Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Eliminacje Euro 2008
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3
Odin91
QUOTE(GOPA @ 30 01 2006, 23:22) *

bo gral w Argenstynskiej mlodziezowce bodajze a Fifa zmienila przepisy i sie nie zalapalismy mad.gif

ja nie pamiętam żeby on grał w młodzieżowej reprezentacji argentyny - a tak to chyba jest od zawsze że jak grał w młodzieżówce to w innej reprze już niemoże :|
GOPA
no wlasnie nie od zawsze , ostatnio o tym gadali przy okazji mistrzostw Afryki
Bret Hart
QUOTE(Odin91 @ 31 01 2006, 15:39) *

bo gral w Argenstynskiej mlodziezowce bodajze a Fifa zmienila przepisy i sie nie zalapalismy mad.gif

ja nie pamiętam żeby on grał w młodzieżowej reprezentacji argentyny - a tak to chyba jest od zawsze że jak grał w młodzieżówce to w innej reprze już niemoże :|

A po co nam Cantoro????????? NAM OBROŃCÓW TRZEBA!!!!!! wink.gif
Odin91
QUOTE(Bret Hart @ 2 02 2006, 18:07) *

QUOTE(Odin91 @ 31 01 2006, 15:39) *

A po co nam Cantoro????????? NAM OBROŃCÓW TRZEBA!!!!!! wink.gif

po to żeby nie było czasem tragedii gdyby szymek/sobol złapał kontuzje :|
a masz jakiś obrońców zagranicznych którzy by chcieli być polakami ? oczywiście obrońców na poziomie..
Bret Hart
QUOTE(Odin91 @ 2 02 2006, 18:06) *

po to żeby nie było czasem tragedii gdyby szymek/sobol złapał kontuzje :|
a masz jakiś obrońców zagranicznych którzy by chcieli być polakami ? oczywiście obrońców na poziomie..

no własnie w tym problem ze nie ma nikgo:/ Oryginalnych polakow tez brak biggrin.gif

Podobno Zdebel ma sie załapać na World Cup;)
iaikO
znamy juz terminarz:

2006 rok:

2 września:
Polska - Finlandia

6 września:
Polska - Serbia i Czarnogóra,

7 października:
Kazachstan - Polska,

11 października:
Polska - Portugalia,

15 listopada:
Belgia - Polska,

2007 rok:

24 marca:
Polska - Azerbejdżan,

28 marca:
Polska - Armenia,

2 czerwca:
Azerbejdżan - Polska,

6 czerwca:
Armenia - Polska,

8 września:
Portugalia - Polska,

12 września:
Finlandia - Polska,

13 października:
Polska - Kazachstan,

17 listopada:
Polska - Belgia,
Bret Hart
Bym sie nie martwił tą "naszą" grupą gdyby nie fakt ze obronców za rok nie bedzie w ogóle na przyzwoitym poziomie. Głowacki jest już cieniem siebie po kontuzji (zresztą co chwile ma coś łapie) - tak jak kiedyś Łapiński z Wojtalą confused.gif Bak co raz starszy do tego w turystycznej drużynie Żewłakow tez juz nie jest zbyt świeży i nie wiadomo jak w tym Olympiakosie sobie poradzi. Choc znając Janasa to powoła jeszcze Wałdocha i Hajte przeciwko Portugalii wink.gif
lukasz
ja nadzieje widze w tych graczach:bronowicki,błaszczykowski,rzeźniczak.
Szakal
Jedynie Blaszczykowski zasluguje na zainteresowanie sie nim powazniej.Warunkiem do podniesienia umiejetnosci,jest wyjazd na zachod przynajmniej do sredniego klubu.Bo inaczej pozostanie jednym z tych graczy ktorzy majac olbrzymi potencjal nigdy nie zablysneli.I to jak najszybciej,bo Zurawski zwlekal i juz jest za stary na lepszy klub niz Celtic.A tak mialby szanse grac w jakiej uznanej europejskiej firmie .Tak bylo z Romanem Koseckim swego czasu gdy gral w Legii i byl jednym z najszybszych pomocnikow(Ach ta jego falujaca na wietrze czupryna !) ,dostawal propozycje z Realu Madryt,Barcelony i innych wielkich klubow,ale nie zwlekal,zwlekal,mowil,ze ma jeszcze czas i duzej kariery nie zrobil niestety.W burzliwych okolicznosciach wyjechal do Turcji,nastepnie po przez Hiszpanie wyladowal w Francji.
Olafelum delfin Um
Zawiesili greecki zwiazek pilki noznej excl.gif Biedy Zewlakow,przeszedl do Olymiakosu i nie pogra se w lidze miszczow.Btw.klatwa za mundial biggrin.gif
Tytek
a na ile lat ich zawiesili?
Beethoven
QUOTE(Tytek @ 3 07 2006, 19:38) *

