Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Thrash Metal
Forum PSX Extreme > Niezależni > UNDERGROUND > The Pit
Stron: 1, 2, 3, 4
Kruhol CPE
Są tu jacyś thrashowcy? ;] Chętnie podyskutuje na temat tejże muzyki;)
Specu
to dyskutuj
Mathiu
Byłooooo... przejrzyj Energetyczne Granie or sumthin'
Diabeu
7
Firekage
Elo.
No dyskusja kwitnie
Pozdro.
Kruhol CPE
Nie było mnie przez ostatni dzień w chacie, więc na forum'a nie zagladałem:P Ostatnio dorwałem płytke Kreatora "People of the lie". Daje po garach ]:-> Czatuję też na którąś z płyt Sodom, ale jeszcze niewiem jaką ;F
Firekage
Elo.
Sorki jesli idzie o kreatora to mam zaj....na ich punkciew ale ale dowiaduje sie czegos nowego,bo nie maja takiej plyty w swojej dyskografi...moze dorwales bootlega lub singla smile.gif
1985-Endless Pain
1986-Pleasure To Kill
1987-Terrible Certainty
1988-Out Of The Dark... Into The Light
1989-Extreme Aggression
1990-Coma Of Souls
1992-Renewal
1995-Cause For Conflict
1997-Outcast
1999-Endorama
1999-Voices Of Transgression
2000-Past Life Trauma
2001-Violent Revolution
2003-Live Kreation
2005-Enemy Of God
Pozdro.
Kruhol CPE
Wybacz.. Ale zonk :F

Chodziło mi o płyte, na której znajduje się ten kawałek;] Shame on me.. ;f
banny
A może by tak Slayer?biggrin.gif Wie ktoś moze czy planują wydać nową płytę/kiedy?? z góry thx.
Zajcik
Obecne dokonania Slayera nie sa najlepsze... dla mnie i tak ich najlepszymi ich plytami na zawsze pozostana South Of Heaven i Reign In Blood.
Co do Kreatora, to kapelka maksymalnie daje rade, ale niedawno bylem na ich koncercie i musze powiedziec, ze na zywca nie sa tacy rewelacyjni.
A jezeli chodzi o dobra plyte Sodom`a, to polecam Agent Orange.
Specu
łeeee, God Hates Us All i Diabolus in Musica sa bardzo zacne, nie wiem czego od tego chcesz smile.gif ale faktem jest ze south of heaven roxuje, a na koncertach kolesie sa przesadzeni
Diabeu
tyle że Araya już nie daje rady na długich trasach i mu wokal siada
Specu
ale przy wokalu coreya to on jest w szczytowej formie. co nie zmienia faktu ze muzycznie na koncertach brzmia wy(pipi)anie.
Diabeu
ano, Corey (i spółka) się z(pipi)ali
DSK
QUOTE(Zajcik @ 23 01 2006, 12:06) *

Obecne dokonania Slayera nie sa najlepsze... dla mnie i tak ich najlepszymi ich plytami na zawsze pozostana South Of Heaven i Reign In Blood.
Co do Kreatora, to kapelka maksymalnie daje rade, ale niedawno bylem na ich koncercie i musze powiedziec, ze na zywca nie sa tacy rewelacyjni.
A jezeli chodzi o dobra plyte Sodom`a, to polecam Agent Orange.

[offtop] Zajcik, Ty żyjesz? ;f [/offtop]
Firekage
Elo.
Co do koncertow Kreatora..nie widzialem ich na zywo ale ogladalem z nimi koncerty z roznych czesc swiata...i mie sie podobaja...moze to kwestia gustu??
Pozdro.
Zajcik
obejrzec, a przezyc to dwie inne rzeczy ^^

a no zyje... jak widac^^
Slash
Według mnie najlepszą TRASH-ową zespołem była Metallica.Pirwsze pięć płyt to było coś może oprucz ...and Justice for All.Te płyty przbijają wszystkie inne nawet Slayera.Kto podziela moje zdanie??
Firekage
Elo.
Ja nie..uwazam ze tylko 3 plyty Metalki sa ok.
A z trash metalu bardziej cenie sobie Megadeth.
Pozdro.
Diabeu
Metallica przebija Slayera? śmierci szukasz?:f
Slash
QUOTE(Firekage @ 26 01 2006, 19:15) *

Elo.
Pozdro.

