Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Rapidshare czyli jak omijac limity
Forum PSX Extreme > Platforma > PC
Stron: 1, 2
g_w_b_b_a
zapewnie duzo ludzi korzysta z w/w serwisu do hostowania plikow najwieksza wada tego serwisu jest to by pobierac max i nie czekac w kolejkach trzeba zaplacic ale czego ludzie nie wymysla by to obejsc smile.gif

ja narazie znam 2 sposoby:
-masz neo+?? masz limit?? reset modemu wystarczy by moc dalej sciagac plik - nowe ip cool.gif
-http://www.rapidleech.com/ - wrzucamy pliki na serwer, nastepnie gdy mamy limit mozemy sciagnac dodatkowy 1 plik (mimo wyczerpanego limitu)

a wy jakie znacie sprawdzone sposoby na ominiecie limitu na rapidshare.de?? podawajcie sprawdzone oraz dzialajace sposoby
Forebode
Czesto dziala mi zabawa ze zmiana proxy.Tylko ze nielatwo znalezc jest dobre. Ale sposob dziala na 100%.
DSK
QUOTE(guess_whos_back_back_again @ 22 01 2006, 14:58) *

zapewnie duzo ludzi korzysta z w/w serwisu do hostowania plikow najwieksza wada tego serwisu jest to by pobierac max i nie czekac w kolejkach trzeba zaplacic ale czego ludzie nie wymysla by to obejsc smile.gif

ja narazie znam 2 sposoby:
-masz neo+?? masz limit?? reset modemu wystarczy by moc dalej sciagac plik - nowe ip cool.gif
-http://www.rapidleech.com/ - wrzucamy pliki na serwer, nastepnie gdy mamy limit mozemy sciagnac dodatkowy 1 plik (mimo wyczerpanego limitu)

a wy jakie znacie sprawdzone sposoby na ominiecie limitu na rapidshare.de?? podawajcie sprawdzone oraz dzialajace sposoby

Czasami używam pierwszego sposobu wink.gif.
Minio
Jeżeli chodzi o ograniczenie 'ileś plików na godzine' (jest tam takie, po pobraniu jednego trzeba czekac ileś tam minut, zeby móc pobierać znowu; wkurza, gdy chcemy pobrać duzy plik podzielony na kilka części), to najlepeij daje rade wyczyszczenie cache przeglądarki (ctrl+F5). Szybko, łatwo i przyjemnie.
wujek_dobra_rada
rapid powoli mnie wkoorwia...

moze lepiej korzystac z www.yousendit.com
g_w_b_b_a
na yousendit jest plik tydzien lub chyba 25 sciagneic ale dobry hosting... confused.gif juz lepszy jest rapid
Yacek
a megaupload.com ?
Hlipo
Znacie jakiś sposób żeby dało radę ciągnąć przez programy typu FlashGet?
DSK
QUOTE(Hlipo @ 23 01 2006, 21:17) *

Kopiujesz link do Flashgeta i zasysasz... ninja.gif
Hlipo
QUOTE(DSK @ 23 01 2006, 23:33) *

Kopiujesz link do Flashgeta i zasysasz... ninja.gif

Było by pięknie, ale taki luksus da radę, aby z prenium sad.gif . A z free niestety nie idzie
2razyjot

Na megaupload dziala. smile.gif

Co do rapida:

QUOTE(djnoisee)
1. sposób omininięcia limitu "tylko 30 Mb na godzinę"

zapisz poniższe jako plik wsadowy np. rapid.bat

@echo off
echo ipconfig /flushdns
ipconfig /flushdns
echo ipconfig /release
ipconfig /release
echo ipconfig /renew
ipconfig /renew
exit

za każdym razem po sciagnięciu pliku użyj pliku rapid.bat do wyczyszczenia limitu

2. omijanie oczekiwania 30-150 sekund na pojawienie się linka

po naciśnięciu przycisku FREE wklej poniższy kod w pasek adresu i wciśnij ENTER

Code:
--------------------------------------------------------------------------------

Kod:
java script: function nl() { for (var i=97; i<=122; i++) { c="count"+String.fromCharCode(i); try { eval&copy;; eval(c+"=0; f"+c+"()"); break; } catch(e) {}; };} nl(); java script:/vars*(.*?)s*=/i.test(document.body.innerHTML);for(i=0;i<50;i++) eval("f"+RegExp.$1+"()");
--------------------------------------------------------------------------------

Czyli dlugo oczekiwany link - pamietajcie ZERO AKCELATOROW !!

Uwaga ! Rapidshare.de założył limit - 30 mb na godzine !

