Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Gry Arcade na XL!
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
kermit
Ostatnio ciorałem w MK3 na mojej Amidze 600 z 8 lat temu z bratem ninja.gif , to były akcje i mecze po 3 godziny.
Widzę że teraz MK3 wróci na moją konsolę, tylko nazwa się zmieniła z 600 na 360 biggrin.gif
Pomysł z tą grą na Arcade genialny
ememiks
A ja czekam na Street Fighter II: Hyper Fighting ojjjj tego sie nie zapomina.
hacik
QUOTE(kermit @ 18 05 2006, 13:24) *

Ostatnio ciorałem w MK3 na mojej Amidze 600 z 8 lat temu z bratem ninja.gif , to były akcje i mecze po 3 godziny.
Widzę że teraz MK3 wróci na moją konsolę, tylko nazwa się zmieniła z 600 na 360 biggrin.gif

A to ciekawe? Sam mialem w przez dlugi czas Amige 1200 i wydaje mi sie, ze MK3 nigdy nie pojawil sie na Amigach. Bylo MK1 i MK2 ale MK3 pojawilo sie bodajrze w 1995 na PC i pozniej na PSX. Ale moze sie myle, w takim razie czy moglbys mi to wyjasnic?

pozdrawiam
kermit
Miałem MK3 na 100%, był bodajże na 3 lub 4 dyskietkach smile.gif
tego jestem pewien na 100%, widocznie nie natrafiłeś na ten tytuł czemu sie bardzo dziwie...
hacik
QUOTE(kermit @ 19 05 2006, 22:21) *

Miałem MK3 na 100%, był bodajże na 3 lub 4 dyskietkach smile.gif
tego jestem pewien na 100%, widocznie nie natrafiłeś na ten tytuł czemu sie bardzo dziwie...

Moze mialem pecha smile.gif

EOT
-gmeru-
QUOTE(Ryo-San @ 18 05 2006, 13:02) *

nie wiem moze bede dziwny ale UMK3 na XBLA to przezmnie jedna z najbardziej oczekiwanych gier....tego roku unsure.gif
najlepszy mortal, w 720p(bedzie wygladal naprawde cudownie), do tego online - zawsze o tym marzylem...sprzedac komus fatala przez neta;] boosko...
ciekawie zapowiad sie tez SF II, Luminy i Contra - oj Arcade nabiera POWERA oj nabiera

Nie tylko ty o tym marzyłes icon_twisted.gif To tak jak wyszły mortale na PSP też lałem ze szczęścia a teraz to już wogle...taki pack UMK3 i SFII mógłbym spokojnie kupić jak orginała. REWELACJA dajcie to jużżżżżżżżżżżżżżżżżżżżż
Dabman
mozecie mi wyjasnic jaks ie kupuje te gry arcade? i ile to mniej/wiecej kosztuje?biggrin.gif
TomisH
QUOTE(*-dka @ 18 05 2006, 12:21) *

o kurka Lumines Live to te same co byly na PSP ?? bo jak tak to bedzie fazka smile.gif

Wszystko to co na PSP + nowy content (teledyski, plansze) z LIVE do zassania. Doszedł też jakis nowy tryb tylko dla LIVE, ale już nie pamiętam jaki ;]
Shinji-kun
A wiadomo ile msp trzeba bedzie posiwecic ?
Hela
Na lumines podobno 1200.
bartiz
W najgorszym wypadku za gre 1200 msp confused.gif
Ryo-San
to na chwile obecna z tych nowych gier ktore wrzuca na Arcade - 3 sa warte tej ceny - Luminki, SF II i bezaplecyjnie UMK 3
Shinji-kun
Specjalnie MS daje takie ceny zeby ten kto chce kupic jedna gre musi zakupic 2000 msp :| Trzeba bedzie w tym wypadku wybulic na 5k msp i po klopocie .....
Diabeu
zakupiłem fulla Astropop, jaaaakaaaaaaaa korbaaaaaa icon_twisted.gif
kciuk szaleje na d-padzie a trigery co chwila trzaskają, kto by pomyślał że w tego typu grze idzie zrobić taką rozpierduchę, warte tych 800msp
Ryo-San
moze mi ktos powiedziec czy w UMK 3 podobnie jak w Trylogii jest Brutality?
MaxVarEmreis
QUOTE(Ryo-San @ 27 05 2006, 21:19) *

moze mi ktos powiedziec czy w UMK 3 podobnie jak w Trylogii jest Brutality?

