Właśnie przyszedł mój nowy ds-ik lite z australii

Oczywiście zamawiałem z dvdcrave. Poszło o wiele szybciej niż myślałem bo konsolkę już po 6 dniach miałem w łapskach. Ekraniki naprawdę robią wrażenie! Sterowanie stylusem jest extra! Na początek ustawianie imienia, godziny itd. a potem odpalam brain training, którego dostałem gratis więc demo. Bardzo pozytywne pierwsze wrażenie. Doktorek Kawashima jest spox. Zamówiłem też fifke 06 chociaz niektórzy twierdzą że nie jest zbyt superowa. Jak dla mnie bardzo fajna, bo:
- myślałem że to będą jakie biegające kwadraciki, a tu zaskoczenie bo grafika nie jest wcale taka zła
- zrobiła na mnie wrażenie też ilość opcji i drużyn dostępnych do wyboru w tej gierce, chociaż może to być spowodowane tym że moja poprzednia kieszonoka to był Game Boycolor a tam gry nie były zbytnio rozbudowane
Z zewnątrz ogólnie lite wygląda bardzo ładnie, chociaż szkoda że nie mam takiej granatowej wersji jak kilu testował (mam białą). Zasilacz jest australijski ale na szczęście już zamówiłem na allegro europejski.
Reasumując stwierdzam że to bardzo fajny sprzęcik wart swojej ceny i polecam go gorąco!
Suikoden
12 06 2006, 16:44
No ja tez juz czekam na swoj egzemplarz ze zniecierpliwieniem...
Hehehe, Lite'y jechały do Europy i... zniknęły! Nie, nie w Polsce. W Hong-Kongu. Ładunek czarnych deesików wart ponad 2 miliony dolców został porwany i pewnie jest rozprowadzany po kraju hongkongskim. Czyżby premiera w Europie miała zostać odwołana, a Nintendo ponieść miało straty?
Ale jaja:
http://www.revo-europe.com/news.php?nid=9272
VascoDa
15 06 2006, 21:45
Czy ktos wie czy z DS Lite dziala Passme i SuperCard czy inne tego typu rozwiazania? Slyszalem ze to inny firmware niz DS Fat
wszystko dziala - tak samo jak wszystko jest w Google
VascoDa
16 06 2006, 09:29
heh. racja racja. pytalem glownie dlatego zeby uslyszec ze ktos juz to testowal. Czy temat homebrew jest na forum zakazany?
Homebrew to hombrew - 'home licence'

a ROMy to nielegal, ktorego handel jest tu zakazany z tego co mi wiadomo ;]
MaciejPŃ
16 06 2006, 16:02
QUOTE(emik @ 16 06 2006, 10:47)

Homebrew to hombrew - 'home licence'

a ROMy to nielegal, ktorego handel jest tu zakazany z tego co mi wiadomo ;]
no ale bez PassMe ani SPK nie odpali sie home'ów:)
no tak, ale on pytal czy sa zakazane, a nie czy dzialaja

;] - bo skoro pisal wczesniej o SC i SPK, to chyba wie do czego sluza <a ich posiadanie i pisanie nie jest tu zakazane>
Gojlandek
17 06 2006, 09:52
QUOTE(VascoDa @ 16 06 2006, 10:29)

heh. racja racja. pytalem glownie dlatego zeby uslyszec ze ktos juz to testowal. Czy temat homebrew jest na forum zakazany?
Ja korzystam z rozwiązania DS Lite+flashcośtam (koleś z allegro robił, mogę dać namiary)+Super Card miniSD+mini SD 512MB - wszystko działa absolutnie pięknie:)
Ryo-San
19 06 2006, 13:56
ja tylko pochwale dvdcrave - DS lite(zamowiony dla konstanta) doszedl w ciagu....5 dni - rekord jak w morde strzelil;] - w paczce oprocz samej konsoli jest tez MP Hunters - zadnego cla, nic..wszystko szybko, latwo i przyjemnie...
polecam ten sklep jak zaden inny;]
Suikoden
20 06 2006, 09:09
Ja czekam 10 dni i nie ma narazie
Skotnik
20 06 2006, 13:24
Ja postanowiłem zaczekać na Europejską premierę i zakupić czarnego Lite'a. Mam nadzieje, że te skradzione Lajty nie opóznią premiery za bardzo...
MaciejPŃ
20 06 2006, 13:48
..albo trafią na rynek w nizeszj cenie
QUOTE(Skotnik @ 20 06 2006, 14:24)

