Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: MKS Pogoń Szczecin
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Bret Hart
Postanowiłem załozyc taki temat bo w Szczecinie zrobił sie Santos. Pan Bird nałapał w sieci 100 brazyijczykow i kto wie czy w sieci nie znajduje sie nowy Robinho, Ronaldinho i Romario (ten predzej bo w sumie lekko podstarzali ci nowi;). Co wy myslicie na ten temat ?

Czy Pogoń powinna teraz zmienic nazwe na FC Santos Szczecin. Czy będą trząść Mandarynkową Ligą czy tez bedzie im za zimno zeby biegać i spadna do drugiej Ligi;)
Sikor
Nazwy chyba nie powinni zmieniać icon_wink.gif Ja temu patentowi kibicuje. Jak Bird twierdzi, że byle Latynos jest lata świetlne przed dobrym Polakiem, to mamy teoretycznie nową ligową potęgę. Nie wiedziałem tylko, że w klubie naszej ligi nie musi być Polaka. Ani nawet euroPejczyka. huh.gif unsure.gif wacko.gif
3mam kciuki.
Bret Hart
Oto lista Brazyliany w Pogoni

Anderson Soares da Silva "NENECA" (bramkarz) 25 lat
Daniel Lopez Cruz "DANIEL"(pomocnik) 23 lata
Murilo Rufino Barbosa "LILO" (pomocnik) 22 lata
Valdir Teodoro "VALDIR"(obrońca) 30 lat
Cleisson Edson Assuncao "CLEISSON" (pomocnik) 33 lata
William Cesar Roque Ferreira "WILLIAM" (napastnik) 23 lata
Matheus Bianchim Hansen "MATHEUS" (obrońca) 27 lat
Fabio Costa de Brito "FABIO" (pomocnik) 28 lat
Antônio Fábio Francez Cavalcante "FABINIO" (pomocnik) 22 lata ( wyglada na 32 lol)
Wagner Pires de Almeida "WAGNER" (napastnik) 32 lata (wyglada jak Maldini tongue.gif)
Jose Cristiano de Souza Junior "JUNIOR" (pomocnik) 29 lat
Vanderlei Goncalves Barbosa "BATATA" (obrońca) 32 lata
Anderson Goncalves Pedro "ANDERSON" (pomocnik) 25 lat

plus 2 trenerow z Brazylii of korc'
Sikor
Nie taka znowu emerycka ta lista. Zobaczymy jak to wyjdzie. Jak to mówią anglosasi: ni mogie czykoć!
Ej, ale w składzie meczowym nie musi sie znaleźć jakaś liczba Polaków???
Bret Hart
podobno ograniczenia obcych (z poza unii e.) zostały przez PZPN zniesione czyli w pierwszej jedenastce nie musi być polaka. Ciekwie sie robi biggrin.gif Rumunsko-Australijska Wisła i Santos Pogoń do tego Legia z Brazylijska lewa strona i mix Amica-Lech. Wiosna moze byc ciekawa a przyszły sezon jeszcze bardziej. Fajnie jakby Puchar Ligi wrócił bo nasi kopacze za długą mają tą przerwe a poki co coraz wiecej tych podgrzewanych muraw sie pojawia. Inna sprawa to stadion w Kielcach zrobił na mnie wrazenie!
lukasz
pogoń to obok polonii w tym momencie główny kandydat do spadku. closedeyes.gif
Tytek
nie wiedzialem ze tylu mlodych graczy tam jest...myslalme ze same 30latki...ale tylko 13stu wiec jakis polak sie załapie

btw.Co z grzelakiem i kazimierczakiem..oraz peskovicem??
Bret Hart
13 jest nowych z 2 chca jeszcze podpisać kontrakty a 3 juz chyba było przed nimi wink.gif

Pobyt Pogoni w Brazylii cieszy się dużym zainteresowaniem tamtejszych mediów. W czwartek podczas treningów program o granatowo-bordowych nakręciła telewizja TV Rede Globo, który ukazał się w niedzielnym programie Espert Espetacular. Nie brakowało w nim wywiadów z Przemysławem Kaźmierczakiem, Rafałem Grzelakiem, trenerem Serrao oraz Dawidem Ptakiem. Wypowiedzi polskich zawodników tłumaczył Rodrigo.
Eksperci zgromadzeni w studiu zgodnie uznali, że Pogoń pozyskała dobrych piłkarzy i będą śledzić ich grę w nowym klubie.