Dożywotnio.
ogqozo
QUOTE(Beethoven @ 3 07 2006, 19:42) *

QUOTE(Tytek @ 3 07 2006, 19:38) *

Dożywotnio.

A ile trwa życie greckiego związku piłki nożnej?
Sikor
A z PESa też wyrzucą repre, Koniczynki i Olympiakos? tongue.gif
Czy jedynie te drużyny będą mogły grać tylko ze sobą? ninja.gif
iaikO
sie smiejcie, polska ma podobna sytuacje
ogqozo
Ja się nadal zastanawiam, co to znaczy że zawiesili związek dożywotnio. Co, nie będzie już nigdy Grecji? Jak sobie urządzą nieformalne turnieje różnych zespołów to będą łapać i pałami lać?
Beethoven
QUOTE(ogqozo @ 4 07 2006, 15:17) *

Ja się nadal zastanawiam, co to znaczy że zawiesili związek dożywotnio. Co, nie będzie już nigdy Grecji? Jak sobie urządzą nieformalne turnieje różnych zespołów to będą łapać i pałami lać?

Taaaa, zapomnij, że był taki kraj jak Grecja. Nie ma i już zgon.gif .
tomini
QUOTE(Beethoven @ 4 07 2006, 16:08) *

QUOTE(ogqozo @ 4 07 2006, 15:17) *

Taaaa, zapomnij, że był taki kraj jak Grecja. Nie ma i już zgon.gif .

hahaha.gif hahaha.gif hahaha.gif good.gif laugh.gif pałami malo powiedziane biggrin.gif od razu giwery policyjne w ruch biggrin.gif
Olafelum delfin Um
O 2 miejsce Polska moze smialo walczyc w grupie z Belgia i Serbia,natomiast pierwsze miejsce przypadnie zapewne 4 zespolowi swiata Portugalii excl.gif Choc i Finlandia potrafi sprawic psikusa co jakis czas,wydaje mi sie ,ze Leo Benhakeer bedzie stopniowo odmladzal nasza kadre,kto wie moze doczekamy sie w koncu debiutu Janczyka z Legii Warszawa excl.gif
Tytek
Mi sie zdaje ze poraz kolejny nie awansujemy do Euro bo mamy naprawde silna grupe...trzeba by wygrac wszystkie mecze ze slabeuszami, z finami 6ptk, z serbia i belgią po 4 z [portugalia chociaz 1 i wtedy by sie udało.

