Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Eliminacje Euro 2008
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3
iaikO
ej no losowanie grup juz w piatek a tu cisza? jakie wasze typy? na kogo trafimy?

koszyki:

1: Grecja, Holandia, Portugalia, Anglia, Czechy, Francja, Szwecja
2: Niemcy, Chorwacja, Włochy, Turcja, Hiszpania, Polska, Rumunia
3: Serbia i Czarnogóra, Rosja, Dania, Norwegia, Bułgaria, Ukraina, Słowacja
4: Bośnia i Hercegowina, Irlandia, Belgia, Łotwa, Izrael, Szkocja, Słowenia
5: Węgry, Finlandia, Estonia, Walia, Litwa, Albania, Islandia
6: Gruzja, Macedonia, Białoruś, Armenia, Irlandia Północna, Cypr, Mołdawia
7: Liechtenstein, Azerbejdżan, Andora, Malta, Wyspy Owcze, Kazachstan, Luksemburg, San Marino.

na bank wpadniemy na Szwedow lub Anglikow

grupa marzen:

1. Grecja
2. Polska
3. Serbia
4. Lotwa(trza sie odegrac za poprzednie el.)
5. Islandia
6. Cypr
7. obojetne

grupa smierci:

1. Angila/Szwecja
2. Polska
3. Dania
4. Belgia
5. Wegry
6. obojetne
7. obojetne
Ölschmitz
Szwecja, Polska, Dania i dalej juz nie ma co mowic ;]

skandynawia nam nie lezy, a z pierwszego koszyka najlepiej trafic na grekow, albo czechy, chociaz z tymi to nigdy nie wiadomo.
Bret Hart
ja chce grupe easy!

Czechy/Grecja
Polando
Serbia (janas juz im dwa razy dupe skopał)
Lotwa
Litwa
Mołdawia
Wyspy Owcze
Jakuza
Myśle , że na taką grupę trafimy wink.gif

1: Holandia
2: Polska
3: Słowacja
4: Izrael
5: Estonia
6: Armenia
7: San Marino.
Sado
Szwecja, Rosja, Irlandia, Finlandia, Mołdawia, Malta.

Czechy łatwy rywal? Nie sądze żebyśmy im gola stzrelili przynajmniej,
Bret Hart
QUOTE(Sado @ 25 01 2006, 20:41) *

Szwecja, Rosja, Irlandia, Finlandia, Mołdawia, Malta.

Czechy łatwy rywal? Nie sądze żebyśmy im gola stzrelili przynajmniej,

dawno z nimi nie gralismy ale z tego co pamietam to ostatnio było 2:1 dla nas;)
Sado
Dawno temu to Polska była 3 na świecie wink.gif
iaikO
Czesi plasuja sie w czolowce rankignu Fifa(ostatnio chyba nawet 2 miejsce), to chyba zobowiazuje... imo jeden z faworytow calych mistrzostw

ale jakby na to nie patrzec do Czechow przewaznie mielismy szczescie:)
Ölschmitz
no tak, ale po mistrzostwach nie bedzie juz nedveda i chocby kollera, poborsky juz chyba tez nie gra... wcale nie sa tacy swietni.

zreszta z pierwszego koszyka nie wiem co moze byc lepsze... portugalia? w sumie francja ostatnio gra piach, wiec u siebie moglibysmy sie pokusic o zwyciestwo...
lukasz
poza tym czechy to nie to co jeszcze 3 lata temu czy dwa.uwypuklił nam to mecz w pradze gdzie holandia ze składem młodzików w większości na luzie z nimi wygrała...
w zasadzie nam powinno wisieć kogo trafimy z 1 worka bo i tak z nimi dwie wtopy(no może poza grecją)najważniejsze jest dla nas 2 miejsce a ostatnio nauczyliśmy sie wygrywać ze słabszymi a i z serbią na naszym poziomie sobie radzimy(ciekawe jak z ukrainą).temat oczywiście wklejam.
Gasei
Zdrowaś Marjo...oby nie Anglikow oby nie Szwedów
Bret Hart
QUOTE(iaikO @ 25 01 2006, 21:06) *