Zuważ że gitarzystą/wokalista Megadeth był kiedyś gitarzystą Metallici ,ale go wyrzucili ,bo za dużo chlał ćpał i niecgciał iść na odwyk(on musił więcej chlać od Jamesa czy to możliwe?).Drugim powodem było to że był słabszy od Kirka Hammeta.I co ty wiesz o Thrash Metalu?

QUOTE(_Diabeu_ @ 26 01 2006, 19:19) *

Pierwsze pięć płyt jest lepsze od całej twórczości Slayera.Wiele ludi ci to powie.Metallica tak wogóle jest twórcom TRASH METALU.Jak możesz podważać taką legende i to za życia?
ghost.
QUOTE(Slash @ 26 01 2006, 19:37) *

Elo.
Pozdro.

Zuważ że gitarzystą/wokalista Megadeth był kiedyś gitarzystą Metallici ,ale go wyrzucili ,bo za dużo chlał ćpał i niecgciał iść na odwyk(on musił więcej chlać od Jamesa czy to możliwe?).Drugim powodem było to że był słabszy od Kirka Hammeta.I co ty wiesz o Thrash Metalu?

Pierwsze pięć płyt jest lepsze od całej twórczości Slayera.Wiele ludi ci to powie.Metallica tak wogóle jest twórcom TRASH METALU.Jak możesz podważać taką legende i to za życia?

hihi, klasyczny przykład fanboja biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

przepraszam, nie mogłem sie powstrzymać biggrin.gif

Mam wrażenie, że nigdy w życiu Slayera nie słyszałeś, a opinię swoją opierasz na tym "co ludzie powiedzą"... no ale moge sie mylić :-)
Firekage
Elo.
Sprawa 1.
Co ja wiem o metalu..zacznijmy ze slucham go juz ponad 14 lat.
Sprawa 2.
Co mnie obchodzi ze wywalili go....wedlug mnie Mustaine ma po pierwsze lepszy wokal,bardziej charyzmatyczny a po drugie lepiej gra od Hetfielda...a ze Hammmet byl lepszy>>>ok nie bede dywagowal ale ostatnie dokonania Metaliiki dowodza jednego...ze Mustaine wychodzi obronna reka gdyz jego pomysly sa :1. lepsze od Metalki &co, 2.Jest wierny fanom i stylowi ktory wypracowal i nie zmienia pogladow jak itd...3 mozemy sie spodziewac ze jego tworczosc nie odbiegnie od tego do czego nas przyzwyczail.A co do kwesti technicznej>>.jest wielu dobrych gitarzystow zarowno lepszych od Mustaina jak i Hammeta ale oprocz techniki trza miec to cos.Nie ujmuje Metalice gdyz Kill'Em All kocham,Ride The Lighting uwielbiam a Masterem sie rozkoszuje ale to nie zmienia faktu,ze reszta to syf a Megadeth mimo Riska ciagle trzyma fason.
Pozdro.
BTW>>>O legendach trashu itd sie nie wypowiadam.Kazdy ma swoja.
Kruhol CPE
Co wy znów z tymi "śmieciami"? Tu nie śmietnik tylko "Thrash"... a niby co poniektórzy tutaj słuchają "metalu" już od 14 lat ninja.gif
Mathiu
Jak zwykle racja jest jak du.pa - każdy ma swoją, ale... żeby Slayera pod Metą stawiać... icon_twisted.gif

No w każdym razie IMO:
1. Slayer (riff z "Skeletons of society" [382]bow.gif)
...
..
.
2. Metallica (pierwsze 4 płyty)
3. Testament ("Gathering")
Diabeu
Metalpipa to prędzej speed, a teraz to country w sumie

Slayer był pierwszy i to oni sa jak już legendą, a takie mośki jak Hammet to im moga lody robić, po uprzednim umyciu zębów
Slash
QUOTE(_Diabeu_ @ 27 01 2006, 09:03) *

Metalpipa to prędzej speed, a teraz to country w sumie

Slayer był pierwszy i to oni sa jak już legendą, a takie mośki jak Hammet to im moga lody robić, po uprzednim umyciu zębów

Nie pierd.ol smutów ,bo żygne.
Diabeu
uuuuuuuuuuu to wal misiu, bo się jeszcze podniecę
Slash
QUOTE(ghost_spike @ 26 01 2006, 21:14) *

Elo.
Pozdro.

