Dokładnie

Wcześniej kontaktu z REZ'em nie miałem słyszałem jedynie opowieści ;] Ściągnąłem odrazu full'a i pierwsze posiedzenie trwało 2 godziny
Klimacik jest zaje.bisty podkręciłem głośniczki i byłem w 7 niebie ;] Zdecydowanie POLECAM.
Ja w to kiedyś grałem na 250W kolumnach. Wszyscy sąsiedzi wiedzieli, że gram.
Wibracje bassów musiały mi zastąpić brak wibracji z pada na DC.
Ja tak samo mam dość mocne kolumny i malutki pokoj

To jak podkręciłem to czułem wibracje na du,pie:P
Jak kolega kilka postów wyżej napisał, nie zapomnijcie WŁĄCZYĆ WIBRACJI.
QUOTE(bartiz @ 30 01 2008, 17:12)

Dokładnie. Dobrze, że mi o tym ktoś napisał.
Wibracje w tej grze są genialne. Nie mam pojęcia dlaczego są domyślnie wyłączone.
Później sprawdzę, jak się sprawdza wibracja z dwóch padów jednocześnie.
Tylko, gdzie drugiego pada mam położyć? To chyba dla dziewczyn pomyślane, nie?
CYTAT(C1REX @ 30 01 2008, 18:14)

CYTAT(bartiz @ 30 01 2008, 17:12)

Dokładnie. Dobrze, że mi o tym ktoś napisał.
Wibracje w tej grze są genialne. Nie mam pojęcia dlaczego są domyślnie wyłączone.
Później sprawdzę, jak się sprawdza wibracja z dwóch padów jednocześnie.
Tylko, gdzie drugiego pada mam położyć? To chyba dla dziewczyn pomyślane, nie?
Między nogi albo pod plecy w sumie sam nie wiem ale motyw jest genialny;)
QUOTE(bartiz @ 30 01 2008, 17:16)

Między nogi albo pod plecy w sumie sam nie wiem ale motyw jest genialny;)
Tak sobie pomyślałem, że nawet dla kumpla można dać, który akurat nie gra.
Niby gra na singla, ale u mnie to była prawie party game. Z bratem albo z kumplami na zmianę graliśmy.
BTW: Ta gra jest warta nawet pełnej ceny. 800punktów to mega okazja. Zasługuje też na pełne 1000 punktów do GS.
Keymaker
30 01 2008, 18:53
Gierka zdematerializowała moje cojones. Bez kitu, pała zmiękła w natłoku basów

Chyba 150 PLN zostanie zainwestowanych w 4 tysie MSP
Jak wygląda trial tej gry?
Cały pierwszy poziom dali?
Pytam z ciekawości bo sam zassałem od razu pełną.
pobrałem demko REZ-a i cóż mogę powiedzieć - rozpier.dala jak za dawnych czasów! Szkoda tylko że demo tak mało oferuje ale wkręciłem się, ja CHCĘ znowu to zaliczyć, w rozdziałce HD i na dobrych słuchawkach (bo nagłośnienia to ja niestety nie posiadam

). Oryginał na PS2ke leży na półce po dziś dzień

C1REX -> nawet bossa do końca nie dali ubić
Kilka dyszek już gra dostała.
Tzn. 1up i Eurogamer dał.
Ign dało 8.6/10
Chyba nie ma już wątpliwości na co wydać punkty?
Kroolik
30 01 2008, 22:55
Zassałem Fulla, odpaliłem, przeszedłem.
Mam dziwne wrażenie, że w wersji HD jest kilka nowych motywów oraz miejscami inna muzyka.
Ale mogę się mylić bo w REZ'a grałem 666 lat temu

Aha. Brać w ciemno ! Klasyka !
graficznie jest lepiej w "hd", bo stary jest normalny.. efekty świetlne, wszelakie błyski itp są bardziej jak na teraźniejsze czasy..
bountyhunter
30 01 2008, 23:25
a kto mi powie, czy ta gra ma zle zakonczenie?
bylem przy bossie 5tej areny, ostatni stage bossa i
wydaje mi sie ze go/ja zabilem... mialem napisy koncowe, potem 'she still lies within the system' napis i statsy z levelu. nie dostalem achieva za ten etap, a jak daje znow na ten level, to mam pokazane wszedzie 0%... mialem ja jakos inaczej przejsc?
pierwszy raz gralem w reza..
Kiler8888
30 01 2008, 23:26
tak więc już wiem na co wydam moje ostatnie 800 punktasów ^^
CYTAT(bountyhunter @ 30 01 2008, 23:25)