Od DjNoisee
macie tu małe usprawnienie do Rapidshare:) zresztą obrazek mówi za siebie Smile

http://rapidshare.de/files/4610738/AIORS2.rar.html
g_w_b_b_a
megaupload - jest wolny zawsze idzie ze 20 a na rapidze mozna wyciagnac w "szczesliej godzinie" maximum lacza !!

@echo off
echo ipconfig /flushdns
ipconfig /flushdns
echo ipconfig /release
ipconfig /release
echo ipconfig /renew
ipconfig /renew
exit

to dzial tylko na neo+ czy tez na chello??
2razyjot
QUOTE(guess_whos_back_back_again @ 24 01 2006, 12:02) *

megaupload - jest wolny zawsze idzie ze 20 a na rapidze mozna wyciagnac w "szczesliej godzinie" maximum lacza !!

@echo off
echo ipconfig /flushdns
ipconfig /flushdns
echo ipconfig /release
ipconfig /release
echo ipconfig /renew
ipconfig /renew
exit

Od czego masz rece i klawiature? dry.gif
g_w_b_b_a
niechce sobie zwalic neta bo juz bawilem sie podobnymi programami i mi neta rozwalily
2razyjot
QUOTE(guess_whos_back_back_again @ 24 01 2006, 14:31) *

niechce sobie zwalic neta bo juz bawilem sie podobnymi programami i mi neta rozwalily

No wez chlopie nie rob scen! Czym masz rozwalic sobie neta? I jak to sie robi - bo ja w zyciu nie slyszalem zeby "ltos sobie neta rozwalil". blink.gif

Sciagnij ten progs co masz link i wyprobuj go, ludki z roznych forow sobie chwala wiec nie zaszkodzi sprobowac. W razie czego chyba umiec odinstalowac cos i znowu wrzucic jak sie skiepsci ... Przeszukuje net, znajduje, rzucam Ci link a Ty wydziwiasz, moze do domku przyjechac i przetestowac? blink.gif

EOT!
g_w_b_b_a
mozesz wytrzec twarz

nowy sposob dodanie sobie mozliwosci pobrania jeszce jednego pliku mimo ze mamy juz przekroczony limit

rapidleech.com
kempa

a wy jakie znacie sprawdzone sposoby na ominiecie limitu na rapidshare.de??

www.yousendit.com
www.megaupload.com
www.speedyshare.com
g_w_b_b_a
QUOTE(kempa @ 29 01 2006, 18:35) *

a wy jakie znacie sprawdzone sposoby na ominiecie limitu na rapidshare.de??

www.yousendit.com
www.megaupload.com
www.speedyshare.com

laugh.gif laugh.gif laugh.gif
jesli jakis pliczek jest na rapidzie to jest male prawdopodobienstwo ze ten pliczke bedzie na wymienionych przez ciebie stron laugh.gif nieszukam alternatym bo znam tylko SPOSOBY OMINIECIA LIMITOW na innych laczach niz NEO+
wsm
QUOTE(guess_whos_back_back_again @ 24 01 2006, 12:02) *

@echo off
echo ipconfig /flushdns
ipconfig /flushdns
echo ipconfig /release
ipconfig /release
echo ipconfig /renew
ipconfig /renew
exit

wszedzie powinno gdzie masz przyznawane z gory ip, bo ten kod to nic innego jak renew ip.
kempa
@guess_whos_back_back_again

zbyt pobieżnie obczaiłem posty i nie załapałem do konca o co chodzi - mój błąd wink.gif
2razyjot
A ja tak poza konkursem zapytam bo ciekawi mnie ten temat! smile.gif

Czy ktos orientuje sie na jakies zasadzie to dziala w ogole? Przeciez z tego serwisu kozystaja miliony ludzi wrzucajacy dziennie nieokreslona liczbe MB ... To lezy na jakims byczym hdd liczacym sobie kilka TB danych czy jak? I cholera z drugiej strony admini musza miec niezly ubaw i dostep do tego wszystkiego, hehehe!
Yacek
Jest np serwerowania gdzie stoi 5 serwerow, kazdy ma 10 dyskow po 200 GB i juz wszystko jasne. A dyski 200GB za oceanem w porownaniu to poziomu zycia drogie nie sa. Zwykle na takie projekty przygotowane sa juz od dawna srodki i biznes plany. Wiadomo ze 60s czekania to sciema aby tylko przeczytac za ten czas tresc na stronce nt konta premium. Wiekszosc nie lubi czekac i kupuje takie konto. Kaska leci. Poza tym ktos kto wymyslil "dzialanosc" tego typu i sprawil ze jest to popularne nie musi martwic sie o kase. Firmy placa gruby hajs za reklame na takiej stronie.
Marylin
QUOTE(Forebode @ 23 01 2006, 15:23) *

Czesto dziala mi zabawa ze zmiana proxy.Tylko ze nielatwo znalezc jest dobre. Ale sposob dziala na 100%.