Miałem ta gierke na Saturnie i tam tego nie było.
Jedynie Animality z tych innch odmiat fatali smile.gif
sentinel
zależy od wersji. na automatach oraz saturnie były dwa fatale, animality, friendship, babality i stage fatality; na snesie i genesis po dwa fatale, friendship, brutality, babality i stage fatality. afaik na xbl arcade dostępna ma być wersja z automatów.
*-dka
a kiedy to ma byc ?? i serio ma kosztowac 2000 ptk ??
k9
Gry arcade wydawane przez midway to największa porażka moim zdaniem
grafika powinna być przynajmniej '''letko''' podbita względem orginału i jakieś usprawnienia by się przydały
a oni rozbili na części midway arcade treasures i wrzucaja w częściach na lajfa
sentinel
nie chcesz - nie kupuj. to, że rozbili mat'a i wrzucają po kawałku nie jest argumentem dla graczy, którzy nie kupili mat'a na xboxa (nie wspominając już o tych, którzy nawet xboxa nie mieli)? rozumiem, że wyrażasz jedynie własną opinię - i masz do tego pełne prawo - ale nie zawsze wypada oceniać wszystko przez własny pryzmat (miałem, grałem, więc udostępnienie tego innym graczom to porażka). a czy grafika powinna być "podbita"? na pewno nie w przypadku czystych konwersji, a taką właśnie ma być zapowiadany umk3.
-gmeru-
Kiedy będą te gry już mad.gif Dajcie już tego Mk3 i SF2 ; / Mogliby się zlitować i już to dac. Koniec maja już jest jak nic.
spidey
Mam takie pytanko związane między innymi z tymi grami:
Podczas uruchamiania niektórych gier z Arcade pojawia mi sie napis o zmianę systemu PAL (chyba z 50 na 60)
I odsyła do ustawień konsoli i zakładki Display. Niestety nie mam tam takiej opcji (mam tylko dwie -rozdziałkę i wide-to tez nie moge zmnienić)
podłączoną konsolę mam do lcd kablem component, konsola premium.
Macie jakiś pomysł jak mogę to zmienić?
Sorrki ale mam konsole 3 dni i jeszcze się nie łapię... smile.gif
MaxVarEmreis
QUOTE(spidey @ 31 05 2006, 08:40) *

Podczas uruchamiania niektórych gier z Arcade pojawia mi sie napis o zmianę systemu PAL (chyba z 50 na 60)
I odsyła do ustawień konsoli i zakładki Display. Niestety nie mam tam takiej opcji (mam tylko dwie -rozdziałkę i wide-to tez nie moge zmnienić)

NA TV LCD nie masz wyboru 50 czy 60 klatek.
Dotyczy to tylko zykłych TV.
Zrób tak: na kabelku component przełacz "suwakiem" na zwykły TV i wyłacz w dashbordzie tryb HD. Potem wyłacz konsole i włacz ja jeszcze raz. Uruchomi sie w trybie "zwykłego" TV co da Ci możliwośc przestawienia na Pal-60. A potem znowu załacz tryb HD. Wszytko powinno hulac.

P.S. A wogóle przestawiałes na wyzsze rozdzielczości?? 720p lub 1080i ?? Bo wydaje mi sie, że po przełaczeniu na któryś z tych trybów nie powinienej już miec kłopotów z tym. Bo w 720p czy 1080i nie ma podziału już na 50 i 60 klatek.