wydaje mi sie ze go/ja zabilem... mialem napisy koncowe, potem 'she still lies within the system' napis i statsy z levelu. nie dostalem achieva za ten etap, a jak daje znow na ten level, to mam pokazane wszedzie 0%... mialem ja jakos inaczej przejsc?
pierwszy raz gralem w reza.. Do ostatniej fazy bosa musisz dojsc w najwyzszej formie (pulsujaca kula energii) , wtedy podniesie ci sie forma jeszcze wyzej (dziecko/embrion) i w takiej formie musisz uwolnic A.I. czyli nie byc ani razu trafionym. Dostaniesz wtedy lepsze zakonczenie , choc chyba nie najlepsze..... Tak to wygladalo w moim przypadku.
Zeratul
31 01 2008, 14:24
Ok REZ jest naprawde klawy, ale szachy nie sa gorsze :F
Calak w Rez HD jest chyba naprawdę trudny, nikt na świecie jeszcze go nie zdobył.
A ja muszę jakoś ukończyć 5. poziom, boss mnie zawsze rozwala tymi rakietami od tyłu.
CYTAT(TroniC @ 31 01 2008, 11:22)

pierwszy raz gralem w reza.. Do ostatniej fazy bosa musisz dojsc w najwyzszej formie (pulsujaca kula energii) , wtedy podniesie ci sie forma jeszcze wyzej (dziecko/embrion) i w takiej formie musisz uwolnic A.I. czyli nie byc ani razu trafionym. Dostaniesz wtedy lepsze zakonczenie , choc chyba nie najlepsze..... Tak to wygladalo w moim przypadku.
Nie jestem pewien, mnie zabiła rakieta na samym końcu tuż przez formacją nóg i wyświetliło mi filmik jak cały twór się rozpada, po czym napisy, a nie game over. Wydaje mi się, że po prostu na samym końcu nie pojawia się game over, ale jeśli się zginie, to oczywiście nie kończy się gry i z Osiągnięcia nici.
CYTAT(Wampis @ 31 01 2008, 17:44)

Calak w Rez HD jest chyba naprawdę trudny, nikt na świecie jeszcze go nie zdobył.
A ja muszę jakoś ukończyć 5. poziom, boss mnie zawsze rozwala tymi rakietami od tyłu.
CYTAT(TroniC @ 31 01 2008, 11:22)

Nie jestem pewien, mnie zabiła rakieta na samym końcu tuż przez formacją nóg i wyświetliło mi filmik jak cały twór się rozpada, po czym napisy, a nie game over. Wydaje mi się, że po prostu na samym końcu nie pojawia się game over, ale jeśli się zginie, to oczywiście nie kończy się gry i z Osiągnięcia nici. Za zakończenie można uznać fakt wyświetlenia Creditsów, które można oczywiście wyłączyć przyciskiem "start" , oraz miłym dźwiękiem odblokowanego osiągnięcia (nie pamiętam przed czy po), Game Over tego nie gwarantuje 
Warto się pomęczyć, bo jak pokazują bonusowe materiały do odblokowania w menu, to dopiero mała część hardcore, który na nas czeka.
bountyhunter
31 01 2008, 23:49
hmm wiec mozliwe ze
to rakieta we mnie walnela na koncu, skoro wampis tak pisze... dzis sprobowalem ponownie i tym razem achieva dostalem, na dodatek bylem w wyzszej formie naszego 'ludzika'.. ale skipnalem napisy koncowe i nie wiem czy pokazalo sie jakies zakonczenie
btw ma ktos jakies rady jak zrobic 95% shot down na 5tym levelu? ja mialem oklo 85%, a level jest naprawde dluuugi
Jeśli tylko uda mi się zdobyć te 95% na 5 lvl, to calak nie powinien stanowić większego problemu.
Ta część wydaje mi się najtrudniejsza.
Dobrze na ten poziom mieć 4 overdrivy i zapamiętać, gdzie je użyć.
Nowe szachy sa fajne, chyba sie skusze
W Rez warto też zapoznać się z powtórkami najlepiej ukończonych leveli. Po prostu w leaderboardsach wybieramy kogoś z czołówki i oglądamy jak przechodził calutki poziom co do najmniejszego ruchu lasera.
jak ktos chetny na szachy, to dawac znac...
Puzzle Quest jest max wciągające.
Przyjemne połączenie RPG z grą logiczną.
Są w Xbox Live Arcade gry podobne do Marble Blast lub, znanego z PC, Balance?
Byłbym chętny do zagrania drugiej połowy 2 chaptera i drugiej połowy 3 chaptera w Undertow na poziomie Ultra.
W razie czego wysłać mi zapa: lookashPOL
alexx-1
14 02 2008, 23:20
Vigilante 8 ukaze sie na Xbox Arcade!
zrodlo + screeny:
http://www.gaming-age.com/cgi-bin/previews...;game=v8_arcadeBedzie sie nazywac
Vigilante 8 Arcade, ma zawiera pojazdy i levele z pierwszej oraz drugiej czesci. Bedzie tez dopieszczona graficznie, do tego jeszcze killer'ski multi na Live i achievementsy... ukaze sie juz w kwietniu tego roku, pewnie za 1200MP.
Jak dla mnie bomba, w dwojke gralem miliony godzin w multi na PSX.
marek1712
16 02 2008, 18:54
Ja chcę jeszcze remake Twisted Metal2 : )
Świetna wiadomość odnośnie tej gry. Ostatnio coraz więcej genialnych gier wychodzi na XL Arcade za niewielkie pieniądze.
elimiko
14 03 2008, 02:21
Polecam sprawdzenie triala wypuszczonej w srode arcadówki
Bliss Islandhttp://www.xbox.com/en-US/games/b/blissislandxboxlivearcade/Za
400 msp dawno juz nie bylo tak wesolej i zachecajacej do zabawy gry.
Ja czekam na Dishwashera. Krwawa rzeźnia w stylowym 2D.
kolejna gra/animacja flashowa po Alien Homind oraz Castle Crashers zawita na XB Arcade (i PC) mowa o grze Happy Tree Friends
http://www.gametrailers.com/game/4815.html
Mastah27
17 04 2008, 07:34
Soul Calibur

