Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Gry Arcade na XL!
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Jędrek
Jutro Ticket to Ride i Happy Tree Friends za 800 MSP kazda.

Kto slyszal jakies wiesci nowe o Talisman'ie ? Jakos ucichlo. Moze cos na e3 powiedza. Premiera ponoc niedlugo.
KIELiCH
Jeśli chodzi o Arcade to najchętniej zobaczyłbym w tej formie Goldeneye i Perfect Darka, ale to chyba marzenia... unsure.gif
Póki co poszukuję osób chętnych do towarzyskiego pogrania w Commanders Attack of The Genos smile.gif niestety napotkane hamburgery wychodzą w trakcie meczu jak tylko zniszczę im kilka jednostek..dobrze, że chociaż zwycięstwo zalicza do leaderboards smile.gif Jeśli ktoś jest chętny powalczyć dla funu - kontakt przez kartę poniżej smile.gif
Cerb
X'a mam od kilku dni i nie ma w co grac (czekam na dostawe gier) wiec sciagam demka i gry z arcade. Wrazenia poki co takie sobie jezeli idzie o gry na Arcade ale jak zassalem RezHD to to juz wiem na co pojdzie pierwsza kasa. Wyrwalo mnie z butow jak w to zagralem, jakims cudem ta gra mnie ominela zarowno na DC jak i PS2 wiec teraz to sobie nadrobie. Szkoda tylko ze demko konczy sie jak zaczynam wpadac w amok bo chyba bym go nie wylaczal.

KIELiCH
O kurna, nie chcę spojlerować, ale jak zobaczysz ostatni poziom to wyskoczysz z butów...przez dach biggrin.gif:D:D
Cerb
CYTAT(KIELiCH @ 24 06 2008, 15:36) *
O kurna, nie chcę spojlerować, ale jak zobaczysz ostatni poziom to wyskoczysz z butów...przez dach biggrin.gif biggrin.gif:D

No mam taka nadzieje, dobre sluchawy juz pozyczone. Dla mnie, fana elektornicznych beatow to jest po prostu cudo nie z tej ziemi i to juz po samym demku. teraz tylko musze sie w punkty zaopatrzec zeby bylo za co kupic.
hooki
dokładnie, co jak co ale REZ HD kopie zad jeśli chodzi o arcade. dobra nuta i genialnie dopasowane wizualia. aż sobie chyba zagram, hehe..
Kroolik
CYTAT(Cerb @ 24 06 2008, 19:29) *
CYTAT(KIELiCH @ 24 06 2008, 15:36) *
O kurna, nie chcę spojlerować, ale jak zobaczysz ostatni poziom to wyskoczysz z butów...przez dach biggrin.gif biggrin.gif:D

No mam taka nadzieje, dobre sluchawy juz pozyczone. Dla mnie, fana elektornicznych beatow to jest po prostu cudo nie z tej ziemi i to juz po samym demku. teraz tylko musze sie w punkty zaopatrzec zeby bylo za co kupic.

Będziesz wniebowzięty choć grafika jest... inna. Muzycznie jest srogo, fajnie się "robi" muzykę, pograszzobaczysz.
Ja mam za sobą wersję na PS2 i tę z XBLA. Wciąż tak samo cieszy.
Cerb
No i 4 stage zaliczony, dzis lece dalej i cos czuje ze nawet jak GoW mi przyjdzie to chwilowo bedzie musial swoje odczekac. Jezeli idzie o grafike e Rez to dla mnie male mistrzostwo swiata, wyglada jak dawne produkty scenowe ktorych bylem fanem (i nawet sam cos tam motalem na poczciwym C64). Walki z bossami to czysta moc, w ogole dopiero jak przeczytalem troche o fabule to doszlo do mnie ze ja sie po prostu wlamuje do sieci i chyba drugi boss to walka niby w kabelku przynajmniej takie mialem wrazenie bo jamajka tez pewnie swoje dodala icon_twisted.gif .

TAKA gra za 25 zlociszy to prawie interes zycia.