Ja postanowiłem zaczekać na Europejską premierę i zakupić czarnego Lite'a. Mam nadzieje, że te skradzione Lajty nie opóznią premiery za bardzo...
Chetnych na czarnego (albo o innym ciemnym kolorze) DS lekko przestrzegam:

Przyciagaja odciski palcow ;p
Suikoden
21 06 2006, 09:05
Do zamawiajacych z dvdcrave: szlo wam cos dluzej niz 10 dni stamtad? bo moj lite juz 12 i nie ma
Nintendo oficjalnie przyznało, że skradziono DSy lite'y, ale białe. Były one przygotowane jako niespodzianka dla Wielkiej Brytanii, ale wszystkie wcięło. "Mimo to postaramy się, by potrzeby na ten towar w UK zostały zaspokojone w dniu premiery". Natomiast o czarnych lite'ach nie było mowy.
Wreszcie nintendo pomyślało z tymi czarnymi ds'ami, jak widać pełna customizacja, samemu można zrobić sobie wzorek na konsoli =)
Ryo-San
21 06 2006, 23:40
QUOTE(Suikoden @ 21 06 2006, 10:05)

Do zamawiajacych z dvdcrave: szlo wam cos dluzej niz 10 dni stamtad? bo moj lite juz 12 i nie ma
mi kiedys Halo 2 szlo jakos ponad 3 tyg - ale to byl tylko jeden taki przypadek..do tego na 100% byla to wina rozdzielni paczek na okęciu bo po pieczatkach na przesylce bylo widac ze paczka byla juz u nas w kraju jakies 15 dni przed otrzymaniem przesylki do domu...
...cierpliwosci - napewno przyjdzie; )
sory za oftop ale czasem robia lipe z paczkami niestesty tak mialem z paczka z usa po 10 dniach byla w pl ja mialem ja po 19 w domu

i to samo teraz mam z gra z play asia

no ale musze czekac heh
a na temat czarnego ds to ostro jak tak lubi palce
u mnie w MM w Bielsku sa aktualnie 4 sztukie dwie czarne i dwie biale:]
niby wszystko fajnie ale licza sobie za nie 679zl:]
Niezla cena o_______O
szczurek
24 06 2006, 11:47
a najgorsze jest to, ze to jest oficjalna cena dla calego kraju x_X
No to pięknie... w USA 400 zlotych, u nas prawie 700... normalnie prawie 100% więcej, jak tak można ludzi dymać. Pewnie niedługo ktoś wpadnie na pomysł, żeby ściągnąć więcej i sprzedać z zyskiem... mam nadzieję przynajmniej.
MaciejPŃ
24 06 2006, 20:44
u mnie w MM jest duzo sztuk, ale cena 699zł rozwala O_O
Przynajmniej juz nie mam watpliwosci czy kupic z dvdcrave.Naprawde oczekuja ze ludzie tyle zaplaca?
Suikoden
25 06 2006, 23:49
Odebralem swojego lite;a z dvdcave oplaca sie u nich zamawiac polecam drobne opoznienia to wina poczty u nas. Lite estetyczny i piekny
A nie wiecie moze, czy na DVDCrave maja jakies inne kolory niz bialy?
Zapytalem sie ich mailem nawet, obecnie w Australii jest tylko bialy.
szczurek
26 06 2006, 12:58
Nie, czarny jest specjalnie dla Europy o ile sie nie myle.
Aha, no trudno, wezme bialego

