatyczny Brazylijczyk wciąż pozostaje poza futbolem.
Kilkanaście dni temu prezydent Lech Kaczyński podpisał dokument, nadający Batacie polskie obywatelstwo. Brazylijczyk otrzymał na razie promesę dokumentu, ale już wkrótce stanie się pełnoprawnym obywatelem RP. Szkoda tylko, że nie będzie miał okazji pokazać się na boisku polskim kibicom.

Źrodło: www.pogon.v.pl

I coż z tego,że Sergio dostał obywatelstwo jak terz najprawdopodobniej pożegna się ze sportem sad.gif
Bret Hart
Sobotnia porażka Pogoni z Groclinem 1:3 była ostatnim meczem Bohumila Panika w charakterze pierwszego trenera zespołu. Jego miejsce zajął Mariusz Kuras.
Cr3aTiVe
QUOTE(Bret Hart @ 18 04 2006, 18:54) *

Sobotnia porażka Pogoni z Groclinem 1:3 była ostatnim meczem Bohumila Panika w charakterze pierwszego trenera zespołu. Jego miejsce zajął Mariusz Kuras.

Hehe własnie przeczytałem o tym na www.pogon.v.pl ! Panie Mariuszu witamy w domu !!!
ejcu
W końcu jakiś normalny trener... Dość już tych zmian z kapelusza Panika podczas meczu...
GOPA
ciekawi mnie teraz mecz na Gorniku , czy nowy trener da rade czy wygra druzyna wystawiona na allegro tongue.gif
Bret Hart
QUOTE(ejcu @ 18 04 2006, 21:19) *

W końcu jakiś normalny trener... Dość już tych zmian z kapelusza Panika podczas meczu...

Całe szczescie ze Ptak spanikował i Panika wysłał w ch..! Szczerze mowiac spodziewałem sie jakiegos bardziej doswiadczonego nastepcy bo tej zbieraninie z Brazylii własnie taki jest potrzebny
Cr3aTiVe
QUOTE(Bret Hart @ 18 04 2006, 23:38) *

QUOTE(ejcu @ 18 04 2006, 21:19) *

Całe szczescie ze Ptak spanikował i Panika wysłał w ch..! Szczerze mowiac spodziewałem sie jakiegos bardziej doswiadczonego nastepcy bo tej zbieraninie z Brazylii własnie taki jest potrzebny

Nie zapomnij,że takie trener jak np Kasperczka by nie przyszedł do pogoni ponieważ pod wodzą p.Ptaka trener ma najmniej do powiedzenia najwięcje ma nikt inny jak synek p.Ptaka Dawidek... Ale coż ja jestem zadowolony,że spowrotem doSzczecina wrocił Mariusz Kuras wkońcu to on z Bełchatowem osiągnoł wiele i to on był drugim trenerem gdy Pogoń zdobywała Wicemistrzostwo Ligi. I nie mozna zapomnieć,że Kuras włoży wiele serca w odbudowe zespołu ponieważ Pogoń to jego ukochany klub smile.gif
GOPA
kuwa wiedzialem ze Gornik dzis da rade censored2.gif Mialem obstawic ale sie balem.Pogon Pogon jak tak dalej pojdzie to beda sie bronic przed spadkiem
Olsen
No to pan Ptak tongue.gif ma to co chciał. Druzyne złozoną praktycznie z samych Brasilia Boyz i walczą.... o środek tabeli...
Bret Hart
Jak na razie Ptak zamienił 9 miejsce z mizernie grajacymi polakami na ... 9 miejsce z beznadziejnie grajacymi brazylijczykami. Heh cały czas przypomina mi sie jego twierdzenie w styczniu jak to znalazł sto razy lepszych od Ediego... poki co Edi jest 100 razy lepszy od reszty
Sikor
QUOTE(Bret Hart @ 20 04 2006, 10:01) *

poki co Edi jest 100 razy lepszy od reszty

Póki co! biggrin.gif
ejcu
Kontrakt z Klejsonem został rozwiązany... Nareszcie ;/

Les Gondor dalej walczy o swoje...
Dziękujemy włodarzom Szczecina za Pogoń, dziękujemy! Dziękujemy za przetrzymywanie terenów wokół stadionu, które przecież mogą służyć w przyszłości jako np. hipermarket jednego ze znajomych prezydenta. Dziękujemy Wam, że nie oddaliście ich Bekdasowi, który pewnie postawiłby tam swój hipermarket i inwestowałby w drużynę zdobywając jakieś tytuły miszczów Polski czy Europy. Wszak Szczecin nie potrzebuje rozgłosu, a i pewnie trzeba by było kasę wykładać na nowy stadion i drogi. Dziękujemy, za to, że nie dopuszczacie do powstania dobrej drużyny piłkarskiej, gdzie grać będą same pasożyty piłkarze. Po co nam sport w Szczecinie, mamy inne wydatki, jak np. i tak małe pensje polityków. Kocham szczecińskich włodarzy, bo bez nich życie byłoby smutne. Walczą o inwestycję, jeżdżąc nawet do USA. Podziwiam ich za to, że chcą dla nas jechać tak daleko! Także Panie Gondor: Po co Panu te kilkadziesiąt milionów złotych? U nas się bardziej przydadzą na podwyżki płac włodarzy, czy utworzenie nowych stanowisk w Radzie. Pan i tak bogaty jesteś...
» Click to show Spoiler - click again to hide... «
lukasz
GOPA,ejcu ja widze ,że zakład jednak do tyłu macie w takim razie jakoś w przyszłym tygodniu napisze (po kolejce) co tam macie wstawić w podpis bo w przyszłą sobote wylatuje z kraju elo i emanko jak to sie mówi.
Cr3aTiVe
QUOTE(ejcu @ 20 04 2006, 20:15) *

