Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Gry Arcade na XL!
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
wrog
Jeśli w momencie ściągania oba profile mają taką samą lokalizację (np. są na tym samym dysku smile.gif ), to będzie gra widoczna jako full na jednym i drugim. Problemy pojawią się dopiero, gdy ewentualnie zmienisz konsolę.
neopb20
Cześć wszystkim!

Już od naprawdę dawna na Marketplace w ramach XBLA leży gra RoboBlitz. Pobrałem demko i... po chwili zakupiłem pełną wersję. Gra kosztuje dużo, bo 1200 MP ale... szczerze mówiąc - warto kupić!

Gra polega generalnie na sterowaniu robotem-kulką i realizacji zadań . Są one całkiem rozbudowane i co ważne - wymagają nieraz myślenia . Z drugiej strony nie ma co się obawiać, że utkniecie, bo system "Hints" wciąż Wam daje wskazówki co zrobić w danej sytuacji - można go także wyłączyć. Robot co jakiś czasu uzyskuje też nowe, specjalne ruchy oraz możliwości . W grze czeka Was do przejścia aż 18(!) poziomów zróżnicowanych graficznie.

A propos grafiki - jest naprawdę ładna i ostra, oparta o Unreal 3 Engine . Do tego w grze zawarty jest naprawdę dobry system fizyki przedmiotów itp .

Zalet RoboBlitz nie będę wymieniał bo mógłbym tak pisać długo - po prostu ściągnijcie sobie demo z Marketplace - gra zajmuje 49MB .
Diabeu
popieram, może i gra zdeka droga ale naprawdę znakomita i wciągająca
warto ciorać na słuchawkach, udźwiękowienie daje po deklu
Diabeu
pojawił się Marathon, szajs niesamowity
Kalafior
Potwierdzam, bida straszna ten odgrzewany fps. Nowe teksturki nie wystarczą żebym się połakomił na pełną wersję. Do Dooma jej daaaaaleko...
Zeratul
jak ktos ma ochote pograc na live w novadrome to niech da znac... klawa giera
master_PL
Jak w Track and Field hamburgery tak szybko biegaja?? Zapytałem jednego, to powiedział że gra na Analog Stick'u. A ja gram na padzie, i niby wciskam szybko A, naprzemian z B i mi dość wolno biegnie ludek. Why??
Aem
Polecam Pac-Mana, wciąga zawsze i wszędzie wink.gif

Czy w Street Fighrera II mozna grac online? Bo pobrałem tylko triala.
master_PL
CYTAT(Aem @ 22 08 2007, 15:07) *
Polecam Pac-Mana, wciąga zawsze i wszędzie wink.gif

Czy w Street Fighrera II mozna grac online? Bo pobrałem tylko triala.

Pewnie że można grać przez neta, wkońcu to bijatyka biggrin.gif (podobno trudno się gra)
elimiko
Posta kieruje do osób zainteresowanych wolnymi ustawkami, nie nastawionymi na odblokowywanie achievementów, w niesamowitą pozycje z XLA, jaką jest bez wątpienia Bomberman Live.
Zaznaczam, że chodzi mi wyłącznie o granie dla przyjemnosci oraz rywalizacji wspólnej, jak również o miejsce w rankingu pinch.gif
Wszystkich chętnych zapraszam na PW lub Xbox Live, mój GT: elimiko

Nawiasem dodam, że troche dziwi mnie fakt tak niskiej popularnosci tego szpila w Polsce, przy ogromnym wrecz zainteresowaniu reszty świata. Serwery Bombermana kipią przez cały dzień, jednak spotkanie Polaka to świeto. A przyznam, że chciałoby się pograć ze swoimi hyh.gif

Wampis
Czy ktoś wie, czy i kiedy ukaże się w Europie darmowa gra arcade Yaris?
Piasecznik
Ktoś orientuje się kiedy na XBLA pojawi się Puzzle Quest?
koziou
Mam takie wsteczne pytanie do Was.

Mianowicie JAK kupic cos na Marketplace? pomijam mozliwosc kupienia MS points na allegro..