Może mi ktoś wyjaśnić gdzie i jak zmienić proxy?
Forebode
QUOTE(Marylin @ 17 02 2006, 23:08) *

QUOTE(Forebode @ 23 01 2006, 15:23) *

Może mi ktoś wyjaśnić gdzie i jak zmienić proxy?

Internet Explorer -> Narzedzia -> opcje internetowe -> polaczenia -> ustawienia sieci lan -> uzyj serwera proxy...
Marylin
Gdzie się szuka linków do filmów ze strony rapidshare.de?
alienator
rapidshared.org
Marylin
QUOTE(alienator @ 18 02 2006, 13:17) *

rapidshared.org

Nic więcej nie ma? "Znajomy" (sęp nie chce powiedzieć skąd wziął te linki) dał mi link np: do filmu " Zwariowany piątek" oraz "Lęk" - obydwa z lektorem a na tej stronie niestety ich nie ma
Ktoś wie skąd jeszcze można pobrać linki do filmów na rapidshare?
Forebode
Odkrylem mega wypasiony sposob na sciaganie z rapidshare.de bez czekania godziny. Zabawa polega na zmianie proxy. Sciagamy program "Hide IP Platinum", "kupujemy" go i wlaczamy. Bierzemy "Change Proxy" i losuje nam sie proxy. W wiekoszosci dobrze dzialajace.

xB
g_w_b_b_a
@Marylin
gdzies pisalo jak wykorzystac google do przeszkukania serwero RS ale nie pamietam gdzie

@Forebode
jestes cwany jak (pipi)...
Forebode
QUOTE(g_w_b_b_a @ 19 02 2006, 14:44) *

@Marylin
gdzies pisalo jak wykorzystac google do przeszkukania serwero RS ale nie pamietam gdzie

@Forebode
jestes cwany jak (pipi)...

skoro tak uwazasz to ci powiem nawet jak przeszukac:

w google: "cos tam" site:rapidshare.de

bez cudzyslowia.
Arox

http://www.ktomaczas.fora.pl/viewtopic.php?t=127

Szukanie na rapishare to jak grzebanie w śmietniku...

Na limity też miałem "recepty" ale się zgubiły
Marylin
QUOTE(Forebode @ 19 02 2006, 14:06) *

Odkrylem mega wypasiony sposob na sciaganie z rapidshare.de bez czekania godziny. Zabawa polega na zmianie proxy. Sciagamy program "Hide IP Platinum", "kupujemy" go i wlaczamy. Bierzemy "Change Proxy" i losuje nam sie proxy. W wiekoszosci dobrze dzialajace.

xB

Niestety ten sposób nie działa na stałe IP. Mam radiówkę i przyznane stałe IP - próbowałem ze zmianą proxy tak jak mi pisałeś przy użyciu właśnie "Hide IP Platinum" bez powodzenia
Forebode
QUOTE(Marylin @ 19 02 2006, 17:52) *

xB

Niestety ten sposób nie działa na stałe IP. Mam radiówkę i przyznane stałe IP - próbowałem ze zmianą proxy tak jak mi pisałeś przy użyciu właśnie "Hide IP Platinum" bez powodzenia

no to trafiasz na czesto uzywane ip. ja gora za drugim razem wbijam sie na dobre, pecha masz.
Boorak
QUOTE(Marylin @ 19 02 2006, 13:12) *

Nic więcej nie ma? "Znajomy" (sęp nie chce powiedzieć skąd wziął te linki) dał mi link np: do filmu " Zwariowany piątek" oraz "Lęk" - obydwa z lektorem a na tej stronie niestety ich nie ma

Pewnie wzial linki z jakiegos forum warezowego
Forebode
QUOTE(K'9999 @ 19 02 2006, 20:11) *

QUOTE(Marylin @ 19 02 2006, 13:12) *

Pewnie wzial linki z jakiegos forum warezowego

A raczej na pewno. Wlasciwie niemozliwe jest przeszukiwanie rapidshare.de z sensem. Bo rzeczy ktore sa tam wrzucane maja takie nazwy ze nikt sie nie domysli co sie za nimi kryje wacko.gif
Arox
Dlatego szukać trzeba po rozszerzeniach plików.
Ale w sumie tu też można wała zrobić....
Panek
Większość ludzi wrzucających warez'y na RapidShare'a zmienia nazwy specjalnie, bo admini RP są uczuleni na teksty typu "ISO" "WAREZ" itd. w nazwach plików ;] Ostatnio ściągnąłem gierkę pod przykrywką filmu z balu maturalnego.

