QUOTE(Bret Hart @ 30 01 2006, 10:03)

QUOTE(Sikor @ 29 01 2006, 22:06)

Bret, co to są te brazylijskie ligi stanowe? Coś jak angielskie Conference?

Chyba tak, kiedys to opisali w "piłce nożnej" ale jakos wtedy temat zlałem

No to ekstra. Ichnia 3-5 liga pewnie. Można nabrać pewności siebie.
http://www.pogonszczecin.pl/?s=informacje&...&id_kategorii=6tyle na ten temat oficjalka. Szkoda, ze nie opisali szerzej ligi brazylijskiej, a skupili się na stanowej.
QUOTE(ejcu @ 31 01 2006, 16:56)

http://www.pogonszczecin.pl/?s=informacje&...&id_kategorii=6tyle na ten temat oficjalka. Szkoda, ze nie opisali szerzej ligi brazylijskiej, a skupili się na stanowej.
Ale namieszali niech ich cholera. No ale druga liga stanowa to już pewnie zbyt wysokiego poziomu nie prezentuje.
niby nie jest zle, sadzac po umiejetnosciach brazylijczykow. jednak fakt - druga liga stanowa, to cos jak liga 2,5 w Polsce. Jesli dobrze zrozumialem, oczywiscie.
Ligi stanowe (najlepsze) i brazylijska traktowane sa przez kibicow rownorzednie niby, ale to brazylijska jest najwazniejsza, bo tam graja najlepsze druzyny z lig stanowych.
Mozliwe, ze zle zroumialem, ale jak dla mnie to jest logiczne rozumowanie ;p
polecam strone www.soccerway.com
tam sobie dajcie Brazylie i obadajcie jaki cyrk w tych ich ligach.Za hu*ja nie dojdziecie ktora liga jest ktora hehe.Serie A to jest ta najlepsza , pozniej niby B C ale graja na dziwnych zasadach , jest jeszcze Paulista i Brasiliero kurde.Dla mnie te Extremo to jest z jakiejs extremalnej ligi Brazylijskiej o ktorej nikt wiecej niz 3 wioski sasiedzkie nie slyszal
QUOTE(GOPA @ 1 02 2006, 21:08)

polecam strone www.soccerway.com
tam sobie dajcie Brazylie i obadajcie jaki cyrk w tych ich ligach.Za hu*ja nie dojdziecie ktora liga jest ktora hehe.Serie A to jest ta najlepsza , pozniej niby B C ale graja na dziwnych zasadach , jest jeszcze Paulista i Brasiliero kurde.Dla mnie te Extremo to jest z jakiejs extremalnej ligi Brazylijskiej o ktorej nikt wiecej niz 3 wioski sasiedzkie nie slyszal

Tak to jest jak 3/4 ludności gra w piłkę
dobra juz kumam te ich rozgrywki.
Mamy glowna lige Brazylijska w ktorej graja kluby z calej Brazyli.Mistrzem kraju zostalo Corinthians/SP z rewelacyjnym Tevezem.Jak widzimy obok tej nazwy istnieje skrot danego regionu /SP.To akurat jest liga Paulista od Sao Paoulo.Kazdy zespol jest tak opisany.Oprocz tych rozgrywek sa ligi poszczegolnych regionow , u nas to by wygladalo tak jakby Wawa , Poznan . GOP mieli swoje oddzielne ligi NA TYM SAMYM POZIOMIE CO LIGA KRAJOWA !! Trudno sie w tym wszystkim polapac , probowalem poszukac tego Extremo ale niestety nic z tego.Po przeczytaniu tego artykulu moge powiedziec ze 2 liga stanowa = 2 liga polska !!
Jak przeczytałem ten artykuł na stronie Pogoni, to myślałem, że stanowe ligi są jakby kwalifikacjami do ligi brazyliańskiej. Ale teraz to już nic nie wiem. Tak to jest, Gopa?
nie to nie tak , z tego co wiem to sa tak jakby 2 rozne ligi.Tam wogole system awansu jest mocno zakrecony.Np. Serie B , najpierw wszyscy ciupa lige , pozniej chyba 8 najlepszych druzyn jest dzielone na 2 grupy i zas kazdy z kazdym a pozniej zas podzialka i zas osobna tabela