KIELiCH
No to został Ci najlepszy IMO level (w wielu grach, bez względu na gatunek, platformę) i Lost Area do sprawdzenia. Polecam próbę wymasterowania REZ - jest mega fun, przynajmniej ja miałem..Cóż zostało mi ostatnie przejście całej gry i będzie 200/200 - pozostaje lekki niedosyt, ale tych kilkanaście godzin świetnej zabawy niedostępnej gdzie indziej zawsze będę dobrze wspominał (a grę polecał). A z ciekawości - udało się komuś z Was zrobić w 1szym levelu ponad 200k ? Ja zrobiłem coś ponad 198k i nie umiem przekroczyć tej magicznej liczy wacko.gif tongue.gif
Jędrek
Sciagnalem sobie Ticket to Ride. Bardzo przyjemna gierka. Ale nie ma z kim grac na live biggrin.gif
KIELiCH
Ja sprawdzę i jak będzie równie dobra co Commanders (polecam) albo Carcassone to kupię i chętnie pogram w online smile.gif
Jędrek
Moim zdaniem nieco lepsze niz Carcassone.
w07t3k
Pytanie odnosnie Pacmana CE: w ktorym trybie(czy tam na ktorym levelu) mozna zdobyc 400k pkt.? Zostal mi tylko ten achievement, a dobrze bylo by wiedziec gdzie szukac, bo na pewno nie da sie tego zrobic w kazdym trybie.
shy4
jak dobrze pamietam to Extra Challenge 2 lub 3 na 10minut
Jędrek
GamePlay z SC. http://gamersyde.com/news_6704_en.html
lampard114
CYTAT(w07t3k @ 25 06 2008, 19:46) *
Pytanie odnosnie Pacmana CE: w ktorym trybie(czy tam na ktorym levelu) mozna zdobyc 400k pkt.? Zostal mi tylko ten achievement, a dobrze bylo by wiedziec gdzie szukac, bo na pewno nie da sie tego zrobic w kazdym trybie.

Ja go zrobiłem na Extra Mode 2.
Cerb
CYTAT(KIELiCH @ 25 06 2008, 10:27) *
No to został Ci najlepszy IMO level (w wielu grach, bez względu na gatunek, platformę)

Musze sie pod tym podpisac, po zaliczeniu ostatniego levelu to mozna sie juz klasc do trumny bo wszystko co jest warte zobaczenia na tym swiecie juz sie widzialo - totalny odlot tylko tyle napisze. Wlasciwe ta gra to dla mnie taki Wipeout, szokuje grafa, szokuje muza, daje mase satysfakcji z przechodzenia tego samego w kolko, no i mozliwosc masterownia i odpalania "przed pojsciem do pracy". Wiem jedno, to nie jest gra dla wszystkich, trzeba miec jakies zwarcie w czaszce zeby wsiaknac w ten klimat, szkoda ze jak zwykle nikt z moich znajomych nie dysponuje mozgiem zdolnym ogarnac Rez'a.

Orientuje sie ktos czy RezHD chodzi w 720p czy 1080p ?
MasterShake
w reza pamiętam jak na dc się grało, muszę sobie punkty w końcu kupic i pomęczyć to na xo. Za to happy tree friends to taka padaka że szok, jedna z najgorszych gier z xla, juz rocky bullwinkle czy jakos tak byl lepszy
tk
a sprawdzał ktoś tego rpg'a w odcinkach? penny arcade cośtamcośtam?
Mani
Penny Arcade ma blokade regionalną. Przynajmniej u mnie. A już w środe na XBLA ... SOULCALIBUR !! O tak mam odłożone pkt MS na SC oraz na Super Street Fighter 2 Turbo HD remix (nadal czekam - jeszcze długa droga). Szkoda ze w SC nie zmieścił sie Missionmode ale licze na jakiś dodatkowy DLC.
(Zly)Seba
ja licze ,ze dadza vs do soula wink.gif pewnie za jakas doplata , ale dadza wink.gif ta gra nie moze przejsc bez vs ;(
Mani
Nie no VS będzie. Tylko nie będzie online. Powycinano mission mode i nie dodano online oraz 16:9 by sie zmiescic w limicie 150mb. MS zniósł to ograniczenie ale gra była juz na ukończeniu. Wiec licze na jakiś patch czy DLC który uzupełni tą fenomenalną i ponadczasową gre. Dziś włączyłem DC i zagralem w SC ... nic sie nie zestarzała. Nadal piękna i grywalna bardziej niż wiekszosć dzisiejszych gier. tak wogóle IGN dało 8.1 wersji na XBLA. To bardzo dobra ocena jak dla gry która ma juz prawie 10 lat na karku a i względem orginalu jest pocięta.
rushman
Wie ktoś ile ma kosztować SC?? Standardowo 800??
Pomezz
Jeśli 8 dla takiego tytułu (nawet okrojonego) jakim jest SC to dużo, to dla gier typu Frogger powinno się przyznawać ujemne punktacje. Jak na grę ARCADE, Soul Calibur to istne monstrum i wątpię, aby kiedykolwiek ukazała się na tę usługę lepsza pozycja.
Zeratul
Puzzle Quest, REZ, Backgammon, Prince of Persia Classic... wymieniac dalej lepsze pozycje?
Masher
Zgadzam się co do tego, że pewne crapy kosztują tyle co fenomenalne gry np. Soul Calibur. Może najwyższy czas coś w tym zmienić smile.gif
Zeratul
jezeli cos z tym zrobia, to raczej bedzie to krok w strone podniesienia ceny gier takich jak SC lol
MasterShake
CYTAT(Zeratul @ 1 07 2008, 21:26) *
Puzzle Quest, REZ, Backgammon, Prince of Persia Classic... wymieniac dalej lepsze pozycje?