Sorry jesli zamotałem smile.gif
spidey
QUOTE(MaxVarEmreis @ 31 05 2006, 09:09) *

QUOTE(spidey @ 31 05 2006, 08:40) *

NA TV LCD nie masz wyboru 50 czy 60 klatek.
Dotyczy to tylko zykłych TV.
Zrób tak: na kabelku component przełacz "suwakiem" na zwykły TV i wyłacz w dashbordzie tryb HD. Potem wyłacz konsole i włacz ja jeszcze raz. Uruchomi sie w trybie "zwykłego" TV co da Ci możliwośc przestawienia na Pal-60. A potem znowu załacz tryb HD. Wszytko powinno hulac.

P.S. A wogóle przestawiałes na wyzsze rozdzielczości?? 720p lub 1080i ?? Bo wydaje mi sie, że po przełaczeniu na któryś z tych trybów nie powinienej już miec kłopotów z tym. Bo w 720p czy 1080i nie ma podziału już na 50 i 60 klatek.

Sorry jesli zamotałem smile.gif

Dzięki serdeczne tak zrobię.

Przełączyłem w display na 720p i nie wiem czemu niektóre gry nie chcą ruszyć tylko pojawia sie ten monit o systemie PAL dry.gif
Ale dziekuje za radę.
kaka
wie ktos kiedy juz mamja byc sf2 i lumines?
Śledziu
Wtedy
Kiedy
Przyjdą
Szwedy
Butcher
A jeszcze dokładniej - na wakacjach lub później biggrin.gif
Butcher
Pisze nowego posta aby podbić temat - warte dyskusji...
Albowiem przykre wieści docierają w temacie Lumines Live - podobno za 1200 MSP kupimy jedynie wersję single-player, multiplayer może być osobno płatny. Ostateczna decyzja czy zawrzeć "VS Mode" w pakiecie podstawowym jeszcze nie zapadła, a dylemat ma sam Mizuguchi. A skoro można dodatkowo zarobić, to wiadomo...
Dodajmy do tego możliwość ssania dodatkowej muzy i opcji, a robi się niezła studnia $$... Na pocieszenie pozostaje jakość HD i audio 5.1 w wybranych kawałkach.

EDIT:
Poszperałem trochę po sieci i znalazłem wywiad z Mizuguchim z 15 czerwca, a w nim:
- podstawowy tryb to Mission Mode (dawny Puzzle M.) - także dla 2 Graczy online/offline
- będą dodatkowe tryby gry do ssania, każdy osobno płatny
- OST częściowo z PSP (o Mondo Grosso milczy), plus nowe kawałki i znani artyści (po raz kolejny mowa o Madonnie)
- teledyski w tle
- kustomizacja to kwestia kluczowa: skiny, muza, tryby gry, arty do ściągania - wszystko płatne
- nie będzie supportu własnej muzy z HDD lub PC
- rozważany jest Skin Editor
- będzie światowy rankingi (może także z podziałem na skiny)
- być może będzie Sharing Clips - upload własnych replayów lub wymiana między graczami
- będzie Time Attack i Replay Theater
W ogóle Tetsuya podniecony jest możliwościami Xbox Live - Lumines Live porównał do kanału TV, w którym można puszczać coraz to inne, nowe treści - to porównanie odnosi się głównie do możliwości downloadu muzy. Nowe teledyski, nowe płyty, z róznych regionów świata, róznych epok czasowych.

Czy nazwa "micropayments" dla LL jest wciąż aktualna ? blink.gif
Diabeu
ehe, tyle że jak będzie ich dużo to z micropayments zrobi się megakwota

jak tak będzie to ja sobie daruję Luminki
Śledziu
IMO nie będzie tak źle. Podstawka da sporo radochy a jak komuś się znudzi to wywali flotę na teledyski, skiny i inne pierdoły. Wątpię, aby Mizu był aż tak łasy na kasę, aby zarżnąc Luminki zbyt dużym "opodatkowaniem". BTW, dziś znów porypałem w eLki na PSP, po 1,5 h na czelendżu (oszyfiście wciąż ta sama gra) uśpiłem konsolkę, bo ta szpila to szaaataaan...