serie C jest de best - 1 runda to 16 grup po 4 zespoly.I tak az do 5 rundy -------- to jest w hu*j meczy
ptak zapowiedział ściągnięcie do pogoni kogoś kto rozegrał 30 meczy w kadrze brazylijskiej.nie powiedział tylko czy w kadrze b czy jakiej.coś czuje ,że kolejny geniusz sie szykuje hehe
QUOTE(lukasz @ 1 02 2006, 22:14)

ptak zapowiedział ściągnięcie do pogoni kogoś kto rozegrał 30 meczy w kadrze brazylijskiej.nie powiedział tylko czy w kadrze b czy jakiej.coś czuje ,że kolejny geniusz sie szykuje hehe
nieoficjalka przypuszcza, ze moze to byc Edilson da Silva Ferreira. Wydaje sie kandydatem pasującym do wzmianek działaczy... Szczerze mówiąc, gdyby transfer doszedł do skutku, to mielibyśmy hit transferowy, nie ma to tamto. Pogoń stała się atrakcyjna dla brazylijskich graczy po wyemitowaniu w ichniejszej tv reportazu o druzynie, wiec wszyscy zaczeli walic drzwiami i oknami 'za pracą'. Oby tylko byli to piłkarze z prawdziwego zdarzenia... ech...
GOPA, dzięki, teraz jestem zakręcony jak słoik naleśników na zimę

. Mam kompletny mętlik w głowie, a liga brazylijska w moich oczach wygląda paradoksalnie... Jedno przeczy drugiemu.
Nie wiem co o tym sądzić. 27 lig stanowych, trzy chu.jwieligi z czego najlepsza jest Serie A, jednak ligi stanowe są na tym samym poziomie co Serie A, B i C. Dziwne. Oni to muszą naprawdę kochać piłkę kopaną, żeby to wszystko zrozumieć

PS. GOPA, Extremo zapewne jest z z jakiejś ligi osiedlowej, co wcale nie znaczy, ze jest slabe. Mysle, ze spokojnie poradziliby sobie w polskiej trzeciej lidze z aspiracjami na drugą
no co ty , to nie jest skomplikowane , poprostu oni tam nic nie robia ino graja w pilka hehehe
wydaje mi sie ze te Extremo to by sobie poradzilo w 1 lidze naszej , moze nie na mistrza ale sredniakiem pierwszoligowym by bylo.Zobaczycie jak Pogon sie zgra to bedzie wymiatac
mocne słowa GOPA.może jakiś zakładadzik bo ja mam zdanie o 180 stopni inne:] jednemu proponowałem ale nie podjął rękawicy.zwycięzca zakładu mówi przegranemu herb jakiego klubu lub morde jakiego grajka wstawić do podpisu co o tym sądzisz?kwestia dogadania szczegółów.
QUOTE(lukasz @ 1 02 2006, 23:51)

mocne słowa GOPA.może jakiś zakładadzik bo ja mam zdanie o 180 stopni inne:] jednemu proponowałem ale nie podjął rękawicy.zwycięzca zakładu mówi przegranemu herb jakiego klubu lub morde jakiego grajka wstawić do podpisu co o tym sądzisz?kwestia dogadania szczegółów.

