dr_hakenbusz
17 10 2007, 18:02
Tiaaa..... Anglicy mają dwa wyjścia, jeżeli nie chcą doszczętnie zmarnować tego pokolenia piłkarzy. Albo Wyrzucić na zbity ryj pomagiera S G Erickssona, albo naturalizować jakiegoś dobrego bramkarza. Szkoda, bo gorąco im kibicuję, ale jak się ma jakiegoś przypadkowego trenera to w dzisiejszej piłce nic się nie zdziała, czego najlepszym przykładem - oprócz Anglików - jest nasza rodzima kadra.
A w ogóle, to boisko wydawało się jakieś małe... Nie wiem czy to efekt większego niż zazwyczaj zbliżenia kamery, czy co ?
Szkocja przegrywa z Gruzją, jeśli tak się skończy to będzie spora szansa, że obaj finaliści Mundialu jednak pojadą na Euro.
Generalnie w większości grup są już 2 zespoły, które niemal na bank awansują. Jedyne wyjątki to trójkąciki Anglia-Rosja-Chorwacja oraz wspomniany Szkocja-Francja-Włochy. Wygląda na to, że jeśli Anglia nie odpadnie, to największą niespodzianką całych eliminacji będzie awans naszej kadry, ewentualnie Norwegii.
No i jesteśmy

Smoli jest po prostu debeściak

Jestem ciekaw czy za 40 lat będę mówił wnukowi że oglądałem mecz w którym Polska jedyny raz w historii zakwalifikowała się do Euro XD
Biało czerwone! To barwy niezwyciężone! 2-0! EBI!
Osrałem się

Po prostu taka mnie energia rozpiera, że chętnie bym wszystkich porozpierdala* xD
Oglądałem mecz w kinie, atmosfera prześwietna, wszyscy tańczyli, śpiewali, fajerwery były
Ryo-San
17 11 2007, 23:55
CYTAT(ogqozo @ 17 10 2007, 18:57)