Czesi plasuja sie w czolowce rankignu Fifa(ostatnio chyba nawet 2 miejsce), to chyba zobowiazuje... imo jeden z faworytow calych mistrzostw

ale jakby na to nie patrzec do Czechow przewaznie mielismy szczescie:)

Tez mi sie tak wydaje ze z Czechami jakiejś tragedii nigdy nie było i mam nadzieje, ze nie bedzie;)

A ostatnio gralismy z Czechami za kadencji Wójcika wiec samymi cieniasami wygralismy z vice mistrzami europy 2:1. Towarzyski towarzyskim ale jakos towarzysko z Francja, Portugalia badz Angolami nie wygrywamy:/
GOPA
piatej godz. 12:00 Eurosport !!

1: Szwecja
2: Polska
3: Bułgaria
4: Izrael
5: Węgry
6: Cypr
7: San Marino

taka bydzie grupa i San Marino nas zleje tongue.gif
Tytek
ale chyba na jedynce tez bedzie relacja?
pkr
na tvp2 od 11.35 będzie
Sikor
Kurna, Portugalia i chyba masakierra. Z Serbią i Belgią też niewykluczone straty punktów. Z Finlandią sie pewnie pomęczymy. Reszta (Armenia, Azerbejdżan, Kazachstan) to raczej outsiderzy, a strata punktów z nimi wstyd, ghe ghe.
Dwa zespoły z grupy awansują? Jeśli tak, to może będzie pierwsze EURO. Ech, mogło być lepiej.
iaikO
Portugalia - oj ciezko bedzie o pierwsze miejsce
Serbia i Czarnogóra - pokazalismy ze nie sa nam straszni
Belgia - o drugie miejsce tez bedzie ciezko;]
Finlandia - imo wielka niewiadoma
Armenia - moga nam uszczknac wazne punkty
Azerbejdżan - 8-0 :f
Kazachstan - kopalnia pktow

ogolnie, moglo byc gorzej, wazne zeby nie potknac sie na slabeuszach i powalczyc z Belgia, bo Portugalia jest poza zasiegiem
Kubaa__
Portugalia
Polska
Serbia i Czarnogóra
Belgia
Finlandia
Armenia
Azerbejdżan
Kazachstan

slowem - bez rewelacji. z portugalia bedzie ciezko, serbii tez nie mozna lekcewazyc, belgia tez nam moze dupe skopac, finlandia to nie wiem, no ale w koncu skandynawia, trzech ostatnich nie licze (z takimi przegrac to siara). no, ale chcieli grac z mocnymi to beda.
lukasz
hehe euro znów nie dla nas.z portugalią dwa razy wtopa choć są przereklamowani,z belgią będzie różnie..
TomekOST
Jest to bez wątpienia mocna grupa ! i bardzo trudno będzie nam awansować , a takie drużyny jak Armenia czy Kazachstan napewno wprowadzą zamieszanie w grupie !
Gasei
Niekonieczie, o ile ostatnia czwórka nie sprawi nam niespodzianki to z innymi też mozna wygrać.Jakis remis wpadnie.Damy rade!!Wierze w to tongue.gif
Ölschmitz
Portugalia - u siebie remis, u nich w du,pe
Polska - hyhy
Serbia i Czarnogóra - u nich remis, u nas zwyciestwo
Belgia - jw.
Finlandia - dwa zwyciestwa
Armenia - dwa zwyciestwa
Azerbejdżan - 8:0 ;]
Kazachstan - 10:0 ;p;p
Jakuza
Cały czas liczyłem że wpadniemy do grupy D , E lub F a tu znowu A...na MŚ...A , w eME...A...ale dobra :

