Pisze nowego posta aby podbić temat - warte dyskusji...
Albowiem przykre wieści docierają w temacie Lumines Live - podobno za 1200 MSP kupimy jedynie wersję single-player, multiplayer może być osobno płatny. Ostateczna decyzja czy zawrzeć "VS Mode" w pakiecie podstawowym jeszcze nie zapadła, a dylemat ma sam Mizuguchi. A skoro można dodatkowo zarobić, to wiadomo...
Dodajmy do tego możliwość ssania dodatkowej muzy i opcji, a robi się niezła studnia $$... Na pocieszenie pozostaje jakość HD i audio 5.1 w wybranych kawałkach.
EDIT:Poszperałem trochę po sieci i znalazłem wywiad z Mizuguchim z 15 czerwca, a w nim:
- podstawowy tryb to Mission Mode (dawny Puzzle M.) - także dla 2 Graczy online/offline
- będą dodatkowe tryby gry do ssania, każdy osobno płatny
- OST częściowo z PSP (o Mondo Grosso milczy), plus nowe kawałki i znani artyści (po raz kolejny mowa o Madonnie)
- teledyski w tle
-
kustomizacja to kwestia kluczowa: skiny, muza, tryby gry, arty do ściągania - wszystko płatne
- nie będzie supportu własnej muzy z HDD lub PC
- rozważany jest Skin Editor
- będzie światowy rankingi (może także z podziałem na skiny)
- być może będzie Sharing Clips - upload własnych replayów lub wymiana między graczami
- będzie Time Attack i Replay Theater
W ogóle Tetsuya podniecony jest możliwościami Xbox Live - Lumines Live porównał do kanału TV, w którym można puszczać coraz to inne, nowe treści - to porównanie odnosi się głównie do możliwości downloadu muzy. Nowe teledyski, nowe płyty, z róznych regionów świata, róznych epok czasowych.
Czy nazwa "
micropayments" dla LL jest wciąż aktualna ?