Aha, mam swoje konto w banku. Czy to ma jakies znaczenie?
dx36
Ma znaczenie wystarczy ze podasz swoje dane(numer karty,imie nazwisko itd...) z tym ze papiery przyjda na adres zagraniczny tam gdzie masz zarejestrowaną konsolę
Piasecznik
Jakie papiery?
MS wysyła jakieś papiery?
dx36
Wyciąg bankowy
koziou
Numer karty? (nie numer konta,tak?) W banku mi go podadzą? Bo ja np nie znam numeru swojej KARTY. Bo karty kredytowaj nie mam, mam tylko karte do bankomatu, taka najzwyklejszą..

Wyciag bankowy? Fajnie, tylko ze on nie dojdzie, bo adres poprostu zmyśliłem...

Jak to sie ma wszystko w praktyce? Jakies dodatkowe koszta zwiazane z wysyłką wyciągu?

Najbardziej ucieszyłbym sie z jednej gry na XLA, ale wiem ze to NIEMOŻLIWE...

Mianowicie chciałbym zagrac w grę FRANKO: The Crazy Revenge biggrin.gif
Czy ktos jeszcze pamięta tę kultową polską produkcję ?

Ehh.. to były czasy...
dx36
No więc pokolei chodzi o numer karty PŁATNICZEJ czyli takiej jaką posiadasz lub karty kredytowej jeśli takową również posiadasz.
Z przodu karty masz jej numer a na odwrocie 3 lub 4-ro cyfrowy numer identyfikacyjny karty.
Wyciąg przyjdzie na adres jaki zmyśliłeś, ale zanim przyjdzie wyciąg ty będziesz się już cieszył grą.
Jeśli chodzi o koszta to dokładnie niewiem ale na pewno coś pobiorą za ten wyciąg ale na 100% będzie to poniżej 5zł.
A jeśli chodzi o franko to pamiętam jak grałem w to na Amidze a potem na emulatorze, jednak jeśli chodzi o świtną retro gre na Amigę to moim zdaniem pierwsze miejsce zajmuje Skaut Kwatemaster tongue.gif
C1REX
Pojawiła się zapowiedź, screeny i trailery gry Ikaruga.

Pozycja ta swego czasu wyszła się na automaty, Dreamcasta i NGC.
ash77
CYTAT(koziou @ 24 09 2007, 13:48) *
Numer karty? (nie numer konta,tak?) W banku mi go podadzą? Bo ja np nie znam numeru swojej KARTY. Bo karty kredytowaj nie mam, mam tylko karte do bankomatu, taka najzwyklejszą..

Wyciag bankowy? Fajnie, tylko ze on nie dojdzie, bo adres poprostu zmyśliłem...

Jak to sie ma wszystko w praktyce? Jakies dodatkowe koszta zwiazane z wysyłką wyciągu?

odpusciłbys sobie tą metode

naprawde łatwiej i prościej jest ze zdrapką
Zeratul
kupilem wczoraj BSG nakrecony hypem filmowym i wielkie rozczarowanie. Troche wiecej spodziewalem sie po grze, ktora zapowiadano juz dosyc dawno temu. Takiego marnego shootera kosmicznego to chyba nawet PSX nie mial:/
ArkejD
trzeba było sprawdzić triala,ja przy nim już usypiałem ;p Za to exit to idealna propozycja dla mnie, chociaż rozgrywka jest troszkę powolna, to jednak 220 poziomów da zabawę na długi czas
ShtaS
Do 15 listopada posiadacza złotego golda mogą wypróbować dwa nowe skiny do Lumines Live (Breeze wzorowany na grze Eveery Extend Extra Extreme oraz Heavenly Skin). Wynudzony biednym zestawem dostępnym w wersji standardowej obydwa skiny mnie zachwycily, warto obczaic.
t3xz
Kart Attack na Xbox Live Arcade, PSN i Games For Windows. Nacisk na realizm, niezła (jak widać) grafa i dość ciekawa nisza rynkowa. Czyżby przepis na sukces?
http://www.gamersyde.com/news_5641_en.html
Mastah27
Niektórzy chyba czekali na ten moment - do zassania Sensible World of Soccer za 800 punktów (68 MB), no i na dokładkę Tempest za 400 punkcików (27 MB).
Zeratul
dajcie znac jak SWOS sie spisuje... chociaz nie, i tak lykam w ciemno...
Goldi69-PL-
no wczoraj 30min szukalem i znalesc nie moglem, tez na bank kupuje wiec posiupiemy troche :)
Zeratul
SWOS wymiata... nie umiem jeszcze w niego grac, ale jest identyczny jak na amidze :*
Zeratul
Caly dzien spedzony z SWOS i z Fuji Master PL... Fuji to taki koles z ktorym az chce sie grac tongue.gif moja numero uno osoba na Live... zawsze sobie jaja robimy... tak czy inaczej sensible jest nadal najlepsza pileczka na swiecie i zamiast kupowac durne fify czy pes powinniscie sie zaopatrzyc w nia... gra rzadzi!!
Salwador
popieram Zeratula nawet nie w 100% tylko 1000% a nawet więcej!!SwoS jest najlepsza piłką ever!!:)...
Er_WolvEr
Jak by co jestem chętny na gre, moge też pomóc w arcziwkach (mi brakuje 1nego, ale nie jest on problemem) w Carcassonne !.
Super giera, szczególnie w max 3 osoby. W więcej mógłbym grać ale tylko z osobami którtych znam, bo tak to sie zaczyna nudzić smile.gif.