Mam wrażenie, że nigdy w życiu Slayera nie słyszałeś, a opinię swoją opierasz na tym "co ludzie powiedzą"... no ale moge sie mylić :-)

Słuchałem Slayera mam nawet całą dyskografie ,ale i tak twierdzę żę pirwsze 5 płyt Metallici jest lepsze od całej twórczośći Slayera.A fanbojem Metallici nie jestem już prędzej Korna czy G'N'R.

QUOTE(_Diabeu_ @ 27 01 2006, 09:14) *

Jak ci ktoś przemebluje facjate na ulicy to nie moja wina.
Diabeu
to obietnica? mam nadzieję że tak - tylko napisz na karteczce gdzie zwłoki mam odesłać

fanboj Korna powiadasz? to wiele wyjaśnia
Manor
Mustaine to z tego co słyszałem od znawcy thrashu układał większość muzy na pierwszych płytach Metallicy, więc to tyle jeśli chodzi o jego umiejętności

A Slayer jest nie do wy.ruc.hania, przynajmniej do 90' bo dalej to się nie orientuje w ich muzie

Bym jeszcze polskiego Kata wymienił, bo świetną muzę nagrywali

"Jak możesz podważać taką legende i to za życia?" Żeby to napisał ktoś inny to powiedziałbym że jajcarz niezły, ale on chyba na serio tak
Specu
rotfl
zauwazylem ze metalipy sluchaja zazwyczaj ludzie bez gustu (vide fanboje korna ;] )
slayerowi nie sa godni (pipi) podcierac
Zajcik
Zgadzam sie, ale to wlasnie na metallice sie wychowalem i mam jakis sentyment do tego zespolu. A moze tylko do jego pierwszych 4 plyt?

Jezeli chcecie sie bawic w porownywanie, czy Mustaine jest gorszy od Hetfielda i Hammeta, to raczje nie ma sensu... Mustaine zjada ich obu razem wzietych...
Kruhol CPE
A ponoć metallica majstruje nam nową płytke.. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Oby nie kolejny St. Anger :F

ninja.gif
Slash
QUOTE(Kruhol CPE @ 27 01 2006, 20:12) *

A ponoć metallica majstruje nam nową płytke.. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Oby nie kolejny St. Anger :F

ninja.gif

Tej jesieni podobno się ukaże.Może powróćą do korzeni w Trashu jak zapowiadali.Jak zrobią kolejny niewypoł to powinni dać se spokój z nagrywaniem.
Mathiu
QUOTE(Slash @ 27 01 2006, 22:19) *

QUOTE(Kruhol CPE @ 27 01 2006, 20:12) *

ninja.gif

Tej jesieni podobno się ukaże.Może powróćą do korzeni w Trashu jak zapowiadali.Jak zrobią kolejny niewypoł to powinni dać se spokój z nagrywaniem.

Trash to oni już grają od Black albumu icon_twisted.gif
Ja tam słyszałem, że Ulrich ich nowy styl muzyczny nazywa "jurassic metal" (że niby powrót do korzeni)... pleeeeease, żałosne.
Ja się mogę zabawić w proroka i przewidzieć, że płytka to będzie coś w stylu Re-St.Anger (tudzież St.Re-Anger) icon_twisted.gif