ja tam sądze że pogoń będzie ok. 4-5

ale o podpis się nie założe

Mirusia nie oddam :*
ja się mogę założyć o podpis! Stawiam oczywiście na Pogoń i na pewne miejsce (1-5)... Dużo pewnie powie mecz z Widzewem w Niemczech, będzie można sprawdzić canarinhos z Polakami...
Z innej skarpetki:
Kolejnym pozyskanym przez Pogoń zawodnikiem jest 30-krotny reprezentant Brazylii!
Alexandre da Silva Mariano „Amaral”, bo o nim mowa urodził się 28.02.1973 roku w stanie Sao Paulo. Mierzy 170 cm wzrostu i waży 67 kg. Ostatnio występował w pierwszoligowej drużynie brazylijskiej Atletico-MG.
Piłkarz ten grał w wielu znanych klubach, z którymi osiągnął znaczące sukcesy. Wystarczy wymienić, że był trzykrotnym mistrzem stanu Sao Paulo, czterokrotnym mistrzem Brazylii.
W Europie występował z powodzeniem w włoskiej Serie A w Parmie. Grał również w Benefice Lizbona, Fiorentinie, z którą w 2001 zbobył Puchar Włoch oraz Besiktasie Instanbuł, z którą zdobył mistrzostwo Turcji. Z klubów brazylijskich oprócz aktualnego grał w Palmeiras, Corinthians, Vasco de Gama, oraz Gremio.
”Amaral” występuje na pozycji defensywnego pomocnika
za:
http://www.pogon.v.plNie ma to tamto, hicior transferowy
losz ciup !!! kurde ile tam kasy jest wpompowane w ta Pogon ?? co wy w Szczecinie rope macie hehehe
lukasz chetnie przyjmne wyzwanie , powiedzmy ze Pogon bedzie w gornej czesci tabeli lub nawet od zajmnie miejsce od 1 do 5.Co ty na to ?
Bret Hart
2 02 2006, 18:36
QUOTE(ejcu @ 2 02 2006, 14:06)

Kolejnym pozyskanym przez Pogoń zawodnikiem jest 30-krotny reprezentant Brazylii!
Alexandre da Silva Mariano „Amaral”, bo o nim mowa urodził się 28.02.1973 roku w stanie Sao Paulo. Mierzy 170 cm wzrostu i waży 67 kg. Ostatnio występował w pierwszoligowej drużynie brazylijskiej Atletico-MG.
Z tego co pamietam to dobrej klasy był z niego grajek! Bedzie ciekawie w tej Pogoni. Tylko jest jedno ale

Stan polskich boisk szczegolnie w na początku marca. Moze to ich MOCNO zaskoczyć
QUOTE(Bret Hart @ 2 02 2006, 18:36)

QUOTE(ejcu @ 2 02 2006, 14:06)

Z tego co pamietam to dobrej klasy był z niego grajek! Bedzie ciekawie w tej Pogoni. Tylko jest jedno ale

Stan polskich boisk szczegolnie w na początku marca. Moze to ich MOCNO zaskoczyć

"o, to w pogoni nie ma podgrzewanej murawy ?"

"o, a co to to białe takie zimne... ?" ;]
lekki wał
lukasz chetnie przyjmne wyzwanie , powiedzmy ze Pogon bedzie w gornej czesci tabeli lub nawet od zajmnie miejsce od 1 do 5.Co ty na to ?
i to mi sie podoba!przyjmuje oczywiście.w takim razie gramy na zasadzie ty stawiasz na miejsca 1 do 5 a ja reszte czy ja 1 do 5 ale od końca?

wygrany wiadomo decyduje o czym.
lukasz, ze mną się nie chcesz założyć? :foch:
Zobacz na to z drugiej strony - jeśli Pogoń zajmie miejsce poniżej piątego, to juz dwie osoby będą miały sygnaturki z wybranym przez Ciebie klubem/piłkarzem...
a jak nie, to nie...
Bret Hart
2 02 2006, 21:04
QUOTE(lukasz @ 2 02 2006, 18:54)

i to mi sie podoba!przyjmuje oczywiście.w takim razie gramy na zasadzie ty stawiasz na miejsca 1 do 5 a ja reszte czy ja 1 do 5 ale od końca?

