Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Bleach
Forum PSX Extreme > Inne > Japonia > MANGA&ANIME
Stron: 1, 2, 3
Dante
jako że cos cicho w tej części forum to może pogadamy o tej mandze i anime.

Ogląda je ktoś jak tak to co o nim sądzi itp.
No i może jaki jest wasz ulubiony kapitan (taki temat widziałem na Anime-Otaku więc może i tutaj będzie)
Jakuza
Bleach to mój ulubiony tasiemiec , na głowę bije Naruto - chociaż denerwuje mnie to , że wzorem Naruto robią jakąś poboczną historyjkę . Ciekawi mnie ile będzie miała ep-ów .

Moją ulubioną postacią jest Chad a kapitan - oczywiście Zaraki Kempachi smile.gif
mario87
czytam i oglądam, ale chyba oglądanie sobie odpuszcze tak jak zrobiłem z naruto, jakoś wątpie żeby fillery były ciekawe i trzymały poziom poprzednich odcinków, przy okazji, nowy ED mnie rozwalił laugh.gif
co do mangi to nawet ciekawie się robi tylko obawiam się żeby nie zrobili z tego Dragoon Balla

co do kapitanów to chyba zaraki jesli musiał bym wybrać któregoś, brakuje mi tam jakiegoś porządnego badassa smile.gif z byłych to Aizen i (prawdopodobnie):
» Click to show Spoiler - click again to hide... «
Jakim
taaa bleach jest kozacki. ostatni odcinek w sumie kończy sagę w świecie dusz ale oczywiście nie ostatecznie - wiadomo. co do kapitanów to hmm koleś odziany w kolorowe wdzianko ze słomianym kapeluszem- niepamiętam jego imienia oraz kapitan 11 oddziału Kuchiki Byakuya.
mario87
kapitan 11 oddziału to Zaraki Kenpachi
Kuchiki Byakuya to kapitan 6 oddziału
ten w kapeluszu to Kyouraku Shunsui, kapitan 8 oddziału
Dante
Ten Filler ma trwać podobno tylko trzy epy więc nie jest tak źle
z tego pierwszego epa(64) jest naprawde obiecująco i trzyma wyrzszy poziom niź te wypełniacze z Naruto
Jakim
@mario
a widzisz takie pomyłki ehhh:/
do świetnych postaci dodaje Abarai Renjiego, który razem z Ichigo tworza niexle po(pipi)y duet;]
Jakuza
QUOTE(Jakim @ 20 01 2006, 15:58) *

do świetnych postaci dodaje Abarai Renjiego, który razem z Ichigo tworza niexle po(pipi)y duet;]

Fakt , razem tworzą niesamowity duet smile.gif
Jeszcze strasznie podoba mi się Yachiru , tak idealnie pasuje do pary z Zarakim smile.gif
Ukyo_Tachibana
No fajny ten tasiemiec szkoda ze poszlo to w kierunku "ja mam wiekszy mieczyk i rozj**** pol miasta" ale i tak jest niezle a przynajmniej smiesznie

Urahara Kisuke & Ichimaru Gin 2 Najfajniejsze postacie :>
Dante
W zbliżającym się filme Bleach można spodziewac się wielu dobrych akcji z Abaraiem w roli głównej
widziałem fotke on czarny garnitur i ogólary +shotgun
Tokar
Wie ktoś może co się dzieje z fansubami Lunar'a ? Niby mieli przestać subować, bo Bleach został zlicencjonowany, ale niedawno pojawił się jednak ich sub do 63 odcinka. No to wstrzymują czy nie ? Bo nie wiem, czy mam czekać dalej, czy jednak przerzucić się na suby Bleach Society, bo z odcinkami jestem już sporo do tytłu - w tym tygodniu chyba 67 czy 68 ep wyszedł o_O
Jakuza
QUOTE(Tokar_Sama @ 18 02 2006, 14:50) *

Wie ktoś może co się dzieje z fansubami Lunar'a ? Niby mieli przestać subować, bo Bleach został zlicencjonowany, ale niedawno pojawił się jednak ich sub do 63 odcinka. No to wstrzymują czy nie ? Bo nie wiem, czy mam czekać dalej, czy jednak przerzucić się na suby Bleach Society, bo z odcinkami jestem już sporo do tytłu - w tym tygodniu chyba 67 czy 68 ep wyszedł o_O