macie tu linka http://gmc.globo.com/GMC/0,,3429-mc35,00.h...|idate=||edate=
Sikor
QUOTE(lukasz @ 15 01 2006, 19:36) *

Z powodu Braziliery? huh.gif Bo z tabeli jakoś na to nie wynika. . .
Bret Hart
kolejny brazylijczyk w Pogoni:)

Rones Lopes da Silva „RONI” (obrońca) 23 lata

W meczu sparingowym, który rozegrany został o godzinie 13.00 czasu polskiego pomiędzy Pogonia Szczecin a zespołem Itapira na co dzień grającego w Paulista - Série A3 padło aż pięć bramek. Wszystkie dla klubu ze Szczecina!

Portowcy rozpoczęli mecz w następującym składzie:

Neneca - Valdir, Matheus, Batata II, Mineiro, Grzelak, Cleisson-kpt., Fabio, Wagner, Anderson, Edi.

W pierwszej połowie Portowcy grali w niezmienionym składzie. W drugiej odsłonie zastosowano zmiany "hokejowe", co oznacza, że jeden zawodnik na boisku pojawić mógł się kilka razy.
Od pierwszych minut Pogoń grała bardzo zdecydowanie, mądrze rozgrywała akcje ofensywne, które najczęściej kończyły się strzałem na bramkę przeciwnika. W pierwszej połowie w ofensywie wyróżniał się Cleisson, zaś w defensywie Batata II. Obaj zawodnicy byli reżyserami gry Portowców w swoich strefach boiska. W 20 minucie spotkania Anderson wyłożył piłkę Wagnerowi, który nie miał problemu z pokonaniem bramkarza Itapiry. W 38 minucie po rzucie rożnym, piłkę głową do bramki skierował Matheus. Pogoń prowadziła 2:0. Granatowo-Bordowi nie zwalniali tempa gry i minutę przed przerwą zdobyli trzeciego gola. Po indywidualnej akcji Cleissona, pomocnik Pogoni wyłożył futbolówkę Wagnerowi, który skierował ją do pustej bramki.
W drugiej połowie nastąpiły zmiany w składzie. Na boisku pojawił się nowo testowany zawodnik Jo. W 65 minucie Po rozegraniu piłki przez Kaźmierczaka oraz Juniora, ta trafiła do Jo, który po raz czwarty umieścił ją w siatce bramki Itapiry. Ten sam zawodnik w 80 minucie wykorzystał podanie Fabiano i ustalił wynik meczu na 5:0. W dogodnej sytuacji był również Przemysław Kaźmierczak, jednak piłka po jego strzale trafiła w słupek.

Portowcy cały mecz zagrali na szybkich „obrotach”. Piłka rozgrywana była po między zawodnikami szybko, krótkimi podaniami, co przyniosło efekt w postaci pięciu bramek.

W najbliższą środę przeciwnikiem Pogoni będzie drużyna Gremio Barueri, beniaminek pierwszej ligi stanowej.
Bret Hart
Skład Pogoni Santos z aktualnymi numerami;)

1. Anderson Soares da Silva "NENECA"
2. Luiz Tavares "MINEIRO"
3. Valdir Teodoro "VALDIR"
4. Vanderlei Goncalves Barbosa "BATATA II"
5. Edi Carlos Dias Marcal "ANDRADINA"
6. Daniel Lopez Cruz "DANIEL"
7. Fabio Costa de Brito "FABIO"
8. Cleisson Edson Assuncao "CLEISSON"
9. Rafał Grzelak
10. Sergio Santos "BATATA"
11. Grzegorz Matlak
13. Julcimar de Souza
14. Murilo Rufino Barbosa "LILO"
15. William Cesar Roque Ferreira "WILLIAM"
16. Bartosz Fabiniak
18. Rones Lopes sa Silva "RONI"
19. Antonio Fabio Francez Cavalcante "FABINHO"
20. Przemysław Kaźmierczak
21. Wagner Pires de Almeida "WAGNER"
23. Cezary Przewoźniak
26. Matheus Bianchim Hansen "MATHEUS"
30. Kamil Grosicki
33. Boris Pesković
lukasz
QUOTE(Sikor @ 18 01 2006, 10:36) *