eee no ostatnio twierdzileś ze spadnie do 2 ligi! Strach Cie obleciał ?
QUOTE(Bret Hart @ 2 02 2006, 21:04)

eee ostatnio bałeś sie założyć teraz nagle sie wychylasz?
ejcu moge i z tobą sie założyć jeno daj propozycje:)
co do Pogoni.ostatnio przeczytałem ,że przegrali 3:1 z drużyną grającą w..4 lidze według ich systemu.potęga
frakt-pogoda może ich zakoczyć

i stan polskich boisk...ale kto wie...zakłać się jednak nie będe
Bret Hart
3 02 2006, 08:01
QUOTE(lukasz @ 2 02 2006, 20:18)

Zakładałem sie jak byłem w podstawówce

W tej chwili uważam to za dziecinade
QUOTE(lukasz @ 2 02 2006, 21:18)

QUOTE(Bret Hart @ 2 02 2006, 21:04)

ejcu moge i z tobą sie założyć jeno daj propozycje:)
co do Pogoni.ostatnio przeczytałem ,że przegrali 3:1 z drużyną grającą w..4 lidze według ich systemu.potęga

a teraz wygrali z drugim składem Sao Paulo, żadnego polaka w składzie MKS Samba de Amigo , kwik
lukasz, jeśli wygram, to umieszczasz w syganturze herb wybranego przeze mnie klubu... Na początku myślałem o Arce Gdynia, albo o Lechu, tudzież Motorze, ale nie zrobię Ci tego ;p Nie przesadzajmy... Wystarczy mi logo Naprzodu Rydułtowy, Iskierki Śmierdnica albo Szombierek Bytom, do wyboru...

Teraz czekam(y, GOPA jak sądze też) na propozycje.
a teraz wygrali z drugim składem Sao Paulo, żadnego polaka w składzie MKS Samba de Amigo , kwik
zapomniałeś dodać jakiej drużyny z sao paulo bo tam ich ładnie ponad 10 jest:) z nowości słyszałeś ,że główny rozgrywający na C. ma 34 lata o_O
co do zakładu ostatcznie potwierdzam:
GOPA,ejcu stawiacie na 1-5 miejsce.ja po namyśle stawiam na 6-10 .warunki znamy przegranmy wkleja w podpis herb albo twarz wybraną przez zwycięzce.zacieram ręce już dla GOPY cosik mam(centralny wojskowy la la) a i dla ejca sie coś znajdzie(a taki miły nie będe jak Ty:])
QUOTE(ejcu @ 3 02 2006, 15:27)

lukasz, jeśli wygram, to umieszczasz w syganturze herb wybranego przeze mnie klubu... Na początku myślałem o Arce Gdynia, albo o Lechu, tudzież Motorze, ale nie zrobię Ci tego ;p Nie przesadzajmy... Wystarczy mi logo Naprzodu Rydułtowy, Iskierki Śmierdnica albo Szombierek Bytom, do wyboru...

Teraz czekam(y, GOPA jak sądze też) na propozycje.
a może Wisłe Kraków ?
Ja się nie boję, moge wkleić nawet Rasiaka... Co mi tam.
lukasz, ta drużyna to rezerwy tego Sao Paolo. Drużyna, która śmiało radziłaby sobie w naszej lidze... Choć znawcą nie jestem, ale poziom ligi polskiej i brazylijskich troszkę się różni.
Cleisson może i ma 34 wiosny, ale słyszałeś o Romario?
Pogoń to kolejny dowód na to że Polska piłka jest chora na mózg ! dlaczego w kraju gdzie ciężko znaleść 11 ludzi którzy w między państwowym meczu potrafią wytrzymać fizycznie 90 min. wydaje się pozwolenie na sprowadzanie nie ograniczonej liczby piłkarzy z zagranicy. w ekstraklasie powinni biegać 17-19 latkowie TO POWINIEN BYĆ WYMÓG. 2-3 nastolatków w składzie. tak byśmy coś osiągneli, a nie albo starzyzną albo KANARKAMI. PAN PTAK KANARKIEM SIĘ STAŁ SMUTNE. Powinna się Pogoń ubiegać o start w pucharach ale latynoamerykańskich
QUOTE(lukasz @ 3 02 2006, 18:11)