Portugalia - ma to do siebie , że wygrywa z silnymi a traci punkty ze słabeuszami ( vide Lichtenstain ) , myśle , że zgubi jakiś punkt z Kazachami czy Finami wink.gif
Serbia - Ostatnio dwa razy wygrywaliśmy z nimi po 3:2 , mam nadzieje że dobra passa będzie zachowana
Belgia - Moim zdaniem wielka niewiadoma ,
Finlandia - pewnie urwą liderom trochę punktów ( mam nadzieje , że nie Polsce )
Armenia - Powinniśmy wygrać
Azejberdzan - 8:0 to za mało... xD
Kazachstan - Chłopcy do bicia
GOPA
smiesza mnie te wasze skreslanie Kazachstanu , Ormian jako chlopaczkow do bicia.Te druzyny sa niebezpieczne na wlasnym boisku i zobaczycie ze nie jednemu liderowi urwia pkt. nawet Portugali.Teraz o losowaniu :

Portugalia - Grecja pokazala jak z nimi grac , remis mamy szanse wyciagnac
Serbia i Czarnogóra - towarzyski to towarzyski teraz nas rozwala chociaz sa szanse
Belgia - znow ciezko ale szanse sa
Finlandia - zespol ten zrobil ogromne postepy i bedzie max trudno wywalczyc 3 pkt.
Armenia - u siebie grozni
Azerbejdżan - to samo co Ormianie
Kazachstan - jw.

najleipej jakbysmy grali z tymi cieniasami na poczatku i to na wyjezdzie , wbrew pozorom beda to trudne mecze.Ciesze sie z takiego losowania bo praktycznie pierwsze 5 zespolow ma szanse na awans i wyniki beda sprawa otwarta.
Bret Hart
Portugalia, Serbia i Czarnogóra, Belgia, Finlandia, Armenia, Azerbejdżan i Kazachstan

oj ciężko bedzie sad.gif ale ciekawie;)
cichyboss
Wedlug mnie nie ma co oceniac naszych szans w tej grupie bo przed nami MS. Jak wypadniemy jesienia to w glownej mierze zalezy od tego w jakich nastrojach i czy z janasem jako trenerem kadry (wg mnie git z niego coach) wrocimy z niemiec... a moze portugalia wpadnie w jakis wiiieeelllkiii dolek.. wszystko sie moze zdarzyc.. ja jestem dobrej mysli
SIKI
imo jedynie Belgia może stanąc na drodze do awansu.
No chyba, że Grzesiu Rasiak się rozstrzela to wtedy nawet wicemistrzów Europy rozniesiemy :f
przema
jedyny plus że nie musimy walczyć z żadną anglią walią szwecją bo to już było nudne. troche za dużo tu tych paździerzy typu kazahstan i te inne. serbia belgia polska te drużyny są mniejwięcej na podobnym poziomie z lekkim wskazaniem na naszą drużyne. wszystko zależy co się stanie po MŚ w Niemczech jakie będą ruchy kadrowe kto zakończy kariere, kto będzie trenerem itp.

realne miejsce 2-3
Odin91
a my niestety mamy starą kadre confused.gif więc nawet jeśli to w 2008 roku, Żurawski bedzie mieć 32 lata, Szymkowiak 31, Fankowski zdąży skończyć kariere... nieciekawie to widze.
siła w Borucu smile.gif
Bret Hart
QUOTE(Odin91 @ 27 01 2006, 22:14) *

a my niestety mamy starą kadre confused.gif więc nawet jeśli to w 2008 roku, Żurawski bedzie mieć 32 lata, Szymkowiak 31, Fankowski zdąży skończyć kariere... nieciekawie to widze.
siła w Borucu smile.gif