Muj GameTag to Stahorro.

EDIT: Aha mam też Bombermana LIVE, Hexic 2 i HD (ale wole 2jeczkę) i Aegis Wing.

Najlepiej czuje sie w Carcassonne i HEXIC 2 ( najbardziej mi podpasowują, w Bombermana zapewne łatwo mnie zbijecie smile.gif )
Lord Tidek
Witam i o zdrowie pytam tongue.gif a tak serio to mam pytanko, otóż chce sobie sprawić wciągu kilku najbliższych dni jakiegoś arcadea (raczej geometry wars chyba ze macie coś lepszego za 400 MS points) i nie wiem czy można je ściągać normalnie czy jest jakaś blokada.

Ps. Jako ze padł mi napęd w xboxie to chętnie pogram w Arcadey jakie mam(Carcassone, Aegis wings) póki nie pojedzie klocek do serwisu.
maciucha
CYTAT(Lord Tidek @ 23 12 2007, 16:07) *
Witam i o zdrowie pytam tongue.gif a tak serio to mam pytanko, otóż chce sobie sprawić wciągu kilku najbliższych dni jakiegoś arcadea (raczej geometry wars chyba ze macie coś lepszego za 400 MS points) i nie wiem czy można je ściągać normalnie czy jest jakaś blokada.

Ps. Jako ze padł mi napęd w xboxie to chętnie pogram w Arcadey jakie mam(Carcassone, Aegis wings) póki nie pojedzie klocek do serwisu.

Na arcade nie ma podziałów regionalnych, póki co....
t3xz
5 gameplayów z REZ HD niestety tragicznej jakości (HD mimo wszystko być wyświetlane w nieco wyższej rozdzielczości hehe).

http://www.gamevideos.com/video/id/16804
http://www.gamevideos.com/video/id/16805
http://www.gamevideos.com/video/id/16806
http://www.gamevideos.com/video/id/16807
http://www.gamevideos.com/video/id/16808

Jak ktoś ma cieczkę na tą pozycję, może zerknąć.
Bojan_Zaw
CYTAT(Lord Tidek @ 23 12 2007, 16:07) *

Bierz Streets of Rage 2. Akurat zostały mi achievy online'owe, to miałbym z kim zrobić happy.gif
Othis
pytam osoby grajace SWOS online czy Wam tez gra mocno laguje i sie czasem robi freeze podczas rozgrywek online? gralem 5 meczy i w kazdym to samo (gram teraz na zdrapce wiec moze to wina tego co?)
Zeratul
freezow to nie ma, ale lagi sa... w koncu 3 miesiace pracowali nad optymalizacja kodu wink.gif
t3xz
Plota: Banjo-Kazooie na Xbox Live Arcade.
RARE NIE ZAPRZECZA!
http://www.xboxcircle.com/xbox360/2007/12/...ox-live-arcade/
CYTAT
Let’s just get the new 360 game finished before we consider anything else. If it proves successful then we may well cash in by flogging all the dead horses again