zapomniałeś dodać jakiej drużyny z sao paulo bo tam ich ładnie ponad 10 jest:) z nowości słyszałeś ,że główny rozgrywający na C. ma 34 lata o_O
A słyszałeś o jego postawie na boisku we wszystkich tych rozegranych meczach przez POGOŃ??był najlepszym zawodnikiem- rozgrywał, podawał, strzelał. Dosłownie kreator gry. No i oczywiście to jest nowość...Cleisson,bo taki ma przydomek, był pierwszym piłkarzem zakontraktowanym w POGONI, a było to pod koniec grudnia. Powstrzymajmy się z komentami na ten temat bo to czcze gadanie i na pewno prowadzi do niczego. I widać Twoją olbrzymią wiedzę o piłce nożnej. 4 liga:| Faktycznie horror.
Acha...ja nie zapomnę podać jaka to drużyna kawalarzu. Sao Paulo- najlepsza drużyna klubowa na świecie w 2005 roku. Jej rezerwy(nawet nie, bo grało ich tylko czterech z rezerw) są poziomem lepsze od każdej drużyny w naszej Ekstraklasie. Dziękuję
Cleisson może i ma 34 wiosny, ale słyszałeś o Romario?
pytać mnie o Romario to jakby pytac księdza co to biblia.romario to mój ulubiony piłkarz ever i z całą pewnością mówie ci ,że raczej on jest wyjątkowy i jest wyjątkiem od reguły ,że z wiekiem sie gra słabiej!
edit:ale sprowadziła pogoń tego amarala a to już poważny gracz przyznam.
ZAKLAD PRZYJMUJE !!!
Przemo dobrze gada , popieram te slowa !! nasza liga schodzi na psy tzn. na murzynow
Baza kosmiczna w Gutowie, rok 2009. Prywatny wahadłowiec przygotowany do lotu. Po ukośnej platformie wolno wchodzą drobne postacie w srebrnych skafandrach kosmicznych. To piłkarze.
Jest ich tylko trzech, trzech trampkarzy Pogoni, dokooptowanych do składu ze względu na wymogi formalne PZPN. Każdy zaopatrzony przez rodziców w worek z konserwami i kilka litrów wody gazowanej w butelkach PET. Za nimi po pochylni wolno suną działacze, przez okrągłe szybki widać ich twarze: Piotr Baranowski taszczy gitarę i mikrofon, Zbigniew Koźmiński niesie na sznurku czerwone rolki, a Andrzej Woźniak stos książek, na wierzchu widać ilustrowany album „Życie seksualne dzikich”. Za nimi szef Antoni Ptak, udziela ostatniego wywiadu. Dziennikarze tłoczą się wkoło.
Z jakimi zadaniami udajecie się na Marsa?
- Misja ma na celu zbudowanie nowej drużyny Pogoni, która po powrocie na Ziemię zawalczy o awans do drugiej ligi, dalej do ekstraklasy, następnie pokusi się o mistrzostwo Polski, a wreszcie wygra Ligę Mistrzów. Roczny pobyt na Marsie mojego syna Dawida zakończył się pełnym sukcesem. Osobiście przetestował on trzystu sześćdziesięciu pięciu Marsjan, spośród których wyselekcjonował grupę ok. 40 przydatnych zawodników. Tak więc poszukiwanie talentów przyniosło oczekiwany skutek.
Jak wygląda rynek piłkarski na Marsie? Niewiele wiemy na temat.
- No cóż, z uwagi na różnice w składzie atmosfery, temperaturach oraz grawitacji, sport jak też właściwie samo poruszanie się na Marsie trochę różni się od naszego. Mieszkańcy Czerwonej Planety nie grają w piłkę w takim znaczeniu jak my to rozumiemy. Sama piłka wykonana jest z bazaltu i ma kauczukową powłoczkę, a waży na nasze warunki ok. 26 kilogramów. Boisko za to ma tylko 13,5 metra długości, jest wąskie i zakończone małą czarną dziurką pochłaniającą wszystko co się do niej zbliży. Co do ligi to temat trzeba zbadać na miejscu, z sms-ów Dawida wynika że „coś się rusza”.
Czy nie obawia się pan kłopotów wynikających z aklimatyzacją nowych nabytków?