Racja:/ w zasadzie bedziemy bez obroncow bo to juz prawie dom starców. Pozostaje nadzieja w Olisadebe(z formą 2001-02) w koncu skuteczny Rasiadlinho, Smolarek, Błaszczykowski i moze Brozki wreszcie zaczną grać na miare mozliwosci. Nie widze jakos obrony... jest jakis młody dobry ???
Odin91
QUOTE(Bret Hart @ 27 01 2006, 23:55) *

QUOTE(Odin91 @ 27 01 2006, 22:14) *

siła w Borucu smile.gif

Racja:/ w zasadzie bedziemy bez obroncow bo to juz prawie dom starców. Pozostaje nadzieja w Olisadebe(z formą 2001-02) w koncu skuteczny Rasiadlinho, Smolarek, Błaszczykowski i moze Brozki wreszcie zaczną grać na miare mozliwosci. Nie widze jakos obrony... jest jakis młody dobry ???

błaszczykowski na bok icon_wink.gif

a no i glowacki jeszcze taki stary nie jest laugh.gif
lukasz
głowacki jest już skończony kiedyś był niezły ale teraz po tych wszystkich kontuzjach gra fatalnie.bałszczykowski owszem niezły.z kadry zostaje boruc,smolarek...reszta wszyscy chyba powyżej 30tki będa.w dodatku trafilśmy na bardzo ciężką grupe ,z tego wynika jeden wniosek.EURO ZNÓW NIE DLA NAS.o ile na wyjście z grupy podczas mundialu jest cień szansy tak tutaj przewiduje 3 miejsce.
Odin91
QUOTE(lukasz @ 28 01 2006, 10:50) *

głowacki jest już skończony kiedyś był niezły ale teraz po tych wszystkich kontuzjach gra fatalnie.bałszczykowski owszem niezły.z kadry zostaje boruc,smolarek...reszta wszyscy chyba powyżej 30tki będa.w dodatku trafilśmy na bardzo ciężką grupe ,z tego wynika jeden wniosek.EURO ZNÓW NIE DLA NAS.o ile na wyjście z grupy podczas mundialu jest cień szansy tak tutaj przewiduje 3 miejsce.

ale w sumie i tak zobaczysz że on będzie grać - bo kto inny ? jakich my wogóle jeszcze innych obrońców mamy poniżej 28 lat ?...

wy się śmiejecie że teraz mamy starą kadre - to co to będzie na euro laugh.gif
w składzie:
atak:
Żurawski(32lata) - Rasiak (28lat)

pomoc:
Błaszczykowski(23lata) - Szymkowiak(31lat)/Mila(26lat) - Smolarek(27lat)

Sobolewski(32lata)

obrona:
laugh.gif
głowacki(29lat)..... ?......

faaaajna będzie nasza kadra blush.gif taka, "doświadczona" biggrin.gif
Sikor
QUOTE(Odin91 @ 28 01 2006, 12:34) *

QUOTE(lukasz @ 28 01 2006, 10:50) *

ale w sumie i tak zobaczysz że on będzie grać - bo kto inny ? jakich my wogóle jeszcze innych obrońców mamy poniżej 28 lat ?...

wy się śmiejecie że teraz mamy starą kadre - to co to będzie na euro laugh.gif
w składzie:
atak:
Żurawski(32lata) - Rasiak (28lat)

pomoc:
Błaszczykowski(23lata) - Szymkowiak(31lat)/Mila(26lat) - Smolarek(27lat)

Sobolewski(32lata)

obrona:
laugh.gif
głowacki(29lat)..... ?......