OsciBosci
Jest taka mozliwosc ze ktos zrobi update jesli chodzi o składy i bedzie można grac oryginalnym piłkarzami i do tego z czasów obecnych?? Czy jest wogole taka mozliosc, czy bedzie trzeba samemu zmieniac w edytorze??
Kiler8888
Zainwestowałem w 4000 punktasów i zakupiłem

Wormy - super na multi lagów jeszcze nie doświadczyłem
Bomberman LIVE - jak wyżej, tyle że w przeciwieństwie do wormsów jest to dopakowana wersja bombermana (ostatnio grałem w Dyna Blaster, więc różnice są spore biggrin.gif)
Castelvania - kupiłem w ciemno po recenzji na Gamespot, raczej nie pożałuję
SWOS - dla brata ;]. Gra jest identyczna jak na amidze (to na plus), ale na live są częste lagi.

zostało mi 800 punktów które chętnie wydam na coś fajnego na multi (jedna lub 2 gry)

Jak ktoś chętny na grę przez live to wysyłać zaproszenia wink.gif
Bojan_Zaw
CYTAT(Kiler8888 @ 28 12 2007, 14:09) *
zostało mi 800 punktów które chętnie wydam na coś fajnego na multi (jedna lub 2 gry)

Jak ktoś chętny na grę przez live to wysyłać zaproszenia wink.gif

Kup Streets of Rage 2, bo nie mam z kim grać tongue.gif 400MP kosztuje.
Kiler8888
tylko 400 biggrin.gif ?
to pewnie kupie Streets of Rage 2 i Geometry Wars (podobno świetne za tą cenę).
Chciałem Smash TV ale pisze że nie mogę jej pobrać z mojej lokalizacji -_-

edit:
na razie się wstrzymam. MapPack do Halo 3 kosztuje 800 i chyba go kupię.
C1REX
Bardzo mi podeszło Omega5.

Jak tylko będę miał chwilę wolnego, to postaram się o trochę M$ points na ta grę.
Przy okazji wypadałoby kupić Metal Slug3 i zrobić użytek ze Sticka poza graniem w VF5 : )
marek1712
Chyba stanę się szpecem od tego typu akcji, ale...
Ostatnio dość głośno zrobiło się o możliwości wydania Goldeneye 007 na XBLA, niestety poszło jak zwykle o kasę
Gracze więc zawzięli się i tworzą PETYCJĘ do MS o opamiętanie się. Jeśli chcecie wspomóc ten projekt (tak jak ja) podpisujcie się na petycji TU.
hooki
jestem po maleńkiej sessji z rez'ikiem i powiem tyle, trza dozbierać na 800msp.. gra kopie jak za dawnych lat, w menu do wyboru "normalny rez" (gra sie w okienku w środku ekranu w rozdzielczości dreamcastowej) i "rez hd" (widescreen + 5.1). gra ma wszystko co w oryginale + w opcjach do ustawienia jest dodatkowa modyfikacja dźwięku z gry.. jednym słowem rzeźnia.
Wampis
Rez HD to bardzo ciekawa gra, ale też trudna (piąty poziom) i na dłuższą metę trochę męcząca. Pamiętajcie o włączeniu w opcjach wibracji pada.
C1REX
QUOTE(Wampis @ 30 01 2008, 12:20) *
Rez HD to bardzo ciekawa gra, ale też trudna (piąty poziom) i na dłuższą metę trochę męcząca. Pamiętajcie o włączeniu w opcjach wibracji pada.

Nie jest taka trudna. Raczej jedna z nałatwiejszych z gatunku strzelanek (Omega Boost, Panzer Dragon)
Wampis
Jak widzę jeszcze nie przeszedłeś piątego poziomu, a on jest naprawdę trudny.
Do osób które przeszły: ile pytań zadaje ostatni boss? Bo jestem ciekawy jak blisko końca byłem.
C1REX
Jest czterech podstawowych bossów + dodatkowy.

Przeszedłem gierkę z biegu. Tzn. ściągnąłem i zaliczyłem przy pierwszym posiedzeniu bez utraty życia.
Jednak ja tą gierkę kilka miesięcy katowałem na DC.

Trudne, to są dodatkowe misje. Chociaż i to nie za bardzo.

Giera wypas. Zdecydowanie must-have. Najlepsza na marketplace i jedna z ciekawszych gier w historii.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.