I sotn
Pomezz

Kpisz sobie czy co? Puzzle Quest, REZ, Prince of Persia ( tutaj akurat mogę zrozumieć, że ma potężną wartość sentymentalną, ale jednak ) lepsze od Soul Calibura? Na jakim świecie Ty żyjesz?!? Wszystkie z tych gier to absolutny top wśród Arcadówek, ale sorry. Nie, tak mnie zagiąłeś, że nie wiem co napisać ponieważ całkowicie zgłupiałem.
Mani
Zer litości z tymi tytułami ... nie są nawet blisko SC. Jedyna gra która moglaby przebić SC na XBLA to Shenmue ale to nie możliwe.
signap
CYTAT(rushman @ 1 07 2008, 20:30) *

Sadze ze moze dosc do 1200 jak pare gierek Arcade
Jędrek
Tez stawiam na 1200 MSP. Co lepsze tytuly tyle kosztuja wink.gif
Mani
ma kosztować 10$ czyli chyba 800 pkt nie ?
Di
CYTAT(rushman @ 1 07 2008, 20:30) *

Zgadza się, 800 smile.gif
Zeratul
CYTAT(Pomezz @ 1 07 2008, 22:08) *

Kpisz sobie czy co? Puzzle Quest, REZ, Prince of Persia ( tutaj akurat mogę zrozumieć, że ma potężną wartość sentymentalną, ale jednak ) lepsze od Soul Calibura? Na jakim świecie Ty żyjesz?!? Wszystkie z tych gier to absolutny top wśród Arcadówek, ale sorry. Nie, tak mnie zagiąłeś, że nie wiem co napisać ponieważ całkowicie zgłupiałem.

zapomniales, ze nie lubie fighting games... blackeye.gif
Mani
Wie ktoś od której ma być dostępny SC naszego czasu ? No i mam nadzieje ze żadna "blokada regionalna" nam nie wyskoczy bo wtedy bym sie ostro w(pipi)...
Pomezz
Zapewne w okolicach południa. Mani nie wywołuj wilka z lasu.

Zer: w takim razie nie było tematu smile.gif
wrog
CYTAT(Mani @ 1 07 2008, 22:34) *
Wie ktoś od której ma być dostępny SC naszego czasu ? No i mam nadzieje ze żadna "blokada regionalna" nam nie wyskoczy bo wtedy bym sie ostro w(pipi)...

10:00 są wrzucane nowe gry.
Mani
Obejrzałem jeszcze raz filmik na gamersyde.com i jestem prawie na 100% przekonany ze to nie jest port z DC a z Arcade. To mogłoby Tłumaczyć dlaczego nie ma mission mode.
ping
gdzieś dawno temu czytałem że to ma być port arcade wink.gif więc pewnikiem tak będzie, zwłaszcza że taka ikaruga czy triggerheart exelica także były portami z automatu. Crazy Taxi bym chętnie zobaczył na XBLA choć na Calibura też się czaje, na DCku ciorałem jak opętany (jedna z moich pierwszych gier).
Mani
Czy ja jestem jakiś nie normalny czy bardziej mnie ciągnie SC na XBLA niż SC4 ? jeszcze troche ponad 7 godzin i cudeńko wyląduje na HDD konsoli. Jeszcze tylko poprosze o Die Hard Arcade i wiecej do szczęścia mi nie potrzeba. Powinni stworzyć strone gdzie wpisywałoby się gry które miałby sie ukazać na XBLA ale nie ankieta z 5 tytułami na krzyż tylko dowolne wpisywanie tytułu.
Pomezz
Wbrew temu co mówi Mani, jest to graficznie 100% konwersja z Dreamcasta, która zresztą była mocno dopakowana pod względem oprawy w stosunku do wersji z automatów więc nie wiem skąd ten pomysł. Gra się fantastycznie. Brak online jednak bardzo boli. XO mnie pod tym względem rozpuściło.
Mani
Wersja Arcade działała na zmodyfikowanym silniku Tekken3 (na tym samym silniku chodził Tekken Tag). Dreamcast'owa wersja powstawała od nowa.
Amer
ile waży SC (o ile już jest)?
Mastah27
188 MB.
marcin0903
188,32 MB smile.gif

edit: heh Matash uprzedziłeś mnie, zapomniałem odświeżyć i odrazu posta napisałem smile.gif.
MasterShake
800 czy 1200?
MasterShake
sorry, nie zauwazylem , thx
marcin0903
hm.. zauważyłem pierwszy błąd odnośnie achievementów, jest taki jestem chyba Champion, trzeba przejść Time Attack poniżej 4 min, zrobiłem to z czasem 3 min 40 sek (około, ale napewno mniej niż 4 min) no i nie zaliczyło mi tego, dalej nie próbowałem, jak przyjadę z wczasów to jeszcze sprawdzę wink.gif, czy ktoś też tak miał?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.