OK, kilka uwag po sesyjce w Lumines:
- nie ma Artist Pack do zassania (a podobno miał być) - wiec póki co teledysków brak
- w Challenge Mode grałem 20 min., odkryłem 4 skiny - 2 nowe, 2 z PSP
- grafa spox, kolorki, HD itd.
- troche mnie zdziwiła wielkość klocków - nie wiem czemu ale wyobrażałem sobie to wszystko mniejsze, a tymczasem troche bydlaki... a może to 32'' w porównaniu do PSP robią swoje
- całkowity odjazd to muza w 5.1 - np. skin Meguro z zawodzeniami jakiejś panienki w klimatach starojapońskich, biegające po kanałach - mniam, wszystkie efekty, jakieś pogłosy - hula po kolumnach aż miło, żal grać na słuchawkach
- po kilku minutach przesiadłem się z krzyżaka na analoga - o dziwo przesuwanie nim kostek jest dla mnie wygodniejsze (krzyżak potrafi przekłamać pion z poziomem czasami)
- albo mi się wydaje (bo dawno nie grałem na PSP) albo tu już od startu jest troszkę trudniej... już na drugim skinie jest odczuwalne lekkie przyspieszenie, na 3 luzik, na 4 znowu ostrzej (to właśnie Meguro - na PSP był w drugiej 10-tce skinów afair)
- fajne Time Mode, w Mission i Multi nie grałem
- niezłe, czytelne Menu z zakładkami
- rankingi
- gostek "gadający przez nos" był już na PSP, tylko tu jest ta mowa wyraźniejsza
- pierwszy zapis score na dysk - jakieś 30 sek. plus freeze, myślałem że mam zwiechę

, potem 2-3 sek.
- achievements... hehe... sama przyjemność

Nie żałuję wydanych MSP - podstawowy błąd to przeliczanie na PLN

- i nie panikujcie, ze to 100 zł. Mam konto na UK i na 1500 MSP wydałem 76 zł, z czego po zakupie Lumines zostało mi jeszcze 300.
Czyli Lumines to jakieś 60 zł... Nie warto ?