QUOTE(lukasz @ 15 01 2006, 19:36) *

Z powodu Braziliery? huh.gif Bo z tabeli jakoś na to nie wynika. . .

dokładnie z tego.jak słysze ,że większość ma nadwage a edi andradina wyróżnia sie najbardziej z nich to nie widze innej opcji dla braci z Pogoni. mad.gif
Tytek
a mi sie to podoba
bedize ciekawie..
kupili jakiegoos brazylijskiego bramkarza??bo sie nie moge doszukac:)
GOPA
na poczatku myslalem ze robicie se jaja ale wlasnie czytam na onecie ze to prawda huh.gif

czyzby do Szczecina zawital statek z niewolnikami ?? prosze panie male L jak lizydu*pa listkiewicz cos pan narobil z tym swoim pzpenem. !!! ja wiem ze dla kiboli ze Szczecina to dobra wiadomosc bo te muzyny beda lepiej grac ( a moze i nie ) od naszych ale powiedzcie jedno : czyz to nie jest smutne ?? to moze byc poczatek upadku naszej ligi , naszej reprezentacji closedeyes.gif Za kilka lat nie bedzie u nas juz pilkazy bo i po co jak beda calymi statkami sprowadzac sobie muzynow za pol darmo.Plakac mi sie chce jak na to patrze , oby cos z tym zrobili bo mi sie wcale nie podoba ze w polskiej lidze bedzie 90% muzynow rodem z konga i innych wysp wielkanocnych dry.gif Na szczescie Ruch Chorzow jest rasistowskim klubem i moze byc ostatnia opoka bialego pilkaza gdzies w 4 lidze hehehe
ARO
a mi się tam taka pogoń podoba biggrin.gif cieakwie to będzie wyglądać biggrin.gif
GOPA
QUOTE(ARO @ 23 01 2006, 23:41) *

a mi się tam taka pogoń podoba biggrin.gif cieakwie to będzie wyglądać biggrin.gif

a ja to CZARNO widze hehehehehe
Bret Hart
QUOTE(Tytek @ 23 01 2006, 21:50) *

a mi sie to podoba
bedize ciekawie..
kupili jakiegoos brazylijskiego bramkarza??bo sie nie moge doszukac:)

tak. Jest nim Anderson Soares da Silva "NENECA" (bramkarz) 25 lat (pisalem juz wczesniej)
Bret Hart
QUOTE(GOPA @ 23 01 2006, 22:27) *

na poczatku myslalem ze robicie se jaja ale wlasnie czytam na onecie ze to prawda huh.gif

czyzby do Szczecina zawital statek z niewolnikami ?? prosze panie male L jak lizydu*pa listkiewicz cos pan narobil z tym swoim pzpenem. !!! ja wiem ze dla kiboli ze Szczecina to dobra wiadomosc bo te muzyny beda lepiej grac ( a moze i nie ) od naszych ale powiedzcie jedno : czyz to nie jest smutne ?? to moze byc poczatek upadku naszej ligi , naszej reprezentacji closedeyes.gif Za kilka lat nie bedzie u nas juz pilkazy bo i po co jak beda calymi statkami sprowadzac sobie muzynow za pol darmo.Plakac mi sie chce jak na to patrze , oby cos z tym zrobili bo mi sie wcale nie podoba ze w polskiej lidze bedzie 90% muzynow rodem z konga i innych wysp wielkanocnych dry.gif Na szczescie Ruch Chorzow jest rasistowskim klubem i moze byc ostatnia opoka bialego pilkaza gdzies w 4 lidze hehehe

Tak to juz jest w tych czasach! Chelsea ma tylko dwóch Anglików, masz hiszpanski Liverpool ktory został przerobiony z ... Francuskiego Liverpoolu;) i pewnie to nie jedyne przyklady choc mr.Bird troche przegiął bo sprowadzil tylko Brazylijczykow a ja bym dołozyl z dwoch Argentynczykow, jednego z Chile i jeszcze paru z Kolumbii tongue.gif
Sikor
Arsenal pare lat temu był francusko-holenderski, potem francuski, jescze pare miesiecy temu francusko-hiszpanski, a teraz znów robi sie bardziej francuski. Bonżur.
lukasz
hehe ale po co sprowadzać 20 patałachów z kraju kawy jak można na miejscu lepszych polaków wziąć?arsenal czy chelasea kupują talenty i dobrych graczy z zagranicy a nie patałachów gorszych od anglików.
Sikor
QUOTE(Bret Hart @ 15 01 2006, 17:38) *

Czy Pogoń powinna teraz zmienic nazwe na FC Santos Szczecin.