Bym jeszcze polskiego Kata wymienił, bo świetną muzę nagrywali
Nie no... masz u mnie lizaka, czy tam loda, czy... whatever icon_twisted.gif Pierwsze KATy to jest moc (777 nowy, lepszy szatan jak dla mnie).
Zauważcie, że w większości wszystko co dobre kiedyś się kończy (Meta, KAT, KoRn, poniekąd Slayer, Sepultura)... ale widocznie taka już kolej rzeczy.
Pantani
Jedno jest pewne mili,najlepszym i najwikszym thrash(moze nie tylko thrash) metalowym zespolem,jest od blisko 25 lat SLAYER,a ich największe arcydzieło moim zdaniem to Divine Intervention,pozniej Season In The Abyss....najsłabsze to ich slawna punkowa płyta...Undisputed i South of Heaven.Odnosnie Kreatora,niestety mocno spuscili z tonu po genialnym Coma of Souls,jednorazowy zryw Violent Revolution wiosny nie czyni.Sodom juz calkowicie popadł w przecietnosc po WIELKIM Presecution Mania i bardzo dobrym Agent Orange.A Metallica...coz,zasluguje na szacunek,ale ich ostatnie albumy nie trafiaja mi do gustu.Slayer jako jedyny pozostaje na wyzynach naszej jazgotliwej muzy...ich nowy lp chyba juz jest!!!!!! excl.gif
Royal
Fakt... Slayer'owi mało można zarzucić. Od początku grają zaje.biście równo [co ty kcesh od SOH; przecież to dobra płyta jest... huh.gif ]. Metallica nagrała Ride The Lightning & Master Of Puppets, których moim zdaniem nic nie przebija jeśli chodzi o thrash i są one do zapamiętania na zawsze, a inne do Black Album są do zapamiętania na dłużej... Od 1991 zespół należy traktować jako disbanded censored2.gif
Kruhol CPE
Jest?! ninja.gif Czas najwyższy wysupłac troche kasy;] Ale najpierw muszę się zaopatrzyć w "home video" Pantery cz. 1 i 2...
Pantani
QUOTE(Royal @ 28 01 2006, 20:16) *

Fakt... Slayer'owi mało można zarzucić. Od początku grają zaje.biście równo [co ty kcesh od SOH; przecież to dobra płyta jest... huh.gif ]. Metallica nagrała Ride The Lightning & Master Of Puppets, których moim zdaniem nic nie przebija jeśli chodzi o thrash i są one do zapamiętania na zawsze, a inne do Black Album są do zapamiętania na dłużej... Od 1991 zespół należy traktować jako disbanded censored2.gif

Oj Royal,kazda płyta Slayera jest dobra,nawet South...nawet debiutancka Show No Mercy,mam wszystko co wydali więc moge porównac.Masz racje co do Metalliiki,ja zaczynalem od...Master of Puppetts w 89 roku i lepiej wiem ze nie moglem trafic,to największe dzieło Metalliki,pozniej tez nie bylo moze najgorzej,ale zbyt delikatnie,jestem wielkim idolem DEATH z florydy,szkoda ze Chuck odszedl zbyt wczesnie...
Specu
QUOTE(Pantani @ 29 01 2006, 12:00) *

jestem wielkim idolem DEATH z florydy,szkoda ze Chuck odszedl zbyt wczesnie...

blink.gif
Firekage
Elo.
Czak odszedl muza nie.Kropka biggrin.gif
Pozdro.
Manor
Pantani, to co ty robisz, że jesteś idolem takiego wielkiego zespołu? ;]
Diabeu
głaszcze niemca po kasku lewą stopą
Firekage
Elo.
To sie robi lekko zenujace.
Pozdro.
Specu
Elo.
i co z tego?
pozdro.
Firekage
Elo.
To z tego ze jest to temat o trash metalu a nie o idiotycznej wymianie zdan i klepaniu niemcow w ....
Pozdro.
Pantani
QUOTE(Manor @ 30 01 2006, 15:13) *

Pantani, to co ty robisz, że jesteś idolem takiego wielkiego zespołu? ;]

A co mam robic?a slucham tego co najlepsze w gatunku i są to raczej starocie,najlepsza muza metalowa powstala na przełomie lat 90...obawiam sie ze juz nie powstaną takie albumy jak Leprosy,Spiritual Healing czy..Wildhoney
Pantani
QUOTE(Slash @ 27 01 2006, 09:16) *

QUOTE(ghost_spike @ 26 01 2006, 21:14) *

Elo.
Pozdro.

Słuchałem Slayera mam nawet całą dyskografie ,ale i tak twierdzę żę pirwsze 5 płyt Metallici jest lepsze od całej twórczośći Slayera.A fanbojem Metallici nie jestem już prędzej Korna czy G'N'R.

QUOTE(_Diabeu_ @ 27 01 2006, 09:14) *

Jak ci ktoś przemebluje facjate na ulicy to nie moja wina.

Dave Mustaine na pewno nigdy nie był i nie bedzie słabszy od Kirka Hammeta!!! to artysta wielkiego formatu ale zabrakło mu troche charakteru,nie napisze jednak ze Hammet był slabszy...jego partie solowe są genialne,tylko Kerry King i Chuck Schuldiner potrafili lepiej....
Zajcik
Chuck Schuldiner byl najlepszy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.