Kontrakt z Klejsonem został rozwiązany... Nareszcie ;/

Les Gondor dalej walczy o swoje...
Dziękujemy włodarzom Szczecina za Pogoń, dziękujemy! Dziękujemy za przetrzymywanie terenów wokół stadionu, które przecież mogą służyć w przyszłości jako np. hipermarket jednego ze znajomych prezydenta. Dziękujemy Wam, że nie oddaliście ich Bekdasowi, który pewnie postawiłby tam swój hipermarket i inwestowałby w drużynę zdobywając jakieś tytuły miszczów Polski czy Europy. Wszak Szczecin nie potrzebuje rozgłosu, a i pewnie trzeba by było kasę wykładać na nowy stadion i drogi. Dziękujemy, za to, że nie dopuszczacie do powstania dobrej drużyny piłkarskiej, gdzie grać będą same pasożyty piłkarze. Po co nam sport w Szczecinie, mamy inne wydatki, jak np. i tak małe pensje polityków. Kocham szczecińskich włodarzy, bo bez nich życie byłoby smutne. Walczą o inwestycję, jeżdżąc nawet do USA. Podziwiam ich za to, że chcą dla nas jechać tak daleko! Także Panie Gondor: Po co Panu te kilkadziesiąt milionów złotych? U nas się bardziej przydadzą na podwyżki płac włodarzy, czy utworzenie nowych stanowisk w Radzie. Pan i tak bogaty jesteś...
» Click to show Spoiler - click again to hide... «
A wystarczylo oddać te pier.do.lone ziemie Bekdasowi... Ale nie, one czekają na lepsze czasy i mądrą inwestycję... Kur.wa, zwykły ugór... Chyba kisiel i budyń posadzą!

Ejcu racja lepej kraść walizy z pieniędzmi niż dac te ZAJEEBANE tereny ! No i lepiej wybudować ten denny plac koloniego cyz jakoś tak za 200tys zł ! no i lepiej wybudowac ładny plac w urzędzie miejsckim żeby jurczyk miał ładny widok z okna... Sport w tym miescie jest niepotrzeby... Boże jak bym chciał żeby Bekdas wrocił sad.gif
ejcu
Drugiego Bekdasa to ze świecą szukać...

lukasz, przyjmuje to na klate, ale nie znaczy to, ze przestalem wierzyc... nie nie nie biggrin.gif
GOPA
te panowie co sie stalo ze tak bluzgacie ?? nie bardzo sie interesuje Szczecinem wiec Ejcu pliz przybliz mi sprawe
Cr3aTiVe
QUOTE(GOPA @ 21 04 2006, 01:02) *

te panowie co sie stalo ze tak bluzgacie ?? nie bardzo sie interesuje Szczecinem wiec Ejcu pliz przybliz mi sprawe