- Zupełnie się tego nie obawiam. Marsjanie, wbrew temu co piszą nieprzychylni nam dziennikarze których teraz nie będę wymieniał, są bardzo podobni do Polaków. Niskie temperatury zmuszają ich do ciągłego ruchu, szybkiego poruszania się po powierzchni i kombinowania w celu przeżycia. Ale co do warunków fizycznych to ich dolne kończyny są przystosowane do podskoków o jakich my możemy tylko pomarzyć. Te cechy przydadzą się na ligowych boiskach, w wytrzymałości kondycyjnej i walce o tzw. górne piłki. Co do różnicy temperatur, mamy pewne pomysły jak zniwelować szok termiczny. Klub wynajmie im nieogrzewane mieszkania w Szczecinie, a przed meczami zawodnicy będę poddawani godzinnym okładom z lodu – troszkę powiedzmy podobnie jak ryby na stoiskach w hipermarkecie. Co do żywienia też sobie poradzimy, od czasu wylądowania taikonautów i pierwszych lotów zachodnich kolonizatorów szukających taniej siły roboczej, Marsjanie zaczęli spożywać ryż.
Jacy piłkarze zasilą nową Pogoń?
- Wolałbym nie operować konkretnymi danymi, zresztą mieszkańcy tej planety nie mają nazwisk tylko kody numeryczne – ale myślę że tutaj nie będzie kłopotu z dopingowaniem zawodników na stadionie, bo wymyśli się im odpowiednie przydomki. Na razie na 100% pozyskamy trzech zawodników. Pierwszy z nich R2D2 nazwany przez nas „Jojo” ma świetne jak na Marsjan warunki fizyczne: 103 cm wzrostu przy wadze 41 kilogramów i wyskoku 4,5 metra (mierzone w komorze ciśnieniowej). Dwaj pozostali, których nazwaliśmy „Kazek” i „Buła” niewiele mu ustępują – obserwowałem ich na filmiku przysłanym na moją komórkę. Docelowo chcemy zatrudnić dwudziestu dwóch piłkarzy – po dwóch na każdą pozycję.
A jak Marsjanie reagują na propozycje zatrudnienia w Polsce?
- Są otwarci. Na Marsie panuje duże bezrobocie, jakieś 95 procent. Zapewniam iż są bardzo pozytywnie nastawieni do Ziemian, a do Polaków w szczególności. Z Polaków znają papieża i Lecha Wałęsę, z polskich piłkarzy wymieniają jednym tchem Grzegorza Latę, Zbigniewa Bońka i Łukasza Trałkę. Poza tym są bardzo sympatyczni. Mój syn Dawid zaprzyjaźnił się z nimi, poznał ich kuchnię i zwyczaje, a także tajemnice ich alkowy.
A co z identyfikacją z miastem, klubem, jego tradycjami? Trudno będzie wyzwolić w przybyszach jakieś poczucie przynależności...
- Wiceprezes Pawlak będzie odpowiadał za przekazanie nabytkom niezbędnej wiedzy na temat Szczecina. Ma m.in. wyjaśnić przyszłym piłkarzom znaczenie słów „zgoda” i „kosa”, żeby uniknąć sytuacji sprzed dwóch lat. Wszyscy pamiętamy jak Brazylijczycy przed meczem z Cracovią zamiast wychodzić na boisko chcieli tańczyć sambę i zażądali „białej kobiety”. Plan jest opracowany w szczegółach. Po powrocie na Ziemię pan Pawlak oprowadzi nowych piłkarzy po mieście, zwiedzą Muzeum Narodowe oraz dyskotekę Soho, poznają punkty gastronomiczne, z tego co pamiętam MakKwak, paszteciki na Wojska Polskiego i bar Wiarus, gdzie będą się stołować.
Ale przecież oni są zieloni! I porozumiewają się za pomocą takiego dziwnego brzęczenia!
- Proszę pana, niech pan nie szuka dziury w całym.. Poradzimy sobie. Ostatnie pytanie.
Czy po tym jak brazylijska Pogoń spadła do drugiej, a następnie trzeciej ligi kierunek brazylijski jest już definitywnie zamknięty?
- No cóż, w tej sprawie mogę powiedzieć tylko tyle, że piłkarze którym się przyglądamy obecnie są znacznie lepsi niż Brazylijczycy. Nie przeceniałbym wartości piłkarzy z kraju kawy. Właściwie mógłbym powiedzieć że Marsjanie przewyższają ich pod każdym względem, i to o dwie klasy. Dobrze że Brazylijczycy sami to rozumieją i zaczęli sobie szukać innych klubów. Nie przewiduję żeby którykolwiek załapał się w przyszłości do składu. Dziękuję, musimy kończyć.
I pan Antoni założył srebrny klosz na głowę, a po chwili ruszył pod górę w kierunku blasku bijącego z wnętrza pokładu. Tam już czekali na swoich miejscach „ludzie Pogoni”.
LOL GOPA