Edit:
- podstawowy tryb to Mission Mode (dawny Puzzle M.) - także dla 2 Graczy online/offline

WTF??? Jaki podstawowy tryb??? Chyba Mizu coś się pochrzaniło. Podstawowy to, kurna czelendż. Napinasz na skórkach, aż ci łapa drętwieje. Jeśli puzzle mają byc główną atrakcją L Live! to niech spierd.... icon_evil.gif
<><
Butcher
A jednak ufff... - Lumines Live multiplayer w podstawowym pakiecie gry...
Diabeu
QUOTE(kaka @ 20 06 2006, 19:31) *

wie ktos kiedy juz mamja byc sf2 i lumines?

australijski site Xboxa sez:

Street Fighter II - 30 lipca
-gmeru-
Boszeeee wszystko miało być już w czerwcu : / wychodzi na to, że o UMK3 to możemy sobie chyba pomarzyć...a ja tak strasznie nie mogłem się na to doczekać ; / bardziej niż na SFII a na to trzeba tyle czekać a mortala to już chyba nie zobaczymy (na gwiazdkę O_o)
Dragoov
Top3:

Geometry Wars
Zuma
HexicHD

Już zacieram ręce na Robale i SF.
Wampis
Dzisiaj wyszedł Frogger i jeśli chodzi o grafikę to kompletna beznadzieja, niby założenia arcade są żeby gry były retro, ale tu to trochę przesada.
Jak włączyłem grę, to myślałem, że to tryb oryginalny, taki jak można włączyć w Crystal Quest i naprawdę się zdziwiłem, że nie ma wersji z poprawioną grafą.
rysiu01
W opcjach jest mozliwosc zmiany grafiki z retro na new no i ekran mozna rozciagnac a tak pozatym to tylko Frogger i to ma byc retro z lekko poprawiona grafika chyba nikt nie oczekiwal po tej grze jakichs wodotryskow smile.gif
Wampis
Dobra zobaczę w opcjach, zresztą ja i tak mam wersję demo. Za to Pac Mana kupię zapewne fulla.
kaka
mozna sobie sciagnac z xmp filmik xbox live arcade montage i tam sa urywki z gameplayu tego co ma wyjsc w najblizszym czasie i zauwazyliscie ze zadna nie jest na full screenie? myslalem ze to jakas sciema ale po tym jak zobaczylem froggera to az sie odechciewa grac w taka np contre, przeciez ona wyglada na tym filmiku jak oryginal i ten obraz jest nieco przymaly (ciekawe czy ktos zrozumial to co napisalem)
Wampis
To prawda zawsze po bokach są jakieś rysunki i jak ktoś ma panoramę to obraz jest pewnie trochę przymały, ja akuat mam 4:3 i nawet się zdziwiłem, że w hexicu są po bokach takie heksagony zawieszone na tle nieba, bo ja ich nie widziałem smile.gif
Dragoov
QUOTE(Wampis @ 12 07 2006, 22:34) *

Dzisiaj wyszedł Frogger i jeśli chodzi o grafikę to kompletna beznadzieja, niby założenia arcade są żeby gry były retro, ale tu to trochę przesada.
Jak włączyłem grę, to myślałem, że to tryb oryginalny, taki jak można włączyć w Crystal Quest i naprawdę się zdziwiłem, że nie ma wersji z poprawioną grafą.