Bleach niezostał zalicencjonowany , jeśli tak by było , został by usunięty z Animesuki ( http://animesuki.com/series.php/496.html ) . Ja oglądam wersje od Dattebayo i nie narzekam tongue.gif

Lunar jest jak ANBU , latami można czekać na nowe odcinki tongue.gif
mario87
Originally Posted By fiberOptiC of Lunar Team
ok, here is an official response from those on the bleach team. We have been slow because of computer problems with one of the main members of our team. His computer could not access the internet because his uni was being a b*st*rd. He's back online and we have done things to help him, but there are things he has to finish before I can get the eps encoded. The next thing that happened was that many things happened in his life here the past 2 weeks that were beyond his control. We are behind so we decided to just let it go while he worked things out. He has told me that he will finish the stuff up by this weekend. So, this means I will be quite busy this weekend hopefully. To be honest, if you are still around waiting on us patiently, thank you. The rest that left because of the delay, I could care less about. We do this for the joy of anime and life gets in our way sometimes. Thats ok. Badguy, I never considered lunar to be a speedsub group. We did things fast in the past, but we made sure we never cut corners. We just didnt get much sleep. We no longer do this sort of thing, 1. our lives have gotten more busy, 2. its not fun never sleeping. 3. School has gotten much harder for us since most of us are now upper classmen in college. Jr, and seniors, or even in graduate school now. Things are tougher yet we are still around. We have not dropped it, and will get them out asap. I would expect multiple releases soon. I cant say exactly when, but soon. Now, I must be off to go study.

musisz czekać smile.gif ja z lunara już jakiś czatmu przerzuciłem się na dattebayo smile.gif
Hela
Bleach to ostatnio go.wno. Fillery na poziomie naruto, czyli zenujace...jakies laleczki...lol...nie wiem jakim sposobem przekupili Kubo Tite, zeby sie na to zgodzil...
Ku.rwa nie mogli oczywiscie isc za dobra fabula z mangi, tylko musieli wpiepszyc jakies kicze nie z tej ziemi... zal mi tej serii.
Jakuza
QUOTE(Hela @ 18 02 2006, 18:12) *

Ku.rwa nie mogli oczywiscie isc za dobra fabula z mangi, tylko musieli wpiepszyc jakies kicze nie z tej ziemi... zal mi tej serii.

Ehh...poprostu , tak samo jak w przypadku Naruto - anime za bardzo się zbliżyło do mangi . A , że nie chcą robić dajmy na to 2-3 miesięcznej przerwy wrzucają wątki poboczne . Co do samego wątku , mi się podoba - o 10x razy lepsze niż te co są teraz w Naruciaku tongue.gif
Hela
Lepsza jednak bylaby przerwa...
I juz drugi raz spadla jakosc animacji/rysunkow, niedlugo bedzie wygladac tak gownianie jak naruto (w koncu to samo studio...)
Tokar
No rzeczywiście ostatnie odcinki to dramat jakiś confused.gif
Te true elo evil modified souls nie są nawet na poziomie badassów z Sailor Moon wtf.gif

Najpierw bieganie od telefonu do telefonu, później jakiś Cube dla retardów w muzeum. Co to ma kur/wa być ? Thriller jakiś ?

Humor też się z(pipi)ał dokumentnie. Ja wiem, że Kon jest niezły, ale opieranie na nim wszystkich wątków humorytycznych to grube przegięcie. Chociaż już wolę to, niż pseudośmieszne kłótnie Ichigo z Renjim. No po prostu hahahahahahahaaaaaa, poszczać się idzie ze śmiechu pinch.gif
Hela
Nie ma to jak cotygodniwa porcja crapu...
Te ostatnie epy sa takie...zalosne...
Ale bedza jeszcze tylko 4 fillery z tego co mi wiadomo, wiec jakos sie wytrzyma.
mario87
a skąd masz takie informacja? było by miło gdyby były już tylko 4 odcniki fillerów i fabuła wróciła na normalną drogę, tylko będą musieli zmienić początkowy odcinek bo fillery troche naruszyłu fabułe confused.gif
Dante
Jeżeli nie przesadzą za bardzo ze zmiana to będzie dobrze.
Powrót na normalna ścieżke fabularna jeszcze przed odepchnięciem ludzi jest dobrym posunięciem. Fillerom powiedzmy NIE
mario87
niestety będzie więcej niż 4 odcniki fillerów, minimum do 76 odcinka (ichigo vs ten gosć z wężem) i do tego jeszcze kilka odcinków i zapewne walka z tym całym bossem confused.gif