:
http://www.gamespot.com/news/6189383.html-premiera w 3 kwartale 2008 roku, podciągnięta grafa, leaderbordy, multiplayer tylko offline
(Zly)Seba
19 04 2008, 02:51
szkoda,ze multi tylko po offline , dlaczego nie po online ? jakby byl po online na pewno duzo osob by w to grala a nie jakies tam rankingi na survivalu
Meanthord
19 04 2008, 10:53
CYTAT(Flamingo @ 19 04 2008, 03:51)

szkoda,ze multi tylko po offline , dlaczego nie po online ?
Bo wtedy nikt by nie gral w SC4, proste

.
Kiler8888
19 04 2008, 12:15
Dowiedziałem że wyjdzie remake Magii i Miecza pod nazwą Talisman (taka była też oryginalna nazwa planszówki).
Graficznie wygląda trochę do dupy, niby 3D, ale na poziomie Spyro

Wystarczyłaby stara mapa w 2D, i kilka dodatków. Ale pewnie i tak łyknę
Magia i Miecz na Arcade? Super, jeszcze kilka lat temu zagrywałem się w to z kolegami w wakacje, na pewno poważnie zastanowię się nad zakupem.
CYTAT(Kiler8888 @ 19 04 2008, 13:15)

Dowiedziałem że wyjdzie remake Magii i Miecza pod nazwą Talisman (taka była też oryginalna nazwa planszówki).
Graficznie wygląda trochę do dupy, niby 3D, ale na poziomie Spyro

Wystarczyłaby stara mapa w 2D, i kilka dodatków. Ale pewnie i tak łyknę

Powaznie? O ja pierdziele! Byloby fantastycznie!

Kupie na bank.
Kiler8888
20 04 2008, 22:38
Zeby tylko nie udziwniali rozgrywki za bardzo, niech bedzie prosto, ale tak samo klimatycznie jak bylo 'na planszy'. Kupie w ciemno, mam nadzieje, ze premiera przed/w wakacje -> bedzie mozna pograc ostro. Dla mnie must have.
Wedlug gamespotu - premiera: 2 kwartal tego roku.
Witam. A czy ktoś zna metodę na ściągnięcie DOOM-a z XBLA ? Konto mam na Irlandię i gdy próbuję pobrać wyświetla się error z blokadą regionalną (kurcze a bym popykał w to).
kristoff_mk
27 04 2008, 09:37
z mortal kombat jest to samo
Zeratul
27 04 2008, 17:02
Metal Slug 3.... wywala was z Live jak w niego gracie czy to tylko u mnie?
kristoff_mk
27 04 2008, 17:15
może ktoś jednak wie jak ściągnąć DOOM i Mortal Kombat z XLA? byłbym wdzięczny
Bojan_Zaw
28 04 2008, 19:20
Przejdzie ktoś ze mną Streets of Rage 2 na hardcore?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.