Wlasciwie, to bialy DS lite mi sie podoba, tyle, ze nie wiem, czy po jakims czasie nie pozolknie (chodzi mi o wewnetrzna, chropowata powierzchnie) .
FeelTheGame
26 06 2006, 19:24
Tez mi sie wydaje, ze czarny jest dla Europy bo w USA oficjalnie maja tylko 1 kolor (biały) ale za to w cenie 129 $ a u nas ??? W MM za 699 i w Empiku widzialem wczoraj za 679 zł ! Porażka, na Ultimie 599 zł, na Allegro były 2 sztuki za ok 550 zł a na DVDCRAVE ??? Śmieszna cena bo razem z przesylka do polski i gra New Super Mario Bros kosztuje 600 zł !!! Ja dokonalem zakupu na DVDCRAVE z ta wlasnie gra i teraz czekam na przesylke...
Hmm...mam pytanie a ładowarka z kraju kangurów pasuje do naszych gniazdek ? Pewnie juz było ale nie doczytałem .sry
konstant
26 06 2006, 21:55
Nie, nie pasuje, radze sobie od razu kupic na dvdcrave plug na euro gniazdka(~~20zł), bo w Polsce jest praktycznie nie do kupienia, jedynie cala ladowara.
Tyle, ze jak wezmie sie u nich DSa + ladowarke, to cena przesylki wzrasta. Ja slyszalem, ze przejsciowke (albo cala ladowarke, nie jestem pewien) mozna u nas kupic rownie tanio.
FeelTheGame
26 06 2006, 22:51
QUOTE(RoL @ 26 06 2006, 23:08)

Tyle, ze jak wezmie sie u nich DSa + ladowarke, to cena przesylki wzrasta. Ja slyszalem, ze przejsciowke (albo cala ladowarke, nie jestem pewien) mozna u nas kupic rownie tanio.
To dobrze slyszales bo na Allegro ROBSON sprzedaje europejska ladowarke (do naszych gniazdek pasuje jak ulał

)
Cena jak mysle niska bo 29 zl + wysylka ...
konstant
26 06 2006, 22:54
Ke jakto cena przesylki wzrasta ??
Nie chodzi mi o ładowarke tylko o przejsciowke/adapter na polskie gniazdka! I czegosc takiego w Polsce raczej nie kupisz.
QUOTE(konstant @ 26 06 2006, 23:54)

Ke jakto cena przesylki wzrasta ??
Nie chodzi mi o ładowarke tylko o przejsciowke/adapter na polskie gniazdka! I czegosc takiego w Polsce raczej nie kupisz.
No normalnie wzrasta. Samo DS Lite lapie sie w shipping weight 4.0, czyli przesylka do Polski kosztuje 33,30zl, a jak dorzucisz do tego adapter, wzrasta waga przesylki (shipping weight 6.0) i zarazem cena do 47,57zl (czyli o ponad 14zl). Sam adapter kosztuje ok 22zl, wiec chyba bardziej sie oplaca kupic ta ladowarke np. we wspomnianym Robsonie.

Nareszcie DS Lite ktory pasuje do mojej osobowosci !
Ryo-San
28 06 2006, 18:19
po co bawic sie w adaptery jak napiecie jest takie same jak u nas..wystarczy odciac australijską wtyczke i przylutowac naszą..dla pierwszego z brzegu elektronika to 5 min roboty
MichAelis
28 06 2006, 19:19
Jak odciac?? xD Nie bluznij.
Zwykla przejsciowka to jakies 15 zl, lepsze niz odcinanie
konstant
28 06 2006, 20:13
MichAelis a wiesz moze gdzie to kupic w Polsce?
Ja szukalem ale bez skutku.
MichAelis
28 06 2006, 20:25
Ja kupielm kiedys na Allegro za 5zl. I dziala do dzis. Zreszta mozna sobie samemu to przerobic... drucikiem i tasma (zeby izolacja byla).
Raca na skizo.org więcej info.
A jak obecnie cena NDSa wygląda za granicą zachodnią ? blisko jechac wiec sie opłaca gdy mozna zaoszczedic troche
STRETCH
29 06 2006, 12:55
nie wiem jak w europie ale na wyspach po 99.99 funtow. ale co z dsl czarnym w polsce mozna gdzies kupic oprocz allegro?
W Niemczech raczej nie kupisz taniej niż 149,90 euro. Widać w USA Lite, który kosztował tam tyle co zwykły DS, zbyt dobrze szedł, więc Nintendo chce powyciągać w Europie tyle kasy ile się da.
Do ludzi kupujacych lite'a na dvd crave - ktora przesylke wybieraliscie i jak udalo wam sie ominac clo?
180 AUD (czyli ok 430 zl) za nowego DSL to kuszaca propozycja ; )
STRETCH
30 06 2006, 16:27
na all.. widzialem black za 500
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.