Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Makai Kingdom
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
Seph
Jak narazie gram cos ok. 20 godzin i musze przyznac ze gierka jest rewelacyjna, bardzo lubie tRPG, gralem ostatnio w Suikoden Tatcics, ale Makai jakos bardziej mnie wciagnal. Od strony fabularnej szczegolnie, gdyz pierwszy raz chyba zdaza sie sytuacja gdzie glowny bohater nie jest grywalny. Duzo humoru, fajny system rozbudowy postaci, budynkow, do tego klimatyczna grafika i pasujaca do klimatu muzyka.

Tylko mam pytanie dla osob, ktore juz ukonczyly... W chapterze 4.6 jest walka z 2 przeciwnikami, tylko ze jeden z nich ma 209lv ok 2k Hp moja druzyna ( 8 charakterow po 30lv ) zadaje mu 0, nie da rady go wywalic z areny, a on jednym cieciem zalatwia mi 3 postacie. Jest jakis sposob na ten level czy po prostu mam pakowac postacie do oporu, bo jesli tak to troche mi to zajmie wink.gif
C1REX
Trochę późno, ale może ktoś skorzysta.

W każdej walce wystarczy tylko zdobyć określoną ilość punktów dla zaliczenia. Różni przeciwnicy dają różne ilości, jak różne są wymagania do zaliczenia poziomu.

Wspomniana walka z samurajem i glutem trzymającym kwiatek to najlepszy przykład.
Do wygrania wystarczy nam 100 punktów. Samuraj i bezbronny glut dają nam po 100 : ). Wystarczy wybrać sobie przeciwnika.

Jest też motyw z combosami. Jeśli wykonamy kilka ataków i dopiero zaakceptyjemy, to rozpoczynamy kombos. Zwiększa to znacząco obrażenia i ilość zdobywanych punktów.
Jeśli zabijemy czwartym atakiem, to podwajamy punkty za oponenta. Najlepiej zaczynać od najsłabszych, a kończyć najsilniejszymy. Dobre na bossów.

Początkowo gra mi się średnio podobała, bo jest ciężko strawna. Teraz jednak nie mogę się oderwać. System reinkarnacji jest bardzo nietypowy, ale dający sporo radochy. Sporo jest też bonusów.
Kto z nas nie chciał mieć Seedle w drużynie (znajomy samuraj - władca zaświatów)? Jest do zdobycia.
Jest też King Drake, ale tego nikt nie chce.
Jest każdy overldord. Nawet nasze własne ciało można w trakcie gry zdobyć.

Przy okazji zdobywania członków drużyny odkrywa się też fabułę. Dość śmieszne są niektóre scenki.
Red Riot
Natomiast mam na ten poziom inny sposób. Potrzebny do tego jest tylko motocykl (ja zdobyłem go na jednym z Free Dungeonów) i 2-3 szybkie postaci (Thief, Merchant ok. 30 poz. itp.). Reszta drużyny to fizole (woje, samuraje itp. poz. 40-50), którzy mają zająć tego 209 poziomowego samuraja (szkoda, że go nie zabiłem, a byłem blisko). W tym czasie motocykl z szybszymi postaciami dociera do słabszego wroga, postacie wysiadają i rozwalają go. Tak po wielu próbach przeszedłem ten dokuczliwy poziom. biggrin.gif

Chciałem się tylko pochwalić jakby co.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.