Tak grafa jest koszmarna, nie mówiąc o muzyce! Zresztą to nie muzyka tylko fałszowanie. Tak ona wku*wia, że grać sie odechciewa. Kolejną wkurzającą rzeczą jest dokładność. Musisz dokładnie trafić do "dziupli żaby" bo inaczej o jedno życie mniej confused.gif. Poczekamy na poprawioną wersie.
Goldi69-PL-
QUOTE(kermit @ 18 05 2006, 13:24) *

Mortal Kombat 3 nigdy nie wyszlo na Amige, MK1 i MK2 ONLY wiec cos ci sie pokickalo

MK3 bylo na PC i na PSX juz TRILOGY a MK3 chyba takze na SNES'a i SEGE

Jedyna Amiga na ktorej odpalisz MK3 to "micro Amiga One" z emulatora Mame, swoja droga to nawet Tekkena3 na tym odpalisz wink.gif

Ja bym chetnie kupil kilka gierek (Geometry Wars, Smash TV itp) ale szkoda mi troche chajsu na to sad.gif

Czekam na Apidie, Sennsible, Cannon Fodder, oraz wszystkie strzelanki scrolowane
Diabeu
Smash TV możesz sobie darować, ale Geometry? nie no stary, tak chora że aż piękna gra
Goldi69-PL-
Smash TV to bym z sentymentu pocioral (przez 2 miechy praktycznie w to gralem z kumlem nonstop do czasu az nie wyszedl Alien Breed Twer Assault)
Diabeu
ja kupiłem z sentymentu biggrin.gif

jak widzisz, co kto lubi, a Cannon Fodder to z miejsca bym kupował gdyby się pojawiło

zresztą XBLA to idealne miejsce dla rzeźników Amigowych
Goldi69-PL-
Ma ktos Fulla Mutant Storm Reloaded, bo tez calkiem milo sie w demko pyka ale te levele jakies krotkie maxymalnie, ile sie cala gre przechodzi (ogolnie wiem ze glownie chodzi o masterowanie wyniku ale jak tak policzylem to ja w 20min mozna lyknac, chyba ze sie myle) A WSUMIE TO JEST 800MP (10$) WIEC NIE MALO
Diabeu
ja to mam i osobiście to przebija dla mnie GeoWars
masz 89 leveli trybu Story, do tego z 7 czy 8 poziomów trudności określonych pasami danego koloru (White to banał, Black to rzeźnia), plus tryb Tally - pojedyńczo zaliczasz pokoje z jednym życiem i bez bomb, masz wybór poziomu trudności - im wyzszy tym więcej pointów ale stworki agresywniejsze i szybsze (black belt to h/c pełną gębą) a punkty za poszczególne pokoje są sumowane i wrzucane na tablicę wyników

coś jeszcze?
Goldi69-PL-
to chyba jak dojdzie do mnie eKarta z mBank to sie skusze na te 2 gierki, a na reszte poczekam moze ceny spadna lub ktos ze sceny wymysli jak je za free wgrac.
koso
Dobra kurka, kto zdobywa ze mna kooperacyjnego achievementa we Froggera? biggrin.gif

Sama gra wciaga niemozebnie - szkoda tylko, ze za kazdym razem trzeba zaczynac od poczatku. No i leveli niewiele, a na dodatek... podczas szarpania z kims online rwie. Malo zoptymalizowany yndżajn najwidoczniej blink.gif
MaxVarEmreis
QUOTE(koso @ 19 07 2006, 22:09) *

a na dodatek... podczas szarpania z kims online rwie. Malo zoptymalizowany yndżajn najwidoczniej blink.gif

Oj tam, zwyczajmy middle-gen, tzw Xbox 1,5. Normalka biggrin.gif
bartiz
QUOTE(koso @ 19 07 2006, 22:09) *

Dobra kurka, kto zdobywa ze mna kooperacyjnego achievementa we Froggera? biggrin.gif

Sama gra wciaga niemozebnie - szkoda tylko, ze za kazdym razem trzeba zaczynac od poczatku. No i leveli niewiele, a na dodatek... podczas szarpania z kims online rwie. Malo zoptymalizowany yndżajn najwidoczniej blink.gif

Dokładnie po prostu MEGA ZONKA złapałem jak zobaczyłem, że ta gra LAGUJE blink.gif blink.gif blink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.