a grecje z tego co slyszalem juz ODWIESILI
Olafelum delfin Um
Ooo to Zewlakowa i jego Olimpiakos Pireus zobaczymy w LM.Okrutna to kare FIFA wymyslila,2 tygodniowa closedeyes.gif
ogqozo
Grecy pozmieniali prawo, poukładali wszystko, jest wporzo, to ich odwiesili.
Tytek
jak i rowniez KOse i panatinaikos o ile sie nie myle
GOPA
Polakow nawet jak zawiesza to zadnej straty nie bedzie bo do LM nie awasnuje zadna nasza druzyna a i EURO tez nas ominie tongue.gif
Olafelum delfin Um
Ale jestesmy na tyle dobrzy,ze czesto idziemy jak burza w rundzie preeliminacyjnej O ile LM moze sie okazac czyms bardzo realnym na wyciagniecie reki,to juz mecze z Portugalia w el. ME moga byc dla nas wielkim upokorzeniem closedeyes.gif
GOPA
spoko spoko jeszcze ino Leo sie wkurzy i znow zostaniemy z super madrym polskim trenerem dry.gif
ogqozo
Uważam że awans jest bardzo prawdopodobny, choć wiadom - siła tradycji każe nam przegrywać w eliminacjach Euro. Portugalia jest oczywiście poza zasięgiem, choć... przykłady Angoli (Angoli!) i Iranu (Iranu!) pokazują, że oni są naprawdę mało skuteczni (siedem goli w siedmiu meczach, a doszli do półfinału!), i że powinniśmy chociaż zremisować u siebie.
Tymczasem Belgia i Finlandia to słabiaki, które mogą marzyć o zagraniu na dwóch mundialach z rzędu, i jest obowiązek z nimi wygrać.
Serbia to bardzo podobny poziom do nas - też były oczekiwania na MŚ, też był wielki zawód, też była porażająco nieudolna gra w jednym meczu (Argentyna), nieco lepsza w drugim (Holandia) i wygrana na otarcie łez (WKS). Też zmyto głowę trenerowi z kraju, też ZPN postanowił dać ludowi "fachowca z zagranicy". Jak widać wiele nas łączy z tymi gośćmi.
Na pewno jesteśmy faworytami do awansu, ale jeśli macie znajomych z zagranicy to wytłumaczcie im, że to Euro i że nie warto na nas stawiaćsmile.gif.
Olafelum delfin Um
Belgia slabiaki? closedeyes.gif IMHO to zespol nieprzewidywalny .W ME graja dosc czesto,gorzej z MS,tu im dzie w kratke.Choc jak juz awansuja to pokazuja dobra pilke ,4 lata temu na MS w Korei odpadli po bardzo dobrym meczu z Brazylia.Na pewno prezentuja wyzsza kulture gry niz Polska ,maja o wiele silniejsza lige.Prawie co roku maja jeden zespol w LM .Ale zgadzam sie na pewno zespol w naszym zasiegu,tak jak Finlandia i Serbia.Na otarcie lez to WKS wygralo z Serbia wink.gif
jay jay
ja bym nie lekceważył Skandynawów . 6 lat temu będac w grupie z Niemcami po 4 meczach prowadzili w grupie . Urywają punkty tym lepszym a , tracą z kelnerami .Taki Janosik w piłkarskim wydaniu .
Klucz do sukces to wygrywanie spotkan właśnie z tymi leszczami , bo spodziewam ,że na tym faworyci mogą stracić pare punkcików , a tym samym udostępnic nam gre na ME.
Poprzednie eliminacje przegraliśmy juz na drugim spotkaniu .Strata tych 3 punktów ciągnęła się za nami do końca .
Tytek
A jaki to byl mecz?
jay jay
Polska - Łotwa 0-1 . Dudek użył nie tej ręki co potrzeba i brama .
ogqozo
Czyli tak - Belgia może awansować, Serbia może awansować, Finlandia może nam urwać punkty... logika każde stwierdzić, że tradycji stanie się zadość. No i teraz też pierwsze mecze będą decydujące - w tym roku gramy z wszystkimi najsilniejszymi rywalami u siebie i porażka nas raczej eliminuje.
Olafelum delfin Um
Niekoniecznie. biggrin.gif W ostatnich eliminacjach do MS wiekszosc zwyciestw odnieslismy na wyjezdzie icon_twisted.gif
tomini
QUOTE(Olafelum delfin Um @ 19 07 2006, 14:24) *

Niekoniecznie. biggrin.gif W ostatnich eliminacjach do MS wiekszosc zwyciestw odnieslismy na wyjezdzie icon_twisted.gif

heeh ,tylko jakie to druzyny byly biggrin.gif to by byla hańba jak bysmy sobie z Austrią albo Walią nie poradzili excl.gif o reszcie nie wspominam tongue.gif acha no przeciez zapomnialem tego zwyciestwa na old traford z Anglikami 5-0 nie excl.gif tak ,tak jedyna konkretna druzyna to byla Anglia która nie byla w najwyzszej formie a i tak nas dwa razy ograla blush.gif wiec nie róbcie sobie nadzieji tongue.gif
Sarge
No prawda jest taka, że grupy łatwej to my nie mamy. Portugalia poza zasięgiem, Belgia z Serbią i Czarnogórą to mniej więcej nasz poziom, a Finlandia w ostatnich eliminacjach do MŚ pourywała trochę punktów faworytom. Jak tak się przyjrzeć bliżej to chyba trafiliśmy gorzej niż te 4 lata temu tongue.gif .
Mendrek
Angielski sędzia Graham Poll, który podczas piłkarskich mistrzostw świata w Niemczech pokazał trzy żółte kartki jednemu zawodnikowi, poprowadzi mecz eliminacji mistrzostw Europy Polska - Serbia. Spotkanie odbędzie się 6 września.