nie mam pytań
Bret Hart
6 02 2006, 07:48
taa...
QUOTE(Bret Hart @ 6 02 2006, 07:48)

taa...
nie pisz tak rozległych przemyśleń bo znów będe musiał kliknąć usuń post.
dzisiaj w przeglądzie przeczytałem ile lat mają najlepsi w pogoni.claisson 34 lata,batata 2-33 lata,alamar 34 i ktoś tam jeszcze grubo ponad 30....hmmm oj żeby ta drużyna "romariów" nie padała na pysk po pierwszych połowach bo co jak co ale w naszej lidze głównie na zabieganie sie gra.
Bret Hart
6 02 2006, 19:16
QUOTE(lukasz @ 6 02 2006, 14:01)

QUOTE(Bret Hart @ 6 02 2006, 07:48)

taa...
nie pisz tak rozległych przemyśleń bo znów będe musiał kliknąć usuń post.
to mi troche komuną zajeżdża
(myślałem,że to w kraju kwitnacego dresa jest juz tylko historia)dzisiaj w przeglądzie przeczytałem ile lat mają najlepsi w pogoni.claisson 34 lata,batata 2-33 lata,alamar 34 i ktoś tam jeszcze grubo ponad 30....hmmm oj żeby ta drużyna "romariów" nie padała na pysk po pierwszych połowach bo co jak co ale w naszej lidze głównie na zabieganie sie gra.
tym bardziej bedzie ciekawie oglądać jak nasi ligowcy nie będą nadążać za emerytami