faaaajna będzie nasza kadra blush.gif taka, "doświadczona" biggrin.gif

Trzeba wywieźć pierwszych lepszych 11 młodych piłkarzy na zachód i za pare lat mamy drużyne icon_wink.gif .
Albo lepiej nie, bo będzie jak z Klose i Podolskim. Największe polskie gwiazdy, to piłkarze, którzy nie grali (prawie) w Polsce. Smolarek, Dudek, Krzynówek. Z wyjątkami jak Magic. Już nie wspomne powtórnie o niemieckim ataku.
Odin91
no nie wiem, Szymkowiak(boski miruś :*) i Franek krótko w polsce nie grali icon_wink.gif ale masz racje - im szybciej nasze gwiazdy(brożki) wybędą zagranice tym lepiej dla naszej repry.
Sikor
QUOTE(Odin91 @ 28 01 2006, 13:56) *

no nie wiem, Szymkowiak(boski miruś :*) i Franek krótko w polsce nie grali icon_wink.gif ale masz racje - im szybciej nasze gwiazdy(brożki) wybędą zagranice tym lepiej dla naszej repry.

Ja uważam Szymka za świetnego gracza, ale przez grę w mało popularnej lidze nie jest znany w Europie jak wymienieni.
Franio sie troche powycierał po Francjach i innych Japoniach.
Odin91
QUOTE(Sikor @ 28 01 2006, 14:08) *

QUOTE(Odin91 @ 28 01 2006, 13:56) *

Ja uważam Szymka za świetnego gracza, ale przez grę w mało popularnej lidze nie jest znany w Europie jak wymienieni.
Franio sie troche powycierał po Francjach i innych Japoniach.

moim zdaniem szymek by sobie poradził nawet w leverkusen czy innych pierwszoligowych angielskich klubach... no ale wybrał lige turecką, jest tam gwiazdą - jemu jest dobrze tam.
Franio grał w Francji i Japonii(jako pierwszy polak) ale tylko jeden sezon i to bez sukcesów smile.gif

ciekawe kiedy brożki wybiją :>
GOPA
a ja mam pomysla jak odmlodzik kadre !! isc za pomyslem Ptoka i sprowadzic jakis Brazyrielos i dac im paszporty i niech graja dla Polski biggrin.gif A moze w Pogoni sie znajdzie jakis muzyn co nie gral jeszcze u siebie w reprze i moze przyjac polisz obywatelstwo tongue.gif
Odin91
QUOTE(GOPA @ 28 01 2006, 14:33) *

a ja mam pomysla jak odmlodzik kadre !! isc za pomyslem Ptoka i sprowadzic jakis Brazyrielos i dac im paszporty i niech graja dla Polski biggrin.gif A moze w Pogoni sie znajdzie jakis muzyn co nie gral jeszcze u siebie w reprze i moze przyjac polisz obywatelstwo tongue.gif

pewnie oni wszyscy nie grali w reprze tongue.gif więc szansa jest hahaha.gif
Sikor
QUOTE(GOPA @ 28 01 2006, 14:33) *

Podobny pomysł wypalił pare lat temu w reprze Francji (Lizarazu, Desailly, Vieira, Trezeguet, Thuram).

A teraz stosują go Niemcy (Klose, Kuranyi, Borowski, Asamoah, Owomoyela, Podolski; dawniej Scholl, Bobić).

Gopa sobie kpisz (chyba), a inni tak robią i sie nie przejmują, a nawet odnoszą sukcesy.

Nie mówiąc o Deco, Mpenzach i innych "muzynach".
Bret Hart
Mandarynkowej ligi juz dawno nie oglądałem to moze powiecie mi jak prezentują: Bronowicki,Rzezniczak,Smolinski (Legia)Marek Szyndrowski,Marcin Nowacki,Dariusz Frankiewicz,Adrian Bergier,Grzegorz Bonin,Robert Kolendowicz (Korona) i jeszcze paru z Cracovii i reszty
Tytek
Deco to chyba sam chcial ,,stać sie" portugalczykiem,bno nie widział WTEDY szans na gre dla canarinos
Sikor
QUOTE(Tytek @ 29 01 2006, 20:29) *

Deco to chyba sam chcial ,,stać sie" portugalczykiem,bno nie widział WTEDY szans na gre dla canarinos

