Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Szlifowanie angielskiego ->
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
Forebode
Chodzi mi o to czy znacie moze jakies kanaly na ircu, gdzie siedza polacy, ale zalozony zostal glownie po to by gadac po ang? No wiecie, tak dla poszlifowania zeby sie troche obyc z jezykiem, wbrew pozorom mozna sie czegos nauczyc...
Jędrek
Wbij se na jakiegos angielskiego chata.
Jakuza
albo zacznij pisać na jakimś zagranicznym forum smile.gif
Forebode
QUOTE(Jakuza @ 18 01 2006, 19:03) *

albo zacznij pisać na jakimś zagranicznym forum smile.gif

no wlasnie takie cos mnie nie interesuje smile.gif

chodzi mi o rozmowe, tak zeby pocwiczyc spontaniczne wypowiedzi, zeby w konkretnych sytuacjach moc "myslec po angielsku", a nie siedziec i skrobac posty smile.gif

preferuje irca, bo chaty mnie dobijaja. no nic poczekam jeszcze moze ktos cos napisze w tym temacie...
Pavlus
Idz do akademika i pogadaj sobie z gosciami z wymiany wink.gif wegrzy irlandczycy anglicy slowacy, wszystko smile.gif
Forebode
QUOTE(Pavlus @ 18 01 2006, 22:54) *

Idz do akademika i pogadaj sobie z gosciami z wymiany wink.gif wegrzy irlandczycy anglicy slowacy, wszystko smile.gif

zeby u mnie w miescie jakis akademik byl smile.gif

no coz, widze ze nie macie za bardzo pomyslow, ale dzieki w kazdym razie.
wujek_dobra_rada
ja mam pomysl....sam tak robilem

skype>szukasz sobie ofiare>zagadujesz tekstowo czy mozesz pogadac o niczym>dzwonisz>robisz sobie siare>

no dobra jest tez 2gi sposob

ale spadam kupe jutro ci dam linkersa (nie to nie czacik)
Forebode
QUOTE(wujek_dobra_rada @ 20 01 2006, 01:17) *

ja mam pomysl....sam tak robilem

skype>szukasz sobie ofiare>zagadujesz tekstowo czy mozesz pogadac o niczym>dzwonisz>robisz sobie siare>

no dobra jest tez 2gi sposob

ale spadam kupe jutro ci dam linkersa (nie to nie czacik)

hmmm, no czekam, czekam ;]
wujek_dobra_rada
ale marudzisz:D

http://www.ang.pl/gadugadu.php

masz
adamop
Jak dla mnie ja bym sie na twoim miejscu w to nie bawił. Znajdź sobie amerykańskich kumpli a jeśli masz czas to idź na studia i zapisz sie na kurs ESOL (English to Speakers of Other Languages) tylko nie do polskiej szkoły bo tam sie nic nie nauczysz, wal od razu do amerykańskiej szkoły.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hmm chyba odkopalem stary temat i po dwoch latach juz ci nie potrzebna moja rada xD
Oran
Nom, On już murzynem został także porozumiewa się z amerykańcami w szykago za pomocą kocich ruchów.

Ale tak mimo wszystko na temat mówiąc - można sobie wbić amerykańcom na jakiegoś teamspeaka i zacząć gadać z nimi, po prostu. Albo dla mniej zkomputeryzowanych i przyssanych do monitora osób - poprzez skype dorwać jakiegoś anglojęzycznego cymbała który jest na "skajp mi" mołd. Rozmowa głosowa o wiele więcej Ci da niż jakieś tam klikanie w komputerek.

ps. To taka ogólna rada dla odwiedzających ten relikt forumowy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.