(tak sobie topik odnawiam bo zaraz obczaję ten trik z Rapid.bat)

EDIT: U mnie na łączu Chello 2mb/ps nie działa sad.gif Kopiuję te linijki które zapodał wujaszek, plik nazywam rapid.bat. Zaczynam ściągać jakiś duży plik z RapidShare, potem zaczynam drugi (oczywiście kończy się na tym, że musze czekać 75 minut). Włączam Rapid.bat, cośtam się dzieje, plik się wyłącza a z Rapid'a i tak ściągać nie można.
Dante
QUOTE(Forebode @ 19 02 2006, 19:34) *

QUOTE(Marylin @ 19 02 2006, 17:52) *

xB

no to trafiasz na czesto uzywane ip. ja gora za drugim razem wbijam sie na dobre, pecha masz.

Ta metoda jesycye wam działa, u mnie ostatnio nie wychodziło więc dałem sobie spokój i używam rapgeta
szeni
Słyszałem że parę dni temu Rapidshare rozdawało darmowe konta Premium ważne przez 45 dni. Świetna sprawa - w dodatku można sobie darmowy okres przedłużać w nieskończoność... Pod warunkiem, że uploaduje się dziennie (z tego co policzyłem) ponad 300 MB plików.
Boorak
Nie 45 a 2 dniowe, mi sie udalo zlapac.

Login: 969501
Password: 958254

Podziala do 18:56 dnia jutrzejszego
Dante
Powiem od razu że nie jest tak łatwo
i prosze abyście mnei wspomogli ściągając ten 2 megowy mp3 z obliviona bo to mi troche punktów da
http://rapidshare.de/files/23730149/OBLIVION.mp3
szeni
QUOTE(K'9999 @ 25 06 2006, 22:17) *
Nie 45 a 2 dniowe, mi sie udalo zlapac.

Login: 969501
Password: 958254

Podziala do 18:56 dnia jutrzejszego

U... Faktycznie. Coś mi się musiało pomylić, po prostu kumpel wprowadził mnie w błąd. Przepraszam - faktycznie były tylko 2-dniowe.
Dante
Dobra załapałem przed chwilą 1 konto.
Jak ktoś chce to albo pka albo niech tutaj pisze.
no i please ściągajcie coś
(zarzucam teraz romy do nesa)
Marylin
QUOTE(szeni @ 25 06 2006, 21:57) *

Świetna sprawa - w dodatku można sobie darmowy okres przedłużać w nieskończoność... Pod warunkiem, że uploaduje się dziennie (z tego co policzyłem) ponad 300 MB plików.

Czyli rozumiem, że jak uploaduję np. 400MB dziennie to przedłuża o 1 dzień?
Oczywiście chodzi mi o te darmowe 2 dniowe konta Premium
Grzehoo
QUOTE(Hlipo @ 23 01 2006, 22:17) *

RapGet
Może da się ominąć limit dzięki temu programowi? Mi się sprawdzać nie chce, bo u mnie działa 'trik' z neo. wink.gif
Panek
Używam RapGeta i nie da się ominąć limitu ; / Przynajmniej u mnie ;/
Boorak
http://www.in-spiretech.com/RapidCheck/

programik, ktory sprawdza, czy sa wolne darmowe konta
Dante
QUOTE(Marylin @ 27 06 2006, 15:35) *

QUOTE(szeni @ 25 06 2006, 21:57) *

Świetna sprawa - w dodatku można sobie darmowy okres przedłużać w nieskończoność... Pod warunkiem, że uploaduje się dziennie (z tego co policzyłem) ponad 300 MB plików.

Czyli rozumiem, że jak uploaduję np. 400MB dziennie to przedłuża o 1 dzień?
Oczywiście chodzi mi o te darmowe 2 dniowe konta Premium

Z tego co wiem to nie wygląda to tak. Za sciąganie twoich rzeczy dostaje się punkty a za odpowiedną ilośc punktów dni
szeni
Tak, za uzbieranie paru (chyba dziesięciu) tysięcy punktów masz możliwość 'wykupu' kolejnego miesiąca. Sory za późną odpowiedź, ale jakoś tak zapomniałem o temacie smile.gif.

Wczoraj rapidshare znowu rozdawał darmówki. Pewnie takie akcje będą organizowane co jakiś czas.

Ciekawostka - z megaupload można korzystać za darmo bez ograniczeń, wystarczy zainstalować ich toolbar. Można też się bawić w jakieś proxy, ale ja się na tym nie znam
Dante
Szeni instalowanie ma pewne wady. Jeżeli to zronisz to będziesz miał dość dużo spyware'u na kompie.
Ja preferuje ostatnio up-file i filefactory ale rapid to mus zwłaszcza że przy premium korzysta sie z niego całkiem przyjemnie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.