W komentach na WP była taka nazwa: POGONEIRAS de la SCECINIO. Lepszej dobrać sie chyba nie da laugh.gif happy.gif
trott1
E tam zadne santosy czy poganiery POGOŃ tylko tyle
Bret Hart
QUOTE(lukasz @ 24 01 2006, 15:56) *

hehe ale po co sprowadzać 20 patałachów z kraju kawy jak można na miejscu lepszych polaków wziąć?arsenal czy chelasea kupują talenty i dobrych graczy z zagranicy a nie patałachów gorszych od anglików.

z tym stwierdzeniem "patałachy" wstrzymałbym sie do konca sezonu;)

Mnie sie wydaje ,że już w przyszłym sezonie do FC Santos Szczecin dołączy FC Bukareszt Wisła Kraków;)
lukasz
no zobaczymy ja nie wróże temu teamowi nic dobrego.nawet może sie założymy?jak pogoń będzie w pierwszej trójce to ja wstawiam sobie podpis rasiaka jak w ostatniej trójce to ty podpis z niedzielanem co ty na to? cool.gif
co do wisły to sprawa jest o tyle przykra ,że petrescu chyba ma układ z jakimiś menedżerami i na siłe chce promować występami w pucharach(uefa w przpadku wisły) zawodników z nacionalu gdzie pracował...
Pogoń
Jak po moim nicku widać, jestem ze Szczecina:] Na waszym miejscu poczekałbym z wszelkimi opiniami. Sam z niecierpliwością czekam na rewanżową rundę, gdyż moze być bardzo ciekawie. Nie rozumiem czemu ktoś pisze, że Pogoń jest kandydatem do spadku. Mamy sporo punktów, poza tym nie sądze, żeby było z nimi tak źle. Oceny wystawimy wszyscy po zakończeniu rundy. A na jakieś większe zaskoczenie bedziemy musieli poczekać do nastepnego sezonu. Jeżeli nie wypali to Ptak tylko straci kasę. Ale mi nie szkoda. W końcu nie moja;p Najważniejsze żeby wybudował stadion biggrin.gif Pozdrawiam kibiców drużyn Ekstraklasy;]
trott1
Przecie mamy dobry stadion 2 w polsce co ty myslisz ze Berd zrobi Baj Arena II?
Pogoń
QUOTE(trott1 @ 24 01 2006, 21:38) *

Przecie mamy dobry stadion 2 w polsce co ty myslisz ze Berd zrobi Baj Arena II?

Nie no spoczko:] Chodzi mi o normalny stadion a nie same trybuny jak to w naszym przypadku. Poza tym jesteśmy drudzy, ale chodzi Ci chyba o pojemność. Teraz najlepszy stadion bedzie miała Korona, w przyszłości reszta ligowców, więc my chyba także moglibyśmy coś zaszmącić:PPrzecież mówili o 33 tysiącach nawet. Wyobraź to sobie człowieku. Siedzisz na takim stadioniku(oczywiście pod daszkiem) ogladasz taki meczyk, kibicujesz z całych sił, a wraz z Tobą 32 999 pozostałych kibiców. Czyż nie piękne :DTo by dopiero było spełnienie moich marzeń. Oczywiście jeszcze mistrzostwo Polski i puchary:]
Sikor
QUOTE(lukasz @ 24 01 2006, 21:09) *

no zobaczymy ja nie wróże temu teamowi nic dobrego.nawet może sie założymy?jak pogoń będzie w pierwszej trójce to ja wstawiam sobie podpis rasiaka jak w ostatniej trójce to ty podpis z niedzielanem co ty na to? cool.gif
co do wisły to sprawa jest o tyle przykra ,że petrescu chyba ma układ z jakimiś menedżerami i na siłe chce promować występami w pucharach(uefa w przpadku wisły) zawodników z nacionalu gdzie pracował...