to największą niespodzianką całych eliminacji będzie awans naszej kadry, ewentualnie Norwegii.
to ktora druzyna z naszej grupy musiala by awanasowac zeby nie bylo niespodzianki?
przeciez "na papierze" bylismy najpowazniejzym kandyatem do awansu z 2 miejsca...niespodzianka bedzie ofszem, ale jezeli awansujemy z 1 miesjca....zarowno Belgia jak i serbia(o FInlandii nie wspominajac) to rywale sporo nizej notowani od nas - zarowno dzisiaj jak i przed rozpoczeciem eliminacji. Dlatego za cholere nie moge dopatrzec sie tutaj wielkiej niespodzianki.....no chyba ze bylibysmy w grupie z Francja i Wlochami czy Niemcami i Czechami
CYTAT
to ktora druzyna z naszej grupy musiala by awanasowac zeby nie bylo niespodzianki?
Proste: Serbia. Piłkarze Interu, Valencii, Manchesteru, Sevilli. Grający tam regularnie w pierwszym składzie.
U nas największą gwiazdą jest gość, który ledwo się łapie do przeciętnego Racingu Santander. W tym sezonie strzelił tam jednego gola i jak się nie rozkręci, to pójdzie na ławę. Naszym kapitanem jest facet, który w słabym Celticu Glasgow już raczej trenuje, niż gra. A taki Vidić jest kluczowym graczem jednej z najlepszych drużyn w Europie, faworyta Ligi Mistrzów.
Tak więc: jesteśmy niespodzianką.
Saunter
18 11 2007, 11:31
No to teraz zostało trzymać kciuki za mecz z Chorwacją, żeby Anglicy pojechali i mistrzostwa jak ta lala;)
no ja trzymam kciuki... za Chorwacje, że potraktuje Anglie poważnie i skopie im te wyspiarskie du***ska
Stranger
18 11 2007, 19:32
Włosi rzutem na taśme zapewnili sobie awans po golu Panucciego. Czyli na Ojro '08 będę trzymał kciuki za 2 ekipy, ale głównie za naszymi Orłami
Drugi gol dla Wlochow i wygrana Izraela w meczu z Rosja potwierdzaja zasade ze szczescie sprzyja lepszym. Gdyby to polacy byli na miejscu angoli to wygraliby ruscy. Ot, potwierdza sie to ze jak slabo dobrym zespolom na poczatku by nie szlo i jaka by to nie byla sensacja tak na koncu i tak wyjda na swoje. Zreszta mistrzostwa bez angoli to nie mistrzostwa.
dr_hakenbusz
19 11 2007, 17:25
I znowu przegrają z Portugalią w karnych
Chicken
21 11 2007, 18:47
Przegladalem wlasnie stronke traktujaca o Euro 2008. Moja uwage zwrocil jeden szczegol zw. z przebiegiem turnieju finalowego, ktory wyglada nastepujaco:
Runda kwalifikacyjna 07 - 22 Cze. 2008
Polfinaly 25, 26 Cze. 2008
Final 29. Cze. 2008
Brakuje Mi tu meczy cwiercfinalowych. Czy rzeczywiscie na przyszlorocznym Euro zabraknie tego szczebla rozgrywek, a co za tym idzie do dalszych gier awansuja TYLKO zwyciezcy grup? Ktos wie cos na ten temat?
Ćwierćfinały będą. Wliczyli je do "rundy kwalifikacyjnej".
P.S. Anglia przegrywa 0-2 z Chorwacją po pół godziny. Jak tak dalej pójdzie to odpadają. Nieźle.
Już 2-2. Crouch vel Człowiek-Pająk wyrównał.
EDIT
I już Ustasze prowadzą znowu
Komentarz ze strony BBC:
"YEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!! CROUCH YOU LEGEND!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
Beckham w swoim stylu, czyli jak trzeba, to wyłoży ci piłkę dokładnie w ten centymetr przestrzeni, który sobie zażyczysz. Przypomniał mi się poprzedni sezon Realu Madryt, który każdy mecz w ten sposób wygrywał.
to szmaty spod gilotyny uciekły .
2-3 niah niah niah
O kurva, co za zwrot akcji na sam koniec.
Nie ma Anglii na Euro!!
Ale tam się musi dziać... będą ofiary?
Jedni otworzą szampany z tej okazji, inni wręcz przeciwnie

.
Brak Anglii to największa niespodzianka tego Euro. Z wielkich "firm" zabraknie jeszcze tylko Danii, ale miała to nieszczęście, że trafiła do silnej grupy razem z wcale nie gorszą Szwecją i Hiszpanią.
1973-Polska
2007 Chorwacja
Dwie daty które przejdą do historii anglieskiej piłki
Co za mecz ,aż mi się pachy spociły

Co więcej jest to wpełni zasłużone zwycięstwo,Chorwaci zmarnowali chyba z 3 setki w tym meczu do tego
Wylaczylem uefa.com z przekonaniem ze Anglia zremisowala a zapomnialem ze zostalo 15min meczu. 2min pozniej padl gol a o wyniku dowiedzialem sie z "co cie w zyciu wk...a". Dzieki firana