aha, VIZ kupiło licencje Bleach dla Ameryki, Oceani i Europy, ale tylko jak będziemy mieli duże szczęście to ujżymy Bleach po polsku (suby) tylko na DVD confused.gif
Hela
Ujzenie Bleach`a z polskimi napisami byloby raczej nieszczesciem, znajac jakosc polskich tlumaczen... Co do fillerow to tez to zauwazylem i to jest konkretna padaka. Mam nadzieje, ze nie zrobia ich wiecej niz do 80ep`a...
Jakuza
Właśnie widziałem nową OVA'e , bo filmem ciężko to nazwać ( trwa coś koło 30minut ) . Nosi tytuł " The sealed sword Frenzy " . Fabuła z deczka przegięta , ale ogólnie fajnie się ogląda . Polecam good.gif
Hela
Blicz przegina... Pod koniec nowego epa, ktory jest specialem dowiadujemy sie, ze nastepny bedzie 2h special... Co w tym dziwnego? Ano to, ze zawsze mowia 1h special. Czyli, ze za dwa tygodnie beda 4epy w jednym? Porazka...
Tokar
No co sie dziwisz, w końcu teraz o wampirach jest i im po prostu czasu antenowego nie starcza, żeby te wszystkie ciekawe wątki poupychać ninja.gif
Hela
Nowy op i ed blicza:
http://www.youtube.com/watch?v=Qzq1algcQA4
http://www.youtube.com/watch?v=D6qxOWzId64

Lipa straszna... Nie dosc, ze kawalki lipawe, to jeszcze wyglada mi to na caly sezon fillerow...
mario87
w Weekly Shounen Jump napisali "the arrancar will rush in" oznacza to że prawdopodbnie i tutaj nastąpi koniec fillerów, możliwe że już w 110 ep (ostatnio był 108)
Hela
możliwe że już w 110 ep
Nie mozliwe, tylko na bank od 110.
TaiCat
Uwielbiam Hitsugaye ^^
Bleach ma ciekawe wątki ale najlepsza jest Orihime haha xD
Shinji-kun
Po ostatnich epach coraz bardziej wieje nuda ... mam nadzieje, ze sie to zmieni.
Hela
Od 110epa zaczela sie juz normalna historia z mangi, ale i tak nie zachwyca...
No Maciek
Obejrzałem na razie 8 odcinków i jedyne co mi w tym anime naprawdę odpowiada to humor ;] oczywiście są typowe dla anime głupie twarze czy kropelka na głowie (humor "przez japończyków dla japończyków") ale poza tym jest masa naprawdę udanych dialogów (komentarze tego pomarańczowego na temat tych obrazków ;]) + ciekawe postacie (pluszak ;p) + humor sytuacyjny = jedno z niewielu (jeżeli nie jedyne) anime przy którym się śmiałem. No i pierwszy odcinek i wjazd Rukii na plery z buta xD

- It's near
- Don't gimme "It's near" you dumbass!

;]
Zeratul
jak chcesz naprawde sie posmiac to obejrzyj Green Green.
koval
QUOTE(Zeratul @ 16 01 2007, 19:55) *

jak chcesz naprawde sie posmiac to obejrzyj Green Green.