W ogóle jesteś strasznie konserwatywny - a życie to ciągłe zmiany, cheers;)
Panie GOPA. Może wypadałoby napisać, że jest to tekst autorstwa jednego z kibiców POGONI, który został zamieszczony na stronie nieoficjalnej www.pogon.v.pl W pewnym sensie można nazwać to kradzieżą, zwłaszcza, że ludzie myślą, że te perfekcyjne wywody są Pańską własną wyobraźnią... Chyba, że w tym samym momencie co naszego kibica, naszła Pana podobna myśl o napisaniu identycznego tekstu. Doprawdy dziwne. I nie jest to bynajmniej tekst ośmieszający właściciela POGONI oraz jego rewolucji, ale po prostu humorystyczne nawiązanie do naszej sytuacji w klubie. Proszę o odpowiedź
O_o
Szczecin zajęty przez ultrasów Legii, Diabeu nie żyje, sztama zerwana... A Ty, Pogoń (co za nick wogle?), zajmujesz sie takimi błahostkami?
panie Pogon ma pan zle dane bo to napisal Chuck Noris
nie wiem kogo to tekst bo nie czytam nieoficjalnej strony o Pogoni to raz , dwa nigdzie nie napisalem ze to moj tekst , trzy kradziec plagiat idz z tym do sadu , czwarte mam to z
http://skyscrapercity.com/showthread.php?p...116#post7256116i nie chodzi tutaj o osmieszenie Pogoni bo akurat do Szczecina nic nie mam , nawet pokocham Pogon jesli tylko bedzie dla mnie wygrywac kase na zakladach
Bret Hart
8 02 2006, 08:03
Ze Roberto nowym piłkarzem Pogoni
We wtorek rano w Sao Paulo doszło do podpisania kolejnego kontraktu. Nowym piłkarzem Pogoni został 24-letni Jose Roberto Lucini - Ze Roberto. Piłkarz ten mierzy 187 cm wzrostu i waży 83 kg. Gra na pozycji obrońcy.
Jego ostatnim klubem był Sao Caetano, występujący w pierwszej lidze brazylijskiej. Zespół ten uplasował się na 7. miejscu w tabeli. W obecnym sezonie wygrał między innymi 4:2 z Palmeiras, 2:0 z Paulista oraz 1:0 z Rio Branco.
Wcześniej Ze Roberto występował m.in. w Vitorii Bahia i AC Marilia.
Trener Jose Carlos Serrao nie ukrywa zadowolenia z faktu, że piłkarz ten zasilił skład Pogoni i twierdzi, że powinien on być podstawowym obrońcą szczecińskiego zespołu. Wszystko wskazuje na to, że zadebiutuje w barwach Pogoni w meczu z Chunnam Dragons.
ehhh ciekawe czy pogoń ma tak utalentowanych menedżerów czy ściągają jak leci bo narazie kupili albo kogoś z kartą na ręku albo z jakiś niższych lig albo emerytów.oj nie wiem czy to wupali.50 na 50:]
ja mam takie pytko : skad ten Ptok caly ma tyle kasy ?? chyba ze te murzyny za darmo sa , moze to jakies niewolniki ktorych ptak uratowal

Chopoki sie wyrozniali w swych zespolach obozowych , tylko ze tam kopali glowe kolegi a tutaj trzeba bedzie sie przystosowac do pilki
podejrzewam ,że 3/4 składu pogonii obecnie chce mniejsze wynagrodzenie niż polacy.a większość z nich przyszła za darmo jak mówisz

najlepsze jest to ,że on nie sprowadza romario rivaldo tylko zawsze sie podkreśla ,że ich kolegów amaral-kolega ronaldno,cleisson-znajomy romario.tak jakby to było wyróżnienie ich umiejętności.
cioteczny brat Ronaldinho ale z drugiego malzenstwa bueheheheheh
Od dziś Pogoń nie jest jedynym klubem, który ma w składzie tak mało Polaków.
Jest nim również Southampton, które wypożyczyło Rasiaka z THFC.
Bret Hart
8 02 2006, 17:01
tylko baby boją sie ryzyka! Ja uważam że to ciekawy pomysł i dopoki ich nie zobacze w akcji to wstrzymam sie od wyrokow. Z drugiej strony jak za rok brazylijska Pogon zdobecie mistrza i wejdzie do Champions League to bedzie siara na całą Europe. Polski klub bez ani jednego polaka... nawet trenera...
Ptak zarabia grube złotówki na swoim targu w Rzgowie. Kiedyś tam nawet był w 100 najbogatszych Polaków, nie ma to tamto!
Część piłkarzy pewnie przechodzi z wolnego transferu, mam nadzieję, że wyselekcjowanych. Za resztę, jak sądze, zbyt wiele nie zapłacił, bo tam piłkarze są tańsi, o wiele tańsi niż Polacy, tak przy transferze, jak i w utrzymaniu.
...poza tym sam powiedział ,że on zamierza ich skoszarować gdzieś obok szczecina.uważajcie na ptoka to lewy cwaniaczek jak niegdyś bekdas romanowski i inni złoci sponsorzy.przy pierwszej okazji wysprzeda tych brazyliczyków i kupi nowy narybek.po prostu oni za darmo w większości przyszli i zarobi sprzedając ich do 2 bundesligi ligi ukraińskiej itd.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.