Mysle ze w Anglii beda jakies zamieszki i pierwsza od 500 lat publiczna egzekucja (cos a'la Braveheart).
Trzeba przyznać ze Angole maja katastrofalnych bramkarzy
od czasó Seamana same łamagi bronią.
Tak to jest, jeśli w czołowych klubach bronią ostatnimi czasy Polak i Hiszpan (Liverpool), Holender i Polak (MU), Czech i Włoch (Chelsea) oraz Niemiec i Hiszpan (Arsenal).
Ryo-San
21 11 2007, 23:20
Boze dzieki Ci, ze na jakis czas odstawilem buki - gdybym gral to wszystko dosownie wszystko postawilbym na 1X - nawet mi przez mysl by nie przeszlo, ze Anglia na WEMBLEY w TAKIM meczu jest w stanie przegrac - nie wiem,ale albo Chorwaci wyrastaja na scisla czolowke europejskiej(i zarazem swiatowej) pilki albo Anglia jest taka chooojowa - w co trudno mi uwierzyc; /
wielka szkoda, jezeli patrzymy pod katem widowiska pilkarskiego, ze to ruscy a nie angole beda na ME
hehe , odwet za euro 2000 gdzie łośki kosztem nas awansowali . Yebać to , wie ktoś jak ma się sprawa z koszykami ?
no i mamy komplet:
Austria (gospodarz)
Szwajcaria (gospodarz)
Niemcy, Grecja (obrońca tytułu)
Czechy
Rumunia
Włochy
Francja
Chorwacja
Polska
Holandia
Hiszpania
Szwecja
Turcja
Portugalia
Rosja
Powiem Wam szczerze ze jak na livescore zobaczyłem,że Chorwacja wygrywa już 2-0 to wszedłem na betandwin i postawiłem 10zł na ostateczną wygraną Anglików,dostałbym 67zł ,ale po końcu spotkania w sumie bardzo sie ucieszyłem z takiego rezulatatu.
Walić te 10zł,ważne ze nie bedzie angoli.
Koszyk 1
Szwajcaria gospodarz, grupa A
Austria gospodarz, grupa B
Grecja mistrz Europy
Holandia 12 32 12 26 24 58 2.417
Koszyk 2
Chorwacja 10 24 12 29 22 53 2.409
Włochy 10 23 12 29 22 52 2.364
Czechy 12 27 12 29 24 56 2.333
Szwecja 10 24 12 26 22 50 2.273
Koszyk 3
Rumunia 12 25 12 29 24 54 2.250
Niemcy - - 12 27 12 27 2.250
Portugalia 12 30 14 27 26 57 2.192
Hiszpania 10 20 12 28 22 48 2.182
Koszyk 4
Polska 10 24 14 28 24 52 2.167
Francja 10 20 12 26 22 46 2.091
Turcja 12 23 12 24 24 47 1.958
Rosja 12 23 12 24 24 47 1.958
Gdybyśmy wygrali dzisiaj z Serbią, to bylibyśmy w trzecim koszyku. Szkoda trochę, że jednak się nie udało, bo tam są trudniejsze drużyny. Chociaż i tak decydujący głos będzie należał do ślepej fortuny. Austria, Rumunia i może Czechy - taka grupa byłaby darem od losu.
Obsolete
22 11 2007, 03:00
Holandia, Wlochy, Niemcy, Polska - ciekawa grupa heheh
Dla takich druzyn jak nasza, ME to trudniejsza impreza. Ciezej wyjsc z grupy, bo zespoly sa bardziej wyrownane, no i prawie pewna szansa na spotkanie 2 killerow juz na starcie. W MS jest tak, ze zawsze jedna druzyna jest poza naszym zasiegiem, druga ogrywamy, a z trzecia sie modlimy o dobry wynik, bo jest do pokonania, tyle, ze cos nam to ostatnio nie wychodzi.
Po prostu bedzie potrzebne takie drugie 2-1 z Portugalia na samej imprezie, trudne, ale wykonalne. Licze, ze grupa smierci nas jednak ominie.
odklejam
...
AnglicyXDDDDDDDDDDD
Ryo-San
22 11 2007, 08:49
CYTAT(ogqozo @ 22 11 2007, 00:42)

Gdybyśmy wygrali dzisiaj z Serbią, to bylibyśmy w trzecim koszyku. Szkoda trochę, że jednak się nie udało, bo tam są trudniejsze drużyny. Chociaż i tak decydujący głos będzie należał do ślepej fortuny. Austria, Rumunia i może Czechy - taka grupa byłaby darem od losu.
przy wygranej z Serbia bylibysmy w 3 koszyku, ale tylko przy stracie pkt Rumunii - ktora jak wiemy rozjechala Albanie 6:1
konstant
22 11 2007, 09:27
Macie jakas stronke gdzie mozna ogladnac bramki z meczow eliminacji...?
CYTAT(konstant @ 22 11 2007, 09:27)