Albo Golden Boya lub GTO smile.gif

sorki za offa !
No Maciek
gto widziałem, fajne i można rzeczywiście sie uśmiechnąć ;] dotrwałem do 13 odcinka bleacha gdzie nagle z du.py pojawiają sie nowe postacie tzn. te stare postacie otrzymują jakieś moce...podziękuję, już wiem jak to sie dalej potoczy ;]
MasterShake
dostaną jeszcze więcej mocy XD
po 100 coś sie dzieje?
Hela
W 111 'pojawia sie' ciekawa postac. Niestety ten watek nie bedzie juz nigdy poruszany, przynajmniej do tej pory w mandze nie byl...niestety...
mario87
Właściwie to pojawiają się dwi ciekawe postacie w tym w tym jedna stara, niestety pojawiają się tylko w w jednym momencie i do tej pory w madze nic o nich nie ma, tak samo jak później porzucone zostaną jeszcze nowsze ciekawe postacie sad.gif
No i kolejne "be" to wplecienie tych głupich lalek(jak i wątków z fillerów) do właściwiej fabuły... mam nadzieje że ktoś je zabije w najbliższych odcinkach........................................
Hela
tak samo jak później porzucone zostaną jeszcze nowsze ciekawe postacie
Bo moim zdaniem Kubo sie zgubil juz w tym wszystkim. Wypalil, stracil jakakolwiek element zaskoczenia, zasadniczo robiac 3raz to samo w fabule... Mange czytam tylko dlatego, ze to 5minut tygodniowo mnie nie zbawi, ale z chapter'a na chapter jest gorzej.
mario87
Chyba rzeczywiście brakuje mu weny, bo teraz jak o tym pomyśleć to naprawdę już było, z tym że dano tutaj denerwujące postacie pomocnicze confused.gif chociaż zapowiadało się nieźle, nie mam pojęcia dlaczego zostało to tak urwane
Hela
Bo wrzucil watek zanim pomyslal, ze nie ma pomyslow na wykorzystanie go pozniej. Mysle, ze w jakims decydujacym starciu sie to pojawi znowu, ale do tego jeszcze kupa czasu...
Ewcikson
moja ulubiona postac to Quincy-Ishida:> no i Matsumoto- moze dlatego ze jest zabawna... no i naprawde kobieca... mangi nie czytalalam, ale obejrzalam cale anime do 120 odcinka i mysle ze nie jest takie zle jak niektorzy tu pisza... a dla tych co znudzili sie na samym poczatku polecam opuscic pierwsze 50 odcinkow i zaczac ogladac tak od ok 70:>
po 100 odcinku oczywiscie ze sie dzieje duzo... polecam:>
banny
Jestem przy 64 ep i juz mnei trochę znudziło ,zdecydowanie bardziej przypadł mi wątek z Społecznoscia dusz itp, troche sie martwie, że w dalszych epach nei bedzie juz Zarakiego i Kuchiki Byakyui' confused.gif
Ewcikson
CYTAT(banny @ 3 06 2007, 19:14) *
Jestem przy 64 ep i juz mnei trochę znudziło ,zdecydowanie bardziej przypadł mi wątek z Społecznoscia dusz itp, troche sie martwie, że w dalszych epach nei bedzie juz Zarakiego i Kuchiki Byakyui' confused.gif

ależ będą tylko w epizodach niestety....chytry_.gif
banny
jak na razie ta mała i ci iluzionisci mnei tylko i wyłącznie wkurviają, żenada confused.gif

Ewcikson
CYTAT(banny @ 3 06 2007, 20:35) *
jak na razie ta mała i ci iluzionisci mnei tylko i wyłącznie wkurviają, żenada confused.gif

jak pisałam po 70 się robi ciekawie no i w końcu nadrobiłam mangę i żeby zaspoilowac to w heco mundo będzie jazda...
Hela
CYTAT(Ewcikson @ 3 06 2007, 20:45) *
CYTAT(banny @ 3 06 2007, 20:35) *

jak pisałam po 70 się robi ciekawie no i w końcu nadrobiłam mangę i żeby zaspoilowac to w heco mundo będzie jazda...

Ta... W Hueco Mundo wieje nuda jak nie wiem...
Marvel
skad macie mange? ^^
Zarathustra
W ciągu półtora miesiąca obejrzałem wszystkie 141 odcinków (+ 2 OVA i film Memories of Nobody) jakie dotąd wyszły i po tej zacnie jałowej sadze Bounto w końcu to się nieźle rozkręca, oby tylko teraz kiedy muszę czekać tydzień na odcinek nie było jakiś tragicznych zapełniaczy jak ten pamiętny "let's bake cake for my mom" albo "soccer with shiro-chan" xD
NarutoFan
Przeczytajcie 297 chapter a wam kopara opadnie tongue.gif A pozatym to Hueco wymiata i dopiero sie rozkreca tam akcja poczekajmy jeszcze miesiac i wtedy ocenimy czy manga staje sie nudna. A do pytnia "skad bierzemy mange" laugh.gif to mozna sciagac z bleachheart.com biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.