W pierwszej trójce pewnie nie będą, w ostatniej tym bardziej. Ja bym stawiał na pierwszą piątkę.
GOPA
QUOTE(Pogoń @ 24 01 2006, 22:15) *

Siedzisz na takim stadioniku(oczywiście pod daszkiem) ogladasz taki meczyk, kibicujesz z całych sił, a wraz z Tobą 32 999 pozostałych kibiców.

az tu nagle jak nie pierdyknie , patrzysz co sie dzieje a pseudokibice demoluja ow nowy stadion , nastepnie musisz sie ratowac ucieczka zeby nie dostac w ryja od Policji hehe

Ale z drugiej strony zobaczcie ile Ci brazyliense maja lat , przeciez ja tu widze jakies 33 , 32 itp. nie mowcie mi ze oni sa lepsi od naszych.Jesli taki BRZ ma 33 lata to znaczy tylko tyle ze w lepszym klubie niz Pogon go nie chcieli biggrin.gif Nadzieja w tych mlodych !! Orange Czarnaklasa
ARO
nie mów że to patałachy jak ich jeszcze nie widziałeś...zpbaczmy jak zagrają w polskiej lidze najpierw....
ejcu
QUOTE("GOPA")
az tu nagle jak nie pierdyknie , patrzysz co sie dzieje a pseudokibice demoluja ow nowy stadion , nastepnie musisz sie ratowac ucieczka zeby nie dostac w ryja od Policji hehe

Raczej nie w Szczecinie... Jak wiadomo miasto to lezy na Dzikim Zachodzie. Co za tym idzie - kibice druzyn przyjezdnych dobijają do nas w ilości mniejszej niż mała. Wyjątkiem są Poznaniacy i Warszawiacy, ale z pierwszymi jest 'kulturalny doping własny drużyn' (ekhm...) a z drugimi sztama... Szczecin wogle jakis taki spokojny jest, nic tu sie nie dzieje......

A co do FC Pogoneiro, to jestem za. Tamta Pogoń i tak nie była szczecińska, a że gó*no grali, to Ptak i ch przepędził. Brazylijczycy jeśli nie będą miszczami, to przynajmniej wniosą coś nowego, świeżego do polskiej piłki. Powiew świeżości z Kraju Kawy, tej... A i w Szczecinie coś się ruszy i będą o nas w Polsce mówić. Jurczyk powinien dziękować za darmową reklamę!
janol
Kurna, ejcu, Ty też ze Szczecina. Dopiero teraz zauważyłem smile.gif Pół naszej grupy jest z tego miasta :|
Ptak nie pierwszy raz robi jakiś numer ale ten przebija wszystkie dotychczasowe. Spadek Pogonii jest raczej mało realny IMO, poza tym szkoda by było takiej fajnej ekipy pod względem kibicowskim na drugą ligę. Nie życzę Wam też sukcesu, bo jeszcze innym prezesom też odbije i zaczną kupować jakichś półamatorów z Ameryki Południowej blokując miejsce młodzieży.
Ech gdyby jeszcze Grzelak do Lecha wrócił...
Pogoń
QUOTE(GOPA @ 24 01 2006, 22:54) *

Siedzisz na takim stadioniku(oczywiście pod daszkiem) ogladasz taki meczyk, kibicujesz z całych sił, a wraz z Tobą 32 999 pozostałych kibiców.

Ale z drugiej strony zobaczcie ile Ci brazyliense maja lat , przeciez ja tu widze jakies 33 , 32 itp. nie mowcie mi ze oni sa lepsi od naszych.Jesli taki BRZ ma 33 lata to znaczy tylko tyle ze w lepszym klubie niz Pogon go nie chcieli biggrin.gif Nadzieja w tych mlodych !! Orange Czarnaklasa

O przepraszam. Nie jest u nas tak źle z kibicami. Powoli krystalizuje się ład i porządek:]I tu przeproszę po raz drugi: ponad 30 lat ma tylko 5 zawodników, reszta jest poniżej tej kreski. Naprawdę ja bym się wstrzymał z oceną tego wszystkiego. Mówię całkowicie obiektywnie.
janol
Wybacz ale Twój nick nie pozwala mi wierzyć w Twoją obiektywność smile.gif
Bret Hart
QUOTE(GOPA @ 24 01 2006, 21:54) *

Po pierwsze: przeczytaj to co napisałem wczesniej (podałem ich wiek i raczej z domu starców nie sa oni wzięci)
Po drugie:
Rozumie że Edgarowi Davidsowi, Shearerowi, Bergkampowi i Romario (40 lat i wali hat triki dla Vasco) tez bys podziękował bo u nas są lepsi młodzi typu Brozek - Zezol i reszta...