Macie jakas stronke gdzie mozna ogladnac bramki z meczow eliminacji...?
http://www.meczyki.pl/eliminacje-euro-2008-c19.htm
CYTAT(Ryo-San @ 22 11 2007, 08:49)

CYTAT(ogqozo @ 22 11 2007, 00:42)

przy wygranej z Serbia bylibysmy w 3 koszyku, ale tylko przy stracie pkt Rumunii - ktora jak wiemy rozjechala Albanie 6:1
Bylibyśmy w 3. koszyku i tak. Zobacz sobie ranking z postu Fana - wyprzedzilibyśmy Hiszpanię i Portgualię. Tak więc żałuję, że nie dali rady, bo przewaga 2. goli była jak najbardziej do utrzymania.
http://www.sport.pl/pilka/1,85239,4700683.htmlCYTAT
"Falliczna" pomyłka pomogła Chorwatom wygrać z Anglią?
Błąd operowego śpiewaka, który podczas wykonywania chorwackiego hymnu przed meczem z Anglią na Wembley omyłkowo wstawił do tekstu słowo "penis", być może pomógł piłkarzom z Bałkan odstresować się przed decydującym o awansie do Euro 2008 spotkaniem i w konsekwencji wygrać mecz - twierdzi brytyjska prasa
Operowy śpiewak Tony Henry wykonywał chorwacki hymn narodowy przed około 90 tysiącami kibiców na Wembley, gdy w tekst wkradł mu się mały i z pozoru nic nie znaczący błąd. Zamiast zaśpiewać: "Mila kuda si planina" (w wolnym przekładzie: "Wiesz, moja droga, jak kochamy twoje góry") wyśpiewał: "Mila kura si planina" co można przetłumaczyć jako: "drogi penisie, jesteś górą" lub "moja droga, mój penis jest górą".
Chorwaccy piłkarze gromadnie zaczęli się śmiać, a szczególne spazmy wstrząsały Vedranem Corluką i Luką Modriciem, którzy w dodatku puścili do siebie porozumiewawcze oko - pisze "The Sun".
Gazeta cytuje Mate Prilicia, dziennikarza chorwackiego magazynu "Torcida", który apeluje o uczynienie pechowego śpiewaka maskotką drużyny narodowej. - Bez wątpienia pozwolił naszym piłkarzom się rozluźnić. Dlaczego nie mielibyśmy zaprosić go na Euro, by dalej nas rozbawiał? - pyta dziennikarz.
Anglia przegrała z Chorwacją 2:3 i przy równoczesnym zwycięstwie Rosji 1:0 z Andorą nie zakwalifikowała się do Euro 2008.
Potęga penisa!!!!!!!!!!!1
Kiedy i gdzie w Tv jest losowanie do EURO?
bo zobaczylem ze jutro jest losowanie do el.MŚ.
CYTAT(Tytek @ 25 11 2007, 00:11)

Kiedy i gdzie w Tv jest losowanie do EURO?
bo zobaczylem ze jutro jest losowanie do el.MŚ.
2 grudnia o godz. 12:00 w Lucernie odbędzie się losowanie grup turnieju Euro 2008. Transmisję z tego wydarzenia będzie można obejrzeć w Polsacie i Polsacie Sport.
O dzięki
Czemu na koszulkach polskiej reprezentacji nazwiska pisane sa bez polskich znaków?
przecież tacy czesi maja ze swoimi krzaczkami,a czemu my nie?
Pewnie jakieś meandry firm odzieżowych. Francuzi chyba też mają bez swoich znaków, Rosjanie mają nazwiska zapisane fonetycznie po angielsku. Myślę, że większość drużyn ma tylko litery łacińskie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.