Jeżeli chodzi Ci o Pogoń to jest tak,że mamy takich włodarzy miasta w Szczecinie którzy nie interesują się inwestowaniem w sport tylko braniem w łape mielismy takiego sponsora z Turcji który chciał dobrze zainwestował w Pogoń około 20-30mln złotych żeby Pogoń mogła walczyć o Europejskie puchary i prawie się udało ale nasi włodarze miasta woleli wyjeebac pogoń w powietrze ponieważ nie chcieli oddac terenów wokół stadionu na których w tym momecie jest żwir i łąka... Ten Turek(Sabri Bekdas) Chciał wybudowac nowy stadion,kompleksy sportowe boiska treningowe,hipermarket,parkingi,hotele,drogi ale po co? Jeżlei mozna wybudować dwa hipermarkety w innej dzielnicy koło siebie? Tak mamy dwa hipermarkety które są naprzeciwko siebie confused.gif Poprostu co tu dużo mówić Szczecin to wioska z tramwajami...
GOPA
chlopie to u nas w Chorzowie byla taka akcja ze tez wielka firma ( nie pamietam jaka ) chciala zainwestowac w Ruch ale szefowstwo klubu sie nie zgodzilo bo by musieli stolki oddac.No i utrzymali swe stoleczki w zamian za 2 lige a teraz za 3 dry.gif Je*bany kraj zlodzieji !!!!!!!
ejcu
Jakby tego było mało, to Sabri Bekdas sprzedał spółkę Mat-Trade (sponsor główny) Lesowi Gondorowi, a ten spuścił Pogoń do drugiej ligi i też chciał tereny wokół stadionu. Tyle, że jego interesował sam zysk i wybudowanie hipermarketów. Nie interesowała go drużyna. Spytany co zamierza zrobić z zawodnikami odpowiedział, że znajdzie się dla nich praca w sklepie...
Gondor sądzi się teraz z miastem żądając odszkodowania w wys. 18 mln, co z odsetkami daje pow. 30 mln... Trudno w przypadku Gondora winić miasto, ale fakt, że trzymają te tereny 'ch.ujwiepoco' jest irytujący...
Ptak też się o nie upominał...
GOPA
no tak to jest kuwa w naszym pieknym kraju censored2.gif co ich interesuje jakis tam sport , wola miec kartoflisko i nikomu go nie sprzedac
ejcu
Kiedyś to chociaż giełda tam była i część pieniędzy szła na Pogoń... A teraz? Wszystko zarasta syfem...
Cr3aTiVe
No racja a najlepsze jest to,że nie ma gdzie grać w piłke...Mam 17 lat nie gram w żadnym klubie czasem chce iść sobie pokopać to nie ma gdzie ponieważ boisko piaksowe jest zajęte a więcej boisk gdzie można rozegrać mecz albo pobronić na bramce to nie ma gdzie ponieważ na betonowym to grac to tak nei zabardzo...
trott1
ha ha a kolo mnie wybudowali ladne boisko (os.Majowe) waly usypali charagiewki bramki siatki teraz zainwestowali 100 000 na oswietlenie i gut a ludzie sa tacy ze zawsze moszna sie wkrecic do gry

POGOŃ 0 : BIAŁO CZERWONE KUT.ASY 1

coraz blizej strefa spadkowa
Cr3aTiVe
QUOTE(trott1 @ 23 04 2006, 15:17) *

ha ha a kolo mnie wybudowali ladne boisko (os.Majowe) waly usypali charagiewki bramki siatki teraz zainwestowali 100 000 na oswietlenie i gut a ludzie sa tacy ze zawsze moszna sie wkrecic do gry

POGOŃ 0 : BIAŁO CZERWONE KUT.ASY 1

coraz blizej strefa spadkowa

Ty to masz farta... tak wogole togdzie jest to osiedle majowe?
trott1
za slonecznym przy struga ja dokladnie mieszkam za realem
ejcu
QUOTE(trott1 @ 24 04 2006, 16:56) *

za slonecznym przy struga ja dokladnie mieszkam za realem

Cię choroba, ostatnio mi się tam samochód zepsuł... Bez kitu, jakiś trójkąt bermudzki tam macie.

Z ostatnich wiadomości:
Sergio Batata jeszcze nie chce się poddać, mimo tego, że przez media został przekreślony.
Pomnik dla Floriana Krygiera.
Arka - Pogoń -- 6 maja. Jak nie wygrają w moje urodziny, to ich tam rozniosę wink.gif
Maiden
Ejcu pojedz na mecz ;p
trott1
Cię choroba, ostatnio mi się tam samochód zepsuł... Bez kitu, jakiś trójkąt bermudzki tam macie.

to trzabylo wstapic po narzedzia labo se pograc w poczekaniu na lawete
ejcu
QUOTE(Maiden @ 24 04 2006, 17:27) *

Ejcu pojedz na mecz ;p

Tia, nie dojadę, a po pijaku władują mnie do pociągu byle jakiego i obudze się w Radomiu... ;p

QUOTE(trott1 @ 24 04 2006, 17:58) *

to trzabylo wstapic po narzedzia labo se pograc w poczekaniu na lawete

Yhy, laweta... Kilka złotych w portfelu i wzywaj tu lawetę. Dalim radę na holu, nie bój nic!
trott1
spoko ale jak co to sie laduj wink.gif
Bret Hart
Może ktoś mi wytłumaczyć po co w Pogoni jest trener ?????? Przecież Ptak ogląda mecze w telewizji i po nich decyduje kogo wyje.bać z drużyny a Ptak junior wybiera pilkarzy którzy beda grać w FC Santos...
GOPA
po to zeby bylo na kogo zwalic porazki tongue.gif Pogon to doskonaly przyklad komercyjnego niewypalu
Sikor
QUOTE(GOPA @ 26 04 2006, 21:33) *

po to zeby bylo na kogo zwalic porazki tongue.gif Pogon to doskonaly przyklad komercyjnego niewypalu

komercyjnego

?
GOPA
a jak inaczej nazwac sciagniecie calego stada murzynow zeby walczyli o 2 lige tongue.gif No i ta cala sytuacja , Ptoki rzadza i koniec.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.