Ja uwazam ze to ciekawy pomysł choc osobiscie bym zatrudnil brazylijskich trenerow do szkolenia naszych trampkarzy ktorzy za pare lat mieli by technike Ronaldinho i reszty;)
-Topek-
Czegos tu nie rozumiem. Po co sciagac tylu brazylijczykow do 4 czy 3 ligi? huh.gif
Bret Hart
QUOTE(-Topek- @ 25 01 2006, 16:30) *

Czegos tu nie rozumiem. Po co sciagac tylu brazylijczykow do 4 czy 3 ligi? huh.gif

Czytaj uwaznie;) TRENEROW a nie pilkarzyków
ejcu
QUOTE(janol @ 30 02 2012, 25:64) *

Kurna, ejcu, Ty też ze Szczecina. Dopiero teraz zauważyłem smile.gif Pół naszej grupy jest z tego miasta :|
(...)
Ech gdyby jeszcze Grzelak do Lecha wrócił...

też się dziwie, ze ja tu mieszkam wink.gif fajna wioska, tramwaje mamy! i nic poza tym...

Co do Grzelaka, to wystarczy że połączone siły Lechamiki zapłacą trzysta tysięcy ojro... Co jak co, ale wygórować ceny to Ptak potrafi... Ale mimo wszystko warto, bo chłopina ma (tak zwany) talent. Podobno w Brazylii (na obozie, ofkoz) bije o klasę Brazylijczyków. A szkoda, żeby ławę grzał... Kaźmierczaka (lesera pier*olonego) mógłby wysłać do Kataru, bo tam piłkarze zarabiają lepiej niż bankowcy, a Kazikowi tylko o kapustę chodzi... Smutne... Proszę, Matlak został w klubie, pewnie tylko po to, żeby grać w rezerwach i marnować się. Jeszcze bardziej smutne... Drugiego takiego walczaka nie znajdziesz w okolicy, tej! I z kim kibice mają się utożsamiać? No z kim? Jeśli niedługo jedynym Polakiem zostanie szanowny pan Ptak, z tych Ptaków! Ale ja nie o tym...
janol
Matlaka to ja jeszcze z czasów gry w Lechu pamiętam. Te jego wolne...
ejcu
Matlak do zdolny gracz, jednak jego kariera została źle pokierowana, a i kontuzje zbyt czesto dawały o sobie znać... Szkoda, miał szanse na reprezentacje.......
trott1
e tam Matlak ja bym sobie pozbieral troche kaski i kupil jakiegos ronaldinio czy cos wink.gif
Bret Hart
POGOŃ została wcielona przez Amazonkę wink.gif

O pobycie drużyny Pogoni Szczecin jest coraz głośniej w Brazylii. Obserwatorzy futbolu, a jest ich tutaj wielu z różnych krajów europejskich z zainteresowaniem przyglądają się jak powstaje nowy zespół. Zaciekawienie budzi konsekwentne budowanie składu i poszukiwanie zawodników na poszczególne pozycje.
Trenerzy mają niezwykłe pole do popisu, ponieważ mogą od podstaw ustawić zawodników według własnej koncepcji i narzucić odpowiedni styl gry.
Obecność Pogoni w Brazylii i to już drugi rok z rzędu, została odnotowana przez miejscowe media. Również stanowe związki piłkarskie i poszczególne kluby nawiązały z menedżerem Pogoni Dawidem Ptakiem nieformalne kontakty. Dotychczasowa praca w Brazylii z zespołem Pogoni została doceniona przez organizatorów Międzynarodowego Turnieju o Puchar Amazonii. Do udziału w tym turnieju oprócz Pogoni z Europy zostały zaproszone następujące drużyny:

PSV Eindhoven (mistrz Holandii)
FC Brugge (mistrz Belgii)
Brondby Kopenhaga (mistrz Danii)
Galatasaray (zdobywca pucharu Turcji)