No i co, jakby? tongue.gif icon_wink.gif

Teraz też nie wiadomo, czy by grał, przynajmniej regularnie w pierwszej 11. Ale jeśli nie stanowi o obliczu repry portowej Galii, to conajmniej jest jednym z najważniejszych jej zawodników. A jest Brazylijczykiem. Ichnim "muzinem". Ale Portugalia nie zasila sie tyloma "muzynami", co kiedyś Francja, teraz Niemcy, a i Holandia coś teraz próbuje.
Janas powinien zatem wypróbować Cantoro chociażby, bo na jego pozycję to mamy tylko Sobolewskiego, Miro, Milę bez formy i długo nic.
lukasz
a i Holandia coś teraz próbuje.
troche chyba nie na czasie jesteś jakieś 20 lat do tyłu..czarne tulipany coś ta nazwa ci mówi?jak nie to może davids,seedorf,kluviert baby.gif człowieku akurat francja i holandia miały kolonie i u nich to naturalne ,ze grają czarni bo to potomkowie własnie z tych kolonii.nienaturalne jest do w niemczech czy..w polsce:)
GOPA
w Holandi to wiekszosc to byly muzyny , Haselbaink , Reiziger , Melchiot itd.

Co do Cantoro to nie moze go wyprobowac bo przepisy sie zmienily i kapa . a Cantus juz gral chyba w mlodziezowce Argentyny
lukasz
...Bogarde teraz tak licze ,że rzeczywiście ich pełno było więcej chyba we francji.rodowych francuzów w 98 było 2 w pierwszym składzie barthez i blanc.reszta na czele z zidanem inni no z ławki jeszcze petit i dugarry.

co do cantoro to czy jest na siłe powoływać go sens skoro nie będzie on rzeczywistym wzmocnieniem a jedynie graczem na poziomie obecnych?inaczej było w przypadku olisadebe ale to i tak dyskusja akademicka.
Sikor
Mówiąc muzin mam na myśli nie tylko muzinów, ale również Deco np.. Holenderscy czarnoskórzy to holendrzy od wielu pokoleń w większości.
Jeśli chodzi o Niderlandy, to miałem na myśli chociażby Ugura Yildirima albo Boulahrouza.

A większość mistrzowskich Czarnych w reprze Francji urodziła się w Afryce.

Polacy w drużynie Niemiec to coś naturalnego?

Co do Cantoro, to po prostu Szymek i Sobol potrzebują dublera. Nie chodzi mi o to, że on będzie on kluczowym wzmocnieniem kadry jak Oli, ale dzięki niemu absencja wymienionych Polaków nie osłabiała by naszej drużyny lub chociaż w mniejszym stopniu.
Każda wielka reprezentacja ma conajmniej 2 dobrych graczy na każdą pozycję i dla nich nieobecność jednego, to żaden problem. A dla nas dramat.
Mamy szeroką kadrę bramkarzy i napastników, a między nimi bida. Jakoś trzeba szukać wzmocnień nawet wśród obcokrajowców, skoro nie wstydzą sie tego takie firmy jak Niemcy. ?Trzykrotni mistrzowie świata?

Albo, o czym już mówiłem, wywieźć grupe bardzo młodych dobrze rokujących na zachód i za pare lat mamy drużynę. Przecież jest w nas talent na miarę brązowego medalu. A i pilnować ich, żeby nie dostali miejscowego paszportu. Bo sie staną muzinami.
GOPA
czytacie to co pisze ??!! CANTORO NIE MOZE GRAC DLA POLSKI !!!
Sikor
QUOTE(GOPA @ 30 01 2006, 22:33) *

czytacie to co pisze ??!! CANTORO NIE MOZE GRAC DLA POLSKI !!!

Z jakiego powodu? unsure.gif
GOPA
bo gral w Argenstynskiej mlodziezowce bodajze a Fifa zmienila przepisy i sie nie zalapalismy mad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.