42-letni Poll wsławił się tym, że podczas meczu Australia - Chorwacja (2:2) dopiero po trzeciej żółtej kartce wyrzucił z boiska chorwackiego obrońcę Josipa Simunica. Remis zapewnił awans Australii do drugiej rundy. Gdyby wygrała Chorwacja, spotkanie prawdopodobnie zostałoby powtórzone.

Trza bedzie wziasc jakis "dopalacz" na ten mecz, moze bedzie zabawnie...
tomini
QUOTE(Sarge @ 20 07 2006, 22:52) *

No prawda jest taka, że grupy łatwej to my nie mamy. Portugalia poza zasięgiem, Belgia z Serbią i Czarnogórą to mniej więcej nasz poziom, a Finlandia w ostatnich eliminacjach do MŚ pourywała trochę punktów faworytom. Jak tak się przyjrzeć bliżej to chyba trafiliśmy gorzej niż te 4 lata temu tongue.gif .

heeh 4 lata temu: Lotwa , Węgry hehehehehe
Ölschmitz
haha mistrze swiata wlosi dostaja po tylku 3:1 xD

forza italia laugh.gif

jest 87 minuta meczu w san marino a niemcy prowadza juz 11:0 o_O
ogqozo
Skończyło się na 13:0 - w ostatniej minucie jeszcze karny byłsmile.gif. 4 gole Podolskiego.

Co do Włochów, to serio myślę, że nawet w formie z MŚ mogą nie awansować do Euro. Bo co to za grupa - trzech ćwierćfinalistów mundialu (Francja, Włochy, Ukraina)! Dania również ma zabójczą grupę, a z wielu innych by wyszła spacerkiem. Taki los.

To, co na razie zwraca uwagę w eliminacje ME, to Peter Crouch. W tym sezonie poprawił celność i stał się fenomenalnie skutecznym zawodnikiem. Tak w klubie, jak i w reprezentacji zaczął strzelać mnóstwo goli! A jeszcze niedawno śmiałem się z niego.
jarex
Ja mam nadzieje ze Anglicy nie awansuja,zwlaszcza po przegranej z Chorwacja i po tym jak ich bramkarz sie skompromitowal{ i wogol nie lubie (pipi)ow}.
Tytek
a oprocz chorwatow ktos moze im zagrozic?
Graba
nadzieja musi być do końca a z grupy wyjdziemy napewno
Lipa
Aktualni Mistrzowie Europy przegrywają w Atenach z Turcją 1:4.

W drugim ciekawym meczu spotkali się nasi sąsiedzi smile.gif Czechy - Niemcy. Zwyciężyła drużyna, która na ostatnich MŚ zdobyła brąz smile.gif Wynik końcowy: 1:2
sir_ryszard
Izrael vs. Anglia 0:0