Amerykę południową będzie reprezentował mistrz Brazylii S.C. Corinthians, a także czołowe kluby z Boliwii, Urugwaju, Argentyny i Wenezueli.
Turniej będzie odbywał się pod hasłem „Światowa piłka w obronie Amazonii”.
Turniej będzie rozgrywany w czterech największych miastach Amazonii, w dniach od 3 do 23 września 2006r. Drużyny zostały podzielone na cztery grupy.
Grupa „A”, w której zagra nasz zespół będzie występowała w mieście Manaus, w którym również zostanie rozegrany finał turnieju. Przeciwnikami Pogoni będą Nacional AM (Brazylia), Caracas FC (Wenezuela), Bare EC.
Prestiżowy turniej o puchar Amazonii będzie transmitowała największa stacja telewizyjna w Brazylii Globo TV, która wykupiła prawa do pokazywania przebiegu tej imprezy sportowej. Ten ciekawy turniej będzie konfrontacją stylu gry drużyn europejskich z południowoamerykańskimi. Udział w nim Pogoni jest wyróżnieniem dla drużyny z Polski i jednocześnie sukcesem Dawida Ptaka.
ARO
wow...nieźle...w sumie same dobre europejskie kluby będą...i Pogoń biggrin.gif

ciekawe co zagrają....oby jakiś pkt ugrali...
trott1
fajnie ale CHYBA pogon przegrała pierwszy mecz sad.gif albo to nie ten puchar ;p
Bret Hart
QUOTE(trott1 @ 26 01 2006, 20:19) *

fajnie ale CHYBA pogon przegrała pierwszy mecz sad.gif albo to nie ten puchar ;p

Turniej będzie rozgrywany w czterech największych miastach Amazonii, w dniach od 3 do 23 września 2006r
ejcu
Ugrają, nie ugrają, ale liczy się doświadczenie! Zagrają z jednymi z najlepszych drużyn świata, a to powinno wystarczyć... O żadnym wyjściu z grupy nie ma mowy...
Poza tym turniej przypada we wrześniu, a wtedy w Polsce trwa piłkarska jesień, a do tego czasu skład Pogoni może się bardzo zmienić...
trott1
Turniej będzie rozgrywany w czterech największych miastach Amazonii, w dniach od 3 do 23 września 2006r

No to nie ten puchar :zonk:
Bret Hart
W dzisiejszym meczu kontrolnym Pogoń pokonała Extremo, drugoligowy zespół stanowy 3:0.
Zespół rozpoczął mecz od szybkich ataków, które prowadzone były raz prawą raz lewą stroną boiska. Większośc akcji zaczynała sie od wszędobylskiego Cleissona. Zawładnął całą strefą środkową boiska i on uruchamiał swoimi podaniami szybkich napastników: Wagnera oraz Ricardo. W 25 min Cleisson podał do Wagnera, ten posłał piłke wychodzacemu Danielowi, który będąc sam na sam z bramkarzem nie zmarnował okazji i precyzyjnym strzałem w lewy róg otworzył wynik spotkania i było 1:0 dla Pogoni.
Po uzyskaniu gola przeciwna drużyna starała sie szybko wyrównać. Jednak, kiedy już dochodziło do zagrożenia pod naszą bramką to pewnymi interwencjami popisywał się Neneca. Kilka udanych zagrań naszego bramkarza wprowadziło spokój i pewność w liniach obrony.
Po przerwie weszli na boisko: PESKOVIĆ, KAŹMIERCZAK, GRZELAK, WILLIAM i ANDERSON. Po tych zmianach Pogoń zagrała jeszcze szybciej i przeprowadziła wiele ładnych akcji. Cleisson w 64 min oddał silny strzał, ale bramkarz zdołał odbić piłkę, która wyszła za linie końcową boiska. Do wykonania rzutu rożnego podszedł Grzelak, który ładnie dośrodkował i dobrze ustawiony Matheus pieknym strzałem głową w 65 min pokonał bramkarza i było 2:0 dla Pogoni.
W 84 minucie z głębi pola bardzo ładnym długim podaniem popisał się Każmierczak. Piłka trafiła do Fabinio, który wychodząc już sam na sam z bramkarzem został sfaulowany przez goniącego go obrońcę. Do wykonania karnego podszedł Matheus, który okazał się pewnym egzekutorem ustalajac w 85 min wynik spotkania na 3:0.
Sikor
Bret, co to są te brazylijskie ligi stanowe? Coś jak angielskie Conference? laugh.gif
Bret Hart
QUOTE(Sikor @ 29 01 2006, 22:06) *

Bret, co to są te brazylijskie ligi stanowe? Coś jak angielskie Conference? laugh.gif

Chyba tak, kiedys to opisali w "piłce nożnej" ale jakos wtedy temat zlałem blink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.