Po Weltmeisterschaft 06' domagano się zniesienia S. G. Erikssona z funkcji trenera 'Synów Albionu', i zastąpienia go kimś innym. Padło na S. McLarena. Od początku byłem przeciwny takim posunięciom. Wolałem po stokroć Szweda niż Anglika. Zresztą byłem zwolennikiem zachowania posady dla tego pierwszego. Pod jego wodzą, reprezentacja Anglii grała, może nie tyle co ciekawiej ale z pewnością bardziej skuteczniej. Ówczesne 'lwy Albionu' a poprzednie to jak łyżka porcelanowa i metalowa. Ta pierwsza delikatniejsza ale subtelniejsza, druga mocna, przeznaczona do jedzenia ale to jest niestety niestrawne. Byłemu już asystentowi Erikssona, dziękuję za pracę z tak wspaniała reprezentacją, proszę nie zatracaj więcej jej potencjału. Chociaż spotkań jeszcze dużo, awans coraz bardziej się oddala. Aktualnie Anglicy zajmują 3 miejsce w grupie F. Chorwacja - 13 pkt, Rosja - 11 pkt, Anglia - 8 pkt, Izrael - 8 pkt... .
dr_hakenbusz
Ericksson, to człowiek który przez swą pazerność zmarnował chyba najlepsze pokolenie angielskiej piłki. Drużyna z chyba najlepszą obroną i pomocą na świecie powinna sięgać po tytuły a nie walczyć o wyjście z grupy. Erickssona powinni wybatożyć i znaleźć konkretnego trenera, a nie pomagiera tego nieudacznika. Mam nadzieję, że Anglię szybko przejmie ktoś z jajami i poprowadzi do Wicemistrzostwa Europy (Mistrzostwo dla Polski biggrin.gif ).
Chicken
Zna ktos regulamin eliminaci?
Jedna niewiadoma nie daje mi spokoju.
Zakladam, ze w przypadku jednakowej ilosci punktow o kolejnosci w tabeli decyduje wynik dwu-meczu pomiedzy zainteresowanymi druzynami, w dalszej zas - bilans bramkowy. Przypuscmy teraz, ze druzyna A na wlasnym teranie remisuje z druzyna B 2:2. Na wyjezdzie rowniez pada remis, tyle, ze 0:0. Na koniec eliminacji tabela przedstawia sie... Powiedzmy, ze w przedstawiony ponizej sposob.
A 10 pkt 20 - 03
B 10 pkt 16 - 05
Czy na pierwszej pozycji uplasuje sie druzyna A, ktora (mimo jednakowej liczbie punkow i dwoch remisow z rywalem) ma lepszy bilans bramkowy? A moze jednak druzyna B (mimo gorszgo bilansu bramkowego), ktora w bezposredniej kofrontacji z A na ich terenie zdobyla wiecej bramek.
Uogolnialjac (Jak by ktos nie skminil o co mi biega). Czy bramki zdobyte na wyjezdzie liczone beda podwojnie?
PS. Sorry za byki. Jestem chole*nie zaspany, a na dodatek pisze uzywajac PS3.
Obsolete
Liczy sie bezposrednia konfrontacja raczej. Czyli jak zremisujemy w Serbii 0-0, majac tyle samo pkt co oni, to oni wejda.
ogqozo
W grupie B się nieźle dzieje. Pisałem, jaka to zabójcza grupa, z Ukrainą, Włochami i Francją, a tymczasem kto w niej prowadzi? Szkocja! I wcale nie wygląda na to, by chłopaki wymiękali - wczoraj wygrali na wyjeździe z Francją. Coraz bliżej wielkiej sensacji, bo odpadnięcie w eliminacjach któregoś finalisty Mundialu bez wątpienia będzie takową.
Lukastec
CYTAT(ogqozo @ 13 09 2007, 09:25) *
W grupie B się nieźle dzieje. Pisałem, jaka to zabójcza grupa, z Ukrainą, Włochami i Francją, a tymczasem kto w niej prowadzi? Szkocja! I wcale nie wygląda na to, by chłopaki wymiękali - wczoraj wygrali na wyjeździe z Francją. Coraz bliżej wielkiej sensacji, bo odpadnięcie w eliminacjach któregoś finalisty Mundialu bez wątpienia będzie takową.

Niemieckie Media mowia o odpadnieciu Francji jako o zeczy pewnej. Ja jednak uwazam ze to 1. Francja i 2. Szkocja awansuja. Wlochy sa slabe - ostatnio.
Obsolete
CYTAT(dr_hakenbusz @ 17 10 2007, 17:59) *
Na mecz Rus-Eng to wiadomo, hicior. Na szczęście już Rooney zrobił co trzeba, więc można oglądać naszych, zwłaszcza, że obrona angielska wydaje się być dla Rosjan murem nie do przebicia.

Rosja 2 - 1 Anglia;] Jezeli Rosjanie wygraja wszystko do konca, to Anglii zabraknie na euro;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.